/

Hamp kan redde verden

19K visninger
9 minutter lesetid
95

Hamp kan være en fredlig løsning til den globale mat- og drivstoffkrisen. Regjeringer verden over snakker om en grønn revolusjon, men ingen tør å snakke om hamp.

Den amerikanske revolusjonen

Oppbyggingen av de tidligste koloniene hadde ikke vært mulig om det ikke var for en svært spesiell plante. Amerikanerne hadde aldri klart å løsdrive seg fra britenes varer om det ikke var for hamp.

Cannabis/hamp ble brukt over hele verden siden begynnelsen av menneskets tid som et behov for menneskeheten. Papir laget av hamp ble brukt til bøker, bibler, kart og penger. Du kan produsere 4 ganger så mye papir fra et mål med hamp som du kan fra et mål trær til 1/4-del av kostnadene, 1/5-del av forurensning, det er 10 ganger sterkere og varer opptil 1000 år istedenfor 50 hos de mer tradisjonelle vekstene. Det kan resirkuleres 4 ganger så mange ganger som papir fra tremasse.

Den amerikanske grunnloven ble skrevet på hamp-papir, samt de første 3 utkast av uavhengighetserklæringen. Selv store seilskuter som U.S.S. Constitution, hadde sine seil laget av hamp. Hamp er den sterkeste naturlige fiberen på planeten. Hamp er 26 ganger sterkere enn bomull og har 10 ganger lengre varighet. Den første Levis jeans ble laget av hamp samt alle soldatenes klær for den revolusjonære krigen. Den krever ingen kjemikalier for å vokse, har svært få naturlige fiender og vokser i et bredt spekter av ulike klima.

Det er også den raskest voksende planten på planeten. Den vokser 4 ganger raskere enn korn. Frøene fra hamp gir den høyeste kilden til komplett vegetabilsk protein, mer enn hvilken som helst annen matkilde på jorden. Enda høyere enn soyabønner. Det har også vært re-realisert at hampfrø er den høyeste kilden til essensielle fettsyrer i verden. Essensielt betyr nødvendig for liv. Fettsyrer er nødvendige for oss og gunstig for å rense kolesterol ut av arteries på en naturlig måte.

Alle oljer i supermarked er dårlig ettersom de er plassert i klar plast emballasjeglassvarer og utsettes for direkte sollys. De blir like ille som mettet fett. Hampfrøolje kan også brukes som en maskinbasert smøreolje for motorer og andre maskiner og erstatte etterspørsel for oljeutvinning fra bakken.

1914_federal_reserve_note_2

Henry Ford bygget sin Ford modell T med hamp

Han brukte hamp til å styrke sidepanelene på dørene. Virkningens styrke var 10 ganger sterkere enn stål alene. Dette vil eliminere mange kjøretøydødsfall i dag. Modell T ble også laget for å kjøres på hampbasert drivstoff som Henry Ford grodde. Dette ble vist i Popular Mechanics i februar 1938.

Grunnen til at hamp er ulovlig i Amerika i dag er at de viktigste familier i Amerika (Frimurere),  Harrimans og Rockefellers (Standard Oil), Whitneys (Eli Whitney-Cotton Gin), Dupont (Kjemikalier i tremasse prosessering og bomull plantevernmidler) og Hearst (Aviser, Media) finner det mer lønnsomt å selge oss unødvendige kjemikalier, unødvendig oppgravd petroleumsolje, immunsystemødeleggende legemidler og nedkuttede trær i tynne skiver, alle på kunstig høye priser på bekostning av våre helse, og livsmiljøet.

For disse bedriftene er det virkelige problemet at man ikke kan patentere en  frittvoksende plante. Nesten alt produsert i Amerika av store selskaper som er eksportert for salg på verdensmarkedet er patentert. Den totale verdien av olje, petrokjemi og farmasøytiske salg er hundrevis av milliarder dollar. Med tilgjengeligheten av over 50.000 nye produkter og behovet for å produsere dem,  ville Amerika vært en mye rikere nasjon hvis bøndene og gjennomsnittlig statsborger ble tillatt å vokse denne verdifulle planten.

Gamle tradisjoner i Norge

Det er fortsatt norske bønder som søker om tillatelse for å dyrke industriell hamp i Trøndelag. Grunnen til at de søker er kun på grunn av alle bruksområdene til planten. Helseminister Sylvia Brustad og Statens legemiddelverk vil ikke gi bøndene, eller noen andre for den saks skyld, tillatelse til å dyrke industriell hamp i Norge.

Helseministeren sitt argument er: «Det er en risiko for at opphevelse av forbudet kan bli oppfattet som starten på en liberalisering av norsk narkotikapolitikk og et første skritt i retning av legalisering av cannabis.»

Med dette blir Norge ett av de eneste europeiske land hvor bønder ikke har lov til å dyrke industriell hamp til tross for gamle tradisjoner. 5 år før andre verdenskrig, importerte Norge over 20 tusen tonn hamp og eksporterte over 3 tusen tonn ferdig tauverk. Den gangen Norge var underlagt Danmark satte kong Christian V til og med et påbud til bøndene om å dyrke hamp.

Unødvendig bruk av miljøskadelige sprøytemidler

I en sammenligning av forskjellige tekstilfibre gjort av Forum for utvikling og miljø, utpeker nylon, akryl, bomull og blandingen bomull/polyester seg som miljøverstinger. Her ser vi at bruk av sprøytemidler som globalt brukes i dyrkning av bomull er klassifisert blant de mest giftigste sprøytemiddelene blant mennesker. Dette har faktisk ført til episoder hvor mennesker og dyr har fått alvorlige helseskader.

De som kom seg best ut var hamp, alpakka, kashmir, saueull og lin. Hampen kan dyrkes uten noe form for sprøytemiddeler og den er kjent for å vokse i en ekstrem fart.

Biodrivstoff sulter ut den tredje verden

En rekke fattige land i verden har i dag store problemer med matmangel. Bøndene blir tilbydt å få fem ganger mer for å dyrke biodisel fremfor mat. Om bøndene hadde satt igang hampproduksjon ville man fått 3 ekstra avlinger i året, og en betydelig større avling pr høsting. Man kunne faktisk kuttet ned på jordbruksområdene, og gitt dem til fattige folk i en allerede overbefolket del av verden. Klimakrisen kunne også vært sterkt forbedret.

Kunne du tenke deg å dyrke ditt egen drivstoff? Det er nettopp det noen ikke ønsker. Du skal ikke bli selvforsynt. Henry Ford dyrket sitt eget drivstoff via en lokal hampbonde. Forretningsmoguler som J.P Morgan og Rockefeller tenkte umiddelbart på de store tapene om alle kunne være selvforsynt med drivstoff.

Nikola Tesla var en vitenskapsmann som ble utsatt for sabotasje. Han hadde en revolusjonerende kunnskap som i 100 år har vært tilbakeholdt fra oss. Han hadde en maskin som genererte elektrisitet fra jordens magnetiske felt. Altså en ekte evighetsmaskin. 100 år senere høres idéen nesten like gal ut, men det er sant.

Igjen tenkte Rockefeller; «Hvor skal man da putte kwh-måleren?» Energikrisen er en av grunnene til at vi har hatt så mange kriger rundt om i verden de siste 100 år. Olje er jo det sorte gull. Noen har melkebart, andre har oljebart.Vi trenger ikke deres kriger når vi har energifrihet.

Hvorfor ble det ulovlig?

Hamp var lovlig fram til slutten av 1800-tallet. Det kom til vesten som en plante som bygget samfunn, verktøy, næring og fordeler. Under første verdenskrig ble marihuanasigaretter «joints» gitt ut til soldatene, for å holde motet og engasjemente oppe.

Dette stammer egentlig fra en tidligere periode på 500-tallet i Persia hvor en konge hadde en skvadron som han kalte «the hasshishians» . De røyket hasjis for å komme i en «transe-tilstand» for å finne sitt indre dyr. De mente de fikk styrkene til de forskjellige egenskapene til dyrene.

Det kan virke som krigsførerne på denne tiden tok feil, for hasj og marihuana er to forskellige ting. Under første verdenskrig sviktet dette, soldatene ble «passive» og nektet å sloss.

Hemp for victory» er en kort dokumentar på 20 minutter som er verdt å få med seg.

En kort kronologisk tilbakeblikk på hemplovgivningen og forbudet (på venstre side).

Cannabis: Medisinen som ble brukt lenge før paracet kom

Killer Drug - Marihuana dreper!
Propaganda mot Cannabis på 30tallet.

Konsentrerte ekstrakter av cannabis fra blomster var den mest brukte medisinen i Amerika i 150 år for over 100 separate medisinske sykdommer. Det er trolig den beste naturlige medisinen for Glaucoma, stress og kontrollerende kvalme, og det fungerer svært godt for leddgikt, astma og epilepsi. Det er anslått at hamp ville ha minst 50.000 kommersiell bruksområder om det var lovlig i Amerika i dag.

Norge er et av de land i verden som konsumerer mest lykkepiller selv om vi bor i et av verdens rikeste land. Cannabis er en utmerket medisin mot depresjoner. Røyk tjall så lærer man seg å leve i nuet.

Folk flest lever i en slags «ventetilstand» der man må oppnå noe før man kan bli lykkelig. Man må bli ferdig med utdannelsen, må finne den rette partneren, må få en jobb, må få en bedre jobb, må kjøpe en ny bil, må gjøre ditt, må gjøre datt…

Alle disse bildene vi har i hodene våre angående ting vi må få gjort eller skaffet oss er fantasi og svada. Gjør det du skal i løpet av dagen, deretter gjør du det du trenger for å bevare den mentale helsa di midt i alt kaoset som omgir oss. Om det betyr at du røyker en joint, fint! Sett deg ned, røyk det beste naturen har å tilby og nyt tilværelsen nå! Så skal du se hvor morsomt det plutselig blir å henge med deg selv.

The Rick Simpson Story handler om en mann som lager hempolje og kurerer kreft med den. Se hans utrolige historier i The Rick Simpson story – Run from the Cure.

Hever knyttneven for individuell frihet

Det er her aktivisten i meg hopper ut. Det er mitt avsnitt hvor jeg klager over behandlingen jeg får av politiet.

Cannabis. hunn-planter er planten som gir deg en "høy" rus.
Dette er «buds» det er dette som røykes på planten.

Mitt kropp er mitt tempel; ønsker jeg å nyte marihuana når jeg måtte ønske det må jeg få lov til det, uten å bli mobbet og trakassert av politi på noen måte så lenge det jeg gjør ikke skader andre. Vi bor i et såpass stresset og prestasjonskrevende sammfunn at mange trenger en form for rus for å unslippe og koble av fra virkligheten. Noen røyker tobakk, noen drikker alkohol, noen praktiserer Yoga, noen drikker kaffe, noen er adrenalinjunkier mens andre røyker marihuana.

Hvis marihuanabrukere skal føle seg kriminaliserte, bør alkohol bli forbudt umiddelbart da det dreper en million mennesker årlig i verden. Marihuana har så langt ikke drept et eneste enkeltindivid. Om man skal få overdose av marihuana må man røyke 4 kg på en dag. Selv Cheech and Chong klarer ikke mer enn 200 gram på én dag. I verste fall hvis du røyker for mye vil du sovne. Hvis jeg og noen kamerater tar oss en blås i helgen hjemme hos meg, ser på film, spiller playstation og gambler litt poker og stemmningen er latter, hvorfor skal da staten eller politimannen nekte oss friheten til glede? Jævlig facistisk spør du meg. Nesten like ille som prestestyret i Iran!

Folket har talt. 95% svarte ja på en spørreundersøkelse hos CNN.

Få med deg Dr. Ron Paul.  En republikaner fra Texas som har vært pro-marihuana i flere tiår. Han var forøvrig den kandidaten som samlet mest penger på nettet. 7 millioner på en dag. Se videoen på 2 minutter.

I Norge er 42% av befolkningen kriminalisert

Det er på tide å revurdere narkotikalovgivningen for dette skaper bare større problemer. Vi trenger en Rev’lusjon!

Jo flere som røyker, desto større vil markedet bli. Kan dette være en av grunnene til at politiet i Norge trenger flere ansatte? Det blir brukt enorme ressurser på å jakte uskyldige mennesker som ikke har skadet flua på veggen, men har røyket en joint. Avkriminaliser disse og bruk heller ressursene på fornuftige ting.

cannabis politiet
Hvem har rettigheter over naturen?

Vi kan skape velferd og velstand i lokalmiljøene. Dette kan skape flere arbeidsplasser. Coffeeshops slik det er i Amsterdam hvor du bare kan nyte marihuana og ikke alkohol. Det er faktisk en sunn livstil, marihuana og ferskpresset appelsinjuice. Det er lørdagskvelden min og jeg har det like gøy som personen som sitter i en bar og må kaste i seg 10 halvlitere som koster uendelig mye mer i det lange løp.

I Amsterdam har hver innbygger lov til å ha fem planter hjemme. Dette er noe av det smarteste de kunne finne på. Her kan du dyrke din egen marihuana og ha det gøy i helgene uten å måtte betale noe for det. Man trenger bare en lampe, noe jord, vann og næring og mye kjærlighet. Prøv å si ordet selvforsynt og føl hvor godt det føles. Det er nettopp dette de store selskapene ikke ønsker at du skal føle.

I USA sitter det 2,5 millioner i fengselsystemet. Å bure inn mennesker har blitt en industri i statene. 900.000 av dem er ikke-voldelige som marihuana-lovbrytere. Fengselsystemet har blitt privatisert og politistaten har blitt reist. Hvis det er et marked for å sette mennesker i fengsel, da vil det også være et marked for innsatte. Og med noen «gavepakker» og bruk av lobbyister blant politikere, vil det være lett å påvirke lovene i landet ved å innføre strengere restriksjoner. I USA blir du fengslet for livet om du gjør tre lovbrudd.  Cannabisdyrking eller oppbevaring er et lovbrudd og kan straffes.

Dette skaper bare større problemer. Lovgivingen er uhensiktsmessig. I Norge kan man få hjelp til å sette en heroinsprøyte i armen. Vi har egne statsfinansierte sprøyterom, men å røyke en joint er ulovlig og bøtelegges. Det er noe fryktelig galt med systemet vårt.

2. mai ble marihuanamarsjen avholdt med tog i Trondheim og Oslo hvor flere hundre deltok. Det var lignende aksjoner flere steder i verden. Det var kun én avis som skrev om det i Norge blant de store, og det var VG.

Krigen mot Cannabis er en krig mot menneskeheten og naturen. Hamp er bra både for planeten og helsen.

Armin Bahrami

En ånd på en kosmisk reise i en menneskelig opplevelse. Kom til Norge fra Tehran som politisk flyktning som 3 åring i 1988. Vokste opp som kristen og ba til Jesus om at han måtte kjappe seg hjem og hjelpe Micheal Jackson i Earth Song. Etterhvert når tenårene var nådd skrev begynte han med raptekster; "Stå opp gud våkn opp vi må snakke! om alle barna der ute som er alene og forlatte. Hvordan kan du la israel drepe et uskyldig barn? Hvordan kan du la en pedofil bli en far ? Stå opp gud våkn opp vi må snakke, hvorfor gir du folk kreft og lar dem dø sakte ?Hvor var du når dem drepte Martin Luther King? Hvor er du gud? Og hvorfor gjør du ingen ting ? Gud har forsovet seg eller fraskrevet ansvaret over til fri-vilje, derfor begynte jeg å gjøre som Jens Bjørneboe tenkte;
"DU HAR I ETT OG ALT ANSVARET FOR HVER ENESTE TING SOM FOREGÅR HVOR DU OPPHOLDER DEG"

Varsle om nye kommentarer
Varsle om
guest

95 Kommentarer
Eldste
Nyeste Mest populær
Inline Feedbacks
Vis alle kommentarer
bowlsk8
bowlsk8
Abonnent
14 år siden

Noe av det triste med denne lovgivningen, er all ungdommen som går rundt å tror de er narkomane. Klart du føler deg utstøtt når alle sier at du er en belastning for samfunnet, lett og bare gi faen i alt da. Og dette skjer veldig ofte i den viktige overgangen fra barn til voksen. Det er vanskelig å rokke ved inngrodde virkelighetsoppfatninger.

Otto
Abonnent
Svar til  bowlsk8
13 år siden
Neo
Neo
Abonnent
14 år siden

Herlig Armin

Nyhetsspeilet er det friskeste pustet i Norges nyere mediahistorie. Fantastiske, godt gjennomtenkte og superprofesjonelle artikler. Det profesjonelle ligger vel ganske enkelt i at dere faktisk gjør research, og overbeviser oss med de uunnværlige fakta i hver historie. Lite pjatt og fjas liksom, men fiks ferdige artikler. Ikke bare denne, men stort sett de fleste fra denne kanten er slik syns jeg.
Dere arbeider tydeligvis mye med hver artikkel, og det gir jo tydelig gevinst i god kvalitet.

Har du noen linker til første kapittel av historien; «Den Amerikanske revolusjonen»? Ikke fordi jeg tviler, men for interessens skyld…
Litt lat selv, jeg vet’u ;o)

Otto
Abonnent
Svar til  Neo
13 år siden
Mike Cechanowicz
Forfatter
14 år siden

Jeg synes du kommer med mange gode spørsmål i forhold til hvorfor hemp er så bannelyst. Særlig i forhold til kreft behandling har det vært mye som tyder på at hempeolje har virksomme stoffer til det formålet. Dette med kriminalisering av bruk til rus er egentlig like latterlig som det var å kriminalisere bruk av alcohol i USA – det førte bare til mafiavirksomhet.

Den som påstår at hash som rus middel er vanedannende farer med feilaktig informasjon. Likevel ser jeg ikke at systemet kommer til å bøye av for å beskytte alcohol som lovelig rusmiddel. Jeg ser dine gode poeng, men tror at mange andre samfunnsproblemer må nok komme foran – som ren mat, luft og vann – tilgang til hash for enkelte handler mer om luksus problemer med unntak av kreftmedisin.

Likevel – alle monner drar –

Neo
Neo
Abonnent
14 år siden

Mike

Leser alltid dine artikler med stor glede.

Tror du ikke lagalisering av hampdyrking, samt kriminalisering av kjemiforurensning, i bunn og grunn kan føre til renere mat,luft og vann?

isme
isme
Abonnent
14 år siden

Endelig en bra artikkel Armin. ;) Er helt enig med det meste du skriver her.

Er slike artikler jeg håper å se mer av på Nyhetsspeilet.

Fela
Fela
Abonnent
14 år siden

Nydelig skrevet. Liker måten du får frem dine synspunkter på sakene dine. Tenk hvor vakkert det hadde vært å kunne lage sine egne klær, egen mat, egen helse og framtid!! trist at vi alle er batterier til en maskin som aldri slutter å fungere.

GO NYHETSSPEILET!!!

Furry
Furry
Abonnent
14 år siden

Har røkt pot omtrent hver dag i 10 år, bruker ikke andre rusmiddler eller alkohol. Er i fin fin fysisk form og ifølge mensa har jeg en iq på 148 (i høy tilstand :p) Det største problemet med cannabis er imo forbudet. Som noen nevnte her fikk jeg dårlig selvbilde av å gå rundt å tro jeg var kriminell/narkis, men det var når jeg var ung og dum, det har gått over nå :p Men hvor kjøper jeg min pot? Jo, hos diverse tvilsome typer, har forlengst kommet ut av tellingen over hvor mange ganger jeg har blitt tilbydt en liten «sideorder» (somregel speed, kola eller diverse piller) Vil jeg ikke kjøpe så kan jeg alltids få smake litt. Alle er jo så snille og vil dele med andre^^ Jeg tviler på at alle er like flinke til å si nei som meg, og presset er stort. Så istede for å gå rundt å si tull som «Cannabis er springbrettet til sterkere stoffer» kan man heller si «Forbudet mot cannabis er springbrettet til sterkere stoffer»

En annen ting, politiet har hatt en «storaksjon» mot grønne farmere de siste par årene. Det har blitt vanskelig å få tak i kvalitet, det som er er dyrket av amatøer, fullt av mugg eller smuglet inn i en bensintank. Ikke vet jeg hva som er galt med denne amatør potten, men det smaker dritt og gjør vondt for kroppen, jeg tror det er fullt av gjødsel i plantene. Noen som vet? Måtte slutte fordi jeg følte jeg ble syk av det, men så fort jeg finner noe brukbart starter jeg igjenn ofc^^ Forresten, ikke røyk hasj, røyk grønt!

Peace Furry

PS: Soldatene som ble passive røkte nok en Indica(Stoned\sløv) type, for mot og engasjemang røyk Sativa(High\hyper). Hasj kan man lage av begge typer.

opfor
opfor
Abonnent
14 år siden

Hva har 42% av Norges befolkning gjort som gjør de til kriminelle?

«Virkningens styrke var 10 ganger sterkere enn stål alene.» Hva mener du med dette?

Og jeg håper jeg misforstår deg da du skriver at papir er tynne skiver av tre.

Og du kommer med mye fakta som jeg gjerne skulle hatt linker til, det hadde økt troverdigheten, for kommer man med «nytt stoff» bør man også dokumentere det.

R.Rahl
R.Rahl
Abonnent
14 år siden

100% enig med alt du skriver Furry. Har omtrent samme historie. Har røyket daglig og samtidig jobba i jobber med mye ansvar og kompleksitet, uten problem. Men samme som deg. Slutta fordi det er bare fanteri å få fatt i(blir som om det bare var sur og svak hjemmebrent å få tak i av alkohol), og mye lei å ha kontakt med folk som bruker tyngre stoffer.

Så et tv-program en gang hvor de testet sjåfører under påvirkning av cannabis. Resultatet var at de kjørte kontrollert, rolig og veeldig pent. :D

Takk for artikkel, og link til Rick Simpson’s historie Armin. Film nå lasta ned. Skal distribuere den så godt jeg kan. Dette bør alle få med seg!

opfor
opfor
Abonnent
14 år siden

Papir kommer fra trær, men det er ikke tynne skiver med treverk. Det er en omfattende prosssess.

Har 42% av alle jeg kjenner bruk marihuana? 15% av 80-tallskullet var det eneste jeg fant. Hvor har du dette fra?

Neo
Neo
Abonnent
14 år siden

Takk Armin

Alltid bra å tenke sjæl ;o)

Jeg trodde jeg var godt opplyst selv, men…

Fela:
Akkurat det samme «min bedre halvdel» sier. Hun er oppvokst i Øst-Sibir, og flyttet til Norge for ca 10 år siden. Med andre ord; kritisk til gangstere, men med en annen bakgrunn enn meg selv. Vi kan ha lange «diskusjoner» og samtaler om alt fra NWO, via hampdyrking til åndelige utfordringer til solen står opp ;o)
Hun sa også for en liten stund siden at;Vestens folk er duracellbatterier for «USAs krigskaniner»…
Godt sagt tenkte jeg…

J.A.
J.A.
Abonnent
14 år siden

opfor – det er ikke en veldig omfattende prosess. Kineserne gjorde det for nesten to tusen år siden. Man kan lage papir av nesten hva som helst – sjøkart lages ofte delvis med lateks, som forhindrer at kartet går i oppløsning i vann, og pengesedler lages av klutpapir (bomull) for å forhindre at blekket vaskes ut i regnvær eller vaskemaskin.

