John Perkins: "Jobben min var å svindle milliarder av dollar fra utviklingsland ved å pådytte dem gjeld som ikke kunne betales tilbake. Ledere som protesterer mot dette systemet blir styrtet eller myrdet."
/

Nye bekjennelser fra en økonomisk leiemorder

2.4K visninger
4 minutter lesetid
7

Da John Perkins ga ut Confessions of an Economic Hit Man i 2004, fant jeg det han sa litt…. søkt. Verden kan da ikke fungere så kynisk som han beskrev det. Det er kun i ettertid at jeg har skjønt at han hadde rett hele tiden. Metoden for plyndring av land han beskriver er svært nøyaktig og kan observeres gang på gang.

Av John Perkins.

Den dypere, mørkere meningen bak å ikke stenge Guantánamo

Her om kvelden på talkshowet til John Oliver, så jeg en morsom montasje av president Obama der han gjentatte ganger nevner hans hensikt om å stenge Guantánamo. I begynnelsen, var den ungdommelige presidenten utvetydig. Men med hver påfølgende nyhetsklipp – og mens håret hans ble stadig gråere – ble Obama mindre ettertrykkelig. Han var praktisk talt forsonende i sin siste offentlige uttalelse om lukking av fengselet utenfor landets grenser.

Som jeg sa var det ment å være morsomt. Men virkeligheten i situasjonen er ikke noe å le av.

Guantánamo representerer en kjempestor fiasko i amerikansk politikk og diplomati siden 9/11. Det trosser alt USA står for. Mens jeg reiser rundt i verden, ønsker folk overalt å vite hvorfor vi viderefører en slik fornærmelse mot demokrati og rettsvesen som vi idealiserer til resten av verden, et system angivelig basert på «uskyldig inntil det motsatte er bevist.»

Hvorfor våre folkevalgte er så imot å overføre fanger til steder i det kontinentale USA kan virke enkelt å forstå. Men det tvinger frem spørsmålet: hvorfor skal vi utsette Cuba eller andre land for ting vil ikke selv tør gjøre? Dette blir ikke bare sett på som en dobbelmoral; det blir sett på som regelrett feighet.

Avsløringer fra en økonomisk leiemorder

Mer enn ti år siden, i En økonomisk leiemorders bekjennelser, avslørte jeg først en gruppe tilsynelatende legitime internasjonale forretningsfolk som de økonomiske leiemordere vi faktisk var.

I skyggene ventet sjakalene, snikmordere som gikk inn når våre økonomiske leiemorder-aktiviteter ikke var nok til å få jobben gjort.

På den tiden var jobben å svindle milliarder av dollar fra utviklingsland ved å pådytte dem gjeld som ikke kunne betales tilbake. For å gjøre vondt verre, fastsatte vi at lånene skulle brukes til å leie inn våre heller dyre selskaper til å bygge infrastrukturprosjekter. Penger øremerket for utdanning, helsevesen og andre sosiale programmer ble omdirigert av kostnaden av prosjektene, til å betale renter på lånene, som forsterket en ond sirkel som sørget for at disse landene forble i trelldom til USA og de globale selskapene.

Det var et system sikret av frykt. Ledere som protesterte mot dette urettferdig systemet ble styrtet eller myrdet.

Langt flere økonomiske leiemord i dag

I de senere årene har de økonomiske leiemorderne blitt radikalt utvidet i antall, og de har funnet nye forkledninger og verktøy. Siden jeg forlot dette yrket og skrev boken min om det, har vi i USA blitt utsatt for det samme – kraftig. Dette dreier seg ikke lenger om utnyttelse av den tredje verden som vi og resten av verden kan velge å overse. Hele verden har blitt utsatt for disse økonomiske mordene.

