/

Smart strømmåler overvåker ditt hjem fra innsiden

13.8K visninger
2 minutter lesetid
147

Da jeg leste av min strømmåler 01.02.2016, oppdaget jeg noe som ikke gjorde meg spesielt glad. Nemlig at Hafslund informerer om at samtlige kunder i Østfold skal få installert «smarte» strømmålere. Staten har bestemt at alle i Norge skal ha det innen 1.1.2019.

Har noen kunder blitt spurt om de ønsker denne form for formynderskap? Det høres flott ut at vi ikke  lengre trenger å lese av vår egen måler og ha kontroll over vårt eget forbruk. Derimot finner man ikke noe informasjon om hvordan dette kan påvirke vår helse og personlige sikkerhet.

Dokumentar: Take Back Your Power

Etter at disse «smarte» strømmålerne har blitt innstallert i andre land, har  de medvirket til branner og eksplosjoner ifølge dokumentarfimen Take Back Your Power du kan se ovenfor.

Brukerne har ikke fått mindre regninger. Tvert imot har de fått langt høye regninger som ikke står i forhold til hva som er blitt brukt.

Der disse strømmålerne har blitt installert, har brukerne blitt plaget av høyere puls, økt hjerterytme, tiltagende nervøsitet, søvnproblemer  og økt forekomst av kreft og sist men ikke minst forandringer i DNA.

Om du ser ferdig dokumentaren "Take Back Your Power" så er det relativt tvilsomt om du gleder deg til å motta din nye og "flotte" automatiserte strømmåler.
Om du ser dokumentaren «Take Back Your Power» så er det relativt tvilsomt om du gleder deg til å motta din nye og «flotte» automatiserte strømmåler.

Overvåkning på innsiden av ditt hjem

nei-til-smartmeter
Protestplakat som noen har laget i påvente av installatørens ankomst.

Smartmetere er et overvåkingsinstrument som logger forbruk pr. forbrukskilde. Noen av disse sender data til overvåkingssentralen hvert 2. sekund, andre sender hvert 15. minutt, ytterligere andre sender en gang i døgnet.

Koblet til individets nett vil det sendes data  når individet våkner opp og slår på lyset, hvor lenge og når personen er hjemme, hvilket elektrisk utstyr hjemmet har, antall pc-er, hvilken type kjøleskap osv.

Dette er en fullstendig kartlegging av individets oppførsel og rutiner innenfor hjemmets privare sfœre. Helt i tråd med filmen «Brave New World«.

Smartmeter griper inn i ditt privatliv

En annen viktig ting er bestemmelser i Grunnloven mot krenkelser av privatlivet. Staten på sin side skal i utgangspunktet ha minst mulig innsyn i borgernes private sfœre og i deres kommunikasjon som foregår mellom dem der. Staten skal avstå fra å gjøre inngrep i borgenes privatliv og kommunikasjonsfrihet.

Statens myndighet skal sikre et vern om den personlige «integritet».

Det er på tide å trekke en linje i sanden mot det stadig mer stupide anstaltmakeriet som myndighetene plager oss med, med eller uten bruk av kriminelle påfunn som snikes inn som lov eller «forskrift».

Om du ser ferdig dokumentaren «Take Back Your Power» så er det relativt tvilsomt om du gleder deg til å motta din nye og «flotte» automatiserte strømmåler.

Se Facebook-gruppen Nei til smartmeter for engasjement og mer informasjon.

May-Harriet Seppola

Jeg er født I Finnmark, har bodd i Moss i 13 år, er meget opptatt av politikk og ikke minst rovdyrforvaltningen, som jeg anser for å være en katastrofe for de det angår. Jeg er utdannet grafisk designer. Opttatt av ren mat. Jeg sier nei til Monsanto og nei til giftige vaksiner.

Varsle om nye kommentarer
Varsle om
guest

147 Kommentarer
Eldste
Nyeste Mest populær
Inline Feedbacks
Vis alle kommentarer
Hans Gaarder
Forfatter
7 år siden

Amerikansk lege: De nye strømmålerne avgir stråling i hjemmet 24 timer i døgnet. Hverken myndigheter eller de som leverer de nye strømmålerne har bevist at denne strålingseffekten er uten helsemessig påvirkning…!

