Stoltenberg

Stoltenberg: Vi støtter Tyrkias beslutning om å skyte ned russisk fly

3.6K visninger
1 minutt lesetid
7

Etter et ekstraordinært møte erklærer NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg at “Vi står i solidaritet med Tyrkia og støtter den territorielle integriteten til vår NATO-allierte Tyrkia”.

Etter et hastemøte med medlemslandene i Brussel, annonsert NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg at NATO støtter Tyrkias beslutning om å skyte ned et russisk fly.

Jens Stoltenberg sier følgende:

Jeg har tidligere uttrykte min bekymring om virkningene av de militære aksjoner i Russland nær NATOs grenser. Dette understreker viktigheten av å ha og respektere ordninger for å unngå slike hendelser i fremtiden.

Som vi har gjentatte ganger gjort det klart, vi står i solidaritet med Tyrkia og støtter den territorielle integriteten til vår NATO-allierte Tyrkia.

Gjennom resten av pressekonferansen klandrer Stoltenberg Russland for brudd på NATOs luftrom, sier Russland bør være mer forsiktig for å unngå “ulykker” som dette i fremtiden, og deretter innrømmer at NATO ikke er direkte i kontakt med Russland.

NATO har tidligere fordømt nedskytinger av fly

Slik Knut Lindtner skriver hos Derimot.no så har NATO fordømt på det sterkeste nedskytingen av et fly på den syrisk-tyrkisk grensen… i 2012.

Erdogan fordømmer på det sterkeste Syria sist tirsdag for nedskytingen av et tyrkisk jagerfly.

«Selv om flyet var i deres luftrom noen få sekunder er det ingen unnskyldning for angrepet.»

«Det var klart at dette flyet ikke var et aggressivt fly, likevel ble det skutt ned», sa han.

«NAO fordømmer nedskytingen på det sterkeste», sa Natos generalsekretær Anders Fogh Rasmussen etter at alliansen hadde et møte på tirsdag etter anmodning fra Tyrkia. Begge sider sa at flyet hadde forvillet seg inn i det syriske luftrommet, men Tyrkia sa at hendelsen var et uhell som fort ble korrigert.

Og nå står NATO støtt ved Tyrkias side etter at det skjøt ned et russisk bombefly som ifølge Ankara, et øyeblikk var innenfor tyrkisk luftrom.

Frank

Frank er redaktør, admin og grunnleggeren av Nyhetsspeilet.no. Han har erfaring som nettredaktør siden 2000. Han står kun inne for sine egne artikler. Han startet nettmagasinet med intensjonen om å vekke den spirituelle gløden i folket slik at flest mulig kan se gjennom illusjonene og bli fri. Det innebærer at du finner din egen sannhet, oppnår forståelse for betydningen av at vi alle er fra samme kilde og våkner opp som den sanne multidimensjonelle mesteren du er. Av hans rundt 160 artikler anbefales Den store bevissthetsguiden og De falske lysarbeiderne som vi allikevel tilber.

0 0 stemmer
Artikkelvurdering
Varsle om nye kommentarer
Varsle om
guest

7 Kommentarer
Nyeste
Eldste Mest populær
Inline Feedbacks
Vis alle kommentarer
ståle hansen
ståle hansen
Anonym
4 år siden

Angrepspakten NATO er en skam!!!!

Agendadetektiven
Agendadetektiven
Abonnent
8 år siden

Vi er så stolt av deg Jens. Du har fortsatt din karriere i de “godes” tjeneste. Menneskeheten takker deg for din innsats i sannheten og rettferdighetens navn. Vår alles kjære Jens, som så fint balanserer på kniveggen mellom sosialisme og kapitalisme..

Vidar
Vidar
Abonnent
8 år siden

Ganske ille hele situasjonen. Nå har en tidligere CIA-agent uttalt at situasjonen i Midtøsten er ute av kontroll. [1]. Og Iraks visepresident sier at Tyrkia risikerer å starte verdenskrig[2].

Dette er ikke bra..

[1] http://ny1.no/2015/11/28/tidligere-cia-agent-situasjonen-i-midtosten-er-ute-av-kontroll/
[2] http://ny1.no/2015/11/27/iraks-visepresident-tyrkia-risikerer-a-starte-verdenskrig/

Valgeir
Valgeir
Abonnent
8 år siden

Og Stoltenbergs første reaksjon etter nedskytningen ble behørig sendt på nyhetene : Han anmoder sterkt til ro og besinnelse. –
Det er så frekt. Han er på agressors side og det første han gjør er omtrent å be motparten om å holde kjeft !!
Og nå gir han full support til – ikke Erdogan og Tyrkia, men til nedskytningen.
Stoltenberg er i ferd med å markere seg som en av de mest retorisk aggressive politikere siden Adolf Hitler.
Fra tidligere kjenner jeg hans 2 punkts uttalelser – Punkt 1 (Løgn og bedrag) Vi er ikke ute etter å lage kald krig igjen med Russland bla bla bla, MEN (så kommer det trusler) Om ikke blaa blaa så kommer vi ikke til å sitte å se på at bla bla.

Seitasis
Seitasis
Abonnent
8 år siden

Tyrkia kommer med flere grove provokasjoner ovenfor Russland, dette kan fremtvinge Russland til å angripe Norge, men er self. avhengig av hvor mye militært utstyr Nato har lagret i Norge, noen som vet, egentlig hvor mye Nato materiell som er lagret i Norge?

Terje Wulfsberg
Forfatter
8 år siden

Tidligere etteretningsoffiser, George Abert, hevder at nedskytningen var en provokasjon iscenesatt av USA for å få russerne til å avsløre den nye teknologien som har ført til at både USA og Israel har måttet gjøre retrett. Han kaller den “en game changer”. Se artikkelen virker Keshes plasmateknologi? http://www.paulcraigroberts.org/2015/11/26/guest-column-from-george-abert-formerly-of-air-force-intelligence/

MortenB
MortenB
Abonnent
8 år siden

Mannen som satt på Utøya i 1968 med “Norge ut av NATO” plakat er blitt sjef i NATO, og i tillegg helt klart sjef for en allianse som er en angreps-allianse og nå også en krigs-hissende allianse. Tyrkia som har okkupert deler av Syria, kjøper olje fra ISIS og således hjelper både dem og andre terrorister både med penger og tjenester over grensen, burde skamme seg. Og når de gjelder grenseovertredelse, se hva statsministeren i Tyrkia sa i 2012 : http://www.bbc.com/news/world-middle-east-18584872

« Forrige artikkel

USA viser russisk bombing av tankbilkolonne som sin egen

Neste artikkel »

Fra Pol Pot til IS: Blodet tørket aldri

7
0
Vi vil gjerne ha din mening. Fritt og anonymt.x
()
x