/

Pressens utrolige lemfeldighet

4.1K visninger
4 minutter lesetid
19

Jeg er enig med dem som måtte mene det: Det er virkelig helt utrolig at også vårt eget, kjære, trauste NRK, som de fleste av oss fra barnsben av er lært opp til å stole på og tro på, skal kunne yte sin skitne skjerv til å dekke over 11. september-fadesen. Ikke desto mindre ser dette dessverre ut til å være tilfellet. Innslaget nedenfor er hentet fra NRK Frokost-TV. Det er ganske motbydelig, og taler vel i grunnen for seg selv – i hvert fall til den noenlunde velinformerte.

Jeg vil imidlertid tillate meg å påpeke at “hemmeligholdelse blant mange mennesker, i et åpent samfunn som USA” (var det et forsøk på å være morsom?) langt i fra er noen umulighet. I NRK-innslaget holder både Nome og Tønnesson fram dette som den viktigste grunnen til å ikke tro på dette “tøyset”. Hvis vi ser på f.eks Manhattan-prosjektet, altså USAs utvikling av den første atombomben, så involverte dette prosjektet (i følge Wikipedia) ca 130.000 – ett hundre og tretti tusen! – personer. Andre kilder oppgir opp mot 200.000. Uansett, poenget burde være tydelig nok. Og dette prosjektet var altså topp-hemmelig og gikk over flere år (fra 1939). De færreste uinnvidde hadde noen anelse om hvordan det lå an før bomben var et faktum; så kom ikke her! Og når det gjelder 11. september, så har de jo ikke klart å holde det hemmelig, har de vel? Mange har “blåst i fløyta” – og takk og pris for det!

Tønnesons sammenlikning med Watergate er etter min mening også urettferdig og temmelig “spansk”.

“Industri”, ja … jeg har i alle fall ikke noen betaling for å sitte her og skrive; jeg gjør det gratis, og kun fordi jeg mener det er riktig og viktig å gjøre det. Det er absolutt ingen “industri” å bli feit av, tvert i mot.

Et godt eksempel på en annen og mye brukt latterliggjøringsteknikk kommer når Sørensen trekker fram at “mange amerikanere tror jo også at Elvis fortsatt lever”. Dette er klassisk retorikk og leder til den ubevisste slutningsprosessen i våre sinn som overbeviser oss om at amerikansk opinion ikke er til å stole på – hvilket jo kanskje også inneholder en smule riktighet. Kanskje ikke minst fordi de fleste av dem jevnlig ser på TV? Men uansett:

Skal vi gå akademisk til verks og plukke dette helt fra hverandre, så er det logiske resonnementet omtrent slik: 60% av amerikanere (USAs befolkning) tror at det var noe muggent med 11. september – mange amerikanere (uklar angivelse av mengde: “betydelige prosenttall”, samt manglende kilde) tror at Elvis fortsatt lever. Konklusjon: Amerikansk opinion er ikke til å stole på. Dette er mye brukt i såkalt “debunking”, der man sørger for å trekke autoriteten i tvil. Dette er også grunnen til at du ofte ser harde, kalde fakta om 11. september blandet sammen med tøv og oppspinn (desinformasjon). Tentativ konklusjon: “Folk som tror at det var noe muffens med 11. september, er noen tullinger.”

Vel, dette innslaget er i sin helhet, slik jeg tolker det, et fortvilet og patetisk forsøk fra NRKs side på å latterliggjøre. Det er nesten utrolig at de tør å eksponere seg slik. Det hadde vært langt lettere å holde munn, og det er jo som kjent den vanligste strategien til NRK – og andre offentlige opinionsmakere.

Når det gjelder Sørensen så er jeg sterkt i tvil: Har han betalt for å propagandere på denne måten, eller er han virkelig så tjukk i hue? Jeg mener, hvordan kan han, som i alle fall tilsynelatende mentalt oppegående og spesielt interessert i disse tingene, ha unngått å få med seg at forhåndsplassert sprengstoff nødvendigvis ha vært involvert under 9/11? Så blind og naiv har jeg vanskelig for å tro at noen kan være. Og så en akademiker attpåtil! Nei, det er nok mye som taler for at Sørensen står på lønningslista til dem som jobber for NWO. Men jeg vet ikke, jeg … kanskje er han bare redd for å miste jobben sin?

Stein Tønnesson er det derimot neppe noen tvil om, han er en av “gutta”; se også hvor han jobber – ganske ironisk. Eller kanskje han har lest litt for ukritisk i Der Spiegel? Eller sett for mye på Fox News? Det han leverer er i alle fall en farse.

Petter Nome er muligens bare ikke spesielt smart – kanskje er han bare en såkalt “nyttig idiot” oppi alt dette; men i så fall er han jo samtidig en temmelig graverende dårlig journalist? Kanskje ikke noe nytt, forresten. Eller også er det altså et visst grunnlag for mine stadig voksende mistanker mot NRK: Det er en styrt institusjon.

Daniel Hellwege tror jeg er ærlig; bare synd han ikke fikk poengene kjappere og mer tydelig fram og at han ikke valgte mer håndfaste ting å fokusere på. Men jeg vet jo selv, av egen erfaring, hvor vanskelig det kan være når man sitter der i rampelyset, at det ofte er først etterpå at man kommer på hva man heller skulle sagt …

Dessverre er videoen delt i to, her er de siste sekundene:

Hva skulle så konklusjonen på dette være? En oppfordring til å kaste ut TV’n, kanskje? TV-apparatet er er antakelig, muligens med unntak av kinosalen, den beste hjernevaskemaskinen som finnes. Selv kastet jeg ut mitt fjernsynsapparat for over 20 år siden; og det har jeg ikke angret på ett eneste sekund. Og kanskje er det nettopp hovedårsaken til at jeg – og noen forholdsvis få andre – i dag er i besittelse av et litt annerledes verdensbilde enn den jevne borger?

Paranoia? Neppe; men mer om dette kommer i en egen artikkel her på Nyhetsspeilet: “Tango for TV” – om multimediers påvirkningskraft.

Følg med!

Morten Kielland

Morten Kielland er utdannet ved Historisk-filosofisk fakultet ved Universitetet i Oslo og har formell forskerkompetanse. Han har vært særlig opptatt av vitenskapsfilosofi og erkjennelsesteori. For noen år siden oppdaget han at den offisielle versjonen av 11. september-dramaet innebar fysiske umuligheter og dermed måtte være et bevisst forsøk på manipulasjon. Det skulle for ham bli starten på en ny erkjennelse av hvordan menneskeheten er blitt undertrykket og manipulert over svært lang tid, ikke bare politisk og økonomisk, men også som åndsvesener. Morten Kielland ønsker å bidra til at denne epoken nå tar slutt. Han har ikke tro på at dette kan gjøres gjennom kamp, men derimot gjennom opplysning og forandring på individ-nivå.

0 0 stemmer
Artikkelvurdering
Varsle om nye kommentarer
Varsle om
guest

19 Kommentarer
Nyeste
Eldste Mest populær
Inline Feedbacks
Vis alle kommentarer
Burre
Burre
Abonnent
14 år siden

Smoking Mirrors:
“I’ve been patient. Each day I go to The Truthseeker web site and find that it’s gone- or still gone- as the case may be. It seemed that What Really Happened went down at the same time. This proved to be the result of a clerical error and then… very soon after, What Really Happened has come under persistent attack. Jeff Rense is also under attack. The forces behind the attacks are not a secret. It’s also not a secret who owns J.P. Morgan and a great deal of the rest of the world including the major mining and banking interests. The information is out there if you want to look. It all comes down to Rothschild which explains why you hear people say they take their orders from Henry Kissinger.”
http://smokingmirrors.blogspot.com/2009/09/truthseekers-imprisoned-in-rothschild.html#comments

Er dette ting som tyder på at vi kan forvente at noe skal skje snart? Thruthseeker har vært borte ca 2 uker nå, og ingen vet noe om hvorfor eller om det har skjedd noe med han som driver den. Som vist over er flere andre sider under angrep.

Hva med Nyhetsspeilet. Har dere som driver siden sørget for skikkelig backup av siden, artiklene og kommentarene? Det kan skje dere også, før eller siden.

