Bildet viser Torghatten flyulykken 6. mai 1988. 36 nordmenn døde i ulykken.

Satellittkrigføring med regjeringens stille samtykke

1.3K visninger
1 minutt lesetid
7

De norske regjeringer, først den rød-grønne Jens Stoltenberg (Arbeiderpartiet) regjering i 2012 og nå den blå-blå regjeringen Erna Solberg (Høyrepartiet) har blod på hendene når det kommer til flykatastrofer de senere år.

Jens Stoltenberg er ansvarlig for at Luftforsvarets C-130J 30 Hercules fly “Siv” ble skutt ned på Kebnekaisa-fjellet i Sverige i en NATO-øvelse den 15. mars 2012. Fem Luftsforsvarets erfarne offiserer døde i katastrofen. Flyet krasjet i fjellveggen og ble delt i mindre vrakdeler, men ble ikke pulverisert slik Germanwings Flight 4U 9525 ble i Frankrike den 24.mars 2015. “Siv” ble dermed skutt ned med en konvensjonell missile.

Germanwings Flight 4U 9525 fra Barcelona i Spania til Düsseldorf i Tyskland ble skutt på de franske Alpene, Seyne-les-Alpes, sannsynligvis med et ukonvensjonellt laservåpen i NATO-øvelse Dragon og ble pulverisert og forvandlet til støv.

Verken Luftforsvarets Hercules fly eller Flight 4U 9525 kunne ha blitt skutt uten massiv hjelp fra Kongsberg Satellite Services (KSAT) SVALSAT satellittstasjon på Svalbard. Kongsberg Satellite Service er 50% eiet av den norske regjeringens Næringsdepartement ledet med Solberg-regjeringens næringsminister Monica Mæland (Høyrepartiet). 50% av SVALSAT er eiet av det private Norsk Romsenter.

Luftforsvarets Herculesfly ble skutt ned sannsynligvis med hjelp av det amerikanske private IRIDIUM-satellittsystem i polar bane. IRIDIUM blir delvis finansiert av det amerikanske forsvarsdepartementet PENTAGON, som får lastet ned data fra satellittene med hjelp av SVALSAT-satellittstasjon.

Flight 4U 9525 ble sannsynligvis skutt med massiv hjelp fra tysk TerraSAR-X og italiensk COSMO-SkyMed satellittsystemer. Begge er radar-satellitter og massivt brukt av NATO-øvelser. Begge blir lastet ned av SVALSAT.

Denne aktiviteten på Svalbard strider mot Svalbardtraktaten artikkel 9 fra 1920, som forbyr all militær aktivitet på øygruppe. Norge har et særskilt ansvar å se til at artikkel 9 blir håndhevet. Den norske regjeringen er fullt ansvarlig om misbruk av Svalbard på militære aktiviteter på satellittstasjonen.

“TerraSAR-X (og IRIDIUM og COSMO-SkyMed) har i dag ingen restriksjoner på å bruke SVALSAT i forhold til å ta imot data for å lage bilder med den største oppløsningen eller produsere data for å kunne følge bevegelige mål…” (Satellittkrigen av Bård Wormdal s.80).

Tidligere Post-og Teletilsynet, fra 1. januar 2015 Nasjonal kommunikasjonsmyndighet, har ansvar for å godkjenne satellittnedlastningene ved SVALSAT og Sysselmannen på Svalbard har tilsynsmyndighet for å se til at artikkel 9 på Svalbardtraktaten blir håndhevet. Begge mangler den teknologiske kompetansen som trengs for et slikt omfattende arbeid og de må samarbeide med Forsvarets Forskningsinstitutt, FFI, for å bruke deres kompetanse. Bukken passer på havresekken m.a.o.

Norsk media bruker, av kommando, alle midler for å tåkelegge den norske regjeringens ansvar og deltagelse i denne NATO-romkrigen mot sivile flypassasjerer. Enda har jeg ikke skrevet om Malaysia-flyenes og Air Asia-flyets skjebne, som alle sannsynligvis ble skutt på med hjelp av SVALSAT-satellittstasjonen på Svalbard. Det er på tide å stille den norske regjeringen og Stortinget for ansvar.

Maarit M. Hanssen

er utdannet spesialsykepleier i barnesykepleie og eldreomsorg og medlem i Norsk Sykepleierforbund. I 1995 ble jeg klar over at verden egentlig ble styrt av en hemmelig maktelite. I 2008 gav jeg ut en bok, som heter " Tors hammer. Geofysiske våpen, en realitet eller science - fiction. HAARP i Norge ". Er mor til to voksne døttre og gift med en datakonsulent.

0 0 stemmer
Artikkelvurdering
Varsle om nye kommentarer
Varsle om
guest

7 Kommentarer
Nyeste
Eldste Mest populær
Inline Feedbacks
Vis alle kommentarer
Edna Santara Lid
Edna Santara Lid
Anonym
7 år siden

– Takk For Tipset Kjære Maarit – Men Jeg Er Opptatt Av Å Flette-Alt-Sammen :- Til-En-Hel-Hetlig-Tankegang — God BlesS <3

Edna Santara Lid
Edna Santara Lid
Anonym
7 år siden

– Jeg Prøver Å Forklare Disse “Mentale Angriperne” – At Det Står “Ten-Fold-Return” På Alt De Sender Ut — Så Det Ville Være LURT Å SENDE NOE BRA – For-EN-Gangs-Skyld — Hehe ;) — “Instant-Karma” – Funker Også — Mvh Edna <3

anders pedersen
Skribent
7 år siden

Bra Maarit, du er sterk og fryktløs. Slike jenter vil Fædrelandet ha!

« Forrige artikkel

Spionbasen: Den ukjente historien om CIA og NSA i Norge

Neste artikkel »

NATO sine hensynsløse provokasjoner for å ødelegge Russland

7
0
Vi vil gjerne ha din mening. Fritt og anonymt.x
()
x