Var det flere skyttere på Utøya?

47.1K visninger
4 minutter lesetid
213

Det er flere indikasjoner på at det var flere skyttere på Utøya 22 juli. Om så er tilfelle er det viktige spørsmålet om den andre skytteren var en privat amatørterrorist av samme kaldblodige kaliber som Breivik, eller om det dreide som en Black Ops operasjon, utført av NATO/militær etterretning/Stay behind/utenlandsk etterretning (CIA/MI6/MOSSAD); «stryk det som ikke passer«.

Ettersom Nyhetsspeilet og mange av Nyhetsspeilets lesere ble rammet av et målrettet og ondsinnet virusangrep kort tid etter forrige artikkel om 22. juli-terroren føles det naturlig å følge opp det som kan være den manglende eller undertrykte delen av politiets etterforskning i Norgeshistoriens alvorligste kriminalsak.  (Alt ondsinnet virus som er blitt spredd via Nyhetsspeilet er blitt fjernet, og sikkerheten er blitt vesentlig oppgradert i tiden etter «virus-terror-angrepet» mot Nyhetsspeilet)

Dersom det nå pågår en dekkoperasjon etter den grufulle og meningsløse terrormassakren på Utøya i fjor sommer vil det bli nødvendig for den enkelte å velge side; enten du er journalist, redaktør, politietterforsker, militær, etterretningstjenestemann, PST-medarbeider, politiker, informasjons-agent, jurist eller sitter med innsideinformasjon om hva som egentlig skjedde. Den som medvirker til dekkoperasjonen, ved å prioritere hensynet til egen bekvemmelighet fremfor å bidra til at sannheten kommer for en dag slik at alle terrorens bakmenn kan bli  stilt for retten, tiltalt og straffet vil pr. definisjon være på Utøya-terroristenes side.

For Nyhetsspeilet er valget enkelt; vi vil stå opp for sannheten samtidig som vi tar avstand fra terror og enhver annen form for voldsbruk, inkludert statlig voldsbruk.

Her er en presentasjon av noen aktuelle temaer knyttet til spørsmålet om flere skyttere på Utøya.

 

1. Vitneutsagn: Overlevende fra Utøya fortalte om flere skyttere

 

NRK meldte kl. 20.30 den 22. juli – 2 timer etter at skytingen hadde opphørt, at flere overlevende fra Utøya har uavhengig av hverandre fortalt om at det var flere som skjøt ungdommer

http://www.tvbuskerud.no/video/tv8-buskerud-paa-utoey/nyhetssaker/347 I dette korte innslaget fra Buskerud TV forteller en av de overlevende fra Utøya at det var 3 stykker som skjøt, og at en av dem hadde på politiuniform, var høy og snakket dialekt.

Indikasjon: Personer som har opplevd å befinne seg i ytterste livsfare preges ikke nødvendigvis av panikk. Det er mer vanlig at sansene skjerpes, noe som gjør det naturlig å ta spontane vitneutsagn som at det var flere skyttere på alvor.

 

2. Bildeanalyse

Anders Behring Breivik har annerledes hår enn personen til venstre. ABBs «politiuniform» mangler også brede hvite striper. Vil den beslaglagte «uniformen» som ABB benyttet på Utøya bli fremlagt som bevismateriale i retten? (Dette bildemotivet er identisk med bildet øverst i artikkelen)

Indikasjon: De to bildene, som er tatt med få minutters mellomrom, viser forskjellige personer

 

3. Vitneutsagn om at en av drapsmennene var skallet

«Her Snakker de om en SKALLET POLITIMANN som skyter. Breivik var ikke skallet! Det er lett å se forskjell. Bra at TV2 sendte det som så mange andre på øya har sagt. Det må ha vært flere….  Hør selv» 

http://www.tv2.no/nyheter/innenriks/22-juli-terror-oslo-og-utoya/-jeg-hadde-ikke-mer-plass-i-baaten-men-lovet-aa-komme-tilbake-3763242.html

(Kommentar fra Eddvin på Nyhetsspeilet

Indikasjon: Breiviks hårfasong er nå godt kjent fra rettssalen. Det er ikke naturlig å karakterisere ABB som skallet.

 

4. Skuddserieanalyse

Skuddserieanalysen er basert på lydopptak fra følgende materiale:

– NRK opptak fra helikopter på Utøya ca. klokka 18.25. (ca. 1,45 min)
– Opptak naboer fra Utvika ca. 17.45 til 18.30. (ca. 7 min)
– Opptak rød gummibåt på vei til Utøya. (ca 9 min)

Utgangspunktet er at lydene har ulik høyde, og i noen tilfeller kommer de parallelt. Det skytes også jevnt og trutt, selv da en ville tro at forflytting fra et punkt til et annet ville gjøre det naturlig å ikke skyte, men kun å forflytte seg.

Noen ganger virker det som det er rifleskudd som avfyres, og deretter skudd fra et annet våpen; pistol? Eller en annen rifle lenger unna.

Et spørsmål er om det er windshift i bildet eller ekko, men det virker ikke slik.


NRK-video (ca. 18.25)

2 kraftige skudd, så fire lavere skudd rett etter hverandre. Fra ca. 16 til 20 sekunder ut i opptak. Disse fire skuddene går igjen i video fra naboene helt på slutten.
7 skudd etter ca. 23. sekunder. De går slik: høyt, lavt, høyt, lavt, høy, lavt, lavt. Og over hverandre til tider.

Nabo-video (fra 17.34 og ulike opptak til 18.25)
http://www.vgtv.no/#!id=43037
Her fyres omkring 88 skudd på ca. 7 min opptak slik jeg hører det,
3 skudd rett ved hverandre, lav høy lav, ca etter 1,05 min
2 skudd, lav høy, ca 1,10 min
2 skudd, høy enda høyere, 1,18-1,21

3 skudd, høyt lavt lavt etter 1,56
2 skudd, lavt høyt, 2 min-2,0
3-5 skudd, høyt høyt lavt lavt (annerledes), høyt 2,10-02,15
4 skudd, høyt (annerledes) høyt, høyt, lavt 2,19
6 skudd, lavt, høyt høyt høy høyt lavt, 2,23-02,30
6 skudd, lavt lavt lavt høyt (annerledes), lavt, 2,43-2,48

1 skudd lavt etter 4,59, skudd høyt 05,02
3 skudd, høyt, to ganske høye, 5,22
6 skudd, høyt, høyt (litt ned), lav, lav? høyt lavt, 05.30 til 05,35
4 skudd, 2 ulike høyder: a,b,b,a, 06.24
6 skudd, lav høyt høyt høyt høyt, lav 06.48-6,59

Adressavisa-video/gummibåt (ca tid klokka 18.12-18.21)
http://www.adressa.no/nyheter/terrorangrepet/article1683067.ece

1 skudd veldig lavt etter 7 sek,
1 skudd mørk høyt etter 9 sek,
1 skudd høyt lyst etter 11 sek,
1 skudd etter 13 sek lavt
1 skudd etter 17 sek, høyt

1 skudd, etter 3,58 min høyt – 3 skutt 3,59 veldig dype lave
5 skudd 04,01? dype veldig lave
2 skudd 04,06, høyt lav
3 skudd 04,55, høyt lav lav (lavfrekvent)
6 skudd? 5,30-5,31, lave ulike, høyt 05,39
7 ulike skudd 06,46, høye, parallelle, lave
1 skudd 08,54, høyt, 09,01 skudd? lavt så høyt

Indikasjon: Skuddene ble avfyrt av flere skyttere

http://www.youtube.com/watch?v=Z0fdp1V6yGY&feature=relate

Konklusjon: Det var flere skyttere som drepte ungdommer på Utøya 22. juli

Selv om Anders Behring Breivik p.t. er den eneste som er tiltalt for 22. juli-terroren betyr ikke det at han er den eneste skyldige.

Hvorfor har ikke politietterforskningen gjennomført en tilsvarende analyse av hvorvidt det var flere skyttere på Utøya? Fordi konklusjonen ville blitt den samme?

Makt har en tendens til å misbrukes i det skjulte i det som ennå er Stay behind-landet Norge.

Hans Gaarder

Hans K. Gaarder er utdannet siviløkonom og svært tverrfaglig av legning og mest interessert i det som ikke har med økonomi å gjøre.

Hans har arbeidet i mange år med etterforskning i det offentlige og med fri og uavhengig forskning i privat regi. Er frontlinjeforsker på skjulte maktstrukturer, utenomjordisk liv og helse (Teoretisk Fysiologi og vaksiner).

Varsle om nye kommentarer
Varsle om
guest

213 Kommentarer
Eldste
Nyeste Mest populær
Inline Feedbacks
Vis alle kommentarer
Monica Waade
Forfatter
11 år siden

Hans det er bra at du skrev en artikkel med spørsmål om flere skyttere på Utøya, men nå kommer jeg nesten ikke inn på Nyhetsspeilets sider igjen, så nå er det på han igjen.

Jeg har hele tiden fortalt at de var flere som skjøt på Utøya og jeg har beskrevet dem, bl.a. her…

Monica Waade sier: 16. 08. 2011

I likhet med ABB er han ene av de tre i båten ikledd politiuniform, men nå vet jeg ikke om det betyr at han faktisk var det der på øya eller om det bare er et symbolsk bilde for at han jobber eller har jobbet i politietaten. Det er ikke han med videokamera (eller et apparat av noe slag) i hånden. Han med uniform var delaktig i skytingen og er en bedre skytter enn ABB, så det tyder på at han har god skytetrening og derfor ikke bærer en falsk uniform.

http://www.nyhetsspeilet.no/2010/11/microchip-er-dyrets-merke/comment-page-41/#comment-70468

Monica Waade
Forfatter
Svar til  Monica Waade
11 år siden

Den 16.08.2011 beskrev jeg han andre med politiuniform hvor jeg også sier at han faktisk er ganske lik ABB, kunne vært tvillingbroren hadde det ikke vært for at han er eldre. Lyst hår har han også men betydelig mindre hår enn ABB.

http://www.nyhetsspeilet.no/2010/11/microchip-er-dyrets-merke/comment-page-42/#comment-70476

Jeg har vært inne på tanken at de plastiske operasjonene Breivik gjennomgikk var for å bli mer lik han andre. Bildet tatt fra NRK helikopter, det bildet Hans viser i denne arikkelen, det ser mer ut som han andre i politiuniform som hadde betydelig mindre hår enn ABB og kunne bli sett på som skallet.

Jeg har fortalt at de andre var med egen båt på Utøya, mye i denne uttalelsen til Breivik tyder på at han var med på en tidligere båttur dit, se bare hvor kjent han synes å være fra sjøsiden…

– Så gikk jeg mot vestspissen, og det var en klippe, naturlig fluktsted. Før jeg kom på Utøya tenkte jeg at nå skal jeg dra til steder der jeg ville gjemt meg, for der er det andre.

http://www.tv2.no/nyheter/innenriks/22-juli-terror-oslo-og-utoya/les-breiviks-egne-tanker-om-massakren-paa-utoeya-3760611.html

Eddvin
Eddvin
Abonnent
Svar til  Monica Waade
11 år siden

Leste dette fra Breiviks forklaringer om drapene:

Tenkte på tv-serie
Den tiltalte antar at ha ble liggende i 30-40 minutter før han ble ført mot Hovedhuset.

– Jeg tenkte dette er som i serien The Shield. De kommer til å gjøre hva de kan for å få informasjon. Jeg sa hvis dere skal henrette meg, kan dere like gjerne gjøre det i første etasje, men de sa at de ikke ville henrette meg. Vi gikk opp i andre etasje startet avhør varte kanskje fem timer.

Har Delta-gruppen jemmel til å forhøre Drapsmannen i 5 timer. Tyder mere på en Briefing av en Manchurian……..

Glucifer
Glucifer
Abonnent
Svar til  Eddvin
11 år siden

Breivik ble ikke forhørt av Delta på Utøya. Han har selv forklart i retten at han ble forhørt av politifolk fra Oslo.

Glucifer
Glucifer
Abonnent
Svar til  Eddvin
11 år siden

Breivik har selv forklart i retten at han ble forhørt på Utøya av politi av 2 politifolk fra Oslo og IKKE Delta. Følger du ikke med på rettsaken Eddvin?

Monica Waade
Forfatter
Svar til  Hans Gaarder
11 år siden

Det er tydelig at vi er overvåket, har du sett denne kommentaren min Hans…

http://www.nyhetsspeilet.no/2010/11/microchip-er-dyrets-merke/comment-page-51/#comment-77503

… hvor jeg viste til en blogg fra en som overlevde Utøya. Kort tid etterpå ble bloggen hans endret og bloggeren visste at han var omtalt av såkalte konspiratører på Nyhetsspeilet. Hadde denne AP spira utstyr til å følge med alt som skjer på internett eller var det mer profesjonelle aktører inne i bildet som hadde lagt inn visse ord som overvåkes? Tror nok det er rett som jeg har sagt før, PST følger godt med og nå jobbes det for at de skal gjøre det i lovlige former.

http://www.hardware.no/artikler/pst-vil-ha-nettdebatter-inn-i-datalagringsdirektivet/108616

Monica Waade
Forfatter
Svar til  Monica Waade
11 år siden

Lagt inn i den den oppdaterte bloggen:

OBS: Er du kommet hit via Norgespartiet eller Nyhetsspeilet? Les denne posten først!

http://www.minblogg.net/min-utoya-historie/

En annen som kaller seg Monica Waade skriver i kommentarfeltet til Nyhetsspeilet at hun mener at de bør skrive mer om påstandene om at det var flere gjerningsmenn på Utøya: «Jeg har i flere kommentarer, bl.a. denne nevnt at det var minst to skyttere med politiuniform på Utøya (…) I den forbindelse er opplysningene i denne bloggen meget interessante (…)»

http://www.minblogg.net/2011/12/05/a-bli-en-del-av-en-konspirasjonsteori/

MrKennedy
MrKennedy
Abonnent
Svar til  Monica Waade
11 år siden

Man kan si hva man vil, men du skal ihvertfal ha cred. for å linke til et blogg-innlegg som kritiserer dine egne kommentarer, det er voksent gjort. Tommel opp fra meg av den grunn.

PS.: Jeg er ikke sarkastisk, jeg synes absolutt at dette er bra av deg.

Monica Waade
Forfatter
Svar til  Hans Gaarder
11 år siden

Du er inne på noe der Hans, hvorfor tror du det var viktig å bli kvitt Janne Kristiansen og hvordan kunne jeg vite at det ble å skje før de utførte NWO oppdraget?

Nå begynner alt å bli så forutsigbart at jeg gidder snart ikke lenger å bruke evnene for å få fram syner og budskap.

Alle jeg snakker med sier de får ikke den offisielle terrorhistorien om Breivik til å stemme, så er godt mulig det er dette som er den store saken som skal få det til å rakne for maktapparatet i Norge. Dette budskapet fikk jeg før terrorangrepet skjedde, nevnte det i helseterror artikkelen min.

Glucifer
Glucifer
Abonnent
Svar til  Hans Gaarder
11 år siden

Til og med jeg visste dagen etter den 22.07 at sjefen for PST kom til enten å få sparken eller trekke seg fordi PST ikke hadde gjort jobben sin. Gjør dette også at jeg har slike evner Monica Waade eller er det fordi jeg er fornuftig og har en forståelse på hvordan det virkelige livet fungerer?
Jeg syns det er ganske mistenkelig at «synske» mennesker hele tiden sier «dette har jeg «sett» kom til å skje gjennom synene mine».

kaotiker
kaotiker
Abonnent
Svar til  Monica Waade
11 år siden

Selvfølgelig visste bloggeren at bloggens hans ble kommentert her. Begge nettsidene bruker WordPress, og når noen legger inn en lenke på en WP-side til en annen vil den andre siden bli varslet om lenken. Denne funksjonen har WordPress hatt i flere år.

Så det er nok ingen tredjepart som følger med.

Monica Waade
Forfatter
Svar til  kaotiker
11 år siden

Tenkelig det er sånn når det gjelder linker som legges inn i artiklene her på speilet, men tror ikke denne funksjon fungerer på kommentarer som legges inn i kommentarfeltet under artiklene.

Jeg har linket til denne bloggen i kommentarfelt og da ble ikke bloggeren Tor varslet… http://tor1johnsen.wordpress.com/

Og Norgespartiet, bruker de WordPress? Blogger Kjetil visste jo at han var omtalt på deres side også.

Og kaotiker kanskje WP kan beskyldes for DOS-angrepet, tror du det?

kaotiker
kaotiker
Abonnent
Svar til  kaotiker
11 år siden

Jeg antar at du ikke har så mye kunnskap om web hosting og WP.

Jo, funksjonen brukes også for kommentarer fra en blogg til en annen. Jeg bruker selv WP på flere nettsider og jeg mottar stadig vekk trackbacks/pingbacks fra andre WP-sider. Både fra artikler og kommentarer. Som sagt, dette er en velkjent funksjonalitet som har eksistert i flere år allerede.

Men det er mulig å deaktivere den på sin egen blogg slik at man ikke mottar trackbacks/pingbacks. Det er opp til den enkelte eieren av siden om man ønsker å motta trackbacks/pingbacks, så NS kan gjerne deaktivere denne funksjonaliteten hos seg selv, men en lenke vil likevel registreres hos eieren av lenken.

Norgespartiet bruker Joomla. Et CMS som også har pingbacks/trackbacks. Poenget her er at man benytter pingbacks/trackbacks, og denne kan kjøres på tvers av CMS. Tilsvarende som RSS. RSS kan benyttes av de aller fleste cmser.

Et DDoS (DOS er et operativsystem) er bare et tjenestenektangrep. Den vanligste utgaven av denne er at man bruker datamaskiner som sender henvendelser til en server, og man sender så mange henvendelser til serveren at man fyller opp hele internettlinjen inn til serveren. WP kan ikke gjøre dette. Så WP kan ikke beskyldes for noe. WP.com er bare en en tjenestetilbyder, og må ikke forveksles med WP som brukes av NS.

Det mest kjente DDoS Norge var et angrep mot Dagbladet.no for et par-tre år siden. Dette var et lite angrep på noen få Gbps, men resultatet av dette var at DB.no var nede i flere timer. Jeg var inne på NS i denne tiden Gaarder hevder at det forekom et DDos, og hadde så vært tilfelle ville jeg ikke kunnet komme inn på siden. Det er mer sannsynlig at det var et serverproblem eller eventuelt et routerproblem.

Hvis NS hadde blitt utsatt for et DDoS ville de ganske raskt fått vite dette av datasenteret hvor serveren deres er plassert. Noe jeg ville blitt slått ganske stort opp av NS om dette hadde skjedd.

Monica Waade
Forfatter
Svar til  kaotiker
11 år siden

Kan du kaotiker som har så stor kunnskap fortelle meg hvorfor jeg hele tida må klikke oppdater for å få åpnet sider her på speilet, og hvorfor starter sånne problemer rett etter at Hans har publisert artikler om terrorangrepet?

kaotiker
kaotiker
Abonnent
Svar til  kaotiker
11 år siden

Vel, spør administrator. Dette er mest sannsynligvis et problem med serveren. Det er i hvert fall ikke et DDoS-angrep. Da ville du ikke fått opp nettsiden i det hele tatt.

kaotiker
kaotiker
Abonnent
Svar til  kaotiker
11 år siden

Det skjer med meg også, men kun når jeg er innlogget her. Dette tilsier at dette kan være et problem med cachingen til serveren.

Mole
Mole
Abonnent
Svar til  kaotiker
11 år siden

Jeg får ikke opp nettsiden i det heletatt kaotiker.

kaotiker
kaotiker
Abonnent
Svar til  kaotiker
11 år siden

Oops, det ble litt raskt. Jeg mente ikke cachingen. Det brukes mest sannsynligvis ikke caching for de som er logget inn. Uansett vil dette tyde på at problemet er serveren og ikke et resultat fra en tredjepart.

kaotiker
kaotiker
Abonnent
Svar til  kaotiker
11 år siden

Ut i fra det som skjer hos meg ser det ut til serveren har problemer med å laste inn noen dynamiske sider. Først og fremst når jeg kommenterer. Dette tyder på at problemet skjer lokalt på nettsiden.

rarplanet
rarplanet
Abonnent
Svar til  Hans Gaarder
11 år siden

Her er også noen interessant. observasjoner av en nabo (helikoptre) samt dokumenter og info rundt tidslinjene som politi og media har levert.

Jeg noterte meg selv når det skjedde at flere av vitnene fra øya sa at de så flere skyttere… Jeg sendte en melding til en av personene (på facebook) som overlevde og sa han trodde det var flere skyttere i media. Men da sa han at han trodde han må ha sett/hørt feil. Da politiet hadde snakket med han og fått han på andre tanker. autoriteter du veit – de veit å manipulere folk.

http://www.mediafire.com/download.php?342jr886yav6tnw

Sagitta
Sagitta
Abonnent
Svar til  rarplanet
10 år siden

Jeg har gjort en beregning på tidsbruk den 22.juli 2011 på Utøya.

Politiets påstander:
en skytter
69 drept og 60 skadd
avfyrt i underkant av 1200 skudd (17 x 70 = 1190)
brukt Glock 17 og gevær
skytteren startet skytingen kl 1715 og ble anholdt kl 1827 (73 minutter)

Vitneforklaringer:
gjennomsnittlig traff skytter med 4 skudd pr offer
skytteren forholdt seg rolig
skytteren gikk rolig rundt på Utøya
skytteren husket ikke hva «han» gjorde på enkelte steder og måtte lese seg opp på vitneforklaringene til ofrene.

Mine forutsetninger:
skytteren hadde ladet 10 magasiner FØR han ankom Utøya
skytteren er et menneske i motsetning til et «supermenneske»
lading av et magasin som rommer 17 patroner tar ca 1 minutt
lading av 60 magasiner tar ca 60 minutter
bytting av brukt magasin med nytt magasin tar ca 9 sekunder
bytting av 70 magasiner tar ca 10 minutter
totalt så tar lading av 60 magasiner og bytting av 70 magasiner = 70 minutter
sikting, avfyring og rekyl av ett skudd tar minimum 2 sekunder
sikting, avfyring og rekyl av 1190 skudd tar minimum 2400 sekunder som er 40 minutter.

Min analyse etter selv å ha avfyrt ca 100 skudd med Glock 17 i pistolklubben:

Dersom skytteren sto stille på samme sted og ladet, byttet magasiner, siktet, avfyrte og tok rekylen, ville seansen rent teoretisk ha tatt 110 minutter = 1 time og 50 minutter. Dersom han startet kl 1715 ville han vært ferdig kl 1905. Når skytteren skal ha beveget seg sakte på kryss og tvers av øya og endog dratt tilbake til utgangspunktet for avhenting av ny ammo ville denne tiden måtte legges til.

Min konklusjon:

En skytter alene ville ikke rukket å gjøre dette på politiets påståtte 73 minutter. Derimot ville 2 skyttere ha klart dette. Ved at to skyttere eller flere deltok, er det forståelig at Breivik måtte lese seg opp på hva som skjedde der han selv ikke hadde befunnet seg.

Eddvin
Eddvin
Abonnent
Svar til  Sagitta
10 år siden

Er det noen som kan forklare meg hvorfor Adrian heller ikke husker hva som skjedde??? Her er det masse sprik i forklaringene…
http://www.youtube.com/watch?v=IBn3Ukr9EKI
Hvorfor kommer det ingen spørsmål???
Når han er den eneste som angivelig ble spart av ABB?????
Kom gjerne med en forklaring.

Mortenxx
Mortenxx
Abonnent
Svar til  Sagitta
10 år siden

Du har temmelig svak logikk i beregningene dine?

Du har f.eks. ført inn at knappe 1200 skudd ble avfyrt som en av forutsetningene for resten av beregningene dine, uten å sjekke hvor riktig dette er. Ifølge Wikipedia ble det avfyrt knappe 300 skudd, så teorien din om å fylle magasiner feiler fullstendig.

Breivik hadde ialt 10 30-skudds magasiner til rifla, hver med 28 patroner. Totalt 280 patroner. 176 ble brukt etter politiets beregning, men det kan være brukt flere. Til Glock’en hadde han 6 magasiner, 2 av dem var 17-skudds og 4 var 31-skudds, totalt 158 patroner til pistolen. I overkant av 120 av dem var blitt brukt.

Så teorien din om å etterfylle magasiner feiler fullstendig. Hvorfor i allverden skulle han bruke tid på å fylle opp 70 17-skudds magasiner mens han var der?

Du har følgende feil i fakta:
* «Knappe 1200 skudd avfyrt» stemmer dårlig med rettsaken.
* «Gjennomsnittlig 4 skudd pr. offer» stemmer dårlig.
* «10 17-skudds magasiner forhåndsfylt» stemmer ikke

Dette vil si at også logikken din feiler. Hvis det er feil i fakta vil vanligvis også logikken feile og gi feil konklusjon. Men her feiler også teorien om flere skyttere hvis den har lignende feil.

Kilder jeg har brukt for opplysninger om magassiner og antall skudd er Wikipedia og Aftenposten.no, 3. mai 2012, direkte dekning av rettsaken.
http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/22juli/Folg-22-juli-rettssaken-torsdag-6819578.html.

Sagitta
Sagitta
Abonnent
Svar til  Hans Gaarder
11 år siden

Under angrepet på Pentagon 911, var politiet kun interessert i å vise 5 frames fra ett videokamera

som i tillegg ga et dårlig inntrykk av hva som egentlig skjedde.

Under angrepet på Utøya 227, har media vært interessert i å vise ett bilde i en lengre video, som viser at det kan være flere gjerningsmenn, da dette spesielle bildet viser en skallet skytter. Breivik er IKKE skallet.

Under 911 og 227 er fellesnevneren at myndighetene/media ønsker å legge frem så begrensede videobevis som mulig. Hvorfor? Er det noe som skal skjules? Hva kan hele videoen

vise som gjør at de bare vil vise de bildene som er skjult av flammene? Og hva kan resten av videoen fra Utøya vise i HD som gjør at de bare vil vise ett bilde i videoen tatt fra luften av de som kom dit først nemlig MEDIA.

Var det under 911 et annet prosjektil som rammet Pentagon enn det offisielle? Var det under 227 flere skyttere på Utøya enn den offisielle påstanden?

cHronilogy
cHronilogy
Abonnent
11 år siden

Også bemerkningsverdig at politioverbetjenten i dag nesten ordrett sa det måtte være noen med kjennskap til politiets rutiner da han forklarte om kaoset som oppsto etter de ulike tipsene dem mottok før og etter bomben gikk av, samt den åpenlyse usikkerheten og avvikende svar fra Forsvarsbygg sin representant da det var spørsmål om produksjon av bomben. Dette såklart ble ikke belyst i nyhetssendinger senere på dagen.

cHronilogy
cHronilogy
Abonnent
Svar til  cHronilogy
11 år siden

Bør vel også legge til reaksjonen / kroppsspråket til bistansadvokaten da nevnte politioverbetjenten forklarte dette rett etter forsvarernes spørsmål angående kunnskapsnivået som var nødvendig for å lage «triggeren» til hovedbomben. de som så dette live kan bekrefte hun satt med hodet senkt i begge hender med et generelt kaotisk utrykk. Dette er et standard ubevisst uttrykk hvis det det kommer tydlige korrekte signaler/beviser for noe som rokker ved fundamentale holdninger/syn på en sak eller en realitet. I tillegg siktet nevnte forsvarer via spørsmål (spekulativt) til bombestørrelsen brukt av mc.veigh i oklagoma 95. Det latterlig utspekulerte svaret gitt fra Forsvarsbygg sin representant stemmer overens (mer en dobbelt så stor) med de 3200kg bombematerialet som angivelig ble brukt i okc95, som sikkert alle her inne vet ikke var det som fikk FED byggningen til å delvis kollapse…

Sigr Huginsson
Forfatter
11 år siden

ABB ville ha krigskorset for å ha slaktet AUF-ere, men nå har «demokratiforkjemper» «Kjakan» fått tildelt Forsvarets Hederskors.

Begrunnelse: Med sitt brennende engasjement har Sønsteby gjennom flere mannsaldre vært en inspirasjon for alle i Forsvaret og et forbilde som har bidratt til å skape gode holdninger og ansvarsfølelse hos soldatene og for Forsvarets virke. Han har vært av avgjørende betydning for at Krigskorset skal være nasjonens varige dekorasjon for tapperhet, sier forsvarssjef Harald Sunde.
http://www.ta.no/nyheter/article6027787.ece

Jøss, en krigshelt som attpåtil har bidratt til å skape gode holdninger og ansvarsfølelse hos soldatene?. Høres bra ut. Men hva legger han i gode holdninger, og hva hvordan er gode holdninger forenelig med å drepe sivile i Libya?

I en artikkel i dagbladet sier han følgende:

Tap av sivile liv er ikke til å unngå. Det kan til og med være en fordel.

– Jeg så bildene av de sivile som ble drept i Irak. Om jeg ledet en geriljagruppe, ville jeg utnyttet sivile til siste trevl. Vi forsøkte alltid å spare sivile, men også i vår tid kunne vi utnytte til vår fordel at sivile liv blant våre egne gikk tapt, sier Sønsteby til Dagbladet.

Om han var leder for en geriljagruppe så ville han utnyttet og drept sivile fra motparten sin side for å beskytte sine egene?. Blir ikke det litt som tempelridderfjolleriet til Breivik?

Han fortsetter:

– Det kan høres kynisk og brutalt ut. Men — før eller nå — krigens logikk er den samme. Om det er amerikanerne som dreper sivile i Irak, eller om det er tyskerne eller han selv som forårsaket død i krigsårene, tapet av liv er en naturlig følge av krig. Så enkelt, så brutalt — og så nødvendig, sier krigshelten

Brutalt – og så nødvendig?. Det var forferdelig, men nødvendig var breivik sine ord.

Han sier videre:

– Til dagens unge er dette det viktigste budskapet: At de kjemper mot alle trusler demokratiet utsettes for, være seg i striden om Muhammed-tegningene eller det gryende jødehatet i skolene(?). Det handler om å ta et kraftig oppgjør, og det må gjøres med en gang. Nye landsmenn (muslimer?) vet ikke bedre. De må lære hva vårt demokrati er. – Det er nokså naturlig. Spredningen av antidemokratiske krefter (Islam) fra slike land må bekjempes. I Afghanistan bruker vi våpen for å forsvare en demokratisk valgt regjering sier Sønsteby.

Bekjempe Islam og beskytte jøder/Israel?. Igjen er dette samme verdier som Breivik.

Får vi noen unnskyldning fra Sønsteby?

For Sønsteby har det aldri vært et alternativ å lukke øynene for begivenheter rundt seg. Han unnskylder heller ingen andre for å gjøre det. Verken da eller nå.

Sønsteby i likhet med breivik frykter ikke døden:

– Døden? Hvorfor skal jeg tenke på noe så trist? Det er helt uinteressant. Jeg kommer til å holde det gående 10—20 år til. Minst ti I hvert fall, sier han.

Hva med terror og attentat?

• kuppet mot Norges Bank i 1942 som sikret eksilregjeringen trykkplater for norske sedler.

• sprengningen av Arbeidsmobiliseringens kontor i Oslo, 18. mai 1944.

• forsøk på tyveri av rasjoneringskort fra Watt-gården 9. juni 1944.

• sprengningen av sorteringsmaskin for mobiliseringskort hos Norske Folk i Oslo, 17. juni 1944,

• sprengningen av tyske flymotorer og flydeler lagret i Bjølsenhallen i Moldegaten i Oslo.

• kapring av en last med 75 000 rasjoneringskort på åpen gate i Oslo, 9. august 1944.

• sprengningen av Arbeidsmobiliseringens kontor i Parkveien 8 i Oslo, 27. august 1944.

• sprengningen av Kongsberg Våpenfabrikk, 17. september 1944.

• ødeleggelsen av lokomotiv på Skabo Jernbanevognfabrikk, september 1944.

• sprengningen av oljelageret til Vakuum Pil Co på Sørenga, 1. oktober 1944.

• sprengningen av Statsbanenes administrasjonsbygg, 14. mars 1945.
http://www.dagbladet.no/2010/04/09/nyheter/innenriks/gunnar_sonsteby/andre_verdenskrig/11206051/

Når en mann med tilsvarende verdier som Breivik får hederskorset, er det kanskje ikke bare Breivik det er noe alvorlig galt med, men også «det norske demokratiet» som faktisk gir utmerkelser til paranoid schizofrene terrorister og krigsforbrytere som lider av personlighetsforstyrrelse og narsissisme.

Solskinn
Solskinn
Abonnent
11 år siden

“Several of the youths who were at the Utøya the shooting drama, told VG that they are convinced that there must have been more than one perpetrator. Marius Helander Røset believes the same thing: – I am sure that there was shooting from two different places on the island at the same time, he said.

Witnesses: – There were two people

Police believe Anders Behring Breivik (32) is the perpetrator who was dressed as a policeman , and have charged him for two terrorist attacks. Young people interviewed by VG describe an additional perpetrator – who was not wearing a police uniform. The person was following them around was 180 centimeters tall, had thick dark hair and a Nordic appearance. He had a pistol in his right hand and a rifle on his back. – I believe that there were two people who were shooting, says Alexander Stavdal (23)….

At the press conference Saturday morning opened the police said that there could have been several perpetrators and emphasized that there is an ongoing investigation.”2

http://www.prisonplanet.com/tarpley-norway-terror-attacks-a-false-flag.html

Askeladden
Askeladden
Abonnent
11 år siden

Det finnes en lengere amatørvideo fra Utvika som har blitt sendt til en rekke nettaviser, men som de redigerte før den ble videreformidlet til massene. VGTV informerer t.o.m at de har fjernet skytelyder fra videoen. Den ligger på VGTV med navnet «Naboenes video av dramaet på Utøya». 9 sekunder inn i videoen får vi denne beskjeden: VGTV har redigert bort enkelte bilde- og lydsekvenser fra originalopptaket.

Denne videoen bør bli letet fram, og spredd over alle vinder.

Sjekk også denne tråden på diskusjon.no for flere artikler om andre skyttere.

http://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=1364203

Blant annet kan det nevnes at det ble sagt på politiradio at de lette etter en skytter nr 2 på fastlandet og at denne fyren hadde grå hettegenser. En bruker på diskusjon.no informerte også dagen etter terrorangrepet at han hadde observert en full person med grå hettegenser i et busskur i Bergen som satt og ladet patroner i en revolver. Vitnet ringte politiet som kom og hentet vedkommende uten at dette har blitt nevnt i avisene.

Når man ser på den videoen av ofrene som ligger i vannkanten så kan det også virke som om de har blitt skutt forfra noe som ikke er usannsynlig med tanke på at det ble rapportert om skyting «fra landsiden».

Hele rettsaken er en farse, det er allerede bestemt utfallet og hvilke rettigheter som skal bli frarøvet.

hagbart
hagbart
Abonnent
Svar til  Askeladden
11 år siden

Altså: en full bergenser med grå hettegenser skjøt ungdommer på 600 meters avstand med revolver.

Tror du ikke det ville vært en enorm risiko for hele denne delikate operasjonen å sette en bergenser med fylliktendenser til å gi ildstøtte fra landsiden? Dette er kun fra hukommelsen, men allikevel: like etter massakren ble en av AUFerne avhørt av politiet, fordi de trodde han var delaktig i massakren. Jeg mener å huske at han var kledd i grått, uten at jeg skal si det så alt for sikkert.

Breivik bestemte selv utfallet da han drepte 77 uskyldige mennesker.

Askeladden
Askeladden
Abonnent
Svar til  hagbart
11 år siden

1. Jeg sa ikke at han opererte fra landsiden, men at de søkte etter han der.

2. Han matcher beskrivelsen som ble gitt på politiradionen.

3. Ja, det stemmer at en ble arrestert og sjekket ut av saken.

4. Breivik var ikke alene, bare droner og idioter tror det.

hagbart
hagbart
Abonnent
Svar til  Askeladden
11 år siden

JEG matcher også beskrivelsen gitt på politiradioen. Det betyr ikke at jeg har noe med massakren å gjøre. Jeg tror du må sjekke utbredelsen av grå hettegenser. Og ærlig talt: Bergen?!

Politiets etterforskning tilsier ikke at det var flere, dessuten har vi fått forklart alle Breiviks bevegelser på øya. Det er dessverre mulig for én mann å gjøre dette.

Det eneste du har er tidlige vitneutsagn, som forskning viser er svært upålitelig. Det er derfor man også etterforsker.

Men jeg er vel bare en idiot.

Falcon
Falcon
Abonnent
Svar til  Askeladden
11 år siden

Hvorfor blir de viktigste bevisene ikke presentert i retten? anders breivik site:nyhetsspeilet.no http://search.conduit.com/results.aspx?q=anders+breivik+site%3Anyhetsspeilet.no

Digressivt,
stay behind hans gaarder http://search.conduit.com/results.aspx?q=stay+behind+hans+gaarder
*
Nyttelast

9/11 and related: Intelligence reports http://abeldanger.net/ Technical documentation http://ae911truth.org/ * **** Cirkus mullah Krekar & co **** http://www.navigate3d.no/mbbs22/forums/thread-view.asp?tid=1758&start=1#M8146 * The New Age – (The Enemy Of Christ Exposed) – For Witnesses [Viewer Discretion is Advised] http://www.navigate3d.no/mbbs22/forums/thread-view.asp?tid=1663&start=201#M8133 * Obama’s War Incited by CNN, Al Jazeera & Co Leaves Thousands of Libyan Children Handicapped or Dead http://www.navigate3d.no/mbbs22/forums/thread-view.asp?tid=1663&start=151#M7897

hagbart
hagbart
Abonnent
Svar til  Askeladden
11 år siden

Hva mener du er de «viktigste» bevisene?

Og vær så snill, gi meg gjerne et tekstbasert svar, ikke de evinnelige linkene.

Askeladden
Askeladden
Abonnent
11 år siden

Torbjørn Vereide: Skytterne kledde seg ut som politi, så lurte dei oss til å komme fram før dei begynte å skyte oss, skriver han.

Andre overlevende mener at det må ha vært flere gjerningsmenn, etter som det ligger flere mennesker livløse spredt over et større område.

http://www.nrk.no/nyheter/norge/1.7723321

—————————————-

Kristoffer forteller at han på det tidspunktet trodde det var flere gjerningsmenn fordi skuddene lød forskjellig.

http://www.dagbladet.no/2011/07/23/nyheter/terror/innenriks/17431034/

—————————————-

En rekke vitner skal ha beskrevet at de så to gjerningsmenn – og i motsetning til pågrepne Anders Behring Breivik hadde ikke den andre mannen politiuniform på seg.

http://www.dagbladet.no/2011/07/23/nyheter/terroraksjon/oslo/utoya/innenriks/17426104/
—————————————-

Som VG Nett meldte tidligere i dag forteller en rekke av ungdommene som overlevde skytemassakren på Utøya at det må være to gjerningsmenn. Flere har også beskrevet utseende på mann nummer to til VG.

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/oslobomben/artikkel.php?artid=10080633

—————————————-

“- Jeg kunne høre flere serier med skyting, og det kunne virke som om det kom fra flere forskjellige steder, sier Onsager til Aftenposten.no.

Hun forteller at hun oppfattet skytelydene som forskjellige.”

http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/article4180908.ece

—————————————-

«I dag sier vitner VG Nett har vært i kontakt med, at det må ha vært èn person til som skjøt og drepte ungdommene på Utøya.

– Jeg er overbevist om at det var to personer som skjøt, sier Aleksander Stavdal (23).

Til VG sier ungdommer at den andre mannen ikke var iført politiuniform. Han var ifølge dem rundt 180 centimeter høy, hadde tykt mørkt hår og så nordisk ut. I høyrehånden hadde han en pistol, på ryggen et gevær.»

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/oslobomben/artikkel.php?artid=10080627

Askeladden
Askeladden
Abonnent
11 år siden

Utøya-vitner sier de så en annen gjerningsmann
Vitner til massakren på Utøya sier i dommeravhør at de så en annen, mørkhåret gjerningsmann samtidig som de hørte skuddsalver et annet sted på øya.

http://www.dagbladet.no/2011/09/03/nyheter/innenriks/terror/anders_behring_breivik/utoya/17942302/

Tom Rosland
Tom Rosland
Abonnent
11 år siden

Forskjellige klipp fra Tv-sendinger om Utøya.
Her har vi to bilder stillbilder ,med 2 forskellige personer ?
ca 05:14 den første så kommer den andre ca 05:17 er dette same person?
Han første er høy å slankk å den andre er kraftig å litt mindre ?

Mvh Tom

http://www.youtube.com/watch?v=bmwVxHyI7V8&feature=related

Tom Rosland
Tom Rosland
Abonnent
Svar til  Tom Rosland
11 år siden

video fra utøya fra Nrk.
Mvh Tom

cHronilogy
cHronilogy
Abonnent
11 år siden

Finnes det noen link til det som ble sendt tirsdag formiddag av spørringer? Fikk bare med meg starten skulle gjerne sett hvilke spørsmål politioverbetjenten fikk..

Tom Rosland
Tom Rosland
Abonnent
11 år siden
cHronilogy
cHronilogy
Abonnent
Svar til  Tom Rosland
11 år siden

Tenkte kanskje noen hadde gjort en inspilling av direktesendingen som var, av erfaring tror jeg ikke pressen gjengir evt. glipper samt hva man kan se av reaksjoner ved konfronterende spørsmål..

Tom Rosland
Tom Rosland
Abonnent
Svar til  cHronilogy
11 år siden

Tirsdag 24. april forklarte Svein Olav Christensen i Forsvarsbygg Futura seg om bomben i Regjeringskvartalet.

Mvh Tom

http://www.aftenposten.no/webtv/Vitneavhor-Svein-Olav-Christensen-6814534.html?paging=&section=#.T5gPD7N1C8A

Tom Rosland
Tom Rosland
Abonnent
Svar til  Tom Rosland
11 år siden

Innsatsleder, Thor Langli, forklarte seg i retten i dag.24/04 2012
3stk videoer fra thor langli men det er ikkje heile forklaring til han.
finner bare det ser ut at dei har tatt vekk en del.
Mvh Tom

http://www.vgtv.no/#!id=52124

http://www.vgtv.no/#!id=52125

http://www.vgtv.no/#!id=52120

Ole-John Saga
Skribent
11 år siden

Etter det jeg har hørt fra flere hold så ble også mobiltelefonene til både de døde og levende etter Utøya tragedien konfiskert. Det må jo dreie seg om et stort antall mobiler, som det sikkert er tatt opp både film og lyd på mens skytingen har pågått. Vet noen hva politiet vil gjøre med disse mobilene ? Vil offentligheten få vite hva som er på disse telefonene ?

StarFleetCommand
StarFleetCommand
Abonnent
Svar til  Ole-John Saga
11 år siden

Alle telefonene til omkomne er levert til pårørende.
Overlevende fikk ikke konfiskert telefonene sine.
VG har bl.a. vist flere filmer fra Utøya som overlevende har filmet.

Askeladden
Askeladden
Abonnent
Svar til  StarFleetCommand
11 år siden

Kanskje du kan henvise oss til en av disse filmene som overlevende har filmet?

Askeladden
Askeladden
Abonnent
Svar til  Ole-John Saga
11 år siden

Glem heller ikke disse beskjedene som sirkulerte før skytingen var over om at vi ikke måtte finne på å ringe de på Utøya «For da kunne gjerningsmannen finne dem».

Helt klart gjort for å hindre informasjonsflyt og ikke ut av bekymring eller omtanke for de berørte.

StarFleetCommand
StarFleetCommand
Abonnent
Svar til  Askeladden
11 år siden

Jeg synes det er fantastisk at Askeladden kan sitte her å synse om hva som skjedde på Utøya.
De som var Utøya gav klar beskjed gjennom Facebook, Twitter, SMS o.l. at de ikke ville ringes til pga gjerningsmannen. Alt dette kan dokumenteres.
Og har du egentlig tid og lyst til å snakke med noen når du kjemper for livet ditt?
Har Askeladden vært i en lignende situasjon og snakker av erfaring?

Askeladden
Askeladden
Abonnent
Svar til  StarFleetCommand
11 år siden

Når du sier at alt kan dokumenteres så lurer jeg egentlig på hvorfor du ikke gjør det?

Tom Rosland
Tom Rosland
Abonnent
Svar til  Ole-John Saga
11 år siden

Følelsestung opprydning på Utøya.
Ifølge politiadvokat i Oslo, Pål-Fredrik Hjort Kraby, hersker en helt spesiell stemning på øya, der politiet nå ser etter elektronisk utstyr med opptaksmulighet og lagringskapasitet. Alt av mobiltelefoner, kameraer, nettbrett, datamaskiner og minnepinner skal saumfares for bevis. Alt annet som ikke er blitt ødelagt eller er uidentifiserbart blir levert tilbake til eieren eller pårørende, lover politiet.

Mvh Tom

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/22-juli/artikkel.php?artid=10089170

Beatrix
Beatrix
Abonnent
11 år siden

Hvorfor ikke sende inn artikkel til disse her også?:
http://www.facebook.com/pages/Folkets-Info/172874119397624

Jeg har stort sett aldri noe problem med å komme inn her. Men nå har jeg ikke pc:-)

Det finnes da flere steder disse artiklene kan settes inn.

Monica Waade
Forfatter
11 år siden

Bl.a. i disse to kommentarene, den første av dem er fra dagen etter terrorangrepet, nevnte jeg at det dreier seg om seks gjerningsmenn…

http://www.nyhetsspeilet.no/2011/07/ekte-terror-og-ikke-falsk-flagg-denne-gang/comment-page-2/#comment-66932

http://www.nyhetsspeilet.no/2011/07/er-alle-hoyrefolk-potensielle-terrorister-na/comment-page-6/#comment-67369

… og da er denne informasjon Breivik nå har kommet med interessant:

– Det er feil, det er et reelt nettverk og jeg har beskrevet seks personer som eksisterer, svarte 33-åringen.

http://www.dagbladet.no/2012/04/25/nyheter/breivik/terror/21303259/

Men skeptikerne mener at alt sånt kan man vite uten å ha synske evner.

Glucifer
Glucifer
Abonnent
Svar til  Monica Waade
11 år siden

Du skriver i disse kommentarene at du «så» 6 mennesker på Utøya, 1 frimurer og resten var militært personell. I Dagblad artikkelen du referer til si Breivik at han har beskrevet seks personer, og 2 av disse er celler i Norge. Resten er da den fyren i Liberia og diverse andre mennesker han møtte i London.
Du sier at det var 6 andre som også var på Utøya, og ifølge Dagbladet sin artikkel er dette direkte feil.
En annen ting er at allerede dagen etterpå på formiddagen begynte det å lekke til pressen om hva Breivik hadde sagt i avhør, deriblant om andre involverte.
Synsk my ass….

Monica Waade
Forfatter
Svar til  Glucifer
11 år siden

Glucifer, hvor har jeg skrevet at alle seks var på Utøya, det har jeg aldri sagt nemlig, jeg har hele tiden sagt at inklusiv Breivik var de fire gjerningsmenn der. Mer konkret, tre aktive og en som ble kalt «vakten» og kun holdt seg i og ved båten.

Når du skal påpeke feil må du i det minste holde deg til sannheten. Og kan du vise til at det et eneste sted i media hvor det var nevnt seks involverte allerede dagen etter?

Vennligst bevis det du påstår før du ser ned på evner som faktisk du selv også har men ikke har oppdaget enda.

Ulven
Ulven
Abonnent
11 år siden

Norulv Øvrebotten peker ut DEN MILITÆRE ETTERRETNINGEN som 22. juli-terrorens bakmenn!!

«Denne kapasiteten til å bedra andre har den norske etterretningstjenesten. Som fulgte kjøreplanen i narrespillet. Å ha militære som dreper vergeløse unge og snikmyrder og opererer med narrespill mot landets politi i en akutt krise som de har frembrakt selv, kan bare skje i et land hvor staten er doblet. Det er Norge og derfor skjer det.”

”Du kan få folk til å tro på hva som helst hvis du tar på deg en uniform. Å tro at en enkelt mann i hemmelighet kan planlegge og deretter gjennomføre to store terroraksjoner på en og samme dag, er å tro på noe som er langt verre enn julenissen. Det er å ha fullstendig brist på virkelighetsoppfatningen. Noen realisme i en slik tro finnes faktisk ikke.

Jeg har jo selv vært utsatt for operasjoner fra folk i etterretningen og ble forbauset over hvor mange som var i sving ved enkelte anledninger. Det samme var tilfelle i bedragoperasjonene mot en annen av Johan Jørgen Holsts sekretærer, Anne Orderud Paust. Samme folkene, samme teknikkene. Hun ble systematisk mobbet og til slutt skutt. Drap og bedrag ble kamuflert med en smart juridisk vri som sendte en rekke mennesker i fengsel på usant grunnlag.

Alle tenkende mennesker vil ved edruelig gjennomtenkning se at de er blitt utsatt for en bløff om 22. juli 2011, og jeg har dessuten påpekt og bevist hvordan bedraget ruller videre i den offentlige saksbehandlingen. Du skal ha stor kapasitet og teknisk mulighet til å overvåke politiets samband for å lure politiet under utrykning, slik det skjedde 22. juli. Politiet fremsto nærmest som en gjeng tullinger som følge av alt bedraget fra den militære etterretningen.”

http://www.facebook.com/pages/Norulv-%C3%98vrebotten/255668234467889

cHronilogy
cHronilogy
Abonnent
Svar til  Ulven
11 år siden

insiders gone good, største trusselen for de etablerte.. nydelig.

Mole
Mole
Abonnent
11 år siden

Bombetrussel mot Hvalertunnelen

Politiet mottok trusselen etter klokken 11 og brannvesenet i Fredrikstad rykket ut ved 11.20-tiden torsdag for å bistå brannkorpset på Hvaler.
http://www.dagbladet.no/2012/04/26/nyheter/bombetrussel/hvaler/hvalertunnelen/21320239/

Tydeligvis ikke alle som ville gå i rosetog.

Balle Clorin
Balle Clorin
Abonnent
11 år siden

Her kommer det kanskje frem: http://www.youtube.com/watch?v=jGYZNIll9p8&feature=relmfu

Første gang han var på øya, sistemann som ble skutt… Er han ikke også litt gammel til å være der for første gang?

Monica Waade
Forfatter
Svar til  Balle Clorin
11 år siden

En av de siste som ble skutt er denne Adrian og bare med et skudd? I retten har Breivik sagt han tok oppfølginingskudd på alle da det hadde vist seg at i en av de første gruppene han skjøt spilte flere død, noe som er vanlig å gjøre under sånne angrep. Det er flere som ble skutt bare en gang og jeg stiller spørsmål ved om den litt eldre «skallete» politimannen er den skytteren som ikke skjøt ofrene flere ganger.

Monica Waade
Forfatter
Svar til  Balle Clorin
11 år siden

Nå fikk jeg strøm nok til å se hele denne videoen du fant Balle og den er så pass avslørende at jeg forstår hvorfor den har blitt tatt ned fra YouTube flere ganger, noen bør lagre den før den blir borte igjen.

Ja Adrian er litt gammel til å være på Utøya for første gang det er en ting, men hvorfor ble Adrian spart? Ganske logisk, han skulle vitne for at det var Breivik som skjøt der på odden, mens det egentlig var han andre «skallete» politimannen (se NRK bildet) som henrettet dem der.

Når man hører alle de motsigelsene til Adrian ser man tydelig at han er en bløffmaker plassert der ute på øya mest sannsynlig av sin store helt, vår statsminister som han elsker å våkne opp til hver morgen.

Nå skal jeg se neste video hvis den er der enda.

hagbart
hagbart
Abonnent
Svar til  Monica Waade
11 år siden

Hvor pervers og nedrig er det mulig å bli? Ser du ikke selv hvor lavt du synker? Hvor hatsk du fremstår?

Pracon ble ikke spart, han hadde en jakke over seg, som, i følge Pracon selv, må ha gjort at terroristen ikke så helt tydelig hvor hodet hans sluttet, dermed ble han «bare» truffet i skulderen.

Monica Waade
Forfatter
Svar til  hagbart
11 år siden

Pracon gir flere forskjellige forklaringer hagbart, hvordan kan du hvilken av dem som er den riktige, og hvorfor tror du han ikke er enig med seg sjøl?

Kan du forklare nærmere hvorfor du mener jeg fremstår som pervers, nedrig og hatsk?

Daniel Rønjom
Daniel Rønjom
Anonym
Svar til  Monica Waade
5 år siden

Hei Monica Waade. Jeg tror de to andre kanskje bare svømte, og at det ikke var noen båt og båt vakt. De tenkte kanskje alle tre å bli tatt sammen, men så fikk de jo plenty med tid.

Daniel Rønjom
Daniel Rønjom
Anonym
Svar til  Monica Waade
5 år siden

har noen en forklaring på hvilken røyk hun her jenta så? link https://youtu.be/zFPVP-y0YlE?t=2m41s

Balle Clorin
Balle Clorin
Abonnent
11 år siden

Var det flere også rundt Regjeringskvartalet?: http://www.youtube.com/watch?v=ahC42Zu5JEk

Monica Waade
Forfatter
Svar til  Balle Clorin
11 år siden

Ja de var flere der også, jeg har sett to der, en politimann (Breivik) og en til. Takk for ny link Balle, skal se den videoen straks jeg får ladet batteriet til PC’en.

Tom Rosland
Tom Rosland
Abonnent
11 år siden

Vist eg for det til denne gonge så prøver eg å legge inn et bilde fra utøya
Her er det 3 personer ,eg veit ikkje men se sjølv .Er det nogen som har sitt det før ?
Mvh Tom

http://tinypic.com/r/531tl4/6

CillaBee
CillaBee
Abonnent
Svar til  Tom Rosland
11 år siden

Dette er tre stk. fra beredskapstroppen ja.

Monica Waade
Forfatter
Svar til  CillaBee
11 år siden

Der er du CillaBee, så hyggelig, jeg hadde et spørsmål til deg i denne kommentaren.

http://www.nyhetsspeilet.no/2010/01/helseterror-i-offentlig-regi/comment-page-37/#comment-83785

Tom Rosland
Tom Rosland
Abonnent
Svar til  CillaBee
11 år siden

Takk for svaret Cilla Bee.
Du seier dei kommer fra beredskapstroppen.
Men han som står i rett nå dei kommer i mot han ,Han er da ikkje utrysta med verken hjelm våpen .det er noge med dette bilde som eg ikkje forstår ,Men det er vel bare meg det?.

Mvh Tom

CillaBee
CillaBee
Abonnent
Svar til  Tom Rosland
11 år siden

Når er bildet tatt? Er dette etter at Breivik er pågrepet og øya sikret? Hvorfor er det så innmari mystisk at en av troppen ikke er fullt utstyrt hvis faren er over? Eller er det en vanlig politimann? Står han i rett? Eller bare rett opp og ned?

Konspiranoia? Tror det.

Mole
Mole
Abonnent
Svar til  Tom Rosland
11 år siden

Hva er konspiranoia?

Cosmomind
Cosmomind
Abonnent
Svar til  Tom Rosland
11 år siden

Med fare for å bli stemplet som gal:
«Konspiranoia» er neologisme, finne på nye ord, som i «rettspsykisatiren» er et sykdomstegn!! Huff og huff!! Jeg som alltid har ansett meg for å være en ord ekvilibrist og således funnet det morsomt å finne på nye ord, og de kommer jo gjerne som skrive eller talefeil. Må nok slutte med det, ha ha!!

Mole
Mole
Abonnent
Svar til  Tom Rosland
11 år siden

Tror DENNE «vitamin» sprøyta har sin skyld i ny ordbruk.

Konspiranoia
Denne boka er ment som en vaksine mot konspirasjons-teorienes forførende spinn.

Konspiranoia er utgitt i samarbeid med Skepsis, og har samme
redaksjon som suksessen Fyrster i tåkeland (2001).

Forfatter
Terje Emberland er religionshistoriker og er researcher ved Senter for for studier av Holocaust og livssynsminoriteter.
http://www.humanistforlag.no/index.php?ID=Bok&counter=45
http://www.humanistforlag.no/index.php?ID=Forfatter&counter=1

Cosmomind
Cosmomind
Abonnent
Svar til  Tom Rosland
11 år siden

Mole, da vil jeg bare presisere at min kommentar var ment for å harselere med rettspsykiatrien som trakk frem det at ABB hadde funnet på noen egne ord som tegn på at han kan være psykisk syk!!
Når Gaarder kan ramse opp 27 svikter i den offentlige innsatsen før og under 22. juli og når flere vitner skal ha rapportert om flere skyttere etc. så er det jo lov til å stille seg noen spørsmål, slik Tom gjør her, og dele dette med andre.
(Syns forøvrig han burde ta med Vandalfs poeng om PST som lot han slippe gjennom garnet sitt)
Kan mannen på bildet være den skallete personen som er nevnt flere ganger?
For meg ser personen ut som en yrkes militær, og det kan sågar se ut som om han har militære distinksjoner, men ikke godt å si.

Mole
Mole
Abonnent
Svar til  Tom Rosland
11 år siden

Min kommentar var til CillaBee Cosmomind
;)

Mole
Mole
Abonnent
Svar til  Tom Rosland
11 år siden

Ja den vesten NRK sier at politiet melder har på seg har personen iallefall IKKE på seg i bildet til artikkelen her.

CillaBee
CillaBee
Abonnent
Svar til  Tom Rosland
11 år siden

Med konspiranoia mener jeg tendensen til at absolutt alt (og da mener jeg absolutt alt) tolkes som tegn på konspirasjon. Se på bildet igjen. Båtmotoren er svingt til venstre. Tilfeldig? NEPPE! De to med fullt utstyr bærer hjelmene i venstre hånd. Tilfeldig? NEPPE! Båten er en Buster, Breivik ble «busted». Tilfeldig? NEPPE!

Ser du mønsteret? Det er der!

Mole
Mole
Abonnent
11 år siden

– Skaper frykt i lokalmiljøet,..
Kjent lokalpolitiker skutt i ryggen i Ås
http://www.dagbladet.no/2012/04/26/nyheter/innenriks/skytedrama/as/21324984/

« Forrige artikkel

Syria under angrep

Neste artikkel »

Psykiatri – en dødsindustri

213
0
Vi vil gjerne ha din mening. Fritt og anonymt.x
()
x