Du leser nå
Var Stockholm-terroren en black operation?

7 minutter lesetidVar Stockholm-terroren en black operation?

Dagen før terroren i Stockholm ble det på Veterans Today nevnt at noe slikt var på gang i Skandinavia. Så igjen må vi undersøke om vi står overfor ekte terror eller en «Black Operation»? Hvis det siste er tilfelle er det mest sannsynlig situasjonen i Syria det handler om.

Korte fakta om terroraksjonen slik den er gjengitt i svenske og norske medier:

Fredag 7. april ca. kl. 14.50 kaprer en person, muligens i finlandshette, en lastebil i Stockholm sentrum. Noen minutter etterpå farer den i stor hastighet ned Drottninggaten før den kjører inn i kjøpesenteret Åhlens City i samme gate. Folk ble meid ned for fote. Fire ble drept og 15 skadet. En 39 år gammel usbeker er siktet og skal ha tilstått. Han skal tidligere ha uttrykt sympati for terrorgruppen IS og i avhør ha sagt at han «bomber Sverige fordi de bomber hans land» og at bombingen mot Syria må slutte.

Dermed skulle udåden for en stor del være forklart og oppklart – eller?

Kartet viser terror-lastebilens kjørerute i Stockholm sentrum

Det er flere spørsmål vi trenger svar på først, og vi håper svenske journalister og politietterforskere kan hjelpe til med det.

En antiterror-øvelse i Stockholm

Først: Når det gjelder «Black Operations» eller falske flagg-operasjoner er det visse kjennetegn som går igjen. Et av dem er at det foregår en øvelse i forkant eller samtidig eller rett etter hendelsen som har blitt definert som terror.

Spørsmål: Foregikk det en sikkerhetsøvelse i Stockholm omkring 7. april?

Svaret er ja.

Som sikkerhetspolitiet selv sier det på nettsiden, datert 6. april 2017: «Polismyndigheten, Försvarsmakten och Säkerhetspolisen övade terroristbekämpning… har under två dagar genomfört en gemensam öving. Syftet var att öva samverkan mellan myndigheterna vid ett terroristattentat i Sverige… Övningen, som pågick den 5 och 6 april, hade såväl teoretiska som prövande inslag».

Kilde: http://www.sakerhetspolisen.se/ovrigt/pressrum/aktuellt/aktuellt/2017-04-06-polismyndigheten-forsvarsmakten-och-sakerhetspolisen-ovade-terroristbekampning.html

Et liknende mønster som ved andre aksjoner

Vi kjenner dessverre dette igjen fra en rekke andre terroristaksjoner de siste årene, også den som fant sted i London 22. mars i år.

Jostemikk har laget denne oversikten:

Liste over kjente terrorhendelser der det ble avholdt terrorøvelse samme dag

 • Estonia-forliset september 1994
 • september 2001hvorpå USA og hele den vestlige verden startet krigen mot terror.
 • Togbombingen i Madrid mars 2004.
 • Londonbombene juli 2005
 • juli 2011og bombingen av regjeringsbygget i Oslo og nedslaktingen av barn, ungdom og voksne på Utøya.
 • Kinoskytingen i Aurora USA 20. juli 2012.
 • Sandy Hookog skoleskytingen den 14. desember 2012.
 • Boston Marathon-bomba april 2013.
 • Terrorskuddene ved parlamentet i Ottawai Canada 22. oktober 2014.
 • Terrorskuddene i København og 15. februar 2015.
 • Kirkedrapene i Charleston i USAden 17. juni 2015.

http://www.jostemikk.com/westminster-og-stockholm-terroren/

Grunnen til at dette åpner for en sammenheng er ganske enkelt at hvis et etterretnings- eller sikkerhetsapparat står bak, så bruker de øvelsen som en kamuflasje for å få på plass de virkelige forbryterne, som da er profesjonelle aktører. Den som blir tatt er som regel en syndebukk, og ikke den som faktisk utfører udåden.

Kan noe slikt ha skjedd i Stockholm 7. april? Vi vet ikke enda. Informasjon mangler. Men det er ting som ikke utelukker det:

Opplysninger dagen etter var at mannen som kjørte lastebilen hadde finlandshette. Han som ble arrestert hadde finlandshette. Men er vi sikre på at det er samme mann? Ingen så ansiktet til den som kjørte. Derimot ble det offentliggjort et bilde av den mistenkte med et overvåkningskamera som var uklart og nesten kunne ha vært hvem som helst. Og hvor er det blitt av cctv-bildene som viser angrepet i sin helhet? De har vi ikke sett noe til så langt.

Av en eller annen grunn tok politiet på seg gassmasker i forbindelse med terrorangrepet i Stockholm. Fikk de et spesielt tips, peker det mot en kommende ugjerning eller går det på en psykologisk aksjon satt i scene av en etterretningsorganisasjon?

Et forstyrrende moment er at noen politifolk i Stockholm var påført gassmasker på bilder i mediene. Hvorfor det? Den kjente attentat- og terror-etterforskeren Ole Dammegård hadde i et intervju på nettsiden Veterans Today nevnt at han hadde fått tips om et stort terrorangrep med gass ville skje i København 8. eller 9. april. Det er ikke helt umulig at svenskene hadde fått et lignende tips, terror med gass vil skje i Stockholm. Og det er heller ikke umulig at det vil skje om ikke lenge et annet sted i Europa.

