Stortinget vil åpne for “sellout” av norsk vannforsyning

8.4K visninger
5 minutter lesetid
78

Det er nå fremmet et lovforslag for Stortinget som åpner for utsalg av infrastrukturen for norsk vannforsyning, som kan falle i hendene på globalistenes profitt- og kontrollinteresser. Tilgangen på rent og rimelig vann for norske borgere vil bli satt i fare dersom lovforslaget vedtas.

Kort om lovforslaget

Hovedtrekkene i den politiske bakgrunnen er skissert i dette utdraget fra

Vannposten.

Lovforslaget: Prop. 136 L (2010-2011) og

Innstilling fra Kommunal- og forvaltningskomiteen

Innst. 133 L (2011-2012) om

lov om kommunale vass- og avløpsanlegg

Stortingsdokumentene er tilgjengelig her.

Lovforslaget går ut på at kommunene skal eie vann- og avløpsanleggene. Det høres betryggende ut. I virkeligheten er det en troyansk hest. Inni hesten befinner det seg en rekke krigere: Den ene heter konkurranseutsetting, den andre fortjeneste, den tredje ran av abonnentene.

Foreslåtte endringer

Lovforslaget er endret fra Lundteigen/Vedums opprinnelige forslag. ”Offentlig eie” er byttet ut med ”kommunalt eie”.

Og OBS! OBS! ”heleid” er byttet ut med ”eiet”. Dvs. at kommunene kun må ha aksjemajoritet.

Hverken ”offentlig” eller ”kommunalt” eie hindrer kommersialisering. Men trekker vi en parallell til kraftverkene og hjemfallsinstituttet, er det slik at EU ikke godtar at kommuner og fylkeskommuner er unntatt fra hjemfall. Kraftverk eiet av kommuner og fylkeskommuner blir behandlet som private! I dag kan 30% av kraftverk det ellers er hjemfall på (de største), eies av private investorer til evig tid. Skal det bli fremtiden for vannverkene også?

Inst. 133 L (2011-2012)

8. desember la Kommunal- og forvaltningskomiteen frem sin innstilling til Stortinget. Komiteen er delt:

Flertallet  består av Ap, Sv og Sp. Disse går inn for loven.

Ap, Sv og Sp viser til Departementet (Miljøverndeparte-mentet/Erik Solheim/Heidi Sørensen/Audun Garberg), som har vurdert lovforslaget opp mot EØS-avtalens regler om etableringsrett og har funnet at loven faller inn under unntaksbestemmelsen i art. 33. Konklusjonen er at EU ikke vil kunne kreve kjøp og salg av vann- og avløpsanlegg.

Det gjenstår å se hvor mange år denne uttalelsen er gyldig. Garantien fra Gro Harlem Brundtland og Jonas Gahr Støre for at hjemfallsinstituttet ikke ville bli berørt av EØS-avtalen, varte frem til 2008.

Mindretallet består av Frp, H og Krf. Disse vil stemme mot loven.

Frp, H og Krf. hevder at loven svekker lokaldemokratiet og begrenser kommunens frihet til å velge lokale løsninger.

’Lokaldemokrati’ og ’frihet’ til å velge ’lokal løsning’ betyr imidlertid at  multinasjonale selskap skal kunne kjøpe anleggene! Frp, H og Krf. har et noe spesielt syn på hva verdiskaping består i: Jo oftere og dyrere et vannverk omsettes/selges, desto mer øker verdiene i samfunnet!

Mindretallets begrunnelse er ikke i overensstemmelse med Vannbevegelsens grunn til å gå imot loven.

En sektorlov – ny troyansk hest

Både flertallet og mindretallet går inn for at Stortinget skal be regjeringen komme tilbake med forslag til en helhetlig vann- og avløpslov. Begrunnelsen er at ved å samle dagens lover og forskrifter, vil  krav til trygghet, kvalitet, kriseberedskap og ansvarsforhold bli tydeliggjort.

Det er imidlertid Miljøverndepartementets/regjeringens syn at det foreliggende forslag til lov, skal gjennomføres først. Når kommunene er ”sikret” eierskapet til milliardverdiene, kan man lettere skjule ranet av abonnentene i en ny sektorlov. Som nevnt  ovenfor er ’kommune’ ikke identisk med ’det offentlige’, i EUs øyne. Men vi føler oss heller ikke trygge på at statlig eide vannverk er noen garanti mot kommersialisering. Kraftverkene er hovedsaklig statlige. Strømmen er allikevel overlatt til markedet. En sektorlov for vann og avløp vil være en ny troyansk hest.

Parhestene Norsk Vann og KS

Parhestene Norsk Vann og KS (Kommunenes Sentralforbund) har lobbet for en sektorlov i mange år. Ingen av disse organisasjonene har betenkeligheter med en kommersialisering av vann og avløp. Veolia har i mange år vært assosiert medlem av Norsk Vann (tidligere NORVAR). Og tidligere direktør for KS Bedrift, Runa Opdal Kerr, ble i 2008 ansatt som direktør for strategi og samfunnskontakt i Veolia. Så her er det mye samrøre.

Informasjon hentet fra (inhabile) Norsk Vann

Både flertallet og mindretallet i komiteen hevder at tilstanden til ledningsnettet er under enhver kritikk: Noen rør er mer enn 100 år. Med dagens utskiftingstempo vil det ta nærmere 200 år før alle rør er skiftet ut. Dette vil trolig få uheldige miljømessige konsekvenser. Kanskje så mye som 30% av vannet lekker ut. Tall og hypoteser er hentet fra Norsk Vanns ”informasjon”. Norsk Vann lobber ikke, må vite, de informerer.

Faktum er imidlertid at alderen på rørene ikke er proporsjonal med nødvendig utskifting. Rør som er lagt etter krigen er i dårligere forfatning, enn dem som ble lagt tidligere. Men blant de rør som avgjort burde vært skiftet, er rørene av asbest. Der kommer imidlertid Folkehelse-instituttet med ”beroligende” meldinger om at det ikke er så veldig mye kreftfremkallende stoffer å spore i disse rørene.

Det er for øvrig liten grunn for vannverkene til ikke å vedlikeholde rørene. Alle kostnader forbundet med utskifting betales av abonnentene. Det berører ikke kommuneøkonomien.

Det skal også store utskiftinger til før abonnenten (vi) merker noe til det på abonnementsavgiften.  På Nedre Romerike merket ingen at vannverket sponset en afrikansk farm

Vannet som fellesgode i Norge vil bli satt i fare dersom lovforslaget vedtas. Nederst i artikkelen er et opprop for å sikre Norge kontrollen over norsk vannforsyning.

Tilgang på rimelig og rent vann er en naturlig rettighet. La oss sikre det også for våre barn.

 

Se forøvrig:

Vannbevegelsens nettsted

http://reddvannet.no/om-lovforslaget/

Vannbevegelsens brev til Kommunal- og forvaltningskomiteen ligger her.

 

Om du ønsker å signere oppropet kan du gjøre det på

http://www.reddvannet.no/opprop/

Informasjonen er i hovedsak hentet fra Vannbevegelsen.

Epost: watermov@online.no

 

Nyhetsspeilet har ikke omtalt denne saken som noen form for partipolitisk innlegg. Det dreier seg om at vann er en grunnleggende rettighet som det er viktig at ikke settes på spill, og det er derfor viktig at vi som bevisste borgere setter foten ned for denne typen påfunn som vi har mye å tape men ingenting å vinne på.

Vi husker hva som skjedde med “Terra-kommunene“: Kommunene  Bremanger, Hattfjelldal, Hemnes, Kvinesdal, Narvik, Rana, Haugesund og Vik eide verdifulle realverdier i form av nedbetalte vannkraftverk som ble byttet bort i “vedipapirer” som var så djevelsk innviklede at de endte opp som ikke bare verdiløse men som en gedigen restGJELD på hundrevis av millioner kroner som kommunene satt igjen med som en møllestein rundt halsen etter å ha kvittet seg med arvesølvet.

De finurlige verdipapirene fra Rockefeller-banken Citicorp ble lurt på kommunene av hyggelige meglere med lukrative bonusavtaler uten at hverken kommunepolitikere eller rådmenn skjønte hva spillet gikk ut på før de satt med skjegget i postkassa og kraftverkene var byttet ut med enorm gjeld. En ganske dårlig deal – og nå vil noen risikere at vannet vårt skal lide samme skjebne som Terra-kommunenes kraftverk i form av et lovverk som ser ut til å være så komplekst at ulike konsekvenser ikke er blitt fullt utredet før behandlingen.

Norske politikere har vist en praktisk talt grenseløs evne til å gi etter for forskjellige former for lureri iscenesatt i ulike forkledninger fra den globale penge-, makt- og kontrollmafiaen. EØS-direktiver som norske borgere IKKE er tjent med at gjennomføres er bare et eksempel på dette.

 

PS.  Jeg har tillatt meg å legge inn et utdrag fra kommentatoren Balle Clorins kommentar (nedenfor) som sammenfatter problemstillingen i et nøtteskall:

“Dette er wikipedias definisjon på konkurranseutsetting: https://secure.wikimedia.org/wikipedia/no/wiki/Konkurranseutsetting

Som vi kan se er at altså en tjeneste, i vårt tilfelle vann, som skal legges ut på anbud. Dette betyr altså ikke at selve vannet selges til private aktører, men rensingen og distribusjonen skal legges ut på anbud. Vi kan anta, med dårlig kommuneøkonomi, at de fleste kommuner vil legge ut minst en av de to på anbud.

Da kommunene selv ikke kan være med på anbud, må i tilfelle de opprette et AS, som må konkurrere med private aktører om kontrakten. Uansett vil et AS’ oppgave være å tjene penger. Det har vi sett etter at kraftverk og kraftnettet ble konkurranseutsatt. Resultatet av dette har vært at prisene på strøm har skutt i været. Akkurat det samme vil skje med vann, hvis dette forslaget går igjennom. Vi kan ikke la dette skje.”

Hans Gaarder

Hans K. Gaarder er utdannet siviløkonom og svært tverrfaglig av legning og mest interessert i det som ikke har med økonomi å gjøre.

Hans har arbeidet i mange år med etterforskning i det offentlige og med fri og uavhengig forskning i privat regi. Er frontlinjeforsker på skjulte maktstrukturer, utenomjordisk liv og helse (Teoretisk Fysiologi og vaksiner).

0 0 stemmer
Artikkelvurdering
Varsle om nye kommentarer
Varsle om
guest

78 Kommentarer
Nyeste
Eldste Mest populær
Inline Feedbacks
Vis alle kommentarer
May-Harriet Seppola
Anonym
8 år siden

Men vannressursloven ble jo allerede godkjent i 2001 , våre forferde skulle sørge for at vi i dette landet skulle ha gtaris vann .
Marit Arnstad i Senterpartiet la dette frem og den enste asom stemte imot var Steinar Bastesen i “Kystpartiet”:http://www.veoh.com/watch/v323159R4myEKMA
Dette tok Grunnlovens vektere opp for 15 år siden og nå opplever vi etterhvert at det skal innføres “smartmetere” der vi ikke lengre skal få lov å lese av strømmen selv , slik at forbrukerne skal betale seg fattig , mens staten skal selge mestepartten av vår strøm til EU

trackback
11 år siden

[…] fra Nyhetsspeilet.no Stortinget skal nå behandle et lovforslag som åpner for at kontrollen over infrastrukturen for […]

Mole
Mole
Abonnent
11 år siden

HVOR MYE VANN FINNES PÅ JORDEN?

Når rundt 70 prosent av jordoverflaten er dekket av vann, er det vanskelig å forestille seg at vi noen gang kan få problemer med vanntilførselen.
http://www.side3.no/article3392526.ece
http://ga.water.usgs.gov/edu/earthhowmuch.html

Er dette vannet tatt med i beregningen da?, kan vi stole på denne beregningen?
Fant skjulte vannreserver i Afrika
http://www.nrk.no/nyheter/klima/1.8087621

Sitat fra artikkelen
“Jorda er et lukket system, og det vannet du drikker i dag har eksistert på jorda i millioner av år og har dermed blitt drukket mange mange ganger.”

hvordan stiller da utrykket vannmangel seg?, bruk heller ordet forurenset!

