krigshissing
Fred ved hjelp av krig: Kan du banke vett inn i barna dine om de ikke gjør som du sier og ha det genuint hyggelig i sofaen etterpå?

Ekstrem vestlig krigshissing mot Russland og Kina

2.8K visninger
6 minutter lesetid
6

Det er mer enn en eim av galskap i luften når den amerikanske øverstkommanderende i Europa snakker åpent om å forberede seg til å «kjempe og vinne» mot Russland. Det høres ut som en invitasjon til en kjernefysisk undergang.

Av Bill Van Auken.

Forberedt på å bruke atomvåpen

Det amerikanske luftvåpenet skjøt opp en atomrakett av typen Minuteman 3 fra en underjordisk bunker på kysten av California sent torsdag kveld, den andre slike prøveskytingen av en interkontinental ballistisk missil (ICBM), uten stridshoder, i løpet av bare en uke.

Raketten, som traff et målområde i havet ved Kwajaleinatollen, omtrent 4000 kilometer sørvest for Honolulu, har normalt tre stridhoder med uavhengige mål, hvert stridhode med 20 ganger den ødeleggende kraften av bombene som drepte så mange som 350.000 mennesker i Hiroshima og Nagasaki i 1945. For utskytningen på torsdag, hadde den ombord en mengde testinstrumenter.

For å sikre at alle fikk med seg den politiske betydningen av de stadige utskytningene (det har vært 15 slike tester siden 2011), ga Robert Work, USAs viseforsvarsminister, et intervju på torsdag, der han spesifikt nevnte Russland og Kina og beskrev prøveskytingene som:

«et signal … om at vi er forberedt på å bruke atomvåpen for å forsvare landet vårt hvis det er nødvendig.»

Denne svært uvanlige og ekstremt provoserende erklæringen om Washingtons beredskap til å føre en atomkrig, kom midt i stigende spenninger med Kina i Sørkinahavet, og Russland i både Syria og Øst-Europa. Den kjernefysiske trusselen har vært ledsaget av åpen sabelrasling fra høytstående tjenestemenn i Pentagon mens de ga vitneutsagn for den amerikanske kongressen til støtte for økte amerikanske våpenutgifter.

Storstilt opptrapping mot Kina

Dette inkluderte vitnesbyrd på onsdag foran den amerikanske forsvarskomiteen, fra admiral Harry Harris, lederen for den amerikanske marinens Stillehavskommando, som anmodet om en storstilt opptrapping av amerikanske marineoperasjoner mot Kina i Sørkinahavet, og hevdet at Beijing søker «hegemoni i Øst-Asia», en strategisk mål Washington selv er fast bestemt på å oppnå med militære midler.

Enda mer krigshissing var bemerkninger gitt til samme kongresskomiteen torsdag av general Philip Breedlove, NATOs øverstkommanderende i Europa og sjef for den amerikanske hæren i Europa. Breedlove beskrev Russland som «gjenoppvåknende» og «aggressiv», og hevdet at Moskva hadde «valgt å være en motstander, og utgjør en langsiktig eksistensiell trussel» mot USA.

«USA og NATO må ta en 360-graders tilnærming til sikkerhet – vi må forholde oss til hele spekteret av sikkerhetsutfordringer fra alle retninger, og [sikre] at vi bruker alle deler av vår nasjons makt», sa Breedlove.

Ved å legge vekt på «alle elementer» av USAs makt, henviste generalen fra luftvåpenet til Pentagons kjernefysiske arsenal.

NATO
NATO-soldater i Narva i Estonia, 150 km fra St. Petersburg. NATO’s aggressive allianse mot Russland siden 1949 har aldri vært for menneskehetens beste eller for å oppnå fred.

Skal kjempe og vinne hvis nødvendig

Breedlove langet ut mot Russlands fem måneder gamle intervensjon i Syria, som han sa hadde «vilt forverret problemet,» antagelig ved å forstyrre Washingtons forsøk på å sikre regimeskifte gjennom en krig der Al Qaida fungerer som USAs viktigste stråmann på bakken.

Han gikk så langt som til å anklage Moskva om å «gjøre våpen av» bølgen av innvandrere som er drevet til å søke tilflukt i Europa av den amerikansk-orkestrerte borgerkrigen i Syria og de amerikanske krigene i Irak og Afghanistan.

