Farlige konspirasjonsteorier hos Skepsis-gruppen

8.9K visninger
5 minutter lesetid
93

Åndskrigen mellom de åndelige mennesker og de dyrisk/karnalske darwinistisk tro mennesker går jo sin skjeve gang. Kan de ikke bare tro de stammer fra apene, så kan vi andre som setter ånd over materien få være i fred fra deres ape-evangelium? Disse med Dyrets Merke ifølge det velkjente Johannes Evangelium har jo satt seg som mål å herske over verden, og middelet for å bevare sitt hegemoni er til tider ufint.

Det er noen dominerende egenskaper en kan tillegge denne sekt, og det er at de er notorisk skråsikre, og fremstår for folk med åndelige innsikt som kanskje noe naive (pent sagt). Alt fra personer som starter Engleskoler til journalister på Nyhetsspeilet er deres fiender. Å du salige enfold. Hva om vi skulle skape fiender av alle journalister som vi ikke er enig med i Norges land?

Psyop på Nyhetsspeilet

Jeg må jo selvfølgelig bare le av hele greiene, samtidig som jeg undrer meg på hvor lavt egentlig karnalske mennesker kan komme, men eksperter har fortalt meg at slikt er tegn på mental sykdom at de blir så mye mer fokusert på person enn på sak, og at en skal være forsiktig, så jeg har tatt skritt for at noen følger med den/disse personene innvolvert i denne praksis.

Det er jo et godt tegn på mentale problemer når en legger enkeltmennesker for hat og skaper konspirasjonsteorier om at de er nesten hvert eneste nicknavn som er på Nyhetsspeilet (?).

Undertegnede er påstått å være:

  1. Thunder.
  2. Asphodelus
  3. FighterForTruth
  4. Barb
  5. Etc.

Listen gror gradvis. Og det hevdes at jeg kan gi mer tomler hvis jeg har flere nicknavn…..

Jeg skal visstnok ha satt igang en stor psy-ops operasjon. Det betyr psykologisk operasjon som ledd i psykologisk krigføring. Psyop i real time, hevdes det at jeg bedriver, he, he. Arman, Global M;oderator på Skepsis-forumet mener “Så NyS (ved JJ) bedriver “psychological operations” rettet mot nordmenn? Joa, kan i og for seg være enig i det“.

Jaja, Vi kan vel ikke ha annen psyop enn de HumanEtisk Forbnund og Skespsis gruppen bedriver da. Vi får vel bare ta det til etteretning at de mener så, men bry seg med det? Neeeiii, tror ikke det.

Jeg bedriver visst også noe de har funnet på WikiPedia som kalles “Sock Puppetry”. “Sock puppetry er en metode for å manipulere “online consensus”, ikke så ulikt stemmefusk.“, sies det.

Det synes som Skepsis-gruppen ved sin leder Asbjørn Dyrendal saluterer slik atferd, siden disse konspirasjonsteorier har fått stå. Har selvfølgelig tatt skritt for å gjøre myndighetene oppmerksom på at noen enkeltpersoner i Skepsis-bevegelsen er mer opptatt av personene enn budskapene og hva som skrives på ett eller annet enn tema.

Jeg må si at det er en urovekkende utvikling av dette miljøet rundt Skepsis og Human Etisk Forbund – ser ut som de har satt igang en moderne heksejakt – en ateistisk inkvisjon, og at myndighetene må sørge for å holde dem under oppsikt.

Her spør en annen fra deres gruppe om jeg er en Jehovas Vitne, siden jeg skrev en artikkel hvor jeg reagerer på voldshandlinger mot ikke-voldelige kristne, som jeg ville ha skrevet samme hvem dette gikk utover.

Jeg svarer han enkelt og greitt:

“Og så står det deg fritt til å gjøre det dere gjør best, prøve å ta mannen når dere ikke kan ta ballen. Hva raker det deg hva jeg er eller ikke er?

Kanskje jeg er alt du kan tenke deg, og mer til?”