Mole
Mole
Abonnent
11 år siden

300 millioner mennesker mangler tilgang til rent vann i Afrika. Ny britisk rapport viser at det ligger skjult store grunnvannsreserver under kontinentet som er beryktet for sitt tørre klima.

– Høytytende bor bør ikke brukes uten en grundig forståelse av de lokale forholdene for grunnvannet, sier Dr. Alan MacDonald, hovedforfatter av rapporten til BBC.

Hver liter som pumpes ut fra grunnen tar nemlig lang tid å erstatte, og borer man fort for å hente opp mye vann vil det påvirke naturen på en negativ måte.
http://www.nrk.no/nyheter/klima/1.8087621

Nei, først må vi bygge en underjordisk ledning å de rike kan få solgt vannet til de fattige!

cHronilogy
cHronilogy
Abonnent
Svar til  Mole
11 år siden

google “bush water paraguay” , ikke afrika mèn denne kriminelle gjengen er internasjonale..

Lars-Roger Moe
Skribent
12 år siden

Et felleskap etabert i oktober 2011 finansiert av Verdensbanken, Coca Cola og Veolia raporterte på World Economic Forum i Davos i januar 2012 på sitt prosjekt som handler om “new normative practices to water governance” som søker å legge offentlige vannterssurser under kontrollen til private foretak.

http://www.sott.net/articles/show/240911-Water-industry-World-Bank-pilot-new-scheme-to-drive-public-water-into-private-hands

Brandulph
Skribent
12 år siden

Vann er uten sidestykke menneskets viktigste natur resurs, men globalt sett, en knapp og i stor utstrekning utilstrekkelig resurs. Et uomtvistelig faktum er det, at uten tilgang på ferskvann, finnes det ikke grunnlag for liv.

Så er det da heller ikke annet å forvente, enn at mektige private kapital krefter, med profitt som den eneste målsetting, for lengst har begynt å bemektige seg vann forsyningen over den ganske verden, med iherdig bistand av korrupte ”folkevalgte” politikere.

I Tyskland hvor jeg har en bopel, har vi gjentatte ganger sett det tragiske resultatet for befolkningen av kommersialiseringen , som ofte fører til to og tredobling av vann prisen, kort tid etter at vannet har falt i private investor hender.

De tre største globalt operative vann-konsernene er: Suez og Vivendi (Frankrike) og RWE (Tyskland) kontrollerer noe rundt 70% av privat vannlevering globalt. Deres årsomsetning i EU alene utgjør noe rundt 100 MILLIARDER EURO!… hvilket gir en pekepinne om hvilked verdier det norske folk ”sitter på”… og som kapitalens ulver er på jakt etter å glefse i seg.

€ 100.000.000.000,- pro anno, med potensiale for nærmest astronomiske økninger gjennom monopolisering!

Således er det all grunn til å ta, Hans Gaarders, ALARM ad nota!

Skulle der være et behov for en lovendring, så må det være en lov som legger ned et ABSOLUTT FORBUD, som utvetydig FORBYR enhver kommersialisering av resursen, vann, gjennom selskaper som Suez, Vivendi og RWE. (Imidlertid bør det kanskje overveies å gi konsesjoner til de enkelte kommuner for salg av overskudd i sine kilder… til skatte lette og sosiale tiltak?)

En meget god side, som belyser hvem og hvilken enorme krefter som står bak bemektigelsen av ferskvanns tilgangen, samt hva det innebærer, finner du på denne siden (den er på tysk, men for den som ikke er beherske tysk vel, så byr jo nettet på oversettelse): http://www.friwe.at/Solidaritaet/WasserRedeOberansmayr.htm

Hva norske borgere står overfor, er en prosess hvor korrupte norske politikere, gjennom gradvis endring av norske lover, gir åpning for å kommersiale og frata folket deres rett og eierett til landets, fra naturens side, enorme natur resurs; GODT VANN.

Fra over nevte nett side er sakset følgende paragraf, som belyser hva EU-lakeiene Stoltenberg&Co. iherdig jobber for:
„Overfor ikke mindre enn 109 land, har EU-kommisjonen i GATS-forhandlinger lagt fram krav om åpning av markedene for privat EU-kapital. Derunder blir 72 land oppfordret til liberalisering av forretning i forbindelsse med ferskvann. I et egentlig hemmelig GATS dokument heter det kort og fyndig: Vedrørende vanntilførsel og drikkevann kreves det fullstendig markedsåpning. INGEN TILGANGS BEGRENSNING FOR PRIVATE FIRMAER.”

Enhver som, i forbindelsen med forvaltningen av norske vannkilder, huser tanker og idèer om at norges ”folkevalgte” arbeider for folkets ve og vel, bør kanskje friske opp minnet om hva som har skjedd med strømforsyningen i landet som kanskje fortsatt er verdens beste land å bo i?

Forøvrig, forhåpentlig kommer det en tid etter at olje og gass forkomster er tømt, og formuen som der ble høstet er innvestert bort i verdiløse papir penger og statsobligasjoner… og da vil det jo være greit for kommende generasjoner å ha vannet, fisken og skogen å falle tilbake på . ;-)

bardun
bardun
Abonnent
12 år siden

Det kan se ut som at mitt overstående innlegg var nr. 66 i denne tråden.

Jeg bare undrer, og kanskje som en henvendelse til den blå lille dommedags-synske ”dvergen” :)

Hvis vi eliminere bort den første bokstaven i innlegget nr 66, får vi 141=6, altså: 666

Hva tror du, kjære smurf, dette betyr? Er jeg en satanist eller … ?

bardun
bardun
Abonnent
12 år siden

Og til EU og deres dødsdømte EURO – gled dere i denne trengselens tid. EØS-landet – en gang en selvstendig nasjonalstat, finner stadig nye oljeresurser …

Og dere, EU-pamper, kan kan få alt – hele vår nasjonale formue – oljeformuen, hele pensjonsfondet – bit for bit – vårt arvesølv er ikke lengre interessant – vår statsminister med sin statelige Sareptas krukke, har ikke lengre noen innenrikspolitikk – dere kan få alt dere ønsker – statsministeren vår også – det er jo dit han ønsker seg, til Europaunionen …han og ministeren … frelserne … disse to, som var de berusende henrykt av Delfis orakelprestinne Pythia , har de alle orakelsvarene på uløste spørsmål – for verden – deres ektefødte idé, alt for EU – alt for et kaotisk sammensurium i dette vårt stakkars lille land … internasjonalismen…

Stakkars oss alle – vi overvåkede – vi uskyldige som virkelig har grunn til å frykte DLD…

Ulven
Ulven
Abonnent
12 år siden

Tirsdag ble det kjent at ytterligere to nye personer er siktet i Unibuss-saken. Dermed er totalt 13 personer siktet i det som kan være Norgeshistoriens største korrupsjonssak noensinne.

– Denne saken har enorme dimensjoner og jeg kjenner ikke til noen saker i Norge med så mange personer og selskaper involvert og som også har forgreninger til utlandet, sier Slettemark.

http://www.nrk.no/nyheter/distrikt/ostlandssendingen/1.7949288

Brandulph
Skribent
Svar til  Ulven
12 år siden

Stygge greier, Ulven, men hvor finner jeg forbindelsen til emnet i denne tråden?… sett bort fra korrupsjon?

Brandulph
Skribent
12 år siden

“Norske politikere lar seg lure igjen og igjen.” skriver Hans Gaarder under bildet av vannklasset.

Tja, Gaarder, jo… jeg er enig i at der til enhver tid er en lang rekke enfoldige, lettlurte politikere på arenaen. Egnede idioter som ikke er istand til å fatte hva de er med på. Men samtidig er der mange kyniske utøvere som er fullstendig klar over hvilke røvertokter de er med på å gjennomføre.

Men uansett hvilke kategori de tilhører, så er jeg av den bestemte oppfatning, at Max Weber hadde helt rett når han hevdet at en politiker kun er politiker av personlige grunner: Personlig makt og/eller personlige fordeler. (En politiker som ofrer seg for folk og land eksisterer kun i valg propaganda… som selvsagt ikke er annet enn nettopp det. :-) )

Folkets ve og vel kommer ikke i betraktning når det dreier seg om forvaltning av landets resurser/folkets eiendom, uansett hvilken fløy en politiker tilhører. Dette av den enkle grunn at en politikere ikke er annet enn en presellektert person, utvalgt (ikke av folket) til å fremme de oppgaver som landets skygge-makt har på sin agenda… som sin målsetting

Folkets ve og vel utgjør ingen del av denne målsetting. Et faktum som burde være innlysende for enhver rasjonell oppegående borger av landet.

Ulven
Ulven
Abonnent
12 år siden

If it ain’t broke – don’t fix it!

Hvordan klarer stortingspolitikerne å vandre rundt som halvveis hjernedøde zombier mens de pusler med nøtte-ting med uoversiktlige konsekvenser.

For at dette skal ikke bare være surmaget kritikk, men også litt konstruktivt, her er mitt forslag til siste stortingsvedtak før jul:

STORTINGET BØR VEDTA ET FORBUD MOT CHEMTRAILS-SPRAYING (offisielt kjent som GEO-ENGINEERING) I NORSK LUFTROM!

Det vil bl.a. føre til at stortingspolitikerne vil kunne regne med å få flere godværsdager til neste år når de skal slappe av på sine fine hytter Norge rundt. Det er faktisk en sammenheng mellom at flyspraying pågår (så sent som i dag 18. des – jeg så det med min egne øyne) og at himmelen forsøples og at vi har sett altfor lite til sola det siste året.

tralle20
tralle20
Abonnent
Svar til  Hans Gaarder
12 år siden

Gud har gitt oss vannet , men det har i lang tid vært komersialisert.
Makten i makten tar grep over vannresursene og det er neppe Gud som er makten i makten.

Sigr Huginsson
Forfatter
12 år siden

Vandalf sier: «Når vi første er inne på PST så kan vi lese I dag at PST ønsker å innføre militærdiktatur og politistat i Norge»

Nja…vi så jo hva som skjedde i USA etter 9/11. Og vi ser jo hvordan Israel er som følge av grensekrigen. Jeg mener det er naivt å tro at Norge vil fortsette som før etter terroren. Men ikke ta mitt ord på det. La oss heller lytte til en “profesjonell ekspert ” (haha, digger det nye ordet).

“Når man får høre at PST kommer til å granske seg selv, da har man kommet ganske langt. Vær så snill å stopp å bruk ordet demokrati om dagen. Gjennom denne uttalelsen ble det Norske demokrati opphevet. For opphevelsen ligger ikke i at det ikke foregår et demokratisk spill rundt perifirien. Det ligger i den skjulte kjerne som dirigerer, og som i tillegg er linket til en supermakt. Og den skjulte kjerne gransker seg selv. Det er det partiene gjorde i diktaturer. Kan man sammenligne PST med nazipartiet?, -absolutt. Hvis det Norske samfunn godtar at de gransker seg selv, vær så snill og ikke referer oss til et demokrati lenger.”
– Johan Galtung-

Vandalf
Vandalf
Abonnent
Svar til  Sigr Huginsson
12 år siden

Ja, det er all grunn til å frykte at 22.07 på sikt kommer til å medføre store inngrep i personvernet.

I USA er det ingen som har kontroll over etterretningsvesenet etter 911… Fullstendig ute av kontroll, og et gigantisk pengesluk.

tralle20
tralle20
Abonnent
Svar til  Vandalf
12 år siden

Kommer til å medføre sier du , det har jo vi mange eksempel på har skjedd etter 22.7.

Falcon
Falcon
Abonnent
12 år siden

Top 10 Reasons to Oppose Water Privatization http://hesomagazine.com/Top_10_%28PDF%29.pdf
Water Privatization Fiascos: Broken Promises and Social Turmoil http://www.citizen.org/documents/privatizationfiascos.pdf
Water privatisation and quality of service http://www.ontla.on.ca/library/repository/mon/2000/10297025.pdf
Debate: Water privatization http://debatepedia.idebate.org/en/index.php/Debate:_Water_privatization

Brandulph
Skribent
Svar til  Falcon
12 år siden

Takk for dine glimrende henvisningene, Falcon, hvor jeg ubetinget deler den oppfatning som avslutter din første, “top ten reasons”:

” But the bottom line is that water resources, by their very public nature, require public oversight TO ENSURE THAT PEOPLE, NOT PROFIT, COME FIRST..”

Imidlertid, Falcon, ser jeg lite håp om at “vannet” vil oppnå en slik handtering av folk og politikere, i et land som har vist sitt sanne “ansikt” med affærer som “Tilfellet Juklerød”. For, Falcon, når landets “folkevalgte”, for åpen scene oppviser slik grotesk menneskeforakt over år, kan våre anonyme remjer her, eller i annet forum, aldri bli annet enn Confucius sine “bjeffende bikkjer bak solid netting”. Voff-voff! ;-)
(Jeg skriver “folk og politikere”, da det selvsagt ikke bare er politikere, men i enda større grad den norske befolkningen som utgjør “ansiktet” som herjet med Juklerød fram til hans død.)

Jeg avslutter dette “voff” med noen illustrerende, bevinged ord, som er det siste verset i visa “Jeg og Tørsten”:

Mens Tørsten tømte glasset så jeg sannheten han sa;
vi får ”pils” og ”tippekamper” så vi har det ganske bra.
Og så lenge Statens fat har ”øl”, som fyller våre ”glass”
er det ingen her som tenker på, den dag det går i dass.

Monica Waade
Forfatter
12 år siden

Myndighetene kan tillate tyveri og svindel gjennom konkurranse, man ser f.eks. hvordan postverket nå kan operere under dekke av at når det er konkurranse er vi frie til å velge en annen tjenesteyter.

Kopierer inn en e-post jeg sendte til Post- og Teletilsynet vedrørende dette:

Hei.

Men i det du viser til står det jo bare at man har krav på erstatning, hvor er regelverket og hvem har bestemt og tillatt at man ikke får dekket faktisk verdi på bortkommet sending, men kun kr 39,15 pr kg, med nåværende kr 8,70 som 1 SDR utgjør? Som jeg sa, man kan sende maks 10 kg i en pakke og dermed oppnå maks kr 391,50 i erstatning (helt latterlig) i tillegg til grunnbeløpet på 40 SDR, og denne praksisen tillater altså Post- og Teletilsynet at Posten Norge AS driver med uten at dere gjør noe for å sikre oss mot tyveri av våre eiendeler som dette regelrett er?

Da jeg kjøpte den ferdigfrankerte CarryOn Cash esken fikk jeg ikke beskjed om å dra hjem først for å sjekke reglene for erstatning på postens nettside, jeg fikk kun opplyst at forsikring ved tap eller skade var inkludert i de kr 508,00 jeg betalte i porto, og noen begrensninger av verdien gjennom beregninger etter SDR ble ikke nevnt.

Hva om forsikringsselskapene starter samme praksis, man forsikrer huset og bilen, men får bare dekket en liten del av den reelle verdien. Ja visst hadde det åpnet for konkurranse, men da måtte selskapene ha opplyst dette gjennom vilkår utlevert sammen med polisen. Jeg fikk som sagt ikke utlevert noen slike vilkår da jeg tegnet forsikring i portoprisen på pakken jeg sendte, så jeg ble ikke gitt mulighet til å sjekke med andre leverandører av tilsvarende tjenester, derfor har jeg ingen forståelse for ditt argument om konkurranse som grunnlag til å tillate slike tyveri av andres verdier.

På Postens nettside finner man følgende informasjon:
SDR 40 pr pakke pluss SDR 4,50 pr kg ved skade eller tap. Dersom sendingen er utlevert til mottaker, er det adresselandets regler som gjelder.
http://www.posten.no/produkter-og-tjenester/pakker/carryon-cash-pakker-til-utlandet

Nå er sendingen min med en verdi av 740 USD sannsynligvis stjålet av postens ansatte i USA, dette da den er ankommet mottakers lokale postkontor og forsvunnet derfra. Den latterlige lave erstatningssummen som tilbys åpner faktisk for denne lukrative praksis med å stjele pakker. Sannsynligvis har ingen andre enn postens egne ansatte tilgang dit hvor pakkene oppbevares hos posten hverken i USA eller her i Norge, og vi kunder som betaler veldig mye i porto inklusiv forsikring for sendingens innhold, vi skal i tillegg tydeligvis selv bære tapet for at uærlige ansatte stjeler pakker? Hva skal vi da med at konsesjoner gis, det er jo fritt fram og drive skitten butikk, og hvorfor betale skatt for å ha diverse tilsynsmyndigheter som ikke en gang sikrer oss sånn at alminnelig rettsoppfatning og folkeskikk følges, for ikke å glemme de ti bud; Du skal ikke stjele.

Med vennlig hilsen
Monica Waade
____________

Jeg fikk altså dekket kun kr 660,00 og verdien på innholdet i pakken var kr 4.500,00 grrrrr…… banditter hva?

Sende tilsvarende pakke med DHL ville ha kostet over kr 2.800,00 så staten ville tjent rikelig i avgifter om jeg hadde valgt DHL istedenfor posten..

Monica Waade
Forfatter
Svar til  Monica Waade
12 år siden

Dette er helt utrolig, hvilke tufser er det egentlig som tomler ned opplysninger av stor nytteverdi for andre som kanskje har tenkt å sende pakker med posten?

Er mennesker virkelig så ondskapsfulle at de ikke bryr seg, dere synes altså det er helt ok at posten dekker bare småpenger av den reelle verdien, og dette er også noe NWO dritt fordi denne praksisen foregår nå på verdensbasis.

Den manglende solidariteten fra sauene er årsaken til at svindel og urett får pågå videre, sauer fatter ikke at neste gang rammes de også av en eller annen urett for det man gjør mot andre gjør man mot seg selv. Amen.

tralle20
tralle20
Abonnent
Svar til  Monica Waade
12 år siden

Monica det virker som Norge er styrt av maktsyke , ja kanskje endog onde mennesker(krefter).
Staten har alltid rett , derfor har vi alltid rett.
Men staten er ikke vi men systemet.
Skremmende er det uanstt , et destruktivt demokrati diktert av teknokrater i det ondes tjeneste.

Frohebo
Frohebo
Abonnent
12 år siden

!! STOLTENBERGUNIONEN !!

Norge er blitt et diktatur. Flott fasade med råttent innhold.

Ulven
Ulven
Abonnent
12 år siden

Vann-Trude, du som har satt deg godt inn i denne saken, kan du beskrive hva forandringen vil bestå i.

La oss ta et konkret eksempel:
Innsjøen Norsjø er drikkevannskilde for store deler av Skien kommune. Idag er det norske offentlige (kommunale) interesser som sørger for at vann fra Norsjø blir brakt til vannkraner og dusjer i Skien.

Sett nå at vannforsyningen fra Norsjø “konkurranseutsettes”. Så dukker Den Store Stygge Ulven BECHTEL-BURTON opp etter å ha vunnet kontrakten på å sørge for drikkevann til Skiens innbyggere. Hva har Skiens innbyggere å vinne på dette?

Spørsmål 1: Hvilke penger kommer BECHTEL-BURTON til å tjene som gjør at de gidder å bli vannleverandør i Norge?

Spørsmål 2: Hva må BECHTEL-BURTON betale (til Skien kommune) for å komme i en posisjon der BECHTEL-BURTON har overtatt kontrollen over Skiens drikkevannforsyning? (Det er vel grunn til å tro at BECHTEL-BURTON vil tjene inn igjen sine utlegg gjennom økte priser på vannlevering til Skiens innbyggere. De er jo ikke dumme – i motsetning til våre politikere).

Hvis ingen lov vedtas – vil BECHTEL-BURTON fremdeles kunne komme inn og overta drikkevannsforsyningen, dersom Skiens politikere (inkl. frimurere og rotaryanere) fortsatt ønsker lokal kontroll?

tralle20
tralle20
Abonnent
Svar til  Ulven
12 år siden

Ulven
Du kan heller spørre deg selv hva vi nordmenn er tjent med alle EUs direktiver som tvinges ned over hodene på oss.Tror du vi slipper unna flere , nei vi må nok svelge alle.
Politikerene har prøvd å selge en illusjon om at hviss vi blir medlem av EU så får vi større makt.
Hvordan kan VI som utgjør ca 1. promille av EUs befolkning få mere makt når det ser ut som politikerene innvilger oss null makt når vi står utenfor som nå?

Vandalf
Vandalf
Abonnent
12 år siden

Si meg, er det noen her som faktisk har lest lovforslaget?

Det står intet der om salg av norsk vannforsyning, tvert i mot er hele poenget med loven å sikre at norske vannressurser forblir i norsk offentlig eie.

Dette fremgår allerede i lovens § 1:

§ 1 Kommunalt eigarskap til vass- og avløpsanlegg

Nye vass- og avløpsanlegg skal vere eigd av kommunar. Eksisterande vass- og avløpsanlegg kan berre seljast eller på annan måte overdragast til kommunar. Vesentleg utviding eller samanslåing av eksisterande private anlegg kan berre skje med løyve frå kommunen etter § 2.

http://www.regjeringen.no/nb/dep/md/dok/regpubl/prop/2010-2011/prop-136-l-20102011/9.html?id=649396

Ellers bør man merke seg følgende uttalelser om hensynet bak loven og virkningene;

“Som følge av at forslaget til lovendringer ikke endrer på dagens eierstruktur, vil det ikke få noen umiddelbare konsekvenser verken for eiere av vann- og avløpsanlegg eller mottakere av vann- og avløpstjenester. Det er i forslaget lagt vekt på fleksibilitet ved at det legges til rette for framtidige fornuftige løsninger hvor avgjørelser er overlatt til det kommunale selvstyret og kommunal skjønnsutøvelse. Investeringer i vann- og avløpsanlegg er svært kostbart, og etablering av konkurrerende tjenestetilbud vil neppe være praktisk mulig eller samfunnsøkonomisk forsvarlig.

Det foreslås ingen endringer i kommunenes adgang til å sette ut anleggs- og driftsoppgaver til private aktører.”

http://www.regjeringen.no/nb/dep/md/dok/regpubl/prop/2010-2011/prop-136-l-20102011/1.html?id=649367

Det er så gjennomgående i både forarbeider til loven, uttalelser fra dep, samt selve lovteksten at hele formålet er å sikre norsk offentlig eierskap til våre vannressurser, at jeg rett og slett ikke skjønner hvordan man kan spekulere i/hevde det morsatte;

“Forslaget om lovfesting av kommunalt eierskap til vann- og avløpsanlegg fratar private aktører lokalisert i andre EU/EØS-land retten til å kjøpe og eie vann- og avløpsanlegg. ”

http://www.regjeringen.no/nb/dep/md/dok/regpubl/prop/2010-2011/prop-136-l-20102011/5.html?id=649380

Hva angår private annlegg, som det pr i dag finnes en rekke av, så gjelder dette utelukkende private andelsanlegg eier av brukerne selv. Det hverken er eller vil bli muligheter for private kommersielle selskaper å kjøpe opp norsk vannforsyning.

Pr i dag er det også adgang til å konkurranseutsette utbygging av anlegg, samt drift av disse. Den nye loven er i så måte ingen endring av dagens rettstilstand.

Det er også viktig å merke seg at norks vannforssyning drives etter selvkostprinsippet, altså at det offentlige ikke skal “drive butikk” på, i dette tilfellet, nordmenns vannforbruk.

Selvkostprinsippet er ikke uproblematisk, noe man kan lese mer om her;

http://www.sivilombudsmannen.no/renovasjon-feiing-vann-og-avloep-se-ogsaa-plan-og-bygg/72-kontroll-med-anvendelsen-av-selvkostprinsippet-article503-238.html

Når alt dette er sagt skal man være obs på at vann er en tilnærmet gratis ressurs i Norge i dag, og fremtidige genenerasjoner kan ikke nødvendigvis regne med at dette vil være tilfellet for “all evighet” Vi må ikke glemme hvor fordømt priviligerte vi er i dette landet, sammenlignet med ethvert annet land på denne kloden.

Det vi imidlertid IKKE trenger å frykte er at private selskaper tar over vannforsyningen i Norge, og tjener store penger på mitt og ditt vannforbruk.

Det er blant annet dette den nye loven skal hindre, ikke åpne opp for.

Hermis
Hermis
Abonnent
Svar til  Vandalf
12 år siden

Vandalf, vi (folket, altså) har ikke behov for nye lover og regler på dette området. Det er det bare de som vil grafse til seg som har. :s

Cosmomind
Cosmomind
Abonnent
Svar til  Hermis
12 år siden

Nå skal jeg innrømme at jeg kun leste artikkelen og ikke leste igjennom det relativt lange lovforslaget, men ser jo nå at f.eks Odda kommune hadde noen anmerkninger, og ellers ser det jo ut som de bare bytter ut noen foreldete ord omtrent. Syns nå likevel både Gaarder, Waade, Hermis og Ulven har noen poenger her. Hvis det er 100% slik du sier Vandalf, så er jo dette mildt sagt en storm i et vannglass. Da må man jo i vanntro spørre Vann-Trude: Hvorfor skal vi berge vannet da? Holder det på å fordampe p.g.a. global oppvarming?
Først nå skjønner jeg ingenting!!! :)

Vandalf
Vandalf
Abonnent
Svar til  Hermis
12 år siden

Hermis;

Før du gjør deg til talsmann for folket anbefaler jeg deg å lese lovforslaget, ot.prp’en, høringsutalelsene og departementets uttalelser, både om eksisterende rett, samt ny lov.

Sett deg også inn i selvkostprinsippet, som legger grunnlaget for hele “buisnesscaset” vann og vannforsyning.

http://www.regjeringen.no/nb/dep/md/dok/regpubl/prop/2010-2011/prop-136-l-20102011.html?showdetailedtableofcontents=true&id=649366

http://www.regjeringen.no/nb/dep/krd/dok/regpubl/stprp/19971998/Stprp-nr-60-1997-98-/15/4/2.html?id=281975

http://www.sivilombudsmannen.no/renovasjon-feiing-vann-og-avloep-se-ogsaa-plan-og-bygg/72-kontroll-med-anvendelsen-av-selvkostprinsippet-article503-238.html

Dersom du etter å ha lest dette finner grunnlag for å si at noen vil grafse til seg noe her, så vil jeg gjerne ha tilbakemelding på det, for jeg har nemlig ikke funnet noe som helst i den retning.

Tvert i mot;

Loven skal SIKRE at vann og vannforsyning forblir et offentlig anliggende.

Hermis
Hermis
Abonnent
Svar til  Vandalf
12 år siden

Vel, det offentlige blir jo mer og mer forpliktet til å konkurranseutsette slike tjenester gjennom EUs bestemmelser som det norske folk egentlig har sagt nei til. Og det er her den trojanske hesten ligger. Gåt loven igjennom, er det offentlige forpliktet til å konkurranseutsette slike vannforsyningstjenester. Ikke bare innenfor EØS-området, men snart i store deler av verden. Hvis det spesifikt står i loven at det offentlige/kommunene eier eller forplikter å gjøre det, noe det egentlig ikke gjør i dag.

Som det står i begrunnelsen til lovforslaget: “Det er i hovedsak kommunene som sørger for vann- og avløpstjenester i dag, selv om det ikke er en direkte lovpålagt oppgave.” Rent spissfindig juridisk vil det kunne være en svekkelse å lovpålegge kommunene en slik funksjon som de nærmest av sedvane gjør likevel. For da vil kommunene eller det offentlige kunne pålegges å konkurranseutsette. I dag er det nærmest slik at kommunene gjør det for at de selv har bestemt seg for å gjøre det – av og for sine innbyggere (kommunestyre).

Kommunene eier ikke vannet, det gjør abonnentene (innbyggerne). Vannforsyningen sørger kommunen for fordi kommunestyrene (innbyggerne) har bestemt det. Ikke fordi de er direkte lovpålagt det. Det er det som er forskjellen, og den er helt vesentlig.

Det er ihvertfall tvilsomt om en slik lov som Lundteigen foreslår er stilstrekkelig til å sikre offentlig heleid vann og vannforsyning. Selv om lovteksten isolert sett kan gi et slikt inntrykk.

Men det vil ikke hjelpe stort når regjeringen og spesielt Støre arbeidet aktivt for for å utvide anbudsområdet til også å gjelde utenfor EØS-området. Disse folkene arbeider også aktivt for å fjerne tollmurer som beskytter norsk landbruk også (smørtullet feks. hvor det samtidig er lett å få tak i fløte virker regisert etc.) Problemet er at det drives et dobbeltspill her.

Slik er jeg enig med artikkelforfatteren at det ligger en trojansk hest begravd her. Derfor er jeg ganske sikker på at Lundteigens lovforslag likevel vil føre til mer konkurranseutsetting, men er enig med at Høyresidens forslag er enda verre. Det er snakk om jesuitisk spissfindig jus, og det er det som er hovedproblemet.

http://www.abcnyheter.no/nyheter/2011/12/17/stoere-fryser-norsk-tollvern

Vi trenger ingen slike lover, da alt fungerer på dette området uten slik “ekspropriasjon”. Lundteigen kan ha lurt seg selv her. Beklager noe rotete forklaring fra min side, emnet er skikkelig komplisert. :)

Ulven
Ulven
Abonnent
Svar til  Vandalf
12 år siden

Vand-Ulv – selvkostprinsippet høres ut som jesuittistisk tåkelegging. Hvorfor må det produseres så mye anstaltmakeri rundt noe som aldri har vært noe problem, bare noe som i senere runder vil bli benyttet til å lure oss?

I 1930-årene, 1950-årene, 1970-årene osv. Hva var situasjonen i Norge? Kommuner, staten og folk var fattige – men hva var situasjonen?
ALLE HADDE TILGANG PÅ RENNENDE VANN uten at de følte at de måtte betale skjorta for å ha det. Det var en selvfølge.

Selvkostprinsippet, selvkostprinsippet det får meg til å tenke på noe – kan det være SELVKOSTPRINSIPPET som har gjort at BOMPENGESTASJONER for PRIVATBILISTER nå skyter opp som paddehatter Norge rundt?

“Jo, vi har nå etablert dette prinsippet her i Norge om at kostnadene ved bilistenes veibruk skal dekkes av bilistene selv.”

Hva var situasjonen på norske veier i 1930-årene, 1950-årene, 1970-årene osv.? Fylkeskommuner og staten var fattige – men hva var situasjonen?
ALLE KUNNE KJØRE FRITT RUNDT PÅ VEIENE uten å bli belastet for bompenger. Det var en selvfølge.

Og hvem drifter bombengestasjonene? I mange tilfeller PRIVATE SELSKAPER med PROFITT som målsetting.

Etter at “selvkostprinsippet” ble tatt i bruk for vår bruk av veier, ble et kollektivt fellesgode som kunne benyttes fritt erstattet av PRIVATE MONOPOL-BETALINGER.

Og nå skal “selvkostprinsippet” tas i bruk for drikkevannsforsyningen, slik at PRIVATE MONOPOL-selskaper skal få bestemme hvor mye vi må betale for hver liter vann vi tapper eller dusjer.

Og kostnadene ved de omfattende investeringene som kreves for å måle det nøyaktige forbruket av vann hos hver husstand – de vil bli belastet vannforbrukerne selv, i samsvar med “selvkostprinsippet”.

Hvorfor er mennesket den eneste skapning som konsekvent motarbeider sine egne interesser? Vet du Vandalf, siden du er en alv?

Monica Waade
Forfatter
Svar til  Vandalf
12 år siden

Bompenger i Norge, ja nettopp mens norske oljepenger går til å bygge veier i Tyskland. Tyskland har totalt lånt 61 milliarder kroner til kun 1,8% i rente.

http://www.erlendwiborg.com/?p=2143

Vandalf
Vandalf
Abonnent
Svar til  Vandalf
12 år siden

Hermis;

Loven pålegger ikke kommunene å konkurranseutsette hverken utbygging eller drift. Den innebærer i så måte ingen endring fra dagens rettstilstand. Videre er forholdet til EU/EØS-grundig drøftet i forarbeidene. Konkurranseutsetting innenfor sektoren vil vi se i større grad fremover, men hele poenget her er at tilbyderne skal kunne gjøre levere samme tjenester til bedre priser enn hva det offentlige selv gjør.

Vi vil heller ikke se store multinasjonale selskaper stille seg i kø for å drifte norske vannanlegg. De er interessert i rettighetene til vannet og eierskapet til anleggene noe de (enn så lenge i hvertfall) ikke har muligheter til å få i Norge.

Igjen; det er nettopp dette loven skal sørge for.

Ulven sa;

“Hvorfor er mennesket den eneste skapning som konsekvent motarbeider sine egne interesser?”

Min oppriktige mening er at det skyldes at menneskerasen er svak… Jepp, svak så det holder.

Var innom et større kjøpesenter en lørdag for et par uker siden.

Herregud for et mareritt. En endeløs kø av lutryggede, mer eller mindre bleikfeite mennesker med høye skuldre, tunge bæreposer på vei til neste “kupp”

Det er så trist å se hva menneskeheten har utviklet seg til, spesielt blant oss rike land. Makan til misfornøyde, sutrekopper skal man lete lenge etter. Det skal bli interessant å se hvordan vi som rase reagerer den dagen ressursene begynner å ta slutt. Det trenger ikke være veldig lenge til.

Og det kommer til å bli nasty!

Ps: om det nå skulle vise seg om noen år at jeg må betale mer for vannet mitt enn hva tilfellet er i dag, vel så er det vel strengt tatt ikke så veldig urettferdig med tanke på at flere hundre millioner mennesker, hvis ikke mer, ikke har tilgang på skikkelig vann pr i dag.

tralle20
tralle20
Abonnent
Svar til  Vandalf
12 år siden

Vandalf
Ette å ha bygd vei inn til tomta,(egentlig komunal vei på kartet som aldrig ble bygd av komunen) gravt og koblet til vann og kloakk på komunens ledninger til en pris av nærmere 200 000 nkr krevde de 72 000 i tilknytningsavgift for et hundgammelt og pill råttent 30-40 år gammelt kloaknett.

Brandulph
Skribent
Svar til  Vandalf
12 år siden

Jeg er så absolutt enig i at norske borgere er priviligert i forhold til borgere av mange andre land, Vandalf, men ser ikke det som et relevant argumentere for at utenlandske selskaper, med profitt som sitt eneste motiv, gis anledning til å overta norske vannverk. (Forøvrig finner jeg det heller naivt å tro/mene at det vi ” IKKE trenger å frykte er at private selskaper tar over vannforsyningen i Norge, og tjener store penger på mitt og ditt vannforbruk.” Handteringen av norsk vasskraft, samt lover og regler innen EU, koblet med politisk iver etter å bringe landet inn under total EU kontroll, bør tale for at det ER all grunn til frykte.) ;-)

« Forrige artikkel

Visjon Norge Under Lupen

Neste artikkel »

USA-dronefly falt uskadd i Irans hender fra 40.000 fot

78
0
Vi vil gjerne ha din mening. Fritt og anonymt.x
()
x