EUCOM, [Det amerikanske hovedkvarteret for Europa], som arbeider med allierte og partnere, utfører nå avskrekking for å motvirke Russland. EUCOM forbereder seg på å kjempe og vinne, hvis nødvendig sa Breedlove.

Det er mer enn en eim av galskap i bemerkningene til Breedlove. For den amerikanske øverstkommanderende i Europa å snakke åpent om å forberede seg til å «kjempe og vinne» mot Russland, høres ut som av en invitasjon til en kjernefysisk undergang.

Ironisk beskyldning fra USA

Breedlove bemerkninger ble supplert med de til den amerikanske forsvarsministeren, Ashton Carter, som fortalte bevilgningkomiteen at den påståtte «kjernefysiske sabelraslingen» av Moskva hadde stilt spørsmål om det russiske lederskapets «forpliktelse til strategisk stabilitet» og «om de respekterer den dype forsiktigheten som atomalderens ledere viste med hensyn til antydninger om bruk av atomvåpen.»

Som de siste hendelsene har vist, deler Washington selv ingen slik forpliktelse eller forsiktighet.

Med en viss rett, knyttet det russiske forsvarsdepartementet denne typen krigersk retorikk til debatten om den amerikanske militærbudsjettet. Det bemerket at «det samme tidevannet stiger hvert år.» Men det ville være en farlig feil å undervurdere de fremskredene forberedelsene som generelt blir gjort av Washington for global krig, og særlig for en militær konfrontasjon med Russland.

Årets forslag til budsjett for Pentagon inkluderer 3.5 milliarder dollar for Det europeiske trygghetsinitiativet, en firedobling fra fjorårets finansiering.

Den store summen er ment å betale for kontinuerlig rotasjon av enheter av amerikanske tropper på brigadestørrelse inn og ut av de tidligere sovjetiske baltiske republikkene, samt tre østeuropeiske land, i det som utgjør en permanent militær beleiring av Russlands vestlige grenser.

I tillegg vil det finansiere forhåndslagring av amerikansk militært utstyr, inkludert stridsvogner og tungt artilleri, i samme område for å tillate rask utplassering av langt større militære enheter. Det vil også gå mot økt opplæring og mer våpen for samlingen av rabiate anti-russiske stater i regionen.

President Barack Obama var i januar 2016 stolt over å kunne si: «Vi bruker mer på vårt militære enn de neste åtte nasjonene til sammen».
President Barack Obama var i januar 2016 stolt over å kunne si: «Vi bruker mer på vårt militære enn de neste åtte nasjonene til sammen».

Store militære øvelser i angrepsavstand

De siste to årene, med påskudd i krisen provosert av den vestlig-støttede kuppet i Ukraina og Russlands påfølgende annektering av Krim etter godkjenning av en folkeavstemning, har Washington og dets allierte gjennomført en stadig mer provoserende militær oppbygging, der målet er trusler, underkastelse og, til slutt, oppstykking av den russiske føderasjonen.

Dette har inkludert etableringen av en «hurtigreagerende styrke» som kan hentes fra 40.000 NATO-soldater. Det har også involvert en serie av militære øvelser innen angrepsavstand fra Russlands grenser. Øvelsene er uten sidestykke.

Noen par tenketanker som er nært knyttet til det amerikanske militæret og etterretningsapparatet har utstedt stadige rapporter som støtter denne oppbyggingen. Senteret for strategiske og internasjonale studier (CSIS) utstedte en rapport tidligere denne måneden som ble bestilt av den amerikanske hæren i Europa.

Der hevdes det at:

«et dramatisk paradigmeskifte i både europeisk og transatlantisk sikkerhet, krever en revurdering av et komplett spekter av tiltak som er nødvendig for at USA skal på beste måte avskrekke Russland fra lignende dumdristige handlinger i og rundt alliansen territorium.»

Det er ytterst sjelden man avvikler militærøvelser med over 100.000 soldater. USA er nå i Sør-Korea for å øve på å beskytte landet mot Nord-Korea.
Det er ytterst sjelden man avvikler militærøvelser med over 100.000 soldater. USA er nå i Sør-Korea for å øve på å beskytte landet mot Nord-Korea.

Anbefaler styrking av europeisk forsvar

På fredag, kom Atlanterhavsrådet, så å si en del av NATO, ut med en rapport med tittelen «Alliansen i fare: Styrking av europeisk forsvar», som argumenterte for en stor militær oppbygging i hele Europa.

Den er rettet mot å forme diskusjonen på NATO-møtet som er planlagt å bli holdt i Warszawa i juli, og den sier:

«Styrking av europeisk forsvar vil gi ressurser til å hjelpe å avskrekke trusselen fra øst og få kontroll over farene fra sør.»

Rapporten er utarbeidet av politiske og militære topper, og den gjennomgår den militære statusen til Storbritannia, som den beskriver som «uthult», samt Frankrike, Tyskland, Norge, Italia og Polen.

Få befolkningen til å mene det samme!

Avsnittet om Tyskland beklager den «sterke anti-militaristiske holdningen» i befolkningen, og hevder at:

«politiske ledere og kommentatorer må overbevise og opplyse offentligheten om betydningen av en sterkere forsvarsholdning.»

Mest skremmende er avsnittet om Polen, som ble utarbeidet av Tomasz Szatkowski, statssekretær i det polske ministeriet for nasjonal sikkerhet, som argumenterer for at Warszawa skal utvikle en «ikke-kjernefysisk avskrekking» mot Russland som vil «bestå av nye evner, som for eksempel kraftigere stridshoder på krysserraketter med lengre rekkevidde, nye typer våpen (for eksempel mikrobølgeteknologi) og offensive cyber-evner og spesialstyrker med vekt på undergravende virksomhet.»

Bak kulissene, uten at noe har blitt sagt til folket i USA eller verden, har USA og NATO vært i gang med å diskutere endringer i den vestlige atomstrategien og regler for når de skal brukes, under påskudd at Moskva har brutt INF-avtalen, en påstand som Russland har benektet.

krigspropaganda
Soldater fra U.S. Army 350th Tactical Psychological Operations slipper sine propagandablader over en landsby ved Hawijah i Irak 6. mars 2008. Det samme gjøres via avisene og nyhetene du ser daglig.

Forbereder en aggressiv atomkrig

For å forberede en aggressiv atomkrig, har Obama-administrasjonen utarbeidet et moderniseringsprogram for atomvåpen med verdi på 1000 milliarder dollar.

Det ser for seg en utplassering av nye generasjoner av langtrekkende bombefly, atomubåter, interkontinentale raketter og krysserraketter i løpet av de neste 30 årene.

I regnskapsåret 2017 for militærbudsjettet som nå blir diskutert, har administrasjonen bedt om 9.2 milliarder for National Nuclear Security Administration, en avdeling av energidepartementet, for utvikling av det amerikanske lageret av kjernefysiske stridshoder.

Du kan endre denne fremtiden hvis du ikke liker den. Del og lik denne artikkelen på Facebook. Denne lille handlingen bidrar veldig i å nå ut til de store folkemassene. De mørke maktstrukturene vil kollapse når mange nok får vite sannheten.

Terje M.

De gamle mediene fungerer ikke lengre. Alle vestlige medier, både kommersielle og statseide, høres helt like ut, og de mest åpenbare usannheter blir servert oss hver eneste dag, spesielt i internasjonal politikk. Kontroll av informasjon er viktig for de som hersker. I dag er de herskende det amerikanske imperiet og dets medløpere, derunder makteliten i Norge. De har nærmest totalt informasjonsmonopol i de gamle medieneutløpene, og de jobber hardt med å kontrollere nyhetsbildet i de nye ‘uavhengige’ online-mediene. Vil vi ha innsikt må vi gjøre det selv.

0 0 stemmer
Artikkelvurdering
Varsle om nye kommentarer
Varsle om
guest

6 Kommentarer
Nyeste
Eldste Mest populær
Inline Feedbacks
Vis alle kommentarer
Balle Clorin
Balle Clorin
Abonnent
6 år siden

“– Det kommer snart en krig. En skikkelig storkrig, advarte Neller de amerikanske soldatene i Norge ifølge nettstedet military.com.” i følge NRK. https://www.nrk.no/urix/solberg-om-trump_-_-en-normal-mann-med-sans-for-humor-1.13860731
Håper de fleste har forberedt seg med bunkring av mat, vann, medisiner, drivstoff, ved, toalettsaker og annet, hvis ikke kan det bli mer tøft enn nødvendig.

