fn
Med en ivrig hånd tar valgene fra disse utvalgte i FN livet av hundretusener av mennesker for at noen skal oppnå økonomisk vinning, i massemedia kalt sanksjoner på en pen måte. At barn dør av deres valg snakkes det ikke noe om.

FN-sanksjoner drepte 500.000 barn: “Det var verdt det”

1.6K visninger
4 minutter lesetid
2

Få organisasjoner utenom USA og NATO dreper flere mennesker enn FN. De støttet økonomiske sanksjoner mot Irak som medførte rundt 1,5 millioner dødsfall hvorav over én million barn under fem år. En moderat rapport fra UNICEF angir tallet til å være 500.000 døde barn. Nå skal ny FN-generalsekretær velges – med samme iskalde kynisme.

Av Stephen Lendman

Valget av ny generalsekretær i FN

Den som blir valgt som ny generalsekretær i FN innehar stillingen for fem år av gangen, som er fornybar så mange ganger man vil. Ingen har så langt holdt embetet i mer enn 10 år.

FN-pakten kapittel XV, § 97 tillater generalforsamlingens medlemmer å utnevne organisasjonen leder – en prosedyre som kun er en formalitet etter at Sikkerhetsrådets medlemmer har presentert en kandidat.

De fem faste medlemmene med vetorett har mest å si i utvelgelsesprosessen. USA godtar ingen generalsekretær de ikke kontrollerer.

Når nåværende generalsekretærs periode avsluttes den 31. desember 2016, vil en ny utvalgt person følge Ban Ki-moon, som har vært i embetet siden 1. januar 2007. Som hans forgjenger Kofi Annan, reflekterer hans periode mislykkethet, svik og medvirkning til statlige vestlige forbrytelser.

Begge FN-lederne unnlot å oppfylle mandatet de sverget å opprettholde:

«å redde kommende slektsledd fra krigens svøpe …, å bekrefte vår tro på grunnleggende menneskerettigheter; å etablere forhold (som fremmer) rettferdighet … på menns og kvinners like rettigheter og på små og store nasjoners like rett, respekt for…folkeretten (og) sosial fremgang … å sikre at væpnet makt ikke brukes .»

1 million barn døde via FN-støttede sanksjoner

Annan vendte det blinde øye til de statlige forbrytelsene begått under administrasjonene til Clinton og Bush. Han støttet økonomiske sanksjoner mot Irak som er ansvarlig for rundt 1,5 millioner dødsfall, hvorav over én million barn under fem år.

Han støttet Bush sin ulovlige invasjon og okkupasjon av Irak i 2003, og en endeløs krig som fortsetter under Obama.

Han støttet en naken aggresjon og okkupasjon av Afghanistan, gjorde ingenting for fred i Midtøsten, klarte ikke å fordømme Israels okkupasjon av Palestina eller dets angrepskrig i 2006 mot Libanon.

Gjennom sine to perioder i embetet, var han en lojal vestlig tjener, og valgte å overse lidelsen til afrikanere over hele kontinentet, inkludert utarmingen av Sør-Afrikas svarte etter apartheid.

Han støttet brutale fredsbevarende paramilitære FN-styrker i Haiti, Bosnia, Kosovo, Den demokratiske republikken Kongo, Etiopia, Eritrea, Liberia, Elfenbenskysten og Sudan.

Se også: Staten manipulerer deg til å støtte drap av barn

Prisen på 500.000 døde barn var verdt det…

Red. komm.: I det velkjente TV-programmet 60 minutes, støtter USAs Madeleine Albright FN-sanksjonene ved å si følgende om de 500.000 døde barna:

“A hard choice, but the price, we think the price is worth it.”

Ny leder – samme iskalde kynisme

Ban Ki-moon har ikke vært noe annerledes. Han er et lojalt imperialt verktøy. Han forsvarte det som ikke lar seg forsvares gjennom hele hans periode, og var taus om forferdelige vestlige / israelske forbrytelser utført av staten.

Han klarte ikke å fordømme menneskerettighetsbrudd eller fordømme vold. Han klarte heller ikke å fordømme de USA-ledede imperiale angrepskrigene.

Han lovet å være en «en som sørger for harmoni og være en brobygger.» Gjennom hans tid, har han vært helt det motsatte av hva han sverget å opprettholde, og brøt konsekvent kjerneområdene i FN-pakten, og medvirket i vestlige og israelske krigsforbrytelser.

Ny leder nøye utvalgt av vestlig makt

FN har aldri hatt en kvinnelig generalsekretær. Så langt kjemper fire om jobben, sammen med fire menn, særlig tidligere statsminister på New Zealand, Helen Clark.

Russlands FN-utsending Vitalij Tsjurkin kalte det viktig «at den neste generalsekretæren bør ha bredest mulig oppslutning blant medlemmene av FN.»

Natalie Samararsinghe, administrerende direktør for UNA-UK og en av grunnleggerne for kampanjen «én for 7 milliarder», som ønsker å reformere utvelgelsesprosessen for generalsekretær, forklarte at i hele organisasjonens historie, var ansettelsen alltid av menn, nøye utvalgt for å ikke å lage problemer og … føre til minst mulig problemer for dominerende vestlige makter.

I januar nevnte den kuwaitiske avisen Al Jarida et rykte som antydet Obamas interesse for å overta etter Ban Ki-Moon når han går av den 20. januar, dagen en ny amerikansk president blir innviet.

Enten det er sant eller ikke gjenstår å se. Han vil mest sannsynlig velge en bokavtale til en verdi av flerfoldige millioner dollar, holde foredrag for flere hundre tusen dollar og andre måter å bli superrik på.

Referanser

Fra Wikipedia – Sanctions against Iraq:

  • Mohamed M. Ali, John Blacker, and Gareth Jones estimate between 400,000 and 500,000 excess under-5 deaths.[34]
  • UNICEF: 500,000 children (including sanctions, collateral effects of war). “[As of 1999] [c]hildren under 5 years of age are dying at more than twice the rate they were ten years ago.” (As is customary, this report was based on a survey conducted in cooperation with the Iraqi government and by local authorities in the provinces not controlled by the Iraqi government)[35]
  • Former U.N. Humanitarian Coordinator in Iraq Denis Halliday: “Two hundred thirty-nine thousand children 5 years old and under” as of 1998.[36]
  • “Probably … 170,000 children”, Project on Defense Alternatives, “The Wages of War”, 20 October 2003[37]
  • 350,000 excess deaths among children “even using conservative estimates”, Slate Explainer, “Are 1 Million Children Dying in Iraq?”, 9. October 2001.[38]
  • Richard Garfield, a Columbia University nursing professor … cited the figures 345,000-530,000 for the entire 1990-2002 period”[39] for sanctions-related excess deaths.[40]
  • Zaidi, S. and Fawzi, M. C. S., (1995) The Lancet British medical journal: 567,000 children.[41] A co-author (Zaidi) did a follow-up study in 1996, finding “much lower … mortality rates … for unknown reasons.”[42]
  • Amatzia Baram, Director of the Center for Iraq Studies at the University of Haifa, reported almost no difference in the rate of Iraq’s population growth between 1977 and 1987 (35.8 percent) and between 1987 and 1997 (35.1 percent), suggesting that the sanctions-related death rate is lower than reported, while also stating “Every child who suffers from malnutrition as a result of the embargo is a tragedy”.[43]
  • UN-sponsored surveys taken after the overthrow of Saddam’s regime disproved any increase in Iraq’s infant mortality rate under the sanctions regime.[44]

Terje M.

De gamle mediene fungerer ikke lengre. Alle vestlige medier, både kommersielle og statseide, høres helt like ut, og de mest åpenbare usannheter blir servert oss hver eneste dag, spesielt i internasjonal politikk. Kontroll av informasjon er viktig for de som hersker. I dag er de herskende det amerikanske imperiet og dets medløpere, derunder makteliten i Norge. De har nærmest totalt informasjonsmonopol i de gamle medieneutløpene, og de jobber hardt med å kontrollere nyhetsbildet i de nye ‘uavhengige’ online-mediene. Vil vi ha innsikt må vi gjøre det selv.

0 0 stemmer
Artikkelvurdering
Varsle om nye kommentarer
Varsle om
guest

2 Kommentarer
Nyeste
Eldste Mest populær
Inline Feedbacks
Vis alle kommentarer
Rune
Rune
Abonnent
8 år siden

Tragisk at mennesker må dø på bekostning av at de skal ha verdensmakt.
Desverre så er det ingenting som sjokkerer meg lenger.

Er det slik vi vil at den kommende generasjonen skal måtte leve med?

Vi må gå sammen og si at NOK ER NOK!

anders
Skribent
8 år siden

Gledelig å se slike artikler og viser at oppvåkningen er nærmest eksplosiv. Derimot virker det som om ingen tar alvorlig nok situasjonen i Norge hvor BAAL-satanistene har tatt ballegrep på samtlige organismer her i landet. Norge er svært attraktiv i denne sammenheng siden vi har levd opp til begrepene om “Verdens mest avanserte demokrati” og utdeler av Nobels fredspris som disse fråtser i. Aller siste eksempelet er utdelingen av Rafto-prisen 2015 til en JESUITT. De som vet hva en Jesuitt er for noe ville blitt like sjokkert som jeg. Slik at Rafto-prisen er omsider også blitt infisert av jævelsmakta slik Nobels fredspris har blitt i alle år.

« Forrige artikkel

Fulford: Kick-ass take down på Khazar-mafiaen

Neste artikkel »

Om landssvikoppgjørets skyggesider

2
0
Vi vil gjerne ha din mening. Fritt og anonymt.x
()
x