Og når jeg var så dum å si ‘mer til’ så tillegger de meg at jeg tror jeg kan gjøre under, og slik notorisk dumskap forventer de at jeg skal drive å svare på? En sirkelargumentasjon som en aldri kan komme utav, tatt fra løse luften et sted.  Er det rart at jeg sitter her og lurer på hvor dum det går an å bli? Jeg skal si hva jeg gjør, for nå er jeg eitrande lei av disse mennesker. Det er kun de selv som tror de er så smart.  Jeg deler ikke deres overbevisning. De blir bannet med en advarsel fra mine artikler, istedenfor som før etter to advarsler.  Klarer de ikke å holde seg til sak, så får de finne seg en annen lekegrind. Det er mitt siste ord i den saken.

Mine artikler er min plass på internet. Jeg forventer et minste multiplum av normal folkeskikk. Selv av ansiktsløse nick-navn.

Og så må jeg være syndebukk som alt den katolske kirke, og andre av den judeo-kristne arv og andre har foretatt seg gjennom århundredene. Det er påfallende at de alltid nevner at kristne har gjort overgrep – generelt slenges det ut uten å tallfeste eller vise til kilder, men ALDRI har ateistene gjort noen overgrep. Det nevner de ALDRI!

Opplegget på Nyhetsspeilet skal ifølge ordstyrer på Skepsis-forumet være som følger:

Dukketeater på Nyhetsspeilet (det er en god overskrift). Dukketeater har sine fordeler

  • * Dukkene blir ikke sjalu på hverandre for at de får for liten oppmerksomhet, i motsetning til andre
  • * Dukkene driver ikke intrigespill seg imellom og truer ikke med streik
  • * Dukkenes filosofi er enkel, den er hva manus sier
  • * Dukkene blir ikke fundamentalt uenige med hverandre

Vi har to typer dukker på Nyhetsspeilet, nikkedukker og mobbedukker. Nikkedukkene skal fremme redaktør, mobbedukkene skal ta knekken på fienden, som kan være “skeptikere/satanister”. Dukkene bør ikke bevege seg inn i andre redaktørers tråder, det er risikabelt. Det ligger i sakens natur at mobbedukker av og til må få advarsel. Mobbedukker er forbruksmateriell, man kan alltids lage en ny dukke.

En ser hele tiden hvordan disse personene ser ut til å være opplært og trenet til å ta mannen, og ikke ballen. De klarer ikke å skjelne mellom person og sak. I gamle dager ville en sagt de som ikke så forskjellen nok hadde manglende utviklede sjelsevner, men slike karakteristika vil jeg holde meg for god til å kalle det. Men ubehagelig er det.

Alle åndelige personer er deres fiender. Hvor i alle dager har de fått alle disse fiendebilder fra? Hvem har lært unge mennesker i Skepsis-gruppen og hos Human-Etisk Forbund (overlappende organisasjoner) å ha så mange fiender, som de har stort behov for å legge for hat?

Og når alt dette er sagt, så er det jo ikke en eneste av disse feige pysene som tør å stå frem med navn selv, men bedriver sin innholdsløse chanting i det evinnelige. Absolutt ikke noe som helst nyttig å lære fra den kanten. Har du lest en eneste av deres kommentarer så har du lest dem alle.

Så om de kan stå frem med nick, hvorfor kan ikke jeg om jeg hadde villet? Men jeg tror nok vi ovenfor myndighetene ganske så enkelt kan bevise at deres forvirrede sinn nok ikke har en eneste grad av realititet i seg om mine mange nick. De er rett og slett dilusional.

PS: Og slutt vennligst med å sende meg dumme emailer og forvent at jeg svarer på dem. Enkelte usakligheter ligger under min verdighet å respondere på likevel.

J.Johansen

Forfatteren er sjømann; ”Recte faciendo neminem timeas” .........................
Artikkelen er Copyright © J.Johansen 2008-2013 .........................
"Du blir ikke en 'dissident' bare fordi du bestemmer deg for en dag å starte opp denne mest uvanlige karriere. Du blir kastet inn i det ved din personlige ansvarsfølelse, kombinert med et komplekst sett av ytre omstendigheter. Du er kastet ut av de eksisterende strukturer og plasseres i en posisjon i konflikt med dem. Det begynner som et forsøk på å gjøre arbeidet ditt godt, og ender med å bli merket som en samfunnsfiende." Vaclav Havel
...........

