Frosken i sin komfortsone
/

Hvordan står det til – egentlig?

2.3K visninger
7 minutter lesetid
10

En kjent metafor tar for seg skjebnen til en frosk som ligger i en kjele med vann på komfyren under sakte kok. Frosken merker ikke den gradvis og livsfarlige forverringen av sitt miljø. Den besvimer til slutt av varmen og dør – bevisstløs i komfortsonen.

Den eneste som kan redde frosken er å skifte miljø – dvs sparkes ut av komfortsonen. Når frosken kommer tilbake til det varme vannet vil den være klar over det som skjer og redde sitt liv.

Mens jeg sitter ved min computer og tenker på alle de mulig tiltakene som kan gjøres for å inspirere frosken til å sjekke tempen på vannet, lurer jeg av og til på om toget er gått. Har frosken nok bevissthet igjen og energi til å komme seg ut av fellen den nå er i?

Som en del av min morgenrituale, leser jeg gjennom en lengre liste av Internett-adresser som gir meg informasjon om pulsen på Jorden, Solen og samfunnet sett gjennom globale perspektiver. Norske lokalnyheter er en viktig del av min lille virtuell reise. Summen av det hele forteller meg noe om frosken og vannets temperatur – synes jeg. Det jeg hører på TV forteller meg om hva frosken blir matet med av ”sannheter” og propaganda.

Det er de små tingene som forteller meg om store ting. Jeg har lyst til å nevne noen av disse for deg og sjekke ut hva du måtte mene. Har du lagt merke til TV-reklamen der foreldre oppmuntres til å innmelde sine barn i et angiversamfunn – for miljøets skyld? I reklamen, irettesetter barna naboer, venner og bekjente for diverse mangel på omtanke til miljøet. Teksten lyder, ”Jeg er ikke sint på deg, bare skuffet”. Hvem er det som egentlig står bak dette monstret? Er nordmenn så historieløse og bevisstløse at de virkelig synes det er ok å støtte opp under et angiversamfunn?

At det hele handler om miljøhensyn og klima er enda mer rystende. Det er, slik jeg ser det, et ledd i den store kampanjen der mennesket skal gjøres til fiende for planeten. Hvorfor ble det slutt på at barn kunne anmelde bedrifter for miljøsvineri? Hvorfor blir ikke barna oppmuntret til å se opp på himmelen på de merkelige hvite stripene som henger igjen etter flytrafikken?

Her for et par uker siden delte min kommune ut et nytt sett med poser for å sortere plast og matavfall. Nå har vi hatt sortering av søppelet i en del år så vi er vant til å ha tre forskjellige søppeldunker inne på kjøkkenet. Nå må vi ha fire. En kjempestor klar søppelsekk i plast skal nå brukes til å samle alle plastvarer som før gikk i avfallsbøtte. Vi må nå vaske plast ren for mat, tørke og plassere inn i posen som skal legges ut for henting. Hvor pokker skal denne plast posen finne plass på mitt lille kjøkken. Plast brukes til nesten ALT – og særlig matvarer. Skal jeg nå bruke flere timer av min fritid til å vaske tørke, og snart stryke min søppel? Vil vi ende opp med å få søppel politi slik som de har i England for å bøtelegge folk som plasserer feil søppel i feil dunk? Min tid ser ut til å bly mer og mer fylt med å ivareta andres agendaer. Snart streiker jeg. Jeg føler meg snart som en slave til infrastrukturene jeg må ha for å fungere. Jeg må løpe ned å synde meg til å sende en sms til energiverket slik at jeg får riktig regning, så må jeg vaske og tørke søppelet, så er det banken – jeg må skrive inn alle disse fordømte kid koder slik at bedriften vet det de vil om meg.

For noen uker siden hørte jeg på radioen om at det norske Barnevernet hadde for lite makt – Hvem pokker mener det? Det norsk Barnevernet er nesten en stat i staten og de har alt for liten kompetanse på det de egentlig driver med. Har du fått med deg at de ønsker å kriminalisere mennesker og institusjoner som ikke anmelder mistanke om barnemishandling til Barnevernet? Her igjen – mer angiveri.

Barnevernet bruker falske anmeldelser og ”bekymringsmeldinger” som et grunnlag for forfølgelse, terror og umyndiggjøring av helt normale mennesker som er så uheldig å ha eks partnere som er villig til å gå over lik for å trumfe gjennom sin vilje. Er du klar over at barnevernets ansatte kan forhøre dine barn i over en time, uten at andre er til stedet? Bjungsaken hadde et stort potensial for lærdom – at barn ikke måtte forhøres uten videre av ikke kvalifiserte, og særlig ikke uten tilsyn og omtanke til tiden. Bjungsaken bekreftet at barn som blir forhørt for lenge av gangen begynner bare å dikte opp historier som de tror deres torturister vil høre, slik at de slipper mer avhør.

Vi beklager at amerikanerne bruker ”waterboarding” som tortur på sine fanger. Men det er helt ok at barnevernet kan avhøre dine barn på over en time? Jeg snakker om barn i barnehage-alderen. Vil du at deres vitnesbyrd brukes mot deg i en rettssak?

Det var ikke lenge siden at en norsk imam ble fremstilt på norsk-TV for å fortelle medborgere at terrorangrepet 11.9 i USA var en ”innside”-jobb. Jeg frydet meg over hvordan TV-2 slet med å få kontroll over diskusjonen helt i starten. Alle de muslimske ungdommene som ble intervjuet pekte på det faktum om at mange – kristne og ikke-muslimske mennesker var hellig overbevist om at terrorangrepene var falske og ikke igangsatt av muslimer overhodet. Dessverre fikk programredaktøren full kontroll og vridde alt sammen over til at en slik imam driver med radikalisering av muslimer.

Jo, det hadde vært helt sant om imamen ikke hadde snakket sant. Personlig har jeg ikke hørt noe fra ham som jeg selv ikke kunne skrive under på – og jeg er født i USA! Fra mitt ståsted driver en kommersiell TV-kanal i Norge med politisk propaganda til fordel for de som ønsker å lage enda mer fragmentering mellom ulike grupper av mennesker på denne planeten. Det virker som om det er en plan – først snakker vi om burka hos politikvinner, så snakker vi om at norske gutter og jenter ikke kan svømme sammen i svømmehallen fordi muslimene skal/må/burde respekteres – så kommer imamen som hadde et foredrag for vel et halvt år siden. I uker etterpå hører jeg om radikalisering – ”home grown terrorism”.

Hvilket bringer meg over til USA. De har kommet mye lengre enn oss. Prisonplanet.com er på min liste over nettsteder som jeg synes er nødvendig å ta en titt på for å følge med på pulsen i USA. Selv om jeg er blitt norsk statsborger, liker jeg å følge med. På dagens side står følgende: George Washington’s Blog – Mars 21. 2009

Jeg oversetter fritt: Homeland Security og politiet sier at alle som er uenige med dem eller som er uenige med politikken til styresmakten er terrorister. En professor på juridisk fakultet never, ”The Military Commisions Act, ”En hver som …. uttaler seg mot myndigheter kan erklæres som en ”ulovelig fiendtlig stridende” og fengsles på ubestemt tid – inklusiv amerikanske statsborgere. Staten Missouri har brukt denne merkelappen på tidligere President kandidat Ron Paul og de som støtter ham. Alle som støtter konstitusjonen, som eier gull, og er uenig i hvordan staten driver nasjonen videre, er en terrorist. Det minner meg selvfølgelig om uttalelsen til George Orwell – ”I tider med universell løgn, er det å fortelle sannheten en revolusjonær handling.”

Jeg ser ikke stor forskjell mellom USA og Norge når det gjelder den retningen vi beveger oss i. Formen er veldig forskjellig. I Norge foregår all ting langt mer bak lukkede dører. Den frittalende undersøkende journalisten – slik som Ertesvåg – blir bare ikke snakket om i det offentlig rom. Hvor de andre har blitt av, må gudene vite.

Hva skal til for å få nordmenn sinte? Er det ikke nok at Norge har tapt 900-milliarder kroner på aksjespekulasjon i oljefondet? Jeg – som individ visste veldig klart og tydelig at denne finanskrisen om verden nå er midt i, ville komme. Kom ikke her og fortell meg at de som forvalter vår kollektive formue ikke er klar over hva de driver med. De hadde ikke lov til å bruke de pengene for å bygge ut Norges infrastrukturer, styrke skole, forskning og slik – for det ville gagne folket! Det er ikke lov. La oss fortsette å ha rasfarlige veier. La oss fortsette å sette opp bomstasjoner slik at bilister skal bløgges mens de kjører. Blir du ikke forbannet når du hører at han som har mista alle disse pengene i aksjespekulasjoner har måtte gå ned i lønn til 2,5 millioner?

AIG-for milliarder fra den Amerikanske staten som senere skal sende regningen til sine fattige. I mellomtiden får AIG ansatte millioner på millioner i bonuser – for å bedrive kriminell virksomhet. Er ikke det akkurat det samme vi driver med når vi lønner folk 2,5 millioner for å spille bort mer enn et helt års statsbudsjett? Så vidt jeg vet var disse pengene ikke øremerket til aksjer, men til langt mer sikre investeringer.

Nå er det like før vannet koker. Eller er det slik som de som bruker den modifiserte giften som ble brukt under Viet Nam krigen – agent ”Orange” – nå kjent som miljøgiften, ”Round Up” fra en av verdens mest grådig, kriminell, globalisert og kapitalstyrte selskaper som også har investert tungt inn i frølagret på Svalbard. – Folk som bruker Round Up sier, ”Den er nå død, det er bare det at den vet ikke at den er død enda!”

Hvorfor er jeg sur på Monsanto? De lager genmodifisert mat. Vet du hva det betyr? Det betyr at deres frø, som også er sterile, lager planter som tåler Round UP som giftstoff. Da kan bonden øke avlinger – de brødfør verden. Det er bare to haker ved det hele – bonden må kjøpe nye frø fra Monsanto for hver avling – han kan ikke bruke de som er naturlige. Så er det bare at plantene er full av Round Up – spørsmålet blir – tåler du all den Round Up’en som er i planten du spiser?

Hva gjør vi når alle av verdens frø er blitt tatt patent på, er sterile, og er Round Up-Ready? Da er spillet slutt min venn.

Mike Cechanowicz

Om forfatteren: Mike Cechanowicz er Norsk statsborger, tidligere prisbelønnet reklamefotograf og kunstmaler. Han har viet sitt liv til forsking rundt bevissthetens essens siden 1987. Han er sertifisert NLP-instruktør siden 1994. Han har holdt en omfattende praksis med psykoterapi siden 1990 og undervist NLP, hypnose og systemtenkning. Han har skrevet en rekke bøker. Den første var ”Den Psykososial Arbeidsplassen” for LO-Industri, ”Livets Håndbook” 2007, ”Skjult Agenda” og ”Spillet” - 2008.

0 0 stemmer
Artikkelvurdering
Varsle om nye kommentarer
Varsle om
guest

10 Kommentarer
Nyeste
Eldste Mest populær
Inline Feedbacks
Vis alle kommentarer
Otto
Abonnent
14 år siden
Evald
Evald
Abonnent
14 år siden

REALDEMOKRATI.

Det er et begrep som fremover bør opp til bred debatt.

Lofoten
Lofoten
Abonnent
14 år siden

Det varmer å registrere at : Den Lille Snille Ulven og Luna har tatt tak i Norgespartiet og partiets demokratiske politikk. Håper flere å flere ser at partiets politikk er for å tjene hele folket. Med andre ord, bygget på et realdemokrati. Vi mener det er dette partiet som må opp og frem, for å få stoppet bl.a salget av Norge, bit for bit. Vi vil ha tilbake demokratiet i dette landet, samt folket med oss på lag. Ikke slik som det er i dag, der folket bare blir brukt og sett på som “dumme” stemmekveg under samtlige valg. Vi vil også ta i bruk HELE det norske folkes sterke og trygge ryggrad : NORGES GRUNNLOV.
Mvh. Norgespartet avd. Nord-Norge. (Kristian)

o
o
Abonnent
Svar til  Lofoten
14 år siden

Satt å leste 22 sider med Fryd før. . . Dette?
“Kjønnsnøytral ekteskapslov avvises, da ekteskapet mellom
mann og kvinne er biologisk begrunnet,” ? ? ? ? ? ? Hva var vel dette for nå trangsynt velgerflesk å gå til valg på? Samma med deler av side 24?
Æsjamei? Au?
Ja til Realdemokraties Prinsipper, men åpne øynene med litt mer Kjærlighet da!

skulb
skulb
Abonnent
14 år siden

Jeg tror flere og flere er i ferd med å få nok. Det er bare det at gapet mellom virkeligheten og det falske bildet som blir presentert av media nå er så enormt at mange føler seg isolert.
“Det er sikkert min feil at jeg trenger tre jobber for å kunne betale husleien, det står jo i avisen at jeg er rik”.

Informasjon er en viktig del av saken hvis vi skal ha noe håp om å snu dette rundt, men det vi virkelig trenger her i landet er politisk organisasjon. En svært liten og arrogant maktelite har nå nærmest totalt maktmonopol gjennom parti(u)vesenet, mens borgerne ikke lenger har et eneste reellt alternativ. Mange jeg møter tror at FRP representerer et alternativ siden de tar opp mange saker som opptar folk, men man trenger ikke å grave så mye for å oppdage at dette er kontrollert opposisjon. De rører ikke virkelige temaer som byråkratisk og partipolitisk diktatur, virkelige miljøsaker eller avnasjonaliseringen av Norge.

Vi bør straks etablere et norsk uavhengighetsparti, etter mønster av det britiske Independence Party (UKIP), og få skikkelige folk i posisjon igjen, istedet for kollektivistbandene som plager oss for øyeblikket. Jeg tror at hvis det kan etableres noe som ligner på et uavhengig parti som fokuserer på individualisme, ytringsfrihet, nasjonale verdier, bevæpning av befolkningen og økonomisk og industriell aelvstendighet vil et stort antall frustrerte nordmenn begynne å stemme igjen.

Problemet er at hyggelige mennesker ikke ønsker makt, de vil bare være i fred. Dette legger alt til rette for at kontrollfriker, kollektivister, ekstremister og kriminelle kan dominere samfunnet, slik de gjør idag. Vi må snu dette og selv infiltrere maktsentrene, slik de har gjort. Det nytter ikke å filosofere seg ut av dette.

Den Lille Snille Ulven
Den Lille Snille Ulven
Abonnent
Svar til  skulb
14 år siden

Såvidt jeg har fått med meg er Norgespartiet
http://www.norgespartiet.no/ et parti med sunne prinsipper og ryggrad (“ryggraden” i form av Grunnloven).

Partiet er allerede etablert og det er noen år til neste valg (først kommer 2012…).

Det som er sikkert er at det ikke kan fortsette som nå med globalist-puppets i praktisk talt alle maktposisjoner, anført av Bilderberg-Stoltenberg og monStøre.

Luna
Luna
Abonnent
Svar til  Den Lille Snille Ulven
14 år siden

Norgespartiet er et etablert parti som skiller seg ut fra alle de korrupte partiene med Bilderberg-Stoltenberg og Støre i spissen. Jeg mener Norgespartiet er det som må til for å få rettet opp i dette landet. Gi oss et virkelig demokrati, og slutte å bruke det norske folk bare som skatte- og avgift slaver for stat og regjering. Gå inn på http://www.norgespartiet.no og les hva de står for.

Evald
Evald
Abonnent
Svar til  Luna
14 år siden

Apropos SLAVERI.

Mangeårig hjernevask har for sosialister gitt det ønskede resultat: SLAVENE elsker nå nærmest sin trelldom. Ja, man betaler til og med for galskapen….

baugen
baugen
Abonnent
14 år siden

En debatt–“Hvor sosialistisk er USA” i Aftenposten startet januar 2004, avsluttet 2009! Inneholder gode sitater på engelsk og kan fremdeles leses ved å google tittelen.

Magic
Abonnent
14 år siden

God artikkel, mange innfallsvinkler. Et sprangbrett for de som ikke har satt seg inn i “temperaturen” på vannet.

Idag (mandag 24. aug) er det en dokumentar på nrk2, skal vise hendelsene rundt bygning 7 i wtc gruppen. Blir spennende å se hva slags reaksjoner det skaper i det ganske land. Det blir vel neppe noe tv-debatt, den saken er vel for lengst “avgjort” i hodene på alle froskene under oppkok…

« Forrige artikkel

Pressens utrolige lemfeldighet

Neste artikkel »

Selvrealisering er kanskje noe mer enn du trodde

10
0
Vi vil gjerne ha din mening. Fritt og anonymt.x
()
x