Du leser nå
Var det flere skyttere på Utøya?

5 minutter lesetidVar det flere skyttere på Utøya?

Flere av Nyhetsspeilets kommentatorer har pekt på at skytteren til venstre ikke ser ut som Anders Behring Breivik.

Det er flere indikasjoner på at det var flere skyttere på Utøya 22 juli. Om så er tilfelle er det viktige spørsmålet om den andre skytteren var en privat amatørterrorist av samme kaldblodige kaliber som Breivik, eller om det dreide som en Black Ops operasjon, utført av NATO/militær etterretning/Stay behind/utenlandsk etterretning (CIA/MI6/MOSSAD); «stryk det som ikke passer«.

Ettersom Nyhetsspeilet og mange av Nyhetsspeilets lesere ble rammet av et målrettet og ondsinnet virusangrep kort tid etter forrige artikkel om 22. juli-terroren føles det naturlig å følge opp det som kan være den manglende eller undertrykte delen av politiets etterforskning i Norgeshistoriens alvorligste kriminalsak.  (Alt ondsinnet virus som er blitt spredd via Nyhetsspeilet er blitt fjernet, og sikkerheten er blitt vesentlig oppgradert i tiden etter «virus-terror-angrepet» mot Nyhetsspeilet)

Dersom det nå pågår en dekkoperasjon etter den grufulle og meningsløse terrormassakren på Utøya i fjor sommer vil det bli nødvendig for den enkelte å velge side; enten du er journalist, redaktør, politietterforsker, militær, etterretningstjenestemann, PST-medarbeider, politiker, informasjons-agent, jurist eller sitter med innsideinformasjon om hva som egentlig skjedde. Den som medvirker til dekkoperasjonen, ved å prioritere hensynet til egen bekvemmelighet fremfor å bidra til at sannheten kommer for en dag slik at alle terrorens bakmenn kan bli  stilt for retten, tiltalt og straffet vil pr. definisjon være på Utøya-terroristenes side.

For Nyhetsspeilet er valget enkelt; vi vil stå opp for sannheten samtidig som vi tar avstand fra terror og enhver annen form for voldsbruk, inkludert statlig voldsbruk.

Her er en presentasjon av noen aktuelle temaer knyttet til spørsmålet om flere skyttere på Utøya.

 

1. Vitneutsagn: Overlevende fra Utøya fortalte om flere skyttere

 

NRK meldte kl. 20.30 den 22. juli – 2 timer etter at skytingen hadde opphørt, at flere overlevende fra Utøya har uavhengig av hverandre fortalt om at det var flere som skjøt ungdommer

http://www.tvbuskerud.no/video/tv8-buskerud-paa-utoey/nyhetssaker/347 I dette korte innslaget fra Buskerud TV forteller en av de overlevende fra Utøya at det var 3 stykker som skjøt, og at en av dem hadde på politiuniform, var høy og snakket dialekt.

Indikasjon: Personer som har opplevd å befinne seg i ytterste livsfare preges ikke nødvendigvis av panikk. Det er mer vanlig at sansene skjerpes, noe som gjør det naturlig å ta spontane vitneutsagn som at det var flere skyttere på alvor.

 

2. Bildeanalyse

Anders Behring Breivik har annerledes hår enn personen til venstre. ABBs «politiuniform» mangler også brede hvite striper. Vil den beslaglagte «uniformen» som ABB benyttet på Utøya bli fremlagt som bevismateriale i retten? (Dette bildemotivet er identisk med bildet øverst i artikkelen)

Indikasjon: De to bildene, som er tatt med få minutters mellomrom, viser forskjellige personer

 

3. Vitneutsagn om at en av drapsmennene var skallet

«Her Snakker de om en SKALLET POLITIMANN som skyter. Breivik var ikke skallet! Det er lett å se forskjell. Bra at TV2 sendte det som så mange andre på øya har sagt. Det må ha vært flere….  Hør selv» 

http://www.tv2.no/nyheter/innenriks/22-juli-terror-oslo-og-utoya/-jeg-hadde-ikke-mer-plass-i-baaten-men-lovet-aa-komme-tilbake-3763242.html

(Kommentar fra Eddvin på Nyhetsspeilet

Indikasjon: Breiviks hårfasong er nå godt kjent fra rettssalen. Det er ikke naturlig å karakterisere ABB som skallet.

 

4. Skuddserieanalyse

Skuddserieanalysen er basert på lydopptak fra følgende materiale:

– NRK opptak fra helikopter på Utøya ca. klokka 18.25. (ca. 1,45 min)
– Opptak naboer fra Utvika ca. 17.45 til 18.30. (ca. 7 min)
– Opptak rød gummibåt på vei til Utøya. (ca 9 min)

Utgangspunktet er at lydene har ulik høyde, og i noen tilfeller kommer de parallelt. Det skytes også jevnt og trutt, selv da en ville tro at forflytting fra et punkt til et annet ville gjøre det naturlig å ikke skyte, men kun å forflytte seg.

Noen ganger virker det som det er rifleskudd som avfyres, og deretter skudd fra et annet våpen; pistol? Eller en annen rifle lenger unna.

Et spørsmål er om det er windshift i bildet eller ekko, men det virker ikke slik.


NRK-video (ca. 18.25)

2 kraftige skudd, så fire lavere skudd rett etter hverandre. Fra ca. 16 til 20 sekunder ut i opptak. Disse fire skuddene går igjen i video fra naboene helt på slutten.
7 skudd etter ca. 23. sekunder. De går slik: høyt, lavt, høyt, lavt, høy, lavt, lavt. Og over hverandre til tider.

Nabo-video (fra 17.34 og ulike opptak til 18.25)
http://www.vgtv.no/#!id=43037
Her fyres omkring 88 skudd på ca. 7 min opptak slik jeg hører det,
3 skudd rett ved hverandre, lav høy lav, ca etter 1,05 min
2 skudd, lav høy, ca 1,10 min
2 skudd, høy enda høyere, 1,18-1,21

3 skudd, høyt lavt lavt etter 1,56
2 skudd, lavt høyt, 2 min-2,0
3-5 skudd, høyt høyt lavt lavt (annerledes), høyt 2,10-02,15
4 skudd, høyt (annerledes) høyt, høyt, lavt 2,19
6 skudd, lavt, høyt høyt høy høyt lavt, 2,23-02,30
6 skudd, lavt lavt lavt høyt (annerledes), lavt, 2,43-2,48

1 skudd lavt etter 4,59, skudd høyt 05,02
3 skudd, høyt, to ganske høye, 5,22
6 skudd, høyt, høyt (litt ned), lav, lav? høyt lavt, 05.30 til 05,35
4 skudd, 2 ulike høyder: a,b,b,a, 06.24
6 skudd, lav høyt høyt høyt høyt, lav 06.48-6,59

Adressavisa-video/gummibåt (ca tid klokka 18.12-18.21)
http://www.adressa.no/nyheter/terrorangrepet/article1683067.ece

1 skudd veldig lavt etter 7 sek,
1 skudd mørk høyt etter 9 sek,
1 skudd høyt lyst etter 11 sek,
1 skudd etter 13 sek lavt
1 skudd etter 17 sek, høyt

1 skudd, etter 3,58 min høyt – 3 skutt 3,59 veldig dype lave
5 skudd 04,01? dype veldig lave
2 skudd 04,06, høyt lav
3 skudd 04,55, høyt lav lav (lavfrekvent)
6 skudd? 5,30-5,31, lave ulike, høyt 05,39
7 ulike skudd 06,46, høye, parallelle, lave
1 skudd 08,54, høyt, 09,01 skudd? lavt så høyt

Indikasjon: Skuddene ble avfyrt av flere skyttere

http://www.youtube.com/watch?v=Z0fdp1V6yGY&feature=relate

Konklusjon: Det var flere skyttere som drepte ungdommer på Utøya 22. juli

Selv om Anders Behring Breivik p.t. er den eneste som er tiltalt for 22. juli-terroren betyr ikke det at han er den eneste skyldige.

Hvorfor har ikke politietterforskningen gjennomført en tilsvarende analyse av hvorvidt det var flere skyttere på Utøya? Fordi konklusjonen ville blitt den samme?

Makt har en tendens til å misbrukes i det skjulte i det som ennå er Stay behind-landet Norge.

Hvor godt likte du artikkelen?
Topp
6%
Opplysende
74%
Inne på noe
9%
Usikker
1%
Dårlig
9%
Om forfatter
Hans Gaarder
Hans K. Gaarder er utdannet siviløkonom og svært tverrfaglig av legning og mest interessert i det som ikke har med økonomi å gjøre. Hans har arbeidet i mange år med etterforskning i det offentlige og med fri og uavhengig forskning i privat regi. Er frontlinjeforsker på skjulte maktstrukturer, utenomjordisk liv og helse (Teoretisk Fysiologi og vaksiner).

213
Kommentarer

avatar
66 Comment threads
147 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
44 Comment authors
Hans GaarderSlava DalvinDaniel RønjomTom Thomas HolArn Recent comment authors
  Abonnere  
Nyeste Eldste mest stemt
Varsle om
Monica Waade
Skribent

Hans det er bra at du skrev en artikkel med spørsmål om flere skyttere på Utøya, men nå kommer jeg nesten ikke inn på Nyhetsspeilets sider igjen, så nå er det på han igjen.

Jeg har hele tiden fortalt at de var flere som skjøt på Utøya og jeg har beskrevet dem, bl.a. her…

Monica Waade sier: 16. 08. 2011

I likhet med ABB er han ene av de tre i båten ikledd politiuniform, men nå vet jeg ikke om det betyr at han faktisk var det der på øya eller om det bare er et symbolsk bilde for at han jobber eller har jobbet i politietaten. Det er ikke han med videokamera (eller et apparat av noe slag) i hånden. Han med uniform var delaktig i skytingen og er en bedre skytter enn ABB, så det tyder på at han har god skytetrening og derfor ikke bærer en falsk uniform.

http://www.nyhetsspeilet.no/2010/11/microchip-er-dyrets-merke/comment-page-41/#comment-70468

Monica Waade
Skribent

Den 16.08.2011 beskrev jeg han andre med politiuniform hvor jeg også sier at han faktisk er ganske lik ABB, kunne vært tvillingbroren hadde det ikke vært for at han er eldre. Lyst hår har han også men betydelig mindre hår enn ABB.

http://www.nyhetsspeilet.no/2010/11/microchip-er-dyrets-merke/comment-page-42/#comment-70476

Jeg har vært inne på tanken at de plastiske operasjonene Breivik gjennomgikk var for å bli mer lik han andre. Bildet tatt fra NRK helikopter, det bildet Hans viser i denne arikkelen, det ser mer ut som han andre i politiuniform som hadde betydelig mindre hår enn ABB og kunne bli sett på som skallet.