Kilde til Armins tall kan du forøvrig få fra nesten hvor som helst. Aftenposten skriver om et studie av professor Lars Wickstrøm ved NTNU og gallupbyrået NOVA, som konkluderte etter et 13-årig studie (1992-2005) med at hver fjerde tenåring i Norge på 1990-tallet røyket hasj, mens over 40% av den totale folkemassen har prøvd det minst én gang.

http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/article2451623.ece

Jeg røyker ikke hasj selv, men jeg synes det er en veldig interessant debatt fra et juridisk perspektiv – tradisjon og fordommer er den eneste grunnen til at det er forbudt, samtidig som det strider imot en del idealistiske prinsipper som omhandler personlig frihet. Cannabis ødelegger ikke din evne til å fungere i samfunnet, det kan ikke drepe deg eller noen andre, og det er til og med mindre skadelig enn rusmidler som allerede er tillatt. Merkelig lovgivning!

J.A.
J.A.
Abonnent
14 år siden

PS: Merk dessuten at om 42% av din omgangskrets har røyket hasj, avhenger selvfølgelig av hvilke demografier omgangskretsen din ligger i. Om du omgås mye med politimenn er selvfølgelig tallet lavere enn om du trives i lag med folk som liker å spille playstation og høre på Jimi Hendrix.

vanish
vanish
Abonnent
14 år siden

Opfor: Ettersom jeg husker så kom det fram på ruskonferansen i Oslo at 42% eller var det 48% av oslo’s befolkning hadde prøvd cannabis.

Forøvrig: Armin, du virker som et utrolig oppegående og opplyst individ. Jeg hadde likt å sett ditt syn på den såkalte menneskeskapte globale oppvarmingen. Essensielle dokumentarer; «An inconvenient truth» og «The great global warming swindle». Stå på!

vanish
vanish
Abonnent
14 år siden

Du leverte, langt over forventningene mine :) Dessverre er det nå sånn at pengegriske folk sitter i posisjoner med makt, og samfunnet forøvrig blir lurt trill rundt. Du er meget flink å formulere deg, må vite.

Vannkraft og solkraft er definitivt framtida – Men den tredje verden må også få lov til å utvikle seg.

J.A.
J.A.
Abonnent
14 år siden

«Jeg syns synd på nobelkomiteen som klarte å se bortifra de 15.000undertegnede forskerne som hevdet at “unconvinient Truth” var en convinient lie. Sola er den primære årsaken til at vi opplever klimaforandringer. Hvorfor gir vi nobelsfredspris til løgnere?»

Oookei, nå beveger vi oss litt over i grenseland for min del – sier ikke at du ikke snakker sant, men jeg vil gjerne se en artikkel av en prominent forsker, ikke sponset av oljeselskaper, hverken direkte eller «by proxy», som er publisert før Al Gore mottok Nobelprisen. Dessuten slår det meg som en smule paradoksalt at du, som er imot Rockefeller-gruppen, vil støtte deres påstand om at menneskeskapt global oppvarming er en bløff?

PS: Det er ikke «istid» selv om Themsen fryser over. Da er det bare «kaldt»;)

Kjetil S
Skribent
14 år siden

J.A

Jeg tolker deg da dithen at du mener påstanden om menneskeskapt global oppvarming IKKE er en bløff. Forstår jeg deg riktig?

Her er en artikkel om «Report from Iron Mountain» som jeg syntes var tankevekkende.
http://www.freedomforceinternational.org/pdf/Report_from_Iron_Mountain.pdf

Rapporten kan leses i sin helhet her:
http://www.projectcamelot.org/Report_from_Iron_Mountain.pdf

Selvsagt er denne også «debunked». Dette skal liksom være en satire. Les selv og kjenn etter om dette føles som en satire eller ikke. Gjør opp deres egen mening. Uansett får dette deg til å tenke. Og det er jo en bra ting.

« Forrige artikkel

Svineinfluensa skapt med baktanker?

Neste artikkel »

Homofili: Kåtskap eller kjærlighet?

95
0
Vi vil gjerne ha din mening. Fritt og anonymt.x
()
x