1. april: Smarte strømmålere avskaffes i Norge

5.3K visninger
4 minutter lesetid
14

Regjeringen har vedtatt å avvikle den planlagte ordningen med innføring av smarte strømmålere i  norske husstander med øyeblikkelig virkning.

Olje- og energiminister Tord Lien (FrP) forankrer regjeringens beslutning i høyresidens og særlig Fremskrittspartiets program og har kommet med en uvanlig fyldig og gjennomtenkt begrunnelse for dette, som her er gjengitt av Nyhetsspeilet:

– Fremskrittspartiet ønsker å praktisere respekt for privatlivets fred og å unngå unødig anstaltmakeri i offentlig regi. Dette har hele tiden vært grunnprinsipper i FrPs program, sier Tord Lien.

Lien fortsetter: – Vi har allerede erfart at installeringen av smarte strømmålere har reist en rekke uønskede og uavklarte problemstillinger. Her vil vi nevne at:

– Kostnadene ved investeringene vil resultere i en merkbar økning av nettleien for forbrukerne. Dette bryter med forutsetningen om at smart strøm konseptet skulle gi billigere strøm.

Fremskrittspartiet ønsker å praktisere respekt for privatlivets fred og å unngå unødig anstaltmakeri i offentlig regi, sier olje- og energiminister Tord Lien.
Fremskrittspartiet ønsker å praktisere respekt for privatlivets fred og å unngå unødig anstaltmakeri i offentlig regi, sier olje- og energiminister Tord Lien.

– Utplassering av smarte strømmålere innebærer et betydelig element av overvåking av den enkelte husstand. Dette ønsker Fremskrittspartiet ikke å medvirke til. Vi har merket oss at nettselskapene har begynt å registrere personnumre i forbindelse med nye strømmålere. Det er nok å konstatere dette.

– Driftssikkerhet anses ikke som avklart. Erfaringer fra andre land viser at mange forbrukere har fått feilaktig høye strømregninger som følge av mangler i systemet samtidig som de er blitt fratatt muligheten for å kontrollere sitt eget reelle el-forbruk.

– Helsemessig risiko. De siste årene har det i Norge vært en sterk økning i antall el-overfølsomme. Det er naturlig å legge til grunn at dette har sammenheng med det økte strålingsnivået i Norge.

Jeg kjenner til nordmenn som nå må leve i ødemarken uten strøm og mobiltelefon fordi de ikke tåler eksponeringen fra de mange trådløse strålingskildene. Gro Harlem Brundtlands hyperallergi mot mobiltelefoner i sitt nærmiljø er velkjent.

Fra USA og andre land rapporteres det nå et økende antall tilfeller av det som kalles Smartmeter sickness. Dette er en form for strålingsallergi som er blitt utløst av å leve med eksponeringen fra RFR (Radio Frequency Radiation, dvs. mikrobølgestråling) fra smarte strømmålere i egne hjem. Mange mennesker er blitt hjemløse flyktninger i eget land fordi de sliter med å finne et hjem med god gammeldags helsevennlig analog strømmåler. Her er det også økonomiske elementer med i bildet, ettersom arbeidsuførhet som følge av strålingsallergi gjør at mange har mistet det økonomiske grunnlaget for tilværelsen.

Naturligvis er smartmeter sickness og strålingsallergi en realitet. Noen ganger er det faktisk slik at A forårsaker B. Den menneskelige organismen er følsom for elektromagnetiske strålingsfelter i det ekstremt lave frekvensbåndet (ELF). Dette er frekvenser som kan interferere med det som kan kalles styringssystemet i menneskekroppen. En verdensledende forsker som Claude Swanson kaller dette fenomenet subtile energier, subtle energies. Statens Strålevern fungerer idag som en dinosaur med sine såkalte grenseverdier som kun omhandler kraftige strålings-styrker. Poenget er at det behøver ikke være kraftig stråling, men snarere svak stråling som forårsaker helseplager for noen.

Siden jeg kommer nordfra er det viktig for meg å bli oppfattet som seriøs. Jeg vil ikke at folk nordpå skal oppfatte meg som en tilfeldig  tusseladd som tvitrer pjatt og reiser rundt og spiser feite luncher på møter og messer uten å gjøre stort annet enn å strø sand på verdiskapingen som allerede finner sted.