Hans Gaarder
Forfatter
7 år siden

Jeg skal ikke ha STUPID strømmåler (STUPIDMETER) i mitt hjem…

Jeg foretrekker FRI ENERGI :)

http://www.nyhetsspeilet.no/2014/10/fem-former-for-fri-energi/

En sjette form for fri energi er plasmabasert energigenerator fra Keshe. Det er kommet et gjennombrudd på dette (minst) et sted i Norge nå… :)

Dag Erik Fasteraune Hansen
Dag Erik Fasteraune Hansen
Anonym
Svar til  Hans Gaarder
5 år siden

Hva er det?? Tjener du penger på å lage et navn? Hilsen medisinsk og uavhengig forsker med folkeskole i 1960.

May-Harriet Seppola
Anonym
7 år siden

Jeg har snakket med massevis av folk om dette og de ble blek da de skjømnte hva dette er og nå når jeg endelig har fått skriveren reparert , skal jeg henge opp og advare alle jeg kommer over .
For en kynisk fremferd det er på disse .
Her gjelder det å finne ett annet alternativ , nå virker det som om solcellepaneler er på full fart også her i Marker , så det er ett alternativ.

anders
Skribent
Svar til  May-Harriet Seppola
7 år siden

Jeg var delvis klar over dette. Inntil måleren er installert kan man heller ikke kontakte dette fenomenet som heter «Statens Strålevern» for sjekking om det foreligger fare for helsen. Og da er det allerede for sent, vi må på det individuelle plan følge med og stoppe dette. Tidligere har jeg kontaktet «Statens Strålevern» og spurt om de skal følge opp her tillands med totalforbud mot trådløs WiFi i skolene slik de har gjort det i økende grad i Tyskland og Frankrike. Dessuten vet jeg i et par kommuner i Midt-Vesten har de nektet installasjon av 4G mobilnett p.g.a. økt stråleskade. Skallene i «Statens Strålevern» har kommet tilbake og svart at det de har gjort i Tyskland og Frankrike beror på en POLITISK AVGJØRELSE og ikke henviser til mulige helseskader.

Dag Erik Fasteraune Hansen
Dag Erik Fasteraune Hansen
Anonym
Svar til  anders
5 år siden

Det går helt fint etter 2 år

Pia
Pia
Anonym
7 år siden

Jeg hvet de har hatt/har et prøveprojekt på disse smartmålerne ved Ringerike. Kansje kontakte noen der for å høre hvordan de synes det virker.

Vidar
Abonnent
Svar til  Pia
7 år siden

Det fungerer veldig bra. Kan nevne hodepine, øresus, dårlig nattesøvn. Men det gjør ingenting for regningene har økt for å dekke alle kostnadene. Sjekk http://blismartere.com

og

http://ny1.no/2015/09/19/na-far-du-dyrere-strom-smart-strom-er-her/

Mitt lille bidrag til å opplyse verden. Signer gjerne underskriftskampanjen mot drittet også:

http://www.opprop.net/signatures/nei_til_smart_strom/

Kun 429 underskrifter (vi trenger flere)

May-Harriet Seppola
Anonym
7 år siden

Strålingsfaren er farlig nok , og den er allerede alt for høy .
Brennpunkt viser her ett prtrogram om hv ordan mymndighetene ignorerer «strålingsfaren»:https://tv.nrk.no/serie/brennpunkt/oaua11001508/23-09-2008
Jeg mottok en mail fra en mor som hadde fått utrolige regninger fra strømselskapet .
Hva er motivasjonen for at folk ikke skal kontrollere dette selv, våre forfedre laget konsesjonslovene foret vi skulle nyte godt av vannkrtaften i våre hjem , nå har en av sjefene for EU gått ut og rost Norge forat Norge skal forsyne hele EU med elektrisk kraft og hvemn beetaler tror du ,
Nå i vinterperioden har de økt både nettleie og strømpris til nye høyder .
Allerede i 2004 ble det fremmet forslag av Marit Arnstad i Sp at myndighetene skulle selge ut «vannkraften»:http://www.veoh.com/watch/v323159R4myEKMA
Nårt det gjelder overvåking reagerte jeg på at fjernsynet ble automatisk slått av når jeg forlot rommet noen minutter.
Valgte jeg å se mine egne filmer stod spørsmålet på skjermen -VIL DU SLÅ AV.
Jeg har kvittet meg med tv nå og jeg savner det ikke .
i denen tiden hvor myndigheten er med på dette jaget etter å få tak i menensker som er kritiske til dem , vil de sannsynkligvis kartlegge de som ikke er trofaste , og ger sjkal vel politiet få en ny funksjon ved siden av å vœre lakeier for barnevern, mattilsyn og psykiatri , skal de vel nå også bruke makt mot de som setter seg imot innstalleringen av «smartmålere»:

Russia Today
Russia Today
Abonnent
Svar til  May-Harriet Seppola
7 år siden

Fra ord til handling! Blir denne faenskapen innført en gang, blir det umulig å bli kvitt den for neste generasjoner.
Norge er ikke EU-medlem [heldigvis] for å måtte fullføre EU-direktiver slavisk.
Nå er det tid for forslag til generalforsamlinger i BRL. Send et begrunnet forslag for å forby installasjon av helseskadelig faenskap i ditt BRL,
så blir det stoppet i hele Norge som fyret for hele verden.
Stor takk til fløyteblåsere, vi må ta neste skritt for å stoppe faenskap.
Som disse menneskene: http://agendagotsch.com/

MAJA
Abonnent
7 år siden

UNDERSKRIFTEKAMPANJE MOT SMARTMÅLERE .
NEI TIL SMARTMÅLERE – Underskriftskampanje

Vidar
Abonnent
Svar til  MAJA
7 år siden
MAJA
Abonnent
7 år siden

Jeg mottok en mail og svar fra «agamvik» som er usynlig her .
Undres på hvorfor .

Hans Gaarder
Forfatter
7 år siden

Silicon Valley-chef blev sjuk av trådlös teknik. Nu hemlös strålningsflykting.

Den utlösande faktorn var trådlösa ”smarta” elmätare som installerats under sovrummet i bostaden.

http://www.vaken.se/silicon-valley-chef-blev-sjuk-av-tradlos-teknik-nu-hemlos-stralningsflykting/#

Vidar
Abonnent
7 år siden

Her er alt trådløst av. Allikevel har vi smartstrøm uten vårt samtykke. Tvert imot har vi gitt beskjed før inngangsettlese om at vi IKKE samtykker til AMS. Saken er at strømselskapet IKKE kan tvinge noen til å bruke såkalt «smarte» strømmålere før i 2019 når de er pålagt av høyere makter om dette overtrampet. Får en sånn deilig høyfrekvent lyd av disse apparatene (nei, det er ikke tinnitus) Uansett. Dine personlige rutiner skal i fremtiden altså kobles opp mot sosiale medier slik som facebook og lignende. Så dette blir et 100% overvåkt samfunn. Påenget er at det er klart ikke lov til å overvåke deg i ditt PRIVATE hjem mot din vilje, så på et eller annet tidspunkt kommer hele AMS utrullingen til å måtte bli nullet ut. Før eller siden vil vi uansett gå over til å bli egenforsynt av strøm. Om det så måtte være type gammel teknologi vind/sol/diesel. For AMS skal vekk! Sånn er det bare. Håper dere er med.

Støtt kampen mot AMS – Støtt alternative nyhetskanaler som nyhetsspeilet og NY1.no (http://ny1.no)

MAJA
Abonnent
7 år siden

Jeg slår av mobiltelefon og data om natten, fjernsynet har jeg kvittet meg med , ble ganske frustrert når jeg fikk spørsmål om å slå av når jeg så på mine egne dvdfilmer på tv eller jeg s på film om natten , ringte Viasat og klaget , men de påstod at jeg hadde i8nnstolt det selv .
Jeg prøver å finne på et annet alternativ, tiltross for at jeg fyrer med ved , har jeg fått en skyhøy regning i den tiden det har vœrt kaldt .
Hafslund lovet å sende meg dokumentasjon på at det ikke var skadelig og de uttalte i telefonen at jeg ikke kunne motsette meg dette .
Det skal vi bli to om .
Takk for info.
Jeg var ikke klar over at det eksisterte en annen underskriftsgruppe mot strømmålere .
I mellomtiden skal jeg tapetsere hele Marker kommune og omegn med plakater , jeg har snakket med mange allerede og de vil ikke ha dette .