Per Sigurd Hansen
Per Sigurd Hansen
Abonnent
7 år siden

“The children who know how to think for themselves spoil the harmony of the collective society …”

– John Dewey

En mann med åpenbar agenda
Abonnent
8 år siden

92 år gamle enken Gunhilda Smelhus fra Valdres:

Folk fra fattige land (Syria) strømmer til de rike landene. De kommer til Europa, til Skandinavia, og også til Norge. Det blir mange av dem. Og folk begynner å mislike dem, og de blir hårde imot dem. De blir mer og mer behandlet som jødene under krigen.

Da er målet for våre synder fullt. Krigen bryter ut. Først som en liten konflikt, en ubetydelig konflikt. Men den slutter ikke. Den tiltar og brer seg. Til slutt utvikler det seg til en stor krig.

Og Jesus kommer i skyen for å hente sin Brud, slik han har sagt i sitt ord.

http://www.aftenposten.no/amagasinet/For-50-ar-siden-forutsa-en-92-ar-gammel-kvinne-flyktningstrommen-som-na-velter-inn-over-Europa-8371143.html

+

https://ord8liv.wordpress.com/2014/12/23/syner-om-norge-og-sverige/

Nitupsar
Nitupsar
Abonnent
8 år siden

Det vi er vitne til er det amerikanske imperiets siste krampetrekninger. Jo mer nærmer oss slutten, jo mer desperate blir handlingene.

Russland vil ikke kunne settes ut av spill og det vet USA. De vil ha tapt en atomkrig før den begynner. Selv om en vanvittig president skulle prøve med et massivt førsteslag vil Russland kunne svare mer enn tilstrekkelig til å sende USA tilbake til førindustriell tid og vel så det. Dette vet USA. På den annen side er det ikke sikkert Russland ser seg tjent med å sitte og vente på et slikt førsteslag….

Men det er håp, nye politikere og ledere, en ny generasjon som ikke har annet enn passet til felles med John McCain & Co, vil kunne styre landet inn på et mer fredelig og fornuftig spor. Selv Trump vil være et fremskritt. Krig er bad for business. Det finnes jo andre industrier og måter å tjene penger på enn våpen….

Russia Today
Russia Today
Abonnent
Svar til  Nitupsar
8 år siden

Hvorfor skal ruseland settes ut av spill når det spiller på lag med USA og israhell?
Putin vil aldri si imot sine sionistiske herrer, så glem atomkrig mellom partnere.
Putins propaganda begynte å venne biomassen i ruseland til tanke om bruk av taktisk atomvåpen mot Tyrkia!
Kinesisk ordtak sier at man ikke kan applaudere med bare en hånd.
Psykopater trenger flere medspillere for å starte global nedslakting av tobent populasjon på Jorda.
Gresset er ikke grønnere i putins ruseland.
Rundt hundre Mennesker i Sankt-Peterburg gikk i tog mot Putins statlig terror den 28.02.2016.

De protesterte mot Putins krig mot Ukraina, mot bombing og dreping av sivile i Syria [en demonstrant sa at Putin bomber skoler, sykehus og moskeer som ikke er beskyttet av luftvern, men tør ikke (får ikke lov?) å bombe IS].
De demonstrerte mot regimets vilkårlig massedrap og fengsling av annerledes tenkende, forhånds fritak for straffeforfølgelse av judiske Untouchables fra Putins kriminelle gjeng, osv.

Per Sigurd Hansen
Per Sigurd Hansen
Abonnent
Svar til  Nitupsar
7 år siden

trist for barna våre og skulle bli den generasjonen som må betale prisen for A.P,kongehus å stortingets landsforræderi som har plassert oss på feil side i krigen som kommer.
jeg vet hvilken side jeg står på,resten må velge selv.
lykke til å LENGE LEVE FRIHETEN!

And when that day of reckoning comes we will act in the spirit of all our European Thunder God Archetypes – we will be mad as a storm, precise as a lightning bolt and cleanse everything like a flood of never ending rain. There won’t be any thinking when that day comes. There will only be deliverance

« Forrige artikkel

Geoengineering Super Sprayday 29. februar

Neste artikkel »

Baba Vangas visjoner gir håp om en ny storhetstid og en ny gylden æra

6
0
Vi vil gjerne ha din mening. Fritt og anonymt.x
()
x