Jeg har tross alt ikke glemt kystlandskapet i Vesterålen der mine forfedre gjennom sindige overveielser og seriøst og langsiktig arbeid skapte grunnlaget for dagens levestandard, sier Tord Lien.
Jeg har tross alt ikke glemt kystlandskapet i Vesterålen der mine forfedre gjennom sindige overveielser og seriøst og langsiktig arbeid skapte grunnlaget for dagens levestandard, sier Tord Lien.

Erfaringer fra områder med spredt bosetting i Canada – et land som har mye felles med Norge – er at titusener av boliger har måttet fjerne  installerte smartmetere og gå tilbake til analog måleravlesning, ganske enkelt fordi at de store avstandene og variasjoner i topografi gjorde det umulig å motta smartmeter-signaler med tilstrekkelig kraftig signalstyrke. Vi gjør det enkelt; vi beholder ganske enkelt de analoge strømmålerne, så slipper vi å måtte sette dem tilbake igjen etter at tilstrekkelig med negative erfaringer fra smartmeter-påfunnet er blitt høstet. Vi behøver ikke å være dumme, selv om vi omgir oss med teknologi som kalles smart.

Smartmeter-påfunnet, som ikke er særlig smart, bidrar ikke til økt produksjon, bare tilfeldige omfordelinger gjennom tilfeldige øyeblikkspriser. Det kan sammenlignes med to filer på motorveien, der køen i den ene kjørebanen går raskere enn den andre, og de som kjører i den langsomste køen smetter over i den raskeste kjørebanen.  Hva skjer så når den langsomste kjørebanen er blitt den raskeste? Da vil de smarte smette tilbake igjen til feltet der de først befant seg. Kan noen fortelle meg hva de har oppnådd?

Anstaltmakeriet som utplassering av det vi kan kalle “nye strømmålere fra Lopphavet” i Norges langstrakte land ville ha forårsaket er noe hverken jeg som nordlending, som representant for Fremskrittspartiet eller som et voksent og ansvarlig menneske ønsker å medvirke til.

Som president Kennedy sa: “En feiltagelse blir ikke et feilgrep før man unnlater å korrigere den.”

Her i Norge har vi en fjellvettregel som sier VEND I TIDE – DET ER INGEN SKAM Å SNU…

Statsminister Erna Solberg, kronprins Haakon Magnus og olje- og energiminister Tord Lien på olje- og energimessen Offshore Northern Seas (ONS) i 2014
Statsminister Erna Solberg, kronprins Haakon Magnus og olje- og energiminister Tord Lien på olje- og energimessen Offshore Northern Seas (ONS) i 2014

Jeg ønsker å bidra til at energinasjonen Norge skal satse på å utvikle nye og innovative energiformer basert på bærekraftig og miljøvennlig energi. Lykkes vi med dét vil det faktisk gjøre en forskjell, avslutter olje- og energiminister Tord Lien.

For mer informasjon, kontakt Olje- og energiministerens kontor:
E-post: postmottak@oed.dep.no    Telefon: 22 24 61 00
Olje- og energiminister Tord Lien på Twitter: @tordlien
Facebook: https://www.facebook.com/tord.lien

Hans Gaarder

Hans K. Gaarder er utdannet siviløkonom og svært tverrfaglig av legning og mest interessert i det som ikke har med økonomi å gjøre.

Hans har arbeidet i mange år med etterforskning i det offentlige og med fri og uavhengig forskning i privat regi. Er frontlinjeforsker på skjulte maktstrukturer, utenomjordisk liv og helse (Teoretisk Fysiologi og vaksiner).

0 0 stemmer
Artikkelvurdering
Varsle om nye kommentarer
Varsle om
guest

14 Kommentarer
Nyeste
Eldste Mest populær
Inline Feedbacks
Vis alle kommentarer
Ken
Ken
Anonym
7 år siden
jab
jab
Abonnent
Svar til  Ken
7 år siden

Denne videoen er fjernet! Gjett av hvem.