Singoalla
Singoalla
Abonnent
Svar til  Burre
14 år siden

Veldig godt spørsmål, Burre. Ber om at dette ivaretas, at alt her sikres.
Vi kan IKKE stole på systemet eller internett..

Har selv opplevd at alt jeg hadde skrevet et sted ble borte.
La oss være føre var og ta backup selv og etterlyse det her.

Det som skjer på Nyhetsspeilet akkurat nå i disse dager, er særdeles konstruktivt.. fine og kreative og konstruktive våkne mennesker som kommer sammen som i en tenke-tank og deler sine kunnskaper..
Det er utfattelig konstruktivt og mye lys og kunnskaper blir delt og kommer ut..
MEN.. hvor lenge lar de oss holde på slik?
Jeg er faktisk overrasket over at det er mulig.. og nå er det andre stedet borte? Har aldri vært der, men vi bør være føre var her også..
Og så bør vi følge med på hverandre litt.. om noe skjer noen av oss..
Hva gjør vi da? Kan vi være solidariske på noe vis? Skal vi ha noe opplegg?
Det som skjer her er såpass viktig og sterkt, de følger nok med oss…

Til deg, Burre vil jeg si, at du har skrevet en seriøs kommentar til en av mine kommentarer i en annen tråd, og det har andre også, bl a Vandalf.
Vil bare si at seriøse kommentarer fortjener svar, men jeg har bare ikke hatt kapasitet, ikke alt kan besvares raskt og lettvint og akkurat nå har jeg migrene, diare og er svært uvel, så jeg må legge meg ganske snart.
Men da vet du/dere at jeg har lest og at jeg svarer når jeg kan. Takk.

Frank
Grunnlegger og sjefsredaktør
Svar til  Burre
14 år siden

Vi har full kontroll. Enkelt og greit.

smurfen
Redaksjonen
Svar til  Frank
14 år siden

Ja jeg er glad for jeg alltid lagrer og tar baupp av alt som er verdifult som blandt annet en av dem beste artiklene som har vært her som bare forsvant: Verden vil ikke gå under :)

Singoalla
Singoalla
Abonnent
Svar til  Frank
14 år siden

Så deilig å høre :-) Tusen takk for svar, du vår sanne helt, all ære til deg for Nyhetsspeilet, den største stråle av lys og kunnskap som noensinne nådde det Norske folk :-) Om ikke Nyhetsspeilet får Fritt ord prisen og alle andre priser for god journalistikk og heltemot, ja da er det noe alvorlig galt ..

Du skal vite at det er mange som er forundret og gleder seg umåtelig,
over at dette er mulig.. vi håper bare at det får fortsette..
Vi må regne med at visse folk følger nøye med hva som blir sagt her..

Vil samtidig som du er her, få sagt til deg og alle andre som leser, at dersom det skulle skje meg noe, et eller annet,
så er det mitt ønske at hvert ord jeg har ytret her skal bli stående, uansett..

Det er en regel eller lov som sier noe om at en person skal slettes og alt fra denne etter eget ønske eller om personen går bort. I mitt tilfelle, vil jeg ha sagt her og nå, dere behøver ikke å ha noe dilemma hvis noe skulle skje meg. Alt det jeg har skrevet og sagt står jeg for, det jeg har delt her av innsikter og kunnskap, det har jeg gitt, og det er mitt ønske at det skal bli stående så lenge Nyhetsspeilet eksisterer, uansett hva som skjer meg :-)

Siden det er en del dissidenter som gir info her, så foreslår jeg at disse gir Frank samme beskjed, dersom de ønsker at den info som er gitt skal stå.

J.Johansen
Forfatter
Svar til  Burre
14 år siden

http://www.godlikeproductions.com/

som har gjort mange avsløringer, er også nede……..

‘Cyber attacks on this website continue. If you have problems accessing the site please try again later as we will do our best to stay online and countermeasures will be in place soon. This foreshadows open hostilities with Iran and a domestic clampdown across the U.S. and possibly Britain too. It’s also no coincidence that What Really Happened is also down’
Last updated 07 September 2009
http://74.125.153.132/search?q=cache:fw-iTSnflW0J:www.thetruthseeker.co.uk/+thetruthseeker.co.uk&cd=1&hl=en&ct=clnk&gl=au&client=firefox-a

Hellwege
Abonnent
14 år siden

Bra artikkel!