Folk som har øynene åpne erkjenner at verden er på randen av katastrofe – en økonomisk, politisk, sosial og miljømessing katastrofe. At våre folkevalgte nekte å gi grunnleggende juridiske rettigheter og menneskerettigheter til fangene i Guantánamo er en mørk metafor for angrepet på det juridiske og moralske sammensetningen av det amerikanske samfunnet generelt.

Mange av våre politikere, inkludert senatorer og i representanter i kongressen, har tatt på seg rollene som økonomiske leiemordere. Og tusenvis av andre menn og kvinner som går gjennom den offentlige «svingdøren» identifiserer seg absolutt ikke som økonomiske leiemordere. De jobber for konsulenter eller advokatfirmaer og har eufemistiske titler som «rådgiver», «konsulent» eller «rådgiver for offentlige kontakter» – akkurat som jeg offisielt var «sjeføkonom» for en høyt ansett konsulentfirma.

John Perkins forteller i den selvbiografiske boken Confessions of an Economic Hit Man hvordan han var en del av en hemmelig agenda, sammen med mange lignende selskaper, for å påføre den tredje verdens nasjoner størst mulig gjeld.
John Perkins forteller i den selvbiografiske boken Confessions of an Economic Hit Man hvordan han var en del av en hemmelig agenda, sammen med mange lignende selskaper, for å påføre den tredje verdens nasjoner størst mulig gjeld.

Systemet gjør de rike stadig rikere

Imidlertid er den virkelige jobben deres- som den virkelige jobben min var – å lure myndigheter og publikum til å vedta politikk som gjør de rike rikere og de fattige fattigere. Dette er ikke mindre sant her hjemme enn noe annet sted i verden. Disse økonomiske leiemorderne blir betalt for å støtte og utvide et imperium av multinasjonale selskaper.

De gjemmer seg i skyggene, men deres innflytelse er grenseløs. De sprer tentaklene av en død økonomi over hele planeten. Det er en økonomi som ikke bare er basert på gjeld, men på militarisering, frykt og ødeleggelse av ressurser.

Og la oss ikke glemme sjakalene. I min tid, var de stort sett sendt i oppdrag i fremmede land. I kjølvannet av 9/11, har frykt drevet mange amerikanere til å ofre privatliv og frihet, og gi NSA, CIA, FBI og andre byråer enestående fullmakter. Verktøy som ble perfeksjonert i utlandet, inkludert droner, hacking og overvåkingsfly, blir nå brukt til å spionere på amerikanske borgere. Er vi så fjernt fra skjebnen til de som er fengslet i Guantánamo?

Den sta nektingen til våre embedsmenn å ta tak i forbrytelsene begått av den amerikanske myndighetene i Guantánamo er bare toppen av isfjellet. Siden 9/11, har den nesten umerkelige desimeringen av våre rettigheter som amerikanere, for ikke å nevne våre inntekter – skjedd med systematisk, og grunnlovsstridig, effektivitet.

Så når vi lytter til debatten om fremtiden til Guantánamo, og folk som har vært fengslet der uten habeas corpuseller noen rettigheter overhodet uten å ha blitt anklaget for noe bestemt forbrytelse, la oss spørre oss selv hvilken melding dette sender til verden og også hva det innebærer for vår egen fremtid og friheter.

Hvordan ta ned dette systemet

I New Confessions of an Economic Hit Man (ikke kjøp fra Amazon o.a), den nylig utgitte oppfølgingen til min tidligere bok, har jeg mer å si om målene og sjakaler i dag og hvorfor de må stoppes. Jeg tilbyr strategier som hver enkelt av oss kan gjøre for å sikre at dette ødelagte system ender slik at vi kan gjenoppbygge en verden som tilbyr en bærekraftig fremtid for alle levende vesener.

Terje M.

De gamle mediene fungerer ikke lengre. Alle vestlige medier, både kommersielle og statseide, høres helt like ut, og de mest åpenbare usannheter blir servert oss hver eneste dag, spesielt i internasjonal politikk. Kontroll av informasjon er viktig for de som hersker. I dag er de herskende det amerikanske imperiet og dets medløpere, derunder makteliten i Norge. De har nærmest totalt informasjonsmonopol i de gamle medieneutløpene, og de jobber hardt med å kontrollere nyhetsbildet i de nye ‘uavhengige’ online-mediene. Vil vi ha innsikt må vi gjøre det selv.

0 0 stemmer
Artikkelvurdering
Varsle om nye kommentarer
Varsle om
guest

7 Kommentarer
Nyeste
Eldste Mest populær
Inline Feedbacks
Vis alle kommentarer
Rabalder
Rabalder
Abonnent
6 år siden

Hvor får man Kjøpt disse to bøkene av John Perkins ? Det stå i parentes i artikkele ” ikke kjøp på Amazon” ?

seitasis
seitasis
Abonnent
8 år siden

Når en jobber for dem blir synet så snevert enn ikke ser helheten.

Hans Gaarder
Forfatter
8 år siden

Legg merke til hvordan John Perkins – som statlig ansatt i “The Agency” CIA – arbeidet utifra en STATLIG PLATTFORM for å fremme PRIVATE kapitalist- og finansinteresser på bekostning av ressurstilgang og livskvalitet for mennesker i andre deler av verden…

STATLIG KRIMINALITET for å fremme PRIVATE INTERESSER…

Russia Today
Russia Today
Abonnent
Svar til  Hans Gaarder
8 år siden

Denne statlig ansatte sjakalen skal fortelle “Hvordan ta ned dette systemet” for noen evig grønne dollar.
Han burde dele ut slike oppskrifter gratis på gata før det er for sent,
og alle på planeten har fått elektroniske halsbånd som bikkjer eller fanger.

En mann med åpenbar agenda
Svar til  Hans Gaarder
8 år siden

En dokumentar fra John Perkins ble vist på NRK for noen år siden.
Perkins fortalte fritt om CIA og de store internasjonale selskapene.
Hvis man ikke ville godta et ran kom jernneven, USAs mektige hær.

Perkins forteller åpent uten at noen gidder bry seg, eller endre på noe som helst.
http://wp.me/p3uvTQ-9L
+

smurfen
Redaksjonen
Svar til  En mann med åpenbar agenda
8 år siden

Vi får gi litt ros til media de få gangene de viser noe som faktisk er uhyre viktig, men det er utelukkende NRK som har vist en del viktige dokumentarer på NRK2.

Confessions of an Economic Hit Man gikk på NRK2 og lå på nettsiden deres i lang tid før den ble tatt bort, de viste også en Fransk dokumentar som het Oljens mørke historie som viste hvordan Rockefeller og Rotchilds finansierte Hitlers opprustning med olje og penger, samt hvordan ELF, Shell og BP plyndret alt av nasjoner og brukte egne militære til å knuse alle lokal motstand mot nasjonalisering av oljen, ( Forsvare våre interesser i utlandet heter det på fint ) Frankrike bruker den mer eller mindre kjente Fremmedlegionen til å plyndre og slå ned all opposisjon i nasjonene de plyndrer.

NRK2 viste også en dokumentar fra Ghanistan og Pakistan som handlet om Guantánamo der det kom frem at CIA betalte 5000 dollar for alle “terrorister” som ble levert til dem som så ble sendt videre til Guantánamo der de ble torturert og ble sittende uten lov og dom til evig tid, det som kom frem var at det var ikke en eneste terrorist på Guantánamo, alt var vanlige folk, turister, selvstendig næringsdrivende osv som bander og pøbler kidnappet og leverte til CIA for 5000 dollar per stk der CIA kan utføre menneskelige eksperimenter og tortur for Obama på samme måte som Dr Josef Mengele gjorde for Hitler.

NRK2 hadde også en flott dokumentar som het denne Dronene som viste hvordan makta allerede har utviklet helautomatiske droner og kamp roboter som slippes ned over urolige områder som fyrer løs på alt som beveger seg eller avgir varmesignatur.

