Du leser nå
Hans navn er Ezra Nawi

2 minutter lesetid

Troops demolish a Palestinian-owned house in Jerusalem


Hans navn er Ezra Nawi

Menneskerettsforkjemper i fengsel i Israel.

Organisasjonen Jødisk Stemme for Fred sirkulerer en oppfordring fra Naomi Klein, Noam Chomsky, Neve Gordon og tusener av andre, forteller Israel at de skal ikke fengsle Ezra Nawi, en av Israels mest modige menneskerettsforkjempere. Hans forbrytelse? Han prøvde å stoppe en militær bulldoser fra å ødelegge hjemmene til noen Palestinske Beduiner i den Søndre Hebron regionen.

Naomi Klein,  Noam Chomsky, og Neve Gordon har en oppfordring til oss alle:

Et brev fra våre venner Naomi Klein, Noam Chomsky, og Neve Gordon

Et brev fra Naomi Klein, Noam Chomsky, og Neve Gordon.

Kjære venn,

Av og til kommer noen i din vei som er modig nok og så inspirerende at du ikke bare kan sitte stille når du har lært at de trenger din hjelp.

Vi skriver til deg idag om et av disse sjeldne mennesker.

Hans navn er Ezra Nawi.

Du har sannsynligvis aldri hørt om ham, men fordi du kanskje kjenner våre navn, så vil du nå bli kjent med hans navn.

Ezra Nawi er en av Israel’s mest modige menneskerettighets aktivister og uten din hjelp, så vil han mest sannsynlig ende opp i fengsel om mindre enn 30 dager.

Hans navn er Ezra Nawi

Hans navn er Ezra Nawi.

Forbrytelsen hans ? Han prøvde å stoppe en militær buldoser fra å ødelegge hjemmene til noen Palestinske Beduiner i den Søndre Hebron regionen. Disse hjemmene og familiene som lever i dem har vært under Israelsk okkupasjon i 42 år. De lever fremdeles uten elektrisitet, rennende vann og andre basis tjenester. De er fortløpende trakassert av Jødiske bosettere og militæret.

Nawi’s venner har iverksatt en kampanje for å generere titusener av emailer til de Israelske ambassader over hele verden før han er planlagt å bli fengslet i juli. Dei har bedt om din hjelp.

Hans navn er Ezra Nawi.

Vi gjentar stadig hans navn fordi vi tror at til flere folk som kjenner ham og hans navn, til vanskeligere vil det bli for det Israelske militæret å sende ham stille og rolig i fengselet.

Og Ezra Nawi er alt annet enn stille. Han er en Jødisk Israeler av Irakisk avstamming som snakker flytende arabisk. Han er en homofil mann i femtiårene som er rørlegger av yrke. Han har dedikert sitt liv til å hjelpe dem som blir trampet på. Han har stått last og bram med Jødiske alenemødre som slo opp telt utenfor Knesset for å få penger å leve for, og med Palestinere som er truet med å bli forvist fra sine hjem.

Han er elsket av dem som har liten makt, til hvem han dedikerer sitt liv, og hatet av de Jødiske bosetterne, militæret og politiet.

Hvis det er ønskelig, så har du en mulighet til å stille opp for ham og for det som han representerer ved å sende et brev i disse tider som Israel eskalerer sine strenge restriksjoner for menneskerettigheter og pro-demokratiske aktivister.

Kilder:

FreeEzra.org
SupportEzra.net

Jewishvoiceforpeace.org

Hvor godt likte du artikkelen?
Topp
0%
Opplysende
100%
Inne på noe
0%
Usikker
0%
Dårlig
0%
Om forfatter
J.Johansen
Forfatteren er sjømann; ”Recte faciendo neminem timeas”.............................................. Artikkelen er Copyright © J.Johansen 2008-2013............................................................. "Du blir ikke en 'dissident' bare fordi du bestemmer deg for en dag å starte opp denne mest uvanlige karriere. Du blir kastet inn i det ved din personlige ansvarsfølelse, kombinert med et komplekst sett av ytre omstendigheter. Du er kastet ut av de eksisterende strukturer og plasseres i en posisjon i konflikt med dem. Det begynner som et forsøk på å gjøre arbeidet ditt godt, og ender med å bli merket som en samfunnsfiende." Vaclav Havel ........... Vennligsinnede må gjerne legge meg til sitt Facebooknettverk: Facebook http://www.riksavisen.no/ http://www.dissident-net.info

3
Kommentarer

avatar
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Navnaloaloarifkarim Recent comment authors
  Abonnere  
Nyeste Eldste mest stemt
Varsle om
arifkarim
Abonnent
arifkarim

«Israel bygger gigantmurer på grensen til Egypt
– Vi vil ta bedre vare på landets jøder, sier statsministeren »
«Israel har fra før en 703 kilometer lang mur mot Vestbredden og okkuperte Palestina. Nå stenger de også grensen mot Egypt – med to nye murer som vil koste minst 2,3 milliarder kroner.»
«Det er statsminister Benjamin Netanyahu som søndag ga ordre om å bygge muren – som vil koste minst 1,5 milliarder israelske shekel, eller 2,3 milliarder norske kroner.

Han sier Israel gjør dette for å forhindre afrikanske innvandrere og terrorister å komme inn i landet.»
http://www.vg.no/nyheter/utenriks/midtosten/artikkel.php?artid=579000

Hvis disse sionistene tar sin revansje fra muslimer for det onde som ble påført dem av europeerne gjennom århundrer, er dette en skitten lavmål! EN utøvende makt kan aldri bli for evig, og tiden er knapp for illusjonerte sionistene også!

o
Abonnent
Navn
Anonym
Navn

Mistenkelig at Benjamin Netyanyahu, Benedikte Marie Bjørnland, Morten Engelsen, og Assad Al-Bashar er frimurere.