Skulle ønske at jeg fikk sagt ting annerledes på Tv. Jeg har kjempet for sannheten i mange år, men det er ikke alltid like lett når man er i rampelyset.

Ble uthengt av flere i den Norske 911 bevegelsen, som kalte meg insider og disinfo agent for NWO, noe som er helt latterlig. Jeg er heller ingen leder, men heller en representant for den Norske 911 bevegelsen.

Her er en kopi av av innslaget i byavisen (Tønsberg) som kom etter TV innslaget. Tror og håper folk flest fikk et bedre inntrykk av meg og hva jeg står og kjemper for i denne artikkelen.

Vil ha bevis om 11. september

Han er glødende opptatt av terrorhandlingen mot World

Trade Center 11. september 2001. Men han tar slettes

ikke de offisielle forklaringene som god fisk.

Daniel Hellwege (26) fra Tønsberg er en kritisk mann.

Han er overbevist om at det er ugler i mosen rundt det

som skjedde da to fly styrtet inn i tvillingtårnene i

New York for litt over seks år siden.

Og da mener han at uglene er større enn “12

muslimer med boksåpnere”, som er uttrykket han

gjentar mange ganger i løpet av intervjuet.

Han er med i en bevegelse som kalles “911 Truth

Movement Norge”.

Denne bevegelsen består av et nettverk av

representanter som er mer enn sterkt tvilende til at

det var Osama Bin Laden og hans medsammensvorne som

sto bak terrorhandlingen som rystet verden så

ettertrykkelig ned i grunnvollene.

Fysisk umulig

Daniel snakker på både inn- og utpust, og argumentene

er vel godt innlært og til dels logiske.

At det var to fly som styrtet inn i tvillingtårnene,

nei det er han ikke i tvil om. Men han er mye mer i

tvil om det virkelig var fulle passasjerfly.

Det går helt greit å fjernstyre to tomme

lastefly inn i bygningene. Og hvorfor ble ikke de

avskåret av jagerfly over verdens mest

bevoktede by? Jeg tror ikke det er Bin Laden, Bush

eller muslimer som sto bak 11. september. Jeg tror det

stikker dypere enn som så, sier Daniel, og

gestikulerer som den reneste italiener.

Han sier bevegelsen han har frontet på Frokost-TV hos

Petter Nome, har mange faglig sterke eksperter som

underbygger at katastrofen 11. september 2001 slettes

ikke var et terroranslag, utført av fanatiske,

muslimske flykaprere.

Daniel, og hans meningsfeller, er overbevist om at to

skyskrapere ikke ville ramle rett ned hvis de ikke ble

sprengt i filler av en planlagt minering.

Videre trekker han fram at en tredje bygning, WTC

nummer sju, også skal ha kollapset uten at

noe fly så mye som hadde sneiet den. Denne

skyskraperen var hovedkvarteret til tvillingtårnene,

og sto 500 meter unna dem. Ifølge Daniel skal CNN ha

rapportert at også den skyskraperen hadde falt sammen,

men da en time før den virkelig gikk i bakken.

Det er også umulig at flybensin kan bli så

varm at den kan smelte stål, slik at en hel skyskraper

gir etter, sier Daniel.

Han støtter seg til ekspertuttalelser fra eksperter i

form av tidligere militære, fysikere, arkitekter og

ingeniører – men uten å navngi disse.

Det at vi engasjerer oss så mye omkring dette,

dreier seg om alle som ofret livet den dagen.

Brannfolk, politifolk, helsepersonell og de som var i

bygningene, understreker Daniel.

Mange teorier

Vi spør gang på gang hvem som skulle ha interesse av

angrepet 11. september, hvorfor det ble begått og

hvem som kunne tjene på det. Da famler Daniel, uten å

dra fasitsvaret opp fra ermet.

Dette er meget stort spill. Det handler om

kontroll. Nå er ikke USA lenger frihetens land. Du er

rettsløs hvis du blir anklaget for å være terrorist.

Det må være veldig mektige mennesker som står bak. Men

du må ha terrorisme for å kjempe mot terror. Dette kan

være et skalkeskjul for å gå inn i Irak, mens det

egentlig er Iran de vil gå inn i, argumenterer Daniel.

Ikke “tullinger”

Daniel legger ikke skjul på at han møter mye motbør

for meningene sine, og at mange himler med øynene over

konspirasjonsteoriene. Men han har rak rygg, og står

for meningene sine.

Han er utdannet IKT-operatør ved Borre tekniske

fagskole, men jobber nå som discjokey i inn- og

utland. Blant annet i Tønsberg og New York.

Skjønner du at det er mange som anser dere som

skvett gærne, Daniel?

Det er ikke bare “tullinger” som

er med i bevegelsen. Vi har nok av eksperter som er

med. Før var jeg også veldig skeptisk til denne

bevegelsen, men jeg har brukt mye tid på å sette meg

inn i saken for å få et svar. Katastrofen trenger en

ny og uavhengig gransking!

FRODE MOE

frode@byavisatonsberg.no

SKEPTIKER: Tønsbergenseren Daniel Hellwege tror 11.

september 2001 er forårsaket av andre enn muslimske

fanatister, og er på jakt etter sannheten. FOTO: FRODE

MOE

noituloveR
noituloveR
Abonnent
14 år siden

De er helt tåpelige.
Hvor mange bevis trenger vi?
2milloner Irakere drept, mange tortuert og holdt som fanger.
Mennsesker akurrat som oss, med et mål i livet, med familie og venner å elske.

Jeg skjønner at gjennomsnitts nordmenn, ikke har noe grunn til å kjempe for frithet, men for oss, som har opplevd litt mer enn bare moro i livet, er det viktig for oss å vite sannheten.

Må jo ikke glemme “historien” helller, hvem drepte 500 000 japser ved å slippe atombombe på sivilbefolkningen?
Hvem utviklet 2. VK, som resulterte til rundt 60millioner døde?

Men, neida, for disse menneskene, som ikke vet hva et problem er, er det bare å leve som en ignorant idiot, rett og slett.

For meg, er det blitt sånn at hver fattig barn, er verdt 2 ganger som en rik europeer/ amerikaner.
Fordi jeg er så lei av, typisk hvite, som lever livet og driter i alt rundt seg. Det er så dumt, at det smarte og gode folket må lide og dø, fordi idiotene tjener på det.
Det samme med dyr, som i dette systemet har det verre enn mennesker, igjen fordi noen tjener på det, og idioter blir kundene deres.

De har ødelagt alle såkalte “muslimske” land, hva med å bedømme folk utifra deres kultur og bakgrunn isteden for generalsere alle som tror på Islam.
Selv har jeg ikke tro på relgioner, det har jeg fode grunner til, men at alle som tror på det samme skal kalles for det samme er galt.
Det er vel som å kalle europa for kristne land, “terroristene” som folk flest kaller muslimer, men de vet vel ikke hvorfor de gjør, og vet ikke hvem de virkelige terroristene er.

Uansett, vi er ikke frie her i Norge, det er det vi tror, bare se på livet ditt, er det å være fri?
Vi jobber som slaver dagen lang, for å tjene nok penger til å leve.
Renter og skatt tar pengene våre, de sier dette er et velferdstat, der vi får igjen for pengene vi betaler i skatt.
Tja, når vi har tjent staten i 60år, ja, da har de jo ikke bruk for oss mer, da er det bare sende oss på gamle-hjem, eller skal jeg kalle det “fengsel for eldre”.

Dagene går, og klokka tikker som aldri før.
Vi jobber, og når vi kommer hjem, er vi slitne, og når vi har hvilet, er dagen så å si over.
Sånn går det, hver dag, til det nærmer seg hjul og sommer, høydepunktene i livet vårt.
På en annen side, vokser potensielle arbeidere ved å gå på Skolen dagen lang.
Teknologi er såpass høy at roboter og maskinerte saker kunne jobbet og utviklet staten, men neida, det er vi som må slite for det.

