/

Spionbasen: Den ukjente historien om CIA og NSA i Norge

2440 visninger
1 minutt lesetid
4

«Norge er en drømmepartner og en av de to viktigste partnere for USA når det gjelder teknisk etterretning».

Det forteller National Security Agency (NSA) i et dokument fra 2013 som varsleren Edward Snowden har gjort offentlig. Hvorfor er Norge så viktig?

Den norske militære etterretningstjenesten har i over 60 år hatt et formelt direkte samarbeid med NSA og CIA, utenom NATO, og med offentligheten holdt på god avstand. Denne boka er den første uavhengige gjennomgangen av dette hemmelige samarbeidet, som blant annet har resultert i store lyttestasjoner og radaranlegg i Nord-Norge, særlig nær grensen mot Russland.

Hvor verdifulle er de militære installasjonene for å forsvare Norge? I hvor stor grad tjener virksomheten norske og amerikanske interesser, og i hvor stor grad er den under demokratisk, norsk kontroll?

Denne boka forteller historiene om etterretningsstasjonene, om mer eller mindre vellykket hemmelighold, om den militære nytten av installasjonene og lokalsamfunnene som lever rundt dem. En rekke tidligere tjenestemenn i den norske militære etterretningstjenesten står fram med sin historie. Slik får vi for eksempel for første gang innblikk i livet på innsiden av satellittstasjonen på Fauske.

Det er en spektakulær del av den nære norske historien som avdekkes, og en side av dagens Norge som de færreste kjenner».

SpionbasenWormdal12012016
Journalisten og forfatteren Bård Wormdal.

For meg representerer journalisten og forfatteren Bård Wormdal det norske motstykket til Edward Snowden. Hans første bok «Satellittkrigen. Norges militarisering av polområdene og verdensrommet» kom ut i 2011.

Jeg bruker nesten daglig bokens informasjon i mitt opplysningsarbeid i Facebook. Etter å ha lest boken for første gangen ringte jeg til Wormdal for å gratulere ham for en meget informativ og kunnskapsrik bok.

Jeg sendte til ham også min egen bok «Tors hammer. Geofysiske våpen, en realitet eller science-fiction? HAARP i Norge«.

Bård Wormdal fortjener å bli lest! Han arbeider som journalist i NRK og bor i Vadsø i Øst-Finnmark. Boken «Spionbasen» kom ut høsten 2015.

er utdannet spesialsykepleier i barnesykepleie og eldreomsorg og medlem i Norsk Sykepleierforbund. I 1995 ble jeg klar over at verden egentlig ble styrt av en hemmelig maktelite. I 2008 gav jeg ut en bok, som heter " Tors hammer. Geofysiske våpen, en realitet eller science - fiction. HAARP i Norge ". Er mor til to voksne døttre og gift med en datakonsulent.

Abonnere
Varsle om
guest

4 Kommentarer
Eldste
Nyeste Mest populær
Inline Feedbacks
View all comments
Edna Santara Lid
Edna Santara Lid
7 år siden

– Tusen Takk Kjære Maarit — Godt Å Få Bekreftet Det Som Alle Som Har Øyne Som SER – Og Ører Som HØRER — Alltid Har REGISTRERT — Lurer På Hvorfor «DE» Oppfordrer Oss Til Å SNAKKE SANT — Når «De-Selv» – Har «Lov» Til Å Forføre Det Norske Folk – Og Dikte Opp «Nye-Paragrafer-&-Regler» – Så-det-renner-av-dem — Jeg Lurer På Om Alle Politikerne Som «Sitter-I-Regjering» Egentlig Er Klar Over Dette — For Hvis De VET DETTE – Og IKKE ORDNER OPP :- Er Det Noe Som Heter «Unnlatelses-Synd» — Eller «Fortielses-Synd» – Om Du Vil — Og Da Blir Det VERST FOR DEM SELV — Når De Må HØSTE Det-De-Selv-Har-Sådd — Mvh. Edna <3

Nitupsar
Nitupsar
6 år siden

Er det mulig å få se i hvert fall et lite utdrag av denne boka?

olalille
olalille
5 år siden

mye av dette er jo gamalt nytt og er mere av historisk verdi men alikevel kontakter er gjordt, og kan aktiveres over generasjoner, noe kommer gromsete opp i dagen. Dokumenter blir nedgradert,og jeg venter med stor spenning hva JFK dokumenter vil bringe, noe vel mange kjenner gufset ifra fortiden. Kontrollen av tilgangen til nordatlanteren er jo som kjent bevist ifra WWII og forsvar og vakt trengs og ikke fordypes lengre

Eilar
5 år siden

I 2008 opplevd jeg saker og ting som var så traumatisk at jeg nesten ikke klarer å tenke på det.
Jeg er også redd for å betro meg til noen, i fare for å bli oppfattet som gal.
Vet hva som skjedde i detaljer, men har ingen forklaring på hvorfor jeg ble utsatt for noe jeg vil kalle for psykisk
terror. Og heller ikke av hvem. Det gikk så langt at jeg ble innlagt på sykehus med hjerteproblemer. Årsaken var stress. Og forårsaket av det jeg var utsatt for. Jeg hørte ingen stemmer i hodet, men opplevde andre ting som var svært skremmende. Mere vil jeg ikke si om den saken.
Man føler seg så maktesløs når man ikke kan betro seg til noen.
Da jeg leste en artikkel i nyhetsspeilet om mind Control så jeg en del likhetstrekk med det jeg selv har opplevd. Jeg har ingen forklaring, og dette er det nærmeste jeg kommer et svar.

« Forrige artikkel

Global Mind Control – naziparagrafen i norsk psykiatrilovgivning. Del 2

Neste artikkel »

Satellittkrigføring med regjeringens stille samtykke