Tviler på at det var så mange Nordmenn som så alle disse glimrende dokumentarene fra NRK siden ikke en eneste en av dem hadde noe sport i seg eller sa så mye som et ord om Ole Einar Bjørndalen og Therese Johaug.

Som en tommefinger regel så kan man trygt si at alle nasjoner som har statsgjeld er direkte underlagt NWO, det er helt unaturlig for en nasjon å ta opp lån og sette fremtidens barn sine inntekter som sikkerhet, en nasjons offentlige myndigheter skal disponere de midlene de har til rådighet, ikke låne og sette folket i pant. Man kan ikke la flesketryner av noen 100 år gamle gribber og parasitter få tilgang til den nasjonale kakeboksen med sine feite syltelabber.

Det er litt som Arnold Schwarzenegger sa: Julaften er når barna ønsker seg noe og foreldrene betaler, statslån er når foreldrene ønsker seg noe og barna må betale.

Det han glemte å ta med er at det ikke er en enste innbygger som har ønsker om at myndighetene skal ta opp lån eller at de statslederne som nekter å ta opp lån blir likvidert fortere enn Obama klarer å presse frem krokodilletårer hver gang han utfører et falsk flagg angrep mot barn i eget land.

Folkevalgte skal disponere pengene de har til rådighet på best mulig måte så klart, men som Baron Rothchilds sier :”Give me control over a nations currency, and I care not who makes its laws”

Akkurat nå ser vi hva Europas folks likegyldighet, feighet og apati har har ført til, Europa blir stadig mer kaotisk, totalitært og autoritært.

I hele etterkrigstiden har vi hatt våkne folk, lag, organisasjoner, samfunnstopper og fagforeninger som har tatt til gatene og satt en stopper for de imperialistiske krigene til NWO, i 2003 så tok flere hundre tusen til gatene i Norge og satte en stopper for Bombevik regjeringens ønsker om å gå til krig mot Irak., etter ca 2009 så skjedde det noe rart, da var et knapt nok en sjel i Europa som gadd å protestere mot Libya krigen som startet 19 mars 2011, de få som prøvde ble mer eller mindre sett på som spedalske av gjengen som tror at meningen med livet er å få med seg mest mulig sport de få årene vi er her nede.

Hva skjedde ? Ikke vet jeg, men siden dette skjedde samtidig som $vinevaksinen kom så kan man jo lure på om den var tilsatt noe som tok fra folk viljen til å engasjere seg ?

Point of no return inntraff 19 mars 2011 da Libya krigen startet og vi bombet frem terroristene som som så kunne ekspandere videre til Syria og Irak for å så skape historiens største flyktningbølge som nå sender hele Europa ut i kaos oppløsning.

Sånn jeg ser det så har man disse alternativene her igjen.

1. Bruk tiden fremover til å lære deg arabisk og konverter til Islam og bli en del av fremtiden isteden for å stritte imot.

2.Flytt til andre siden av kloden og start på nytt med blanke ark og tegnestifter slik mange sannhetssøkere nå velger å gjøre.

3. Prepp så godt du kan og kom deg ut av kysten og de store byene og opp på fjellet så fort som mulig når det braker løs

4. Ta en lynkjapp IT utdanning innen programmering av roboter eller bli ingeniøren med spesialitet i å bygge roboter

5. Ta et psykopat kurs og søk deg inn i politi, etterretning eller militæret og bli en del av systemet.

6. Fornekte fakta og late som ingenting og la det gå som det går.

Personlig så har jeg valgt punkt 3, men vurderer sterkt punkt 2.

Agendaen nå fremover er at vi skal slåss mot hverandre istedenfor dem. samme NWO topper som Soros finansierer begge sider, i USA er det nesten borgerkrig nå mellom de som støtter Frimurer Trump og de som er i mot Trump.

Samme i Europa, De venstrevridde som vil ha millioner av nye flyktninger til Europa braker sammen med de som mener Islam er identisk ideologi som Nazismen, om mulig litt mer ekstrem, nazistene steiner ikke kvinner, kappet hodene av kristne og kappet kroppsdeler av barn.
Den ene skal vi hylle, den andre skal vi fordømme ifølge godhets-tyrannene ( Jeg fordømmer dem begge, ja generelt alt som legitimerer vold )
Husker for bare kort tid tilbake, om det kom et terrorangrep så kunne man lese seg opp på alle involverte og bruke uker og mnd på å grave og finne sannheten, i dag er det et par terrorangrep daglig, snart vil det bli hundrevis om dagen.

Oppskriften er testet ut med stor suksess for lenge siden, i Irak kledde Britiske SAS soldater seg ut som Arabere og fylte sprengstoff i biler som de sprengte i store folke-ansamlinger, Sunni og Shia skyldte på hverandre og da hadde man satt i gang en kjedereaksjon som forsatte videre av seg selv på samme måte som man vipper en dominobrikke overende så faller de andre etter av seg selv.

Sånn bli det i Europa også i kjent Gladio stil.

Som sagt, Målet er å lure oss til å sloss mot hverandre istedenfor dem. sett verden i brann og reise en ny verdensorden opp av asken av det gamle som en Fønix fugl.

Snart forsvinner kontanter og bankene kan sette inn minus-renter der du vil se at alt du har på konto sakte men sikker fordufter som dugg for solen uten at du kan gjøre noe som helst, bankene kan også konfiskere alle innskudd for å redde seg selv vist de er i trøbbel, trøbbel betyr at eiere og aksjonærer har tatt ut for feite utbytter. men med et tastetrykk så kan de ta ut enda større utbytte, folket kan ingenting gjøre annet enn å grine en skvett og to ..

Noen Svenske bedrifter krever allerde nå av sine ansatte at de skal la seg chippe seg så de slipper å huske koder eller drasse på adgangskort som kan mistes for å komme inn og ut av bedriftens lokaler.
Snart blir det nok utvidet til nye grupper ..

Det er alltid : Skap et problem, generer en reaksjon for så å servere løsningen som alltid er den folket ikke ville akseptert før problemet var skapt som gjelder

Etter 7 gode år så går vi nå kanskje rett inn i 7 dårlige år, , men det er opp til oss selv, det er overhodet ikke noen grunn til å se mørkt på fremtiden, jeg er hellig overbevist om at vi går mot mye bedre tider vist vi bare evner å stå sammen istedenfor å sloss mot hverandre i kjent splitt og hersk stil, mye kan tyde på at det går mot krig snart, men det trenger det ikke, lederne utkjemper jo aldri sine egne kriger så det er ikke verre enn å la vær å gjøre noe som helst så blir det ikke krig, vi går inn i spennende tider, ser man positivt og lyst på det og sprer håp og glede så går det nok bra og vi får en ny gylden æra allerede innen året er omme. :)

Putin går i forveien og viser vei, nå trekker han seg ut av Syria siden fredsavtalen ser ut til å holde, blir det fred i Syria så millioner av flyktninger kan reise hjem fra Europa så blir det fred og harmoni i resten av verden også. :)

Captain America Civil War Illuminati’s Race War Agenda EXPOSED! DIVIDE AND CONQUER!

https://www.youtube.com/watch?v=wsSEdjmuIcM

Nitupsar
Nitupsar
Abonnent
Svar til  Hans Gaarder
8 år siden

Noen stilte spørsmålet: Er USA et kriminelt foretak? Svaret han fikk var: Det er et konglomerat av kriminelle foretak! :)

« Forrige artikkel

Dagbladet og VG i fritt fall

Neste artikkel »

Kurt Oddekalv møter nettrollet Øivind Bergh

7
0
Vi vil gjerne ha din mening. Fritt og anonymt.x
()
x