Var Jesus en anarkist?

1.3K visninger
3 minutter lesetid
3

Jesus blir ansett som grunnlegger av kristendommen, det var ihvertfall det vi lærte da jeg gikk på skolen, men hva hvis det ikke var slik? Hva hvis Jesus personlig så på organisert religion som noe vederstyggelig, ja som et maktmiddel til å undertrykke oss med?

Et leserinnlegg av Ole-John Saga.

Hva hvis Jesus faktisk var en virkelig skeptiker, ikke slik som disse liksom skeptikerne av i dag som forteller oss hva som er rett og galt ut ifra deres perspektiver og holdninger, slik som fariseerne gjorde det på Jesus sin tid, men en som ville at vi selv skulle gå i dybden for å finne fram til sannheten? For han sa jo at sannheten ville sette oss fri.

Jesus likte ikke parasitter

I skolen så lærte vi at jula handlet om å feire Jesus fødsel. Videre så lærte vi at Jesus var snill, god rettferdig og alltid hjalp de som var i nød dagen lang året rundt. Han ble til og med spikra opp på at kors for å bøte på våre synder, og den eneste gangen han ble skikkelig sur og sinna og også tydde til vold var da han jaget pengevekslerne ut fra templet.

Det vil i dag omtrent si det samme som om han skulle ha pisket bankfolk ut av bankene deres og aksjespekulantene ut av Oslo børs eller Wall Street. Med andre ord Jesus likte ikke parasitter som ikke gjorde noe annet enn å skrape til seg mest mulig på andres bekostning.

Paradokset med jula

Og det er jo her paradokset med jula kommer inn. Hvis vi skal følge Jesus eksempel, så må vi kutte ut den julefeiringa vi nå holder på med. Hvis Jesus ser på oss nå, tror du at han da blir stolt? Tror du han setter pris på at den ene dagen da vi liksom skal hedre han, at vi da løper matrelismens, produsentene, bankene og aksjeeirenes ærend?

Joda vi passer på at de vanskeligstilte denne ene dagen i løpet av året også får feire jul, for jul med dårlig samvittighet det vil vi helst ikke ha. Resten av året så skrur vi av samvittigheten.

Jesus sin holisitisk tankegang

Kan det tenkes at det Jesus egentlig forkynte var en holisitisk tankegang der det å få til et godt samarbeide mellom høyre og venstre hjernehalvdel, et samarbeide mellom hjerte og hjerne, intellekt og samvittighet, at det var det han ville lære oss?

Se de første 20 minuttene i denne videoen for å få en meget god forståelse av et slikt samarbeide mellom de to hjernehalvdelene.

Skulle dette være tilfelle så vil det jo si at Jesus var en anarkist. Og ekte anarkisme kan kun eksistere når man har et slikt godt samarbeide mellom intellekt og samvittighet.

Anarkisme blir veldig ofte, ja i de fleste tilfeller ansett som noe kaotisk, som en lovløs og farlig tilstand, men det er feil. Anarkisme er den vanskeligste styreformen som finnes fordi den fordrer at vi blir slik vi har blitt fortalt at Jesus var.

Din egen samvittighet viser deg hva som er rett og galt

Når man er i direkte kontakt med ens samvittighet og den har en god  kommunikasjon med intellektet, da vil man automatisk forstå hva som er rett og galt, hva som er ondt og godt. Da vil menneskelige lover bli overflødig, og man vil hele tiden være i stand til og også gjøre det som er riktig.

Og hvis historien om mannen Jesus er sann, så forsto han det ut til fingerspissene. Han levde som han forkynte. Det var ingen motsigelser mellom hans ord og handlinger.

Vi går motsatt vei av Jesus

Flertallet av menneskeheten i dag går den helt motsatte vei av den Jesus viste oss. De fleste mennesker av i dag er uvitende satanister, som tråkker på så og si alt det Jesus forkynte, og da har jeg ikke utelatt de såkalte kristne, da det blant dem finnes veldig mange dobbeltmoralister som baserer seg på blind eller overfladisk tro som de antar at vil bringe dem frelse på dommens dag.

(Se videoen under her hvis du tror jeg  tuller når jeg sier at flertallet av oss er uvitende satanister).

Det eneste som vil bringe noen frelse er sann kunnskap, alt annet vil føre oss inn på ville veier.

God jul.

Ole-John Saga

"Hvis løgnen, likesom sannheten, hadde hatt ett eneste ansikt, ville den vært lettere å ha med å gjøre. For da kunne vi bare ansett det motsatte av det løgneren sier som sikkert. Men vrangsiden av sannheten har hundre tusen ansikter og et ubegrenset spillerom. Pythagoreerne mener at det gode er bestemt og begrenset, mens det onde er ubestemt og ubegrenset. Bare én vei fører til målet, tusen fører utenom." Michel de Montaigne

0 0 stemmer
Artikkelvurdering
Varsle om nye kommentarer
Varsle om
guest

3 Kommentarer
Nyeste
Eldste Mest populær
Inline Feedbacks
Vis alle kommentarer
Balle Clorin
Balle Clorin
Abonnent
8 år siden

Jesus var anarkist, da hans virke blant annet var mot presteskapet, politikerne (fariseerne) og juristene (skriftlærde), fordi alle tre gruppene aktivt fordreide (og fremdeles fordreier) Bibelen.
Forresten rart at Saga, som her fronter Jesus’ budskap, avslutter med “God jul”, da Jesus HATER julen. Julen er feiring av solen, ikke av Gud eller Jesus. Skulle hans bursdag feires måtte det skjedd på vårparten, sånn omtrent i begynnelsen av april. Men, da man i følge Bibelen ikke skal dyrke kroppen, så skal bursdager ikke feires.

Kitikos
Kitikos
Anonym
8 år siden

“Når man er i direkte kontakt med ens samvittighet og den har en god kommunikasjon med intellektet, da vil man automatisk forstå hva som er rett og galt, hva som er ondt og godt. Da vil menneskelige lover bli overflødig, og man vil hele tiden være i stand til og også gjøre det som er riktig.”
Hvis dette er å være anarkist, var Jesus en anarkist.

Bjørn
Bjørn
Anonym
8 år siden

Interessant. Har selv vært ute for nettopp den voldsomme skepsisen anarkismen gir, som til syvende og sist er en mistro til oss selv. Ikke helt uventet når man ser litt nærmere på den europeiske psyke. Den har vært under angrep av nihilistene lenge, og nøret godt oppunder av andre grupper og folk som ønsker å svekke oss og derigjennom kontrollere oss. Gitt de siste tiårs masseinnvandring får kanskje nihilistene det som de vil.
Spørsmålet er om Kvitekrist kanskje hadde nådd inn til flere av oss om ikke hans budskap ikke var pakket inn i en stamme-religion fra ørkenen? En religion hvis innhold og filosofi ikke passer vårt nordiske lynne? Selv har jeg sansen for fyren.
Og bare for å være pirkete, uten å kritisere, så ble jeg fortalt på skolen at det var Paulus som startet kristendommen. Og at dens innhold ble satt opp i en bok vedtatt på kirkemøter over 250 år senere. Ikke rart den måtte omskrives kraftig før vi godtok den her oppe…

« Forrige artikkel

Politikernes manglende fagbrev og deres ferdigprogrammerte bevissthet

Neste artikkel »

Hvem er Årets største løgner 2015?

3
0
Vi vil gjerne ha din mening. Fritt og anonymt.x
()
x