Hans Gaarder
Forfatter
7 år siden

Hva er i vente her i det som en gang var FØRE VAR – landet Norge; med fjellvettregler og det hele…?

I USA står søksmålene allerede i kø fra personer som er blitt rammet av en helseplage som er definert som SMARTMETER SICKNESS:

Smart Meter Lawsuits
Get these things off yours and your neighbors home as fast as you can! Fight against smart meters in any way you can!! If they have made you ill, join our lawsuit or start your own!

Det er bedre å være føre var enn bittert etterpåklok: Det er bedre å unngå smartmeter i sitt hjem enn å måtte fremme søksmål etter å ha pådratt seg helseplager som er blitt fremprovosert av de helsefarlige s-metere (STUPIDMETERE)….

MAJA
Abonnent
7 år siden

Foreslår at alle henger opp plakater overalt der de bor og snakker med alle .
Det har ingen hensikt og vente på hva som skjer , det er mange firtmaer som vil henge seg på her ved innstalleringen , hørte på en debatt i morges på Halden radio , der de framsetter det som en stort oppfinnelse .
Skal prøve å få en artikkel i avisen her , men har mine tvil om hva de tar inn nå , de hat stengt origosonen , som har vœrt åpen i mange år

MAJA
Abonnent
7 år siden

Fantastisk «oppfinnelse»: https://vimeo.com/142120808

«The Groundfridge is an innovative take on the traditional root cellar. It meets the requirements of people with own vegetable gardens, who choose to live in a modern and self-sustaining way. Floris Schoonderbeek (founder of Weltevree) is continuously discovering and exploring new angles, chances and materials that he puts to user goods in order to improve and enrich our habitat. With the Groundfridge, he presents a means for global citizens who want to handle their food in an autonomous and independent way.»

Hans Gaarder
Forfatter
7 år siden

Norge har tradisjonelt hatt folkestyre. Dette innebærer bl.a. at statsapparatet blir satt til å ivareta visse oppgaver for fellesskapet.

Utarbeiding av lovverk – som også omfatter forskrifter – har vært en oppgave primært for Stortinget.

Lov- og forskriftsarbeid innebærer også at visse bestemmelser OPPHEVES fra tid til annen, da de ikke kan anses å tjene fellesskapets interesser.

Smartmeterforskriften er utarbeidet av Olje- og Energidepartementet og er tilgjengelig her:
https://lovdata.no/dokument/SF/forskrift/2015-06-12-705?q=kraftomsetning
Smartmeterforskriften er et eksempel på et komplett udemokratisk kupp. Borgerne er ikke blitt spurt i forkant. Ingen politiske partier har sagt at de ønsker å medvirke til at smarte (i praksis: stupide) strømmålere skal innstalleres i norske hjem. Dette påfunnet er analogt med at dekkleverandørene skulle bli pålagt et eneste tillatt mønster i alle solgte dekk, som i praksis viser seg å være befengt med diverse svakheter avhengig av føre. Det naturlige har lenge vært at industrielle standarder og produktstandarder er noe som har gått seg til over tid, der det som best tjener forbrukere og leverandører har vunnet frem. Dette er også tilfelle med dagens analoge strømmålere. De er uovertrufne i sin hensiktsmessighet; ingen over og ingen ved siden.

Mange snakker nå om 1 januar 2019 som «en absolutt D-dag». For hva?

Det er nå på tide å rive i stykker smartmeterforskriften. I praksis blir dette gjennomført ved at det utarbeides en ny
Forskrift om endring i forskrift om måling, avregning og samordnet opptreden ved kraftomsetning og fakturering av nettjenester.

Dette bør iverksettes i løpet av inneværende år. Det er ingen grunn til å skjele mot 2019 før et slikt vedtak fattes og en endrift forskrift trer i kraft.

Wenche Johansen
Abonnent
7 år siden

Dette har ikke noe direkte med smartmeter å gjøre. Stedes skoler har installert smartboard i alle klasserom. Jeg har søkt litt på nett ettersom særlig datteren min stadig klager over hodepine og blir slapp. Noen som vet noe om dette, har god info jeg kan argumentere med på foreldremøtet? Lys og støy er åpenbart, men mener jeg var borti en plass at dette er mikrobølgestråling..

Vidar
Abonnent
Svar til  Wenche Johansen
7 år siden

Alle enheter som har ordet «smart» i seg er der først og fremst for overvåking. «Smart» er rett og slett kodeord for overvåking. Alle enheter med smart i navnet bør unngås. Vanskelig å si så mye nøyaktig om smartboards. Her er en link til wikipedia. Står noe der:

https://en.wikipedia.org/wiki/Smart_Board

Kjell
Kjell
Anonym
Svar til  Vidar
1 år siden

Tull og tøys, du kan kalle alt mulig for «smart».

Kjell
Kjell
Anonym
Svar til  Wenche Johansen
1 år siden

Smartboard er i utgangspunktet bare et hvitt lerret som belyses av en helt ordinær projektor som får sin informasjon fra en helt ordinær film eller PowerPoint. Ingenting her som er spesielt «smart».
Men
Om du stiller inn PC til å vise et hvitt lerret og plukker opp en plastpinne som ser ut som en tusj-pen, kan du tegne på lerretet som om pennen ER en tusjpenn. Lerretet funksjonerer kort og godt som en trykkfølsom skjerm. Pennestrøket ditt blir registrert av PC som så tegner pennestrøket på skjermen. Ingenting spesielt «snart» her heller. Med rett programvare, si Powerpoint, kan du bruke en helt ordinær mus på bordet til å tegne med og vise tegningen med projektoren.

MAJA
Abonnent
7 år siden

Masse mennesker er ømfindlige for stråling .
Kanskje du burde få noen til å måle hvor høy denne strålingen er , de fleste som forsvarer dette snakker om «grenseverdiene» og det er som å høre Mattilsynet som forsvarer at vi tålere mere og mere gifttilsettinger i maten .
Kjenner mangte som har vœrt plaget av hodepine m.m , som har kvittet seg med mobiltelefon , tv .
Her er en leges uttalese om «stråling»:https://www.youtube.com/watch?v=GGLeiZ5zd-0https://www.youtube.com/watch?v=GGLeiZ5zd-0

MAJA
Abonnent
7 år siden

Nå har jeg mottatt svar fra HAFSLUND NETT»:

Svar på henvendelse om smarte strømmålere

Det vises til henvendelse av 12. februar 2016 om innføring av smarte målere.

Beslutningen om at norske strømkunder skal få installert avanserte måle- og styringssystemer (AMS) innen 1. januar 2019 ble fattet etter en grundig prosess og etter vurdering av den samfunnsøkonomiske lønnsomheten ved tiltaket. Den vedtatte forskriften om AMS og funksjonskrav til målerne har vært sendt på offentlig høring av Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE).

Dagens system med manuell månedlig måleravlesning og innsending av opplysninger til nettselskapet, vurderes som utdatert. En rekke eldre målere skal nå uansett skiftes ut, etter krav fra Justervesenet. Det vurderes som uheldig at et betydelig antall abonnenter sjeldent eller aldri rapporterer sitt faktiske strømforbruk til nettselskapet. I dag belønnes heller ikke bevisste forbrukere for å flytte forbruket til timer hvor prisen er lavere, ettersom de fleste profilavregnes uavhengig av når forbruket faktisk har funnet sted. Med AMS vil nettselskapene kunne tilby riktigere avregning enn i dag.

AMS forventes å gi fordeler både for strømkunder og for kraftsystemet, blant annet gjennom automatisk strømavlesning, riktigere måledata, mer og bedre informasjon om strømforbruket, økt forbrukerfleksibilitet og mulighet for automatisk styring av forbruk til timer med lavere priser. AMS forventes også å ha gunstige virkninger for kraftsystemet i enkelttimer hvor systemet er presset, ved å flytte forbrukstopper til andre tidspunkter.

Departementet mener at personvernhensyn er godt ivaretatt når AMS skal tas i bruk. Med AMS måles strømforbruket kontinuerlig og målerne videresender timeverdiene til nettselskapet, normalt en gang i døgnet. Det stilles strenge sikkerhetskrav til nettselskapene på lik linje med de krav som i dag stilles til elektronisk betalingsløsninger. Informasjons­utvekslingen mellom måleren og nettselskapet vil foregå i et lukket system der bare nettselskapet har tilgang. Informasjonen vil være kryptert. Bortsett fra kunden selv, vil ingen andre enn nettselskapet og kraftleverandøren få tilgang til disse timeverdiene. Kraftleverandøren tenger disse dataene for å fakturere kunden, men leverandøren kan ikke benytte disse dataene til andre formål eller la utenforstående få tilgang til disse dataene uten etter avtale med kunden.

I likhet med datautstyr, mobiltelefoner, trådløst nett m.m. avgir AMS stråling. Det er ikke satt særskilte krav om stråling fra AMS-målerne eller tilhørende kommunikasjonsutstyr, utover internasjonale krav om grenseverdier for stråling. Disse kravene er anerkjent av Verdens helseorganisasjon og støttes også av norske myndigheter. Det er først og fremst Statens strålevern og Post- og teletilsynet som håndterer spørsmål om stråling i Norge.

Alle målere som installeres i Norge har strålingsverdier som er langt lavere enn de fastsatte grenseverdiene. På offentlige og private plasser tillates det i frekvensområdet på 900 MHz for mobiltelefonnettet en feltstyrke på høyst 4,5 W/m2. En av de største målerleverandørene i det norske markedet opplyser at når en strømmåler sender avlesningsdata via GSM gir det opphav til et felt på høyst 0,15 W/m2. Dette tilsvarer en stråling som kun er 3,3 prosent av høyest tillatte verdi. Til sammenligning vil en mobiltelefon ved full effekt kunne avgi en stråling på opptil 95 prosent av tillatte verdi.

Strålingen fra måleren kan derfor anses å være på et nivå som er akseptabelt med tanke på forbrukernes trygghet og helse. I tillegg vil målerne være plassert i lukkede skap, noe som i seg selv vil redusere strålingen. Skapene vil dessuten som hovedregel ikke være plassert i oppholdsrom som kjøkken, soverom og stue. Videre vil strålingen stort sett kun være aktiv noen få minutter i døgnet. Skulle likevel strålingen fra målerne bli plagsom for særlig følsomme, vil det i enkelte tilfeller kunne være mulig for nettselskapet å vurdere å flytte måleren til utsiden av huset.

Det er forskriftsfestet at nettselskapene skal installere AMS i hvert målepunkt. Dette gjelder ikke dersom «installasjonen er til vesentlig og dokumenterbar ulempe for sluttbrukeren». I forskriftsvedtaket er det presisert at «ulempe» først og fremst er å forstå i helsemessig forstand. Hensynet til personer som måtte ha helsemessig ulempe av elektroniske målere bør derfor være godt ivaretatt.

Med hilsen

Kjell M Grotmol (e.f.)

avdelingsdirektør

Laila Berge

underdirektør

Knut
Knut
Anonym
Svar til  MAJA
7 år siden

Det var mye bra info i denne eposten du mottok fra Hafslund, så dette korstoget mot smarte strømmålere er dessverre bare tull. I tillegg til at strømmåleren i seg selv sender minimalt med stråling så sendes det bare periodevis, samt at strømstyrken til RF sendere avtar med 1/(avstand fra strålingskilden)^2 i fritt rom. Styrken vil avta enda mer når vegger etc blokkerer strålingsbanen. Du har nok sterkere strålingskilder i nærheten av huset ditt enn en stakkars strømmåler, så denne ballen er nok død allerede fra start. Legen du henviser til ovenfor ville jeg heller ikke ha stolt på, bare sjekk CV’en hennes.

Vidar
Abonnent
Svar til  Knut
7 år siden

Det med at disse strømmålerne bare skal sende periodevis, vel, periodevis er ikke feil, MEN strømselskapet oppga til oss en gang om dagen, nå viser det seg at disse skal sende hvert 15 minutt. I tillegg så er det ikke hemmelig at strømboksen skal kunne kobles opp mot andre såkalte «smart»enheter i huset. Og teknologidirektør John Henrik Andersen hos Microsoft uttaler entusiastisk: «Her har vi sensorer i hvert hjem i form av smarte målere som sender signaler hele døgnet. I tillegg til å hente relevant informasjon fra sosial medier.»

Det er allerede opprettet en driftsentral for overvåking av smarte nett ved Fredrikstad energi, denne deler dine strømdata med Microsofts Azure-plattform i Dublin.

Oppsummert: Dette er ikke en boks først og fremst for strømmåling, men for overvåking av dine private rutiner i ditt private hjem for å koble sammen med din person og dine data fra sosiale nettverk. Denne informasjonen skal altså i tillegg deles med tredjepart.

Vidar
Abonnent
Svar til  Vidar
7 år siden

Og det blir dyrere! For hvem tror du skal betale for installasjon og alle disse nye dingsedupsene? Og ikke minst arbeidskraften.

http://ny1.no/2015/09/19/na-far-du-dyrere-strom-smart-strom-er-her/

Russia Today
Russia Today
Abonnent
Svar til  Vidar
7 år siden

mobiltelefoner i HVILEMODUS oppsøker også kontakt med nærmeste antenna periodevis, bare periodevis, hvert 6.sekund,
men det anbefales å holde dem så langt unna kroppen som mulig pga.helseskadelig stråling.
Norske skolejenter påviste i et forsøk i naturfag at potteplanter visner bort når en mobiltelefon legges ved siden av dem.

Jokko
Jokko
Abonnent
7 år siden

Her er svar jeg fikk fra forbrukerrådet ang dette. Oppfordrer til å sende forespørsel til de.

Hei

Dette faller noe utenfor våre lovområder; som er forbrukerkjøp, håndverkertjenester og angrerett. Jeg kan derfor ikke vurdere dette nærmere. Henvendelsen din er som nevnt i forrige epost, sendt videre i tilfelle det er anledning til å se nærmere på det. Jeg kan derimot ikke

Vi bekrefter derimot å ha mottatt henvendelsen din vedrørende AMS-målerne og takker for tipset.

Henvendelser fra forbrukere utgjør et viktig grunnlagsmateriale for prioriteringen av vårt forbrukerpolitiske arbeid. Alle henvendelser blir registrert. Forbrukerrådet må imidlertid til enhver tid prioritere hva vi bør fokusere på fremover og vi kan derfor ikke love at ditt tips konkret vil bli fulgt opp. Dersom mange henvender seg til oss vedrørende samme problemstilling, vil vi vurdere å følge det tettere opp.

Med vennlig hilsen
Martin Tonning
http://www.forbrukerrådet.no

MAJA
Abonnent
7 år siden

734 – En fælles fjende – kun ved at stå sammen kan den «beseires»:https://www.youtube.com/watch?v=2G5RU_5Pq7s&list=PL2HHbLCbGLpofJ1f04ZHsZu7jO3p-kTWU&index=1

MAJA
Abonnent
7 år siden

Dette gjelder energi for bønder som jeg mottok fra Svein Johnsen som mistet rett til å drive med kyr i 86 år fordi han ikke la seg skinnflat for 2 psykopatiske medlemmer i MATTILSYNET og ble arrestert for å vœre i besittelse av «høygaffel»:https://mayharrietdotcom.wordpress.com/2016/01/25/boeretillatelse-for-hoygaffel/

Dette er en utrtegning som han underbygger utrolig bra .

Er kua et bevis på at regelen 1 til 1 som menneskene hevder er rett , egentlig er feil ? Forskerne har gang på gan tatt feil og historiebøkene er omskrevet flere ganger.
Teknologien utvikling har forandret på mange områder, Motorens utvikling er et dokumentert bevis på det.

Som bonde har jeg lært og oppservert og kommet fram til at kombinere ny teknologi og respekt ovenfor dyr og planter og maskiner kommet fram til at kua på en måte har brutt den lære vi er lært at du kan ikke få mere igjen en du gir.
Jeg har drevet økologisk landbruk fra 1993 og fått erfaring, og jeg har sett at trivsel og velvære er det viktigste for dyrene og plantene, det vil si at er du snil med dine dyr blir de snil med deg, får dyrene godt stel, god mat, trives dyrene , holder seg friske, melker god melk, og viser god brunst, det samme med gresset, gjødsler du rett får du mye gres, lar du det være godt med hå på marka om høsten blir overvintringen til gresse god og enga varer lenger.
På bakgrunn av dette og egne forsøk har jeg kommet til følgene konklusjon.
Grunnleggende
1000 liter møkk tilsvarer 200 kw
1000 kg silo med ca 70-80 % tørrstoff 2000 kw
1000 liter fiskeavfall 2000 kw.
Fremtidens Jordbruk, Miljøvennlig, og reduserer co2.
Min nye fjøs som vil romme 500 voksne dyr.
Når du får en slik stor samling av dyr avgir dyrene 400 kw varme i time til sammen.
Videre vil dyrene produsere 25000 liter møkk i døgnet som tilsvarer 5000 kw, ved å tilsette 20% fiskeavfall som utgjør 5000 liter øker kw med 10000 kw som da blir 15000 Kw som blir til 625 Kw per time. Tilsetter man mer en 20 % fiskeavfall kan føre til at reaktorens produksjon stopper opp.
Med de nye gass aggregatene skal jeg klare å omgjøre 666 kw gass per time til 350 kw strøm per time av denne fjøs. Ved en strømpris på ca 20 øre kilowatten + 40 øre som Staten gir til grønn energi utgjør dette, kr 210 per time, kr 5040 per døgn , ganger du dette opp med 365dager utgjør dette kr 1 839 600 på et år. Når du så trekker fra eget strømforbruk sitter jeg igjen med ca kr 1 500 000 per år.
Når denne prosessen er gjort, pelleteres gjødsla og blir til pellets , da blir 25000 liter møkk + 5000 liter fiskeavfall til 9000 kg pellets, per dag, ved bruk fiskeavfallet som er mest protein vil denne pellets være 25 ganger mer energi en blautgjødselen , det vil si at 1000 liter blir til 300 kg pellets og 300 liter Limvan, med samme gjødselverdi som i 7500 liter blautgjødsel. Som på et år blir til 9000 kg gange 365 dager = 3 285 000 kg . Sammenligner mann med Handelsgjødsel som ligger på ca 5 kr kilo utgjør dette kr 16 425 000. i tillegg har du 9000 liter « limvaten « per dag som blir til 3 285 000 liter med samme gjødsel innhold som pelletes. For å få for til 500 dyr per år må du ha ca 5000 da ved å kjøre på limvatn som utgjør 66 liter per daa + 40 kg pellets som tilsvarer 200 000 kg per år , som tilsvarer ca 2500 liter blautgjødsel per da. Når du gjødselen med pellets vil den løse seg opp langsomt og dermed får plantene en bedere gjødsling effekt . Fjøsen produsere nok gjødsel til seg selv og har i tillegg 3 085 000 kg gjødsel for salg. Regner du ca 4 kr kilo utgjør dette kr 12 340 000
Konklusjon er da følgene at en ku på levendevekt ca 800 kg.
Produserer
Melk ca 8000 liter. A kr 4,5 kr 36 000
1 kalv i året kr 6000
12 340 kg gjødsel per år a kr 4 per kilo = kr 49 360
6132 kw strøm per år a kr 0.60 = kr 3679
Varme 0.8 vatt i 365 dager = 292 kw

Dette viser at den Norske ku produsere all energi den trenger for å lage for til seg selv i tillegg lager hun gjødsel til kaffeproduksjon hun spiser, hun produsere all strøm du bruker på gården også. I tillegg til at hun gir oss kjøtt og melk.

Landbruket i dag har ikke benyttet seg av dette og som dere ser av oppsett og utregning vil dette snu opp ned på landbruket til en positiv retning og sikre matproduksjon i fremtiden.

Mvh Grunder , oppfinner, Svein Johnsen

anders
anders
Anonym
Svar til  MAJA
7 år siden

Jeg er høyst imponert over oppsettet her. Men som Svein Johnsen sier så kjenner han tydelig til hva resultatet blir når dyrene får godt stell og blir godt behandlet; nemlig de aller beste produkter i form av melk og kjøtt m.m. Alle diisse typer matallergier som idag finnes er fra dyr som har blitt dårlig behandlet.

« Forrige artikkel

10 hemmelige og ulovlige CIA fengsler avslørt

Neste artikkel »

30 år siden drapet på sveriges statsminister Olof Palme – oppklaringen

147
0
Vi vil gjerne ha din mening. Fritt og anonymt.x
()
x