27 svikter i den offentlige innsatsen før og under 22. juli-terroren

45.5K visninger
13 minutter lesetid
497

Det var påfallende mye svikt i den offentlige innsatsen under det doble terrorangrepet 22. juli i fjor. Dette er mildt sagt oppsiktsvekkende sett i lys av at Norges regjeringer under Bondevik og Stoltenberg har hatt antiterror-arbeid som en av Norges viktigste prioriteringer etter 11. september 2001.

Svikt nr. 1: Politiets helikopterteam hadde fått ekstra sommerferie

Helikoptermannskapene hadde fått fire ukers sommerferie for å spare penger.

Budsjettkutt førte til store mangler i politiets beredskap under terrorangrepene 22. juli. Likevel satt politiet igjen med 227 millioner kroner i ubrukte midler i fjor.

Se Aftenposten her og her

Svikt nr. 2:  Politiets alarm PC-er var slått av 22. juli

Flere politidistrikter hadde ikke på PC-en da Kripos sendte ut riksalarmen etter terroranslaget mot regjeringskvartalet. Det er et klart brudd på instruksen.

Se VG

 

Svikt nr. 3:  Det var bare 4 politifolk på vakt i Oslo da bomben smalt

– Det var en meget tynn bemanning den ettermiddagen, sier lederen av Oslo Politiforening, Sigve Bolstad.

Ved Sentrum politistasjon, som har ansvar for hele Oslo sentrum, ambassadene og Regjeringskvartalet, var det bare fire polititjenestemenn på vakt fredag 22. juli kl. 15.25.

Se Aftenposten


Svikt nr. 4:
  Politiet i Oslo måtte rykke ut uten våpen og samband

Politiet måtte rykke ut uten våpen og samband. Bare et par uker tidligere hadde nemlig alle etterforskere og andre som ikke daglig har utetjeneste, fått beskjed om å levere inn sitt personlige utstyr, skuddsikre vester og utstyrsbelter.

Se Nettavisen

 

Svikt nr. 5: Spesialtrent terrorenhet ble ikke varslet etter bombeangrepet

En av politienhetene som er spesialtrent til å rykke ut ved terrorangrep i Oslo, skal ikke ha blitt varsla da bomba gikk av utenfor regjeringskvartalet.

Det opplyser sentralt plasserte politikilder overfor NRK.

De forteller at spesialtrente politifolk i en egen utrykningsenhet i Oslo, som skal kunne bistå beredskapstroppen, aldri ble samkjørt i forbindelse med terrorangrepene den 22. juli.

Utrykningsenheten (UEH) består av politifolk i vanlig tjeneste med ekstra kompetanse, og ville gitt politiet i Oslo ekstra mannskaper med kunnskap i å håndtere terrorangrep, sikring av bygg og andre skarpe oppdrag.

Se NRK.no

 

Svikt nr. 6:  Det tok 77 minutter før det ble slått riksalarm

Det tok 77 minutter før det ble slått riksalarm 22. juli.

Det tok to timer og 36 minutter før grensekontroll ble beordret iverksatt.

Se VG

 

Svikt nr. 7:  Nødoppringninger fra Utøya kom ikke gjennom

Alvorlig systemsvikt ved politiets nødtelefon 112. Svært mange ungdommer tok opp mobiltelefonen og slo politiets nødnummer 112, men både mobiltelefonsystemene i området og den lokale 112-sentralen klarte ikke å ta unna pågangen. Da ringte ungdommene til familie og venner over hele landet.

De pårørende ringte så til nødnumrene fra der de var, og kom til 112-sentraler over hele landet.

Geir Johnsen i Lavangen Arbeiderparti  ringte 112 flere ganger uten å få kontakt. Etter å ha slått første telefon 17.26 kom han endelig gjennom klokken 17.30. Det som skjedde da var at jeg rett og slett ikke ble trodd da jeg fortalte hva datteren på Utøya fortalte meg. Jeg fikk beskjed om at hvis dette var tilfelle, så fikk barna ringe selv, sier Johnsen.

Se NRK.no her og her

Svikt nr. 8: Lokalt politi måtte bruke startkabler for å få igang utrykningsbilen

Innsatsleder Håvard Gåsbakk i Nordre Buskerud politidistrikt måtte bruke startkabler for å få igang utrykningsbilen.

Se VG

 

Svikt nr. 9:  Politihelikopterteam meldte seg til tjeneste umiddelbart men ble ikke benyttet

Politihelikopteret sto klart og mannskaper var tilgjengelig rett etter terrorangrepet mot Regjeringskvartalet. De ble bedt om å vente med å komme.

Politihelikopter var tilgjengelig med mannskap og skarpskyttere men ble ikke benyttet

Mannskapene, som hadde fått fire ukers sommerferie for å spare penger, var hjemme og meldte seg frivillig til tjeneste straks de hørte nyheten om bilbomben og på Gardermoen sto helikopteret klart.

Se Aftenposten

 

Svikt nr. 10:  De første politifolkene som kom til Utvika prøvde ikke å komme seg til Utøya

Via sambandet fikk de to betjentene flere beskjeder fra aksjonslederen, som da satt i bilen på vei mot Utøya. Idet de var i ferd med å nærme seg ferjeleiet til MS Torbjørn (i Utvika), fikk de beskjed om å observere hva som skjedde. Patruljen var fremme ved kaia rundt klokka 17.52.

Se Dagbladet

Den første politipatruljen som kom fram til Utvika klokka 17.52, var tungt bevæpnet, bekrefter politiet.

De to betjentene har fått kritikk fordi de ikke rykket direkte ut til Utøya, i tråd med politiets beredskapssystem «skyting pågår» der det heter:

«Ved melding om at skyting pågår i tett beferdet område (innendørs eller utendørs) skal politiet gjøre alt for å stoppe gjerningspersonen (-e) så raskt som mulig, slik at uskyldig tredjepart blir minst mulig skadelidende. Politiet må derfor raskest mulig gjøre klar til å gå direkte inn i aksjonsfasen»

Se ABC Nyheter her og her

 

Svikt nr. 11: Politiet lovet på telefon at helikopterassistanse var på vei

Håvard Vederhus var leder for Oslo AUF og et av Norges største politiske talenter. Han reddet selv liv på Utøya, før han ble drept av Anders Behring Breivik.

I boka «Da terroren rammet Norge» hevder journalisten Kjetil Stormark at Håvard Vederhus fra politiets nødtelefon fikk beskjed om at politiet var på vei i helikopter. Han etterlyste helikopter og bistand fra Forsvaret i gjentatte tekstmeldinger til familien. «Politiet sier at de er på vei på alle måter, i bil, båt, helikopter, alt. Så vi må bare vente til de kommer», sa Håvard Vederhus til andre AUF-ere rundt ham etter sin andre samtale med politiet.

Håvard Vederhus ble drept på Utøya etter å ha sørget for å bringe flere AUF-ungdommer i sikkerhet og etter å ha fått forsikringer på mobilen om at politiet var på vei i helikopter

Det var første gang siden skytingen begynte at han hadde et lite anstrøk av optimisme i stemmen. Klokka 17,52 sendte Vederhus SMS til sin bror:
«Politiet er på vei i lufta og på land. Vi er bare redde, våte og flere er skadde», skriver han.

Se Dagbladet

 

Svikt nr. 12:  Politifolkene i Utvika prøvde ikke å få tak i båt

Politiet seier dei leita, men ikkje fann båtar til å ta dei den kortaste vegen over til Utøya 22.juli. – Det er sårt å høyra, seier Jørn Øverby som var ein av dei første båtførarene på fjorden under AUF-massakren.

Se nrk.no

 

Svikt nr. 13: Politiet i Asker og Bærum hadde en ledig bilpatrulje som ikke ble benyttet

Politiet i Asker og Bærum hadde alt de trengte for å stoppe Anders Behring Breivik før han kom til Utøya, til og med en ledig patrulje. I stedet prioriterte de andre oppdrag. Se TV2

 

Svikt nr. 14: Politipatrulje fra Drammen fikk beskjed om å kjøre forbi Utøya

«Politi fra Drammen fikk beskjed om å kjøre forbi Utøya mens skyting pågikk. Halvparten av styrken nektet å følge ordren,»

Se Drammens Tidende

Tre biler med til sammen åtte politifolk på vei fra Drammen til nabodistriktet for å hjelpe kollegene. Underveis fikk de beskjed over politiradioen at de skulle møte på politihuset i Hønefoss. Nordre Buskerud politidistrikt ønsker ikke å kommentere ordren om å møte på politistasjonen i Hønefoss.

Se Dagbladet

 

Svikt nr. 15: Beredskapstroppen slet med å kommunisere med lokalt politi pga TETRA-nettet

Da beredskapstroppen var på vei til Utøya fra Oslo 22. juli opplevde de kommunikasjonsproblemer med Nordre Buskerud-politiet.
Et problem var at Oslo-politiet bruker det nye digitale nødnettet (TETRA), mens Nordre Buskerud brukte det åpne, gamle analoge nettet.

– Jeg vet at kommunikasjonsproblemene ble opplevd som frustrerende for politifolk som var med på aksjonen, sier politidirektør Øystein Mæland til Dagbladet.

Se Dagbladet

De lokale politi- og redningsenhetene på Ringerike (øverst i oversikten) er ikke tilknyttet det nye TETRA-nettet ("Nødnett"). Beredskapstroppen benyttet også TETRA. Dette vanskeliggjorde kommunikasjonen mellom nødpersonale fra Ringerike og forsterkninger fra Oslo og andre områder.

Politiet måtte bruke faks under redningsarbeidet på Utøya.

I redningsarbeidet på Utøya opplevde redningsmannskapet store kommunikasjonsproblemer fordi politiet som ledet operasjonen ikke kunne bruke det nye nødnettet. Dermed måtte politiet i Nordre Buskerud politidistrikt gi beskjeder over ukryptert nett, mobiltelefon, e-post og faks.

I timene mens dramaet foregår på Utøya sitter radioamatør Finn Johannessen klistret til kommunikasjonsradioen sin og lytter til nødetater som bruker ukrypterte kanaler.

I lang tid hører han fortvilte stemmer fra ambulansetjenesten som forgjeves forsøker å få kontakt med politiet:

Ambulansepersonell står og venter på beskjed om hva de skal gjøre utenfor Utøya.

Det analoge nettet var til lite hjelp utenfor Utøya.

– Operasjonsleder i AMK var nesten i panikk: «Hvor er politiet, hvor er politiet», forteller radioamatøren til NRK.

– Så operasjonsleder forsøkte mange ganger på få tak i politiet?

Forferdelig mange ganger, svarer Johannessen.

Se nrk.no

 

Svikt nr. 16:  Beredskapstroppen fikk beskjed om at det ikke var båter i Utvika

http://www.youtube.com/watch?v=hH5oXM76wbA&feature=related

Feilaktig informasjon fra lokalt politi skal ha ført til at verdifull tid gikk tapt da beredskapstroppen skulle rykke ut til Utøya.

Klokka er cirka 18.06 fredag kveld 22. juli, og beredskapstroppen fra Oslo har akkurat kommet til Utvika camping.

Om lag 600 meter ut i fjorden dreper Anders Behring Breivik ungdommer på Utøya.

Tre biler med tungt bevæpna politifolk, spesialtrent til å takle skyteepisoder, stopper lokalt politi, ruller ned vinduet og spør om det er båter der.

Etter det NRK erfarer er svaret de får «nei». Men kun et steinkast unna der politiet først stoppet ligger ei småbåthavn. Vitner sier til NRK at det lå rundt 20 båter der fredag kveld.

Se nrk.no

 

Svikt nr. 17: Beredskapstroppen ankom Utvika, snudde og kjørte videre

Men beskjeden om at det ikke fantes båter der gjorde at de tre bilene fra beredskapstroppen snudde.

Se nrk.no

Politifolk visste ikke hvor de skulle, og måtte snu bilene sine flere ganger under utrykningen til Utøya. Det går fram av en ny bok om 22. juli.

Se nrk.no

Flere biler fulle av bevæpnede politifolk raste av gårde med retning Utøya den 22. juli, både fra politihuset på Hønefoss og beredskapstroppen fra Oslo.

– Hva er det som er oppmøtested, spurte en kvinnelig politibetjent over sambandet til Nordre Buskerud politidistrikt i de hektiske minuttene mens skytemassakren pågår ute på Utøya.

– Ute ved kaia er oppmøtested for ambulanser, er svaret som kom fra politiets operasjonsleder.

– Hva er det som er oppmøtested for politiet, må politibetjenten igjen spørre.

Andre patruljer var da på vei sørover fra politihuset på Hønefoss med politibåten på henger, og beredskapstroppen kjørte så fort det var mulig fra Oslo.

– Jeg syntes det tok lang tid før politiet kom. Vi tenkte at de sikkert var kjempeopptatt med det i Oslo og at de nok uansett hadde fått beskjed. De kom etter hvert, men så reiste de igjen.

Se VG

Video som viser beredskapstroppen som snur på Utvika camping (anbefales uten lyd)

 

Svikt nr. 18: Flere helikoptre kunne ha vært benyttet

Flere helikoptre kunne bistått politiet fredag 22. juli. Men det tok timer før noen av dem var i luften over Utøya. – Vi kan kritiseres for ikke å ha fått politihelikopteret i luften tidligere, sier Johan Fredriksen, stabssjef i Oslo politidistrikt.

Se Aftenposten

 

Svikt nr. 19: Forsvarets helikoptergruppe ble terrorvarslet 40 min før Utøya-skyting

Forsvarets helikoptermannskap ble terrorvarslet 40 minutter før Utøya-skyting.

Kilder sier til TV 2 at de første mannskapene som tilbød seg å komme på jobb ble avvist.

Se TV2

 

Svikt nr. 20: Forsvarets antiterrorsoldater i verdensklasse ble aldri utkalt

Politiet bekreftet på en pressekonferanse at de hadde «uformell kontakt» med beredskaper stasjonært på Rygge lufthavn under angrepet på Utøya.

Forsvarets helikopter var først i lufta etter at gjerningsmannen var pågrepet på Utøya. Forsvarets antiterrorsoldater i verdensklasse ble aldri utkalt.

Se Dagsavisen

Samarbeid mellom politiet og forsvaret i terrorsituasjoner har lenge vært prioritert av Norges regjeringer (faksimile fra regjeringen.no)


Svikt nr. 21:
11 helikoptre var i aksjon etter at Breivik var tatt – ingen gjorde nytte før pågripelsen

Til sammen elleve helikoptre seks ambulansehelikoptre og fem fra Forsvaret, var i aksjon i timene etter terrorangrepet på Utøya.

– Det første helikopteret ble alarmert klokka 17.35 fra basen i Lørenskog. Det ankom Utøya-området klokka 17.55 og kunne landet der hvis det hadde fått klarering fra politiet, sier daglig leder Øyvind Juell i Statens luftambulansetjeneste ANS til NTB.

Se ABC Nyheter


Svikt nr. 22:
Politiet satte ut gummibåten 8,5 km fra Utøya

Politiet satte ut gummibåten på Storøya – 8,5 km fra Utøya.

Nye kartmålinger fra Hole kommune viser at politibåten ble satt ut 8,5 kilometer unna Utøya. Det er mye lengre vekk enn det man hittil har fått inntrykk av.

Politibåten ble satt på vannet ved Strandveien, om lag 8,5 kilometer fra Utøya. Utsettingsstedet er langt nord i Steinsfjorden, på høyde med Steinsletta på veien mot Hønefoss.

Lokalkjente rundt Tyrifjorden reagerer med forbauselse når Aftenposten forteller hvor langt vekk politiaksjonen egentlig startet fra.

– Det er ganske utrolig at båten ble satt ut så langt vekk fra Utøya, sier Jørn Øverby, som var en av de første båtheltene på fjorden 22. juli. Mellom 17.40 og 18.10 kjørte han frem og tilbake mellom Utøya og fastlandet og reddet 25-30 ungdommer

Se Aftenposten

 

Korteste vei fra fastlandet til Utøya er fra Utvika, 670 m. En "kontrollmåling" viste at det var vesentlig lengre fra Utøya og til stedet politiets gummibåt ble sjøsatt enn 3,6 km. som først ble opplyst av politiet

 

Svikt nr. 23: Politiets gummibåt begynte å ta inn vann allerede da de dro fra Storøya

Politibåten brukt av mannskapene i Nordre Buskerud politidistrikt fikk problemer allerede da de bakket ut fra Storøya fredag 22. juni.

Gummibåten er godkjent for ti personer, men de ti tungt utstyrte politifolkene som var om bord båten, ble for mye. Båten gikk dypt i vannet og fikk også motorproblemer.

– Idet de bakket ut i vannet var båten lav bak, og det skvulpet nok vann inn. Vi tror at det kan ha kommet over bensintanken og at det kan ha kommet vann inn i bensinen og forårsaket motorproblemene, sier Magne Rustad, stabsjef i Nordre Buskerud politidistrikt, til Dagbladet.

Rustad sier båten ville kommet seg raskt til Utøya uten noen problemer hvis den hadde vært lettere lastet og de ikke hadde fått motorproblemer. Han sier båten i utgangspunktet var i god stand.

Han legger til at politiet på Storøya prøvde å få tilgang til båter som lå ved vannet der, uten å lykkes.

Se Dagbladet

Svikt nr. 24: Gummibåten med politifolkene som skulle stoppe Breivik fikk motorstopp og havarerte på vei til Utøya

http://www.youtube.com/watch?v=At6WdA7v4Og&feature=related


Svikt nr. 25:
Politiet ringte ikke tilbake til Breivik

Politiet ringte ikke tilbake til Behring Breivik etter at han hadde ringt for å få overgi seg kl. 18.00. Denne samtalen utspilte seg slik:

Politiet: Politiets nødtelefon.

Behring Breivik: Ja, god dag, mitt navn er kommandør Anders Behring Breivik i den norske antikommunistiske motstandsbevegelsen.

Politiet: Ja.

Behring Breivik: Jeg er på Utøya for øyeblikket. Jeg ønsker å overgi meg.

Politiet: Ok, hvilket nummer ringer du fra?

Behring Breivik: Jeg ringer fra mobil.

Politiet: Du ringer fra din mobil.

Behring Breivik: Ja. Det er ikke min mobil, en annen…

Politiet: En annen, hva het du for noe? Hallo…hallo…

Ringte ikke tilbake til Behring Breivik
Politiet undersøker om telefonen Anders Behring Breivik brukte var hans egen eller en han fant på Utøya.
Se Aftenposten

– Breivik kan ha ringt fra telefon uten SIM-kort
Politiet orienterte om siste nytt i etterforskningen.
Se Dagbladet

– Slik kan politiet løse telefongåten
Den mystiske telefonen Breivik ringte fra var trolig låst, mener ekspert.
Se Dagbladet

 

Svikt nr. 26: Breivik ble pågrepet 5-7 minutter senere enn politiet oppga

ABB pågrepet 5-7 minutter senere enn oppgitt

11.11.2011 – Her hører du skudd klokka 18.30

Torsdag kom det fram at politiet kan ha pågrepet Anders Behring Breivik senere enn klokka 18.27.

Dette har fotograf Frode Johansen påstått i flere måneder, etter at han hørte skudd på en videosnutt han filmet klokka 18.30. Ringerikes Blads fotograf Frode Johansen hørte skyting minutter etter at politiet skulle ha pågrepet den nå terrorsiktede 32-åringen på Utøya.

Frem til torsdag, 10. november, har politiet hevdet at den siktede ble pågrepet klokken 18.27 den 22. juli.

Men i et notat mener politiet nå at pågripelsen må ha skjedd mellom klokken 18.32 og 18.34.

Ringerikes Blads fotograf Frode Johansen var blant de aller første som kom fram til kaien på landssiden rundt klokken 18.20. Mens han hørte skyting på Utøya begynte han å filme.

At pågripelsen skjedde etter 18.27 har jeg påstått helt fra mandag 25. juli. Da jeg begynte å filme var klokken 18.30 og da hørte jeg to eller tre skudd. beskriver Frode Johansen.

Fotografen kom fram til riktig tidspunkt ved å korrigere kameraklokken og opptakstiden opp mot atomuret på internett (…)

«Ved å sammenholde telefoni, film, samt samtaler med tjenestemenn både fra beredskapstroppen og Nordre Buskerud pd, mener politiet ut fra dette at pågripelsen skjedde mellom klokken 1832 og 1834», skriver politiadvokat Petter Solberg (…)     Se


Svikt nr. 27:
  Ambulansepersonalet ble holdt unna de skadde overlevende fra Utøya i påvente av signal fra politiet

På landsiden utenfor Utøya står et hav av ambulansepersonell, brannmannskap og sivilforsvar og venter. Situasjonen er kaotisk.

Alle venter på beskjeder om at de kan rykke inn og hjelpe fra politiet i Nordre Buskerud som er satt til å lede arbeidet, men de har ingen mulighet til å kommunisere over det nye nødnettet. Imens ligger skadet ungdom på Utøya og kjemper for livet.

Endelig blir gjerningsmannen pågrepet. Men da var det umulig å gi alle beskjed redningsmannskaper samtidig, forteller politioverbetjent Kaare Tiller i Nordre Buskerud politidistrikt.

De måtte ty til diverse kanaler for å kommunisere:

– De som ble brukt i akuttfasen var vårt analoge samband, som ikke er avlyttingssikkert og mobiltelefon. Etter hvert så ble mye sendt på e-post og faks, sier Tiller.

– Var det ikke veldig upraktisk at dere som hadde det operative ansvaret ikke hadde tilgang til det nye nødnettet?

– Det upraktiske med det er jo at de som kommer og bistår oss fra nabodistriktene, og som har nødnettet fra før, ikke personlig kan kommunisere direkte inn til vår sentral, sier Tiller.

– Men det må jo skape problemer i slike ekstreme situasjoner som dette?

Ja, det vil det jo gjøre, innrømmer Tiller

Fra LOGG AMK Buskerud og Oslo

Kl. 18:50 Evakuering av de skadde startet etter klarering fra politiet.

Kl.  19:20: En lege, operativ leder og en paramedic, alle fra Oslo/Akershus var første helsepersonell på Utøya.

Se nrk.no

Siden 2002 har norske regjeringer prioritert satsing på tiltak mot terrorisme

 

De siste 10 årene har antiterrorarbeid har vært en av de høyest prioriterte sakene for Norges regjering. (Faksimile fra regjeringens nettsted)

Hans Gaarder

Hans K. Gaarder er utdannet siviløkonom og svært tverrfaglig av legning og mest interessert i det som ikke har med økonomi å gjøre.

Hans har arbeidet i mange år med etterforskning i det offentlige og med fri og uavhengig forskning i privat regi. Er frontlinjeforsker på skjulte maktstrukturer, utenomjordisk liv og helse (Teoretisk Fysiologi og vaksiner).

Varsle om nye kommentarer
Varsle om
guest

497 Kommentarer
Eldste
Nyeste Mest populær
Inline Feedbacks
Vis alle kommentarer
Empleyfire
Empleyfire
Abonnent
11 år siden

Derre har et script eller noe kjørende på siden deres.
Som prøver og sende meg til side http://XXXXXXXXXX.myfw.us
Xene er tilfeldig…
Ellers veldig informativt.

Enok
Abonnent
Svar til  Empleyfire
11 år siden

Scriptet starter Java hos meg,det har det aldri gjordt før.Og Java er godt kjent for sine sikkerhetshull. Jeg bruker Ad-Block & No-Script,men det ser ikke ut til å hjelpe her.

Noen som vet hva det kan være?

litt info på myfw(dot)us :
http://www.robtex.com/dns/myfw.us.html#blacklists

Lillian Sivertsen
Forfatter
11 år siden

Denne må ALLE lese! Takk for at du Hans Gaarder belyser saken på en så gjennomgående og objektiv måte.

Det skriptet eller viruset som er på NS holdt på å ta knekken på maskinen min i går. Det gjelder og andre som jeg vet om.

Tilfeldigheter?

Neppe.

Heia Hans Gaarder!

smurfen
Redaksjonen
Svar til  Lillian Sivertsen
11 år siden

reyrtrestsssstgtggsst.myfw.us/main er URL til viruset, jeg traket det til Romania, eiren av IP adressen sporet jeg til en som heter Kruchkov Dmitry Sergeevich som bor på adressen Russia. 127422, Moscow, Timiryazevskaya st, 11

Jeg sender en liten overaskelse i retur så slipper en kanskje mer sabotasje fra den kanten :)

Det er bare de med internett explorer som blir rammet, Chrome, Safari, Opera og Firefox er trygg men det ser ut som om at Red på NS har fjernet viruset fra serveren nå :)

Som du sier Lillian så leverer Hans Garder nok en fantastisk artikkel som fjerner siste rest av tvil blant tvilere om hvem som står bak 22/7

Hele opprasjonen er helt identisk med de hundrevis av Gladio opprasjonene som NATOs paramilitære Stay Behind grupper har utført i vesten mot egne innbyggere tidlige, alltid det samme, samtlige etterforskninger er sabotert på alle nivåer, politi, retsvesen osv osv har sabotert all etterforskning, bevisene forsvinner, folk forsvinner, saker der det utvilsomt har vært flere gjerningsmenn så har man bestemt at kun 1 skrulling skal tas og alt annet blir lagt lokk på og sabotert

Slike opprasjoner er umulige uten at losjegutta i Stay Behind og NATO organiserer alt fra A til Å

Agendaen er alltid den samme, utføre en serie bombeangrep eller skyteepisoder på offentlige steder med «flest mulig uskyldige ofre». Målsetningen er å skape terrorfrykt i befolkningen og å få dem til å vende seg til staten og be om mer sikkerhet

I tillegg så var Agendaen og skjule og ta fokuset bort fra den enorme terroraksjonen i Libya som skjedde i samme sekund som den lille her i Norge da NATO bombet Libyas vannforsyninger og vannrørfabrikker, 7 millioner Libyere uten vann som førte til at Tripoli falt kort tid etterpå

Et globalist AP spekket med losjefolk som var i ferd med å bli utradert i elendige meningsmålinger fikk et kjempeløft og de kunne nok en gang beholde makten, vi så det samme like i forkant av valget i Russland, i Frankrike, i USA der Osama plutselig duket opp med en trusselvideo 4 dager før presidentvalget i 2005 der Bush umidelbart gikk opp 6% på meningsmålingene og vant valget, At Osama plutslig var blitt 20 år yngre, ikke var skjevhent lenger og hadde fått ny stemme var det ikke så mange som brydde seg om

Det endelig målet er som Nick Rockefeller sa da han avslørt 9/11 planene for Russo 1 mnd før det intraff er at de skal chippe verdens befolkning og inføre en verdensorden, 9/11 var hendelsen som skulle slavebinde menneskeheten og legitimere kriger, først skulle Afghanistan tas pga oljeledningen der, så Irak, ikke lenger etter så skulle landene i MØ angripes for å ta kontroll over oljeforsyningene der, ikke så spennende i grunn, det hele handler bare om det samme som det alltid har gjort til alle tider, en liten gjeng med makt og penger som ønsker mer makt og penger

Så lenge folk lar seg lure så kommer det flere aksjoner, som ex PST Janne sa så er det kun chipping av folket som kan forhindre at dette skjer igjen

Jo flere lover, direktiver og paragrafer jo mer terror, jo mindre lover jo mer frihet

Stadig nye lover som skal slavebinde oss kommer i økende fart som er så ekstreme at de får Datalagringsdirektivet, ACTA, PIPA og SOPA til å fremstå som rene Kardemommeloven

