The Daily Show

Dagens journalister en stor trussel mot demokrati og din frihet

4.1K visninger
6 minutter lesetid
4

Propagandaminister Joseph Goebbels formulerte et viktig retorisk prinsipp: “For at propaganda skal være effektiv og ha en mulighet til å nå frem, så må den henvende seg til de minst intelligente, de minst informerte. Gjør den det så får man også med seg alle andre.”

Fra boken Praktisk retorikk av Gøran Hægg.

Journalister er i dag en trussel mot demokrati

Jeg undrer meg, og jeg vet at jeg ikke er alene om det, for hvem er det journalistene tjener? Er det ytringsfriheten og demokratiet, eller er det aksjonærene i de bedriftene de jobber i sine interesser de formidler?

En journalist, eller som jeg mener er mer rettferdig å kalle dem, videreformidlere av ferdiglagde konklusjoner, er avhengig av inntekten i den jobben han/hun har, og hvis journalisten ikke gjør som eieren(e), eller redaktøren gir beskjed om, så vil journalistens jobb henge i en tynn tråd.

Redaktøren er selvfølgelig ansatt av eierne som representant for dem og har derfor svært liten reell makt, selv om det kan se slik utad, og selv om redaktøren lever i den villfarelsen at han/hun faktisk har reell makt.

Ekte og oppriktig journalisme

I dag så er det frittsående individer og nettsider/blogger som står utenfor det etablerte mainstream media som leverer ekte og oppriktig journalisme. Her finner man mennesker som tør å stille de spørmålene som det er påkrevd at man stiller for å opprettholde ytringsfriheten og demokratiet, mennesker som tør å kalle en spade for en spade, og som ikke har en trussel hengende over hodet på dem og som forteller dem at hvis de ikke holder seg innenfor den politiske korrekthet, så er de ute av det “gode” selskap og uten jobb.

Disse frittstående individene hever som regel heller ingen lønn, men jobber på eget initiativ, og har et engasjement som betalte journalister i dagens samfunn ser helt ut til å mangle. Ja det kan faktisk se ut som videreformidlerne av ferdiglagde konklusjoner får betalt for ikke å stille viktige og prekære spørsmål.

Et spørsmål som ofte tas opp er hva skal vi gjøre når oljen tar slutt. Av alle de difuse svarene som media og de såkalte eksperter gir oss så hører man aldri at industriell hamp er løsningen, noe som jo forteller en hel del om nivået til de såkalte ekspertene og hvor inkompetent media ofte er til å finne habile individer som vet hva de snakker om og som virkelig har noe vettugt og matnyttig å si.

Og vil man vite det som er å vite om industriell hamp, så kan man gjøre det her: https://www.facebook.com/olejohn.saga/media_set?set=a.1091648902453.56253.1563436195&type=3&pnref=story

Pilger
John Pilger har lang fartstid og er en ekte journalist som stiller de riktige spørsmålene.

Forbrukeren betaler alltid for produsentenes synder

Og hver gang det er noe galt, f.eks. når det er snakk om forurensning, så er det ikke produsenten som har produsert produktene som forpester miljøet som skal ilegges skatter og avgifter, nei det er forbrukeren som skal betale for produsentenes synder.

En virkelig journalist ville jo ha påpekt det, og så spurt om ikke det burde vært omvendt, for hvis media øver sterkt nok press så kan de få gjort mye reelt, da kan situasjonen snues.

Dessverre ser vi sjeldent noen gode eksempler på det for tiden.

En ekte journalist stiller spørsmål

Og hva med millitæret og politiet? En ekte journalist ville stilt spørsmålet om hvilken side disse to maktinstansene står på hvis det villle blitt en kamp mellom staten og folket.

Man behøver ikke ha en mastergrad i historie for å forstå hva slags utfall en slik situasjon ville endt i, men når folk flest er historieløse og indoktrinert med propaganda, da er det på sin plass med litt historie undervisning, men det ser ikke ut som om det er stor interesse blant våre “kjære” journalister i å bedrive slikt.

Det er vel også store muligheter for at en del av dem ikke har tenkt på det selv heller, da flertallet av dem jo er et produkt av den samme propagandaen de selv formidler.

Men det er jo også klart, at hvis folket ble opplyst om dette, så ville de blitt svært vanskelig å få frivillige til å verve seg inn i hær, flyvåpen og marine, for ikke å snakke om at søkermassen til politiet også ville sunket betraktelig. De “journalistene” som forstår dette, vil heller ikke ytre seg noe om det, for dette er tabu å snakke eller skrive om. Ytringsfriheten og demokratiet her til lands er ikke så romslig, selv om kansje mange tror det. Hvor mange ganger har forresten du resonnert over denne problemstilllingen?

Thorvald Stoltenberg
Thorvald Stoltenberg truer spørrende journalist.

Politikernes løgner er helt greit

Synes du det er vanskelig å forstå eller fatte at våre ordensmyndigheter kan gå i mot sin egen befolkning, så anbefaler jeg disse to videoene her på det sterkeste “Amazing speech by war veteran” og “Cult of order followers“.

Og når politikerne juger og blir tatt på fersken gang etter gang med å sløse med skattebetalernes kroner, og i ljuge, hvorfor forlanger ikke media da på velgernes vegne at det skal få konsekvenser for politikerne akkurat som det får for andre kriminelle?

For media er faktisk i den situasjonen at den kan få bukt med det kriminaliteten innenfor makta som har skreddersydd regler til seg selv slik at de går fri for sine forbrytelser.

Media blir kalt den fjerde statsmakt, men det er jo en latterlig benevning når vi alle vet at den i de fleste tilfeller er et verktøy for våre løgnaktige styresmakter.

Det er jo bare å se på nedskytingen av det russiske flyet Tyrkia sto for. Alle vet nå at sønnen til den tyrkiske presidenten handler olje med terrororganisasjonen IS, og at den tyrkiske presidenten er gjennomkorrupt, men allikevel så ser vi ihvertfall ikke her hjemme at noen av mainstream medias lakeier forlanger at Tyrkia blir sparket ut av NATO, og det stilles heller ikke spørsmål ved hvorfor ikke NATO selv gir Tyrkia avskjed på grått papir.

Eller hvis den nåværende tyrkiske presidenten må gå av, hvem vil da overta etter han, og vil hans etterfølger være ukorrupt? For hvis det er slik at en korrupt leder blir erstattet av en ny som også er korrupt så er man jo like langt.

olje
Tyrkias oljehandel med IS er bekreftet. Hvorfor går ikke Tyrkias president av slik han sa? Hvor er journalistenes kritiske spørsmål?

Illusjonene brukes bevisst mot folket

Og hvorfor blir underholdning og trivialiteter fremstilt som nyheter? Fordi, som også innledningen over her nevner så er den store massen uinformert, de forstår ikke at underholdning fremstilt som nyheter er en distraksjon slik at vi ikke skal interessere oss for de nyhetene som har noen verdi for oss.

De er der for å få oss til å tro at det trivielle er av større viktighet enn det som berører oss i det daglige liv. Å kalle det et narkotikum for å fjerne oss fra det virkelige liv og de problemene vi står overfor både nasjonalt og internasjonalt er ikke å en gang å overdrive, det er heller en realistisk analogi på tingenes faktiske tilstand.

Alt dette og mange andre nødvendige logiske spørsmål som kan få oss til å se gjennom illusjonene er noe et hvert menneske med middels høy intelligens kan klare tenke seg fram til selv, men det er spørsmål og problemstillinger som så og si aldri blir fremmet.

