/

Putin-intervjuet som vestlige medier ikke ville trykke

13.4K visninger
19 minutter lesetid
65

I august 2008 fant det sted en mini-krig mellom Georgia og Russland. Denne ble initiert da den USA-støttede georgiske arméen forsøkte å begå folkemord på befolkningen i Sør-Ossetia i løpet av få dager. Dette er viktige fakta som norske media har vært med på å fortie, bl.a. ved ikke å ville vise eller trykke dette Putin-intervjuet som Nyhetsspeilet her gjengir i sin helhet.

Den 8. august 2008 begynte OL i Beijing, og Russlands statsminister Putin satt på tribunen sammen med USAs president Bush.

Til tross for at det er tradisjon for at krigshandlinger ikke skal begås under de olympiske leker, startet nasjonen Georgias armé natten til 08.08.08 et gedigent bombardement av det russiske enklave-området Sør-Ossetia, med bl.a fly, bombekastere, artilleri og multiple rakett utskytningsramper (GRAD/”Stalinorgel”). ”Mottakerne” var innbyggerne i Sør-Ossetia samt de russiske fredsbevarende styrkene i området.

Stalin-orgel - GRAD på lokalspråket. Under 2. verdenskrig ble det benyttet mot Hitlers armé. USAs "nære allierte", Georgia, benyttet GRAD mot uforberedte naboer som lå og sov mens de ventet på at OL skulle starte.

Ved daggry på OLs åpningsdag sendte Georgia mengder av tanks og artillerikanoner samt tusenvis av soldater, inkl. leiesoldater av amerikansk opphav, inn i Sør-Ossetia. Foreliggende dokumentasjon fra krigshandlingene indikerer at angriperne hadde fått ordren ”kill’em all”, artillerigranater ble skutt mot privatbiler og  sykehus, håndgranater ble rullet inn i kjellere hvor eldre, kvinner og barn hadde søkt tilflukt og grupper av mennesker ble stuet inn i kirker og andre bygninger som ble satt fyr på. Dette var opptakten til et folkemord a la det som fant sted i Srebrenica i Bosnia i 1995, og i Rwanda i 1994.

De lever da. Sannelig er de moderne NATO-våpnene effektive.

Angriperne ble først stagget av lokale innbyggere som hadde bevæpnet og organisert seg. I løpet av få dager ankom russiske styrker i form av bl.a. tanks og bombefly som drev den NATO-utrustede georgiske arméen tilbake over grensen til Georgia. Byen Tskhinvali i Sør-Ossetia ble fullstendig ødelagt av det massive bombardementet som pågikk de 2 dagene det mislykkede overfallet varte. I løpet av denne tiden ble mer enn 1.500 personer drept, hovedsakelig ubevæpnede sivile samt 66 russiske fredsbevarende soldater.

Ikke bare bare å være russiske fredssoldater i Georgias utkant. Selv de georgiske fredsstyrkene angrep sine russiske fredskolleger (!)

Det USA-støttede militære felttoget bar kodenavnet ”Clear Field”; ryddet mark …  kan et planlagt folkemord uttrykkes klarere …? Mer enn 1.000 amerikanske militære av ulikt kaliber hadde trent georgiske styrker i området i ukene like før angrepet startet.

Få uker etter militæraksjonene ble Russlands statsminister Vladimir Putin intervjuet av tysk TV og bedt om å begrunne Russlands militære inngripen i Sør-Ossetia og deretter Georgia.

Innholdet i dette intervjuet er ikke blitt vist, hverken på tysk TV eller gjengitt i de sensurerte vestlige media. Få dager etter at intervjuet fant sted (ultimo august 2008) møttes EU for å vurdere straffetiltak mot Russland. Mot Russland !? Hallo i luken, russiske soldater grep inn for å hindre et massemord på tusenvis av russiske sivile hvoretter de ”moralsk høyverdige” vestlige landene, med «ryggdekning» fra sine manipulerte propagandamedia, plasserte Russland i skammekroken…

Vestlige media, bl.a. NWO-organet Newsweek, angriper Russland for dets livreddende militære intervensjon. Hvor dypt må vestlige media synke før de blir kvalme nok til å spy seg selv i ansiktet ? Betyr ikke sannheten lenger noen ting for vestlige inkl. norske media ? Sannheten om en krig er vel alvorlig nok.

Burde ikke sannheten først ha blitt vurdert og kommunisert, ikke bare av EU, men også av norske media ? Som vanlig er sannheten krigens første offer, men hvem stod egentlig bak krigen siden sannheten ikke har fått komme frem før ?

Nederst på siden, under intervjuet er det lagt ut lenker til video-dokumentarer om krigshandlingene i Sør-Ossetia i august 2008.

Hva skjedde i Sør-Ossetia 8-10 august 2008 ?

Som første vestlige media bringer Nyhetsspeilet det tidsviktige Putin-intervjuet i sin helhet, både som video med engelsk tekst  (3 deler) samt med utskrift av intervjuet på norsk. Se, les og vurder selv !

Her er intervjuet fra 29 august 2008 med Vladimir Putin (Интервью Путина),  som ble foretatt av den tyske journalisten Thomas Roth for TV-stasjonen ARD.

Her er Putin-intervjuet på norsk

Del 1  http://www.youtube.com/watch?v=30By6n3r_SQ

Thomas Roth: Herr statsminister, etter opptrappingen i Georgia, ser det internasjonale publikum og presse et Russland i isolasjon i forhold til resten av verden, etter at Russland begynte en krig i Georgia. Hvorfor har du plassert landet i denne isolasjonen ?

Vladimir Putin: Hvem anser du at startet krigen i Georgia?

Roth: Som jeg ser det, ble konflikten initiert av det georgiske angrepet på Tskhinvali i Sør-Ossetia.

Putin: Jeg takker for dette svaret. Det er riktig, det er slik det faktisk var. Vi vil ta mer i mer detalj om det senere. Nå vil jeg understreke at vi ikke har bedt om denne situasjonen. Og når det gjelder omdømmet til Russland, er jeg overbevist om at omdømmet til ethvert land som er i stand til å følge en uavhengig utenrikspolitikk for å beskytte livene til sine innbyggere bare vil styrke sitt omdømme.

Og omvendt. Omdømmet til andre land som gjør det til en regel for seg selv å blande seg inn i politikken i andre land ved å utvide seg utover sine egne nasjonale interesser, deres rykte vil avta. Dette sier alt.

Roth: Du har ennå ikke svart på spørsmålet om hvorfor du har risikert isolasjon av landet ditt fra resten av verden.

Putin: Jeg trodde jeg svarte på spørsmålet. Men hvis det krever ekstra forklaringer, vil jeg gi det.

Jeg er av den oppfatning at et land, i dette tilfellet Russland, som ville forsvare æren for sine borgere, hvis liv det fungerer for å beskytte, og opptrer i henhold til internasjonale lovforpliktelser i sammenheng med de fredsbevarende styrkene, det følger at slike land ikke vil komme inn i isolasjon. Med hensyn til Europa og USA – de styrer ikke verden.

Og omvendt. Jeg vil gjerne understreke igjen: Hvis noe land mener de er berettiget til å betjene sine egne personlige og nasjonale interesser med hensyn til utenrikspolitiske interesser i andre stater, vil omdømmet til slike land i verden gradvis avta. Dersom de europeiske landene legger seg på linje med USA’s utenrikspolitiske interesser vil de ikke, etter min mening, komme til å  lykkes.

Og nå til våre internasjonale lovforpliktelser. I henhold til internasjonale avtaler  har de russiske fredsbevarende styrkene fått plikt til å ta den fredelige befolkningen i Sør-Ossetia under sin beskyttelse. La oss huske i denne forbindelse, året 1995 i Bosnia –

Det er velkjent at de europeiske fredsbevarende styrkene i Bosnia, som besto av militære fra Nederland ikke stoppet en av de offensive sidene og dermed førte til ødeleggelsen av et helt lokalsamfunn. Hundrevis ble drept.

Denne tragedien i Bosnias Srebrenica er svært godt kjent i Europa. Skulle vi ha handlet på samme måte? Skulle vi ha ignorert aggresjon og dermed gjort det mulig for georgiske militære enheter å ødelegge menneskeliv i Tskhinvali?

Roth: Herr statsminister, dine kritikere sier at målet ditt i Sør-Ossetia var ikke å beskytte folk, men å forsøke å ytterligere destabilisere Georgia og å fjerne den georgiske presidenten fra kontoret. Hvorfor? For å hindre Georgia fra å bli med  i NATO. Er det slik?

Putin: Det er ikke slik, det er en forvrengning av fakta, dette er en løgn. Hvis dette var vårt mål – da hadde vi trolig startet denne konflikten. Men du har selv innrømmet at den georgiske siden startet denne konflikten.

Nå la meg hente frem fakta i nyere historie. Etter det ulovlige vedtak om anerkjennelse av uavhengighet for Kosovo, forventet alle at Russland ville anerkjenne uavhengigheten og suvereniteten til Sør-Ossetia og Abkhasia. Og vi hadde en moralsk rett til å gjøre det. Men vi gjorde det ikke. Vi handlet mer enn forsiktig og vi ”svelget «den ulovlige Kosovo-handlingen.

Men hva har vi fått igjen for vår selvbeherskelse ? En opptrapping av konflikten, angrepet på våre fredsbevarende styrker, raid og ødeleggelse av sivilbefolkningen i Sør-Ossetia ! Dette er fakta som er svært godt kjent og har vært publisert i hele Europa.

Den franske utenriksministeren var i Nord-Ossetia, hvor han møtte flyktninger fra den georgiske aggresjonen. Selv øyenvitner rapporterte at georgiske militære avdelinger kjørte over kvinner og barn med stridsvogner. De plasserte sivile i hjem og kirker og brente dem levende. Og georgiske soldater som hadde trengt seg inn i Tskhinvali, da de hadde gått forbi kjellere hvor kvinner og barn gjemte seg, kastet de granater inn. Hva er dette, om ikke folkemord?

Det Georgiske lederskapet, som igangsatte denne katastrofen, har undergravd den territorielle integriteten til Georgia gjennom deres handlinger. Slike ledere har ingen rett til å styre et land uavhengig av størrelsen. Hvis de var skikkelige mennesker ville de trekke seg umiddelbart.

Roth: Men herr statsminister, dette er ikke din beslutning, det vil være en georgisk avgjørelse.

Putin: Naturligvis. Men vi kjenner forskjellige presedenser.

Del 2

Del 2 http://www.youtube.com/watch?v=vTMZ2yvlf4s&feature=related

Putin: Vi husker hvordan amerikanske tropper marsjerte inn i Irak og hva de ønsket å gjøre med Saddam Hussein fordi han ødela noen sjiamuslimske landsbyer. I motsetning til dette var i løpet av bare de første timene av Georgias invasjon, ti landsbyer i Sør-Ossetia ødelagt, utradert fra jordens overflate.

Roth: Gir dette deg rett til å være (militært) ikke bare i konfliktsonen, men å marsjere videre inn i et suverent land, og å bombardere dette suverene land ? At jeg sitter her foran deg nå skyldes ren flaks. For en bombe fra et fly eksploderte hundre meter fra meg i et boligområde i Gori. Er det ikke et klart brudd på folkeretten at du nå faktisk okkuperer en suveren nasjon? Hvordan får du dette til å stemme ?

Putin: Vi reagerte innenfor parametrene av internasjonal lov. Angrepet på våre avdeinger med fredsbevarende styrker i Sør-Ossetia som resulterte i mordet på våre fredsskapere og drap på våre innbyggere anser vi uten tvil for å være et angrep på Russland.

I løpet av kampenes første timer, hadde de georgiske væpnede styrker allerede drept flere dusin soldater fra våre internasjonalt anerkjente russiske fredsbevarende styrker. I vår sørlige posisjon, det var posisjoner av fredsbevarende styrker både i sør og i nord, omringet georgiske stridsvogner de lett bevæpnede russiske fredsbevarende styrkene og åpnet direkte ild mot dem.

Når våre fredsbevarende styrker forsøkte å hente tung ammunisjon fra hengerne,  ble de bombardert av GRAD (”Stalin orgel”) rakettstasjonene. Ti russiske soldater som fortsatt var i hengerne ble drept på stedet – brent levende.

Roth: Herr statsminister…

Putin: Jeg er ikke ferdig ennå. Deretter angrep det georgiske flyvåpenet ulike punkter i Sør-Ossetia – ikke i Tskhinvilli regionen, men i sentrum av Sør-Ossetia selv. Vi ble tvunget til å åpne ild utenfor strids- og sikkerhetssonene på grunn av disse flyangrepene. Dette var stedene hvor de georgiske troppene ble styrt fra og operasjonssentrene som våre fredsbevarende styrker og borgere ble angrepet fra.

Roth: Men jeg har fortalt deg at boligområder ble bombardert av Russland. Jeg opplevde dette, ellers ville jeg ikke ha fortalt deg det. Kan det være at du kanskje ikke har fått all informasjon?

Putin:
Kanskje jeg ikke har all informasjon. Feil under militær operasjoner er også mulig. Bare nylig, i Afghanistan, har styrker fra US Air Force ikke bare angivelig engasjert seg i et angrep på en Taliban-kontingent, men ødelagt stedet, hundrevis av sivile som ble drept i et enkelt angrep. Dette er et første eksempel på militære feil.

Men det andre eksemplet er enda mer overbevisende. Det har seg slik at strids- og kontrollpostene, kontrollen av Luftforsvaret og radarstasjoner på georgisk side, var stasjonert i boligområder med sikte på å begrense muligheten for Russland til å forsvare sitt folk i Sør-Ossetia ved å bruke sivilbefolkningen – og deg – som gisler.

Roth: Vel, det er en antagelse. Herr statsminister, den franske utenriksministeren, Mr Bernard Kouchner, har uttrykt alvorlig bekymring for at det neste sentrum av konflikten vil være i Ukraina. Han nevnte spesielt Krim-halvøya og byen Sevastopol som det neste senteret for russisk aggresjon. Er Krim neste mål for Russland ? Svartehavsflåtens base ?

Putin: Så han sa: «det neste formål for russisk aggresjon” ? Men dette er ikke tilfelle i den georgiske konflikten. Det var vi som var ofre for aggresjon.
Våre amerikanske partnere har trent det georgiske forsvaret, bidratt med  betydelige midler, og sendt et stort antall instruktører som mobiliserte hæren der. I stedet for å lete etter løsninger på inter-etniske konflikter, har de bare dyttet en av partene i konflikten – den georgiske siden – til å utføre aggressive handlinger. Og vi er anklaget for å være aggressive ?! For en kraftig propagandamaskin Vesten har!

Nå kan du spørre: «Hva er Russlands neste mål ?» I den pågående konflikten hadde vi ingen «target «til å begynne med. Derfor er det misvisende å snakke om et «neste mål.» Skulle vi ha svingt våre pennekniver mot dem? Hva er den forholdsmessige bruk av makt når stridsvogner og tungt artilleri er brukt mot oss? Skulle vi ha fyrt med en sprettert ? De måtte regne med å få tennene slått ut.

Roth: Så du utelukker at Krim vil bli et mål ?

Putin: Tillat meg å svare, og du vil bli fornøyd. Krim er ikke omstridt territorium. Det er ingen etnisk konflikt der i motsetning til konflikten mellom Sør-Ossetia og Georgia. Russland anerkjente de nåværende grensene for dagens Ukraina for lenge siden. Vi har i utgangspunktet konkludert alle forhandlinger om grenser. Bare avgrensningssaker blir nå diskutert. Men dette er rent tekniske spørsmål.

Spørsmålet om «mål» for Russland fungerer kun som en provokasjon. På Krim er kompliserte prosesser i sikte: Krimtatarene, ukrainske folk, russiske folk og en slovakisk befolkning. Men dette er et internt problem i selve Ukraina.
Med Ukraina har vi en avtale om dokking av vår flåte i Sevastopol fram til 2017. Vi vil bli styrt av den nåværende traktaten.

Roth: Herr statsminister, en utenriksminister har uttrykt sin bekymring, i dette tilfellet, den britiske utenriksministeren Mr David Miliband. Han advarte om en ny – jeg bruker dette ordet fra sitatet hans – «kald krig» – mellom Russland og Vesten. Han advarte mot et nytt «våpenkappløp».  Er vi nå på randen av en ny «istid» ? Hva er din vurdering av denne situasjonen?

Putin: Det er et russisk ordtak som sier: «Stopp tyven ! Den som skriker høyest, det er tyven !”

Roth: Tyven, det vil da være, den britiske utenriksminister …

Putin: Det er hva du sier. Utmerket ! Det er en glede å snakke med deg. Husk, det var du som sa det.
Russland søker ingen provokasjoner, ingen spenning, med hvem det måtte være. Vi ønsker gode naboskap og partnerskap relasjoner. Hvis du tillater, vil jeg si hva jeg synes om dette.
Se, det var Sovjetunionen og Warszawapakten. Og det var de sovjetiske styrkene i Den tyske demokratiske republikk. Og vi må ærlig innrømme det, at det var okkupasjonsmakten som ble igjen i Tyskland etter andre verdenskrig.

Etter sammenbruddet av Sovjetunionen og Warszawapakten forsvant disse okkupasjonsstyrkene. Trusselen fra Sovjetunionen er borte. Men NATO og amerikanske styrker i Europa er fortsatt der. Hvorfor? Jeg vil fortelle deg hvorfor.
Det er for å opprettholde orden og disiplin i deres egen US-NATO-leir – for å holde dem innenfor ‘blokk disiplin’ trenger de en ekstern trussel. Og fordi Iran ikke er helt egnet for denne rollen, er det en sterk bevegelse, initiert av USA, for å gjenopplive fienden i Russland. Men i Europa er det ingen som er redde.

Roth: Mandag møtes EU i Brussel. Det vil bli snakk om sanksjoner mot Russland. Bryr du deg eller bryr du deg ikke siden du sier at det europeiske folk’s stemme ikke vil være representert ?

Putin: Hvis jeg skulle si at vi ikke bryr oss, at vi er likegyldige, ville dette ikke være sant. Selvfølgelig bryr vi oss. Selvfølgelig vil vi følge nøye med på hva som foregår der. Vi bare håper at fornuften vil seire.
Og vi håper at en objektiv og ikke en politisert tilnærming til begivenhetene i Sør-Ossetia vil bli gitt. Vi håper at handlingene til de russiske fredsbevarende styrkene vil bli støttet. Og at handlingene til den georgiske siden som utførte de kriminelle handlingene håper vi at vil bli fordømt.

Roth: I denne sammenheng vil jeg gjerne stille neste spørsmål. Hvordan løser du dette dilemmaet: På den ene siden er Russland ivrig etter å samarbeide med EU. Du kan ikke handle annerledes gitt de økonomiske forbindelsene mellom deg og Europa. På den annen side ønsker Russland å spille etter sine egne regler. Hvordan kan du oppfylle disse to problemene samtidig?

Putin: Vi kommer ikke til å spille etter noen spesielle regler. Vi ønsker at alle i  verden skal handle i overensstemmelse med de samme reglene som er referert til som «internasjonal lov.» Vi ønsker imidlertid ikke at disse begrepene skal bli manipulert av noen. I en region i verden vil de etterleve disse reglene, mens i en annen region, vil de følge andre regler, bare for å tilfredsstille noens egeninteresser. Vi ønsker felles regler som kontrollerer interessene til alle deltakerne.

Roth: Mener du at EU spiller med ulike regler i ulike regioner i verden som ikke samsvarer med folkeretten ?

Putin: Absolutt, hvor ellers? Hvordan kunne de anerkjenne Kosovo? De ignorerte Sebria’s nasjonale territorielle integritet fullstendig, og FNs sikkerhetsråds resolusjon 1244, som de sammen utarbeidet og støttet. Der kunne de gjøre det. Men man fikk ikke lov til å fortsette på en slik måte i Sør-Ossetia og Abkhasia. Hvorfor ikke ?

Roth: Betyr dette at Russland er den eneste som kan definere folkeretten? At alle andre manipulerer situasjonen – gjør det det riktig for Russland å definere og diktere folkeretten? Forstår jeg deg riktig?

Putin: Du har misforstått meg. Anerkjenner du Kosovo’s uavhengighet ? Ja eller nei ?

Roth: Jeg personlig? Jeg er journalist, og det er min jobb å rapportere.

Putin: Jeg mener vestlige land. Faktisk har alle godtatt den ulovlige uavhengigheten for Kosovo. Men hvis du anerkjente det der, må du anerkjenne det her – uavhengighet for Sør-Ossetia og Abkhasia. Det er absolutt ingen forskjell. Det er ingen forskjell i det hele tatt. Det er en forskjell som er funnet på av Vesten.
Der var det en etnisk konflikt – og her er det en etnisk konflikt. Der var det kriminalitet på begge sider. Og her kan vi trolig finne den. Sannsynligvis kan vi  finne det hvis vi graver. Der er vedtaket fattet om at disse to folkene ikke kan leve sammen i samme land – og her ønsker de ikke å leve sammen innenfor samme land. Det er ingen forskjell i det hele tatt, og alle innser dette. Dette er bare påfunn for å gi dekning for Vestens ulovlige vedtak.

Dette er Jungelens lov og Russland kan ikke godta dette. Mr Roth, du har bodd i Russland i lang tid og du snakker perfekt russisk, nesten uten aksent. Jeg er ikke overrasket over at du har forstått meg. Jeg er veldig fornøyd. Nå vil jeg ønske at våre europeiske kolleger som møtes den 1. september for å snakke om dette problemet, også skal forstå alt dette.

Ble FNs Resolusjon 1244 vedtatt? Ja, den ble vedtatt. Ble den territorielle integriteten til Serbia eksplisitt nevnt ? Ja, eksplisitt. Det var da, under anerkjennelsen av uavhengighet for Kosovo, at Resolusjon 1244 ble kastet i søppelbøtta. De simpelthen glemte den på tross av våre mange protester.

De prøvde å re-tolke den. Å vende innsiden ut på den. Det var umulig å lure seg vekk fra det – så de rett og slett glemte det. Hvorfor? De hadde ordre om det fra Det hvite hus, og alle har lystret.

Hvis europeiske nasjoner fortsetter med denne politikken med å adlyde ordre fra Det Hvite Hus, vil vi bare gå direkte til kilden for deres politikk og i alle europeiske saker forhandle direkte med Washington !

Del 3

Del 3  http://www.youtube.com/watch?v=PzH9H9TLx5k

Roth: Gitt den krisen som nå er tilstede i dine relasjoner med USA og EU, hvilke bidrag kan du støtte for å kjøle ned denne krisen?

Putin: Først av alt, virker det som denne krisen i stor grad ble provosert av våre amerikanske venner for å styrke deres valgkamp. Dette er bruk av administrative ressurser i sin mest beklagelige form – for å sikre fordel for en kandidat. I dette tilfellet fordel for det nåværende regjeringspartiet.

Roth: Men dette er ikke et faktum.

Putin: Kanskje. Imidlertid vet vi at det var mange amerikanske militære rådgivere i Georgia. Det er veldig dårlig å bevæpne arméen til den ene siden for å løse etniske problemer på en militær måte. Ved første øyekast er dette  mye enklere enn å føre langsiktige forhandlinger og å søke etter kompromisser. Men samtidig er det en svært farlig måte, en måte som USA så ofte velger, og rekkefølgen av hendelsene har bevist dette.

Amerikanske instruktører – alt personellet ble undervist om bruk av militære metoder – hvor skulle de bli benyttet ? I treningsleire og opplæringssentre. Men hvor var de? I kampområder !

Dette tyder på at den amerikanske administrasjonen var fullt klar over forberedelsene til militær aksjon – dessuten deltok de trolig selv i denne militære aksjonen. Fordi uten at det forelå ordre fra toppledelsen hadde amerikanske borgere ingen rett til å være tilstede i konfliktområdet.

Bare lokale innbyggere, OSSE-observatører og de russiske fredsbevarerne hadde lov til å bo i sikkerhetssonen. Vi har imidlertid funnet bevis for at det var amerikanske borgere i sikkerhetssonen som tilhørte verken den første, andre eller tredje kategorien. Hvorfor var de der? Det er spørsmålet ! Hvis de ikke vil fortelle oss det, og de tillot det, mistenker jeg at det ble gjort med vilje – for å organisere en liten seierrik krig.

Og hvis det planlagte skulle mislykkes ? Så skaper de et fiendebilde av Russland, og på dette grunnlaget, mobiliserer de velgerne rundt en av presidentkandidatene. Selvfølgelig vil kandidaten de vil fremme være fra det nåværende regjeringspartiet – fordi bare regjeringspartiet har slike ressurser.

Roth: Det siste spørsmålet jeg vil spørre deg er et spørsmål som jeg er veldig interessert i selv.
Tror du ikke at du personlig befinner deg i fellen til din autoritære stat? I det eksisterende systemet, får du informasjon fra dine hemmelige tjenester og fra andre kilder, som inkluderer det høyeste økonomiske sjiktet – endog  massemediene i Russland. Disse er, uten tvil, alle redde for å fortelle deg noe du ikke ønsker å høre.

Er det ikke da slik at ditt nåværende autoritære system hindrer et bredt utsyn for deg til å se hvilke prosesser som skjer i dag i Europa, USA og i andre land?

Putin: Kjære herr Roth, du har karakterisert vårt politiske system som «autoritært», og derfor et politisk system som skal fordømmes. Men vær snill, i denne sammenheng, la oss betrakte konflikten som vi for øyeblikket diskuterer.

Er du ikke klar over hva som har foregått i Georgia de siste årene? Det mystiske dødsfallet til Saakashvili’s motstander, Zurab Zhvania, statsministeren? Represaliene mot opposisjonen ? Den voldsomme måten  opposisjonsdemonstrasjonen i november i fjor ble slått ned på ? Måten de nasjonale valgene ble rigget på praktisk under unntakstilstand ? Og så denne kriminelle handlingen i Sør-Ossetia som resulterte i mange sivile dødsfall.

Og til tross for alt dette, fortsetter vesten å fremme Georgia som et «demokratisk land» som samtaler må føres med, og som skal tas inn i NATO og kanskje i EU? Regimet i Georgia er så fjernt fra hva Vesten ønsker at verden skal tro.

Men hvis et annet land beskytter sine interesser, om så bare sine borgeres rett til liv – som har vært angrepet – 80 av våre folk ble umiddelbart drept av det georgiske angrepet, 2000 sivile er døde til slutt – og vi beskyldes for å være «autoritære» ?

Og hvis vi beskytter livene til våre innbyggere, blir kolbasa [Russisk pølse siden Russland er avhengig av europeisk matimport] tatt fra oss? Har vi et valg mellom pølse og livet? Vi velger livet, Mr Roth.

Roth: Men i ditt eget land ..

Putin: Vennligst – la meg få snakke om pressefriheten siden du tok dette opp. Hvordan har disse hendelsene blitt presentert i amerikanske medier, et av de såkalte fyrtårn for demokratiet ?
Jeg var i Beijing når alle disse hendelsene skjedde. Der begynte den massive bombingen av Tskinvhalli, det var allerede bakkeoperasjoner utført av georgiske soldater, mange ofre, og ingen hadde rapportert noe om disse hendelsene !

Vi hadde ikke før drevet tilbake aggressoren, slått tennene ut på ham og han hadde så vidt rukket å slippe sine amerikanske våpen i all hast og flyktet – og plutselig husket vestlige media alt om folkeretten og kalte Russland aggressoren. Alle begynte å jamre ! Hvorfor en slik selektivitet?

Roth: Bør ikke Russland ta vare på sine egne økonomiske interesser fremfor å fremmedgjøre sine europeiske partnere?

Putin: Ok, la oss snakke om «pølseøkonomien”. Vi ønsker normale relasjoner med våre europeiske partnere. Vi er en veldig pålitelig partner. Vi har alltid oppfylt våre forpliktelser.

Når vi bygget et rørledningssystem i Tyskland tidlig på 60-tallet, rådet våre partnere over Atlanterhavet tyskerne til ikke å godkjenne dette prosjektet. Du bør være klar over dette. Men så gjorde ledelsen av Tyskland den riktige avgjørelsen, og dette systemet ble bygget. I dag er dette en pålitelig kilde til energiforsyning for den tyske økonomien.

La oss se på den globale økonomiske situasjonen. Hva er vår eksport til Europa og USA? Mer enn 80% av ressursene – olje, gass, tømmer, metaller og gjødsel. Det er alt som verdensøkonomien og også europeisk industri etterspør. Alt dette er ting som meget enkelt kan bli solgt på verdensmarkedet hvis det skulle bli sanksjoner mot oss.

Når det gjelder deres eksport til oss, er Russland et stort og pålitelig marked. Har noen ønsket å slutte å selge til oss lenger? Vel, da vil vi kjøpe disse produktene andre steder. Hvem vil få fortjeneste fra dette ? Ikke våre partnere i Europa. Kanskje de over Atlanteren ?

Vi er et offer for aggresjon og Vestens forvrengte propaganda. Vi ønsker en objektiv analyse av situasjonen som vi ikke får. Vi bare håper at sunn fornuft og rettferdighet vil seire.»

Utskriften av intervjuet er hentet og oversatt fra:
http://www.realjewnews.com/?p=269 (del 1)
http://www.realjewnews.com/?p=270 (del 2)
http://www.realjewnews.com/?p=272 (del 3)

Mer video-dokumentasjon

«War 08.08.08. The Art Of Betrayal». Dokumentarfilm om Georgia’s militære angrep på Sør-Ossetia i 5 deler

http://www.youtube.com/watch?v=RE-LBIYkmSs

http://www.youtube.com/watch?v=JDb0hrXBwqM

http://www.youtube.com/watch?v=X_r_wZbxIiA

http://www.youtube.com/watch?v=ThQswsNK_iY

http://www.youtube.com/watch?v=Y6mRJuBTqzU

 
Her er en annen dokumentarfilm om krigen mellom Russland og Georgia (med fokus på militære aktiviteter)
http://www.youtube.com/watch?v=W6nOCK-Dgzo&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=FLrAZKQDLTk
http://www.youtube.com/watch?v=x125AH-WiyY

Hans Gaarder

Hans K. Gaarder er utdannet siviløkonom og svært tverrfaglig av legning og mest interessert i det som ikke har med økonomi å gjøre.

Hans har arbeidet i mange år med etterforskning i det offentlige og med fri og uavhengig forskning i privat regi. Er frontlinjeforsker på skjulte maktstrukturer, utenomjordisk liv og helse (Teoretisk Fysiologi og vaksiner).

Varsle om nye kommentarer
Varsle om
guest

65 Kommentarer
Eldste
Nyeste Mest populær
Inline Feedbacks
Vis alle kommentarer
Thor
Thor
Abonnent
13 år siden

Denne artikkelen har jeg ventet og lengtet etter å lese..!! Agenter fra Usa og Israel som prøvde på angrep av Iran fra Georgia og at Russland averget en eventuell 3 verdenskrig…Bra artikkel Hans!!!

bin Laden
bin Laden
Abonnent
Svar til  Thor
13 år siden

3.verdenskrig pågår i ca.10 år nå.
Kun en total analfabet kunne påstå at fascistisk ruseland eid av jødeoligarker, med trynet i tsjetsjensk blod opp til ørene, har avverget 3.krig og satte kjepper i jødiske hjul.
Georgias marionett-president (og Gud vet hvem sin agent) jøde Isaakashvili spiller sin klovn-rolle mens jøder fra ruseland, misdannelse «israel» og United Stupids kombinerer og deler gater i byer om narkodistribusjon.

Ta bort dette halvjøde-fascistens putin-trynet med satanistiske horn på pannen ingen plastisk kirurgi klarer å skjule trass i alle silikon-sprøyter.

ubu
ubu
Abonnent
Svar til  bin Laden
13 år siden

jøder meg her og jøder meg der. -Det virker på meg som det er lite tvil om at Russland ikke følger samme NWO spor som nato/vesten/bilderberg. -Det er en grunn for at det aldri har blitt invitert noen russere med i bilderbergergruppen, og det er en grunn for at Russia Today er den mainstreamnyhetskanalen vi må gå til for å få kritisk informasjon om 911, svineindluensaen, politistaten USA osv osv.
Russland startet kanskje på en absurd måte denne krigen mot terror, mot noe som ligner svært mye på en falsk flagg operasjon for å starte krigingen mot Tsjetjenia, men de følger ikke samme sporet. Russland har stått opp for Iran, ble angrepet av NATO/georgia, osv.

Om ikke Russland nødvendigvis er good-guys, så er ihvertfall Putin/Russland motstandere mot en NWO med USA/Israel i ledelsen.

Shakasiwili sa at han utførte angrepet på Sør Ossetia for en NWO, på samme måte som mossad agentene filmet WTC angrepet for NWO.
Russland ble angrepet, og har tillatt mediene sine å dekke sannheten ved 911.
Russland er kanskje for en type one-world-government de og (det er flere i ledelsen som har snakket om det) men det er ikke den samme som den vestlige alliansen sin.

sjokomelk
Abonnent
Svar til  bin Laden
13 år siden

Klar, objektiv og konsis som vanlig.

En mann med åpenbar agenda
Svar til  Thor
8 år siden

NRK har nå en god dokumentar tilgjengelig. Om Putins vei til makten og hans agenda.

http://tv.nrk.no/program/KOID21000515/hvem-er-vladimir-putin

Meget sterk dokumentar. Sterke poenger som Russlands eget 11. september og krigen mot Tjetsjenia. Hvorfor valgte Jeltsin Putin som sin etterfølger? Intervju med mange avhoppere som før sto Putin meget nær.

Har du en PS4 kan du se dokumentaren gjennom NRKs app for PS4.

Quark
Quark
Abonnent
13 år siden

Artikkelen viser meg hvorfor man har egen utdannelse for journalister.

Otto
Abonnent
Svar til  Quark
13 år siden

Journalister – maktens sprellemenn

Den dagen man lærer at å skrike gir morsmelk og kroppskontakt, den dagen man går til den varme vedovnen og legger hånden på den, og aldri gjør det mer, de dagene startet journalistskolen.

Kjetil S
Skribent
Svar til  Quark
13 år siden

Hva mener du her Quark? Uttalelsen din kan nemlig leses på to måter; at du synes artikkelen er dårlig og det derfor er tydelig for deg at artikkelforfatter burde vært på journalistskole, eller at det er åpenbart for deg at utdanningen vestlige journalister har tatt har gjort de så ensidige og «lett å styre» at de ikke har rapportert det som egentlig skjedde i Georgia.

Jeg mistenker det første…

En mann med åpenbar agenda
Svar til  Quark
8 år siden

Vil Sverige bli angrepet av Russland som fase 2 av tredje verdenskrig? Det kan se sånn ut når man leser visjonen som Birger Claesson fikk fra Gud. Han ser Sverige angrepet av Russland i en profetisk visjon. Men ingen hjelper svenskene, ikke NATO og ingen EU-land. Men deretter faller mørket over hele verden. Er dette mørket et bilde på en tredje verdenskrig?

Sverige holder russerne unna kjerneområdene, eksempelvis Bofors og Stockholm. Så ser broder Birger brudens bortrykkelse:

Då fick jag höra ett stort jämmerskrik bland folken. Så såg jag en ljusstrimma ovanför allt mörker och ur mörkret såg jag en stor skara vitklädda gestalter ryckas upp mot ljusstrimman. Därifrån hörde jag en underbar sång om Lammet, som har köpt oss fria åt Gud med sitt blod.

Mange har sett profetiske visjoner om at Russland angriper Tyskland, USA, Nord-Norge og Sverige. Men til slutt vil Russlands hær bli gjort til intet i Israel, som beskrevet i profeten Esekiel kapittel 38-39. Fra militærbasene på Krim er sjøveien til Syria og Israel ganske kort. I disse dager ser det ut til at Russland erobrer en korridor gjennom Ukraina ned til Krim.

Men før krigen i Esekiel 38-39 kan finne sted må nødvendigvis angrepet skissert i Salme 83 være fullført. Israel blir ifølge Salme 83 angrepet av sine mange nærliggende naboland.

http://wp.me/p3uvTQ-ch
+

Mole
Mole
Abonnent
Svar til  En mann med åpenbar agenda
8 år siden

En mann med åpenbar agenda skrev
» Det kan se sånn ut når man leser visjonen som Birger Claesson fikk fra Gud.
Mange har sett profetiske visjoner om at Russland angriper Tyskland, USA, Nord-Norge og Sverige. »

Mole
Er dette profetier av ekte karakter??

1 John chapter 4
1 Beloved, believe not every spirit, but try the spirits whether they are of God: because many false prophets are gone out into the world.

Matthew chapter 7
22 Many will say to me in that day, Lord, Lord,
have we not prophesied in thy name?
and in thy name have cast out devils? and in thy name done many wonderful works?

23 And then will I profess unto them, I never knew you: depart from me, ye that work iniquity.

22 Mange skal si til meg på den dagen:

‘Herre, Herre! Har vi ikke profetert ved ditt navn,

drevet ut onde ånder ved ditt navn og gjort mange mektige gjerninger ved ditt navn?’
23 Da skal jeg si dem rett ut: ‘Jeg har aldri kjent dere. Bort fra meg, dere som gjør urett!’

Dsapnmnp
Dsapnmnp
Abonnent
13 år siden

ang pressefrihet og sånnt:

slo meg nå at vi i «vesten» har ett langt «bedre» propaganda apparat enn russen,
grunnen er at i russland så vet folk at det er mye propaganda i mediene.. sånn har det altid vert og kommer nok til å forbli en god stund.

mens her i vesten tar så altfor mangen det som kommer fra media for god fisk, for VI har jo full pressefrihet.. DET vet jo alle, avisen lyger ikke..

Uenur
Uenur
Abonnent
Svar til  Dsapnmnp
13 år siden

De har slett ikke bedre propaganda,men ellers er det riktig som du skriver.Russerne,og de tidligere sovjetiske statene vet at de ikke kan stole på media,men hva po–er kan de gjøre.De sorterer etter hva de har å se/høre på! Ellers så har de jo nettet de også da,enn så lenge. Bare vent,det kommer ikke å være fri tilgang til alt på nettet lenger der,og heller ikke her-men det tror vi selvfølgelig ikke på,,enda. Bare følg litt med på hva amerikanere er i ferd med å få sine lovgivende med på. Sterke restriksjoner på nettbruk.Tror dere det er porno og voldskanaler som blir de første som faller. Neida, det er såkallte konspirasjonssider som er de første til sensur… Lurer på hvorfor,etter som de ikke finnes sannhet i noe som kommer derfra!

Tove
Tove
Abonnent
13 år siden

Tusen takk Hans ;-)
Endelig en skikkelig sammenheng. Jeg husker jeg lette med lys og lykte for å finne ut hva som egentlig skjedde her.
Jeg fannt ut nok til å lande på noe i nærheten av dette her. Og hvis jeg ikke husker helt feil, var det «noen» som benyttet kaoset rundt, til å forsøke å snike inn et rakettskjold i Polen? Som mislyktes. Men aner ikke hva som skjedde med det siden..

Ryktebørsen ville også ha det til at Am. etterretn. måtte flykte ut av Georgia i hui og has, og at Russerene i den sammenheng fikk samlet en mengde bevis på hva som egentlig skjedde. Russerene satt med ruterknekten, derfor landet saken både raskt og pent. Siden har ingen beleilig nok snakke om det. Til sammeligning så var pressedekningen i feks kosovo enorm. Pussig ?
Neppe.

Kjetil S
Skribent
13 år siden

Jeg var så heldig at jeg akkurat hadde oppdaget http://www.globalresearch.ca i månedene før Georgia-krigen, så jeg hadde gleden av å oppleve i «real-time» hvordan det som stod i vestlig media laaangt fra viste et objektivt bilde av hva som egentlig skjedde. I ettertid har det kommet frem mer og mer informasjon som viser med all tydelighet et bilde av Den Frie Vestlige Presse som intet annet enn et meget effektivt propagandaapparat.

Her er en rekke artikler som bør leses kronologisk fra topp til bunn om man ønsker å se det geo-strategiske spillet. Merk at disse artiklene ikke er SANNHETEN (som mange fortvilet letere etter) men indikatorer på at det bildet som vestlig media forsøker å skape etter alt og dømme ikke er annet en propaganda designet og sendt ut fra Washington, evt Langley. Jeg er selvsagt oppmerksom på at det som kommer fra Russerne heller ikke er SANNHETEN. Det skulle da bare mangle.

http://www.globalresearch.ca/index.php?context=va&aid=9774
http://www.globalresearch.ca/index.php?context=va&aid=9788
http://www.globalresearch.ca/index.php?context=va&aid=9783
http://www.globalresearch.ca/index.php?context=va&aid=9826
http://www.globalresearch.ca/index.php?context=va&aid=9816
http://www.globalresearch.ca/index.php?context=va&aid=9831
http://www.globalresearch.ca/index.php?context=va&aid=9829
http://www.globalresearch.ca/index.php?context=va&aid=9857
http://www.globalresearch.ca/index.php?context=va&aid=9855
http://www.globalresearch.ca/index.php?context=va&aid=9854
http://www.globalresearch.ca/index.php?context=va&aid=9915
http://www.globalresearch.ca/index.php?context=va&aid=9976
http://www.globalresearch.ca/index.php?context=va&aid=9998
http://www.globalresearch.ca/index.php?context=va&aid=10007
http://www.globalresearch.ca/index.php?context=va&aid=10005
http://www.globalresearch.ca/index.php?context=va&aid=10003
http://www.globalresearch.ca/index.php?context=va&aid=10038
http://www.globalresearch.ca/index.php?context=va&aid=10195
http://www.globalresearch.ca/index.php?context=va&aid=10253
http://www.globalresearch.ca/index.php?context=va&aid=10254
http://www.globalresearch.ca/index.php?context=va&aid=10449
http://www.globalresearch.ca/index.php?context=va&aid=11053
http://www.globalresearch.ca/index.php?context=va&aid=11113
http://www.globalresearch.ca/index.php?context=va&aid=11167

Tove
Tove
Abonnent
Svar til  Kjetil S
13 år siden

Som Rogozyn sier, det ble en propaganda krig. men i det minste litt enklere når man får begge sider.

Min respekt for journalistikk brakk ryggen å døde i 1997. Da var jeg på Svalbard under oprafjellulykken da et Russisk Tupolev knakk i to og 141 mennesker døde. Da fikk jeg se virkelighetens verden, tro meg det var ikke et pent syn, verken fra presse, etteretning, eller mydigheter. Men befolkningen gjorde (de norske) det de maktet for å hjelpe/trøste, kom hele det norske pressekorpset med en relativt uspiselig kjennt Russlandskorrespondent i spissen og lagde fullstendig krig av en katastrofe aldeles grusom fra før!

Otto
Abonnent
13 år siden

I følge Fritz Springmeier villle andre verdenskrig sluttet i år 1942 hvis det ikke ble tatt grep fra eliten som styrte alle sider i krigen. De ga ordre til alle styrker om ikke å senke blant andre Onassis’ noen hundre skip, slik at han og andre med sin flåte kunne skaffe alle forsyninger som krigsmaskinen trengte. Min far er krigsseiler og overlevde trolig av samme grunn, dog med tynnslitte nerver etter fem år med elitens terrorisering. Som takk fikk han et ublidt møte med SS i krigens siste dager, et SS styrt av samme nevnte elite.

Ikke ett eneste skip i Onassis’ flåte ble senket i de tre årene som gjensto, så eliten hadde full kontroll. De valgte å avslutte med the Manhattan project og et atomvåpen fyrverkeri med massakre i Nagasaki og Hiroshima, mest for å skremme vettet av alle i kommende generasjoner, og merk, fram til dags dato, pågår for fullt ennå.

Se på dagens militære radarstasjoner som står på våre fjell, et anlegg er på Gråkallen ved Trondheim, like ved der jeg bor. Anlegget er ikke der for å beskytte oss mot fienden som proklameres. Det er der for å gi oss en illusjon om at verden er farlig og at fiender kan slå til når som helst. Hvem er egentlig fienden? Det er samme nevnte elite som også i dag styrer alle sider, alle nasjoner, og har full kontroll. Radaranleggene, mikrobølgestasjonene, er mer egnet til blant annet mind control av befolkninga.

World System and the Illuminati

Otto
Abonnent
Svar til  Otto
13 år siden

Israel aims its nuclear warheads at Europe. Eliten som er nevnt i forrige post ga krigsherrene i oppgave å etablere Israel, Balfour Declaration of 1917

Tove
Tove
Abonnent
13 år siden

Forundrer meg ikke Otto.
Beklager for din far. Men sånne ting blir veldig virkelig når man får de så nærme seg selv. Da blir de helt umulig å ignorere, det er jo en fordel.
For meg virker det som mange våkner og kommer ut av zombie søvnen sin. Vi kan alltids håpe, sånn at det ikke blir meningsløst for alle de menneskene som nettopp din far.

T
T
Forfatter
13 år siden

Tror egentlig ikke nyhetsspeilet har godt av å velge side i denne saken, det er sikkert det som er NWOs plan…få oss til å tro at landegrenser og Nasjonale våpen symbol teller for noe, at vi skal dø for konge og fedreland… det er lett for NWO å starte en verdenskrig siden de har infiltrert alle land og kan således starte kriger ved å sette nasjoner opp imot hverandre. Når vi bryter denne illusjonen finner vi ut at vi er alle mennesker og har ikke noe behov for å utkjempe kriger for globalistene lenger.

Her er uansett en link relatert til tema, fire NATO fly geileder Russiske bombere:

http://en.rian.ru/russia/20100312/158173474.html

skulb
skulb
Abonnent
Svar til  T
13 år siden

Kanskje, men det må være lov å påpeke hvilke land som er «styrt» av NATO- untevnte, halvfascistiske kryp som Sakashvili og hvilke land som blir angrepet av disse for å destabilisere sentralasia.
Jeg var I Roma når dette angrepet fant sted og hadde vandret rundt på Forum in 35 varmegrader hele formiddagen. Likevel klarte jeg selv midt i heteslaget å få med meg at både McCain og Bush var svært ivrige etter å velte skylden over på Russland for hele greia, til tross for at det kom klart fram at russerne ikke dukket opp før etter at Georgia hadde angrepet.

Det får jaggu være måte på hvor teite folk skal være, det er totalt uforståelig at noen i det hele tatt kan ta vestlig presse på alvor i noen som helst sammenheng atter den kollektive Omertaen angående 9/11.Hele verden vet at 9/11 ble planlagt i vestlige etteretningstjenester, og gjennomført ved hjelp av dobbelagenter og folk på innsiden av forsvarsetablissementet, men vestlig presse har fortsatt ikke skrevet ett ord om dette.
På samme måte vet hele verden at Al Qaida var i Tsjetsjenia for å destabilisere sentralasia på vegne av NATO/CIA/MI6, og at uansett hva russerne gjorde feil var de langt fra alene, og de vet at Georgia angrep først. Det ble sagt klart og tydelig på CNN før mediepropagandaen fikk fast tak på situasjonen.
Media gjorde lignende feil på 9/11 når de intervjuet vitner som snakket om eksplosjoner, rapporterte om fallende skyskrapere 20 minutter før de falt ned(BBC) og når de filmet plenen utenfor Pentagon.

sjokomelk
Abonnent
Svar til  skulb
13 år siden

Nei, «hele verden vet» ikke hva som «egentlig» skjedde 11/9-2001. De fleste godtar den offisielle forklaringen.

skulb
skulb
Abonnent
Svar til  sjokomelk
13 år siden

Det jeg mente var at hele verden så hundrevis av vitner i New York si at exsplosiver gikk av rett før bygningene falt. Deretter så hele verden at CNN og BBC rapporterte at WTC 7 raste sammen 30 minutter før det skjedde, enda bygningen ikke hadde blitt truffet av noe som helst og var uten nevneverdige strukturelle skader.

At folk deretter glemte at de hadde sett dette fordi det ikke harmonerte med den nye offisielle versjonen er en helt annen sak. Det jeg skrev var mediekritikk og bør leses deretter. Media rapporterte selv at 9/11 var en provokasjon umiddelbart etter angrepet og før de hadde koordinert scriptene de utvilsomt ble foret med gjennom de første par dagene. Det samme er tilfellet med angrepet i Kaukasus.

skulb
skulb
Abonnent
Svar til  sjokomelk
13 år siden

Forøvrig skrev jeg ikke «egentlig» så hvorfor du later som om dette er et sitat av meg sliter jeg med å forstå. Det er èn virkelighet og èn sannhet amgående hendelser i den fysiske virkelighet, men mange perspektiver. Det må være lov å påpeke at den offisielle versjonen av 9/11 er svært usannsynlig, for å si det mildt. Måten du setter «egentlig» i anførselstegn på tyder på at du forutsetter at den absolutte sannheten har blitt formidlet gjennom media og at dette er et uegnet debattema. Derfor fortjener jeg å bli satt i anførselstegn når jeg forutsetter at alt som har blitt sagt i media om dette temaet er en løgn.

Kanskje jeg har misforstått men det minste du kan gjøre er å være litt mer nøyaktig når du skal sitere.

smurfen
Redaksjonen
13 år siden

Denne artiklen passet jo som hånd i hanske til DB artiklen i dag

Full panikk i Georgia etter falske TV-nyheter
TV-nyhetene til Den regjeringsvennlige kanalen i Georgia meldte om russiske tanks som ruller inn i hovestaden og drap på presidenten i dag

http://www.dagbladet.no/2010/03/13/nyheter/utenriks/russland/georgia/tv_og_medier/10844631/

ja det var jo kankje ikke så rart etter den kjempe vellyka aksjonen med og la ear force one fly lavt over NY i fjor, det ble masse panikk og flachback efekten etter 9/11 kom tilbake

hrchrister
hrchrister
Abonnent
13 år siden

Hvilke dustete ekstremister er det egentlig som står bak «Nyhetsspeilet»?? Enhver som har litt peiling på Øst-Europa og Russland skjønner hvilken jævel Putin er. Denne hjernevaskingen Putin-regimet utsetter sin egen befolkning for, med å skylde på «anti-russiske strømninger» og at alt er amerikanerens feil, veit alle med vett i hodet er billig knep et autoritært og kriminelt styre gjør overfor en lite årvåken befolkning for å slippe unna med sine kriminelle handlinger.
Les svarene til Putin: de er unnvikende og rett og slett latterlig idiotiske! Han svarer ikke skikkelig på ett, eneste spørsmål! Han bare viser til at amerikanerne er rota til alt ondt. At russerne alltid gjør ting rett, og at all kritikk bare er skapt av «vestlig propaganda.»
Slikt går an å fortelle til et lite opplyst og vane-hjernevasket eks-sovjetisk publikum i Russland. Et folk som ikke har vært fritt i hundrevis av år. Men blant mer opplyste vestlige lesere er jo dette det rene svada! Og tullingene i «Nyhetsspeilet» mener Putin-intervjuet gir det rette bildet av situasjonen i Georgia! At det går an!
Jeg har bodd i Øst-Europa i mange år. Jeg ser med egne øyne hvordan det kriminelle regimet i Kreml herjer og mobber alle land i eks-Sovjet som nekter å la seg innlemme i det dinosauriske russiske «innflytelsesfærene», eller som nekter å innrette seg «russisk logikk» og førhistorisk samfunnsagenda. Russland blander seg inn i interne saker i de fleste Øst-Europeiske land på en måte som ville vært en krigserklæring om de f.eks. ville gjort i Norge. Putin sier de ønsker normale forhold til alle land. DET ER LØGN! Hvorfor setter da Russland igang svære IT-angrep mot naboland, arrangerer masseopptøyer, sender inn spioner, spyr ut russiske pass til eksilrussere for senere å vedta lover om at de skal forsvare «alle russiske borgere i alle land», vedtar at de kan bruke atomvåpen mot de som «plager» russere i andre land etc. Hvorfor skaper de grensestrider. Hvorfor bruker de de små russisk minoriteter i hvert øst-europeisk land som politisk redskap? Hvorfor blånekter Russland på at Russland under Sovjet var like ille som Nazi-Tyskland? Hvorfor gir Putin ut medaljer til russiske historikere, og advarer dem må å «fortelel en historie vi må skamme oss over»???
Bakgrunnen for konflikten i Georgia var at Kreml utnyttet russiske minoriteter i landet, pøste på med russiske pass, spydde ut propaganda via russiske, ufrie medier til russere i Georgia, bevæpnet betalte opprører for å bråke, slik at den mindre lure presidenten i Georgia åpnet ild mot dem. Hvem med sine fulle fem tror egentlig på Putins propaganda om at Sakasvhilli angrep Russland, det er jo helt sykt, et slikt angrep er han jo dømt til å tape!!!!! Sakashvilli angrep Kreml-betalte opprørere, som timene før alt brøt ut begytnte å skyte. Hvorfor sto russiske militære klare med så store styrker på den georgiske grensen, og hvordan i alle verden klarte de å være der så rakst??
Putin er vårt tids Stalin eller Hitler, makan til naivt idioti fra Nyhetsspeilets side er helt utrolig!

Den Lille Snille Ulven
Den Lille Snille Ulven
Abonnent
Svar til  hrchrister
13 år siden

Putin: For en kraftig propagandamaskin Vesten har !

Et bevis på dette er hrchrister’s melding over. Her har vestlige THEY-media’s budskap blitt slukt med agn, søkke og snøre:
«Hvem med sine fulle fem tror egentlig på Putins propaganda om at Sakasvhilli angrep Russland, det er jo helt sykt, et slikt angrep er han jo dømt til å tape!»

Georgia’s «gale hund» Sakasvhilli angrep ikke Russland som sådan, men et bestridt territorium, som på kartet ser ut til å befinne seg «inni Georgia». Allerede i 1992 var det en kraftig krig mellom Georgia og Sør-Ossetia.

Det er faktum at USA/NATO hadde «tunge» militærøvelser med Georgia få uker i forveien. Under en av disse øvelsene dukket Sakasvhilli uventet opp og ble glad for å oppdage en meget velutrustet og stridsdyktig georgisk armé. Tidspunktet for Georgia’s angrep var velvalgt, med Putin på tribunen i Russland og et fredelig Russland som svært ugjerne ville ønske å bedrive krig under OL.

Det kritiske for om Georgia-angrepet skulle lykkes var om de georgiske styrkene ville klare å kontrollere/ødelegge Roki-tunnelen nord i Sør-Ossetia som de russiske troppene trengte for å kunne nå Sør-Ossetisk territorium. Dette lyktes ikke.

Det som Russland foretok seg som det kan være delte meninger om i ettertid var at de etter å ha reddet de sivile og kastet de georgiske angriperne ut av Sør-Ossetia var at russerne fortsatte over grensen og inn i Georgia hvor de tok for seg av og ødela det de kom over av (USA-NATO sponset) militærmateriell. Det som var klart var at en armé som benyttes til å massakrere sivile bør bli «avvæpnet» for å hindre gjentagelser. Kanskje gikk Russland for langt i dette. Jeg tror ikke befolkningen i Sør-Ossetia synes det.

Det er en styrke for Nyhetsspeilets presentasjon av det undertrykte Putin-intervjuet at kommentatorer som hrchrister står frem og beviser effektiviteten av vestlige media’s propagandamessige hjernevask i denne saken.

Her er litt hjemmelekse til hrchrister:
1. Hvor mange land har USA / NATO angrepet militært etter år 2000 ?
2. Hvor mange land har Russland angrepet militært etter år 2000 ?

vidar
vidar
Abonnent
Svar til  Den Lille Snille Ulven
13 år siden

Glimrende svart ulv. men det viktigste hrchrister glemmer synes jeg er det faktum at intervjuet i seg sevl ble sensurert. medias oppgave er å informere på en objektiv måte og så kan leserne selv reflektere og gjøre opp sin mening. vestlig media håner sine (tidligere) lesere når de sensurerer på denne måten. slik jeg ser det er det 2 grunner til sensureringen, og begge grunnene vekker medieforakt.

1) de sensurerte intervjuet fordi putin snakket mye sant/fornuft og medias eiere vil ikke at folk skal vite sannheten

2) de sensurerte intervjuet fordi de tror vestlige innbyggere er for dumme til å klare å gjennomskue putins propaganda

hrchrister er åpenbart av den oppfatnngen at grunn 2 er riktig. diktaturer fungerer på samme måte, da vet diktatoren best og det er forbudt å tenke selv…

Tove
Tove
Abonnent
13 år siden

Hr Christer. Jeg opfatter denne artikkelens hensikt litt anderledes jeg da. Som det står; artikkelen vesten ikke ville trykke. Tror heller ikke at noen ved sine fulle fem tror at dette er sannheten. Bare nok en bekreftelse på at media er en propagandamaskin på BeGGE sider. At begrepene ytrings og trykkefrihet bare er en illusjon. Jeg tar imidlertid av meg hatten for at du har bodd i Øst-Europa! Det har ikke jeg, men jeg har hatt den erfaring å være nabo til en russisk bosetning. Sett hvordan det såkalte klasseløse samfunnet deler ut medaljer. ( Jeg har selv blitt tilbudt en, men takket nei! Fordi jeg syns det var smakløst, og fordi jeg bare gjorde jobben min.) Jeg var vitne til hvordan de holdt befolkningne i et jerngrep. Arbeiderne som ble månedens arbeider fikk være med på handletur til Longyearbyen, hvor de kom å bad om gratis handleposer. De hadde nemilg ingen penger. De fikk føst lønn når de kom tilbake til russland, være seg ett eller mange år etter. De sendte alle barna tilbake til russland under forklaringen; vi har ikke råd til stadig å få opp ferske grønnsaker og gi barna det kostholdet de trenger. Les; produksjonen blir mindre effektiv da barna tar for mye oppmerksomhet. En gikk til oss, GIKK, det er langt, for å kjøpe kunstmaling, han ble staffet da han kom tilbake. Forøvrig samme person som sa til meg, for guds skyl, stol aldri på en Russer ! Jeg har ingen grunn til å tro at disse menneskene hadde det værre enn resten av landet, snarere tvert i mot!
Nei når en konflikt som antagelig er et politisk komplott blir dekket av et propaganda maskineri uten skrupler, kan det blir svært vanskelig å finne sannhetet. Hvis den nå engang finnes.

Tove
Tove
Abonnent
13 år siden

Putin: Det er et russisk ordtak som sier: “Stopp tyven ! Den som skriker høyest, det er tyven !”

Akkurat som på Barneskolen; Ole stikker passeren i ryggen til Espen. Espen skriker og må gå å sette seg på gangen.

Den Lille Snille Ulven
Den Lille Snille Ulven
Abonnent
13 år siden

Her er et debattinnlegg fra da Georgia-konflikten var fersk !

«Jeg er en «informasjonshai» som nå har sluttet å lese norske aviser og ser nesten ikke på TV-nyheter. Nå føler jeg meg mer «opplyst» enn noengang og med fungerende «antenner» for å tolke informasjon som ikke er blitt hemmet av den vedvarende intetsigende støyen fra «vanlige» media.

Et ferskt eksempel på elendig dekning av en viktig begivenhet er det som skjedde i Sør-Ossetia, hvor Georgia og Russland var involvert.

I en fakta-sammenstilling av hendelsene har Aftenposten klart å utelate at det faktisk var Georgia som startet, ved å bombardere sivile georgiere og russere med raketter, fly og artilleri
(se http://www.aftenposten.no/nyheter/uriks/article2586085.ece).

Dekningen fra norske media dreide seg hovedsakelig om hvor alvorlige Russlands militæraksjoner hadde vært. Da Sveriges utenriksminister Carl Bildt var i stand til å sammenligne Russland med Hitler fikk han store fine oppslag, uten et snev av forsøk på å henge bjella på katten, f.eks. det faktum at Carl Bildt er mangeårig Bilderberg-deltager (trolig på vei inn i eksekutivkomiteen som ønsker å bestemme verdens fremtid, hvis han ikke allerede er der). Russland og Kina er nå ansett for å være de fremste hinderne for Bilderbergernes globaliseringsplaner. (Norge anses for forlengst å være inne i folden, takk til Gro og Stoltenberg og «Dear Condi» Gahr Støre og andre norske ledere som er styrt utenfra).

Det nære militære samarbeidet mellom USA og Georgia er ikke nevnt med ett ord. F.eks. fant det sted en militærøvelse ved navn «Immediate Response 2008» i annen halvdel av juli. Her deltok bøttevis av amerikanske soldater, inkl. reservister fra US Marines (se f.eks.
http://postmanpatel.blogspot.com/2008/08/us-army-exercise-immediate…)

På denne øvelsen dukket Georgia’s president overraskende opp og utbrøt:
«We have the best trained and equipped army in the Caucasus region.» Kan dette ha påvirket hans beslutning om å bruke en så flott armé til å gå til krig…? USA har sponset Georgias militærvesen helt ned til uniformsnivå (for noen år siden gikk f.eks. Georgia’s grensesoldater rundt i kasserte US army uniformer). Det hører med til historien at militærbasen hvor alle «Georgias allierte amerikanske soldater» hadde bodd inntil noen få dager før krigen brøt ut (Vaziani-basen, 25 km. sør for Tbilisi) ble bombet av russiske fly som en del av motoffensiven.

Hva kan tenkes å ligge bak at norske media for det meste gir oss «vridd» info og ikke tar seg bryet med å fortelle om sannheten som den er ? Ofte er det de mest interessante delene som utelates.

Hvordan kan de tro at de kan overleve i ”informasjonskrigen” med en haug av uinformerte journalister som leverer intetsigende stoff til et opplyst folk som er på nett ?»

Tove
Tove
Abonnent
Svar til  Den Lille Snille Ulven
13 år siden

Til lilleulv eller andre som vet noe mer om dette…
Endelig inne. Er det bare meg som har problemer med å logge inn? Må logge på mange ganger før jeg får lov å svare…

Men du lilleulv, som egentlig er hai, informasjonshai. Har du funnet noen steder noe om jagerfly,hvorfor virker det som mange land som kjøper jagerfly – alle på en gang?????????

smurfen
Redaksjonen
Svar til  Tove
13 år siden

ALLE land ruster opp noe vannvittig nå
historisk sett så lover det ikke akkurat bra når land begynner og ruste opp millitært, men kanskje det er annerledes denne gangen :)

http://www.dagbladet.no/2010/03/16/nyheter/vapensalg/utenriks/10873091/#comments_container

Tove
Tove
Abonnent
Svar til  smurfen
13 år siden

Trist ;-(

sjokomelk
Abonnent
Svar til  smurfen
13 år siden

Trodde ikke dere trodde på noe Dagbladet skrev her inne. «Alle» vet jo at Dagbladet er eid av eliten?

Den Lille Snille Ulven
Den Lille Snille Ulven
Abonnent
13 år siden

Noen tilfeldigheter i forbindelse med denne saken:

1. Næmen er det ikke Sonja og Harald som har kommet med på bildet fra OL-tribunen som linselus mellom Putin og Bush med frue.

2. Georgia brøt en uskreven OL-lov ved å gå til krig mindre enn 24 timer før OL i Beijing begynte, slik at OL begynte mot et bakteppe av uskyldiges blod forårsaket av Georgia. Mindre enn 24 timer før vinter-OL i Vancouver begynte omkom en utøver under trening. Dette er noe som praktisk talt ikke har hendt før. OL-deltageren som ble drept i akebakken var fra Georgia.

3. Flagget til Georgia har malteserkors som motiv (se artikkelen om MaltaOrdenen).

Kjetil S
Skribent
13 år siden

Mens vi venter på 3. verdenskrig, kan vi likegodt more oss over denne:
http://pondus.no/Gerilja/2-Verdenskrig-utspilt-pa-Facebook/

arifkarim
arifkarim
Abonnent
13 år siden

«Forbannede russere markerte «vredens dag»
.- Prisene øker, og vi blir fattigere. »
«Opposisjonelle i Russland markerte den selverklærte «Vredens dag» med demonstrasjoner i en rekke byer lørdag, melder NTB.

Mange av demonstrantene krevde at statsminister Vladimir Putin må gå og viste sin frustrasjon over stadig vanskeligere levekår etter at den økonomiske krisen rammet Russland.»
http://www.dagbladet.no/2010/03/20/nyheter/russland/utenriks/demonstrasjoner/10944726/#comments

Putin er sliten, ser det ut som… :D

Terje
Terje
Abonnent
13 år siden

Dette er gammelt nytt, allerede i 2008 sa putin at georgia startet kamphandlingene, i 2009 konkluderte en EU kommisjon med at georgia startet kamphandlingene…. Selv om media ikke sendte intervjuet, kom det klart frem i media at georgia var de som startet kamphandlingene, at kommisjonen brukte lengre tid på å konkludere er helt naturlig.

Lise Tollefsen Slembe
Skribent
13 år siden

DETTE ANTE MEG OG DET KALDE ANSIKTET TIL VLADIMIR GIR MEG INGEN GODE VIGRASJONER.

Russlands statsminister Vladimir Putin har vært med på iscenesette flystyrten har vært min sterke intuisjon hele tiden.

http://www.dagbladet.no/2010/04/13/nyheter/flystyrt/utenriks/11260821/

« Forrige artikkel

Sosialistisk Venstreparti i utvikling

Neste artikkel »

Skepsis.no og sensurpolitiet under borgerarrest

65
0
Vi vil gjerne ha din mening. Fritt og anonymt.x
()
x