Jeg har fortalt at de andre var med egen båt på Utøya, mye i denne uttalelsen til Breivik tyder på at han var med på en tidligere båttur dit, se bare hvor kjent han synes å være fra sjøsiden…

– Så gikk jeg mot vestspissen, og det var en klippe, naturlig fluktsted. Før jeg kom på Utøya tenkte jeg at nå skal jeg dra til steder der jeg ville gjemt meg, for der er det andre.

http://www.tv2.no/nyheter/innenriks/22-juli-terror-oslo-og-utoya/les-breiviks-egne-tanker-om-massakren-paa-utoeya-3760611.html

Eddvin
Abonnent
Eddvin

Leste dette fra Breiviks forklaringer om drapene:

Tenkte på tv-serie
Den tiltalte antar at ha ble liggende i 30-40 minutter før han ble ført mot Hovedhuset.

– Jeg tenkte dette er som i serien The Shield. De kommer til å gjøre hva de kan for å få informasjon. Jeg sa hvis dere skal henrette meg, kan dere like gjerne gjøre det i første etasje, men de sa at de ikke ville henrette meg. Vi gikk opp i andre etasje startet avhør varte kanskje fem timer.

Har Delta-gruppen jemmel til å forhøre Drapsmannen i 5 timer. Tyder mere på en Briefing av en Manchurian……..

Glucifer
Abonnent
Glucifer

Breivik ble ikke forhørt av Delta på Utøya. Han har selv forklart i retten at han ble forhørt av politifolk fra Oslo.

Glucifer
Abonnent
Glucifer

Breivik har selv forklart i retten at han ble forhørt på Utøya av politi av 2 politifolk fra Oslo og IKKE Delta. Følger du ikke med på rettsaken Eddvin?

cHronilogy
Abonnent
cHronilogy

Også bemerkningsverdig at politioverbetjenten i dag nesten ordrett sa det måtte være noen med kjennskap til politiets rutiner da han forklarte om kaoset som oppsto etter de ulike tipsene dem mottok før og etter bomben gikk av, samt den åpenlyse usikkerheten og avvikende svar fra Forsvarsbygg sin representant da det var spørsmål om produksjon av bomben. Dette såklart ble ikke belyst i nyhetssendinger senere på dagen.

cHronilogy
Abonnent
cHronilogy

Bør vel også legge til reaksjonen / kroppsspråket til bistansadvokaten da nevnte politioverbetjenten forklarte dette rett etter forsvarernes spørsmål angående kunnskapsnivået som var nødvendig for å lage «triggeren» til hovedbomben. de som så dette live kan bekrefte hun satt med hodet senkt i begge hender med et generelt kaotisk utrykk. Dette er et standard ubevisst uttrykk hvis det det kommer tydlige korrekte signaler/beviser for noe som rokker ved fundamentale holdninger/syn på en sak eller en realitet. I tillegg siktet nevnte forsvarer via spørsmål (spekulativt) til bombestørrelsen brukt av mc.veigh i oklagoma 95. Det latterlig utspekulerte svaret gitt fra Forsvarsbygg sin representant stemmer overens (mer en dobbelt så stor) med de 3200kg bombematerialet som angivelig ble brukt i okc95, som sikkert alle her inne vet ikke var det som fikk FED byggningen til å delvis kollapse…

Sigr Huginsson
Skribent

ABB ville ha krigskorset for å ha slaktet AUF-ere, men nå har «demokratiforkjemper» «Kjakan» fått tildelt Forsvarets Hederskors.

Begrunnelse: Med sitt brennende engasjement har Sønsteby gjennom flere mannsaldre vært en inspirasjon for alle i Forsvaret og et forbilde som har bidratt til å skape gode holdninger og ansvarsfølelse hos soldatene og for Forsvarets virke. Han har vært av avgjørende betydning for at Krigskorset skal være nasjonens varige dekorasjon for tapperhet, sier forsvarssjef Harald Sunde.
http://www.ta.no/nyheter/article6027787.ece

Jøss, en krigshelt som attpåtil har bidratt til å skape gode holdninger og ansvarsfølelse hos soldatene?. Høres bra ut. Men hva legger han i gode holdninger, og hva hvordan er gode holdninger forenelig med å drepe sivile i Libya?

I en artikkel i dagbladet sier han følgende:

Tap av sivile liv er ikke til å unngå. Det kan til og med være en fordel.

– Jeg så bildene av de sivile som ble drept i Irak. Om jeg ledet en geriljagruppe, ville jeg utnyttet sivile til siste trevl. Vi forsøkte alltid å spare sivile, men også i vår tid kunne vi utnytte til vår fordel at sivile liv blant våre egne gikk tapt, sier Sønsteby til Dagbladet.

Om han var leder for en geriljagruppe så ville han utnyttet og drept sivile fra motparten sin side for å beskytte sine egene?. Blir ikke det litt som tempelridderfjolleriet til Breivik?

Han fortsetter:

– Det kan høres kynisk og brutalt ut. Men — før eller nå — krigens logikk er den samme. Om det er amerikanerne som dreper sivile i Irak, eller om det er tyskerne eller han selv som forårsaket død i krigsårene, tapet av liv er en naturlig følge av krig. Så enkelt, så brutalt — og så nødvendig, sier krigshelten

Brutalt – og så nødvendig?. Det var forferdelig, men nødvendig var breivik sine ord.

Han sier videre:

– Til dagens unge er dette det viktigste budskapet: At de kjemper mot alle trusler demokratiet utsettes for, være seg i striden om Muhammed-tegningene eller det gryende jødehatet i skolene(?). Det handler om å ta et kraftig oppgjør, og det må gjøres med en gang. Nye landsmenn (muslimer?) vet ikke bedre. De må lære hva vårt demokrati er. – Det er nokså naturlig. Spredningen av antidemokratiske krefter (Islam) fra slike land må bekjempes. I Afghanistan bruker vi våpen for å forsvare en demokratisk valgt regjering sier Sønsteby.

Bekjempe Islam og beskytte jøder/Israel?. Igjen er dette samme verdier som Breivik.

Får vi noen unnskyldning fra Sønsteby?

For Sønsteby har det aldri vært et alternativ å lukke øynene for begivenheter rundt seg. Han unnskylder heller ingen andre for å gjøre det. Verken da eller nå.

Sønsteby i likhet med breivik frykter ikke døden:

– Døden? Hvorfor skal jeg tenke på noe så trist? Det er helt uinteressant. Jeg kommer til å holde det gående 10—20 år til. Minst ti I hvert fall, sier han.

Hva med terror og attentat?

• kuppet mot Norges Bank i 1942 som sikret eksilregjeringen trykkplater for norske sedler.

• sprengningen av Arbeidsmobiliseringens kontor i Oslo, 18. mai 1944.

• forsøk på tyveri av rasjoneringskort fra Watt-gården 9. juni 1944.

• sprengningen av sorteringsmaskin for mobiliseringskort hos Norske Folk i Oslo, 17. juni 1944,

• sprengningen av tyske flymotorer og flydeler lagret i Bjølsenhallen i Moldegaten i Oslo.

• kapring av en last med 75 000 rasjoneringskort på åpen gate i Oslo, 9. august 1944.

• sprengningen av Arbeidsmobiliseringens kontor i Parkveien 8 i Oslo, 27. august 1944.

• sprengningen av Kongsberg Våpenfabrikk, 17. september 1944.

• ødeleggelsen av lokomotiv på Skabo Jernbanevognfabrikk, september 1944.

• sprengningen av oljelageret til Vakuum Pil Co på Sørenga, 1. oktober 1944.

• sprengningen av Statsbanenes administrasjonsbygg, 14. mars 1945.
http://www.dagbladet.no/2010/04/09/nyheter/innenriks/gunnar_sonsteby/andre_verdenskrig/11206051/

Når en mann med tilsvarende verdier som Breivik får hederskorset, er det kanskje ikke bare Breivik det er noe alvorlig galt med, men også «det norske demokratiet» som faktisk gir utmerkelser til paranoid schizofrene terrorister og krigsforbrytere som lider av personlighetsforstyrrelse og narsissisme.

Solskinn
Abonnent
Solskinn

“Several of the youths who were at the Utøya the shooting drama, told VG that they are convinced that there must have been more than one perpetrator. Marius Helander Røset believes the same thing: – I am sure that there was shooting from two different places on the island at the same time, he said.

Witnesses: – There were two people

Police believe Anders Behring Breivik (32) is the perpetrator who was dressed as a policeman , and have charged him for two terrorist attacks. Young people interviewed by VG describe an additional perpetrator – who was not wearing a police uniform. The person was following them around was 180 centimeters tall, had thick dark hair and a Nordic appearance. He had a pistol in his right hand and a rifle on his back. – I believe that there were two people who were shooting, says Alexander Stavdal (23)….

At the press conference Saturday morning opened the police said that there could have been several perpetrators and emphasized that there is an ongoing investigation.”2

http://www.prisonplanet.com/tarpley-norway-terror-attacks-a-false-flag.html

Askeladden
Abonnent
Askeladden

Det finnes en lengere amatørvideo fra Utvika som har blitt sendt til en rekke nettaviser, men som de redigerte før den ble videreformidlet til massene. VGTV informerer t.o.m at de har fjernet skytelyder fra videoen. Den ligger på VGTV med navnet «Naboenes video av dramaet på Utøya». 9 sekunder inn i videoen får vi denne beskjeden: VGTV har redigert bort enkelte bilde- og lydsekvenser fra originalopptaket.

Denne videoen bør bli letet fram, og spredd over alle vinder.

Sjekk også denne tråden på diskusjon.no for flere artikler om andre skyttere.

http://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=1364203

Blant annet kan det nevnes at det ble sagt på politiradio at de lette etter en skytter nr 2 på fastlandet og at denne fyren hadde grå hettegenser. En bruker på diskusjon.no informerte også dagen etter terrorangrepet at han hadde observert en full person med grå hettegenser i et busskur i Bergen som satt og ladet patroner i en revolver. Vitnet ringte politiet som kom og hentet vedkommende uten at dette har blitt nevnt i avisene.

Når man ser på den videoen av ofrene som ligger i vannkanten så kan det også virke som om de har blitt skutt forfra noe som ikke er usannsynlig med tanke på at det ble rapportert om skyting «fra landsiden».

Hele rettsaken er en farse, det er allerede bestemt utfallet og hvilke rettigheter som skal bli frarøvet.

hagbart
Abonnent
hagbart

Altså: en full bergenser med grå hettegenser skjøt ungdommer på 600 meters avstand med revolver.

Tror du ikke det ville vært en enorm risiko for hele denne delikate operasjonen å sette en bergenser med fylliktendenser til å gi ildstøtte fra landsiden? Dette er kun fra hukommelsen, men allikevel: like etter massakren ble en av AUFerne avhørt av politiet, fordi de trodde han var delaktig i massakren. Jeg mener å huske at han var kledd i grått, uten at jeg skal si det så alt for sikkert.

Breivik bestemte selv utfallet da han drepte 77 uskyldige mennesker.

Askeladden
Abonnent
Askeladden

1. Jeg sa ikke at han opererte fra landsiden, men at de søkte etter han der.

2. Han matcher beskrivelsen som ble gitt på politiradionen.

3. Ja, det stemmer at en ble arrestert og sjekket ut av saken.

4. Breivik var ikke alene, bare droner og idioter tror det.

hagbart
Abonnent
hagbart

JEG matcher også beskrivelsen gitt på politiradioen. Det betyr ikke at jeg har noe med massakren å gjøre. Jeg tror du må sjekke utbredelsen av grå hettegenser. Og ærlig talt: Bergen?!

Politiets etterforskning tilsier ikke at det var flere, dessuten har vi fått forklart alle Breiviks bevegelser på øya. Det er dessverre mulig for én mann å gjøre dette.

Det eneste du har er tidlige vitneutsagn, som forskning viser er svært upålitelig. Det er derfor man også etterforsker.

Men jeg er vel bare en idiot.

Falcon
Abonnent
Falcon

Hvorfor blir de viktigste bevisene ikke presentert i retten? anders breivik site:nyhetsspeilet.no http://search.conduit.com/results.aspx?q=anders+breivik+site%3Anyhetsspeilet.no

Digressivt,
stay behind hans gaarder http://search.conduit.com/results.aspx?q=stay+behind+hans+gaarder
*
Nyttelast

9/11 and related: Intelligence reports http://abeldanger.net/ Technical documentation http://ae911truth.org/ * **** Cirkus mullah Krekar & co **** http://www.navigate3d.no/mbbs22/forums/thread-view.asp?tid=1758&start=1#M8146 * The New Age – (The Enemy Of Christ Exposed) – For Witnesses [Viewer Discretion is Advised] http://www.navigate3d.no/mbbs22/forums/thread-view.asp?tid=1663&start=201#M8133 * Obama’s War Incited by CNN, Al Jazeera & Co Leaves Thousands of Libyan Children Handicapped or Dead http://www.navigate3d.no/mbbs22/forums/thread-view.asp?tid=1663&start=151#M7897

hagbart
Abonnent
hagbart

Hva mener du er de «viktigste» bevisene?

Og vær så snill, gi meg gjerne et tekstbasert svar, ikke de evinnelige linkene.

Askeladden
Abonnent
Askeladden

Torbjørn Vereide: Skytterne kledde seg ut som politi, så lurte dei oss til å komme fram før dei begynte å skyte oss, skriver han.

Andre overlevende mener at det må ha vært flere gjerningsmenn, etter som det ligger flere mennesker livløse spredt over et større område.

http://www.nrk.no/nyheter/norge/1.7723321

—————————————-

Kristoffer forteller at han på det tidspunktet trodde det var flere gjerningsmenn fordi skuddene lød forskjellig.

http://www.dagbladet.no/2011/07/23/nyheter/terror/innenriks/17431034/

—————————————-

En rekke vitner skal ha beskrevet at de så to gjerningsmenn – og i motsetning til pågrepne Anders Behring Breivik hadde ikke den andre mannen politiuniform på seg.

http://www.dagbladet.no/2011/07/23/nyheter/terroraksjon/oslo/utoya/innenriks/17426104/
—————————————-

Som VG Nett meldte tidligere i dag forteller en rekke av ungdommene som overlevde skytemassakren på Utøya at det må være to gjerningsmenn. Flere har også beskrevet utseende på mann nummer to til VG.

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/oslobomben/artikkel.php?artid=10080633

—————————————-

“- Jeg kunne høre flere serier med skyting, og det kunne virke som om det kom fra flere forskjellige steder, sier Onsager til Aftenposten.no.

Hun forteller at hun oppfattet skytelydene som forskjellige.”

http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/article4180908.ece

—————————————-

«I dag sier vitner VG Nett har vært i kontakt med, at det må ha vært èn person til som skjøt og drepte ungdommene på Utøya.

– Jeg er overbevist om at det var to personer som skjøt, sier Aleksander Stavdal (23).

Til VG sier ungdommer at den andre mannen ikke var iført politiuniform. Han var ifølge dem rundt 180 centimeter høy, hadde tykt mørkt hår og så nordisk ut. I høyrehånden hadde han en pistol, på ryggen et gevær.»

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/oslobomben/artikkel.php?artid=10080627

Askeladden
Abonnent
Askeladden

Utøya-vitner sier de så en annen gjerningsmann
Vitner til massakren på Utøya sier i dommeravhør at de så en annen, mørkhåret gjerningsmann samtidig som de hørte skuddsalver et annet sted på øya.

http://www.dagbladet.no/2011/09/03/nyheter/innenriks/terror/anders_behring_breivik/utoya/17942302/

Tom Rosland
Abonnent
Tom Rosland

Forskjellige klipp fra Tv-sendinger om Utøya.
Her har vi to bilder stillbilder ,med 2 forskellige personer ?
ca 05:14 den første så kommer den andre ca 05:17 er dette same person?
Han første er høy å slankk å den andre er kraftig å litt mindre ?

Mvh Tom

http://www.youtube.com/watch?v=bmwVxHyI7V8&feature=related

Tom Rosland
Abonnent
Tom Rosland
cHronilogy
Abonnent
cHronilogy

Finnes det noen link til det som ble sendt tirsdag formiddag av spørringer? Fikk bare med meg starten skulle gjerne sett hvilke spørsmål politioverbetjenten fikk..

Tom Rosland
Abonnent
Tom Rosland
cHronilogy
Abonnent
cHronilogy

Tenkte kanskje noen hadde gjort en inspilling av direktesendingen som var, av erfaring tror jeg ikke pressen gjengir evt. glipper samt hva man kan se av reaksjoner ved konfronterende spørsmål..

Tom Rosland
Abonnent
Tom Rosland

Tirsdag 24. april forklarte Svein Olav Christensen i Forsvarsbygg Futura seg om bomben i Regjeringskvartalet.

Mvh Tom

http://www.aftenposten.no/webtv/Vitneavhor-Svein-Olav-Christensen-6814534.html?paging=&section=#.T5gPD7N1C8A

Tom Rosland
Abonnent
Tom Rosland

Innsatsleder, Thor Langli, forklarte seg i retten i dag.24/04 2012
3stk videoer fra thor langli men det er ikkje heile forklaring til han.
finner bare det ser ut at dei har tatt vekk en del.
Mvh Tom

http://www.vgtv.no/#!id=52124

http://www.vgtv.no/#!id=52125

http://www.vgtv.no/#!id=52120

Ole-John Saga
Skribent

Etter det jeg har hørt fra flere hold så ble også mobiltelefonene til både de døde og levende etter Utøya tragedien konfiskert. Det må jo dreie seg om et stort antall mobiler, som det sikkert er tatt opp både film og lyd på mens skytingen har pågått. Vet noen hva politiet vil gjøre med disse mobilene ? Vil offentligheten få vite hva som er på disse telefonene ?

StarFleetCommand
Abonnent
StarFleetCommand

Alle telefonene til omkomne er levert til pårørende.
Overlevende fikk ikke konfiskert telefonene sine.
VG har bl.a. vist flere filmer fra Utøya som overlevende har filmet.

Askeladden
Abonnent
Askeladden

Kanskje du kan henvise oss til en av disse filmene som overlevende har filmet?

Askeladden
Abonnent
Askeladden

Glem heller ikke disse beskjedene som sirkulerte før skytingen var over om at vi ikke måtte finne på å ringe de på Utøya «For da kunne gjerningsmannen finne dem».

Helt klart gjort for å hindre informasjonsflyt og ikke ut av bekymring eller omtanke for de berørte.

StarFleetCommand
Abonnent
StarFleetCommand

Jeg synes det er fantastisk at Askeladden kan sitte her å synse om hva som skjedde på Utøya.
De som var Utøya gav klar beskjed gjennom Facebook, Twitter, SMS o.l. at de ikke ville ringes til pga gjerningsmannen. Alt dette kan dokumenteres.
Og har du egentlig tid og lyst til å snakke med noen når du kjemper for livet ditt?
Har Askeladden vært i en lignende situasjon og snakker av erfaring?

Askeladden
Abonnent
Askeladden

Når du sier at alt kan dokumenteres så lurer jeg egentlig på hvorfor du ikke gjør det?

Tom Rosland
Abonnent
Tom Rosland

Følelsestung opprydning på Utøya.
Ifølge politiadvokat i Oslo, Pål-Fredrik Hjort Kraby, hersker en helt spesiell stemning på øya, der politiet nå ser etter elektronisk utstyr med opptaksmulighet og lagringskapasitet. Alt av mobiltelefoner, kameraer, nettbrett, datamaskiner og minnepinner skal saumfares for bevis. Alt annet som ikke er blitt ødelagt eller er uidentifiserbart blir levert tilbake til eieren eller pårørende, lover politiet.

Mvh Tom

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/22-juli/artikkel.php?artid=10089170

Beatrix
Abonnent
Beatrix

Hvorfor ikke sende inn artikkel til disse her også?:
http://www.facebook.com/pages/Folkets-Info/172874119397624

Jeg har stort sett aldri noe problem med å komme inn her. Men nå har jeg ikke pc:-)

Det finnes da flere steder disse artiklene kan settes inn.

Monica Waade
Skribent

Bl.a. i disse to kommentarene, den første av dem er fra dagen etter terrorangrepet, nevnte jeg at det dreier seg om seks gjerningsmenn…

http://www.nyhetsspeilet.no/2011/07/ekte-terror-og-ikke-falsk-flagg-denne-gang/comment-page-2/#comment-66932

http://www.nyhetsspeilet.no/2011/07/er-alle-hoyrefolk-potensielle-terrorister-na/comment-page-6/#comment-67369

… og da er denne informasjon Breivik nå har kommet med interessant:

– Det er feil, det er et reelt nettverk og jeg har beskrevet seks personer som eksisterer, svarte 33-åringen.

http://www.dagbladet.no/2012/04/25/nyheter/breivik/terror/21303259/

Men skeptikerne mener at alt sånt kan man vite uten å ha synske evner.

Glucifer
Abonnent
Glucifer

Du skriver i disse kommentarene at du «så» 6 mennesker på Utøya, 1 frimurer og resten var militært personell. I Dagblad artikkelen du referer til si Breivik at han har beskrevet seks personer, og 2 av disse er celler i Norge. Resten er da den fyren i Liberia og diverse andre mennesker han møtte i London.
Du sier at det var 6 andre som også var på Utøya, og ifølge Dagbladet sin artikkel er dette direkte feil.
En annen ting er at allerede dagen etterpå på formiddagen begynte det å lekke til pressen om hva Breivik hadde sagt i avhør, deriblant om andre involverte.
Synsk my ass….

Monica Waade
Skribent

Glucifer, hvor har jeg skrevet at alle seks var på Utøya, det har jeg aldri sagt nemlig, jeg har hele tiden sagt at inklusiv Breivik var de fire gjerningsmenn der. Mer konkret, tre aktive og en som ble kalt «vakten» og kun holdt seg i og ved båten.

Når du skal påpeke feil må du i det minste holde deg til sannheten. Og kan du vise til at det et eneste sted i media hvor det var nevnt seks involverte allerede dagen etter?

Vennligst bevis det du påstår før du ser ned på evner som faktisk du selv også har men ikke har oppdaget enda.

Ulven
Abonnent
Ulven

Norulv Øvrebotten peker ut DEN MILITÆRE ETTERRETNINGEN som 22. juli-terrorens bakmenn!!

«Denne kapasiteten til å bedra andre har den norske etterretningstjenesten. Som fulgte kjøreplanen i narrespillet. Å ha militære som dreper vergeløse unge og snikmyrder og opererer med narrespill mot landets politi i en akutt krise som de har frembrakt selv, kan bare skje i et land hvor staten er doblet. Det er Norge og derfor skjer det.”

”Du kan få folk til å tro på hva som helst hvis du tar på deg en uniform. Å tro at en enkelt mann i hemmelighet kan planlegge og deretter gjennomføre to store terroraksjoner på en og samme dag, er å tro på noe som er langt verre enn julenissen. Det er å ha fullstendig brist på virkelighetsoppfatningen. Noen realisme i en slik tro finnes faktisk ikke.

Jeg har jo selv vært utsatt for operasjoner fra folk i etterretningen og ble forbauset over hvor mange som var i sving ved enkelte anledninger. Det samme var tilfelle i bedragoperasjonene mot en annen av Johan Jørgen Holsts sekretærer, Anne Orderud Paust. Samme folkene, samme teknikkene. Hun ble systematisk mobbet og til slutt skutt. Drap og bedrag ble kamuflert med en smart juridisk vri som sendte en rekke mennesker i fengsel på usant grunnlag.

Alle tenkende mennesker vil ved edruelig gjennomtenkning se at de er blitt utsatt for en bløff om 22. juli 2011, og jeg har dessuten påpekt og bevist hvordan bedraget ruller videre i den offentlige saksbehandlingen. Du skal ha stor kapasitet og teknisk mulighet til å overvåke politiets samband for å lure politiet under utrykning, slik det skjedde 22. juli. Politiet fremsto nærmest som en gjeng tullinger som følge av alt bedraget fra den militære etterretningen.”

http://www.facebook.com/pages/Norulv-%C3%98vrebotten/255668234467889

cHronilogy
Abonnent
cHronilogy

insiders gone good, største trusselen for de etablerte.. nydelig.

Mole
Abonnent
Mole

Bombetrussel mot Hvalertunnelen

Politiet mottok trusselen etter klokken 11 og brannvesenet i Fredrikstad rykket ut ved 11.20-tiden torsdag for å bistå brannkorpset på Hvaler.
http://www.dagbladet.no/2012/04/26/nyheter/bombetrussel/hvaler/hvalertunnelen/21320239/

Tydeligvis ikke alle som ville gå i rosetog.

Balle Clorin
Abonnent
Balle Clorin

Her kommer det kanskje frem: http://www.youtube.com/watch?v=jGYZNIll9p8&feature=relmfu

Første gang han var på øya, sistemann som ble skutt… Er han ikke også litt gammel til å være der for første gang?

Monica Waade
Skribent

En av de siste som ble skutt er denne Adrian og bare med et skudd? I retten har Breivik sagt han tok oppfølginingskudd på alle da det hadde vist seg at i en av de første gruppene han skjøt spilte flere død, noe som er vanlig å gjøre under sånne angrep. Det er flere som ble skutt bare en gang og jeg stiller spørsmål ved om den litt eldre «skallete» politimannen er den skytteren som ikke skjøt ofrene flere ganger.

Monica Waade
Skribent

Nå fikk jeg strøm nok til å se hele denne videoen du fant Balle og den er så pass avslørende at jeg forstår hvorfor den har blitt tatt ned fra YouTube flere ganger, noen bør lagre den før den blir borte igjen.

Ja Adrian er litt gammel til å være på Utøya for første gang det er en ting, men hvorfor ble Adrian spart? Ganske logisk, han skulle vitne for at det var Breivik som skjøt der på odden, mens det egentlig var han andre «skallete» politimannen (se NRK bildet) som henrettet dem der.

Når man hører alle de motsigelsene til Adrian ser man tydelig at han er en bløffmaker plassert der ute på øya mest sannsynlig av sin store helt, vår statsminister som han elsker å våkne opp til hver morgen.

Nå skal jeg se neste video hvis den er der enda.

hagbart
Abonnent
hagbart

Hvor pervers og nedrig er det mulig å bli? Ser du ikke selv hvor lavt du synker? Hvor hatsk du fremstår?

Pracon ble ikke spart, han hadde en jakke over seg, som, i følge Pracon selv, må ha gjort at terroristen ikke så helt tydelig hvor hodet hans sluttet, dermed ble han «bare» truffet i skulderen.

Monica Waade
Skribent

Pracon gir flere forskjellige forklaringer hagbart, hvordan kan du hvilken av dem som er den riktige, og hvorfor tror du han ikke er enig med seg sjøl?

Kan du forklare nærmere hvorfor du mener jeg fremstår som pervers, nedrig og hatsk?

Daniel Rønjom
Anonym
Daniel Rønjom

Hei Monica Waade. Jeg tror de to andre kanskje bare svømte, og at det ikke var noen båt og båt vakt. De tenkte kanskje alle tre å bli tatt sammen, men så fikk de jo plenty med tid.

Daniel Rønjom
Anonym
Daniel Rønjom

har noen en forklaring på hvilken røyk hun her jenta så? link https://youtu.be/zFPVP-y0YlE?t=2m41s

Balle Clorin
Abonnent
Balle Clorin

Var det flere også rundt Regjeringskvartalet?: http://www.youtube.com/watch?v=ahC42Zu5JEk

Monica Waade
Skribent

Ja de var flere der også, jeg har sett to der, en politimann (Breivik) og en til. Takk for ny link Balle, skal se den videoen straks jeg får ladet batteriet til PC’en.

Tom Rosland
Abonnent
Tom Rosland

Vist eg for det til denne gonge så prøver eg å legge inn et bilde fra utøya
Her er det 3 personer ,eg veit ikkje men se sjølv .Er det nogen som har sitt det før ?
Mvh Tom

http://tinypic.com/r/531tl4/6

CillaBee
Abonnent
CillaBee

Dette er tre stk. fra beredskapstroppen ja.

Monica Waade
Skribent

Der er du CillaBee, så hyggelig, jeg hadde et spørsmål til deg i denne kommentaren.

http://www.nyhetsspeilet.no/2010/01/helseterror-i-offentlig-regi/comment-page-37/#comment-83785

Tom Rosland
Abonnent
Tom Rosland

Takk for svaret Cilla Bee.
Du seier dei kommer fra beredskapstroppen.
Men han som står i rett nå dei kommer i mot han ,Han er da ikkje utrysta med verken hjelm våpen .det er noge med dette bilde som eg ikkje forstår ,Men det er vel bare meg det?.

Mvh Tom

CillaBee
Abonnent
CillaBee

Når er bildet tatt? Er dette etter at Breivik er pågrepet og øya sikret? Hvorfor er det så innmari mystisk at en av troppen ikke er fullt utstyrt hvis faren er over? Eller er det en vanlig politimann? Står han i rett? Eller bare rett opp og ned?

Konspiranoia? Tror det.

Mole
Abonnent
Mole

Hva er konspiranoia?

Cosmomind
Abonnent
Cosmomind

Med fare for å bli stemplet som gal:
«Konspiranoia» er neologisme, finne på nye ord, som i «rettspsykisatiren» er et sykdomstegn!! Huff og huff!! Jeg som alltid har ansett meg for å være en ord ekvilibrist og således funnet det morsomt å finne på nye ord, og de kommer jo gjerne som skrive eller talefeil. Må nok slutte med det, ha ha!!

Mole
Abonnent
Mole

Tror DENNE «vitamin» sprøyta har sin skyld i ny ordbruk.

Konspiranoia
Denne boka er ment som en vaksine mot konspirasjons-teorienes forførende spinn.

Konspiranoia er utgitt i samarbeid med Skepsis, og har samme
redaksjon som suksessen Fyrster i tåkeland (2001).

Forfatter
Terje Emberland er religionshistoriker og er researcher ved Senter for for studier av Holocaust og livssynsminoriteter.
http://www.humanistforlag.no/index.php?ID=Bok&counter=45
http://www.humanistforlag.no/index.php?ID=Forfatter&counter=1

Cosmomind
Abonnent
Cosmomind

Mole, da vil jeg bare presisere at min kommentar var ment for å harselere med rettspsykiatrien som trakk frem det at ABB hadde funnet på noen egne ord som tegn på at han kan være psykisk syk!!
Når Gaarder kan ramse opp 27 svikter i den offentlige innsatsen før og under 22. juli og når flere vitner skal ha rapportert om flere skyttere etc. så er det jo lov til å stille seg noen spørsmål, slik Tom gjør her, og dele dette med andre.
(Syns forøvrig han burde ta med Vandalfs poeng om PST som lot han slippe gjennom garnet sitt)
Kan mannen på bildet være den skallete personen som er nevnt flere ganger?
For meg ser personen ut som en yrkes militær, og det kan sågar se ut som om han har militære distinksjoner, men ikke godt å si.

Mole
Abonnent
Mole

Min kommentar var til CillaBee Cosmomind
;)

Mole
Abonnent
Mole

Ja den vesten NRK sier at politiet melder har på seg har personen iallefall IKKE på seg i bildet til artikkelen her.

CillaBee
Abonnent
CillaBee

Med konspiranoia mener jeg tendensen til at absolutt alt (og da mener jeg absolutt alt) tolkes som tegn på konspirasjon. Se på bildet igjen. Båtmotoren er svingt til venstre. Tilfeldig? NEPPE! De to med fullt utstyr bærer hjelmene i venstre hånd. Tilfeldig? NEPPE! Båten er en Buster, Breivik ble «busted». Tilfeldig? NEPPE!

Ser du mønsteret? Det er der!

Mole
Abonnent
Mole

– Skaper frykt i lokalmiljøet,..
Kjent lokalpolitiker skutt i ryggen i Ås
http://www.dagbladet.no/2012/04/26/nyheter/innenriks/skytedrama/as/21324984/