Vennligsinnede må gjerne legge meg til sitt Facebooknettverk:
Facebook

http://www.riksavisen.no/
http://www.dissident-net.info

0 0 stemmer
Artikkelvurdering
Varsle om nye kommentarer
Varsle om
guest

93 Kommentarer
Nyeste
Eldste Mest populær
Inline Feedbacks
Vis alle kommentarer
Hans Gaarder
Forfatter
9 år siden

”Konspirasjonsteori” – det magiske ordet som struper samfunnsdebatten

Publisert 12.07.2014
Skrevet av Trond Skaftnesmo

http://www.monsanto.no/index.php/no/pa-tiltalebenken/230-konspirasjonsteori-det-magiske-ordet-som-struper-samfunnsdebatten#invertert_konspiranoia

Mole
Mole
Abonnent
Svar til  Hans Gaarder
9 år siden

New studies: ‘Conspiracy theorists’ sane, while government dupes are crazy and hostile

In other words, people who use the terms “conspiracy theory” and “conspiracy theorist” as an insult are doing so as the result of a well-documented, undisputed, historically-real conspiracy by the CIA to cover up the JFK assassination.
That campaign, by the way, was completely illegal, and the CIA officers involved were criminals; the CIA is barred from all domestic activities, yet routinely breaks the law to conduct domestic operations ranging from propaganda to assassinations.

“If I call you a conspiracy theorist, it matters little whether you have actually claimed that a conspiracy exists or whether you have simply raised an issue that I would rather avoid…
By labeling you, I strategically exclude you from the sphere where public speech, debate, and conflict occur.”
http://21stcenturywire.com/2013/07/17/new-studies-conspiracy-theorists-sane-while-government-dupes-are-crazy-and-hostile/

teig
teig
Abonnent
10 år siden
Falcon
Falcon
Abonnent
10 år siden

Kunnskapens voktere http://gardenofserendipity.wordpress.com/2014/01/28/kunnskapens-voktere-3/

Sitat: Ethvert samfunn har etablert sitt system for sannhet og sine prinsipper rundt sannhet, det vil si hva som skal avgjøre hva det godtar og benytter som sannheter, hvilke mekanismer og omstendigheter som er avgjørende for å skille mellom sant og usant, samt måten disse benyttes på. I tillegg har man de fremgangsmåtene og metodene som anses som viktige for å finne frem til sannheten, samt statusen til dem som er ansvarlige for å avgjøre hva som er sant eller ei. (Foucault 1981:305) .. I dag er det en liten gruppe mennesker som kaller seg for skeptikere som har bestemt seg for at de skal være et slags kunnskapspoliti for oss. Det er et internasjonalt nettverk med hovedbase i USA som ble startet av blant annet Paul Kurtz på midten av 70 tallet. Kurtz var kjent som gudfaren til sekulær humanismen – trosretningen hvor det ikke er lov å tro. «It is not theistic, and it does not accept supernatural views of reality http://en.wikipedia.org/wiki/International_Humanist_and_Ethical_Union#Minimum_Statement » ..

trackback
11 år siden

[…] En ekstrem form for skeptisime som fornekter all eksistens [åndelig]. b. En doktrine som hevder at alle verdier er grunnløse og […]

Falcon
Falcon
Abonnent
11 år siden

Human-etisk Forbunds og Foreningen Skepsis interesse for okkulte sexovergrep mot barn http://skepsisforvoksne.wordpress.com/2012/11/06/human-etisk-forbunds-og-foreningen-skepsis-interesse-for-okkulte-sexovergrep-mot-barn/ sitat: Har Human-etisk Forbund og Foreningen Skepsis blitt infiltrert av intellektuelle pedofile med forgreininger til sataniske grupperinger? Spørsmålet stilles ut fra kjønnsforsker Professor Eva Lundgren meget omtalte forskning på rituelle sataniske overgrep og drap som ble publisert i boken «la de små barn komme til meg « 1994. Eva Lundgren har gjennom sin karriere fått stor respekt og hatt en stor påvirkningskraft i det offentlige rom om overgrep av barn, vold mot kvinner og vold, drap og overgrep i de religiøse miljøene. http://no.wikipedia.org/wiki/Eva_Lundgren Massiv kritikk av Eva Lundgrens metode i forskningen. Når spørsmålet stilles omkring Human-etisk Forbund og Foreningen Skepsis sin plutselige interesse for denne forskningen til Eva Lundgren, ble det rettet et enormt medieoppstyr med beskyldninger om forskningsjuks og dårlig metodikk fra samme miljøet i Norge. Går man gjennom de nevnte kritikerne av Forskningen til Eva Lundgren, så er det kun et lite mindretall her i Norge som offentlig har prøvd å diskreditere Lundgrens forskning som juks. Vi kan stille spørsmål om hvorfor den plutselige interessen? Hva var det Norges eneste (selverklærte) spesialist på satanisme, Asbjørn Dyrendal var redd for i sin artikkel i forskning.no da han langer ut mot Eva Lundgrens forskning. http://www.forskning.no/Artikler/2005/juni/1117786619.65 ..

Digressivt,
“.. Orkdal barnevern under sterk kritikk fra kunder, advokatfirma, kommuneadministrasjon og noen ansatte ..” http://www.nyhetsspeilet.no/2011/09/stay-behind-norges-skjulte-statlige-monster-mafia/comment-page-16/#comment-91481

Falcon
Falcon
Abonnent
11 år siden

Cyberstalking, organiserte angrep på ytringsfriheten, kriminalitet i offentlig og privat regi http://www.navigate3d.no/mbbs22/forums/thread-view.asp?tid=1783&start=1
Inkompetanse og korrupsjon i Regjering, Storting og institusjoner mm i offentlig og privat sektor http://www.navigate3d.no/mbbs22/forums/thread-view.asp?tid=1782&start=1

Månedens og “Dagens tips, lag en stor bunke a5-ark med informasjon og referanser , inklusive www-lenker, til de viktigste tema du kjenner til, hvor alle eller trolig de fleste ikke er lov å informere om i dagens korrupte og folkefiendtlige massemedia. ..” http://www.nyhetsspeilet.no/2012/04/nyhetsspeilet-er-pa-facebook/comment-page-2/#comment-87648

BelzeBob
Abonnent
Svar til  Falcon
11 år siden

Holocaustdiskusjon på Dagbladet av alle steder i dag: http://www.dagbladet.no/2012/07/16/nyheter/krig_og_konflikter/utenriks/22555081/ Bli gjerne med.

Falcon
Falcon
Abonnent
Svar til  BelzeBob
11 år siden

Dagbladet skriver “- 97 år gammel naziforbryter funnet i Ungarn” og så finner de ikke de tusener som bor i Norge idag, agurknytt fra nazi-marx pressen, google { “dagbladet lyver” https://www.google.no/#hl=no&q=“dagbladet+lyver” }. Jeg har lyst til å ta doktorgrad på tema dagbladet, men det går kanskje over http://www.nyhetsspeilet.no/2011/04/farlige-konspirasjonsteorier-hos-skepsis-gruppen/comment-page-5/#comment-87872

Whitney Houston – Live in Brunei 1996 http://www.youtube.com/watch?v=dwO-dN_Qhoc&feature=BFa&list=PLDF9D0E4FA313F315 * + extra: http://www.navigate3d.no/mbbs22/forums/thread-view.asp?tid=1663&start=226#M8213

Falcon
Falcon
Abonnent
Svar til  Falcon
11 år siden

Ble feil syntaks i google søk ovenfor grunnet spesiell håndtering av anførselstegn i NySp kommentarfelt, tast inn “dagbladet lyver” med anførseltegn i google og se hva leserne mener om dagbladet. Når en tekst omsluttes med anførselstegn i google, vil søket prioritere funn av eksakt tekst i resultatet

Falcon
Falcon
Abonnent
12 år siden

Her er etter min erfaring skepsis satt i svikefullt system, å lese enkelte kommentarer er bokstavelig talt som å vasse i sirup: Ingen liker å bli lurt http://www.facebook.com/ingenlikerablilurt
.
For å informere dem om deres sannsynlige og mulige opphav, postet jeg følgende, nokså kontroversielt hvis de er en del av skepsis-nettverket, som å slippe reven inn i hønsehuset:

Sceptic society is part of Fabian Society and their Secret Agenda

.
Kan se ut som det ble som reven i hønsehuset fordi jeg fikk følgende svar:

Even Gran: Du må forklare litt mer om hva dette går ut på – på norsk. Fjernet fra forsida. Hilsen Even (admin)
.
Mitt svar:

De fleste har tilstrekkelig kunnskaper i engelsk så det skulle gå greit, ingen grunn til sensur. Google ~ fabian society http://www.google.no/search?q=fabian+society for en liten innføring, også på norsk, vel bekomme :)
.
Lara Fabian – Adagio in Italiano

jepsipepsi
jepsipepsi
Abonnent
Svar til  Falcon
12 år siden

Jeez. Det vil ingen ende ta…liksom?Liksom på en måte. Faen, har Paranoiaen tatt dere alle, eller? Dere ser jo konspirasjoner i en “lighter”, liksom. Jeg er biorobot. Ups, jeg røpet, meg. Jeg er fra pleiadene. Unnskyld. Vi liker å tulle, litt,. Sikkert flotte mennesker her, men litt engstelige for dommedag og sånn….ok, det altså. :-)

RawKuz
RawKuz
Abonnent
Svar til  jepsipepsi
12 år siden

Virker ikke ut som du er riv ruskende gal likevel pepsi. Alle er vel egentlig biologiske roboter og er flere som mener gudene stammer fra Pleidaene, om du stammer fra dem er heller tvilsomt, jeg har mer tro på at du stammer fra apene.. ;)

Kan jo forklare litt rundt biologiske roboter, ettersom det virker ut som du ikke har all verdens kunnskap om det.. Kroppen er et eneste stort skall som reagerer på elektroniske signaler. Lyd er ikke annet enn signaler som kommer i bølger, som øret mottar, og hjernen skaper et bilde ut av det. Samme er synet, et avansert målesystem, som tolker elektroniske impulser, der hjernen igjen oversetter signalene.

Sammenligner vi delene, ser vi også klare likhetstrekk. Hjernen er selve CPU’en, vi har blodårene som er alle kretsene på hovedkortet, DNA huser all informasjon som på en harddisk. Anbefaler denne lenken angående hypotesen:

Falcon
Falcon
Abonnent
Svar til  RawKuz
12 år siden

Mye bra fra David Icke, Alex Jones, Jordan Maxwell, Michael Tsarion og andre men http://www.nyhetsspeilet.no/2010/10/illuminati-for-folk-flest/comment-page-24/#comment-81162

Falcon
Falcon
Abonnent
Svar til  jepsipepsi
12 år siden

Luke 8:17: For there is nothing hidden that will not be disclosed, and nothing concealed that will not be known or brought out into the open http://bible.cc/luke/8-17.htm
.
Hit the road Jack!

Falcon
Falcon
Abonnent
Svar til  Falcon
11 år siden

For ganske lang tid tilbake ble jeg stengt ute fra å poste og kommentere i fb-gruppene ‘Ingen liker å bli lurt’ http://www.facebook.com/ingenlikerablilurt og ‘Human-Etisk Forbund’ https://www.facebook.com/HumanEtiskForbund begge beviselig folkefiendtlige nazi-marx organisasjoner. Jeg postet kun lovlig og seriøs informasjon der, men jeg visste at det meste eller alt var uheldig informasjon for disses fordekte agenda, informasjon som heller ikke måtte komme deres medlemmer, tilhengere, hjernevaskede og tilskuere for øre fordi de aller fleste da vil forlate de to synkende skipene

Cyberstalking, organiserte angrep på ytringsfriheten, kriminalitet i offentlig og privat regi & Inkompetanse og korrupsjon i Regjering, Storting og institusjoner mm i offentlig og privat sektor http://www.nyhetsspeilet.no/2011/04/farlige-konspirasjonsteorier-hos-skepsis-gruppen/comment-page-5/#comment-87872

BelzeBob
Abonnent
Svar til  Falcon
11 år siden

Falcon

Sensuren er sannelig knallhard. At jeg blir utestengt fortere enn et lik ble kremert i Auschwitz pga. min Holocaustnekting, kan jeg godt forstå. Men at du blir utestengt for slike mer “forsiktige” ting er da virkelig drøyt.