Kilde: Terroreksperten Ole Dammegård på Veterans Today: http://www.veteranstoday.com/2017/04/06/trump-bombs/

Kilde: Ole Dammegård blir intervjuet:

Midtøsten og Syria

Det gir en tanke om at hvis dette er aksjon ledet av en etterretningsorganisasjon eller et sikkerhetsorgan, så kan den kobles til gassangrepet som fant sted i Syria 4. april. Syria-leder Assad fikk skylden, og USAs president beordret et angrep på landet med raketter, det skjedde natt til fredag 7. april, 72 timer etter gassingen.

Det er det større bildet.

Vi sier ikke at det er sammenhengen. Det må undersøkes videre, av det svenske politiet, av terroreksperter, av journalister og av vanlige men oppegående innbyggere.

En indikasjon til Syria er usbekerens egen uttalelse om at bombingen mot Syria må slutte.

En annen ting er at usbekeren tidligere har vært i sikkerhetspolitiets søkelys.

Dessuten må ta tas med her: Metoden som ble benyttet i Stockholm er kjent fra tidligere, altså bil/kjøretøy som terrorvåpen, blant annet i London 22. mars i år – terrorist kjørte leiebil, Jerusalem 8. januar i år – terrorist kjører en lastebil inn i folkemengde, Berlin 19. desember 2016 – vogntog i julemarked, Nice 14. juli 2016 – lastebil inn i folkemengde.

Flere av disse er koblet til IS, som i Stockholm.

Det skal legges til her at hvis det er organisasjoner som virker med kapable til å gjøre en slik aksjon i Stockholm, så er det britisk, amerikansk og israelsk etterretning.

Disse vil i så fall overstyre svensk sikkerhetspoliti og forsvar.

Det er neppe noen som har mer å tjene på få den europeiske befolkning til å skrike etter et angrep på IS enn Israel. Et angrep som USA gjerne må lede. IS har en av sine hovedbaser i Syria, Israels fiende.

Dermed har vi disse hypotesene om terroren i Stockholm:

1 Det var en fanatisk usbeker med IS-sympatier stod bak, mulig muslim og med medhjelpere. Motiv: Hatet Sverige og vantro.

2 Usbekeren var en syndebukk styrt av vestlig/israelsk etterretning. Motiv: Sørge for at Vesten vil angripe Syria med full militær styrke (Trump er sionist, men må ha en viss støtte i folket).

En mann ble hurtig mistenkt, slik vanlig er ved terroraksjoner. Dette bildet ble sendt ut kort tid etter angrepet.

Oslo inn

Lørdag kveld kom dessuten Oslo inn i bildet da en ung mann, faktisk en russisk statsborger, ble stanset av politiet i byen, han bar på det politiet omtalte som en bombelignende gjenstand. Naturligvis kan det være en tilfeldighet, men en russer gir føringer til Russland som støtter regimet i Syria. Den unge mannen skal ha gitt uttrykk for sympatier med IS.

Aftenposten meldte søndag kveld:

«Søndag kveld meldte Svenska Dagbladet at PST «med stor sannsynlighet» vil kontakte svenske Säpo for å avdekke om det har vært kontakt mellom 17-åringen og den 39 år gamle usbekeren som er siktet for terrorangrepet i Stockholm fredag ettermiddag.»

Videre spørsmål i saken

Til slutt, for å komme videre med etterforskningen, trenger vi blant annet svar på:

** Får vi navnene på alle de som er drept?

** Får vi vite hvem som stod bak sikkerhetsøvelsen – svenskene selv eller et utenlandsk selskap?

** Kan vi få et avhør med sjåføren og høre hvorfor han lot nøklene stå i bilen?

** Kan vi få vite hvorfor sikkerhetstjenesten sluttet å følge den siktede?

** Er det tilfeldig at dette skjedde rett etter gasshendelsen i Syria?

** Var det agenter fra sikkerhetsselskap og etterretningsorganisasjoner i Stockholm da angrepet fant sted – hva gjorde de?

** Hvordan visste den svenske statsministeren to timer etter angrepet at det var terrorisme – hvem fortalte han dette?

** Hvor er cctv-opptaket som viser angrepet i sin helhet?

** Hvorfor ligger offer med sko ved siden av seg som er et velkjent et tegn fra frimureri og okkulte grupperinger?

Alternativene er i realiteten: Enten er dette en terroraksjon med vold mot sivile for å oppnå et politisk mål ved å spre frykt, eller det er hentet fra Salomos ordspråk: «Legg planer før du fører krig, når mange gir råd, vinner du seier.»

Bli en av de opplyste blant 111.000 månedlige lesere

Hvor godt likte du artikkelen?
Topp
53%
Opplysende
12%
Inne på noe
4%
Usikker
0%
Dårlig
31%
Om forfatter
Bjørn Hansen

14 kommentarer Bli med i diskusjonen

Bli med i diskusjonen

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *