Dokumentarfilmer du bør se – del III

3.8K visninger
7 minutter lesetid

Nyhetsspeilet har hatt to artikler hvor det anbefales dokumentarfilmer. Snaue tre år siden sist, så dette er den tredje i rekken – trolig ikke den siste.

De to foregående artiklene kan du finne her og her, mang en go’bit for de som vil lære. Men flere dokumentarfilmer har kommet siden sist, og noen er sågar funnet gjemt, langt bak i arkivskuffene til youtube. Og høsten er jo en utmerket tid for å tilbringe kveldstimene inne.

Det anbefales å laste disse filmene ned og se dem på TV, da det gir bedre lyd og bilde, og godstolen gir trolig bedre sittekomfort enn kontorstolen. Og du bør laste filmene ned ganske kjapt, for youtube er nå blitt ganske hissig på sensuren.

Enkelte filmer tiltenkt denne artikkelen er allerede fjernet fra youtube, som heldigvis etter hvert har fått en del konkurrenter, som BitChute. Det er forsøkt å hente filmer fra ulike land, og en viss spredning i tematikken og innfallsvinkler.

Det advares dog om at disse dokumentarene ikke er popcorn-filmer. Og hvorfor se intetsigende filmer fra underholdningsindustrien, når du kan se ting fra den virkelige verdenen?

Barn og voksne

Kids behind bars – Sensurert av Youtube, men oppdatert med ny lenke

Det er kanskje ikke å tro, men globalt sitter omtrent fire millioner mennesker under 16 år i fengsel, noen av dem i ekstremt kummerlige forhold. Særdeles sterk film.

Innocents lost – Sensurert av YouTube

En rundreise på kloden om hvordan barn i visse land ble behandlet av voksne og systemet. Og fremtiden for de fleste av disse barna er død eller fengsel. Kraftig kost.

Videoen er fjernet av YouTube. Nedenfor finner du dokumentaren i full spillelengde:

https://www.cultureunplugged.com/play/5076/Innocents-Lost

Evicted – the hidden homeless

Noen ender i en evig runddans i det offentlige «støtteapparatet», og blir kontinuerlig mer sårbare. Spesielt når familier har små barn. Prisvinnende film.

Pakistans hidden shame

Det muslimske landet Pakistan er kanskje mer skinnhellig enn hellig. I den mørke natten kommer de pedofile menn og unge slum-gutter frem. For en billig penge ødelegges både barn, menn og samfunn.

Google Baby

Hva gjør man når en ikke kan eller vil føde barn, men likevel vil ha et? Jo, man finner noen som kan føde ungen for deg. Vi besøker en fødefabrikk i India, og blir kjent med noen av deres arbeidere og kunder. Dette er bare business – ingen moral eller etikk.

Monn tro hvem av disse som døde og overlevde? Tenk på skrekken de hadde i dette øyeblikket….

The Hillsborough Ripple Effect

Etter gjentatte rettsaker ble til slutt Liverpool-supporterne frikjent for å ha vært ansvarlige for at 96 medsupportere ble klemt i hjel under en fotballkamp i 1989. Men hvem var egentlig ansvarlige, og hvorfor skjedde det? Kan det hele ha vært planlagt?

https://www.youtube.com/watch?v=wmIX9VZbHmM

Krig, terror og etterretning

USS Liberty Cover Up

Det er kanskje ikke alle som vet at Staten Israel i 1967 angrep USS Liberty i åpent farvann i Middelhavet, i den hensikt å legge skylden på Egypt, og dermed få USA med i krigen. 10-talls amerikanske soldater ble drept og flere såret. Og den amerikanske stat la lokk på saken, og truet sågar besetningen om bord på USS Liberty om de plapret.

Counter Intelligence

Dette er en serie i 5 deler som går grundig gjennom CIA, dens historie, mål og metoder. Kanskje litt tørt i begynnelsen, men vel verdt å se – mye kommer frem. Husk og last ned del 2 til 5 også.

The Falkland War – The Untold Story

Argentina tok over en liten øygruppe utenfor deres eget land, en øy britene kontrollerte. Det resulterte i en omtrent 3 måneder lang krig i 1982. Hør hva overlevende britiske og argentinske soldater har å berette.

Krigen, også på Falkslandsøyene, hadde ikke eksistert hadde det vært en sivilisert verden.

Katanga – The Untold Story of UN Betrayal

De aller fleste er av den oppfatning at FN er den “god” organisasjon og deres soldater bringer fred og stabilitet. Er det tilfelle? I alle fall ikke i provinsen Katanga (del av Belgisk Kongo/Zaire) på begynnelsen av 60-tallet, der politikk tydeligvis var viktigere enn fred for FN.

JFK to 911 – Everything is a Rich Man’s Trick

Meget vellaget dokumentarfilm som fører oss fra andre verdens krig, via drapet på JFK og videre til 911. Filmen fletter hendelser og personer sammen, og de sentrale amerikanerne som hjalp Hitler var de samme som trakk i trådene da JFK ble henrettet og terroren 11. september 2001. En virkelig bra film.

A Noble Lie – The Bombing of Oklahoma City

I 1995 gikk det av en bombe i Oklahoma der 168 ble drept. Timothy McVeigh fikk umiddelbart skylden og dømt til døden. Var han alene om det, og var det bomber inne i bygningen?

The Secret of the Seven Sisters

De syv største oljeselskapene i verden kalles «De Syv Søstre». Hvis noen tror det er konkurranse mellom dem, må du tro om igjen. Dette er kartellvirksomhet på høyeste nivå.

Blood and Oil

Hva er egentlig prisen på oljen? Jo, krig, blod, død og ødeleggelse av både natur, infrastruktur og mennesker.

Iron Mountain – Blue Print to Tyranny

Et spørsmål ble stilt til en gruppe strateger fra JFK-administrasjonen: hvordan oppnå og bevare fred, men samtidig beholde makten? Svaret, som ble gitt i «Report from Iron Mountain», var ikke lystig. Og problemet er at svaret er like gyldig den dag i dag, ikke minst fordi noen med makt jobber i henhold til rapporten. Essensiell film.

Mat og medisin

Farmlands

Historien tar oss til Sør-Afrika, der de svarte nå har overtatt makten, og med følgende at de også ønsker å ekspropriere hvite bønders bondegårder – for landet er nå deres. Og de går brutalt til verks, og de svarte lar gårdene etterpå ligge i brakk (?!).

Farmageddon

Bøndene får det stadig vanskelige, med flere og flere krav fra myndighetene, der storming av bondegårder og økologiske matvare-utsalg av bevæpnet politi ikke er uvanlig (i USA). Hvorfor er det blitt sånn, hvem ønsker det slik og hvordan snu trenden?

Tøffingene i politiet rydder opp i diverse kontrabande, som farlige meieriprodukter.

Fed Up

Aldri før har det blitt solgt flere fettfrie og lettprodukter enn nå. Likevel blir folk stadig fetere og fetere. Er ikke disse produktene uten eller med redusert fettinnhold så sunne likevel? Eller er det skolematen?

Death by Medicine

Utenom alderdom, skyldes offisielt de fleste dødsfall en eller sykdommer. Men, egentlig, dør de aller fleste som følge av feilmedisinering og/eller helseskadelige medisiner og deres bivirkninger. Hvorfor det, og hvordan har det blitt slik?

https://www.youtube.com/watch?v=RwCUDCQMLwY

The Doctor Who Gave Up Drugs

Den britiske legen Chris van Tulleken begynte å lure på om det var andre metoder enn medisin som kan hjelpe pasienter, ikke bare til å bli kvitt symptomer, men ble friske og unngå å bli syke. For gjør medisin oss egentlige friske, eller er det bare noe vi tror? Vi følger dr Tulleken og hans nye pasienters ferd gjennom 2 deler a en time. En positiv og optimistisk dokumentar.

The Marketing of Madness

Stadig flere blir diagnostiserte med psykiske problemer. Hvorfor det? Er vi gjennom årene blitt så mye svakere mentalt at vi trenger psykiatriske medisiner? Eller er det noe annet som ligger bak?

https://www.youtube.com/watch?v=IgCpa1RlSdQ

The Truth about Vaccine

En serie på 7 deler a 1,5 timer, så her går filmskaperne inn i omtrent rubbel og bit innen vaksiner; hva de inneholder, hvordan de skal virke og hvordan godkjenningsprosessen er, blant annet. Doktorer, farmasøyter, toksikologer, bakteriologer, virologer, jurister og pårørende danner kjernen i serien. Meget viktig dokumentarserie.

Blandet drops

Hidden Secret of Money

For de som ennå ikke har fått det med seg at pengesystemet er tuftet på ren svindel. Mike Malone går i 6 kortere episoder gjennom hva penger er og hvordan de lages (ut av ingenting). Et must for de som ikke kjenner til dette.

Truth At Last The Assassination of Martin Luther King

4. april 1968 ble MLK drept i Memphis, og James Ray Earl ble dømt for mordet. Men var det virkelig han som gjorde det? Og var det andre som hjalp den egentlige skytteren? Mange svar kommer frem etter intervjuer med venner av King og vitner på åstedet.

Hollywood Illuminati Actors Exposed

Er filmer fra Hollywood underholdning og uskyldig moro og fantasi, eller ligger det baktanker i en del filmer. Skuespillere intervjues, klipp fra filmer vises, og innholdet analyseres innholdet i henhold til Bibelen.

Discover How Media Lies

Det å skille sannhet og ljug er ikke alltid like lett, spesielt da løgn-apparatet har stor makt med mange medspillere og penger. I denne filmen brukes konflikten/krigen mellom staten Israel og Palestina som eksempel.

Som det burde ha vært mellom naboer; elsk din nabo som deg selv….

Script – Top 10 staged Media Events

Hvis du ikke tror at massemedia blir styrt og kontrollert av noen høyere oppe, vil denne 26 minutter korte filmen kanskje få deg på andre tanker? Tragikomisk.

Strawman – The Nature of the Cage

Myndighetene følger visse regler og lover, som de selv har konstruert, og derfor finnes det også smutthull, slik at de «innenfor» vet hvordan å sno seg i systemet. Her vil du få vite om noen av hullene, som for eksempel å unngå trafikkbøter osv.

Har du sett dokumentarfilmer andre bør se? Del din erfaring i kommentarfeltet.

Johannes Kvam

Samfunnsinteressert akademiker i 40-årene, som vet at "noen" endrer terrenget for at virkelighetens kart skal stemme. Samtlige artikler er opphavsrettbeskyttet/copyright. Alle kan kopiere deler av mine artikler, så lenge det henvises til denne nettsiden og forfatter. Ønskes en hel artikkel publisert på trykk eller annen nettside, vennligst kontakt forfatter.

0 0 stemmer
Artikkelvurdering
Varsle om nye kommentarer
Varsle om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Vis alle kommentarer
« Forrige artikkel

Brannene i California forårsaket av mikrobølger?

Neste artikkel »

5G apokalypse: The Extinction Event

0
Vi vil gjerne ha din mening. Fritt og anonymt.x
()
x