USA viser russisk bombing av tankbilkolonne som sin egen

1.2K visninger
2 minutter lesetid
3

I mer enn ett år har USA hevdet at de har bombet IS-mål i Irak. Dette har de gjort for å stoppe IS sin fremgang. Det viktigste en trenger for å drive en krig er penger.

Hvis en klarer å skru igjen pengekranen til motparten er mye vunnet. IS finansierer krigen blant annet ved ulovlig salg av olje som de stjeler fra oljefelt i Syria og Irak.

Oljen fraktes til Tyrkia med tankbiler. I Tyrkia selges oljen og pengene for salget, utover det som går til smøring og bestikkelser, havner i IS sine lommer.

Det er ihvertfall tre måter å strupe denne inntektkilden på:

1. Legge press på den Tyrkiske regjeringen for å tette grensene.

Men det vil møte stor motstand innad i Tyrkia fordi mange personer innad i det tyrkiske systemet lever av denne oljefrakten – og oljehandelen. Dette går sannsynligvis helt til toppen i Tyrkia. Ifølge det tyrkiske sosialistpartiet er det President Erdogans sønn, Recep Tayyip Erdogan, som administrerer hele forretningen og hele «tankbilfåten». Det forklarer hvorfor det blir vanskelig å stoppe dette gjennom ytre press. Tyrkia og USA er NATO-allierte. Tyrkia og IS er dessuten allierte om ikke i navnet, så i gavnet.

2. Stoppe bankformidlingen av penger.

En rekke banker og finansieringskilder må være involvert. Det er umulig for USA, som har overvåket hele verden, å ikke vite hvem som deltar i dette. Slik de har brukt straffetiltak overfor andre land, f.eks. Cuba, Irak og Iran, kunne et straffetiltak vært iverksatt overfor bankformidlingen av oljepenger til IS. Dette er ikke gjort og en kan lure på hvorfor. Min tanke er at så mange av USAs regionale «venner» (Tyrkia, Saudi-Arabia, Qatar osv.) er involvert i dette at det vil ødelegge mer for USA enn det smaker.

3. Ødelegge tankbilene.

Satellittbilder av disse presenterte Putin på siste G20-møtet I Tyrkia. (G20 landene er de 19 landene i verden med sterkest økonomi og EU). Fra mange mils høyde kunne er se rekken av biler, hundrevis, som er uendelig smalt perlekjede som strakk seg helt til synsranden i ørkenen. USA har naturligvis visst om dette hele tiden, ikke minst fra satellittene sine. Hvis de har bombet i et år, hvorfor har de ikke bombet denne kolonnen? Det ville stoppet transporten umiddelbart.

Det er bare et svar på det spørmålet. USA har ikke stoppet tilførselen av oljepenger til IS fordi de av en aller annen grunn ikke har villet gjøre det.

USA ønsker ikke å stoppe oljen

Etter at Russland startet sin flybombing i Syria, etter avtale med den syriske regjeringen, har målene for russisk bombing først og fremst vært militære. Men etter G20-møtet annonserte Putin at IS måtte strupes økonomisk. Han sa også at noen av landene på møtet finansierte IS, uten å nevne navn. Helt åpenbart siktet han bl.a. til Tyrkia.

tankbiler
Bilder av tankbilkolonnen som russiske fly bombet ble brukt av den amerikanske militære talsmannen.

Deretter startet russerne flybombing av tankbilkolonnene. De hevdet å ha ødelagt rundt 500 av dem og viste video av rekken med brennende tankbiler i ørkenen. Dette var i Syria.

Like etterpå hevdet USA at de hadde ødelagt 116 tankbiler i Irak. Problemet her er at de ikke har bilder av hendelsen. USAs militære talsperson viste bilder fra den russiske bombingen, men det ble omtalt på en slik måte at det ga inntrykk av at det var bilder fra USAs bombing.

Hvorfor legger de ikke frem bevis, men bruker bildene fra den russiske bombingen?

Spørsmålet er altså om USA bomber tankbiler eller om de bare gi inntrykk av det. Ser en på de tre punktene over tyder jo det på at det ikke er i USAs interesse å gjøre det.

Se også: A NEW LOW: US TV Depicts Russian ISIS Tanker Strikes as American.

Kilde: Derimot.no

Knut Lindtner

Knut Lindtner er pensjonert psykolog og skriver om det som skjer i verden. Slik han oppfatter det, er den informasjonen vi nå får om verdensbegivenhetene så fordreid at det er nødvendig med korrektiver - alternativ informasjon. I virkeligheten er det i dag store mediehus som bestemmer hva som skal skrives og ikke skrives, hvordan det skal skrives, hvilken oppmerksomhet visse begivenheter får og hvilke som ikke får. I vår del av verden eier storkapitalen mediehusene og dermed de «korrekte meningene». Hans artikler er et lite pip i det store koret som må bygges mot trollet.

0 0 stemmer
Artikkelvurdering
Varsle om nye kommentarer
Varsle om
guest

3 Kommentarer
Nyeste
Eldste Mest populær
Inline Feedbacks
Vis alle kommentarer
Vidar
Vidar
Abonnent
8 år siden

Så vidt jeg har forstått har de kun bombet om IS har beveget seg inn på områder som ikke gagner USA. Nå har/skal Russland plassere ut missilkrysser utenfor kysten av Syria… http://ny1.no/2015/11/24/russland-utplasserer-missilkrysser-utenfor-kysten-av-syria/

Jostein
Jostein
Abonnent
8 år siden

Merkelig artikkel, med merkelige kilder. Så hele greia er at PBS News Hour har vist bilder av et russisk bombeangrep i en historie om amerikanske bombeangrep, uten å opplyse om dette? Ikke akkurat noe big deal, når det tydeligvis ikke er offentliggjort bilder fra det amerikanske angrepet. Det er vel heller ikke den militære talspersonen som bruker bildene, men tv-kanalen som klipper dem inn i reprotasjen.

USA har allerede mottatt pepper (fra noen) for angrepet, for å ha advart (de sivile) sjåførene, så det er vel liten tvil om at det skjedde.

Dessuten er det fort gjort å være unøyaktig med media og billedmateriale. Bildet av de brennende tankbilene som brukes i artikkelen her er fra grensa mellom Afghanistan og Pakistan, tatt august 2011…

Frank
Grunnlegger og sjefsredaktør
Svar til  Jostein
8 år siden

Nei, forfatters poeng er som beskrevet i siste avsnitt: “Spørsmålet er altså om USA bomber tankbiler eller om de bare gi inntrykk av det. Ser en på de tre punktene over tyder jo det på at det ikke er i USAs interesse å gjøre det.”

« Forrige artikkel

Skjøt Tyrkia ned et russisk jagerfly som hevn?

Neste artikkel »

Stoltenberg: Vi støtter Tyrkias beslutning om å skyte ned russisk fly

3
0
Vi vil gjerne ha din mening. Fritt og anonymt.x
()
x