Enten så må årsaken være at veldig mange av dagens journalister er dumme som brød, eller så vet de at de kan fremme disse spørsmålene og problemstillingene, men unlater å gjøre det, eller en kombinasjon av begge, og begge deler er en fare for demokratiet og ytringsfriheten, særlig med tanke på at flertallet er uinformerte og derfor selv mangler evnen til å resonnere seg fram til noe annet enn det de får ferdig servert slik at de klarer å fordøye det, nemlig ferdiglagde konklusjoner.

Når vi er små så får vi grøt og middag for babyer, men når tennene kommer frem så må vi selv begynne å tygge maten, det kan se ut som om svært få av oss har kommet forbi babystadiet.

Kilde: olehartattordet.blogg.no

Ole-John Saga

"Hvis løgnen, likesom sannheten, hadde hatt ett eneste ansikt, ville den vært lettere å ha med å gjøre. For da kunne vi bare ansett det motsatte av det løgneren sier som sikkert. Men vrangsiden av sannheten har hundre tusen ansikter og et ubegrenset spillerom. Pythagoreerne mener at det gode er bestemt og begrenset, mens det onde er ubestemt og ubegrenset. Bare én vei fører til målet, tusen fører utenom." Michel de Montaigne

0 0 stemmer
Artikkelvurdering
Varsle om nye kommentarer
Varsle om
guest

4 Kommentarer
Nyeste
Eldste Mest populær
Inline Feedbacks
Vis alle kommentarer
Aradorn
Aradorn
Anonym
2 år siden

Verden har aldri hatt demokrati, kun styrt av tyrranokratiet, psykopats-narssistik-sociopats.

Nitupsar
Nitupsar
Abonnent
8 år siden

Dagens journalister representerer ikke noen trussel mot andre enn sin egen arbeidsplass og vil etterhvert også bli funnet overflødige av sine arbeidsgivere. De alternative media derimot lever i beste velgående, mens massemedia er stein døde og fullstendig uinteressante.

Ta helikopterulykken som akkurat fant sted. Hvor er avsløringene om skandaløst dårlige maskiner som aldri skulle vært i luften? Hvor er kravet om ar de ansvarlige for en gangs skyld virkelig stilles til ansvar? Det hele er til de grader patetisk.

ronny
ronny
Anonym
8 år siden

Litt på siden, men jeg kom nylig over boken “Grogate” av Hans Henrik Ramm og Johan Martin Setsaas. Boke var veldig interessant, og det undrer meg at jeg ikke har sett noen omtale av boken. Kanskje dette kunne være noe for Nyhetsspeilet? (Jeg følge ikke Nyhetsspeilet til daglig, så det er mulig at dere har omtalt boken).

“Grogate” kan lastes ned her:

https://www.dropbox.com/s/vxa8k8fovwq860s/GroGate.pdf?dl=0#

ye
ye
Abonnent
Svar til  ronny
8 år siden

Jeg leste boken for et år siden og vurderte den som så innsiktfull og interessant at den burde ut, eventuelt på Nyhetsspeilet. Som deg, forundringen min var stor over at den ikke var blitt mer almenn kjent. Forfatterene ga i stedet ut boken “Bedre Furre var” som er mye “mildere”. At boken ble lagt ut på nett var IMOT forfatternes eget ønske. Og det kan være en veldig god grunn for, som ikke noen kan spekulere i. Derfor bør en reskpektere dette, mente jeg, og avstod fra å bare å legge ut en enkel link. Johan Martin Setsaas er ikke lenger i blant oss, men det er den andre forfatteren. Her bør en trå varsomt, og i det minste kontakte forfatteren først. Det forstår du helt sikkert hvis du forstår hvilke grove overtramp på liv og helse de har blitt utsatt for og gjennomgått, hvilke konsekvenser det kan få for den nålevende forfatteren, og om du har lest hele boken ferdig.

« Forrige artikkel

En omvendt verden

Neste artikkel »

Vestens nye diplomati: Trusler, bomber og invasjon

4
0
Vi vil gjerne ha din mening. Fritt og anonymt.x
()
x