pilot
Tyrkisk F16-pilot

Skjøt Tyrkia ned et russisk jagerfly som hevn?

1.7K visninger
1 minutt lesetid
6

Tyrkia skjøt ned et russisk jagerfly som deltok sammen med Syrias regjeringstyrker i kamp mot opprørere nær grensen til Tyrkia. Var det et alternativt motiv bak dette bevisste valget?

Russisk jagerfly skutt ned av Tyrkia

Tyrkia hevdet at flyet overtrådt tyrkisk luftrom, Russland hever det motsatte. Flyet styrtet i Syria og flygerne ble skutt og drept av opprørere mens de hang i fallskjermen etter at det hadde skutt seg ut av det brennende flyet. Tyrkia støtter disse opprørerne. Det russiske flyet truet på ingen måter Tyrkia.

«Tyrkias handling er i praksis en beskyttelse av IS», sier den russiske statsministeren Dmitry Medvedev. «Dette er ingen overraskelse når vi tar i betraktning de direkte økonomiske interessene en del ledende tyrkiske tjenestemenn som er knyttet til tilførselen av oljeprodukter som er raffinert i fabrikker som kontrolleres av IS.»

Ifølge Medvedev overveier Russland nå å kansellere viktige prosjekter mellom Tyrkia og Russland og utestenge tyrkiske selskaper fra det russiske markedet. Russlands regjering har allerede anbefalt landets innbyggere ikke å reise på ferie til Tyrkia, noe som har ført til kanselleringer hos en rekke turoperatører.

Russland kan også komme til å stopper gassrørledningen som er avtalt bygget til Tyrkia og også innstille byggingen av Tyrkias første atomkraftverk.

Russerne bombet 500 oljetankbiler på vei mot Tyrkia

For ikke mange dagene siden ødela russiske fly 500 oljetankbiler som kjørte i kolonne mellom IS-kontrollerte områder i Irak og Syria og mot Tyrkia. Hensikten var å stanse inntektene til IS som delvis kommer av ulovlig eksport av oljeprodukter fra områder de kontrollerer i Tyrkia.

Mange i Tyrkia skor seg stort økonomisk på denne virksomheten. Blant annet hevdes det at sønnen til landets president administrerer hele denne ulovlige geskjeften. Landets president er dermed personlig berørt når Russland stanser oljetransporten og bomber tankbilene til familien.

Russland startet denne tankbilbombingen etter en FN-resolusjon som åpnet opp for slike tiltak.

Oljerørledningen har ligget på is lenge, etter ønske fra Tyrkia. Ifølge Thierry Meyssan på VoltaireNet, skyldtes det stort press fra USA for å stoppe avtalen som ville ha undergravet politikken med straffetiltak overfor Russland.

I denne gryten er det mange kokker som rører.

Kilder: Ankara defends ISIS, Turkish officials have financial interest in oil trade with group, Derimot.no.

Knut Lindtner

Knut Lindtner er pensjonert psykolog og skriver om det som skjer i verden. Slik han oppfatter det, er den informasjonen vi nå får om verdensbegivenhetene så fordreid at det er nødvendig med korrektiver - alternativ informasjon. I virkeligheten er det i dag store mediehus som bestemmer hva som skal skrives og ikke skrives, hvordan det skal skrives, hvilken oppmerksomhet visse begivenheter får og hvilke som ikke får. I vår del av verden eier storkapitalen mediehusene og dermed de «korrekte meningene». Hans artikler er et lite pip i det store koret som må bygges mot trollet.

0 0 stemmer
Artikkelvurdering
Varsle om nye kommentarer
Varsle om
guest

6 Kommentarer
Nyeste
Eldste Mest populær
Inline Feedbacks
Vis alle kommentarer
D
D
Anonym
8 år siden

Hahaha tror du selv på det du skriver, russia today? XD fikk meg virkelig en god latter. Lurer på hvem som gagner på dritt slengenging å svart maling av russerne? Hmm uten Russland som motvekt så ville verden tro det eller ei vært mye mye værre! Putin er den siste som bør anklages for start av 3 verdenskrig

TjukkeTjommien
TjukkeTjommien
Abonnent
8 år siden

“… flygerne ble skutt og drept av opprørere mens de hang i fallskjermen… ”
Dette medfører vel strengt tatt ikke riktighet?

Frank Aune
Grunnlegger og sjefsredaktør
Svar til  TjukkeTjommien
8 år siden

Opprørerne sier at de drepte begge, mens President Putin sa i går under besøk i industribyen Nisjni Tagil i Ural til journalister at en av de to pilotene i det nedskutte SU-24 overlevde. Piloten er nå på basen Hamaimim, sør for Latakia i Syria ifølge en nyere artikkel av samme forfatter.

Hans Gaarder
Forfatter
8 år siden

Serena Shim, an American Journalist was murdered for exposing the Turkish government assisting ISIS:

Øyvind Aarsnes
Abonnent
8 år siden

Putin, du er en mann med ” baller” som prøver å stoppe han Gamle Erik ,det samme kan en ikke si om terroristen og Illuminatiynglingen Stoltenberg. Han har absolutt ikke mye å være stolt av. Denne drittungen av en terrorist kommer til å starte tredje verdenskrig og legge skylden på Russland.

Russia Today
Russia Today
Abonnent
Svar til  Øyvind Aarsnes
8 år siden

Putin er som minst medskyldig i start av tredje verdenskrig.
Her (https://www.youtube.com/watch?v=Ym7rtZrv7hQ) analyserer ingeniør i flydesign og fly-ekspert Vadim Lukashevich
hva som egentlig har skjedd før tyrkiske fly har skutt et russisk bombefly.
Putin provoserte israhells beste venn [Tyrkia] lenge, i nesten en hel måned.
Russland bombet ikke IS, men turkomaner i umiddelbar nærhet til tyrkisk grense.
Tyrkia har flere ganger meldt protester mot “entry into the territory” av fullastet russiske bombefly.
Ei uke før fly-nedskyting har Tyrkia skutt ned en russisk drone over sitt land og erklærte at de ville skyte ned ethvert objekt som skulle krysse deres grense.
Den aktuelle dagen ropte tyrkiske piloter “nesten hysterisk” at russiske bombefly NÆRMET SEG tyrkisk grense og krevde å endre bane,
noe en norsk pilot og en pilot fra et libanesisk passasjerfly bekreftet (hør fra 6:45),
men russiske bombefly nektet å adlyde.
Ikke nok med det, etter bombetokten fløy de samme bane over tyrkisk land, og da ble et fly skutt ned.
Skulle bare mangle.
En side kan ikke starte en krig, de trenger medhjelpere.
Putin spiller på lag med degenerater, provoserer og legger skyld på andre for å hisse opp hevn-stemning i ruselands populasjon.

« Forrige artikkel

Frankrike og Israel starter en ny krig i Syria og Irak for å opprette Israelsk kolonistat

Neste artikkel »

USA viser russisk bombing av tankbilkolonne som sin egen

6
0
Vi vil gjerne ha din mening. Fritt og anonymt.x
()
x