Det virker som at *enhver* kritikk mot det regjerende paradigmet kategorisk må slås ned på. Som i gamle Sovjet – eneste forskjellen er at ingen har skutt oss enda. Vel, drapstrussel fikk jeg faktisk på FB. Hatet mot tankeforbrytere er intenst og grenseløst.

Falcon
Falcon
Abonnent
Svar til  BelzeBob
11 år siden

Posta ikke noe der om dette og relatert,
HOLOCAUST – Gas Chamber Deniers on ‘Donahue’ Show 1994 (David Cole & Bradley Smith) http://www.youtube.com/watch?v=dRrP7AevKi4&list=PL456A5571371C526D&feature=plpp_play_all * + extra: http://www.navigate3d.no/mbbs22/forums/thread-view.asp?tid=1628&start=101#M6506

Cyberstalking, organiserte angrep på ytringsfriheten, kriminalitet i offentlig og privat regi & Inkompetanse og korrupsjon i Regjering, Storting og institusjoner mm i offentlig og privat sektor http://www.nyhetsspeilet.no/2011/04/farlige-konspirasjonsteorier-hos-skepsis-gruppen/comment-page-5/#comment-87872

Falcon
Falcon
Abonnent
Svar til  Falcon
11 år siden

Forunderlig mye nazi-marx svada i velkjent stil her,
Diskuteket https://www.facebook.com/groups/345128938854121/

Oppsiktsvekkende at de aldri gir opp selv om de vet at løpet deres forlengst er kjørt

Digressivt,
Cloud-Centric Crime Scene Investigation (C2CSI) Radio – May 6, 2013 http://www.abeldanger.net/2013/05/cloud-centric-crime-scene-investigation_6.html

Quote: Barack Obama Treason and Wrongful Deaths. In May, 2013, the “man that never was” commonly known as Barack Hussein Obama ( a character created by David Cameron-Rupert Murdock-Jamie Gorelick-Kristine Marcy via IMDb ) who is handled by Michelle LaVaughan Robinson Soetoro, a failed attorney from Sidley Austin, will face charges of wrongful death for the American servicemen killed in pendancy 20Jan09 to his removal from the office that he has squatted in. His ‘squat’ and my ‘thrust’ will cojoin in legal actions filed in North Dakota, Texas or both. Aurora-Cudahy-Sandy Hook-Boston-Atlanta; Barry Soetoro/Eric Holder/Janet Napolitano are ENEMIES OF THE STATE ( actually Republic ). See Chapter 10 at PresidentialField.com http://presidentialfield.com/c2csi-broadcast-and-transcript-may-3-2013 and AbelDanger.net http://www.abeldanger.net/2013/05/stratum-zero-killers-death-by-gmt-book.html#more Watch for Treason Charge against Barack Obama and Wrongful Death suit against Barry Soetoro, Punahou ’79 Field McConnell, Punahou ’67, Annapolis ’71 715 307 8222

Quark
Quark
Abonnent
Svar til  J.Johansen
13 år siden

Så fint da, jeg er glad jeg ikke er med i noen religiøs gruppering. At kirken har spredt hat og frykt i århundrer er jo velkjent. Kan anbefale den gamle boken “heksehammeren” for studier i religiøs fanatisme.

Islam, jødedom, kristendom…jeg ser i grunnen ikke forskjell på dere. Det finnes både hyggelige mennesker og fanatiske gærninger i alle leirene. Om humanistene hopper på forundrer det meg ikke.

At hat og frykt eksisterer vet vi, og ikke minst slik det kommer til uttrykk på dette nettstedet. Det er en del av menneskets natur uansett om vi er gitt det som “gave” fra en gud eller det er en naturlig forsvarsmekanisme i en farlig verden. Det er når hatet går ut over de uskyldige at det blir et virkelig problem.

ola
ola
Abonnent
13 år siden

Characteristics and Behaviors of PseudoSkeptics vs. True Skeptics

Regardless of how they define themselves, a pseudo-skeptic is a pseudo-skeptic if their actions and behaviors fit the characteristics of one. Here are some lists of behavior criteria that define a pseudoskeptic.

In the SCEPCOP treatise introduction, I list these primary differences between the true skeptic vs. the pseudo-skeptic:

True Skeptics / Open-Minded Skeptics
-Able to adapt and update their beliefs to new evidence and does not resist new information
-Asks questions to try to understand new things and are open to learning about them
-Applies critical examination and inquiry to all sides, including their own
-Are nonjudgmental and do not jump to rash conclusions
-Seeks the truth and considers it the highest aim, unafraid to challenge the status quo
-Does not consider the official version of anything to be infallible and above examination
-Thinks in terms of possibilities rather than in terms of rigidity and limitations
-Fairly and objectively weighs evidence on all sides
-Acknowledges valid convincing evidence rather than ignoring or denying it
-Possess solid sharp common sense and objective reasoning
-When all mundane explanations for a phenomenon are ruled out, are able to accept paranormal ones
-Urges others to think for themselves rather than adopting fixed beliefs of organizations and institutions

PseudoSkeptics / Closed-Minded Skeptics
-Holds fixed belief systems that are resistant to change and denies data which doesn’t fit into them
-Does not ask big questions to try to understand things, but judges them by whether they fit into their fixed beliefs
-Applies “critical thinking” only to that which opposes their beliefs and the status quo, but never to the status quo itself
-Carries a fixed set of rigid beliefs and denies everything outside of it without investigation
-Are not interested in truth, evidence or facts, only in defending their views
-Unable to challenge or apply skepticism to the status quo, establishment, or official version of anything
-Considers the official version of things to be infallible and above examination
-Unable to accept mysteries and uncertainty, cannot think in terms of possibilities
-Scoffs and ridicules anything outside their narrow and rigid paradigm
-Insists that everything unknown and unexplained must have a conventional mundane explanation
-Uses semantics and word games with their own rules of logic to try to win arguments
-When all mundane explanations for a phenomenon are ruled out, will still insist on them
-Does not encourage you to think for yourself, but preaches you to adopt the position of the establishment on every subject
-Denies all the above PseudoSkeptic traits, yet DOES them all and holds none of the traits of True Skeptics listed above

Terje
Terje
Abonnent
13 år siden

“darwinistisk tro…. Kan de ikke bare tro de stammer fra apene, så kan vi andre som setter ånd over materien få være i fred fra deres ape-evangelium?”
Må få korrigere deg atter en gang, ingen tror vi stammer fra apene, troende har fått det for seg at noen tror det! Vi stammer ikke fra apene, vi er i SLEKT med apene…., evolusjon er fakta, evolusjonsteori er forklaringen. Og det handler ikke om tro, det handler om den beste forklaringen som støttes av et bredt spekter av vitenskapelig data…

Artikkelen forøvrig har jeg ingen formening om på nåværende tidspunkt.

asphodelus
asphodelus
Abonnent
13 år siden

Er godt å ha den “fornuftige” Valdalf tilbake. Tommel opp fra meg
Er enig med det mye av det du sier i denne tråden, bortsett fra “Minst like konspiratorisk anlagt som gjennomsnittsartikkelen på speilet”

Denne tråden på skepsis bærer heller preg av en sinnsforvirra person med for mye fritid på hendene.
Skal ikke leke for mye hobbypsykolog, men når denne “Kjell Hasti” begynner og sammenlige meg med JJ, da rister jeg på hodet.
Det hadde aldri falt meg inn og feks skrive om
“kåte kinesere som kommer og skal voldta oss”,
hvilket ennå ligger som ei stygg ripe i lakken til JJ.( mitt sinn ) . Jeg er rett og slett ikke helt trygg på JJ ennå, tilsynelatende intelligent,kunnskapsrik og veltalende herremann, men virker til tider manisk i “sin kamp” .Den viktigste kampen vi har å kjempe er først og fremst med vårt eget sinn, og ikke en fiende der ute. Kanskje det er det noen reagerer så sterkt på.