Ken
Ken
Anonym
7 år siden

Smarte strømmålere monteres nå (2016) i hele Norge. Snart din tur! Her kan du lese nye dokumenterte fakta om bl.a. skadeeffekter…
“Helseproblemer knyttet til et smartmeter:
Dette apparatet sender ut elektromagnetisk mikrostråling kontinuerlig. Jo nærmere du er apparatet, jo sterkere er strålingen. Forskning viser at mange folk har fått helseskader av dette apparatet (smartmeteret). EMF Safety Network i USA har mottatt en rekke av henvendelser fra mennesker som plutselig har opplevd symptomer etter at smartmeteret ble installert. Det nevnes blant annet søvnproblemer, avbrutt søvn, mareritt, hyppige neseblødninger, nervøsitet, irritabilitet, konsentrasjonsvansker, svimmelhet, utmattelse, øresus, omtåkethet, hukommelsesproblemer, utmattelse…”
https://kaja77.wordpress.com/2016/03/21/smartmalereams-enheter-helseproblemer-og-overvakning-av-norske-borgere/#comment-66

Ifølge NVE forventes nettleien å øke med 25 prosent i løpet av 10 år. Årsaken er utrulling av såkalte smarte strømmålere, også kalt AMS-målere. Dette til tross for at smart-strømmen ble introdusert med å gi fordeler som billigere strøm…”
http://ny1.no/2015/09/19/na-far-du-dyrere-strom-smart-strom-er-her/

jab
jab
Abonnent
8 år siden

Om denne artikkelen er fakta, er det jo nesten for godt til å være sant. Kanskje noen politikere følger med på nettet og innser at også deres liv vil påvirkes negativt.

jab
jab
Abonnent
8 år siden

Aprilspøk som løgnhistorie blir ingen spøk. Løgn er løgn oxo 1.april og hører absolutt ikke til på NS.

smurfen
Redaksjonen
Svar til  Hans Gaarder
8 år siden

Det var mye artige spøker i går som er sanne, det ble meldt om at FBI hadde arrestert Killary, alt er sant i artikkelen bortsett fra at hun er arrestert ..

http://theantimedia.org/hillary-clinton-indicted/

Det jeg først trodde var aprilspøk viste seg å være fakta, for første gang på over 70 år så har en norsk avis stilt et kritisk spørsmål til makta, her spør ABC-Nyheter om hvorfor Norske myndigheter støtter ISIS.

http://www.abcnyheter.no/nyheter/2016/04/01/195208434/ingen-norsk-jubel-ble-jaget-fra-palmyra

Geir
Anonym
8 år siden

Synest absolutt ikke dette er noe å spøke med, ville vært en god nyhet om FRP faktisk var i mot smartmeter. Denne artikkelen fra Ditt Halden forklarer på en enkel måte smartmeter, og er ingen april spøk. :-http://ditthalden.no/-/percolator/posted/39_topstories?ref=checkpoint

Rune
Rune
Abonnent
8 år siden

Hvis dette er 1 Aprilsnarr spøk, så er det overhodet ikke morsomt!

anders
Skribent
8 år siden

Hans! Vil du sjekke om denne personen er en Frimurer som snakker med kløvet tunge? Jeg tror at det ligger bak begynnelsen til en større dekkoperasjon her. Hvorfor går ikke denne personen videre og forlanger wi-fi lagt inn i kabel slik det var på 90-tallet slik de har begynt å gjøre det i Tyskland og Frankrike på skoler? Hykleriet her til lands kjenner ingen grenser.

Terje Wulfsberg
Forfatter
8 år siden

Takk for god aprilspøk, Hans!
Hadde det bare vært så vel.

Vidar
Vidar
Abonnent
8 år siden

Virkelig synd det altsaa er 1. april i dag… ;-(

Cate Nyvoll
Cate Nyvoll
Abonnent
8 år siden

Dette er en vidunderlig ønske tenkning, i dagens anledning.

« Forrige artikkel

Politikerne vedtar stemmeplikt for å sikre demokratiet

Neste artikkel »

USAs utstrakte bruk av leiesoldater sprer kaos verden over

14
0
Vi vil gjerne ha din mening. Fritt og anonymt.x
()
x