Amerikansk midtøstenpolitikk og kristensionisme

5.8K visninger
6 minutter lesetid
119

En Palestinsk stat er opp til høring hos FN, og det er allerede nå klart at USA med president Obama i spissen kommer til å legge ned en veto. FN-organisasjonen UNESCO har per. dags dato vedtatt å ta opp Palestinerne som fullverdig medlem, og noen timer etter vedtaket, ble det kjent at USA svarer med å en økonomisk boikott mot FN-organisasjonen, slik de også gjør mot stater de ikke liker slik som Iran og Nord-Korea. USA skulle bevilge 60 millioner dollar til UNESCO i november, men kommer nå likevel ikke til å gjøre det, ifølge USAs utenriksdepartement. I denne artikkelen skal vi se litt på hvordan Amerikanske jøder stiller seg til en Palestinsk stat, kristensionisme, og Amerikanske politikeres merkverdige forhold til Israel.

Et flertall av amerikanske jøder støtter palestinernes krav om en egen stat innenfor grensene fra før 1967, viser en nyere meningsmåling. 57 prosent av de spurte støtter en fredsplan basert på grensene fra før seksdagerskrigen da Israel okkuperte Vestbredden, Gazastripen, Sinaihalvøya og Golanhøydene, viser en meningsmåling utført på oppdrag for den jødiske lobbyorganisasjonen J Street blant amerikanske jøder. 43 prosent av de spurte er imot en slik plan, skriver den israelske venstre-avisen Haaretz.

Forhandlinger

Israel inngikk i 1979 en fredsavtale med Egypt og ga slipp på Sinaihalvøya og trakk seg ut av Gazastripen i 2005. Konflikten med Palestinerne om Vestbredden, og med Syria om Golanhøydene, er imidlertid fastlåst. 83 prosent av amerikanske jøder mener USA bør lokke partene til forhandlingsbordet og mekle fram enn løsning. 70 prosent mener at president Barack Obama selv bør utforme en fredsplan for Midtøsten, der grensene for en framtidig palestinsk stat er fastsatt og Israels sikkerhetsbehov er ivaretatt.

FN-anerkjennelse

Palestinerne har som følge av Israels stadige kollonisering av de okkuperte områdene mistet troen på en forhandlingsløsning og har gått til FNs hovedforsamling for å få anerkjent en palestinsk stat. 47 prosent av amerikanske jøder mener at USA må stemme imot en slik anerkjennelse, mens 34 prosent mener at Obama-administrasjonen bør slutte opp om den palestinske statsdannelsen, viser målingen utført for J Street. Omtrent 42 prosent av verdens anslagsvis 13,5 millioner jøder lever i dag i USA, omtrent det samme som i Israel.

Amerikanske jøder støtter Obama

http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=SEFF8HW43LM

J Street – målingen viser at mannen med to tunger; Barack Obama har mange støttespillere blant de amerikanske jødene til tross for at han 20.05.11 uttalte at han vil ha Israelgrensen tilbake til slik den var før 1967. Om dette var et taktisk utspill, eller om han faktisk mente det er diskuterbart, men det er paradoksalt at mannen som talte for en 2-statsløsning er den samme som nå forsøker å stanse det. Det kan også dreie seg om trusler og press fra flere hold. Israelske sionistledere har ikke så mange venner som noen liker å tro.

Sarkozy og Obama om Benjamin Netanyahu:

Sarkozy: – Jeg orker ham ikke. Han er en løgner.
Obama: – Du har fått nok av ham! Jeg er nødt til å ha med ham å gjøre hver dag.

De jødene som gikk til angrep på 2-statsforslaget var henholdsvis rike og mektige jøder, samt statsledere i Israel. 60 prosent av jødene i USA mener at han gjør en god jobb som president, mot 46 prosent blant amerikanere generelt. Bare 44 prosent av de amerikanske jødene mener imidlertid at Obama har et godt grep om konflikten mellom Israel og palestinerne. På spørsmål om hvem av kandidatene de støtter foran neste års presidentvalg i USA, leder Obama klart. Dersom valget står mellom Obama og republikaneren Mitt Romney, sier 63 prosent at de vil stemme for gjenvalg, mens 24 prosent vil stemme på Romney. Dersom Obamas motkandidat blir Michelle Bachmann er forholdet 67 mot 19 prosent. Flesteparten av Amerikanske jøder er derfor mere internasjonal-sosialistiske enn de er ultra-sionistiske.

Selv om Obama ut i fra sine handlinger må ansees som en sionist, og har tette bånd til krefter i Israel (trolig Ha’Avoda som er sosialistisk sionisme, og som er medlem av Sosialistinternasjonalen sammen med det Norske arbeiderpartiet), er det svært interressant å se på verdenssynet til de politikkerene de fleste Amerikanske jøder ikke ønsker å ha i noen lederposisjon.

Mitt Romney

http://www.youtube.com/watch?v=H8kPXwHEWAw

Selv om Romney har klart å holde seg under radaren, er det ingen tvil om at han er en svoren sionist som bla. motsetter seg sterkt Obamas tilsynelatende forsøk på å få avsluttet Palestina/Israelkonflikten  med en 2-statsløsning basert på pre-1967 grensene. På sin nettside går han til valg med følgende Israelpolitikk:

• I Mitt Romneys verdensanskuelse er trussel om voldelige og radikale jihad og trusselen om kjernefysisk spredning på toppen blant de mange kritiske utfordringer at Amerika står overfor i dag, .

• Romney kritiserer tidligere president Jimmy Carters syn på hvordan man kan bringe fred til det Hellige Land, og mener det motsatte. Ifølge ham er den eneste måten å forebygge terror og blodsutgytelse og vold. (Hindre Palestinere å forsvare seg?)

• Romney sitater. «Statens skatteytere bør ikke gi spesialbehandling til en person som støtter voldelig jihad og ødeleggelsen av Israel. »

• Romney frykter at radikal islam har ett mål, å erstatte alle islamske stater i verden under en kalifat og konvertere de ikke-troende til Islam med makt. Han sier at denne planen er mer irrasjonell enn Nazi-Tyskland og Stalin politikk.

• Mitt Romney har erklært at han ville slå jihadister over hele verden. De fleste av hans taler retter imidlertid fokus på å begrense Iran heller enn å ta beslutninger for å løse spenningen mellom Israel og Palestina(?)

• Romney anmodet arabiske stater til å slutte å gi våpen og økonomisk støtte til Hizbollah og Hamas og i stedet for å legge press på Palestinerne for å «drop terrorisme og anerkjenne Israels rett til å eksistere. »

• Mitt Romney støtter sterkt apartheid muren som skiller Israel fra Vestbredden.

Flertallet av Amerikanske jøder ønsker da altså ikke en korsfarersionist med 110% lojalitet til Israel i noen lederstol. Republikaneren Mitt Romneys politiske partnere i Israel ser ut til å være Likud, som er revisjonistiske sionisme.

Michelle Bachmann

På et AIPAC møte i 2010 uttalte Michele Bachmann følgende:

«Jeg har lenge vært tilhenger av Israel. Den første gangen jeg dro til Israel var den dagen jeg ble uteksaminert fra high school. Jeg tilbrakte en sommer i Israel da jeg arbeidet på Kibbutz Be’eri nærheten av Beer Sheva i 1974. Jeg har vært 4 ganger i Israel – 3 ganger som et medlem av Kongressen (AIPAC). Jeg elsket Israel – fra det øyeblikk første jeg landet. Som ung jente fra Anoka, ble jeg sjokkert over nivået av sikkerhet i Israel. Vi jobbet på kibbutz (sionistiske interneringsleirer) fra 4 om morgenen til tolv. Vi ble alltid ledsaget av soldater med maskingevær. Mens vi jobbet, letet soldatene rundt oss etter landminer. Jeg lærte virkelig mye i Israel. Jeg var glad for å gå tilbake som et medlem av Kongressen, og se alle endringene. For å se hvordan det har utviklet seg – det er intet mindre enn et mirakel! For å se en rose blomst i ørkenen. Jeg er beæret over å være i en posisjon der jeg kan hjelpe Israel. Jeg har en enorm kjærlighet til Israel, og stor beundring for det israelske folket. Jeg er en kristen, men anser jeg min arv for å være jødisk, fordi jødedommen er grunnlaget, røttene av min tro som kristen.

Bachmann: America ‘cursed’ by God ‘if we reject Israel

På et republikanske jødiske koalisjonen i Los Angeles fortalte Rep Michele Bachmann hennes stilling til Israel: Støtte til Israel er er en pakt med Gud, og hvis USA trekker tilbake sin støtte, vil USA opphøre å eksistere, kan hun fortelle. Her er et sitat av noen av hennes bemerkninger på RJC møtet:

Jeg er overbevist i mitt hjerte og mitt sinn at hvis USA ikke klarer å stå sammen med Israel, så er det slutten for USA. . . Vi (USA og Israel) er nødt til å vise at vi er uløselig sammenvevd,og at vi som nasjon vi har blitt velsignet på grunn av vårt forhold til Israel, og hvis vi forkaster Israel, blir vi rammet av en forbannelse. Jeg og min mann er begge kristne (?), og vi tror veldig sterkt på vers fra Genesis [Mosebok 12:03], og vi er overbeviste om at nasjoner også motta velsignelser dersom de velsigner Israel. Det er en sterk og vakker prinsippet.

ICEJ ERKLÆRING OM KRISTEN SIONISME Punkt 8. I sin nidkjære kjærlighet til Israel og det jødiske folk velsigner og forbanner Herren folk og nasjoner basert på deres behandling av det Utvalgte Folket Israel.

Vi ser altså en bred enighet blant Amerikanske jøder at en Schizofren kristensionist som innbiller seg at USA er avhengig av en ubetinget støtte til Israel for å ikke bli rammet av en forbannelse av Gud, ikke egner seg i noen lederstol. Vi alle vet Mitt Romney og Michelle Bachmann kommer til å få flere stemmer regnet i prosent. Så hvor sanker de sine stemmer?. Hos de såkalte konservative kristne; kristensionistene.

Disse stemmer på republikanere av ymse slag

http://www.youtube.com/watch?v=LACyLTsH4ac

Sigr Huginsson

Han har en IT-bakgrunn og har studert historie, religion, filosofi, kultur, og sivilisasjoner fra antikken i snart 10 år. Han er en hverdagsfilosof, amatørhistoriker, og samfunnsanalytiker med glimt i øye.

Varsle om nye kommentarer
Varsle om
guest

119 Kommentarer
Eldste
Nyeste Mest populær
Inline Feedbacks
Vis alle kommentarer
Mole
Mole
Abonnent
11 år siden

Spørs om ikke ordet antisemitt vil hagle i retning deg nå Sigr.
Artikkelen er fin å tør å sette lys der andre slukker det.

Mole
Mole
Abonnent
Svar til  Sigr Huginsson
11 år siden

Denne bør vel sees i sammenheng.

ICEJ ERKLÆRING
BETYDNINGEN AV
KONGRESS RESOLUSJONENE

Videre er vi overbeviste om en klar salvelse fra vår Gud til å uttrykke denne
Kongressens oppfatning om de følgende forhold som ligger foran oss i dag:

På grunn av Guds suverene hensikter med byen, må Jerusalem forbli udelt, under israelsk suverenitet, åpen for alle mennesker, hovedstad bare for Israel, og alle nasjoner skulle bifalle dette og plassere sine ambassader der.

I den grad det palestinske charter eller noen form for etterfølgende instrument oppfordrer til utslettelse av Israel eller benekter Israels rett til å eksistere innenfor sikre grenser i Eretz Israel, bør det avskaffes.

99prsnt_FalskeProfeter
99prsnt_FalskeProfeter
Abonnent
Svar til  Sigr Huginsson
4 år siden

Ironien er kanskje at de fleste Israeljøder og europeiske jøder ligger langt unna de kristne og halvjødiske/wannabe-jødiske amerikanske sionistene, i syn på mange temaer i dag.
Les om yeshuanism vs torah judaism vs secular judaism f eks.

Alle de store religionene har dog noe sinnssykt i seg.

Islam er åpenbart den mest sinnssyke.

99prsnt_FalskeProfeter
99prsnt_FalskeProfeter
Abonnent
Svar til  Mole
8 år siden

NRK i høst: «Israels statsminister Benjamin Netanyahu advarer Frankrike om at det vil være en «alvorlig feil» å anerkjenne Palestina som stat. Det franske parlamentet skal etter planen votere over et forslag om å anerkjenne Palestina 28. november.»

http://www.nrk.no/nyheter/netanyahu-advarer-frankrike-1.12060287

Legg to og to sammen. Israel er godt kjent som en stat som, via militær etterretning så vel som angrep mot folk i egen region, opptrer aggressivt. De kom altså med en direkte trussel mot Paris !

De gangene Israel retter en trussel mener de alvor. De kan ikke angripe Frankrike åpent. Det er krig. Da må de lage et såkalt islamistisk angrep. Perfekt og alle sluker det med god hjelp av høyreekstreme media. Islam får skylden

maranata
maranata
Abonnent
11 år siden

I dag, onsdag 9. november 2011 er det 73 år siden 9. november-pogromen som kalles Krystallnatten. I alle årene etter Holocaust har jødene holdt sine minnestunder over de tragedier som skjedde denne kvelden og håpet at forfølgelsene og pogromene en gang skulle være historie, og at de med gjenopprettelsen av staten Israel skulle få leve i fred og uavhengighet i deres eget historiske hjemland. Men det er fremdeles noen som vil det annerledes. I mange år har de nå opplevd at denne brutale pogromens minnedag også har blitt misbrukt av deres fiender til nettopp å fortsette med ondskapsfull propaganda mot jødene. Nå ringer alarmklokkene og igjen er det noen som ønsker å bruke Hitlers festkveld til å angripe jødene. Det er ikke tid for å sove, og man må være på vakt mot det som skjer rundt og snakke om det. Sammen må man rense denne minnestunden for disse elementene og sørge for at minnet om Krystallnatten brukes til sitt riktige formål, og ikke til å forfølge jødene enda en gang.

Krystallnatten skal minne om hva som kan skje når en aggressor planlegger folkemord og bruker utspekulert propaganda som villeder mange, mens massene enten er likegyldige eller lar seg rive med, aktivt som passivt. Slik begynte tragedien som man kunne ha hindret dersom man hadde gjort noe, – men som man likevel ikke gjorde noe med. Krystallnatten handler fremdeles om reaksjoner – i dag og i morgen, ikke bare om andres handlinger i går.

Natten mellom 9. og 10. november 1938 markerer innledningen til Holocaust, den systematiske utryddelsen av mer enn 6 millioner jøder, herav 1,5 millioner barn. Denne natten ble 1.406 synagoger ødelagt og brent ned, 7000 jødiske forretninger og bolighus ble ødelagt, 400 jøder ble drept og tusenvis av jøder ble skadet, 30.000 jøder ble arrestert og 20.000 av dem ble sendt i konsentrasjonsleir.

Det finnes imidlertid ingen grunn til å fortsette å markere Krystallnatten eller minnedagen om Holocaust som isolerte hendelser i fortiden. Et nytt Holocaust truer i dag jødene, først i Israel og så i resten av verden. Forberedelser er i gang og de er synlige. Man er kommet langt når det gjelder indoktrinering av mennesker og utforming av fiendebildet gjennom vedvarende propaganda og infam demonisering av og psykologisk krigføring mot jødene og deres hjemland gjennom massemediene. Kan du huske en dag da det ikke var en negativ «nyhet» om Israel i norske medier? Legger du merke til hvem som daglig målbærer slike falske anklager?

Oppmerksomhet mot denne faren blir vanligvis ikke inkludert i offisielle Krystallnatt-markeringer. I stedet forsøker man med stadig større freidighet å fortelle at i dag er det Israel og USA som står i veien for verdensfreden. Våre fiender som for 73 år siden myrdet jøder mens de snakket om knuste vinduer, prøver i dag å knuse sannheten og jødenes historie under et falsk dekke av menneskerettigheter. De søker aktivt å ulovliggjøre det eneste land i verden hvor jødene kom fra og hvor de rettelig hører hjemme. Onde regimer finansierer undergravende virksomhet, forbereder krig og forsyner terrorister med våpen, og tro ikke at dette bare gjelder Iran, som mediene nå prøver å få deg til å tro. Det er mot disse forholdene søkelyset må rettes på en dag som denne.

Forrige gang begynte folkemordet i Tyskland, og så fortsatte det i andre land der jøder og ikke-jøder trodde at ”dette ikke vil skje”. Men det skjedde til tross for at de politiske og psykologiske forberedelsene ikke på langt nær var så omfattende som de er i dag. I vår tid er nesten 6 millioner jøder i Israel direkte truet av islamsk jihad med aktiv støtte fra ledere i Vesten og FN som igjen bruker jødehatet for å lede oppmerksomhet bort fra sin egen udugelighet. Norske myndigheter deltar i ulovliggjøringen av Israel.

Mange islamske land blir nå i økende tempo renset for etniske minoriteter. Det er det mest synlige og langsiktige resultatet av den arabiske våren. Der hvor det ikke lenger finnes jøder har forfølgelsen av kristne nådd en intensitet som klart kan sammenlignes med jødeforfølgelsen for 73 år siden. Israel er det eneste sted i Midtøsten der en etnisk minoritet har klart å beholde sin selvstendighet. De frie jødene står for tur i jihadistenes planer. Vi vet det fordi vi hører og leser hva islamske ledere sier, og ser hvordan de konsekvent utfører etnisk rensing i Sudan, Irak, Iran, Egypt, Kurdistan, Marokko, Algerie, Libya, Syria, Pakistan, Indonesia og mange andre steder. Dette skjer i dag mens våre politikere og medier klager over at Israel og USA forsvarer seg mot islamsk og venstrefascistisk terror.

Stå imot markering av Krystallnatten – dersom man frikobler gårsdagens hendelser fra dagens trusler mot jødene. Markering av Krystallnatten bør ikke brukes til å renvaske noens samvittighet med tårer for jøder som døde – men for å hindre at dette igjen vil skje med jøder og andre som ennå er i live.

Holocaust var mulig på grunn av langvarig propaganda med demonisering av jødene – et fenomen man i dag finner i større skala og mer intenst enn før Holocaust. I dag opplever vi formidling av et forfalsket og manipulert bilde som bidrar til å demonisere jødene og dem som støtter jødene. Etter Holocaust er hatpropagandaen mot jødene erstattet med ”legitim kritikk av staten Israel” – demonisering og ulovliggjøring av verdens største jødiske samfunn, en aktivitet vi registrerer helt til topps i det politiske system, også i Norge.

Mange av de antijødiske argumentene vi hører i dag er de samme som, eller lite endret, fra nazistenes originaler. De er i dag som oftest ikke rettet mot jødene som individer eller folk – men mot ”okkupasjonsmakten Israel” og ”de israelske bosettingene på Vestbredden som er bygget i strid med folkeretten.” Å forsvare jøder i Israel er i dag ikke mer politisk korrekt enn det var å forsvare Tysklands jøder i sin tid. Dagens primære mål for jødehatet er det største jødiske samfunnet i verden – jødene i Israel.

Minnedagen for Krystallnatten har i mange år blitt misbrukt av folk som resten av året bidrar til å undergrave jødenes rett til å leve i frihet i sitt historiske hjemland. Vi har opplevd at organisasjoner inspirert av leninisme misbruker Krystallnatten for å tilsløre sine politiske formål. Vi har sett at godtroende mennesker på den måten har latt seg forlede til å støtte slike markeringer i regi av en organisasjon som nå står under tiltale for bedrageri og underslag av offentlige midler. Vi er glade for å se at denne virksomheten har tatt slutt og at godtroende mennesker ikke lenger vil gå i den fellen. Vårt ønske for denne natten er derfor at det jødiske folk, både de levende og de som ble ofret, må få en verdig fred og være fritatt for den nedverdigende forfølgelsen og misbruket som de nå har opplevd uavbrutt i 73 år.

smurfen
Redaksjonen
Svar til  maranata
11 år siden

Veldig bra Maranata :)

Som du sier så skjedde hendelsen på 9/11 som også forteller oss at det var de zionistiske kreftene i USA som sto bak Krystallnatten

På samme måte som USA drepte Salvador Allende i staskuppet i Chile 9/11 1973 der de fikk satt inn diktatoren Augusto Pinochet

Zionistene hatet jøder men de ble det perfekte verktøy til å brøyte deg frem som en buldoser mot ultimat makt og astronomiske verdier der man kaster jøde og antisemitt kortet i ansiktet på alle som står i deres vei

Nå 66,6 år etter WW2 vil Zionistene nok en gang ofre jøder for å oppnå verdenherredømme med å gå til krig mot Iran som vil utløse en WW3

Russerene og Kinesere sier rett ut at et angrep på Iran vil være en krigsærklæring
Et angrep på Iran vil være en meget alvorlig feiltakelse med uante konsekvenser, sier den russiske utenriksministeren, Sergei Lavrov

Ja selv Naziene er slaver og nikkedukker for Zionistene denne gangen

German Air Force in training for Iran strike

http://www.debka.com/article/21460/

Mange skjønner ikke spillet og sier at at vist Israel angriper Iran så beviser det at Hitler hadde rett da han sa at jødene er en trussel for verdenfreden og menneskeheten

Dette er som vakker musikk i ørene på kristenzionistene som viser til at det er profitert at verden skal gå mot Israel like før HAN kommer tilbake

Kanskje ikke så rart siden rottene bruker bibelen som en oppskrift der mye av inneholdet er skrevet, endret og lagt til av dem selv men sånne fakta greier lukker kristenzionistene ørene for

Kristenzionistene danser i gatene av glede mens de synger fra Sak 14:12 Dette er den plage som Herren vil gi Israels fiender, han vil få deres kjøtt å råtne mens de ennå står på sine føtter, så skal deres øyne råtne bort i sine hull, og deres tunge skal råtne bort i deres munn

Spørs om ikke dansen stilner når de overlevende kristenzionistene står i konsentrasjonsleirer og blir tvangschippet når WW3 er over :)

Planen til Zionist pyramide-rottene er seff å fjerne Iran som står i veien for den nye verdensordnen der de må ta kontroll over hele Midtøsten. De ser Ahmedenijad og det religiøse regimet i Iran som et stort hinder for sin nye verdens orden. Vi skjønner at det var akkurat dette som skjedde med Libya. Det vi ser nå med FN, NATO og Den internasjonale domstolen er en Verdens Regjeringen som allerede er i aksjon
En WW3 vil få siste brikkene deres på plass

Vist soldater begynner å tenke selv og viser stort mot så skyter verdens soldater sine egne ledere og ikke hverandre så ender vi med fred i verden og 10 000 drepte psykopater istede for 6 000 000 000 000 uskyldige mennesker

Vi vil ikke ha flere 9/11 netter hverken med eller uten krystaller :)

La oss håpe folk våkner og ser galskpen før det er for sent så verden kan bli en fredlig og trygg plass for både jøder, arabere og alle oss andre :)

Men neste gang du bruker klipp å lim Maranata så legg gjerne ved en link så vi andre også får muligheten til å lese oss opp på de ekstreme kristenzionistiske fundamentalistiske forumene

maranata
maranata
Abonnent
Svar til  smurfen
11 år siden

Smurf:
Du er inne på noe, men dine preferanser stenger for utsikten. Du må gjerne gjøre morsomheter av Jesus som går pa vannet, og «kristensionister» som ikke har skjønt bæret. Men jeg forstår rett og slett ikke din blanding av Bibel-tolkning og vantro – et skurrer i alle retninger. Jeg kunne har fortalt og dokumentert en hel rekke ting som kanskje kunne ha drevet bort noe av tåken som hindrer utsikten din, men det tar for mye plass her på NyS.

Min nettside får du finne fram til sjæl :-)

J.Johansen
Forfatter
Svar til  maranata
11 år siden

Maranata,
for min nysgjerrighet, så kunne du hjelpe meg å fatte og forstå noe;

– Sionister sier de er kristen, men jeg kan ikke noen steder se at de bryr seg om de 66 million (ifølge Solshenitzin) kristne som bolsjevikene myrdet industrielt i USSR, alle kirkene som ble brent, prestene drept, aldri bry seg om kristne som blir industriel ofret i Egypt (kopterne), aldri bry seg om alle de kristne som blir myrdet i Palestina, aldri om muslimer som myrdes overalt, aldri bryr seg om problemene til sitt eget folk, nordmen som sliter. Aldri bidrar dem og deres pengesterke organisasjoner for statuer for krigseilerne…..

Jeg ser bare at de er svært selektiv hvem de dynger sin omsorg nedover…..er de egentlig sin broders vokter? (broder er medkristne).

Hva kommer dette fenomen fra? Er ikke det kristne hjerte omskåret likt for alle mennesker? Er det rart at artikkelforfatter undres over slikt hykleri? Hva tror du Jesus ville sagt om å verdsette mennesker utifra rase eller religion?

Hva ville Jesus sagt om å bidra til å drepe andre mennesker?


«Det finnes ikke jøde eller greker, for dere er alle ett i Kristus»

Hva om det kan dokumenteres at sionister bidro sterk til drap på jøder, vil du revurdere din posisjon?

Og det morsomme er faktisk at det er feil Israel sionistene velsigner, så når de tror de får velsignelser, så får de i virkeligheten forbannelser fordi med sin velsignelse av det falske Israel, så forbanner de det ekte Israel……..
Paradoksalt hva? Snakk om å tvinne seg fortvilt inn i satans snare….
:)

Men, men. Jesus advarte mot det. Hva er tegnet på endetiden? «Pass på at dere ikke blir forført».

maranata
maranata
Abonnent
Svar til  J.Johansen
11 år siden

Akkuratt – Pass på at dere ikke blir forført.

Jeg er ikke sikker på om jeg forstår hva du vil frem til med hva du skriver her. Empati er en egenskap som ulike mennesker er mer eller mindre i besittelse av. Det er begått ugjerninger av , jøder, kriste, muslimer osv – det er vi vel alle enige om.

Ulike mennesker bruker begrepet «sionisme» i ulik betydning. For den sekulære verden er jo dette bnærmest for et skjellsord å regne. Jeg tror ikke jeg har noe forhold i det hele tatt i hva du og (den ikkekristne) forfatteren mener med dette begrepet.

Men ett står fast: La jødene få bygge og bo i sitt eget land. Araberene har nok land – det er ikke landområdene som er problemet, det er jødenes tilstedeværelse. At man kaller jødenes tilstedeværelse og støtte til dette for «sionisme» skulle ikke være problematisk. De kan forhandle med araberene til de blir grønne og blå, men de vil aldri noen sinne få aksept for sin blotte tilstedeværelse i disse landområdene. Det er fakta, og det er kjernen i problemet, og dette ligger dypt begravet i et religiøst fundament.
Derfor blir det krigstilstand i overskuelig framtid

maranata
maranata
Abonnent
Svar til  J.Johansen
11 år siden

JJ:
Det er noe som heter erstatningsteologi. Den går ut på at kirken har overtatt løftene gitt til jødene. Verdenskirkerådet eller verdens-skjøgekirken om du vil -med en norman som leder hevder også dette. Verdenskirkerådet ble opprettet under sin første generalforsamling i Amsterdam i 1948. Men forløperbevegelsene eksisterte lenge før krigen. Og den økumeniske biskop Eivind Berggrav hadde sørget for å få bispemøtet til å melde Den norske kirke inn i det nye rådet allerede tre år før det ble opprettet. Det gjorde man endog over hodet på norske menigheter og norske prester. Presteskapet fikk et år etter innmeldelsen et rundskriv om saken. Både Carl Fr. Wisløff og Arthur Berg var blant de mange norske kristenlederne som var sterkt imot dette medlemsskapet. Carl Fr. Wisløff holdt i 1952 et berømt foredrag i Presteforeningen om «Den økumeniske bevegelsen som teologisk problem». Det ble startpunktet på den norske debatten. og Arthur Berg skrev samtidig i et blad som het «Dag over Norge» at «Økumenikken er over oss». I 1960 meldte Norsk Misjonsråd seg ut av Det Internasjonale Misjonsråd i protest mot VK. Men sammenlignet med den gang er VK i våre dager blitt langt verre, samtidig som norske bibeltro kristenledere synes å ha forlatt hele frontavsnittet.

I Johannes Åpenbaring advares det på det sterkeste på skjøgekirken (den katolske kirke) OG ALLE HENNES DØTRE.

J.Johansen
Forfatter
Svar til  maranata
11 år siden

Jeg har ingenting til overs for økumenikken så lenge den tar sikte på å korrumpere den kristne eller andre religiøse lærer, blir bare en bastard mix av alt.

Så lenge det er et prateforum for å søke gjensidig forståelse og respekt, så er det greitt, men vi trenger ikke konsiler lenger, menneskene kan enkelt oppnå direkte kontakt, rett fra kilden, og trenger ingen paver, prester og konsileer til å bestemme hva en skal tro på,
det er no bare min mening da.

kjemisk
kjemisk
Abonnent
Svar til  maranata
11 år siden

Maranata
Her inne ser det ut som du er en selvoppnevnt skriftklok. Den som kommer inn på domenet ditt, slik jeg gjorde det sist da jeg brukte de samme bibelvers som dere bruker for å forsvare dagens Israel til å tilbakevise deres oppfatning av dette, da blir du du snurt.
Kanskje jeg skal fortsette å forsøke å rive ned ditt pene sandslott bygget på vrangtolkinger av Bibelen?
En yndlingsdogme dere bruker, er at den som velsigner Israel, blir selv velsignet. Og den som forbanner Israel, blir selv forbannet.
USA står ved Israels side i tykt og tynt. Men det er vel det landet i dag som raskest er på tur mot avgrunnen med økonomisk kollaps og naturkatastrofer av dimensjoner. Fattigdommen og kriminalitet skyter i været. Det er omfattende kriminalitet der, altså det er et samfunn som er i ferd med å kollapse, bla. er sekulariseringens ånd meget sterk, osv.
Hva kan det komme av at dette landet som støtter Israel mest er det landet som er på tur mot avgrunnen? I dette landet er det vel mest kristensioniter også?
Hva kan det komme av at ikke skriftens ord ikke passer med deres fortolkning?

maranata
maranata
Abonnent
Svar til  maranata
11 år siden

Kjemisk:
USAs støtte til Israel er uttrykk for deres eget ego. Det kommer ikke fra hjertet.

J.Johansen
Forfatter
Svar til  J.Johansen
11 år siden

Jeg er enig at de må gjerne få lov å bo der også, som de som bor der må prøve å bli enig om, rent mellommenneskelig, uten religiøse forklaringer og landløfter på det (for pakten med Abraham ble brutt ensidig). Ingen problemer med det, men jeg fikk ikke svar på mitt spørsmål, hvorfor så selektiv kristen omsorg?

Og dette, fra en sikkert for deg litt kontroversiell side, men forfatter er Israelske Barry Chamish

How Labor Zionists Sacrificed
Europe’s Jews In WWII
Kerry, Gaza And The New Sabbatean Holocaust
http://www.rense.com/general49/hhee.htm

WAS HITLER A ROTHSCHILD?
by David Icke
http://www.theforbiddenknowledge.com/hardtruth/hitler_was_a_rothschild.htm

«Come out of her, my People».

Det er en god gammel kristen dyd å søke å frelse bortkomnes sjeler……

maranata
maranata
Abonnent
Svar til  J.Johansen
11 år siden

Israel er 99,9 % sekulært samfunn, og deres politiske agenda er akkuratt 0,0 % basert på landløfter fra Bibelen.

Når det gjelder landløftene fra Gud til Abraham så var disse UTEN forbehold – det var en ENSIDIG pakt som Gud inngikk med Abraham. Hvis du rolig leser dette i din Bibel en gang til vil du se – INGEN FORBEHOLD. Hvis man skulle kreve land for Israekl etter de eksakte landområder som ble lovet – ja så dekket dett hele området fra Nilen (eventuellt Kedronbekken) like til Eufrat og helt til kyststripen. Hva de har i dag av land er svært lite og utgjør ved ca 2% av alt landområde jøder og arabere besitter. Så igjen – problemet er ikke land med jødenes blotte tilstedeværelse.

Så tll ditt spørsmål: Selektiv kristen omsorg? Jeg har ingen selektiv kristen omsorg – som kristen ønsker jeg alle den frelsesvisshet jeg sel innehar for alle frie mennesker og spesiellt for dem som lider av alle nasjoner og folkeslag. Det som forundrer er imidlertid det enorme fokus som man i dag har på Israel, og hva man neglisjerer av muslimsk folkemord i Afrika. Media er jo ikke opptatt av lidende mennesker………

At du plukker ut enkeltperson som passer inn i retorikken din er ikke så interessant, for vi kan begge finne rikelig med den slags argumentasjon.

Hitler an Rotschild? Who cares about either Hitler or Rotschild?

Uffda
Uffda
Abonnent
Svar til  J.Johansen
11 år siden

Det står nå i denne Bibelen at Jesus talte kun i lignelser og at de historiske fortellingene er skrevet som en ALLEGORY, altså det er snakk om symbolske firgurer. Just for the record.

Balle Clorin
Balle Clorin
Abonnent
Svar til  maranata
11 år siden

«Krystallnatten skal minne om hva som kan skje når en aggressor planlegger folkemord og bruker utspekulert propaganda som villeder mange, mens massene enten er likegyldige eller lar seg rive med, aktivt som passivt.»
Bingo! Det er dette som skjer nå, så hvorfor la oss villede og forføre? Det er kun folk på toppen så hisser til krig. Det er deres, ikke folkets, agenda som skal igjennom. De aller, aller fleste mennesker vil leve i fred og behagelighet, men den lille klikken av kriminelle ledere ser det annerledes.

99prsnt_FalskeProfeter
99prsnt_FalskeProfeter
Abonnent
Svar til  maranata
4 år siden

De fleste overgrep mot sivile skjer på bakgrunn av religion og politisk ideologi. Og oftest utført via og fra statsmakt.

Hverken jøder, palestinere eller kristne er her i noen særstilling som ofre/overgripere. Det som trengs er gode nok menneskerettigheter og rasjonelle lover,god og stabil makroøkonomi

cortex5x
cortex5x
Abonnent
11 år siden

Vi må være ekstra våkne og varsomme iforhold til hva som foregår i norge. Regjeringen har skjønt at de må innføre agendaen sin fort, men samtidig vet de at det norske folk ikke bryr seg og er for feige til å protestere mot noe som helst.

JEg gleder meg til strømregningen, og takk for at vi har en regjering så innsurret i korrupsjon at den ikke engang klarer å få strøm til folket.

cortex5x
cortex5x
Abonnent
11 år siden

Hva synes dere om Jensegutt sin nye antiterrorstyrke?

Selv tror jeg dette blir en hygelig gjeng som sørger for at frihetene våre blir bevart, og at de holder seg bare til terror handlinger.

maranata
maranata
Abonnent
11 år siden

Iran vs Israel:
Hvem angriper først. Israel har muligheten hele tiden. Iran venter på å fullføre muligheten. Israel har atomvåpen som avskrekning. Iran vil bruke det i samme øyeblikk de får muligheten. Irans gale mann må ikke få muligheten til å fremstille og bruke atomvåpen. En hel verden har skjønt hensikten deres, og prøver i det lengste med forhandlinger og boikott for å presse Iran til å legge fra seg disse planene.

Irans visemilitærsjef, Masoud Jezayeri, påpeker at det er atomområdet i byen Dimona som er «mest tilgjengelig» som mål for iranerne. I intervjuet med den arabiske TV-kanalen Al-Alam, sier militærsjefen også at svaret på et eventuelt angrep ikke vil være begrenset til Midtøsten. Det internasjonale atomenergibyrået IAEA mener å ha funnet en rekke indikasjoner på at Iran har forsøkt å utvikle atomvåpen. Noen av virksomhetene pågår muligens fortsatt, ifølge rapporten som ble offentliggjort tirsdag. Ryktene om innholdet i rapporten har igjen utløst rykter om et forestående israelsk angrep på iranske atomanlegg. Forsvarsminister Ehud Barak gikk imidlertid ut mot medienes spekulasjoner tirsdag, men han sa at en militær operasjon mot Iran ikke er utenkelig.

BelzeBob
Abonnent
Svar til  maranata
11 år siden

Du er hjernevasket.

maranata
maranata
Abonnent
Svar til  BelzeBob
11 år siden

:-)
Sa hvem :-)

smurfen
Redaksjonen
Svar til  maranata
11 år siden

Så hvorfor kan ikke Iran angripe Atombaser i Israel siden Israel er den største truslen mot Iran Maranata ?

Terrorstaten Israel utfører terrorangrep daglig over hele verden via terrocellen sin Mossad, ja selv her i Norge

Hvorfor tror du at NATO ikke bekjemper de Israelske terroristene Maranata ?

Og ikke kom med den der at Gud og Jesus har gitt dem License too kill som de utvalgte folk

maranata
maranata
Abonnent
Svar til  maranata
11 år siden

Israel er ingen trussel mot deres naboer. Det er araberene og perserene som truer Israel – ikke omvendt. Vi står på to diametralt motsatte sider: JEG støtter Israel og deres soleklare rett til å leve i fred innenfor sikre anerkjente grenser. DU støtter den muslimske motparten. Israel kommer til å vinne alle kriger i Midt-Østen (inklusive GOG-krigen som mest sannsynlig er nært forestående) sånær som en – men det er etter at de har inngått en 7-års fredsavtale med Antikrist. Denne avtalen vil være et resultat av, ja nettopp en større krig. Som mektig garantist for Israels sikkerhet vil Antikrist oppnå å se et mer eller mindre avmilitarisert Israel som blir et lett bytte for ham, når han bryter avtalen etter 1260 dager, eller tider og tid og en halv tid, eller 3 og et halvt år.

Israel terrorstat??? Hva med Iran og deres forlengede armer Syria, Hizballah og Hamas. Islam forener så lenge Israel eksisterer.
.

J.Johansen
Forfatter
Svar til  maranata
11 år siden

Jeg ville ikke vært så sikker var jeg deg maranata, ihvertfall ikke skal vi tro Albert Pike, da skal sionistene og muslimene gjensidig ødelegge hverandre der nede.

Pike hadde rett om 2 foregående verdenskriger han.

Og om det skal lages en selvoppfyllende profeti om slaget på Armageddonsletten så vil nok Henry Kissinger bidra som han gjorde i Vietnam, der General McArthur klager i sin bok over at han ikke fikk lov å ta de sentrale posisjoner som ville slått ut fienden i løpet av noen måneder. Han var rett og slett fly forbannet etter hvert hvordan han ble motarbeidet av Washington.

Planen var utmatningskrig ikke av Vietnam, men av Amerika, lage kaos og sosial konflikt innad i Amerika. Det er ikke vanskelig å vinne og tape en krig når en kontrollerer begge sider vet du…..

Husk at fienden vil ikke ha noen som helst religion hvor gud er noe annet enn Lucifer…

Balle Clorin
Balle Clorin
Abonnent
Svar til  maranata
11 år siden

Hvem angriper først? Fra vestlig media kan vi regne med å høre Iran. Uansett vil det i forkant være en provokasjon, og basert på historien kan vi anta at den angripende part vil ramme seg selv først, for å rettferdiggjøre et angrep på den andre parten. Så se opp for et falskt angrep.

Sagitta
Sagitta
Abonnent
Svar til  maranata
11 år siden

Til deg Maranata som sitter inni hodene på alle statsledere og hele verdens befolkning for du kommer med en rekke påstander i dette innlegget. Jeg vil ha en annen tilnærming – stille spørsmål.

Maranata, kan du fortelle en novise som meg hvilke stater i Midt-Østen som kontinuerlig besetter nye landområder og nekter å rette seg etter FNs krav?

Vandalf
Vandalf
Abonnent
11 år siden

La meg først få lov til å si hvor utrolig KJEKT det er å være tilbake i det gode selskap!

Så til saken;

Artikkelen, som forøvrig er glimrende, belyser det som er kjernen i Midtøstens, ja forsåvidt hele verdens sikkerhetspolitiske utfordringer i dag (og i går, og i overskuelig fremtid), nemlig det faktum at drivkreftene i konflikten opptrer irrasjonelt. Det er selvsagt lett for en utenforstående å mene slikt, men ser man på partenes handlinger, så kan man fint si at de opptrer irrasjonelt;

Israelerne bygger boliger i områder som de skal holde seg langt unna, feks på Vestbredden. I strid med folkeretten og internasjonale konvensjoner. De røver til seg land, på bekostning av Palestinerne.

Her kan man se utviklingen fra 1946 og fremover;

http://media.photobucket.com/image/palestina%20kart%20f%25C3%25B8r%20og%20n%25C3%25A5/avenueboys/Israel-Palestine_maps.jpg

På den andre siden har man så grupperinger blant Palestinerne som daglig avfyrer raketter mot Israel, riktignok noen relativt ineffektive sådan, men ved å gjøre dette oppnår man kun å skade sin egen sak. Disse stadige angrepene gir Israel «ryggdekning» til å gjennomføre nådeløse gjengjeldelsesangrep og konfiskere mer land.

Partenes irrasjonalitet er nå en ting. Minst like ille er de såkalte Israelvennene, som man finner mange av, både her til lands, og en rekke andre steder, feks blant de fleste amerikanske politikere med en «viss» innflytelse (som artikkelen utmerket illustrerer).

Hva skal forøvrig Israel med fiender, når man har venner som dette;

http://www.fvn.no/lokalt/article917005.ece

Nok om det;

Den mest irrasjonelle med hele Midtøstenkonflikten er innblandingen av Gud, religion, profetier, endetid etc etc. Tenk over dette paradokset; en kristensionist støtter Israel i ett og alt, uansett hvilke krumspring de måtte finne på, og de ignorerer tvert Palestinernes lidelser, hvor enn store de måtte være. Og så ber de hver aften om at Jesus skal returnere, og for at så skal skje, så må verden kastes ut i en apokalyptisk clusterfuck av en verdenskrig, hvor det store slaget skal stå på Armageddonsletten.

Jeg tror jeg stopper der. Jo mer man fordyper seg i dette emnet, jo mer absurd ser man hele konflikten er.

Og det er dessverre absolutt intet som tilsier at man skal få til en fredelig løsning i regionen. Til det er det for mange selvoppfyllende profetier i omløp, og for mange rape galne mennesker i styrende posisjoner.

BelzeBob
Abonnent
Svar til  Vandalf
11 år siden

Hei Vandalf!

Bra at du er her igjen. Israel, Iran osv….. Det jeg syns er det aller skrekkeligste er at Israel kan true med å bombe et annet land uten at det kommer noen som helst reaksjon fra verdenssamfunnet. Tenk deg hvilket ramaskrik det hadde blitt om noe annet land truet med å bombe Israel.

Jeg tror også denne såkalte forskningsrapporten er et bestillingsverk for å få en unnskyldning til å krige mot Iran. Litt som med det ryktet om at Gaddafi bombet sin egen befolkning eller at Nord-Vietnam skjøt (først) på et amerikansk skip i Tonkin-bukta.

Anyway – hvorfor i ½¥£$½# er det ingen som nevner det faktum at Israel har *ulovlige masseødeleggelsesvåpen*? Verden er jo gal. Absurd. Og media totalt uten integritet.

maranata
maranata
Abonnent
Svar til  Vandalf
11 år siden

Vandalf:
Israelerne bygger boliger i områder som de skal holde seg langt unna, feks på Vestbredden. I strid med folkeretten …….

Kan du vise til hvilket kapitel, paragraf etc i «folkeretten» dette står?

Vandalf
Vandalf
Abonnent
Svar til  maranata
11 år siden

Maranata;

Jeg ser det ikke som min oppgave å skolere deg i internasjonal rett, men når det er sagt må jeg si at jeg blir noe overrasket over at du, som kan så mye om denne konflikten, ikke vet at folkeretten ikke er en skreven «jussbok», men derimot sedvane/praksis mellom selvstendige stater, og videre i noen tilfeller mellom selvstendige stater og organisasjoner, ja sågar enkeltpersoner.

Juss er ikke nødvendigvis skrevet, eller nedfelt i paragrafer. I norsk rett har vi feks det ulovfestede erstatningsansvaret, ulovfestede tolkningsprinsipper i avtaleretten etc etc.

Altså; ikke flytt fokus fra sakens kjerne ved å bedrive juridiske spissfindigheter. Tilbake til saken;

Det er stort sett bare Israel selv og dets hjernevaskede venner blant kristensionistene som synes det er ok at det bygges bosetninger på Vestbredden. Til og med det offisielle USA kritiserer Israel for denne folkerettsstridige praksisen.

Du vil vel ikke påstå at det Israel gjør på Vestbredden er i tråd med internasjonal lov?

maranata
maranata
Abonnent
Svar til  Vandalf
11 år siden

Folkeretten:
Ja dette ordet blir et argument i seg selv, det er jo selve poenget her.

Folkerett kan skapes av at stater har en fast praksis i forholdet mellom hverandre eller i forhold til egne eller fremmede statsborgere på felter der ingen internasjonal konvensjon regulerer forholdene, såkalt folkerettslig sedvane. I nåtidens verdenssamfunn er alle viktige områder regulert av traktater. Disse universelle traktatene får virkning også for stater som ikke har ratifisert dem.

Når begge parter bryter avtaler blir det derfor feil å si at Israel bryter folkeretten – da må man i samme åndedrag si at BEGGE PARTER bryter folkeretten. Man kan ikke på denne måten ta bort ansvaret begge parter har. Det er naturlig å se til Oslo-avtalen for å sjekke om folkeretten er brutt, og det er jo helt åpenbart. Men ikke slik det her fremstilles KUN AV DEN ENE PART.

Vandalf
Vandalf
Abonnent
Svar til  Vandalf
11 år siden

Aha, så dersom jeg sier at Israel bryter folkeretten hva angår nybygging i Palestinske områder, herunder konfiskering av land, ødeleggelse av palestinske hjem med dertilhørende menneskelig tragedier, på den ene siden. Og; På den andre siden sier at Palestinerne bryter folkeretten ved sine stadige rakettangrep med dertilhørende skade på eiendom og mennesker, både fysisk og psykisk, så er det greit for deg?

Vil du da svare på mitt spørsmål?

Er det Israel gjør på Vestbredden i tråd med internasjonal lov?

Ja eller nei.

Synes du, maranata, at det Israel gjør på Vestbredden er greit, altså tilraning av land og nybygging i Palestinske områder?

Ja eller nei.

Mole
Mole
Abonnent
Svar til  Vandalf
11 år siden

Så det du mener maranata er at israel pent må ta sin del av å lage kvalm og krig i midtøsten?

maranata skrev.
Når begge parter bryter avtaler….
…..da må man i samme åndedrag si at BEGGE PARTER bryter folkeretten.

Man kan ikke på denne måten ta bort ansvaret begge parter har.

Men ikke slik det her fremstilles KUN AV DEN ENE PART.

maranata
maranata
Abonnent
Svar til  Vandalf
11 år siden

For det første og helt grunnleggende. Det finnes ikke grunnlag for å snakke om «palestinerene» men araberene. Det er ikke noe eget folkeslag eller befolkningsgruppe som kan kalles «palestinere», siden det aldri har eksistert noen «palestinsk stat». De som bebodde dette området i det britiske mandatområdet var en uhomogen mulikulturell gruppe av jøder, arabere og andre.

For det andre ble delingsvedtaket i FN kun godkjent av den jødiske siden, aldri da og ikke siden heller av den arabiske siden. Jeg refererer til araberenes tredobbelte NEI i Khartooum, som du helt sikkert kjenner til hvis du har satt deg inn i dette. Man kan således ikke vedkjenne seg rettigheter fra den arabiske siden i henhold til et vedtak man aldri har godtatt.

For det tredje ble «vestbredden» (eller Judea og Samaria, som det hette opprinnelig) okkupert av Jordan i 1948 og fram til 1967. Alt av jødisk eiendom ble da konfiskert og overtatt av arabere. I Jerusalem ble alle synagoger systematisk jevnet med jorden og byggesteinen benyttet til bygging av latriner – så langt respekten for den annens religion.

For det fjerde har således de omstridte landområdene på «vestbredden» det nå krangles en litt lengre historie enn tilbake til 1967. Dette blir akkuratt på samme måte som eiendommer i Jerusalem, der jøder ble kastet ut i 1967, men har fått disse igjen først nå i den senere tid etter dommer i den i israelske høyesterett på bakgrunn av solid dokumentasjon.

For de som ikke har kunnskap og kjennskap lenger enn tilbake til 1967 blir bildet ikke i samsvar med virkeligheten. Noen her på NyS har tydeligvis ikke peiling på noe særlig i det hele tatt i denne konflikten.

maranata
maranata
Abonnent
Svar til  Vandalf
11 år siden

Rettelse: kastet ut i 1948, ikke 1967

Vandalf
Vandalf
Abonnent
Svar til  Vandalf
11 år siden

maranata;

Nå gir jeg meg ende over; Ikke noe grunnlag for å snakke om «palestinere»?!?

Følger man den logikken er det heller ikke noe grunnlag for å snakke om samer, kurdere, inuitter eller sunnmøringer for den saks skyld…

Semantiske krumspring endrer ikke på det faktum at det finnes en stor gruppe mennesker, som de aller aller fleste mennesker, organisasjoner og stater omtaler som Palestinere, og som lever i et apartheidlignende system hvor de daglig trakaseres, krenkes og frarøves helt elementære menneskerettigheter.

Dersom det blir lettere for deg å diskutere helt konkrete problemstillinger, altså den nåværende situasjonen i området, ikke den historiske, ved at vi kaller de arabere, vel så gjør vi det.

For min del kan vi kalle de akkurat det du vil, det er ikke det som er poenget her.

Jeg skjønner det er vrient å svare på spørsmålet mitt, altså om du synes Israels nybygging på Vestbredden er ok, men om du gjør det, så skal jeg til gjengjeld svare på dine spørsmål, og det uten å bedrive retoriske spissfindigheter!

Mole
Mole
Abonnent
Svar til  maranata
11 år siden

UN Resolutions Against Israel, 1955-1992

Resolution 106: «…‘condemns’ Israel for Gaza raid»
Resolution 111: «…‘condemns’ Israel for raid on Syria that killed fifty-six people»
Resolution 127: «…‘recommends’ Israel suspend its ‘no-man’s zone’ in Jerusalem»
Resolution 162: «…‘urges’ Israel to comply with UN decisions»
Resolution 171: «…determines flagrant violations’ by Israel in its attack on Syria»
Resolution 228: «…‘censures’ Israel for its attack on Samu in the West Bank, then under Jordanian control»
Resolution 237: «…‘urges’ Israel to allow return of new 1967 Palestinian refugees»
Resolution 248: «…‘condemns’ Israel for its massive attack on Karameh in Jordan»
Resolution 250: «…‘calls’ on Israel to refrain from holding military parade in Jerusalem»
Resolution 251: «…‘deeply deplores’ Israeli military parade in Jerusalem in defiance of Resolution 250»
Resolution 252: «…‘declares invalid’ Israel’s acts to unify Jerusalem as Jewish capital»
Resolution 256: «…‘condemns’ Israeli raids on Jordan as ‘flagrant violation»
Resolution 259: «…‘deplores’ Israel’s refusal to accept UN mission to probe occupation»
Resolution 262: «…‘condemns’ Israel for attack on Beirut airport»
Resolution 265: «…‘condemns’ Israel for air attacks for Salt in Jordan»
Resolution 267: «…‘censures’ Israel for administrative acts to change the status of Jerusalem»
Resolution 270: «…‘condemns’ Israel for air attacks on villages in southern Lebanon»
Resolution 271: «…‘condemns’ Israel’s failure to obey UN resolutions on Jerusalem»
Resolution 279: «…‘demands’ withdrawal of Israeli forces from Lebanon»
Resolution 280: «….‘condemns’ Israeli’s attacks against Lebanon»
Resolution 285: «…‘demands’ immediate Israeli withdrawal form Lebanon»
Resolution 298: «…‘deplores’ Israel’s changing of the status of Jerusalem»
Resolution 313: «…‘demands’ that Israel stop attacks against Lebanon»
Resolution 316: «…‘condemns’ Israel for repeated attacks on Lebanon»
Resolution 317: «…‘deplores’ Israel’s refusal to release Arabs abducted in Lebanon»
Resolution 332: «…‘condemns’ Israel’s repeated attacks against Lebanon»
Resolution 337: «…‘condemns’ Israel for violating Lebanon’s sovereignty»
Resolution 347: «…‘condemns’ Israeli attacks on Lebanon»
Resolution 425: «…‘calls’ on Israel to withdraw its forces from Lebanon»
Resolution 427: «…‘calls’ on Israel to complete its withdrawal from Lebanon’
Resolution 444: «…‘deplores’ Israel’s lack of cooperation with UN peacekeeping forces»
Resolution 446: «…‘determines’ that Israeli settlements are a ‘serious obstruction’ to peace and calls on Israel to abide by the Fourth Geneva Convention»
Resolution 450: «…‘calls’ on Israel to stop attacking Lebanon»
Resolution 452: «…‘calls’ on Israel to cease building settlements in occupied territories»
Resolution 465: «…‘deplores’ Israel’s settlements and asks all member states not to assist Israel’s settlements program»
Resolution 467: «…‘strongly deplores’ Israel’s military intervention in Lebanon»
Resolution 468: «…‘calls’ on Israel to rescind illegal expulsions of two Palestinian mayors and a judge and to facilitate their return»
Resolution 469: «…‘strongly deplores’ Israel’s failure to observe the council’s order not to deport Palestinians»
Resolution 471: «…‘expresses deep concern’ at Israel’s failure to abide by the Fourth Geneva Convention»
Resolution 476: «…‘reiterates’ that Israel’s claims to Jerusalem are ‘null and void’
Resolution 478: «…‘censures (Israel) in the strongest terms’ for its claim to Jerusalem in its ‘Basic Law’
Resolution 484: «…‘declares it imperative’ that Israel re-admit two deported Palestinian mayors»
Resolution 487: «…‘strongly condemns’ Israel for its attack on Iraq’s nuclear facility»
Resolution 497: «…‘decides’ that Israel’s annexation of Syria’s Golan Heights is ‘null and void’ and demands that Israel rescind its decision forthwith»
Resolution 498: «…‘calls’ on Israel to withdraw from Lebanon»
Resolution 501: «…‘calls’ on Israel to stop attacks against Lebanon and withdraw its troops»
Resolution 509: «…‘demands’ that Israel withdraw its forces forthwith and unconditionally from Lebanon»
Resolution 515: «…‘demands’ that Israel lift its siege of Beirut and allow food supplies to be brought in»
Resolution 517: «…‘censures’ Israel for failing to obey UN resolutions and demands that Israel withdraw its forces from Lebanon»
Resolution 518: «…‘demands’ that Israel cooperate fully with UN forces in Lebanon»
Resolution 520: «…‘condemns’ Israel’s attack into West Beirut»
Resolution 573: «…‘condemns’ Israel ‘vigorously’ for bombing Tunisia in attack on PLO headquarters
Resolution 587: «…‘takes note’ of previous calls on Israel to withdraw its forces from Lebanon and urges all parties to withdraw»
Resolution 592: «…‘strongly deplores’ the killing of Palestinian students at Bir Zeit University by Israeli troops»
Resolution 605: «…‘strongly deplores’ Israel’s policies and practices denying the human rights of Palestinians
Resolution 607: «…‘calls’ on Israel not to deport Palestinians and strongly requests it to abide by the Fourth Geneva Convention
Resolution 608: «…‘deeply regrets’ that Israel has defied the United Nations and deported Palestinian civilians»
Resolution 636: «…‘deeply regrets’ Israeli deportation of Palestinian civilians
Resolution 641: «…‘deplores’ Israel’s continuing deportation of Palestinians
Resolution 672: «…‘condemns’ Israel for violence against Palestinians at the Haram al-Sharif/Temple Mount
Resolution 673: «…‘deplores’ Israel’s refusal to cooperate with the United Nations
Resolution 681: «…‘deplores’ Israel’s resumption of the deportation of Palestinians
Resolution 694: «…‘deplores’ Israel’s deportation of Palestinians and calls on it to ensure their safe and immediate return
Resolution 726: «…‘strongly condemns’ Israel’s deportation of Palestinians
Resolution 799: «…‘strongly condemns’ Israel’s deportation of 413 Palestinians and calls for their immediate return.
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_United_Nations_resolutions_concerning_Israel#United_Nations_Security_Council_resolutions

Så kan en spørre, hvorfor får det ikke konsekvenser for israel å drive på slik de gjør, det sier seg vel ganske klart selv.

maranata
maranata
Abonnent
Svar til  Mole
11 år siden

Som DU også kanskje skjønner – hvis du gidder å tenke deg om – antall resolusjoner mot den jødiske/arabiske siden er mildt sagt ikke likelig fordelt. I en konflikt er det som kjent minst to parter.

Mole
Mole
Abonnent
Svar til  Mole
11 år siden

Mole sier:
11. 11. 2011 kl. 12:27
Så det du mener maranata er at israel pent må ta sin del av å lage kvalm og krig i midtøsten?

maranata skrev.
Når begge parter bryter avtaler….
…..da må man i samme åndedrag si at BEGGE PARTER bryter folkeretten.

Man kan ikke på denne måten ta bort ansvaret begge parter har.

Men ikke slik det her fremstilles KUN AV DEN ENE PART.

maranata
maranata
Abonnent
Svar til  Mole
11 år siden

Hvis du må ha det inn med teskje så gjerne for meg: MAN KAN IKKE ENSIDIG ANKLAGE ISRAEL FOR Å BRYTE FOLKERETTEN – enkelt og greit, uten noe om og men – punktum – OK?

Jeg tror du skjønner hva jeg skriver, men gjør deg dum i den hensikt å kverulere. Hvis jeg skulle ta feil får du ha meg unnskyldt.

Mole
Mole
Abonnent
Svar til  Mole
11 år siden

Det er vrient å svare ja på skjønner jeg, du hadde blitt en god politiker, de er kjent for å ikke vøre klare i talen.

Mole sier:
11. 11. 2011 kl. 12:27
Så det du mener maranata er at israel pent må ta sin del av å lage kvalm og krig i midtøsten?

maranata skrev.
Når begge parter bryter avtaler….
…..da må man i samme åndedrag si at BEGGE PARTER bryter folkeretten.

Man kan ikke på denne måten ta bort ansvaret begge parter har.

Men ikke slik det her fremstilles KUN AV DEN ENE PART.

maranata
maranata
Abonnent
Svar til  maranata
11 år siden

Det kan ikke svares generellt på om hvem som har rett til å bygge på «vestbredden». Den som har eiendomsretten til det jordstykket som det i hvert enkelt tilfelle er snakk om har også retten til å bygge der. En domstol må i hvert enkelt tilfelle avgjøre dette, slik det har blitt praktisert i forbindelse med stid om eiendomsrett til enkelte eiendommer i Jerusalem. At arabere flyttet inn på områder som Jordan okkuperte i 1948 gir dem faktisk ingen rett til aktuelle landområder. Landområdet som jøder har kjøpt av arabere må de vel kunne bebygge og bosette, eller synes du det skal praktiseres dødsstraff for slike ting, slik som Arafat fikk gjennomført?

Altså – det er mye mer nyansert enn at man kan uttale seg i generelle vendinger slik som det blir gjort her på NyS og i media forøvrig. Araberene vil ha sine områder jøderene, mens de selv vil bo og bygge fritt i Israel. Hvis man applauderer en slik logikk finnes det ikke et snev av grunnlag for en diskusjon i det hele tatt. Man kan ikke godta at spillereglene er forskjellige om du er jøde eller araber – man skal ikke favorisere den ene foran den andre.

Vandalf
Vandalf
Abonnent
Svar til  maranata
11 år siden

Det er en hel rekke ting ved arabernes logikk som jeg ikke applauderer, så om du skulle tro noe annet, så la meg forsikre deg om at jeg er meget kritisk til begge sider i denne konflikten.

Når det er sagt mener jeg bestemt at Israels fremferd ovenfor Palestinerne er totalt uakseptabelt. Det kan sammenlignes med at vi skulle internere samene i Finnmark, for så å deretter skulle bestemme hvem som slipper inn eller ut, begrense/forhindre import/eksport og ellers med jevne mellomrom sende tungt bevæpnede soldater og gigantiske bulldosere inn i området for å rive samenes boliger, fordrive de lenger inn på vidda og deretter bygge nye boliger for Nordmenn i de konfiskerte områdene.

Og selvsagt kan det svares generelt på hvem som har rett til å bygge på Vestbredden, det er vel strengt tatt bare Israels venner som ikke klarer dette. Kan du i det minste være enig i at måten Israel utøver makt mot Palestinerne når det fordriver de fra landområder er uakseptabel? Eller synes du det er ok at familier blir kastet ut av sine boliger, for deretter se de jevnet med jorden?

Til slutt; du gjør et poeng av at debatten er unyansert og jeg leser videre at du mener man ikke kan favorisere den ene parten foran den andre…

Hvor står du her? Er du en objektiv observatør, eller kan det tenkes at du bevisst eller ubevisst favoriserer den ene parten her?

maranata
maranata
Abonnent
Svar til  maranata
11 år siden

Det høres ut som om Israel herser med et fredelig folk i en innhengning.

De fikk Gaza for å bygge en nasjon, men hva fikk Israel – du vet jo selv svaret, og dermed hvorfor Israel (og Egypt) stengte grensene.

De ville IKKE bygge en nasjon, de ville fortsette kampen. Problemet er IKKE land, men Israels blotte eksistens. Hvis man ikke har skjønt såpass, ja da påstår jeg at man ikke har forstått de grunnleggende drivkrefter for denne konflikten

Vandalf
Vandalf
Abonnent
Svar til  maranata
11 år siden

maranata;

Før jeg går videre i denne diskusjonen med deg ønsker jeg svar på følgende spørsmål;

Kan du i det minste være enig i at måten Israel utøver makt mot Palestinerne når det fordriver de fra landområder er uakseptabel?

Eller synes du det er ok at familier blir kastet ut av sine boliger, for deretter se de jevnet med jorden?

Du gjør et poeng av at debatten er unyansert og jeg leser videre at du mener man ikke kan favorisere den ene parten foran den andre…

Hvor står du her? Er du en objektiv observatør, eller kan det tenkes at du bevisst eller ubevisst favoriserer den ene parten her?

Du er farlig nær å bedrive trolling nå, bare så du er klar over det.

maranata
maranata
Abonnent
Svar til  maranata
11 år siden

Hamas har ALDRI anerkjent Israel og heller ikke Holocaustfornekteren Abbas.
Hamas charter innholder såvel som PLOs charter det stikk motsatte av anerkjennelse. Hva NRK skriver er fullstendig uinteressant – det ikke de som bestemmer dette.

Jeg er like lite objektiv som alle andre her på NyS, men nå skal dere snart slippe å diskutere mer med meg

maranata
maranata
Abonnent
Svar til  maranata
11 år siden

Sigr;
Du kan ramse opp kilder til du blir blå, men det endrer ikke det faktum at Hamas charter står uforandret pr dags dato. Hold deg til originalen er du snill. det er faktisk den som gjelder.

maranata
maranata
Abonnent
Svar til  maranata
11 år siden

Sigr;
En ting til – har du IKKE fått med deg at Abbas konskvent nekter å akseptere Israel? Og han han endog har lovet å renske «palestina» for jøder.

Mange anklager Israel for apartheid – men Abbas utsagn viser oss med all tydelighet hvem som står for apartheid. De arabere som bor i Israel er de som har de beste levevilkår, den beste levestandard og de beste muligheter for utdannelse og jobb.

maranata
maranata
Abonnent
Svar til  maranata
11 år siden

THE COVENANT OF THE HAMAS – MAIN POINTS

=======================================

The Covenant of the Islamic Resistance Movement was issued on August

18, 1988. The Islamic Resistance Movement, also known as the HAMAS,

is an extremist fundamentalist Islamic organization operating in the

territories under Israeli control. Its Covenant is a comprehensive

manifesto comprised of 36 separate articles, all of which promote the

basic HAMAS goal of destroying the State of Israel through Jihad

(Islamic Holy War). The following are excerpts of the HAMAS

Covenant:

Goals of the HAMAS:

——————

‘The Islamic Resistance Movement is a distinguished Palestinian

movement, whose allegiance is to Allah, and whose way of life is

Islam. It strives to raise the banner of Allah over every inch of

Palestine.’ (Article 6)

On the Destruction of Israel:

—————————–

‘Israel will exist and will continue to exist until Islam will

obliterate it, just as it obliterated others before it.’ (Preamble)

The Exclusive Moslem Nature of the Area:

—————————————-

‘The land of Palestine is an Islamic Waqf [Holy Possession]

consecrated for future Moslem generations until Judgment Day. No one

can renounce it or any part, or abandon it or any part of it.’

(Article 11)

‘Palestine is an Islamic land… Since this is the case, the

Liberation of Palestine is an individual duty for every Moslem

wherever he may be.’ (Article 13)

The Call to Jihad:

——————

‘The day the enemies usurp part of Moslem land, Jihad becomes the

individual duty of every Moslem. In the face of the Jews’ usurpation,

it is compulsory that the banner of Jihad be raised.’ (Article 15)

‘Ranks will close, fighters joining other fighters, and masses

everywhere in the Islamic world will come forward in response to the

call of duty, loudly proclaiming: ‘Hail to Jihad!’. This cry will

reach the heavens and will go on being resounded until liberation is

achieved, the invaders vanquished and Allah’s victory comes about.’

(Article 33)

Rejection of a Negotiated Peace Settlement:

——————————————-

‘[Peace] initiatives, and so-called peaceful solutions and

international conferences are in contradiction to the principles of

the Islamic Resistance Movement… Those conferences are no more than

a means to appoint the infidels as arbitrators in the lands of

Islam… There is no solution for the Palestinian problem except by

Jihad. Initiatives, proposals and international conferences are but a

waste of time, an exercise in futility.’ (Article 13)

Condemnation of the Israel-Egypt Peace Treaty:

———————————————-

‘Egypt was, to a great extent, removed from the circle of struggle

[against Zionism] through the treacherous Camp David Agreement. The

Zionists are trying to draw other Arab countries into similar

agreements in order to bring them outside the circle of struggle.

…Leaving the circle of struggle against Zionism is high treason,

and cursed be he who perpetrates such an act.’ (Article 32)

Anti-Semitic Incitement:

————————

‘The Day of Judgment will not come about until Moslems fight Jews and

kill them. Then, the Jews will hide behind rocks and trees, and the

rocks and trees will cry out: ‘O Moslem, there is a Jew hiding behind

me, come and kill him.’ (Article 7)

‘The enemies have been scheming for a long time … and have

accumulated huge and influential material wealth. With their money,

they took control of the world media… With their money they stirred

revolutions in various parts of the globe… They stood behind the

French Revolution, the Communist Revolution and most of the

revolutions we hear about… With their money they formed secret

organizations – such as the Freemasons, Rotary Clubs and the Lions –

which are spreading around the world, in order to destroy societies

and carry out Zionist interests… They stood behind World War I …

and formed the League of Nations through which they could rule the

world. They were behind World War II, through which they made huge

financial gains… There is no war going on anywhere without them

having their finger in it.’ (Article 22)

‘Zionism scheming has no end, and after Palestine, they will covet

expansion from the Nile to the Euphrates River. When they have

finished digesting the area on which they have laid their hand, they

will look forward to more expansion. Their scheme has been laid out

in the ‘Protocols of the Elders of Zion’.’ (Article 32)

‘The HAMAS regards itself the spearhead and the vanguard of the

circle of struggle against World Zionism… Islamic groups all over

the Arab world should also do the same, since they are best equipped

for their future role in the fight against the warmongering Jews.’

(Article 32)

Vandalf
Vandalf
Abonnent
Svar til  maranata
11 år siden

maranata;

«Mange anklager Israel for apartheid – men Abbas utsagn viser oss med all tydelighet hvem som står for apartheid.»

Det er en vesentlig forskjell her;

På den ene siden har vi Israel som praktiserer en apartheidlignende politikk as we speak.

På den andre siden har vi dine påstander om hva Abbas angivelig skal ha sagt.

Det er mye jeg ikke forstår her i verden, herunder hvordan det er mulig å argumentere som du gjør her…

Anyway; Dette fører ingen vei, så jeg avslutter her, og ønsker både deg og alle andre en aldeles glimrende helg!

Uenur
Uenur
Abonnent
Svar til  maranata
11 år siden

Synes du det er påfallende pussig at ikke Abbas vil anerkjenne Israel som stat? Det kan du da umulig mene,så lenge ikke Israel vil anerkjenne en palistinsk stat,og akseptere palistinernes selvbestemmelsesrett over sine områder.
Du argumenterer ut i fra en gammel bok som det ikke finnes beviser for er mer enn marginalt historisk sann. Den står for en tro,og ikke en viten. Derfor er det ørkesløst å argumentere saklig,og samtidig bli møtt med forståelse for argumentasjonen.Sekulært sett,er palistinernes krav på et land de har bebodd i tusner av år,like sterkt som jødenes sitt.Det er i utgangspunktet ingen vesentlig forskjell.Litt avhengig av hva man skal sette som grense for foreldelse på landhevd.. De skal jo,etter sigende også ha samme opphav,uten at jeg skal gå god for det,og uten at det betyr noe for dette politiske spørsmålet.-For ja! Det er et politisk spørsmål.Uanhengig av hva og hvem som måtte ha skylden for den og den terrorhandlingen der og da.Prinsippet er likt uansett,og egentlig veldig enkelt.
Hvem som ellers er «verstingene» i denne tilsynelatende evigvarende feiden,er egentlig saken uvedkommende. Avstraffing er ikke et moment i grensefordelingssaker når det gjelder landegrenser,om man da ikke ønsker å avstraffe et helt folk for det dets regjeringer har begått,enten de kaller seg jøder eller palistinere.
Skjær inn til beinet,og terp folkerett.Skipp den religiøse tåkeleggingen av enkle fakta,og vedta!!

mardrun
mardrun
Abonnent
Svar til  maranata
11 år siden

Så vidt jeg har registrert, så et det en eneste én her på Speilet som tar til orde for at staten Israel utrulig nok, også har livets rett og at det for Israelerne handler om å forsvare seg.

At det store flertall her inne, tilsynelatende, ikke er enig i hans argumenter forteller kanskje mer om Nyhetsspeilet er enn hva det forteller om forholdene i Midtøsten, eller om Maranatas argumenter.

Jeg må ærlig innrømme at jeg tror bildet har en bakside som viser et speilvendt og kanskje et annet og kanskje mer riktig inntrykk som mye annet her i livet. Jeg tar ikke stilling til konflikten, fordi jeg kjenner den ikke ut og inn, men jeg nekter å tro at det finnes én uskyldig og én skyldig.
Såpass har jeg fått med meg.

Som en nøytral observatør, må jeg si rett ut at jeg syns maranata har mange tungtveiende argumeneter. Men det store problemet for meg og kanskje for maranata også, er at mange av hans argumenter er tuftet på det høyst usikre bibelhistoriske fundament. Hvis en ikke klarer å fortelle at Israel har livets rett, uten at en må blande inn de gammeltestamentlige eventyrene inn i sitt tankespinn, så mister en mye av sin troverdighet og bekrefter kun sin enestående evne til å misjonere sitt ønske om gjenskapelsen av det middelalderske prestekapets forfølgelse av de vanntro. Så har man fjernet seg fra Israel og dets problemer … Akk o ve …

Lignende problemer har også Jarle Johansen – om ikke større i sine traumer fra bardommen, men det er jo en helt annen historie.

Når vi snakkes JJ, skal jeg foreslå TFT- terapi og hvordan det virker og løser problemer.

mardrun
mardrun
Abonnent
Svar til  maranata
11 år siden

Det er ikke alltid like enkelt å være objektiv og fordomsfri hvis påvirkning og kanskje litt – av en eller annen grunn – egen forutinntatthet gladelig overstyrer det nyanserte og sammensatte og en uhildet måte å se en sak fra alle mulig sider.

Hva gjelder problemene og konfliktene i Midtøsten syns jeg meningene i veldig stor grad bærer preg av en slags sympati for den som feilaktig blir oppfattet som mobbeofferet som ustanselig blir trakassert og plaget av den slemme gutten i klassen.

Så også i Israel palestina – konflikten og problemene i Midtøsten for øvrig.

Hvem har rett og hvem har feil? Det er slett ikke på noen måte sikkert at flertallet i en enkelt gruppe innehar og besitter den ene og riktige sannhet. Det er veldig mange usikre forhold og personlige oppfatninger som kan ligge til grunn for flertallets standpunkt – et standpunkt som kan være basert på en ensidig framstilling fra noen som ikke ønsker eller ikke er i stand til å se det hele og store bildet. Man kan gjerne si at man gjør seg opp sine egne meninger og tar et selvstendig skjønn – og det gjør jo de fleste av oss også – kanskje allerede på et tidlig tidspunkt bestemmer vi oss for hva som er rett og galt … men for de fleste av oss gjør vi det på grunnlag av hva vi leser, hører og ser og blir fortalt.

For enkelte kan slike pre-standpunkt vare livet ut uansett hvor tvilsomt forholdet måtte være, bare plattformen føles trygg og solid å stå på. Men for dem som forsøker å gjøre bildet unyansert og entydig, syns jeg bør vite at tross alt så har en sak minst to sider – om ikke flere.

Når det gjelder sammenligningen med Palestinerne og samene i Finnmark må jeg, i min dypeste ydmykhet, få lov å trekke litt på smilebåndet. Vil bare minne om at denne urbefolkning – samene, et folk som ikke bare er tilhørende i Finnmark, men er en betydelig del i smeltedigelen av den nordnorske folk. Men Ikke bare i NordNorge, men også i Trøndelag og lengre sør er det en betydelig andel samer, selv om dem ikke synes så godt.

Syns ikke sammenligningen var spesielt treffende eller spesielt god, for å si det sånn. Vi har jo en lov som kalles Finnmarksloven – som egentlig har sitt utspring fra den omstridte vannkraftutbyggingen av Altavassdraget – som skal sikre både den samiske og den ikkesamiske befolkning sine rettigheter, og samenes særlige kulturvern og særrettigheter i Finnmark – rettigheter som noen mener går utenom lover og regler som gjelder for den øvrige befolkning i Finnmark og landet ellers.

Uenighet og irritasjoner – fra begge sider – i det nordligste fylke mellom reindriftssamene og fylkets øvrige befolkning, er ikke noe nytt eller et ukjent fenomen. Men dem starter likevel ingen krig …

Vandalf
Vandalf
Abonnent
Svar til  maranata
11 år siden

Jeg tar det for gitt at de fleste som leser denne diskusjonen ser at sameanalogien er et tankeeksperiment som skal illustrere et poeng. Om man ikke ser dette, vel da må jeg bare innrømme at «jeg i min dypeste ydmykhet trekker litt på smilebåndet»

Bakunin
Bakunin
Abonnent
Svar til  Vandalf
11 år siden

Flott innlegg Vandalf, spikern på hodet.
Jeg undres over stillheten rundt Norges bidrag til Israels atomvåpen, og om sentrale politikeres husing og hjelp til mossad agentene som sto bak Lillehammer drapet.
Skjønner at dette er skambelagt, men må vi vente forgjeves over å få dette opp i dagens lys? Dette er en stor skam, og mørke skyer hviler over landet.

ares
ares
Abonnent
Svar til  Vandalf
11 år siden

Israelvennene gir jo saken en ekstra tvist ved at de fyrer opp konflikten med byggetilskudd i de ulovlige bosettingene. Ved å bygge ut disse områdene fremskynder de apokalypsen og Jesus tilbakekomst. De kristne kommer til himmelen og jøder som ikke angrer på at de hoppet på jesuskarrusellen for 2000 år siden får en snartur til gamle erik. Nybyggerene tar vel imot gratis hus av godtroende apokalyppserytter med alle loddene på ei gammel skrønehistorie. På toppen av det hele får israelvennene skattelette pga «gaver» til trengende. Med andre ord er vi alle med og støtter galskapen. Hei og hå hvor det går……..

Hvem utnytter hvem? Er nybyggerene de kristnes apokalypseredskap, eller er de kristne naive sponsorer og gratis kibbutsarbeidskraft? Jeg tipper jødene har seg en god latter over dette……

Falcon
Falcon
Abonnent
11 år siden

I følge Nathalie Bracht er planen å etablere gamle stor-Israel som omfatter mye større område en dagens Israel. I denne planen er Palestinas eksistens, samt enkelte naboland, uønsket. Planens gjennomføring er relativt langsiktig. Den gjennomføres steg for steg, hvorav etableringen av Israel etter andre verdenskrig er et av stegene. Noen verktøy som anvendes som elementer i samme plan: Finanseliter, NATO, FN (UN), frimureri
*
Tony of Bilderberg.org interviews Nathalie Bracht: Mossad ‘toymaker’ cells planning false-flag attack on Consulate in Belfast http://100777.com/node/1831
Nathalie Bracht i google http://www.google.no/#hl=no&sugexp=ppwl&cp=15&gs_id=2x&xhr=t&q=nathalie+bracht&pf=p&sclient=psy-ab&source=hp&pbx=1&oq=nathalie+bracht&aq=f&aqi=&aql=&gs_sm=&gs_upl=&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.,cf.osb&fp=86434b3b1f4771f0&biw=1440&bih=750
Alternernativ stavemåte, Natalie Bracht i google http://www.google.no/#hl=no&sugexp=ppwl&cp=14&gs_id=7&xhr=t&q=natalie+bracht&pf=p&sclient=psy-ab&site=&source=hp&pbx=1&oq=natalie+bracht&aq=f&aqi=&aql=&gs_sm=&gs_upl=&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.,cf.osb&fp=86434b3b1f4771f0&biw=1440&bih=750
Falcons’ Thinkbox * Intelligence, hidden truth, esoterism, power, crime, freemasonry, illusions, etc http://tinyurl.com/32ypcu8

Mono Montana
Mono Montana
Abonnent
11 år siden

Godt å se deg tilbake Vandalf!

Jeg stiller meg selv spørsmålet om fred i midtøsten er ønskelig?
Fred i regionen uten trusselbilder ville senke oljeprisen ned til kanskje 30 dollar fatet.Hverken Mexico gulfen eller nordsjøen, klarer å produsere til denne pris!

En annen ting med freden er at Israels penge pumpe inn i USA kanskje ville bli stengt! Samtidig vil investorer i våpenindustrien bli pisse forbanna.

Våpen og energi er big buisness, og Norge har interesser i begge deler!

Hm ja, man får linker til div utube, har nå gått over til å se dem 2 ganger.
Første gang uten lyd, men observasjon av kropps språk, og noen notater om hva som eventuelt blir fortalt. Deretter med lyd og sammenligning av mine notater.
Når det gjelder fremstående politikere på vår klode, renner det løgner som ustoppelige diareer. Talene er ferdigskrevet, men noen klarer å lire inn noen individuelle gullkorn, og da er det gnist i øynene. Prins Haakon er en av dem!

JJ sier: 09. 11. 2011 kl. 13:29 litt lengre oppe, og er 110% enig.
Vil si om du under seiling på de 7 hav skulle droppe innom SVTI, som er en del av SAAM, og har prosjekter med ASMAR, kan jeg skaffe audiens til det hele!
Nyhetsspeilet har mailen min.

Solskinn
Solskinn
Abonnent
11 år siden

Israel truer hele verden med The Samson Option, 2nd defence, full force atomangrep, fra 400 atomvåpen rekker hele verden, om ikke får de det som de vil. All verdens lands ledere skjelver, og bygger bunkerser for redde seg selv

Ezekiel foresaw Israel not needing traditional military defense. This suggests that someday the Zionists will have successfully neutralized their enemies – very probably through nuclear blackmail.

Kristen Sionister desillusjonert og lurt – mister sin tro . etter Utvalgt Folk viser hvem de virkelig er

By this time the present love affair of Christian evangelicals toward Zionism will have turned into bitter disillusionment. The Sanhedrin has now largely finished the persecution of Christians it began 2,000 years ago in the book of Acts and is “drunk with the blood of the martyrs of Jesus” (Rev. 17:6). The anti-Christ will «wear out» the saints (Daniel 7:21, 25, 8:24) Descendants of today’s Israel-first evangelicals will be crying to God for vengeance against Israel (Rev. 18:6).

http://www.truthtellers.org/alerts/DoesBiblePredictIsraelsNuclearShield.html

J.Johansen
Forfatter
11 år siden

Jeg takker maranata for å delta, han holder fortet. Uten ham hadde det ikke vært noe særlig debatt her, og det under gjelder ikke ham, men mange andre personer jeg kjenner personlig, tenkte det var en greitt tidspunkt å dele en personlig notis:

Fordi jeg kjenner mange av landets fremste sionister personlig, har vokst opp med dem, og jeg og mange andre vet at der ikke fnugg av kjærlighet i deres hjerter. Når de taler om kjærlighet så er det med tordenrøst om Zion eller Israel, ellers ingenting. Om velsignelser og forbannelser for alle som ikke gjør akkurat som de sier. – Fyller kollektbøssen, mer penger til Israels atomvåpen?

De har knapt tid til å tale om Jesus sin kjærlighet for alle barna, fordi de er for opptatt med sitt yndlingstema, med krigsrøst, som de er på et durabelig sjøslag hvor kun den sterkeste vinner, igjen stikk i strid med Bibelens lære. Og prøver de å være mild i stemmen, så er det som ulv i fåreklær, så lyder det så hult og falskt at det er en mare. Derfor nekter jeg å være mild i stemmen, for aldri skal jeg være så falsk. Bedre å være den en er.

Tvertimot å være fredsommelig og kjærlige og snille, så er de konfronterende, fiendtlige og krigerske. Barrabaser hele gjengen, spør du meg. Og jeg er sikkert ikke mye bedre, en lærer i den skole en går, men et langt liv har lært meg å ta igjen. Lenge siden en bare kunne med store redde øyne ta imot dritten de hadde utav seg.

Når de taler om Jesus Kristus kjærlighet så får de det til å høres som om Jesus Kristus kjærlighet er forbeholdt Israels -Rothschilds utvalgte folk. som de kaller guds utvalgte, sannsynligvis fordi Rothschild er gud for han har mye penger, som de kan kanskje få litt velsignelser av, med tordenrøst fra talerstolen, fra fremste benk i salen hvor de liker best å sitte og sole seg, stikk i strid med Jesus sin lære om at det er de som er er omskåret på hjertet som er utvalgt, og ikke de som er omskjært nedentil. Sjarlataner og falsk ferniss, tildels notiorisk løgnere og folkeforførere. Vi vet hvordan det skal gå med dem, «den som forleder en eneste av disse mine minste«..

De skremte livsskiten av meg som barn. De skremmer meg ikke lenger. Ikke engang med sine 400 atomvåpen som ssolskinn nevner over, fordi jeg vet at i min himmelske fars hus er det mange rom, og der er et rom for alle snille mennesker.

Hva skjer med barn som hele livet blir fortalt at de er utvalgt, uten den fornødne åndelige utvikling, spesielt av kjærlighetsevnen? – De blir før eller siden bortskjemte monstere….som alltid må ha sin vilje. Verden har skapt sin demise. Løgnen skapte den.

Å omskjære genitalier er enkel sak, tar 5 min. Vi vet aldri hvem som er omskåret eller ei, på hjertet… det er en innvielse i kjærlighet, som vanligvis tar langt lengre tid enn det lille snittet av genitalier…… Verden vil bedras.

Og jeg kan fortelle at hver eneste kunnskap, hver eneste innsikt, for den åndelige pilgrim,
er betalt med personlig smerte og sorg, med lidelse, med blod,
for ingenting kommer gratis i denne verden.
Alt for å finne svaret på hva som egentlig feiler disse folkene,
hva disse prektige fariseere og Jesus-fornektere er laget av,
hvorfor jeg skulle bli utsatt for slik ondskap av dem som barn (på mange måter).

Det var en lang vei. Det var min vei. Det var den lange veien hjem.
Svaret jeg fant var ikke noe pent for deres del.
De har ingenting å rose seg av, ingenting å være stolt av.
Historien skal vise at de vil alle høste vanære.

Never Again! – Skal noen få påvirke min sjel med løgner, i forhold til hva som var Jesus’ budskap til menneskeheten; «Elsk G-d, og elsk din neste som deg selv«.

Jeg måtte dra til den ultimate åndelige utpost, i fotsporene til Galileeren, langt uti sjelens mørke natt, til ens personlige Golgata, for å finne svarene.
Der er i sannhet gjenoppstandelse til nytt liv,
for dem som er villig til å betale prisen.
Det er den åndelige pilgrimens vei.
– Og kom tilbake som et helt menneske, såret og vonbroten over verdens synder, dens løgner og bedrag,
men dog; fremdeles i live.

Uffda
Uffda
Abonnent
11 år siden

THRIVE

cycles repeating – the earth is speaking
saying time has come to wake up from
this nightmare of lies
so many shattered lives
reaching out… crying

crying out for freedom
crying out for love
carried by the current
‘til we stand side by side
on the brink of a brand new dawn

we come together while the waters rise
there’s a stirring…
what on earth does it take to thrive?

while we’ve been sleeping
our hearts were beating
so much closer than we ever knew
beneath the noise there’s an inner voice
whispering clear and true

the veils are finally lifting
a way’s becoming clear
there’s a dream without a limit
and a vision so strong
every person knows they belong

we come together while the waters rise
there’s a stirring… deep inside… deep inside
we come together to stand up for our lives
what on earth does it take to…

thrive
out in the open
thrive
healing what’s broken
every heart… every life
claiming our place in it now

we come together while the waters rise
there’s a stirring… deep inside… deep inside
we come together to stand up for our lives
we all have what it takes to thrive
we come together while the waters rise
there’s a stirring… deep inside… deep inside
we come together to stand up for our lives
we all have what it takes to thrive
we all have what it takes to thrive
we all have what it takes to thrive!

THRIVE: What On Earth Will It Take?

mikkel-rev
mikkel-rev
Abonnent
11 år siden

kan det være sånn at hele trusselen med angrip av iran dreier seg om å hindre kina i å få tak i olje?????

Salat
Salat
Abonnent
Svar til  mikkel-rev
11 år siden

også må kineserene ta i bruk fri energi teknologien sin. Og vips så har oljemafiaen tapt. eller ihvertfall paradigmet endret seg.

Uffda
Uffda
Abonnent
Svar til  mikkel-rev
11 år siden

Det er vel mer snakk om at de vil ha makt. Territoriell makt slik at det ikke kan utvikle seg subkulturer som i Libya, kulturer de ikke har kontroll over. Samtidig utarmers det amerikanske folk, altså ingen region eller sak er hellig – kun makt til å undertrykke alt og alle som ikke kryper på sine knær.
Det eneste man kan gjøre er selvsagt å nedkjempe det hierarki som sponser denne energien, men det er svært få som kan lede en slik strid.

Olje kan forsåvidt hentes opp hvorsomhelst bare man gidder å bore dypt nok. http://www.usnews.com/opinion/blogs/energy-intelligence/2011/09/14/abiotic-oil-a-theory-worth-exploring

Falcon
Falcon
Abonnent
11 år siden

The Real Truth of Wars – Dr. Dahlia Wasfi’s

Dr. Dahlia Wasfi – Life in Iraq Under U.S. Occupation

*
Dahlia Wasfi i youtube http://www.youtube.com/results?search_query=Dahlia+Wasfi&aq=f

maranata
maranata
Abonnent
11 år siden

Hykleriets dobbeltmoral

Sammenlignet med Israels kamp mot arabisk terrorisme avslører omfanget av den ondartede dobbeltmoralen man anvender mot Israel. Det kurdiske folk har faktisk et mye sterkere argument for uavhengighet enn de arabere som kaller seg palestinere. De 30 millioner kurdere i Midtøsten har et dokumentert 2400 årig nærvær i sitt hjemland, en region som inkluderer deler av Tyrkia, Syria, Irak og Iran. De har også et særegent språk og egne skikker. Det eneste de mangler er å være en nasjon i sitt eget land, noe som er en konsekvens av hvordan britene delte opp det ottomanske imperiet på etter den første verdenskrig, en prosess som tjente Englands imperialistiske interesser snarere enn folkenes historiske rettferdiggjorte krav om nasjonal selvbestemmelse.

De færre enn 2 millioner palestina-arabere på den såkalte vestbredden er derimot etnisk, språklig og kulturellt tilsvarende arabere i Libanon, Syria, Jordan og Egypt. Det finnes ingen historisk fremstilling av et distinkt palestins folk og palestina har heller aldri vært et «arabisk hjemland». Dette er årsaken til at de arabiske armeene i 1948 og 1967 angrep Israel, ikke for å opprette en uavhengig stat, men for å utslette Israel og dele området mellom seierherrene. Araberene endte opp i palestina på samme måte som de kom til Nordafrika, Egypt og Irak – som etterkommere av erobrere, okkupanter, kolonister og innvandrere. Palestinske «nasjonale aspirasjoner» i den utstrekning de er seriøse, er et resultat av militær fiasko, institusjonalisert offerrolle og svik fra deres arabiske brødres side, som i de fortrengte palestinske «flyktningene» har funnet et nyttig PR-våpen for å marginalisere Israel og sette spørsmål ved landets legimitet.

http://frontpagemag.com/2011/10/21/the-pathology-of-double-standards/

Vandalf
Vandalf
Abonnent
Svar til  maranata
11 år siden

Jeg synes det er flott at du løfter frem kurdernes sak, maranata! Du kunne kanskje skrevet en artikkel om deres situasjon?

Når det er sagt mistenker jeg at motivene dine ikke er så edle som de kan virke, og man kommer ikke forbi det enkle faktum at Israel bedriver systematisk mobbing og trakasering av en hel befolkning av underpriviligerte mennesker.

Det er feks ikke mange Palestinere, øh unnskyld, arabere skulle det være, som nyter en så god levestandard som kurdere bosatt i Nord-Irak gjør, ref selvstyre og lukrative oljeinntekter.

Så hva var egentlig poenget ditt med dette innlegget? Palestinerne har det egentlig fett?

Uffda
Uffda
Abonnent
11 år siden

Was Israel Behind a Deadly Explosion at an Iranian Missile Base?

Israeli newspapers on Sunday were thick with innuendo, the front pages of the three largest dailies dominated by variations on the headline «Mysterious Explosion in Iranian Missile Base.»

Read more: http://www.time.com/time/world/article/0,8599,2099376,00.html#ixzz1dlRb078S

maranata
maranata
Abonnent
11 år siden

Vandalf:
Skjønte du ikke dobbeltmoralen blandt dem som kritiserer Israel og ikke Tyrkia?

maranata
maranata
Abonnent
Svar til  maranata
11 år siden

Og – de arabere som har best levestandard bor faktisk i Israel.

BelzeBob
Abonnent
Svar til  maranata
11 år siden

Nei, de bor nok i Saudi-Arabia. Herskerklassen der. Forøvrig gode venner av både Washington D.C. og Israel. Samtidig som Saudi-Arabia nok er det verste diktaturet i araberverdenen.

maranata
maranata
Abonnent
Svar til  maranata
11 år siden

Beklager – det skal selvfølgelig være:

Og – de palestina-arabere som har best levestandard bor faktisk i Israel. (med unntak av de få korrupte på toppen av næringskjeden).

Vandalf
Vandalf
Abonnent
Svar til  maranata
11 år siden

maranata;

Hvem er det som kritiserer Israel og ikke Tyrkia?

http://en.wikipedia.org/wiki/Human_rights_in_Turkey

Her fremgår det blant annet at Tyrkia er dømt for brudd på menneskerettigheter en rekke ganger.

Jeg kan ikke erindre at Israel er dømt i noen som helst instans for brudd på palestineres menneskerettigheter.

Men;hva er det egentlig vi diskuterer her?

Israels rett til å eksistere?
Israels oppførsel mot palestinere?
Kristensionisters ukritiske og ensidige støtte til Israel, hva enn de måtte finne på?

