Du leser nå
Hans navn er Ezra Nawi

2 minutter lesetid

Troops demolish a Palestinian-owned house in Jerusalem


Hans navn er Ezra Nawi

Menneskerettsforkjemper i fengsel i Israel.

Organisasjonen Jødisk Stemme for Fred sirkulerer en oppfordring fra Naomi Klein, Noam Chomsky, Neve Gordon og tusener av andre, forteller Israel at de skal ikke fengsle Ezra Nawi, en av Israels mest modige menneskerettsforkjempere. Hans forbrytelse? Han prøvde å stoppe en militær bulldoser fra å ødelegge hjemmene til noen Palestinske Beduiner i den Søndre Hebron regionen.

Naomi Klein,  Noam Chomsky, og Neve Gordon har en oppfordring til oss alle:

Et brev fra våre venner Naomi Klein, Noam Chomsky, og Neve Gordon

Et brev fra Naomi Klein, Noam Chomsky, og Neve Gordon.

Kjære venn,

Av og til kommer noen i din vei som er modig nok og så inspirerende at du ikke bare kan sitte stille når du har lært at de trenger din hjelp.

Vi skriver til deg idag om et av disse sjeldne mennesker.

Hans navn er Ezra Nawi.

Du har sannsynligvis aldri hørt om ham, men fordi du kanskje kjenner våre navn, så vil du nå bli kjent med hans navn.

Ezra Nawi er en av Israel’s mest modige menneskerettighets aktivister og uten din hjelp, så vil han mest sannsynlig ende opp i fengsel om mindre enn 30 dager.

Hans navn er Ezra Nawi

Hans navn er Ezra Nawi.

Forbrytelsen hans ? Han prøvde å stoppe en militær buldoser fra å ødelegge hjemmene til noen Palestinske Beduiner i den Søndre Hebron regionen. Disse hjemmene og familiene som lever i dem har vært under Israelsk okkupasjon i 42 år. De lever fremdeles uten elektrisitet, rennende vann og andre basis tjenester. De er fortløpende trakassert av Jødiske bosettere og militæret.

Nawi’s venner har iverksatt en kampanje for å generere titusener av emailer til de Israelske ambassader over hele verden før han er planlagt å bli fengslet i juli. Dei har bedt om din hjelp.

Hans navn er Ezra Nawi.

Vi gjentar stadig hans navn fordi vi tror at til flere folk som kjenner ham og hans navn, til vanskeligere vil det bli for det Israelske militæret å sende ham stille og rolig i fengselet.

Og Ezra Nawi er alt annet enn stille. Han er en Jødisk Israeler av Irakisk avstamming som snakker flytende arabisk. Han er en homofil mann i femtiårene som er rørlegger av yrke. Han har dedikert sitt liv til å hjelpe dem som blir trampet på. Han har stått last og bram med Jødiske alenemødre som slo opp telt utenfor Knesset for å få penger å leve for, og med Palestinere som er truet med å bli forvist fra sine hjem.

Han er elsket av dem som har liten makt, til hvem han dedikerer sitt liv, og hatet av de Jødiske bosetterne, militæret og politiet.

Hvis det er ønskelig, så har du en mulighet til å stille opp for ham og for det som han representerer ved å sende et brev i disse tider som Israel eskalerer sine strenge restriksjoner for menneskerettigheter og pro-demokratiske aktivister.

Kilder:

FreeEzra.org
SupportEzra.net

Jewishvoiceforpeace.org

Bli en av de opplyste blant 111.000 månedlige lesere

Hvor godt likte du artikkelen?
Topp
0%
Opplysende
0%
Inne på noe
0%
Usikker
0%
Dårlig
0%
Om forfatter
J.Johansen

Forfatteren er sjømann; ”Recte faciendo neminem timeas”……………………………………….
Artikkelen er Copyright © J.Johansen 2008-2013…………………………………………………….
«Du blir ikke en ‘dissident’ bare fordi du bestemmer deg for en dag å starte opp denne mest uvanlige karriere. Du blir kastet inn i det ved din personlige ansvarsfølelse, kombinert med et komplekst sett av ytre omstendigheter. Du er kastet ut av de eksisterende strukturer og plasseres i en posisjon i konflikt med dem. Det begynner som et forsøk på å gjøre arbeidet ditt godt, og ender med å bli merket som en samfunnsfiende.» Vaclav Havel
………..

Vennligsinnede må gjerne legge meg til sitt Facebooknettverk:
Facebook

http://www.riksavisen.no/
http://www.dissident-net.info

2 kommentarer

Bli med i diskusjonen

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *