/

Putin-intervjuet som vestlige medier ikke ville trykke

13.6K visninger
19 minutter lesetid
65

I august 2008 fant det sted en mini-krig mellom Georgia og Russland. Denne ble initiert da den USA-støttede georgiske arméen forsøkte å begå folkemord på befolkningen i Sør-Ossetia i løpet av få dager. Dette er viktige fakta som norske media har vært med på å fortie, bl.a. ved ikke å ville vise eller trykke dette Putin-intervjuet som Nyhetsspeilet her gjengir i sin helhet.

Den 8. august 2008 begynte OL i Beijing, og Russlands statsminister Putin satt på tribunen sammen med USAs president Bush.

Til tross for at det er tradisjon for at krigshandlinger ikke skal begås under de olympiske leker, startet nasjonen Georgias armé natten til 08.08.08 et gedigent bombardement av det russiske enklave-området Sør-Ossetia, med bl.a fly, bombekastere, artilleri og multiple rakett utskytningsramper (GRAD/”Stalinorgel”). ”Mottakerne” var innbyggerne i Sør-Ossetia samt de russiske fredsbevarende styrkene i området.

Stalin-orgel - GRAD på lokalspråket. Under 2. verdenskrig ble det benyttet mot Hitlers armé. USAs "nære allierte", Georgia, benyttet GRAD mot uforberedte naboer som lå og sov mens de ventet på at OL skulle starte.

Ved daggry på OLs åpningsdag sendte Georgia mengder av tanks og artillerikanoner samt tusenvis av soldater, inkl. leiesoldater av amerikansk opphav, inn i Sør-Ossetia. Foreliggende dokumentasjon fra krigshandlingene indikerer at angriperne hadde fått ordren ”kill’em all”, artillerigranater ble skutt mot privatbiler og  sykehus, håndgranater ble rullet inn i kjellere hvor eldre, kvinner og barn hadde søkt tilflukt og grupper av mennesker ble stuet inn i kirker og andre bygninger som ble satt fyr på. Dette var opptakten til et folkemord a la det som fant sted i Srebrenica i Bosnia i 1995, og i Rwanda i 1994.

De lever da. Sannelig er de moderne NATO-våpnene effektive.

Angriperne ble først stagget av lokale innbyggere som hadde bevæpnet og organisert seg. I løpet av få dager ankom russiske styrker i form av bl.a. tanks og bombefly som drev den NATO-utrustede georgiske arméen tilbake over grensen til Georgia. Byen Tskhinvali i Sør-Ossetia ble fullstendig ødelagt av det massive bombardementet som pågikk de 2 dagene det mislykkede overfallet varte. I løpet av denne tiden ble mer enn 1.500 personer drept, hovedsakelig ubevæpnede sivile samt 66 russiske fredsbevarende soldater.

Ikke bare bare å være russiske fredssoldater i Georgias utkant. Selv de georgiske fredsstyrkene angrep sine russiske fredskolleger (!)

Det USA-støttede militære felttoget bar kodenavnet ”Clear Field”; ryddet mark …  kan et planlagt folkemord uttrykkes klarere …? Mer enn 1.000 amerikanske militære av ulikt kaliber hadde trent georgiske styrker i området i ukene like før angrepet startet.

Få uker etter militæraksjonene ble Russlands statsminister Vladimir Putin intervjuet av tysk TV og bedt om å begrunne Russlands militære inngripen i Sør-Ossetia og deretter Georgia.

Innholdet i dette intervjuet er ikke blitt vist, hverken på tysk TV eller gjengitt i de sensurerte vestlige media. Få dager etter at intervjuet fant sted (ultimo august 2008) møttes EU for å vurdere straffetiltak mot Russland. Mot Russland !? Hallo i luken, russiske soldater grep inn for å hindre et massemord på tusenvis av russiske sivile hvoretter de ”moralsk høyverdige” vestlige landene, med “ryggdekning” fra sine manipulerte propagandamedia, plasserte Russland i skammekroken…

Vestlige media, bl.a. NWO-organet Newsweek, angriper Russland for dets livreddende militære intervensjon. Hvor dypt må vestlige media synke før de blir kvalme nok til å spy seg selv i ansiktet ? Betyr ikke sannheten lenger noen ting for vestlige inkl. norske media ? Sannheten om en krig er vel alvorlig nok.

Burde ikke sannheten først ha blitt vurdert og kommunisert, ikke bare av EU, men også av norske media ? Som vanlig er sannheten krigens første offer, men hvem stod egentlig bak krigen siden sannheten ikke har fått komme frem før ?

Nederst på siden, under intervjuet er det lagt ut lenker til video-dokumentarer om krigshandlingene i Sør-Ossetia i august 2008.

Hva skjedde i Sør-Ossetia 8-10 august 2008 ?

Som første vestlige media bringer Nyhetsspeilet det tidsviktige Putin-intervjuet i sin helhet, både som video med engelsk tekst  (3 deler) samt med utskrift av intervjuet på norsk. Se, les og vurder selv !

Her er intervjuet fra 29 august 2008 med Vladimir Putin (Интервью Путина),  som ble foretatt av den tyske journalisten Thomas Roth for TV-stasjonen ARD.

Her er Putin-intervjuet på norsk

Del 1  http://www.youtube.com/watch?v=30By6n3r_SQ

Thomas Roth: Herr statsminister, etter opptrappingen i Georgia, ser det internasjonale publikum og presse et Russland i isolasjon i forhold til resten av verden, etter at Russland begynte en krig i Georgia. Hvorfor har du plassert landet i denne isolasjonen ?

Vladimir Putin: Hvem anser du at startet krigen i Georgia?

Roth: Som jeg ser det, ble konflikten initiert av det georgiske angrepet på Tskhinvali i Sør-Ossetia.

Putin: Jeg takker for dette svaret. Det er riktig, det er slik det faktisk var. Vi vil ta mer i mer detalj om det senere. Nå vil jeg understreke at vi ikke har bedt om denne situasjonen. Og når det gjelder omdømmet til Russland, er jeg overbevist om at omdømmet til ethvert land som er i stand til å følge en uavhengig utenrikspolitikk for å beskytte livene til sine innbyggere bare vil styrke sitt omdømme.

Og omvendt. Omdømmet til andre land som gjør det til en regel for seg selv å blande seg inn i politikken i andre land ved å utvide seg utover sine egne nasjonale interesser, deres rykte vil avta. Dette sier alt.

Roth: Du har ennå ikke svart på spørsmålet om hvorfor du har risikert isolasjon av landet ditt fra resten av verden.

Putin: Jeg trodde jeg svarte på spørsmålet. Men hvis det krever ekstra forklaringer, vil jeg gi det.

Jeg er av den oppfatning at et land, i dette tilfellet Russland, som ville forsvare æren for sine borgere, hvis liv det fungerer for å beskytte, og opptrer i henhold til internasjonale lovforpliktelser i sammenheng med de fredsbevarende styrkene, det følger at slike land ikke vil komme inn i isolasjon. Med hensyn til Europa og USA – de styrer ikke verden.

Og omvendt. Jeg vil gjerne understreke igjen: Hvis noe land mener de er berettiget til å betjene sine egne personlige og nasjonale interesser med hensyn til utenrikspolitiske interesser i andre stater, vil omdømmet til slike land i verden gradvis avta. Dersom de europeiske landene legger seg på linje med USA’s utenrikspolitiske interesser vil de ikke, etter min mening, komme til å  lykkes.

Og nå til våre internasjonale lovforpliktelser. I henhold til internasjonale avtaler  har de russiske fredsbevarende styrkene fått plikt til å ta den fredelige befolkningen i Sør-Ossetia under sin beskyttelse. La oss huske i denne forbindelse, året 1995 i Bosnia –

Det er velkjent at de europeiske fredsbevarende styrkene i Bosnia, som besto av militære fra Nederland ikke stoppet en av de offensive sidene og dermed førte til ødeleggelsen av et helt lokalsamfunn. Hundrevis ble drept.

Denne tragedien i Bosnias Srebrenica er svært godt kjent i Europa. Skulle vi ha handlet på samme måte? Skulle vi ha ignorert aggresjon og dermed gjort det mulig for georgiske militære enheter å ødelegge menneskeliv i Tskhinvali?

Roth: Herr statsminister, dine kritikere sier at målet ditt i Sør-Ossetia var ikke å beskytte folk, men å forsøke å ytterligere destabilisere Georgia og å fjerne den georgiske presidenten fra kontoret. Hvorfor? For å hindre Georgia fra å bli med  i NATO. Er det slik?

Putin: Det er ikke slik, det er en forvrengning av fakta, dette er en løgn. Hvis dette var vårt mål – da hadde vi trolig startet denne konflikten. Men du har selv innrømmet at den georgiske siden startet denne konflikten.

Nå la meg hente frem fakta i nyere historie. Etter det ulovlige vedtak om anerkjennelse av uavhengighet for Kosovo, forventet alle at Russland ville anerkjenne uavhengigheten og suvereniteten til Sør-Ossetia og Abkhasia. Og vi hadde en moralsk rett til å gjøre det. Men vi gjorde det ikke. Vi handlet mer enn forsiktig og vi ”svelget “den ulovlige Kosovo-handlingen.

Men hva har vi fått igjen for vår selvbeherskelse ? En opptrapping av konflikten, angrepet på våre fredsbevarende styrker, raid og ødeleggelse av sivilbefolkningen i Sør-Ossetia ! Dette er fakta som er svært godt kjent og har vært publisert i hele Europa.

Den franske utenriksministeren var i Nord-Ossetia, hvor han møtte flyktninger fra den georgiske aggresjonen. Selv øyenvitner rapporterte at georgiske militære avdelinger kjørte over kvinner og barn med stridsvogner. De plasserte sivile i hjem og kirker og brente dem levende. Og georgiske soldater som hadde trengt seg inn i Tskhinvali, da de hadde gått forbi kjellere hvor kvinner og barn gjemte seg, kastet de granater inn. Hva er dette, om ikke folkemord?

Det Georgiske lederskapet, som igangsatte denne katastrofen, har undergravd den territorielle integriteten til Georgia gjennom deres handlinger. Slike ledere har ingen rett til å styre et land uavhengig av størrelsen. Hvis de var skikkelige mennesker ville de trekke seg umiddelbart.

Roth: Men herr statsminister, dette er ikke din beslutning, det vil være en georgisk avgjørelse.

Putin: Naturligvis. Men vi kjenner forskjellige presedenser.

Del 2

Del 2 http://www.youtube.com/watch?v=vTMZ2yvlf4s&feature=related

Putin: Vi husker hvordan amerikanske tropper marsjerte inn i Irak og hva de ønsket å gjøre med Saddam Hussein fordi han ødela noen sjiamuslimske landsbyer. I motsetning til dette var i løpet av bare de første timene av Georgias invasjon, ti landsbyer i Sør-Ossetia ødelagt, utradert fra jordens overflate.

Roth: Gir dette deg rett til å være (militært) ikke bare i konfliktsonen, men å marsjere videre inn i et suverent land, og å bombardere dette suverene land ? At jeg sitter her foran deg nå skyldes ren flaks. For en bombe fra et fly eksploderte hundre meter fra meg i et boligområde i Gori. Er det ikke et klart brudd på folkeretten at du nå faktisk okkuperer en suveren nasjon? Hvordan får du dette til å stemme ?

Putin: Vi reagerte innenfor parametrene av internasjonal lov. Angrepet på våre avdeinger med fredsbevarende styrker i Sør-Ossetia som resulterte i mordet på våre fredsskapere og drap på våre innbyggere anser vi uten tvil for å være et angrep på Russland.

I løpet av kampenes første timer, hadde de georgiske væpnede styrker allerede drept flere dusin soldater fra våre internasjonalt anerkjente russiske fredsbevarende styrker. I vår sørlige posisjon, det var posisjoner av fredsbevarende styrker både i sør og i nord, omringet georgiske stridsvogner de lett bevæpnede russiske fredsbevarende styrkene og åpnet direkte ild mot dem.

Når våre fredsbevarende styrker forsøkte å hente tung ammunisjon fra hengerne,  ble de bombardert av GRAD (”Stalin orgel”) rakettstasjonene. Ti russiske soldater som fortsatt var i hengerne ble drept på stedet – brent levende.

Roth: Herr statsminister…

Putin: Jeg er ikke ferdig ennå. Deretter angrep det georgiske flyvåpenet ulike punkter i Sør-Ossetia – ikke i Tskhinvilli regionen, men i sentrum av Sør-Ossetia selv. Vi ble tvunget til å åpne ild utenfor strids- og sikkerhetssonene på grunn av disse flyangrepene. Dette var stedene hvor de georgiske troppene ble styrt fra og operasjonssentrene som våre fredsbevarende styrker og borgere ble angrepet fra.

Roth: Men jeg har fortalt deg at boligområder ble bombardert av Russland. Jeg opplevde dette, ellers ville jeg ikke ha fortalt deg det. Kan det være at du kanskje ikke har fått all informasjon?

Putin:
Kanskje jeg ikke har all informasjon. Feil under militær operasjoner er også mulig. Bare nylig, i Afghanistan, har styrker fra US Air Force ikke bare angivelig engasjert seg i et angrep på en Taliban-kontingent, men ødelagt stedet, hundrevis av sivile som ble drept i et enkelt angrep. Dette er et første eksempel på militære feil.

Men det andre eksemplet er enda mer overbevisende. Det har seg slik at strids- og kontrollpostene, kontrollen av Luftforsvaret og radarstasjoner på georgisk side, var stasjonert i boligområder med sikte på å begrense muligheten for Russland til å forsvare sitt folk i Sør-Ossetia ved å bruke sivilbefolkningen – og deg – som gisler.

Roth: Vel, det er en antagelse. Herr statsminister, den franske utenriksministeren, Mr Bernard Kouchner, har uttrykt alvorlig bekymring for at det neste sentrum av konflikten vil være i Ukraina. Han nevnte spesielt Krim-halvøya og byen Sevastopol som det neste senteret for russisk aggresjon. Er Krim neste mål for Russland ? Svartehavsflåtens base ?

Putin: Så han sa: “det neste formål for russisk aggresjon” ? Men dette er ikke tilfelle i den georgiske konflikten. Det var vi som var ofre for aggresjon.
Våre amerikanske partnere har trent det georgiske forsvaret, bidratt med  betydelige midler, og sendt et stort antall instruktører som mobiliserte hæren der. I stedet for å lete etter løsninger på inter-etniske konflikter, har de bare dyttet en av partene i konflikten – den georgiske siden – til å utføre aggressive handlinger. Og vi er anklaget for å være aggressive ?! For en kraftig propagandamaskin Vesten har!

Nå kan du spørre: «Hva er Russlands neste mål ?” I den pågående konflikten hadde vi ingen “target “til å begynne med. Derfor er det misvisende å snakke om et “neste mål.” Skulle vi ha svingt våre pennekniver mot dem? Hva er den forholdsmessige bruk av makt når stridsvogner og tungt artilleri er brukt mot oss? Skulle vi ha fyrt med en sprettert ? De måtte regne med å få tennene slått ut.

Roth: Så du utelukker at Krim vil bli et mål ?

Putin: Tillat meg å svare, og du vil bli fornøyd. Krim er ikke omstridt territorium. Det er ingen etnisk konflikt der i motsetning til konflikten mellom Sør-Ossetia og Georgia. Russland anerkjente de nåværende grensene for dagens Ukraina for lenge siden. Vi har i utgangspunktet konkludert alle forhandlinger om grenser. Bare avgrensningssaker blir nå diskutert. Men dette er rent tekniske spørsmål.

Spørsmålet om «mål» for Russland fungerer kun som en provokasjon. På Krim er kompliserte prosesser i sikte: Krimtatarene, ukrainske folk, russiske folk og en slovakisk befolkning. Men dette er et internt problem i selve Ukraina.
Med Ukraina har vi en avtale om dokking av vår flåte i Sevastopol fram til 2017. Vi vil bli styrt av den nåværende traktaten.

Roth: Herr statsminister, en utenriksminister har uttrykt sin bekymring, i dette tilfellet, den britiske utenriksministeren Mr David Miliband. Han advarte om en ny – jeg bruker dette ordet fra sitatet hans – “kald krig” – mellom Russland og Vesten. Han advarte mot et nytt “våpenkappløp”.  Er vi nå på randen av en ny “istid” ? Hva er din vurdering av denne situasjonen?

Putin: Det er et russisk ordtak som sier: “Stopp tyven ! Den som skriker høyest, det er tyven !”

Roth: Tyven, det vil da være, den britiske utenriksminister …

Putin: Det er hva du sier. Utmerket ! Det er en glede å snakke med deg. Husk, det var du som sa det.
Russland søker ingen provokasjoner, ingen spenning, med hvem det måtte være. Vi ønsker gode naboskap og partnerskap relasjoner. Hvis du tillater, vil jeg si hva jeg synes om dette.
Se, det var Sovjetunionen og Warszawapakten. Og det var de sovjetiske styrkene i Den tyske demokratiske republikk. Og vi må ærlig innrømme det, at det var okkupasjonsmakten som ble igjen i Tyskland etter andre verdenskrig.

Etter sammenbruddet av Sovjetunionen og Warszawapakten forsvant disse okkupasjonsstyrkene. Trusselen fra Sovjetunionen er borte. Men NATO og amerikanske styrker i Europa er fortsatt der. Hvorfor? Jeg vil fortelle deg hvorfor.
Det er for å opprettholde orden og disiplin i deres egen US-NATO-leir – for å holde dem innenfor ‘blokk disiplin’ trenger de en ekstern trussel. Og fordi Iran ikke er helt egnet for denne rollen, er det en sterk bevegelse, initiert av USA, for å gjenopplive fienden i Russland. Men i Europa er det ingen som er redde.

Roth: Mandag møtes EU i Brussel. Det vil bli snakk om sanksjoner mot Russland. Bryr du deg eller bryr du deg ikke siden du sier at det europeiske folk’s stemme ikke vil være representert ?

Putin: Hvis jeg skulle si at vi ikke bryr oss, at vi er likegyldige, ville dette ikke være sant. Selvfølgelig bryr vi oss. Selvfølgelig vil vi følge nøye med på hva som foregår der. Vi bare håper at fornuften vil seire.
Og vi håper at en objektiv og ikke en politisert tilnærming til begivenhetene i Sør-Ossetia vil bli gitt. Vi håper at handlingene til de russiske fredsbevarende styrkene vil bli støttet. Og at handlingene til den georgiske siden som utførte de kriminelle handlingene håper vi at vil bli fordømt.

Roth: I denne sammenheng vil jeg gjerne stille neste spørsmål. Hvordan løser du dette dilemmaet: På den ene siden er Russland ivrig etter å samarbeide med EU. Du kan ikke handle annerledes gitt de økonomiske forbindelsene mellom deg og Europa. På den annen side ønsker Russland å spille etter sine egne regler. Hvordan kan du oppfylle disse to problemene samtidig?

Putin: Vi kommer ikke til å spille etter noen spesielle regler. Vi ønsker at alle i  verden skal handle i overensstemmelse med de samme reglene som er referert til som “internasjonal lov.” Vi ønsker imidlertid ikke at disse begrepene skal bli manipulert av noen. I en region i verden vil de etterleve disse reglene, mens i en annen region, vil de følge andre regler, bare for å tilfredsstille noens egeninteresser. Vi ønsker felles regler som kontrollerer interessene til alle deltakerne.

Roth: Mener du at EU spiller med ulike regler i ulike regioner i verden som ikke samsvarer med folkeretten ?

Putin: Absolutt, hvor ellers? Hvordan kunne de anerkjenne Kosovo? De ignorerte Sebria’s nasjonale territorielle integritet fullstendig, og FNs sikkerhetsråds resolusjon 1244, som de sammen utarbeidet og støttet. Der kunne de gjøre det. Men man fikk ikke lov til å fortsette på en slik måte i Sør-Ossetia og Abkhasia. Hvorfor ikke ?

Roth: Betyr dette at Russland er den eneste som kan definere folkeretten? At alle andre manipulerer situasjonen – gjør det det riktig for Russland å definere og diktere folkeretten? Forstår jeg deg riktig?

Putin: Du har misforstått meg. Anerkjenner du Kosovo’s uavhengighet ? Ja eller nei ?

Roth: Jeg personlig? Jeg er journalist, og det er min jobb å rapportere.

Putin: Jeg mener vestlige land. Faktisk har alle godtatt den ulovlige uavhengigheten for Kosovo. Men hvis du anerkjente det der, må du anerkjenne det her – uavhengighet for Sør-Ossetia og Abkhasia. Det er absolutt ingen forskjell. Det er ingen forskjell i det hele tatt. Det er en forskjell som er funnet på av Vesten.
Der var det en etnisk konflikt – og her er det en etnisk konflikt. Der var det kriminalitet på begge sider. Og her kan vi trolig finne den. Sannsynligvis kan vi  finne det hvis vi graver. Der er vedtaket fattet om at disse to folkene ikke kan leve sammen i samme land – og her ønsker de ikke å leve sammen innenfor samme land. Det er ingen forskjell i det hele tatt, og alle innser dette. Dette er bare påfunn for å gi dekning for Vestens ulovlige vedtak.

Dette er Jungelens lov og Russland kan ikke godta dette. Mr Roth, du har bodd i Russland i lang tid og du snakker perfekt russisk, nesten uten aksent. Jeg er ikke overrasket over at du har forstått meg. Jeg er veldig fornøyd. Nå vil jeg ønske at våre europeiske kolleger som møtes den 1. september for å snakke om dette problemet, også skal forstå alt dette.

Ble FNs Resolusjon 1244 vedtatt? Ja, den ble vedtatt. Ble den territorielle integriteten til Serbia eksplisitt nevnt ? Ja, eksplisitt. Det var da, under anerkjennelsen av uavhengighet for Kosovo, at Resolusjon 1244 ble kastet i søppelbøtta. De simpelthen glemte den på tross av våre mange protester.

De prøvde å re-tolke den. Å vende innsiden ut på den. Det var umulig å lure seg vekk fra det – så de rett og slett glemte det. Hvorfor? De hadde ordre om det fra Det hvite hus, og alle har lystret.

Hvis europeiske nasjoner fortsetter med denne politikken med å adlyde ordre fra Det Hvite Hus, vil vi bare gå direkte til kilden for deres politikk og i alle europeiske saker forhandle direkte med Washington !

Del 3

Del 3  http://www.youtube.com/watch?v=PzH9H9TLx5k

Roth: Gitt den krisen som nå er tilstede i dine relasjoner med USA og EU, hvilke bidrag kan du støtte for å kjøle ned denne krisen?

Putin: Først av alt, virker det som denne krisen i stor grad ble provosert av våre amerikanske venner for å styrke deres valgkamp. Dette er bruk av administrative ressurser i sin mest beklagelige form – for å sikre fordel for en kandidat. I dette tilfellet fordel for det nåværende regjeringspartiet.

Roth: Men dette er ikke et faktum.

Putin: Kanskje. Imidlertid vet vi at det var mange amerikanske militære rådgivere i Georgia. Det er veldig dårlig å bevæpne arméen til den ene siden for å løse etniske problemer på en militær måte. Ved første øyekast er dette  mye enklere enn å føre langsiktige forhandlinger og å søke etter kompromisser. Men samtidig er det en svært farlig måte, en måte som USA så ofte velger, og rekkefølgen av hendelsene har bevist dette.

Amerikanske instruktører – alt personellet ble undervist om bruk av militære metoder – hvor skulle de bli benyttet ? I treningsleire og opplæringssentre. Men hvor var de? I kampområder !

Dette tyder på at den amerikanske administrasjonen var fullt klar over forberedelsene til militær aksjon – dessuten deltok de trolig selv i denne militære aksjonen. Fordi uten at det forelå ordre fra toppledelsen hadde amerikanske borgere ingen rett til å være tilstede i konfliktområdet.

Bare lokale innbyggere, OSSE-observatører og de russiske fredsbevarerne hadde lov til å bo i sikkerhetssonen. Vi har imidlertid funnet bevis for at det var amerikanske borgere i sikkerhetssonen som tilhørte verken den første, andre eller tredje kategorien. Hvorfor var de der? Det er spørsmålet ! Hvis de ikke vil fortelle oss det, og de tillot det, mistenker jeg at det ble gjort med vilje – for å organisere en liten seierrik krig.

Og hvis det planlagte skulle mislykkes ? Så skaper de et fiendebilde av Russland, og på dette grunnlaget, mobiliserer de velgerne rundt en av presidentkandidatene. Selvfølgelig vil kandidaten de vil fremme være fra det nåværende regjeringspartiet – fordi bare regjeringspartiet har slike ressurser.

Roth: Det siste spørsmålet jeg vil spørre deg er et spørsmål som jeg er veldig interessert i selv.
Tror du ikke at du personlig befinner deg i fellen til din autoritære stat? I det eksisterende systemet, får du informasjon fra dine hemmelige tjenester og fra andre kilder, som inkluderer det høyeste økonomiske sjiktet – endog  massemediene i Russland. Disse er, uten tvil, alle redde for å fortelle deg noe du ikke ønsker å høre.

Er det ikke da slik at ditt nåværende autoritære system hindrer et bredt utsyn for deg til å se hvilke prosesser som skjer i dag i Europa, USA og i andre land?

Putin: Kjære herr Roth, du har karakterisert vårt politiske system som “autoritært”, og derfor et politisk system som skal fordømmes. Men vær snill, i denne sammenheng, la oss betrakte konflikten som vi for øyeblikket diskuterer.

Er du ikke klar over hva som har foregått i Georgia de siste årene? Det mystiske dødsfallet til Saakashvili’s motstander, Zurab Zhvania, statsministeren? Represaliene mot opposisjonen ? Den voldsomme måten  opposisjonsdemonstrasjonen i november i fjor ble slått ned på ? Måten de nasjonale valgene ble rigget på praktisk under unntakstilstand ? Og så denne kriminelle handlingen i Sør-Ossetia som resulterte i mange sivile dødsfall.

Og til tross for alt dette, fortsetter vesten å fremme Georgia som et “demokratisk land” som samtaler må føres med, og som skal tas inn i NATO og kanskje i EU? Regimet i Georgia er så fjernt fra hva Vesten ønsker at verden skal tro.

Men hvis et annet land beskytter sine interesser, om så bare sine borgeres rett til liv – som har vært angrepet – 80 av våre folk ble umiddelbart drept av det georgiske angrepet, 2000 sivile er døde til slutt – og vi beskyldes for å være “autoritære” ?

Og hvis vi beskytter livene til våre innbyggere, blir kolbasa [Russisk pølse siden Russland er avhengig av europeisk matimport] tatt fra oss? Har vi et valg mellom pølse og livet? Vi velger livet, Mr Roth.

Roth: Men i ditt eget land ..

Putin: Vennligst – la meg få snakke om pressefriheten siden du tok dette opp. Hvordan har disse hendelsene blitt presentert i amerikanske medier, et av de såkalte fyrtårn for demokratiet ?
Jeg var i Beijing når alle disse hendelsene skjedde. Der begynte den massive bombingen av Tskinvhalli, det var allerede bakkeoperasjoner utført av georgiske soldater, mange ofre, og ingen hadde rapportert noe om disse hendelsene !

Vi hadde ikke før drevet tilbake aggressoren, slått tennene ut på ham og han hadde så vidt rukket å slippe sine amerikanske våpen i all hast og flyktet – og plutselig husket vestlige media alt om folkeretten og kalte Russland aggressoren. Alle begynte å jamre ! Hvorfor en slik selektivitet?

Roth: Bør ikke Russland ta vare på sine egne økonomiske interesser fremfor å fremmedgjøre sine europeiske partnere?

Putin: Ok, la oss snakke om “pølseøkonomien”. Vi ønsker normale relasjoner med våre europeiske partnere. Vi er en veldig pålitelig partner. Vi har alltid oppfylt våre forpliktelser.

Når vi bygget et rørledningssystem i Tyskland tidlig på 60-tallet, rådet våre partnere over Atlanterhavet tyskerne til ikke å godkjenne dette prosjektet. Du bør være klar over dette. Men så gjorde ledelsen av Tyskland den riktige avgjørelsen, og dette systemet ble bygget. I dag er dette en pålitelig kilde til energiforsyning for den tyske økonomien.

La oss se på den globale økonomiske situasjonen. Hva er vår eksport til Europa og USA? Mer enn 80% av ressursene – olje, gass, tømmer, metaller og gjødsel. Det er alt som verdensøkonomien og også europeisk industri etterspør. Alt dette er ting som meget enkelt kan bli solgt på verdensmarkedet hvis det skulle bli sanksjoner mot oss.

Når det gjelder deres eksport til oss, er Russland et stort og pålitelig marked. Har noen ønsket å slutte å selge til oss lenger? Vel, da vil vi kjøpe disse produktene andre steder. Hvem vil få fortjeneste fra dette ? Ikke våre partnere i Europa. Kanskje de over Atlanteren ?

Vi er et offer for aggresjon og Vestens forvrengte propaganda. Vi ønsker en objektiv analyse av situasjonen som vi ikke får. Vi bare håper at sunn fornuft og rettferdighet vil seire.”

Utskriften av intervjuet er hentet og oversatt fra:
http://www.realjewnews.com/?p=269 (del 1)
http://www.realjewnews.com/?p=270 (del 2)
http://www.realjewnews.com/?p=272 (del 3)

Mer video-dokumentasjon

“War 08.08.08. The Art Of Betrayal”. Dokumentarfilm om Georgia’s militære angrep på Sør-Ossetia i 5 deler

http://www.youtube.com/watch?v=RE-LBIYkmSs

http://www.youtube.com/watch?v=JDb0hrXBwqM

http://www.youtube.com/watch?v=X_r_wZbxIiA

http://www.youtube.com/watch?v=ThQswsNK_iY

http://www.youtube.com/watch?v=Y6mRJuBTqzU

 
Her er en annen dokumentarfilm om krigen mellom Russland og Georgia (med fokus på militære aktiviteter)
http://www.youtube.com/watch?v=W6nOCK-Dgzo&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=FLrAZKQDLTk
http://www.youtube.com/watch?v=x125AH-WiyY

Hans Gaarder

Hans K. Gaarder er utdannet siviløkonom og svært tverrfaglig av legning og mest interessert i det som ikke har med økonomi å gjøre.

Hans har arbeidet i mange år med etterforskning i det offentlige og med fri og uavhengig forskning i privat regi. Er frontlinjeforsker på skjulte maktstrukturer, utenomjordisk liv og helse (Teoretisk Fysiologi og vaksiner).

0 0 stemmer
Artikkelvurdering
Varsle om nye kommentarer
Varsle om
guest

65 Kommentarer
Nyeste
Eldste Mest populær
Inline Feedbacks
Vis alle kommentarer
finn
finn
Anonym
1 år siden

Putin: Tillat meg å svare, og du vil bli fornøyd. Krim er ikke omstridt territorium. Det er ingen etnisk konflikt der i motsetning til konflikten mellom Sør-Ossetia og Georgia. Russland anerkjente de nåværende grensene for dagens Ukraina for lenge siden. Vi har i utgangspunktet konkludert alle forhandlinger om grenser. Bare avgrensningssaker blir nå diskutert. Men dette er rent tekniske spørsmål.

Spørsmålet om «mål» for Russland fungerer kun som en provokasjon. På Krim er kompliserte prosesser i sikte: Krimtatarene, ukrainske folk, russiske folk og en slovakisk befolkning. Men dette er et internt problem i selve Ukraina.

Aged like fine milk

Nitupsar
Nitupsar
Abonnent
Svar til  Hans Gaarder
7 år siden

Har dessverre ikke anledning til å komme. Hadde vært hyggelig om du kunne få noen til å ta opp det hele på video og så legge det ut på Youtube!

Nitupsar
Nitupsar
Abonnent
7 år siden

Innhold topp, men dårlig norsk. Hans, du trenger hjelp med korrektur. Tar gjerne jobben.

Falcon
Falcon
Abonnent
9 år siden
Uffda
Uffda
Abonnent
Svar til  Bjarne
10 år siden

Christopher Story – The European Union Collective
The European Union is a strategic deception operation. Masquerading as a means of institutionalising ‘cooperation’, it has been more accurately described by the cynical former President Mikhail Gorbachev as ‘the new European Soviet’. Far from primarily representing a vehicle for furthering the various interests of its members, the European Union is in reality a Political Collective — modelled along classically Leninist lines.

Its Member States have collectivised most of their interests in perpetuity — a collective act of revolutionary madness, since the EU’s real purpose is to strip European countries of their residual political, social and economic independence and sovereignty, and to control and absorb them within itself. It is indeed ‘the enemy of its Member States’. The time has long since come for exposure of this corrupt collectivist geopolitical menace, and Christopher Story’s book does just that.

Uffda
Uffda
Abonnent
10 år siden

Ukraine Crisis – what the mainstream media won’t show you
http://wakeupfromyourslumber.com/video/tom-sullivan/ukraine-crisis-what-mainstream-media-wont-show-you

11 Articles On The Ukraine | US+NATO Backed Neo-Nazi Government Killing Citizens
http://truth11.com/2014/06/05/11-articles-on-the-ukraine-usnato-backed-neo-nazi-government-killing-citizens/

2Q11
2Q11
Abonnent
Svar til  Hans Gaarder
11 år siden

Utvilsomt et spill for galleriet. Skuespill med ekte skuespillere. Tilsvarende denne kommentaren og artikkelen over:
http://www.nyhetsspeilet.no/2013/06/verdens-ledende-bankfamilier-krig-as/comment-page-1/#comment-99618

Samme videoleverandør har avsløringen av Snowden, men først les denne hypnotiske, tragiske og ukritiske artikkelen i Aftenposten, utdrag:
– Grunnleggende sett er én ting helt klar: Allierte land må støtte hverandre på en anstendig måte, men president Vladimir Putin ser ut til alltid å være interessert i å klore øynene ut på USA, enten det måtte være i Syria, i Iran og som nå i saken om Snowden. Dette er ikke måten allierte skal behandle hverandre på, og jeg antar at det vil få alvorlige følger for forholdet mellom USA og Russland, sa han.

– Vi er ikke allierte
Formannen for utenrikskomiteen i den russiske Statsdumaen, Aleksej Pusjkov, reagerte i den russiske nettavisen Vzgljad slik på Schumers utspill:
– For meg høres det svært merkelig ut når herr Schumer snakker om at USA og Russland er allierte. Når det blir avslørt saker der USA driver spionasje i Moskva eller når vi skal finne frem til en felles linje i Syria, da snakkes det aldri om noe allianseforhold. Amerikanerne snakker slik bare hver gang de trenger støtte fra Russland, sa den fremtredende russiske politikeren.
http://www.aftenposten.no/nyheter/uriks/Verdensomspennende-krangel-rundt-Snowden-7238976.html#.Ucn0S5w2AlQ

http://www.nyhetsspeilet.no/2011/08/aftenposten-avslorer-utoya-som-falsk-flagg-operasjon/comment-page-10/#comment-75118

Og her avsløringen:
HOAX NSA Security Edward Snowden
http://www.youtube.com/watch?v=9q2G-5xfFrA&feature=youtu.be

Falcon
Falcon
Abonnent
12 år siden

Vladimir Putin exposes the NWO http://www.navigate3d.no/mbbs22/forums/thread-view.asp?tid=1628&start=351#M8026 + extra (Homeless children, Katyn II, ..)

Quote: Vladimir Putin Speech at the Munich Press Conference in Germany! Notice that there are Certain countries that did not show this on the News? Also notice that there are certain countries that don’t want Putin to become the president again and that’s why are showing propaganda against Putin and Russia? If your against the evil NWO then remember to support Putin regardless of skin color, nationality or religion! thanks!

Direkte referanse,
Vladimir Putin exposes the NWO http://www.youtube.com/watch?v=Hr5GxN3C8uw&list=PL3A0FD8B60420249B&feature=plpp_play_all
.
Creedence Clearwater Revival: Born On The Bayou

Falcon
Falcon
Abonnent
12 år siden

Homeless, abused, wounded and murdered children. Hjemløse, misbrukte, sårede og myrdede barn http://www.navigate3d.no/mbbs22/forums/thread-view.asp?tid=1738&start=1

Homeless Children Of Russia, med mer

Oxford
Oxford
Anonym
12 år siden

Ser det er mange artikler om Putin for tiden. bl.a. http://www.dagbladet.no/2011/12/24/nyheter/russland/utenriks/politikk/vladimir_putin/19547943/
Noen som har oversikt om denne misnøyen til Putin er reel. Får litt Gadaffi-følelse her. Norgespartiet har jo prøvd å svartmalt Russland her på Nyhetsspeilet en stund nå. Antydet at vi er under russiske kontroll. Er det overlagt disinformering de driver med, eller er det mandelen i grøten de sitter med? TV-kanalen Russia Today pleier å ha en del gode vinklinger, men i forhold til russisk innenriks så bør en vel se etter andre kilder også :)

Falcon
Falcon
Abonnent
Svar til  Oxford
12 år siden

Generelt når det gjelder Russland og Kina, det er media blackout., de fleste utafor disse landene vet lite og ingenting om disse landenes situasjon nasjonalt og internasjonalt, og det er alltid årsaker til media blackout. Russia today, RT, er oppsiktsvekkende snill og ukritisk til enkelte forhold som trenger mediadekning, således er også de kontrollert og sensurert

Azadi1987
Azadi1987
Abonnent
13 år siden

åå.. Dette var kraftfull mr. Putin. vi er alle offer av Vestens propaganda.
men jeg også håper, (er 150% sikker) at rettferdighet vil seire den Store Satan, og hans allierte.

Thunder
Thunder
Abonnent
Svar til  Hans Gaarder
14 år siden

Da forstår jeg hvorfor denne Georgia tv-reklamen har gått om og om igjen på CNN i flere måneder.

propaganda-hjernevask.

Otto
Abonnent
14 år siden

Rwanda Genocide
Rwanda Genocide – RFID Machetes – Carbon offsets – Big Bang Cahuhne – Magic Circle

Også du kan bli en Captain Sherlock

Kjetil S
Skribent
14 år siden

Meget interessant: http://rt.com/Top_News/2009-10-01/georgia-started-ossetian-war.html

Kan ikke huske å ha lest noe om dette i norsk media. Jeg tipper om rapporten hadde vist at Russland startet krigen, ville det vært behørig dekket….

Lise Tollefsen Slembe
Skribent
14 år siden

DETTE ANTE MEG OG DET KALDE ANSIKTET TIL VLADIMIR GIR MEG INGEN GODE VIGRASJONER.

Russlands statsminister Vladimir Putin har vært med på iscenesette flystyrten har vært min sterke intuisjon hele tiden.

http://www.dagbladet.no/2010/04/13/nyheter/flystyrt/utenriks/11260821/

« Forrige artikkel

Sosialistisk Venstreparti i utvikling

Neste artikkel »

Skepsis.no og sensurpolitiet under borgerarrest

65
0
Vi vil gjerne ha din mening. Fritt og anonymt.x
()
x