Jeg må ærlig innrømme at jeg har mistet tråden her…Jo forresten, jeg argumenterte for at Israel bryter folkeretten, og du ba meg vise til hvilken paragraf…

Deretter har du, slik jeg ser det, elegant unnlatt å svare konkret på et eneste spørsmål som angår Israels talløse overgrep mot en etter hvert svært så maktesløs gruppe mennesker.

Jeg frykter at Israels hardhendte behandling og kollektive avstraffelse av en stor gruppe mennesker til syvende og sist vil vanskeliggjøre forsoning på grasrotnivå, uavhengig av hva slags politiske kompromisser de respektive ledere måtte evne å inngå – i en eller annen fjern fremtid.

Når det er sagt har jeg levd lenge nok til å huske tiden med grusomme selvmordsangrep i Israelske byer, og man kommer ikke utenom denne perioden og hva den har betydd for opinionen i Israel når man skal se på dagens situasjon.

Men; og det er viktig; Israels legitime rett til å forsvare enge innbyggere mot tilfeldig terror kan på ingen måte forsvare Israels pågående røveri av landområder de på ingen måte var tiltenkt ved staten Israels opprettelse.

smurfen
Redaksjonen
Svar til  maranata
11 år siden

Ikke tenk så mye på Tyrkia, i flere uker har Tyrkia blitt Haarpet til underkastelse og nå gikk de ut i dag og sa de vil kutte kraftforsyningene til Syria

http://www.iris.edu/seismon/zoom/events/?lon=43.099&lat=38.664

På samme måte som som i forkant av innvasjonen av Lybia har nå den arabiske liga kastet Syria ut av det gode felleskaps sånn at enn innvasjon kan rettferdiggjørest og det muslimske brorskap kan overta landet og gi vesten oljen

Israel og USA skal ha en WW3 koste hva det koste må

Kina som fikk oljekontraketer i Libya får nå ingenting derfra lenger, de får 40% av oljen sin fra Iran og en del fra Syria, får de ikke Olje så kolapser landet og de blir tvunget ut i krig
De sier rett ut er at får de ikke nok oje til å smøre det Kinesiske maskineriet så reiser det ut og tar den der den er
Kina får også store deler av råvarene sine fra Afrika men USA har rykket inn i en rekke afrikanske land siste ukene og uten råvarer ingen Kinesisk produksjon

USA har 900 militærbaser på 7 kontinent, de få som russerene har ligger/lå i Libya, Syria og Iran

Russerene sier rett ut et angrep på Iran vil være en krigserklæring

Men hva kommer først ?

Angrep på Iran eller Syria ?

Tar de Syria først så er Iran omringet fra alle kanter der Israel slipper å sende de 750 jagerflyene sine rundt Syria for å bombe Iran

I libya er Al Qaeda soldatene som NATO fløy inn fra Afghanistan frigitt og begynte å angripa Syria sammen med hundrevis av soldater fra Qatar som ble sent inn i Libya og utkledd som opprørere som bakkestyrker for NATO

Myndighetene i Qatar innrømmer for første gang at de sendte hundrevis av soldater for å kjempe på opprørernes side i Libya.

– Vi var blant dem, og antall qatarer på bakken var flere hundre i hver region, sa Qatars stabssjef, generalmajor Hamas bin Ali al-Attiya, onsdag

http://www.vg.no/nyheter/utenriks/libya/artikkel.php?artid=10015332

Propagandaen er i gang som i Libya, i dag kan vi lese i vestlig propaganda media at det første slaget allerede inntraff i dag men nå er de desertører fra den Syriska hæren og ikke demokratiforkjempere som inførte sharialover i Libya som stå bak hehe :)

http://www.dagbladet.no/2011/11/15/nyheter/syria/utenriks/revolusjon/politikk/19030747/

Men NATO, Israel og USA sliter enormt på hjemmebane for å få støtte til de kommende krigene sine

I Europa er 95% av folket motstandere av en krig mot Iran og i USA er 85% av folket motstandere av en krig mot Iran

Så mao kan vi forvente oss ikke bare en intens propaganda kampanje for å søke støtte til krig av folket men helt sikkert en eller flere falsk flagg opprasjoner også

Oppslag i vestlig propaganda der man leser at 3 Syriske demonstranter er drept i dag funker ikke lenger når man samtidig ser på RT at tusner av Libyere er drept samme dag uten at de får så mye som en notis i vestlig losje media engang

Fredsprisvinner og Generaldirektør i IAEA Mohamed ElBaradei var lite samarbeidsvillig til å fabrikere falske bevis mot Iran men nå som Japaneren Yukiya Amano har overtatt skulle alt så mye bedre

Men Yukiya Amano er en japansk diplomat og internasjonal embetsmann for De forente nasjoner så nikkedukken til USA har liten troverdighet internasjonalt

Hu, Medvedev og Obama møttes i stillehavet på lørdag den 12.11.11 der siste detaljene om vår skjebne ble diskutert og sikkert en liten diskusjon om hvem som har den flotteste hulen

http://www.vg.no/nyheter/utenriks/artikkel.php?artid=10015793

Så du og de andre kristen zionistene har mye å glede seg over frem til jul Maranata, krigen dere har ventet på så lenge kommer fortere en selv den mest optimistiske kristenzionist har håpet på

Men det blir kanskje en nedtur nå de tror de ser HAN i skyene men så viser det seg at det er en Jeriko langdistanserakett med nøytronhode fra Israels Samson program ………………..

maranata
maranata
Abonnent
Svar til  smurfen
11 år siden

En ny profeti fra Smurfen? Jeg skjønner ikke at du gidder å komme med disse spådommene dine lenger. Trøsten din får være at du kanskje får rett EN gang for vi har selvfølgelig ikke sett den siste krigen i MidtØsten. Din aldeles tullete påstand om at USA og Israel vil ha WW3 er så til de grader basert på antipatier og så lite på fakta at jeg nesten ikke gidder å kommentere det, men jeg synes ikke du skal slippe så billig unna med alt vrøvlet du presterer her.

Hvis det var Israels intensjon å starte en krig, kunne de knust ebhver arabisk hær på hele det «arabiske kontinent». Så hva skulle de vente på? De trenger jo ingen unnskyldninger for å starte dette. Iran er jo allerede i krig med Israel gjennom sine stedfortredere Hamas, Hizballa og Syria som de overforer med våpen for å forberede det endelige oppgjør.

Stakkarslige Tyrkia og Erdogan har også ambisjoner nå, og i det politiske vakumet etter den arabiske våren prøver de å vinne støtte ved å true Israel. Tyrkia ligger faktisk syltynt an med sin tilsynelatende supervekst 9% av BNP. En nærmere analyse av Tyrkias eksopansive økonomiske vekst er et resultat av en kredittboble som er i ferd med å sprekke. Hele landets økonomiske vekst er basert på økt innenlandsk etterspørsel. Denne etterspørselen skyldes i hovedsak billige lån som regjeringen rundhåndet innvilget i opptakten til valget i juni. Tyrkias budsjettunderskudd beløper seg til 9% av BNP. Hellas er eksempelvis sunket ned i gjeldskrise med et nåværende underskudd på 10% av BNP. Analytikere spår at Tyrkias underskudd vil passere nivået til Hellas i løpet av året. Og mens EU kan ende opp med å redde Hellas, har Tyrkia derimot ingen til å redde seg. Følgelig kan Tyrkias økonomiske korthus komme til å falle sammen ganske raskt. Det er vanskelig å forstå hvorfor Erdogan handler som han gjør, gitt de dårlige kortene han har på hånden. Det er mulig han er gal.

maranata
maranata
Abonnent
Svar til  smurfen
11 år siden

Smurfen:
Du legger falske premisser og delvise sannheter for at kabalen din skal gå opp for en WW3

Til sammen 21 land fra Asia og stillehavsregionen deltar på APEC-møtet. Det er ikke bare Obama, Hu og Medvedev.

Hvilket land i verden skulle tjene på en WW3, og en desimering og resesjon av hele verden? Du påstår det er USA og Israel; er det tilfeldig at dine antipatier samsvarer med Irans leder? For ham er jo USA og Israel beskrevet som den store og den lille djevel.

ola
ola
Abonnent
Svar til  maranata
11 år siden

maranata: du behøver ikke tro det blir noe WW3, og du har rett i at ikke så mange land generelt vil tjene på WW3, vis du spør alle vanlige sivile i verden om de vil ha WW3 så får du nok nei, men, vær så snill og svar meg på dette: Når brydde de få som styrer oss, seg sist om hva vi vanlige dødlige vil?
Det som uansett også er mer sannsynlig er at det blir brukt mest biologiske våpen som tar livet av kun mennesker, ikke dyr eller natur.
Og Vis Israel og USA av en eller annen grunn ikke angriper noen flere land (yeah right), så har vi fortsatt Kina, og hvem vet egentlig hva de gjør og planlegger innad i landet, man ser jo bare hva de gjør utenriks, og det er jo ikke bra det heller. Russland, hva med de? Man hvet ikke hva de gjør heller.
Men en ting er sikkert, alle land ruster opp, mange land går for mer og mer proteksjonisme, det er indre uro i de fleste land, finanskrise, arbeidsledighet, overvåkning og løgner, samme som skjedde før WW1 og WW2.
WW3 er desverre uungåelig, og jeg har ikke mye håp for fremtiden, antageligvis ikke lenge til det skjer heller.

Se bare på nordmenn, her om dagen fløy det noen F16 fly over oslo, folk fikk helt panikk og trodde krigen var igang allerede. Ennå det er veldig vanlig at F16 fly flyr over vestfold/østfold/oslo/akershus/buskerud, det har de gjort i alle år. så folk merker det i «kraften» at noe er på gang, men de fleste vet vel egentlig ikke hva eller hvor ille det er.

ola
ola
Abonnent
Svar til  maranata
11 år siden

Lykke til i bunkersene de som skal ned der etterhvert

http://www.vg.no/nyheter/utenriks/artikkel.php?artid=10023950

maranata
maranata
Abonnent
Svar til  maranata
11 år siden

Ikke til deg UFO, men til artikkelforfatteren i VG: Bomben, som kan bryte gjennom 61 meter forsterket betong før den detonerer.

Har du tenkt gjennom logikken i dette utsagnet? Hvordan «arbeider» denne bomben seg gjennom 61 m betong FØR den detonerer? Er det i kraft av sin vekt og hastighet? Neppe. Har den påmontert en slags diamantborr for å grave seg gjennom all denne betongen? Neppe. Kanskje noen her på NyS har noen ideer?

ola
ola
Abonnent
Svar til  maranata
11 år siden

Har du tenkt gjennom logikken i dette utsagnet? Hvordan “arbeider” denne bomben seg gjennom 61 m betong FØR den detonerer? Er det i kraft av sin vekt og hastighet? Neppe. Har den påmontert en slags diamantborr for å grave seg gjennom all denne betongen? Neppe. Kanskje noen her på NyS har noen ideer?

Anti-Materie på tuppen, nok til å «fjerne» ca 61 meter med materie før den sprenger?

maranata
maranata
Abonnent
Svar til  maranata
11 år siden

Vi mennesker kan kun forstå og nyttiggjøre oss av antimaterie i den teoretiske verden. Dette ville ha vært et våpen i seg selv totalt overlegent alle andre våpen.

Nice try – try again .-)

ola
ola
Abonnent
Svar til  maranata
11 år siden

Er nok ikke anti-materie på denne nei, men umulig er det nok ikke, spørsmålet er jo ikke om de holder info og teknologi tilbake, men hvor mye, og hvor langt er de egentlig kommet?
Kan jo være så simpelt som at de har en slags «big becky» tupp, men koneformet, bare mye mindre, som roterer og graver seg nedover ved hjelp av vekten og farten?
mye muligheter, men sikkert ikke mange som hvet det.

skippern
skippern
Abonnent
11 år siden

Kald krig tendenser rundt Syria: http://debka.com/article/21521/

Mole
Mole
Abonnent
11 år siden

Gingrich:
Palestinerne er «et oppfunnet folk»

Han håper å bli republikanernes presidentkandidat – og lover å føre en langt tøffere tone i Midtøsten, dersom han blir valgt.

Han lover å gå tøffere til verks, dersom han blir USAs neste president.
http://www.aftenposten.no/nyheter/uriks/Gingrich-Palestinerne-er-et-oppfunnet-folk-6717608.html

Ja han kan gjøre et godt valg blant jødene, unnskyld, jeg mener i usa.

Falcon
Falcon
Abonnent
11 år siden

Dahlia Wasfi on 8th Anniversary of Iraq Invasion

Dahlia Wasfi http://www.youtube.com/results?search_query=Dahlia+Wasfi

Vandalf
Vandalf
Abonnent
Svar til  Sigr Huginsson
10 år siden

Mycket bra dokumentar.

smurfen
Redaksjonen
Svar til  Vandalf
10 år siden

01010100011000010110101101101011001000000101001101101001011001110111001000101100001000000110011101101100011010010110110101110010011001010110111001100100011001010010000001100100011011110110101101110101011011010110010101101110011101000110000101110010001000000011101000101001

Vandalf
Vandalf
Abonnent
Svar til  Vandalf
10 år siden

Håhåhå!

Koshervin-scenen var like kostelig som den var absurd…

« Forrige artikkel

Slå ring rundt Kong Harald

Neste artikkel »

Vaksiner – overtro og medisinske virkninger

119
0
Vi vil gjerne ha din mening. Fritt og anonymt.x
()
x