/

Hva feiler det NRK?

8.3K visninger
3 minutter lesetid
17

NRK trenger en diagnose, for der lider de tydeligvis av en sykelig trang til å sverte alt som smaker av alternativ tenkning, medisin og behandling. Dette er uheldig i den forstand at folk har en tendens til å tro at NRK har monopol på sannheten. Med andre ord: har man hørt noe på NRK, så er det slik! Men er det det?

Et par søndager har vi sett et program som føyer seg inn i rekken av «sannheter» om alternativ medisin og behandling, og det med et ondskapsfullt tilsnitt; man legger en felle for folk – som noen går i – for å bevise hvor dumme vi er når det gjelder dette; ja en av de kvinnelige programlederne i Forbrukerinspektørene gikk en gang så langt som til å si rett ut at vi er verdens dummeste folk, eller noe i den retning, i forbindelse med omtale av et helseprodukt. Er det slik at de i NRK mener at de er de intelligente og at vi andre er de dumme?

Nylig var det altså kiropraktorene som fikk det: – juks og bedrag alt sammen, uten egentlig å si det direkte, men på en snedig måte slik at alle må forstå hvor dumt ryggbehandling er og hvor enfoldige vi er som brukere.

Den som har hatt et skikkelig «hekseskudd» – eller kink i ryggen – vet hvor utrolig smertefullt det er, særlig om dette dukker opp langt nede i ryggen, ved halebeinet, hvor man må ha hjelp til både å sette seg ned og å reise seg opp, og hvor man knapt klarer å snu seg rundt i sengen ved egen hjelp. Da er det bare ett menneske som kan hjelpe, nemlig kiropraktoren; hos legen får man kun en resept på noe smertestillende. Når man derimot blir befridd for disse smertene, kanskje bare etter én eller to behandlinger hos kiropraktor, da dukker et nytt ord opp, nemlig placebo; – i NRKs program fikk vi vite at vi hører et knepp i ryggen når kiropraktoren behandler oss og derfor tror vi at vi er blitt friske! Hva betyr placebo? Jo, at vi innbiller oss ting. Så bra! Hvorfor tyr ikke legene også til placebo da, siden vi blir så friske av det?

For mange år siden deltok jeg på et seminar angående grunnstråling. Det var i forbindelse med en utdannelse innen alternativ behandling, om hva som kan gjøre folk syke, og at det f.eks ikke nytter å behandle en pasient som går hjem og legger seg med den samme strålingen som har gjort ham syk, og hvordan man kan avlede stråling og derved beskytte seg. Vår lærer var en meget kjent foreleser i Europa for øvrig, men ukjent her hjemme, og jeg husker dessverre ikke navnet. Men jeg husker hva som skjedde: noen fant ut at dette må da være nyttig informasjon for alle, ikke bare for oss, hva med å kontakte NRK så kan de gjøre et intervju? Det ble gjort. Jeg vil ikke påstå at han ble kjeppjaget fra NRK, men han ble i hvert fall grundig latterliggjort.

30 år senere har strålingen, og gassen som strålingen følger med, fått et navn: RADON – og man finner at strålingen kommer fra skiferholdig grunn og at forekomstene av skifer på enkelte steder i Norge er meget høye. Ikke nok med det, man har til og med fremmet et lovforslag om at hus som selges må være målt for radon – og, ja – folk blir syke av det. Hvor jeg har hørt alt dette? Jo, på NRK; for nå har de plutselig sendt flere programmer om det de tidligere latterliggjorde. Med andre ord: gjør man narr av andres kunnskap, kan man lett komme til å bite seg selv i halen.

NRK retter altså søkelyset mot alternativ medisin og tenkning, på en meget negativ måte. Dette gjør at medisin basert på dyreforsøk, samt vaksine- og legemiddelindustrien, fremstår som det eneste trygge, sanne og gode; hvis man derimot prøver noe alternativt, blir man fremstilt som dum! Hvem står bak disse programmene? NRK skylder å svare på det.

 

 

Mer om NRK og mediamakt i følgende artikler:

https://www.nyhetsspeilet.no/2009/03/pressens-utrolige-lemfeldighet/

https://www.nyhetsspeilet.no/2009/07/tango-for-tv/

https://www.nyhetsspeilet.no/2009/04/pressens-manglende-evne-til-selvransakelse/

 

 

0 0 stemmer
Artikkelvurdering
Varsle om nye kommentarer
Varsle om
guest

17 Kommentarer
Nyeste
Eldste Mest populær
Inline Feedbacks
Vis alle kommentarer
siv
siv
Abonnent
9 år siden

nrk er jo drevet av de mørke kreftene og som står bak pilleindustrien og de som tjener på å holde folk syke. det er klart nrk er programert til å latterliggjøre det alternative og det fine som fins der. det vil komme en dag som dette vil bli avslørt og det alternative vil komme mer på banen.