Bytter man bort frihet med sikkerhet så mister man begge deler, frihet er ikke noen en bare får men noe en må kjempe for å beholde hver eneste dag

Hva er det de vestlige terrorlederene pleier å si i media ? Terroristene angriper oss for de hater vår frihet i vesten så derfor må vi må vi si fra oss vår frihet for å bekjempe terroristene he he :)

Men det finnes jo hederlige folk, her avslører General Wesley Clark planene deres 10 dager etter 9/11, først skal vi inn i Afghanistan, så Irak, Så Libya, Syria, Libanon og Iran til slutt

General Wesley Clark explains Libyan invasion, Syria, Somalia planned years in advance

Her er en dokumentar i 4 deler fra History Channel som forteller galskapen

Gladio, NATO’s Secret Armies

http://en.wikipedia.org/wiki/Operation_Gladio

http://www.folkets.info/component/content/article/10801-nato-signerte-libyas-dodsdom-22072011

http://libya360.wordpress.com/2011/07/27/nato-bombs-the-great-man-made-river/

http://libyaagainstsuperpowermedia.com/2012/01/09/i-cried-watching-this-americans-and-nato-bombing-babies-every-human-must-watch-spread-it/

Zag
Zag
Abonnent
Svar til  smurfen
11 år siden

Det kom virus inn på nyhetsspeilet RSS feeden min i opera for en uke siden. AVG stoppa det. I forgår kom det virus fra feeden til vakna.se. Vet ikke om det var samme virus. Om det var tilfeldig vet jeg heller ikke.

2Q11
2Q11
Abonnent
Svar til  smurfen
11 år siden

smurfen sier:
16. 04. 2012 kl. 10:58
”reyrtrestsssstgtggsst.myfw.us/main er URL til viruset, jeg traket det til Romania, eiren av IP adressen sporet jeg til en som heter Kruchkov Dmitry Sergeevich som bor på adressen Russia. 127422, Moscow, Timiryazevskaya st, 11”

Putinvirus?

Nyhet, 21.07.2011
Stoltenberg diskuterte utvikling med Putin
http://www.regjeringen.no/nb/dep/smk/aktuelt/nyheter/2011/stoltenberg-diskuterte-utvikling-med-put.html?id=651742

2Q11
2Q11
Abonnent
Svar til  smurfen
11 år siden

smurfen sier:

”I tillegg så var Agendaen og skjule og ta fokuset bort fra den enorme terroraksjonen i Libya som skjedde i samme sekund som den lille her i Norge da NATO bombet Libyas vannforsyninger og vannrørfabrikker, 7 millioner Libyere uten vann som førte til at Tripoli falt kort tid etterpå”

Mange gode poenger som vanlig smurfen. Vi må heller ikke glemme et annet forhold som er druknet i et bevisst kontinuerlig styrt mediestyr fra 22.7 inntil denne skrivende stund.

Og det er media glade for. De fleste ville være tilfreds med å få sette søkelyset på seg selv, men ikke massemedia.

En ønsketenkning er at de brutale NATO-angrepene 22.7 i Libya og i Norge ikke hadde skjedd. Men da måtte media i stedet ha brodert ut sin egen rolle i forhold til etikk ( politi, politikk osv).

Her er noen klipp fra dagen(e) før med utgangspunkt i denne artikkelen:
http://www.tv2.no/nyheter/utenriks/pinging-er-britiske-kjendisers-nye-skrekk-3543839.html (Publisert 21.07.2011 22.39)

”Anmodningen om å etterforske kommer fra Jenny Jones, ett av medlemmene i det politisk nedsatte kontrollutvalget til London Metropolitan Police. Hun hevder slik informasjon er noe av det journalistene har fått tilgang til gjennom bestikkelsene av polititjenestemenn. ”

– Lett å avdekke korrupsjon
”Beskyldningene ble først fremsatt av journalisten Sean Hoare – sparket fra nedlagte News of the World i 2005, og funnet død i London på mandag. Dødsfallet er ikke betegnet som mistenkelig. ”

«Rupert Murdoch nekter å ta ansvar i telefonhackingskandalen»

«hackingskandalen: – Cameron forsøker hele tiden å gjemme seg»

«Cameron hamret løs på Labours Murdoch-forbindelser»

«LES OGSÅ: 1 av 4 i informasjonsavdelingen til London-politiet har jobbet for Murdoch »

«Det som begynte som en liten sak hvor en enkelt reporter skaffet seg tilgang til telefonsvarerne til kongefamilien, har de siste ukene eksplodert i en krise som har rystet Rupert Murdochs medieimperium, og ført til at to av topplederne i London-politiet har trukket seg.»

«Sjefen for Scotland Yard, Paul Stephenson, kunngjør at han går av i kjølvannet av avlyttingsskandalen i britiske medier.»

Lillian Sivertsen
Forfatter
11 år siden

Angående Stoltenbergs rose bilde……

Er ikke det en symbolsk handling?
En rituell rose hilsen som det er ikke tilfeldig?

Please, det ringer en bjelle her….hvorfor gjør Jens Stoltenberg en satanisk rituell hilsen med en rose?

Det ser ikke verken elegant eller naturlig ut.

Noen som vet?

hagbart
hagbart
Abonnent
Svar til  Lillian Sivertsen
11 år siden

Maken til rufsete analyse skal man lete lenge etter.

Roser har da vitterlig blitt brukt som symbol på kjærlighet i lang, lang tid. Så handlingen er absolutt symbolsk, men det har nok svært lite med satanisme å gjøre.

Her på speilet har man vært meget flink til å overse kjærlighetssymbolikken i rosen. Beleilig nok.

Falcon
Falcon
Abonnent
Svar til  hagbart
11 år siden

Ifølge Milton William, Bill, Cooper, anvendes den røde rosen som symbol for promoteringen av karl marx communist manifesto, såvidt jeg husker var det Hillary og Bill Clinton som delte ut røde roser etter falsk flagg terroraksjonen i Oklahoma, kilde: Milton William, Bill, Cooper, Hour of The Time, The Mystery Babylon Series http://www.navigate3d.no/mbbs22/forums/thread-view.asp?tid=1736&start=1

Sceptic society is part of Fabian Society and their Secret Agenda http://www.navigate3d.no/mbbs22/forums/thread-view.asp?tid=1494&start=51#M7888 + extra

Direkte referanse,
Sceptic society is part of Fabian Society and their Secret Agenda

No car bomb says witness: Filmet unik dokumentasjon av terroren http://www.nyhetsspeilet.no/2012/04/27-svikter-i-den-offentlige-innsatsen-for-og-under-22-juli-terroren/comment-page-2/#comment-84588

Falcon
Falcon
Abonnent
Svar til  Falcon
11 år siden

Så idag et 4-5 år gammelt bilde av en som ble konfirmert i human-etisk forbund. Han fikk en rød rose, som han holder i hånden, i gave fra det beviselig nazi-marx kontrollerte forbundet, se forrige kommentar om tilknytning til karl marx communist manifesto, les gjerne nazi-marx communist manifesto som er samme, «For ganske lang tid tilbake ble jeg stengt ute fra å poste og kommentere i fb-gruppene ‘Ingen liker å bli lurt’ og ‘Human-Etisk Forbund’..» http://www.nyhetsspeilet.no/2011/04/farlige-konspirasjonsteorier-hos-skepsis-gruppen/comment-page-5/#comment-87911

«.. Skepsis satt i system er definitivt på vei ut selv om Asbjørn Dyrendal og Jørgen Skavlan er optimistiske og kreative» http://www.nyhetsspeilet.no/2012/08/nyhetsspeilet-no-1-million-unike-lesere-oppnadd/#comment-89263

evilbug
evilbug
Abonnent
Svar til  hagbart
11 år siden

»Roser har da vitterlig blitt brukt som symbol på kjærlighet i lang, lang tid.»
Jasåvisst, men det forhindrer ikke gutteklubbene å stjele dem, for deretter å fordreie betydningen til noe sykt. Dette har de gjort med mange andre ting også, som uminnelige tider har betydd noe positivt for menneskeheten.
Du ser selv hva som skjedde med solkorset.

Lillian Sivertsen
Forfatter
Svar til  evilbug
11 år siden

For å ikke snakke om monark sommerfuglene.

«Under the rose» er et symbol / en symbolsk handling som signaliserer at operasjonen har vært utført av, eller med medvirkning fra etterretningen.

Willam Cooper nevnte det i 1997 i forbindelse med Oklahoma-bombingen. Det har vært nevnt på NS.

hagbart
hagbart
Abonnent
Svar til  evilbug
11 år siden

Hva gutteklubbene måtte tenke at rosen der de sitter i chesterfieldstolen sin foran peisen spiller vel ikke det minste rolle for menneskene som bruker rosen som en måte å vise kjærlighet på?

Jeg regner med at du også ser det brannfarlige ved å la hundre tusen voksne og barn gå rundt med tente fakler.

Lillian Sivertsen
Forfatter
Svar til  hagbart
11 år siden

Det var ikke en analyse, det var mer en løsluppen kommentar som henviste til langt mer alvorlige saker enn rufsete analyser.

Roser er vakkert, men å holde dem opp foran seg på den kyborgaktige måten der er; blasfemisk symbolsk og rituellt.

Stakkars Jenz ser mer eller mindre hjernevasket ut i «roseøyeblikket».
Biorobot?

hagbart
hagbart
Abonnent
Svar til  Lillian Sivertsen
11 år siden

Så hvis man holder roser og ser ut som et vanlig biologisk menneske, så er det et symbol på kjærlighet, men hvis man i et lite øyeblikk kan se «kyborgaktig» ut, så er det et illuminatifrimurernazisatanistsymbol?

Lillian Sivertsen
Forfatter
Svar til  Lillian Sivertsen
11 år siden

Hagbart:

1. Roser er et nydelig kjærlighetsymbol.

2. Jeg ser ikke noe brannfarlig med å gå i fakkeltog, men jeg ser det brannfarlige ved å eksempelvis sprenge sitt eget regjeringskvartal i fillebiter, og deretter slakte sitt eget parti’s ungdomsrepresentanter mens de er separert fra sin familie og samlet på en øde øy, uten sjangse til å unnslippe samtidig som all komunikasjon på flere plan er blitt umuligjort via diverse tiltak som er beskrevet godt i denne artikkelen.

3. jenzegutt har en viss status i politikken. derfor har han også en utvidet forståelse av maktapparatet innklusive etteretning, hemmelige organisasjoner og diverse. Det ville vært svært unaturlig om han ikke hadde det, og spesielt siden han tilfeldigvis er interessert i akkurat de samme tingene som dem. Vaksiner, gmo, klima, globalisering, krig osv.

Med det så mener jeg at Jenzegutt uten tvil kjenner til at «under the rose» er en symbolsk handling som signaliserer at noe er blitt utført av etterretningen. Ritualet er til og med beskrevet på wikipedia. Det er et kjent fenomen, og man trenger ikke lenger lese avansert litteratur om hemmelige organisasjoner for å få det med seg.

Da er det temmelig taktløst om ikke særdeles merkelig at Jenz velger å foreta seg en så SYK handling som å «løfte rosen», over seg, så etterretningen kan se at han bruker deres symbolikk, hvis det ikke er det han gjør. Skjønner du poenget?

Prøv dette hagbart:

Kjøp deg en rose.
Still deg på stuegulvet , lukk øynene dine og tenk at regjerningskvartalet ditt er blitt sprengt i filler, at ungdomspartiet ditt er blitt skutt og drept av en biorobot. Du er på direkte tv, offentlig sørgesamling med de overlevende og ditt parti ++

Alle ser på deg nå…,

LØFT ROSEN over hodet ditt. hold hold hold…..ta inn følelsene…..åpne øynene dine….hold hold hold……ta inn følelsene….

Og så….du kan senke skuldre og rosen.(Mission complete.)

Hva følte du nå? Nå har du antageligvis tappet deg inn i «the field» der all informasjon ligger lagret, med min lille oppskrift. Føles dette naturlig. Hva uttrykte du med rosen? Hva uttrykte jens med rosen?

Jeg ville ikke generalisert dette roserituale til å gjelde alle rosesermonier gjort av frie individer verden over slik du foreslår at jeg mener, men i denne settingen her : Biorobot 1 (abb) sprenger regjeringen til biorobot 2 (Jenz) og skyter hans politikere av ung alder. Biorobot 2, svarer med å løfte rosen, som signaliserer at dette var en innside jobb,

….selv om det ikke var det? LOL

Det går ikke! Det var det.

Jeg vil trekke det enda lenger. Denne typen offer er normale når man kommer høyt opp i gradene i frimureriet. Jeg tror jenzegutten har steget i gradene nå, akkurat slik hans «vaksinesatanistpappa» ville.

Harde ord, så jeg beklager det, men noen må si det som det er!

Til slutt vil jeg tilføye at både jenz og pappantiljenz er ofre for mørkets makt, men først og fremst er de også svar skyldig i å viderebringe det mørket ut i verden.

Siden kan vi snakke tilgivelse, for det er rom for slikt også, men inntil videre skal ALT FREM I LYSET.

Derfor passer det bra at jeg avslutter med denne nydelige sangen som handler om akkurat det. Vi har mye å glede oss til!

Love shine a light, in every corner of my heart
Let the love light carry, let the love light carry
Light up the magic in every little part
Let our love shine a light, in every corner of our hearts

Love shine a light, in every corner of my dreams
Let the love light carry, let the love light carry
Like the mighty river, flowing from the stream
Let our love shine a light, in every corner of my dreams

And we’re all gonna shine a light together
All shine a light to light a way
Brother’s and sister’s, in every little part
Let our love shine a light, in every corner of our hearts

Love shine a light, in every corner of the world
Let the love light carry, let the love light carry
Light up the magic, for every boy and girl
Let our love shine a light, in every corner of the world

And we’re all gonna shine a light together
All shine a light to light a way
Brother’s and sister’s, in every little part
Let our love shine a light, in every corner of my heart

And we’re all gonna shine a light together
All shine a light to light a way
Brother’s and sister’s, in every little part
Let our love shine a light, in every corner of my heart
Shine a light, in every corner of my heart

Takk !

Ulven
Ulven
Abonnent
Svar til  Marius Tobiassen
11 år siden

Dette står i sub rosa-lenken til Marius T:

More recently, «sub rosa» – Under The Rose – activities have become a byword for covert operations, usually by security services.

Sigr Huginsson
Forfatter
Svar til  Lillian Sivertsen
11 år siden

Du tenker på bildet i midten hvor han løfter en rose?
Han gjør det «alle» andre gjorde under 22/7 sermoniene.

Det symboliserer hovedsaklig sosialdemokrati og revolusjon.

Wiki om selve knyttneven: Hevet knyttneve er et symbol og et politisk hilsen. Denne hilsen er brukt av marxister, anarkister, sosialister, kommunister, pasifister, fagforeningsaktivister og innen svart nasjonalisme. Knyttneven er vanligvis betraktet som et uttrykk for solidaritet og styrke. Salutten dateres tilbake til antikkens Assyria som et symbol på motstand i møte med vold.
http://02varvara.files.wordpress.com/2012/01/00-red-rose-socialism.jpg
http://en.wikipedia.org/wiki/Raised_fist

Det finnes også en statue på Lilletorvet med dette symbolet
http://www.marlenebrowne.com/rb.jpg
http://www.docspopuli.org/articles/Fist_images/1917_IWW.JPG
http://spfaust.wordpress.com/category/liberalism/page/2/

Thunder
Thunder
Abonnent
Svar til  Sigr Huginsson
11 år siden

Hei Sigr, lenge siden jeg har sett noe fra deg.

Every rose has it’s thorn. Subrosa osv…
Stolzenberg kan da umulig synke så dypt? En romersk hilsen og nasjonalsosialisme under minnestunden? En annen variant av Breiviks hilsen?
En gal manns handling sa de, ingen tilknytning til noe frimurere, sionister/nazister. Han var en ensom ulv. Jenz velger å utnytte denne gale mannens grusomme handlinger politisk. Som om det var terror fra politiske motstandere. Vi må bekjempe denne terroren, dette var ikke bare et angrep på AP, men hele nasjonen Norge. Den eneste terroren som var her var var terroren i hodet på Breivik, kortslutning i hjernen. Det har ingenting med terrorisme å gjøre, så lenge Breivik var alene. Det er jo konklusjonen, Breivik var en tilregnelig ensom ulv. En gal mann kan ikke planlegge og utføre slike handlinger.
Enten er han gal/hjernevasket puppet utsendt av hans mester. Eller han er en tilregnelig gal mann som er i stand til å sette alle diagnoser i skyggen.

Rosen vil aldri være et symbol på labour, England, politikk, sosialisme, osv. Rosen overgår all den dritten, den er bare vakker og lunefull – som kvinnen :-)

Romersk hilsen, Nazi hilsen har sin historie i USA også, hånden på hjerte under nasjonalsangen er en romerhilsen, tidligere hadde de Nazihilsen mot flagget. Tror ikke folk kutter ut symbolene og hilsenene fordi de finner ut at noen gamle menn har en sub agenda. Det minner om når vi var små barn og lurte noen til å gjøre djeveletegnet. Vi lo høyt da vi fortalte at det var en hilsen til djevelen. Det ble folk av disse også. La disse folka gjøre kryptiske tegn for deres skjulte agenda. Vi må ta tilbake symbolene fra gærningene. Fembladet rose, seksbladet, swaztika, pentagram, heksagram…Vi gir de vår egen betydning.

Paven står med et lurt smil da nok et par skal giftes bort i kirken. De tror de skal gifte seg med hverandre, men paven har en skjult agenda. De skal vies til kirken og få Jesus Kristus forhud rundt fingeren. Paven lo godt da ekteparet gikk ut av kirkedørene. Det viktigste er hva brudeparet tenkte.
Konfirmanten er en utsprungen rose, ferdig med det.
At folk velger humanistisk er kirkens feil. Det er de som skremmer folket fra Gud med disse bisarre historiene og tolkningene av Jesus og profetene. Jesus til salgs: Forhud 20 kr, lammets kappe kun kr 50, en bit av korset til 25 kr, en hellig kjeks til 1 kr og jesu blod til bare 2 kr. Frelse til en tusenlapp.
http://www.dagbladet.no/2010/01/01/magasinet/religion/jesus/9663913/

Thunder
Thunder
Abonnent
Svar til  Thunder
11 år siden

De er mannsgriser som har hengt den feminime energien på korset mens de leker seg med sine fallos i mørke kjellere. Y er hengt på korset.

På tide med mer Pussy Riot (Pussy betyr pus, tror jeg :-)

Sigr:
En av Romas fiender var Odin. Vår mytologi er blitt omskrevet og forsøkt visket bort. Religionens hovedfiende er vårt indre øye. Det som gir oss en personlig forståelse av Gud. Det er en teori om at Odin var et levende menneske eller en konge som kjempet mot romere. At historien er pakket inn i mytologi og eventyr for at den ikke skal bli glemt. De samme mytene ser ut il å gå igjen over hele verden. Det hadde vært interessant å lese mer nordisk mytologi fra Sigr Huginsson.

Sigr Huginsson
Forfatter
Svar til  Thunder
11 år siden

Hei Thunder

Joda, det er lenge siden men en forutsettning for å skrive er at man får lov til å skrive fritt. Men det er greit nok.

Rosen var helt sikkert symbolet for noe annet på linje med knyttneven, og de andre symbolene du ramser opp. Og jeg er helt enig i at man må ta symbolene tilbake.

Var Odin Romas fiende?
Jeg har ikke sett noe som direkte tilsier det, men på en annen side er det åpenbart, siden Roma ville ekspandere sin katolske kristendom og alle andre religioner var derfor fiender og ble demonisert og likestilt med satanisme. På samme måte som politiske partier og religiøse medigheter i dag demoniserer hverandre. Så jo, Vår mytologi er blitt omskrevet og forsøkt visket bort, men vi er ikke alene om det. Jeg er også enig i at røttene i religionene som gir oss en personlig forståelse av Gud/er. Men i den prosessen forsvinner troen.

At historien er pakket inn i mytologi og eventyr for at den ikke skal bli glemt., kan i noen tilfeller være riktig. I andre tilfeller kan det dreie seg om at man pakket inn i mytologi og eventyr for å kapre/forvrenge historien for å styre folk i en bestemt rettning. Jeg vil eksempelvis ikke si at nazistenes fortolkning av norrøn religion har så mye med den reelle historien og filosofien å gjøre.

Så har du et stjernepoeng:
«De samme mytene ser ut il å gå igjen over hele verden.»

Det er helt riktig, og det man ser er at jo lengere tilbake man sporer «mytene», så blir de mindre personifisert, mindre totalitært og mere forståelig i den betydning at man kan forklare det med fornuft og naturlover. For kan man ikke det, kan man heller ikke si at ens religiøse overbevisning er i tråd med skapelsen. Og det er også på dette grunnlag at jeg mener det er umulig at hverken horus, nimrod, odin, eller andre guder også var et menneske eller en stamme. Slik jeg ser det så handler ikke den opprinnelige læren om personer, stammer, eller arter, men om selve livet og respekt for skaperverket.

Thunder
Thunder
Abonnent
Svar til  Thunder
11 år siden

Det er skuffende om du er blitt kneblet Sigr.

Jeg har ikke brydd meg altfor mye om det norrøne. Siden religionene har hatt en finger med når det gjelder omskrivningen, hadde det vært interessant å dykke litt dypere i vår kulturarv. Odin var jo enøyd da og red på en hest. En bevinget hest og tredjeøyet, det burde være nok til å se på mytologien litt mer seriøst. Jeg tenker på slakten av naturfolket, og om det kunne være en standhaftig, rettferdig konge som ble hengt opp i treet. En Sitting Bull som var i kontakt med naturen og den store ånd. Nei, ikke guden Odin som vandret rundt på jorda. Gudene som vandrer på jorda hører hjemme Roma. Det er viktig å huske når man leser historie. Romere var guder, de kunne voldta en romerkvinne hundrede ganger og hun ville fortsatt være jomfru.

gudfrid
gudfrid
Abonnent
Svar til  Thunder
11 år siden

Thunder, Odin var en mann/menneske før han ble en gud. Det har ihvertfall min mor alltid påpekt fordi hun gjennom slektsgransking fant ut av det, Odin er en forfader av meg selv :-) Og han hadde helt sikkert et åpent 3. øye.

Thunder
Thunder
Abonnent
Svar til  Thunder
11 år siden

Jøss!
Det er ihvertfall slik mytologien oppstår. Man har en rettferdig helt på jorden som blir til en stjerne eller stjernebilde etter døden, da blir man plassert sammen med gudene og blir minnet blant menneskenes historie. Kan se ut som om Frigg/Frøya var mer sentral hos oss, men dette vet jeg alt for lite om. Vi har egentlig få stjernebilder eller de har blitt visket bort.

RawKuz
RawKuz
Abonnent
11 år siden

Enda en strålende artikkel Hans Gaarder! Dette har jeg tenkt på flere ganger når jeg har kjørt til jobb og gang på gang hørt om «uforutsette hendelser» som har ført til drålig etterforskning, dårlig rapportering, dårligere responstid osv.

Trodde umulig at det var 27(!!!) uforutsette hendelser, trodde det var 5-6ting som virkelig hadde gått galt. Tenkte selv da, at når så mye tilfeldig skjer, så er det ikke lenger en tilfeldighet, men planlagt. Kan ikke være så totalt inkompetente at så mye kan gå galt, det er totalt umulig!

Dette her skulle aldri vært publisert på Nyhetsspeilet, dette skulle vært forsidestoff på VG!!

Tragisk at politistaten Norge ikke har et stort oppslag om dette, håper alle ser hvor korrupt våre journalister og media virkelig er. Dette er en farse uten sidestykke i norsk historie!

hagbart
hagbart
Abonnent
Svar til  RawKuz
11 år siden

Det har vært oppslag om hver eneste av disse tingene i «mainstream» media. Nyhetsspeilet er langt fra banebrytende i så henseende.

Jeg er forøvrig helt enig i at mye av det som ble gjort var rimelig slett arbeid og slapp beredskap.

Angående punkt 26: skuddene kom av at beredskapstroppen skjøt opp låsen på en dør i et av byggene. Dette visste Hans Gaarder før han publiserte denne artikkelen, så å konkludere med at Breivik ble pågrepet 5-7 minutter senere blir ganske svakt og gjennomsiktig.

hagbart
hagbart
Abonnent
Svar til  Hans Gaarder
11 år siden

Takk for oppklaringen, Hans! Jeg tenkte på 19:10-skuddene, og setter pris på at du rettet på meg.

«Rufsete analyse» var ikke rettet mot denne artikkelen, men kommentaren til Lillian Sivertsen.

evilbug
evilbug
Abonnent
Svar til  RawKuz
11 år siden

Når det er hektiskt skjer det ofte at ting blir litt slik »caulked», men når, som du nevner, 27+ (jeg regner med at det er mer) ting går skeiss, da blir det mattematisk umuligt at ting ikke er gjort med hensikt.
Sett en som driver med sansynlighetsberegninger på dette,og han ville skreket i frykt etterpå.

MrKennedy
MrKennedy
Abonnent
Svar til  evilbug
11 år siden

Feil bruk av begrepet «mattematisk umuligt»(sic).
Det er for eksempel en matematisk umulighet å få større rest enn x, når man deler med x. Det er en matematisk umulighet å få mer enn 180 grader i en trekant og det er en matematisk umulighet å få sinus større enn 1.
At 27 «hendige feil» skjer, uten at det er med hensikt, er i beste/værste fall lite trolig, men i sommer-ferien vil denne sannsynligheten øke betraktelig.
Dette kan ikke ansees som bevis for «false flag operation», jeg vil tilogmed gå så langt som å si at det er lite sannsynlig at terroren ikke er reell. Med tanke på hvilken effekt en terror-aksjon har på norsk jord, kontra andre land, anser jeg det som mest sannsynlig at dette terror-angrepet er nøyaktig som det blir beskrevet i vanlig media (Nrk, VG, DB osv).

gudfrid
gudfrid
Abonnent
Svar til  MrKennedy
11 år siden

Hei :-)
Er du frimurer? Fortell oss heller noe om symboler og massesuggesjon?

evilbug
evilbug
Abonnent
11 år siden

Bra artikkel Garder.
Vi vet vel alle hva utfallet av rettsaken blir på forhånd så jeg gidder ikke engang nevne det her.
Mediadekkningen er sensuret til det skandaløse. Så skandaløst at det egentlig ikke er noe poeng i å forsøke og følge den. Her er det mye som helt tydelig skal holdes hemmelig.

ares
ares
Abonnent
Svar til  evilbug
11 år siden

Rettsaken er jo åpen for publikum. Om dere mistenker media for urent trav er det jo bare å stille opp å bli førstehåndsvitner. Litt mer stress enn å søke opp en youtubevideo, men hey, det er jo nok av «truthseekers» her. Mer action, mindre prat.

ares
ares
Abonnent
Svar til  ares
11 år siden

24 april starter forklaringene rundt bombingen av regjeringskvartalet. Rettsalene som har tvoverføring åpnes for publikum. Med tanke på hvor pop artikkelen «Kan vi få se videoklippene fra overvåkingskameraene nå?» burde jo dette være ytterst interessant for mange sannhetssøkere der ute. Kanskje et besøk i retten kan kaste lys over spørsmålene fra artikkelen?
«- Det kan ikke anses som bevist at personen med pistolen på bildet er Anders Behring Breivik .
– At en person som er uniformert som politi vifter med en pistol på gata midt i fellesferien er oppsiktsvekkende. Hvordan reagerte de forbipasserende?
– Gikk personen fort, gikk han langsomt, virket han nervøs, så han seg tilbake?»

Ole-John Saga
Skribent
11 år siden

Man burde skrivd ut denne artikkelen i et stort antall kopier og stått på utsiden av tinghuset der rettsaken til Breivik pågår, og delt ut til så mange som mulig.

GlobalEqualLiving
GlobalEqualLiving
Abonnent
Svar til  Ole-John Saga
11 år siden

God ide !

På baksiden av arket, kunne det stått MOTIVER FOR HVORFOR DELTA-GRUPPENS REDDNINGSNEKT.

Beatrix
Beatrix
Abonnent
11 år siden

Bra artikkel!

Jeg har tipset andre medier og oppfordret til rette fokus på det her Gaarder gjør i denne artikkelen, og har selvfølgelig lagt ved link til NP og denne artikkelen her.

Men man kan kanskje ikke regne med den helt store responsen tilbake.. men det er verdt forsøket:-)

Hele saken er bare så merkelig. ..

Beatrix
Beatrix
Abonnent
11 år siden

Beklager skrivefeil av forkortelsen.. mente «NS»- for Nyhetsspeilet. ..

Fint om flere tipser om denne artikkelen… jeg har sendt til de store avisene. .. men mistenker at de vil forholde seg tause i saken..

Eddvin
Eddvin
Abonnent
11 år siden

Dokumentaren A Noble Lie Oklahoma city boming
http://www.anoblelie.com/
Viser at Timothy James McVeigh var i akkurat samme situasjon som ABB.
Denne dokumentaren dokumenterer med folk fra innsiden at det var større krefter som stod bak, ikke en forvirret mann alene. Den stiller også spørsmålet om sprengstoffet som ble brukt. Fullgjørsel og diesel produserer masse ammoniakk gass. Dette etser lunger og svelg. Hvorfor har vi ikke hørt noe om denne lukten eller slike skader? Det er vel ikke mange nettverk som kan lage så mange propper i systemet, enn netverket til Jens Christian Hauge som nå Thorvald Besitter…. Del 2 av dokumentaren kommer i morgen kl 2130 NRK1
Del 1 ligger her: http://www.nrk.no/nett-tv/klipp/839348/

Falcon
Falcon
Abonnent
11 år siden

No car bomb says witness: Filmet unik dokumentasjon av terroren http://www.vg.no/nyheter/innenriks/22-juli/artikkel.php?artid=10080824

9/11 and related: Intelligence reports http://abeldanger.net/ 9/11 Technical documentation http://ae911truth.org/
.
No More Victims: Working for Peace, One Child at a Time http://www.navigate3d.no/mbbs22/forums/thread-view.asp?tid=1628&start=326#M7794 + extra * direct reference http://www.youtube.com/watch?v=Mb6ocX1Up2Y

The New Age – (The Enemy Of Christ Exposed) – For Witnesses [Viewer Discretion is Advised] http://www.navigate3d.no/mbbs22/forums/thread-view.asp?tid=1663&start=201#M8133 + extra * direct reference http://www.youtube.com/watch?v=UMKW2DVcAqo&list=PL694DFCB99EAEDB95&feature=plpp_play_all

TOTO – «Stop Loving You» http://www.youtube.com/watch?v=KyvQsQ-Yb8Y * lyrics http://www.lyricsfreak.com/t/toto/stop+loving+you_20139763.html

GlobalEqualLiving
GlobalEqualLiving
Abonnent
11 år siden

Tragi-komedie. Kopiert fra A.B’s facebook-vegg:

Ordrene var at vi skulle la de dø.
Vi tok omveier og kjørte ekstra runder rundt rundkjøringene, stoppet opp og spiste is, tok båten fra det lengste punktet fordi vi liker sightseeing, vi valgte å overbelaste båten , vi ville helst ikke bli plukka opp av andre sivile båter for vi hadde med oss fiskestenger, oppdrettslaks er no giftig søppel, vi lot ikke buskerud politiet være der en time før oss, fordi vi koblet av deres telefonlinjer på forhånd, vi gledet oss for at disse fredselskende hippiene på Utøya som stilte så mange kritiske spørsmål til vår gud Stoltenberg og vår store våpenindustri var i ferd med å bli truet om Israel ble boikottet, kunne ikke våre oljeselskaper i fryktens skygge øke oljeprisene før krigen mot Iran og gjøre oss steinrike mens vi venter på at arabere er utslettet fra den deiligste og frodigste plassen å leve på planeten, og vi kan flytte dit og lage vår nye store Amerika , bare for oss hvite blåøyde nedsfellte blodlinje med direkte avstamming fra Jesus og Gud som splittet røde havet og tok livet av fri-energi-og rentefrie Egypt, sånn at vi kunne selge olje i 2000 år ! bare vi ! Ingen andre ! Vi eier pengesystemet og vi eier eiendommen du sover i ! og snart skal vi skru renta opp til 25% sånn at du som har nedbetalt i 30år plutselig får problemer og huset ditt blir vårt ! Vi liker ikke dere mennesker ! vi var klar over hva som skulle skje dagene i forveien av 22 juli og gjorde alt for at ungdommene kunne dø. Vi hadde helikoptre i lufta, som assisterte breivik å skyte barna, om du ser på obduksjonsrapportene, eller snakker med de som obduserte, som vi også eier og har gitt munnkurv, vent, du kommer aldri til å se at skuddene penetrerte skrått nedover i kroppene! Aldri ! Fordi vi er frimurerne, alle tiders hemmeligheters voktere ! Og vi eier dere !

http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/22juli/Ingen-tor-si-hva-de-egentlig-mener-6800214.html#.T4CI7tlc7U7

En annen kommentar:

Utøya er faktisk stort når du er der, men bildene vi så var tatt av høytflyvende helikoptre over øya som gjør den veldig liten. Det er faktisk ikke så lett å drepe 77stk på halvannen time, folk spredde seg med engang , de visste jo på forhånd at det var terror-aksjoner i Oslo, og når de hørte skudd , klarte de fleste å legge sammen 2 og 2 før de løp og svømte over 490 meter til fastlandet. Jeg har ingen beviser, bare indiser, og logisk tankegang. Alt stinker konspirasjoner om dagen, er ikke rart alle har blitt teoretikere. Mange falskflagg angrep de siste 10 årene. Hvorfor skulle ikke denne også være planlagt ?

Enda en kommentar:

øyenvitne i videoen sa han så flere helikoptre , noen av dem strømlinjet, høres ut som de stillegående super-moderne helikopterne, blir spennende å høre om noen står frem etterhvert og sier at de så det. Husker det var noen som sa, de så helikopter, og trodde det var reddning, men når de stakk hodet ut, ble de skutt på ?!Sverger jeg leste det i en avis. husker ikke hvor.

Ulven
Ulven
Abonnent
11 år siden

NRK på direkten nå: Video-feeden fra overvåkingskameraene er manipulert i fillebiter. Masse stillbilder er klippet sammen med «litt» live kllipp fra ulike kameraer.

Hvorfor er dette arbeidet blitt gjort, og under overoppsyn av hvem??

Dette er jo en gedigen coverup-mulighet dersom det var slik som ABB har sagt (?) at bombe-smellet ikke var hans greie eller noen sånt.

Selvfølgelig får ikke NRK lov å vise NOE av filmen som viser selve eksplosjonen pga. skadde og drepte. De kunne ha delt visningen i to, slik at vi kunne ha fått se ABB spasere ut av bilen og bortover gata. Hvis ikke dette blir vist så vi kan se selv at det er ABB (ganglag, kroppsbygning osv.) hvordan kan vi da vite at det var en bilbombe og at det var ABB som kom ut av bilen?

TIl moderator: Denne hører vel hjemme under en annen artikkel, men på en dag som denne osv.

evilbug
evilbug
Abonnent
Svar til  Ulven
11 år siden

Hele mediadekkningen er en diger flopp fra A til Å. De er mer opptatt av å spre snedig propaganda, enn det Breivik er. De skal heller ikke sende Breiviks for klaring i morgen heller. Her skal ikke folk få vite noe som kan dannes til selvstendige sluttninger.

Vandalf
Vandalf
Abonnent
11 år siden

Hans:

Et punkt til kunne vært PST’s manglende evne til å avdekke terroren, til tross for at ABB dukket opp på i hvertfall 1 liste de hadde i fod tid før angrepet.

2Q11
2Q11
Abonnent
Svar til  Vandalf
11 år siden

-manglende evne eller manglende vilje?
Det bør en spørre seg under de andre punktene også. Det finnes mange enkeltpersoner og enheter i systemet som er meget dyktige og ville lengtet etter å gjøre en god jobb.
Den pågående rettsaken skulle i et ekte demokrati ha tatt for seg hvilke krefter som sto bak og hindret dem.
ABB er bare et verktøy, og et verktøy burde ikke være hovedtiltalt i denne saken.

Vandalf
Vandalf
Abonnent
Svar til  2Q11
11 år siden

Godt spørsmål, egentlig. Jeg vil tro manglende evne.

