Ukas Brandulph

814 visninger
1 minutt lesetid

Brandulph Christophersen er en mann med egne meninger og heller ikke særlig redd for å dele dem med andre.

Brandulph, som er gift med Erna, har jobbet på skipsverft siden han gikk ut av folkeskolen. En solid gubbe med hjemmebrenning som sin største hobby ved siden av seilas med sin S/Y “Elvira”, samt fisketurer med gode venner. Han kan virke både røff og lite diplomatisk på sine omgivelser fra tid til annen, men tro meg, han har et hjerte av gull.

Han og Erna har ingen barn, og muligens var det grunnen til at de helhjertet adopterte jordånden (gnomen) “Gnomy” da han ved et tilfelle dukket opp i deres tilværelse, nærmere bestemt i kjøkkenhagen, under Ernas potethypping.

De har også hunden “Perro”, et utsøkt eksemplar av ren, spansk blandingsrase; Perro fikk bli med hjem i Brandulphs ryggsekk etter et jobboppdrag i havnebyen Cadiz i Spania og er, i følge Brandulph selv, både intelligent og språkmektig – i hvert fall forstår han norsk vesentlig bedre enn spanjolene!

Nyhetsspeilet har med dette gleden av å innlede en ukentlig spalte med Bradulphs beste striper, forhåpentlig til glede for både gamle og nye lesere.

Alt er selvsagt gjengitt med Brandulphs meget sjenerøse tillatelse.

Brandulph har for øvrig også sin egen nettside.

Så her kommer altså den aller første “Brandulph” presentert på Nyhetsspeilet!

 

Brandulph1

 

Tro ikke på alt som står i bla’!

Min mor hadde en onkel oppe i Hallingdal som kun hadde tre år på folkeskolen bak seg. Under fullmåne i påsken 1970 sto vi og lenset sammen nede ved låven på den lille fjellgården han drev.

-“Er’e ikke utrolig at USA har landet folk der oppe, Olav.” sa jeg.

-“Du ska’ itte tru på alt du les i bla’ gutt!” repliserte han, i det han ristet av det siste drypp.

Olav var en sindig fjellbonde i den heldige situasjon at han hadde beholdt evnen til å gjøre seg opp sin egen mening. Han hadde kun tre år på folkeskolen bak seg, men et langt og observant liv i takt med naturen … og var således vesentlig mindre indoktrinert enn hva tilfellet er med de fleste av oss i dagens samfunn.

brandulph ler

Morten Kielland

Morten Kielland er utdannet ved Historisk-filosofisk fakultet ved Universitetet i Oslo og har formell forskerkompetanse. Han har vært særlig opptatt av vitenskapsfilosofi og erkjennelsesteori. For noen år siden oppdaget han at den offisielle versjonen av 11. september-dramaet innebar fysiske umuligheter og dermed måtte være et bevisst forsøk på manipulasjon. Det skulle for ham bli starten på en ny erkjennelse av hvordan menneskeheten er blitt undertrykket og manipulert over svært lang tid, ikke bare politisk og økonomisk, men også som åndsvesener. Morten Kielland ønsker å bidra til at denne epoken nå tar slutt. Han har ikke tro på at dette kan gjøres gjennom kamp, men derimot gjennom opplysning og forandring på individ-nivå.

0 0 stemmer
Artikkelvurdering
Varsle om nye kommentarer
Varsle om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Vis alle kommentarer
« Forrige artikkel

Forsvaret burde bidra mer

Neste artikkel »

En liten tanke om dimensjoner

0
Vi vil gjerne ha din mening. Fritt og anonymt.x
()
x