Friend
Friend
Abonnent
9 år siden
Falcon
Falcon
Abonnent
9 år siden

Uten en riktig opplyst og motivert befolkning blir det ikke tilstrekkelig kompetanse og motivasjon i politikken uansett politisk parti og representanter, og idag er befolkninga på langt nær opplyst og motivert, som de som regjerer har forstått. Derfor har de etablert 100% kontroll med bl.a. massemedia og regjering hva angår sensur og effektuert politikk. Effekten er total korrupsjon. Et Norgesparti eller hvilket somhelst annet politiske parti uten en kompetent og motivert befolkning, er ikke liv laga. Vi ser det bevist utfra dagens situasjon

Noen sentrale deler av nødvendig folkeopplysning er følgende

The pharaoh show, alien predators in human appearance, stop the criminal swiss nazi templars, giureh http://www.navigate3d.no/mbbs22/forums/thread-view.asp?tid=1875&start=1

ADGPIA http://abeldanger.net

Mortemann
Mortemann
Abonnent
9 år siden

Jeg opplever det som latterliggjøring når NRK fremhever enkelte alternative behandlingsmåter som latterlige.Folkeopplysning er ikke nødvendigvis folkeopplysning. Det kan være propaganda, avledning, tåkelegging, eller til og med mørklegging. Jeg føler meg forsøkt manipulert fremfor opplyst etter å ha sett enkelte av NRKs programmer (nyhetene f.eks.).

Vitenskapsmannen
Vitenskapsmannen
Abonnent
9 år siden

NRK latterliggjør ikke andre på noen måte. Folkeopplysningen er jo nettopp folkeopplysning. Uansett hver enkelt har rett til å ha sin egen oppfatning om saker og ting i samfunnet. Og sånn må de jo være, Man bør respektere “begge” sider,

Berger
Berger
Abonnent
9 år siden

Flott at det settes fokus på hva NRK driver med her. Var ganske sjokkert selv da jeg så “Folkeopplysningen” første gang (fikk tips, ser normalt ikke NRK). Det var programmet om supermat. Hva driver en statskanal til å latterliggjøre andre på denne måten? Særlig når det de har fokus på å latterligjøre/rakke ned på/motbevise ikke er noe som skaper et problem?? Min umiddelbare tanke var i alle fall at her ligger det noe dypere bak, og som alltid er det vel bare å følge penge i storyen så finner man nok svaret….

Hans Gaarder
Forfatter
9 år siden

NRK – nå også som fryktskapingens glasshus.

Dette stod å lese på NRKs nettsider idag:
“Halloween gir nyttig frykt
Barnas trygge hverdag gjør at de trenger litt skrekk og gru for å bli sikre på seg selv. Halloween byr på små doser frykt som barn lærer seg å mestre.”
http://www.nrk.no/trondelag/halloween-gir-nyttig-frykt-1.12017018

“Barnas trygge hverdag”!?

Er det sikkert at norske barn og unge er TV-skjermet mot terror-frykt, ISIS-halshugginger og ebola-skremsler som spys ut fra nettopp NRK…?

Hallo NRK – er det noen hjemme i zombie-huset på Marienlyst?!?

Sk0gr
Abonnent
9 år siden

Et stort problem i Norge er generell mangel på kunnskap og dermed evnen til å vurdere/ analysere.
Det er en rekke ting her som andre steder heldigvis hører paravitenskapene til, men som her er mainstream. På den andre siden vil man ikke se faktene som ikke passer med irrlærene osv..

DING
DING
Abonnent
Svar til  Sk0gr
9 år siden

Svaret er enkelt og de fleste av dere vet det. Personlig har jeg ikke betalt TV lisens på lenge,
Tittet litt på dagens Nydalen hvor NRKs gamle anker var hovedgjest. Humorister har ironi, men ved forespørsel virker det tilfeldig og hovedpoenget er underholdning med humor tuftet på tradisjonell lærdom.
Altså tolker mann noe riktig, men siden underholder ikke selv forstår blir budskapet feil.

Diademas
Diademas
Abonnent
Svar til  DING
9 år siden

Gidder du prøve på nytt?
Gjerne med ordene stokket i en rekkefølge som gir mening – til glede for oss som har norsk som førstespråk.

Sk0gr
Abonnent
Svar til  Diademas
9 år siden

Trodde dette var en nettside for folk med toleranse for alle skapninger med sjel og følelser? Men hva kan en forvente i Norge da, ikke sant.

Valgeir
Valgeir
Abonnent
9 år siden

Folkeopplysninga heter programmet, og det er jo den første bløffen. Det er intet program som kan ta på seg oppgaven eller æren av folkeopplysningen, fordi det er ett langt større projekt, det er summen av all belærende og opplysende aktivitet i riket som er folkeopplysning.
Men å stjele honnørord for å slite dem ut er en av greia til disse som har å gjøre med skepsismiljøet. Og det sanser man raskt av å se disse programmene. Jeg klarer ikke å se på – det er så irriterende og sørgelig på samme tid. Men sist så jeg litt av kiropraktor programmet. Først begynner Andreas “Snyltesopp” Wahl med noenlunde objektv informasjon sammens med litt artig klipping , men så er det plutselig rett på sak, og standard formuleringene kommer. Man kan aldri stole på om noen blir friske av noenslags behandling fordi sykdomskurven er stort sett bedrende når man tar kontakt med behandlere. Blah, blah placebo, helbredende starstruckism ved møte av behandler etc.
Det hadde vært intressant med en tematisk gjennomgang av alle hans programmer, men det er bare bryet verdt hvis man ønsker å gjøre noe mere med det. Problemet med krigen mot alternativ medisin er systemisk. Skepsis har jobbet me å få kontakter på marienlyst og antagligvis klart det. Wahls program ser mest ut som en oppramsning av deres mest kjente argumenter. Spørsmålet som mange burde stille seg, især alle alternativ behandlere, skal man tro at det går over, eller må man ta opp kampen med dem, for å bli kjent med de kverulerende argumentasjonen deres. Selv har jeg skjønt at allerede på 1600 tallet begynte krigen mot urtemedisinerne. Inkvisisjonen tok de flinkeste og utdanningen tok de andre. Botanikeren Linne klassifiserte plantene og gav dem navn på røverspråk – latin, og i dag ser vi at kunnskapen og legendene om våre planter er borte.

Nrk er ikke ett spesiellt utsatt sted. Det er bare normalt angrepet. De største løssalgavisene er langt verre. Å se Martha Louise få forside med kvakksalver overskrift synes jeg er veldig fortellende om hvilken ny retning Dagbladet har tatt. Hun har ikke bombet noen, men hun har hatt kontakt med de døde og sikkert også tjent penger på det. Skulle det være en forbrytelse? At Db angriper spiritualitet verre enn religioner som avler massemord burde være en vekker for flere. Det er veldig feil. Og det tyder på ett lederskap som er giftig.

Men NRK er ett viktig sted, det er vår eneste reklamefrie folkekanal og det bør holde folkeopplysningsideen høyt. Det betyr at man ikke sikter inn på de teiteste og sløveste sofaslitere, men aktivt forsøker å vekke vårt intellekt ved å holde ett godt nivå.

Rabalder
Rabalder
Abonnent
9 år siden

Enig med artikkelforfatter.
Og så synes jeg at de som nå har overtatt programmet Schrødinger’s katt har ødelagt hele programmet. Det var vel delvis samme personer som hadde programmet artikkelforfatter skriver om. Denne, disse personene er rett og slett ganske avstumpet.
Jeg Husker en episode av scrødinger’s katt de snakket om teorier om hvordan månen hadde blitt til. Og en av mange ville teorier var at en planet hadde kollidert med jorden for lenge side ( hvilke er etter mitt syn er en helt vill og usannsynlig teori, elllr jeg er ikke villig til å kalle det en teori, men bare et utsagn som hvem som helst kan kommed med. Men poenget var at i Fortsettelsen i neste program sier programlederen:” Som vi såg i forrige program så ble altså månen til ved at en planet kolliderte med jorden”
Jaja men san. De hadde liksom løst gåten de gutta. Og dette kaller de vitenskap. Jeg blir flau av å se på dette programmet som tidligere var et godt program

En mann med åpenbar agenda
Abonnent
9 år siden

NRK kjører på med sine kampanjer. For de “svake” i samfunnet, uansett om de er kriminelle eller ikke. Mot all alternativ behandling. For homofili, særlig i den Norske Kirke. NRK gir seg ikke før homofile kan gifte seg i Kirken. Mot jøder og Israel. For klimabløffen. For moderat Islam, det som ikke finnes. For de flotte menneskene i Hamas og i Gazas befolkning som godtar et slikt ekstremt styre. For NATO og Obama. Mot enhver som tenker selv utenfor boksen.

http://wp.me/p3uvTQ-9L

NRK løper illuminatets ærend hele veien.

En mann med åpenbar agenda
Svar til  En mann med åpenbar agenda
9 år siden

Glemte innvandring. Det er visstnok veldig bra, særlig ikke-vestlige innandrere er elsket i NRK. Bare 1 av 30 får komme til Norge fra Syria, lyder dagens propaganda.

http://nrk.no/magasin/_-bare-havet-foran-oss-1.12002823

Brennpunkt følger opp med dokumentaren “UDI’ nåløye”.
Jeg synes vi skulle ta oss av de barna og innvandrer som allerede er her.

Sk0gr
Abonnent
Svar til  En mann med åpenbar agenda
9 år siden

Dette er ikke NRK alene om. Men ser ikke at alt på denne listen er negativt; hvorfor skal man ikke sette seg inn for likestilling av homofile og minoriteter eller såkalte “svake”?

Sk0gr
Abonnent
Svar til  En mann med åpenbar agenda
9 år siden

Dette er ikke NRK alene om. Men ser ikke at alt på denne listen er negativt; hvorfor skal man ikke sette seg inn for likestilling av homofile og minoriteter eller såkalte “svake”?

« Forrige artikkel

Alberto Riveras avsløringer om jesuitt-ordenen og den virkelige historien

Neste artikkel »

Niceland fase to: Nå går vi til next level

17
0
Vi vil gjerne ha din mening. Fritt og anonymt.x
()
x