Vi snakker om en etat som åpenbart har vært mer eller mindre blottet for ledelse under Janne Kristiansen.

2Q11
2Q11
Abonnent
Svar til  Vandalf
11 år siden

Systemet er lammet. Gode mennesker er og har vært låst eller lurt inn i håpløse dilemmaer.
Enkeltpersoner må vurdere ordrenekt, ulydighet overfor overordnede eller oppsigelse på samvittighetsgrunnlag.
Innen politi, politikk, media og ikke minst rettsvesen. Høyt og lavt.
Folket (som landeiere i et demokrati?) er klar for amnestier gitt til dem som handler innen rimelig tid?
Sikkerhetsrisikoen for nasjon og person blir neppe mindre med tiden..
Andre eller bedre forslag fra dere som ser problemet?

MAJA
Abonnent
11 år siden

Hjertelig takk for en meget god artikkel, Hans Gaarder , den går som en farsott over facebook nå .
Jeg ser at det er flere her som plutselig fikk problemer med maskinen då de skulle kommentere, detet skjedde meg ogßå med en nesten ny maskin , så her er det krefter som jobber intenst for at sannheten ikke skal komme frem.
Jeg la ut en artikkel av Norulv Øvrebotten med tittel «Sannheten om Anders Behring Breivik : , den ble omgående slettet av flere origosoner der det skal vœre åpen debatt om de viktige ting i samfunnet : Sitat : Et psykotisk menneske er per definisjon et menneske i oppløsning. Det oppfører seg helt annerledes. Så har da også andre psykiatere vært forundret over denne diagnosen, men en midlertidig diagnose som helt sikkert blir fjernet senere under alle omstendigheter, kan benyttes ganske lenge i mellomtiden til politiske formål.

Den kan også gi ham friheten tilbake, men han er betalt godt nok til å sitte en stund og er helt sikkert lovet å bli sluset ut av Norge ved en arrangert rømming eller andre smarte opplegg.

Dette er godt planlagt. Hvis du har vært på et psykiatrisk sykehus og observert hva som skjer, har du truffet ganske mange psykiatere som lar seg lure trill rundt.

Norske psykiatriske sykehus er fulle av innvandrere og flyktninger som lærer at hvis de skal ha opphold i Norge, skal de spille gale og vanlige leger bruker å legge dem inn straks for å være sikre på å ikke gjøre noe galt.

Dette er et vanlig fenomen, og jeg må si at noen av utlendingene som jeg har observert, har vært utrolig flinke til å lure helsepersonalet. De klarer også å unngå å svelge medisinen som virkelig gjør dem syke og de kan bli fanget i systemet på en måte som de ikke hadde «tenkt»:https://www.facebook.com/note.php?note_id=10150715902129826
Jeg fikk tilsendt en rekke av Øvrebottens artikler fra en venn som har gjort en meget god jobb for å samle disse inn .

Ulven
Ulven
Abonnent
11 år siden

NRKs hovedreporter Magnus Takvam som dekker ABB-saken virker instruert.

Han minner meg om de der reporterne som satt og kommenterte høyt over Ny York by da tårnene falt etter tur. De ble ikke overrasket engang, virket mer som de var omhyggelige med ikke å si noe galt (røpe noe).

Da temaet var bombesmellet i regjeringsbygget begynte Takvam å drøvtygge med å fokusere på KNIGHTS TEMPLAR påfunnet til ABB, som om det liksom skulle forklare hele masse-massakren.

Takvam kunne ha nevnt at frimurere høyere enn 8. grad heter KNIGHTS TEMPLAR, at ABB var frimurer (kun lav grad), og at 2 nøkkelpersoner i «etterarbeidet» (les: dekkoperasjonen etter 22/7 falsk flagg) er KNIGHTS TEMPLARs, den ubrukelige Olav Sønderland (leder for Sønderland-utvalget som fikk under 10% score sammenlignet med listen til Gaarder her, som heller ikke er komplett. Vandalf scorer på at PST-svikt er uteglemt). Torgeir Hagen i 227-kommisjonen er også KNIGHTS TEMPLAR. Og lederen for hele frimurer-Norge, som helt tilfeldig var 1. i Oslo da bomba smalt og 2. Satt og så på Utøya da massakren pågikk, mao. han kjørte samme vei samtidig som ABB.

Takvam nevner ikke et ord om Oklahoma-bomben, og de mange likhetstrekkene (både i den offisielle og den uoffisielle versjonen).

Takvam kunne i det minste ha nevnt at KUNSTGJØDSELBOMBER ETTERLATER LUKT AV AMMONIAKK, og det er INGEN som har rapportert dette etter smellet i Grubbegata.

Tenk at også NRK er med på dekkoperasjonen etter Norges verste forbrytelsesdag.

GlobalEqualLiving
GlobalEqualLiving
Abonnent
11 år siden

Hadde ikke journalister fått lønn, hadde denne saken vært røkt for lengst. Hva er dere så redde for ? Gå ut med hodet hevet, avbryt direktesendingen , gjør det ingen forventet av deg, hva så om du ikke har råd til å spise på resturant hver dag i et år, hva så om du må på NAV, bedre å gå ut med ære, enn å sitte inne med skam.

GlobalEqualLiving
GlobalEqualLiving
Abonnent
11 år siden

Mann dere OPP ! Deres maskulinitet har vært undertrykket av kvinnehormonelleforstyrrelser i den kunstige maten. Dere er MENN, og menn lar ikke løgner fare forbi uten å reagere. Det er en innebygget mekanisme, vi har stolthet, vi har respekt og vi lar ingen ta fra oss det vi ser med våre egne øyner !
Korthuset strekker seg mot himmelen, jo høyere disse falske grådighetsdyrkende maktsyke horer setter seg selv, jo høyere vil de falle , i sin egen grav !

Journalister, mediefolk, sannhetsbærere, dere vil bli husket , for resten av livet, for hvilken side dere valgte, nasjonen er vettskremt, frels oss, hvis det virkelig var en bombe og ikke høyteknologiske våpen som ristet bakken så langt som en omkrets på 20minutters kjøretur utenfor sentrum, da forventes det et større kreater enn gullfiskdammen vi fikk se, som en liten sprengladning i underetasjen i regjeringskvartalet skapte.

Det er nok bevis, nå trengs det mot !
Vi er mange som vil forsørge dere når dere mister jobben, en etter en, i protest mot psykopatene, grønnsakene blir dyrket i verandapotter, hager, og inne i skogen, vi vil forsørge dere, for gode mennesker holder alltid sammen !

MANN DERE OPP ! KVINNER , DET FINNS EN KRIGER I DERE OGSÅ, BARE Å TRIGGE DERE; HVA OM DET VAR DINE BARN ?

Beatrix
Beatrix
Abonnent
11 år siden

Det var vanskelig å komme inn på Nyhetsspeilet nå.. jeg håper det er mediene jeg tipset som er skyld i det:-) Da må man se det positive i det pga. interessen for denne artikkelen:-)

Må jo si at det vises lite eller ingen nøytralitet i de store mediene (linkene under). Aftenpostem, VG, Dagbladet og flere er tipset..

Dette er litt av en farse.. håper det dukker opp overraskelser på veien..

http://www.dagbladet.no/2012/04/16/nyheter/breivik/kommentar/21134852/

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/22-juli/rettssaken/artikkel.php?artid=10065148

http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/22juli/–Gratingen-er-et-veldig-sterkt-uttrykk-for-en-utrolig-selvopptatthet-6806220.html#.T4welxyA3bw

Ulven
Ulven
Abonnent
11 år siden

Burde ikke denne artikkelen ha vært klikkbar som RELATERT ARTIKKEL
http://www.nyhetsspeilet.no/2011/09/stay-behind-%e2%80%93-norges-skjulte-statlige-monster-mafia/

Kvalifiserer det til 1000-tipset fra VG (hvis det fins nå) å sende denne lenken sammen med lenken til denne artikkelen?

Så kan jo en journalist legge sammen 2 og 2 og finne at «noen» mangler på tiltalebenken i Oslo Byrett.

Men nå har jo journalistene fått viktigere ting å tenke på med å innhente psykologi-uttalelser for å analysere ABBs gråt i rettssaken.

Her er et annet tips (10.000-tipset): Få noen ekspertuttalelser på om ABB var under MIND CONTROLL.

Hvilken side er egentlig redaktørene på? Blir de styrt og sensurert av de samme kreftene som står bak terroren (terrorens bakmenn)? Eg berre spyr.

dblspk
dblspk
Abonnent
11 år siden

De ferreste gidder vel å lese igjennom hele manifestet hans for å finne ut hva som foregikk oppe i knollen på han, men her fant jeg en kar som har lest endel av manuskripet og forklarer ganske mye :

On the Radicalization of Anders Behring Breivik
http://www.youtube.com/watch?v=n3uTPcxLsFo

Og i utlandet ser det ut som om media ser på Brevik som en kristen fudamentalist… en analyse om Breivik er en kristen fundamentalist:

Is Anders Behring Breivik a Christian?
http://www.youtube.com/watch?v=lKEqM5bi8K4

« Forrige artikkel

Hillary Clinton: Men vi taper jo informasjonskrigen!

Neste artikkel »

Ondskap i forkledning – den farligste av alle

497
0
Vi vil gjerne ha din mening. Fritt og anonymt.x
()
x