IS-soldater i Syria. Er de leiesoldater betalt av USA og Israel? Mye tyder på at det kan være riktig.

USAs utstrakte bruk av leiesoldater sprer kaos verden over

1.6K visninger
6 minutter lesetid
3

Et firma som driver med leiesoldater er en av verdens største private arbeidsgivere. USA’s utstrakte bruk av leiesoldater sprer kaos verden over. Sist november avslørte Putin i offentlighet til en amerikansk journalist at IS er betalte leiesoldater.

Av Martin Berger.

Militærbudsjetter på bekostning av folkets tjenester

Det virker som det hvite hus, sammen med de amerikanske militære våpenprodusentene, bare kommer til å presse militære utgifter i været. Det virker som de vil tvinge sine NATO-allierte til det samme, uavhengig av deres ønsker.

Og det virker som om kriger i det 21. århundre kriger fortsatt er en svært lønnsom virksomhet.

Det eneste problemet er at mens de som lager våpnene blir enda rikere, blir vestlige borgere fattigere for hver dag som går. De blir fratatt mulige sosiale ytelser og helsetjenester, siden penger som burde vært brukt på slike ting blir brukt på fancy militære prosjekter.

Men det slutter ikke med svimlende våpenutgifter, siden amerikanske soldater blir regelmessig sendt til de fjerneste deler av verden for å beskytte amerikanske interesser, noe som resulterer i at et stadig økende antall av dem vender hjem i kister.

Se også: Krigsindustriens beste kunde: USA

Massakrer av sivile er lønnsomt

Massakrer av sivile er en svært lønnsom virksomhet for De forente stater i dag. Ifølge det alternative medianettstedet OpEdNews, har Washington rutinemessig myrdet sivile over hele verden en lang stund nå. Helt siden Clinton-administrasjonen har denne typen overgrep nesten vært det definerende trekket ved amerikanske militære intervensjoner.

Washington er ansvarlig for ødeleggelsen av Jugoslavia, Serbia, Afghanistan, Irak, Libya, Somalia og hele regionen omkring Syria. De støttet direkte den ulovlige invasjonen som Saudi-Arabia startet mot Jemen og de radikale kreftene som forsøkte å utrydde den etniske russiske befolkningen i de tidligere regionene i Ukraina.

Man bør huske på at våpen og ammunisjon er ikke det eneste som har høy etterspørsel i krigsherjede land, ettersom trening og påfølgende planlegging av militære operasjoner kan også være svært lønnsomt.

Se også: Staten manipulerer deg til å støtte drap av barn

Midtøsten en lekegård for vestlige politikere

Midtøsten-regionen har alltid blitt oppfattet av de amerikanske politikere som en slags en bakgård hvor «gutta» får lov til å leke med sine dødelige leker uten frykt for en mulig gjengjeldelse.

Det faktum at denne regionen er rik på hydrokarboner og fortsatt er potensielt ustabil når det gjelder politiske og religiøse spenninger, er bare noe som gjør dette enda mer attraktivt for krigshaukene i Washington.

Derfor finnes det, sammen med det betydelige militære nærvær at Washington har i denne regionen, en enorm mengde av amerikanske militære kontraktører som opererer i regionen – som har blitt et slags pensjonisttilværelse for amerikanske soldater med kamperfaring, men som ikke klarte å finne sin plass i det sivile livet på grunn av nedgangen i den amerikanske økonomien.

Private leiesoldatfirmaer er svært god butikk

Den mest beryktede blant slike organisasjoner er Halliburton, Blackwater, DynCorp, Logicon, Brown & Root, MPRI, Control Risks, Bechtel, ArmorGroup, Erinys, Sandline International, International Defence and Security, men det er et økende antall små foretak.

Noen av dem har nylig blitt tvunget til å skifte navn. For eksempel, da aktivitetene til Blackwater fikk bred dekning i internasjonale medier, besluttet det å skifte navn til Academi stedet.

I de senere årene har mangfoldet av operasjoner som militære entreprenører kan utføre blitt ganske stort. De ikke bare sikrer beskyttelse av viktige anlegg eller beskytter viktige konvoier med forsyninger, men hjelper nå med på å utvikle militære doktriner for enkelte stater.

For eksempel, var den beryktede MPRI bak etableringen av de moderne kroatiske væpnede styrkene, som okkuperte [den serbiske regionen Krajina] tilbake i 1995.

En annen organisasjon – G4S har det svimlende antallet 611 000 ansatte. Denne giganten har sine egne aksjer som selges på internasjonale børser. Det er utrolig at G4S er det største sikkerhetsfirmaet i verden.

Tilbake i 2008, absorberte G4S, som er viden kjent for sine ville fester og en praksis med å ansette afghanske krigsherrer, en annen militær entreprenør – Armorgroup, som hadde beskyttet en tredjedel av alle ikke-militære konvoier i Irak med sine ni tusen mann sterke hær.

Se også: IS-terroristene er leiesoldater – Putin forteller alle nøyaktig hvem som skapte IS

Putin: Forstår dere virkelig ikke hvem det er som sloss i Syria?
Putin: Forstår dere virkelig ikke hvem det er som sloss i Syria? Det er betalte leiesoldater.

Leiesoldater i 125 land

Dagens amerikanske militære kontraktører er utplassert i totalt 125 land. Moderne leiesoldater blir utplassert i konfliktområder rundt om i verden når stormaktene ikke ønsker sine tropper å bli offisielt sendt dit.

For eksempel, forberedte eksperter fra MPRI de soldatene fra den georgiske hæren som senere invaderte Sør-Ossetia i 2008, mens de underveis drepte russiske fredsbevarende styrker.

Samtidig er ikke amerikanske militære kontraktører redd av å innrømme at de arbeider i nært samarbeid med utenriksdepartementet, CIA og Pentagon. Disse organisasjonene er vanligvis ledet av tidligere amerikanske generaler. For eksempel er MPRI ledet av slike amerikanske generaler som Carl Vuono, Edward Soyster, Phillip Kreis og andre.

Leiesoldater er USAs forlengede arm

Dermed kan USA, uten formelt å blande seg inn i den politiske prosessen i en suveren stat, fortsatt være i stand til å sende inn sine private hærer for å oppnå ønskede mål.

I april 2014, utga en rekke innflytelsesrike medier reportasjer om at amerikanske militære entreprenører deltok i etnisk rensing i Sørøst-Ukraina sammen med den ukrainske Nasjonalgarden. «Elitetropper» fra det amerikanske selskapet Academi var spesielt aktive i overgrep mot etniske russere i denne regionen. Lignende uttalelser har blitt fremsagt om situasjonen i Jemen, hvor store grupper av amerikanske leiesoldater, også fra Academi, deltok i operasjoner mot folket i Jemen.

I stedet for å sende sine vanlige tropper når de møter godt organisert motstand på slagmarken, bruker Washington ofte hjelp fra militære entreprenører for å få jobben gjort, som har gjort det mulig å skjule de virkelige tapstallene i Afghanistan, Irak og andre land.

Videre tillater ansettelse av militære kontraktører USA å forlenge konflikter i flere tiår uten å offisielt kunngjøre sitt nærvær, noe som resulterer i at hele regioner blir kastet dypere inn blodsutgytelse og kaos.

Se også: Irsk journalist: IS skapt av USA, brukes mot stater som går mot USA og Israel

Praktisk bruk av ytringsfriheten ser man via journalister som Gearoid O. Colmain: "Det finnes ingen krig mot terror. Det er en krig som blir ført ved bruk av terroristgrupper, og de brukes mot stater som går mot USA og Israel".
Praktisk bruk av ytringsfriheten via journalisten Gearoid O. Colmain: “Det finnes ingen krig mot terror. Det er en krig som blir ført ved bruk av terroristgrupper, og de brukes mot stater som går mot USA og Israel”.

Svært mye penger på militære kontraktører

Den fantastiske mengder penger som blir brukt på militære kontraktører kan observeres hvis vi skal ta en kort titt på de offisielle kontraktene. For eksempel fikk den såkalte DynCorp International LLC, 9.25 millioner dollar fra det amerikanske forsvarsdepartementet for å oppfylle en ettårskontrakt i Afghanistan. Ifølge de siste regnskapet, utgjorde inntektene til DynCorp i tredje kvartal 2015 nesten 480 millioner dollar, og for hele året er de omtrent 1,89 – 1,93 milliarder dollar.

Bruken av militære kontraktører i stedet for vanlige soldater gjør det mulig for vestlige politikere å ta tak i en rekke saker de ellers ville være ute av stand til å håndtere på annen måte.

Den 12. februar underskrev utenriksdepartementet en offisiell kontrakt med en håndfull slike selskaper, som kommer til å utføre departementets oppdrag over hele verden. Blant dem som kommer til å tjene på Washingtons særegne måte å føre kriger på, kan man finne Aegis Defense Services (2.8 milliarder dollar), Chenega Patriot Group (3,53 milliarder dollar), GardaWorld Government Services (3.79 milliarder), Sally Global Holdings (4,92 milliarder), SOC ( 4,58 milliarder), Sterling Operations (2,9 milliarder), Triple Canopy (3,66 milliarder).

USAs bruk av leiesoldater sprer kaos verden over

Videre tillater ansettelse av militære kontraktører militære sjefer å oppnå sine ønskede mål mye billigere, mens midlene, som ikke trenges å bli gjort rede for, blir brukt på store bestikkelser som blir utbetalt til alle som er involvert i militære aktiviteter i et bestemte land, og myndighetene i Washington.

Det antas at verdien av markedet for militære kontraktører har nådd 150 milliarder dollar og tallet fortsatt er stadig økende. Så lenge Washington fortsetter å å spre kaos over hele verden, vil de fleste entreprenører ikke få sparken i overskuelig fremtid. Mens antallet regulære bakkestyrker i de fleste land blir mindre, kan denne tendensen beskrives som en urovekkende.

Hvis det internasjonale samfunnet ikke tar skritt for å etablere en streng kontroll over virksomheten til de amerikanske militære kontraktørene, kan vi snart være vitne til at amerikanske politikere oppnår alle sine mål uten at de offisielt bruker tropper, og de militære kampanjene i Irak, Afghanistan, Syria, Libya og andre land som har blitt ofre for stedfortrederkriger vil fortsette i det uendelige.

Terje M.

De gamle mediene fungerer ikke lengre. Alle vestlige medier, både kommersielle og statseide, høres helt like ut, og de mest åpenbare usannheter blir servert oss hver eneste dag, spesielt i internasjonal politikk. Kontroll av informasjon er viktig for de som hersker. I dag er de herskende det amerikanske imperiet og dets medløpere, derunder makteliten i Norge. De har nærmest totalt informasjonsmonopol i de gamle medieneutløpene, og de jobber hardt med å kontrollere nyhetsbildet i de nye ‘uavhengige’ online-mediene. Vil vi ha innsikt må vi gjøre det selv.

0 0 stemmer
Artikkelvurdering
Varsle om nye kommentarer
Varsle om
guest

3 Kommentarer
Nyeste
Eldste Mest populær
Inline Feedbacks
Vis alle kommentarer
Frode
Frode
Abonnent
8 år siden

At det var så omfattende hadde jeg ikke peiling på. Kanonbra informasjon

Bjørn
Bjørn
Anonym
8 år siden

God og betimelig artikkel. Setter fingeren på noe meget viktig i den amerikanske terroren.
Men ikke enig i din siste setning om at dette kan fortsette i det uendelige. USA er i prinsippet bankerott.
Noe bør og må gjøres, ja, men bare for å fremskynde noe som vil knekke pga pengebruken likevel.

anders
Skribent
8 år siden

Bra Terje M. Bare fortsett!

« Forrige artikkel

1. april: Smarte strømmålere avskaffes i Norge

Neste artikkel »

Forsvaret burde bidra mer

3
0
Vi vil gjerne ha din mening. Fritt og anonymt.x
()
x