Armin Bahrami
Forfatter
15 år siden

Malvin Bush, var sikkerhetsansvarlig på WTC komplekset og hadde ansvaret for å rigge opp byggningene. 2-3uker før de kollapset var det hyppige besøk av men med arbeidsklær, de kverrulerte på at størmmen i hele bygget måtte slåes med den mest miserable grunn:

“DE SKULLE LEGGE OM FIBEROPTIC”

Derfor måtte servere med innhold for millioner av aksjer ogsånt skrus av for første gang. Hvorfor må man skru av Video-overvåkningen og gå i “black out mode” for å legge om fiberoptic? Det er egne seperate kabler og har ingen ting med strøm og gjøre.

Larry Silverstein, eier av byggningene WTC 1,2,3,4,5,6,7 tegnet tidenes største forsikringsavtale med “Terrorisme” som hoved kritierie, ikke lenge før angrepene fant sted.

Han innrømmet også på live Tv, “PULL IT” var begrepet han brukte. .Samme begrep “demolition men” bruker før de river ned byggnignen i perfekt harmoni og symetri.

Wearechange.org konfronterte han på en pressekonferanse , utrolig å se. Youtube it!

Tufsetom
Tufsetom
Abonnent
15 år siden

Den artikkelen og 5pågata i fredagsmagasinet i dagens dagbladet var i bestefall bare en latterliggjøring av hele konspirasjons-miljøet. Begge intervju objektene var seriøse og ordentlige på hver sin måte, men artikkelen i sin helhet har et veldig forutbestemt perspektiv og ønsker ikke annet en å underholde folk som vil lese om “de gærne konspirasjonsteoretikerne og alt det tøyset de får seg til å tro på”. Heia Media!

Jed Dye
Abonnent
15 år siden

De som er skråsikkre viser ofte til å sitte inne med veldig lite info.

Atle Abrahamsen
Forfatter
Svar til  Jed Dye
14 år siden

“Feilen med verden, er at de dumme er så skråsikre – og de kloke så fulle av tvil”

Z
Z
Abonnent
15 år siden

Hvordan ble det motbevist? Denne Tønneson kom jo ikke med et eneste godt argument for at den offisielle forklaringen er riktig. Han snakket bare nedlatende om amerikanere og det virket ikke som han faktisk hadde satt seg så veldig mye inn i materiale rundt 9/11. Folk flest vet veldig lite, men har store meninger om det meste.

Vattnisse
Vattnisse
Abonnent
15 år siden

Her gir NRK begge sider av saken lik dekning.
Jeg ikke det da er riktig å kritisere NRK på noen måte, selv om konspirasjonsvåset dere elsker så høyt ble brutalt og effektivt motbevist.

Jed Dye
Abonnent
15 år siden

Det må jo forressten nevnes at det er en del av disse flosete og doven arrogante personlighetene der ute. Stein Tønnesson viser absolutt potensiale til å bli nominert, og han er visst selvutnevnt geni på saken. – follow the money..

Jed Dye
Abonnent
15 år siden

Yes, endelig noen som tar opp dette temaet. Fredagsbilaget i Dagbla(bla)det har også gjordt en sak på 2012, som selges ut nå til fredag. Jeg kjenner personlig journalisten og vet at det er en slags 5 på gata greie med lengre intervju med folk fra forskellige ståsteder/virkelighetsoppfattelse. Mer eller mindre nøkternt altså.. Forøvrig trist å se at også norske kanaler kneler for maktsyndikatet. Å se voksne autoritetspersoner i dag med egne meninger er et skjeldent fenomen.

En mann med åpenbar agenda
Svar til  Jed Dye
10 år siden

Illusjonen om ei fri presse:

Colin Powell holdt sin berømte tale for FN, pressen drev det igjennom til krig.
På sviktende grunnlag, manglende bevis. Men nåde den journalist som ville stille spørsmål til de fabrikerte historiene. Se denne gode dokumentaren på nrk:

http://tv.nrk.no/program/koid26008013/illusjonen-om-ei-fri-presse

Er det dette som skjer i Ukraina nå?

« Forrige artikkel

Språk – det største våpnet mennesket har oppfunnet

Neste artikkel »

Hvordan står det til – egentlig?

19
0
Vi vil gjerne ha din mening. Fritt og anonymt.x
()
x