Jeg har fått med meg en del her på speilet,
og det som er saken er at det er flere på begge sider mister fatningen og er ” ute og kjøre ” + har div skjeletter i skapet.
Har hitil favoriserert de som er søkende og har et åpent sinn, og
liker å feie for min egen dør før jeg begynner og klage på både den ene og den andre. Det er veldig lett å se andres feil men ikke dine egene.

Det er også de som ikke vil gi slipp på sin “Akilleshæl”, og da får vi bare få lov til å påpeke det når det føles nødvendig( smiler litt å tenker på RKM.)
Noen her derrimot, er så på skråplanet at de trenger en liten vekker. Det er ikke alle som har integriteten like godt i behold,litt mer kvalifisert “motstand” innimellom er ønskelig.(Pilgrim, Bindelaka, tilogmed Coolio er savnet) Det er lov og kverulere så lenge det er substans i det som kommer.Ansvaret hviler mye på for få skeptikere, og kanskje jeg burde bytte leier og slå et slag for dere Valdarf (he he)

Det er opp til hver enkelt å velge hva en ønsker å se på som relevant kunnskap, vi er har for å lære av hverandre og utvide vår bevisthet, og det er her at mange skeptikere er fantasiløse.Jeg anbefaler å lese ” Lær og lære ” Bjørn Hanstveit for å ha en bredere plattform til å forstå hvordan de to hemisfærene fungerer best sammen.

KJ, driter seg som sagt, “loddrett ut” og bevist viser hvilket nivå han til tider er på.Hvorfor kan man bare spekulere i. Istede for å
forlange feks en IQ og EQ test, så ba jeg vedkommende om å søke profesjonell hjelp, slik at han slipper å få få ennå mere tyn….. Ser ikke noe galt i dette, er heller ikke pittying som “Kjell Hasit” (skepsis)påstår, Kunne sikkert ha spart meg for å si: synes litt synd på deg,og heller skrevet har medfølse for den sinnstilstand KJ befinner seg i, hvilket vi alle burde ha. Det bor ennå en liten “faen” i meg også, og jeg var flink i å få mennsker til å “krakke” en gang i tiden, en middlertidig tilfredstillese som gjenspeiler egoets finulige veier.
Det er meget høyt kunnskapsniv på flere her, men strategiske egenskaper står ikke alltid i samsvar til disse.Er ikke akkurat det beste sjakktrekket å legge inn denne artikkelen her heller.(JJ Lar seg vippe av pinen.)
Og det er som du sier bortkastet energi. (Negativitet = smittsomt) Det var dette jeg skrev om i min kom til Huskar..,( Sions vise protokoller ), den var mynta til alle på speilet. Og det er vel heller jeg som lagt igjen en kom eller to til JJ tidligere under annet niC, om hans (slik jeg oppfatter det) “noe selvforherligende fremtoning”,Sorry JJ men jeg må si det jeg føler….

TIlbake til KJ,hadde tenkt å si til KJ at det som ble skrevet er litt som ei Miles Davis låt, mange skjønner ikkesnørra første gangen de hører. Det er bare bråk og støy for det utrente øre og blir for mye og ta inn.
Men hvis man hører på låt flere ganger, så begynner i allefall noen å skimte det geniale.Enkelte derrimot, kommer dessverre aldri til å fatte. Jeg håper ikke KJ er en av de, og jeg respekterer i allefall alle, uansett om de fremstår som sataniser eller kristene eller hva enn de måtte være.
Eye of the beholder.
Har ikke veldig imot “drittsekker” heller, kommer heller ikke til å bli kvitt de noen gang, men det er stor forskjell på en ærlig og en uærlig “drittsekk”, og det er her jeg trekker en linje.

Selv om KJ blir oppfattet som en “idiot”, så er han vår “idiot” og bør IKKE utestenges.

Hadde denne “Kjell Hasti” hatt et snev av oppegående etterforskning så kunne han feks ta seg bryet med å goggle Asphodelus, og sett noen bilder og blitt litt inspirert, istede for å leve deg helt inn i en
verden som kvalifiserer til innleggelse……..
Skepsis har allerede tråkka grundig i salaten ved å ha en person av dette kaliberet gående
så lenge…..

Asphodelus , en art i liljefamilien med mørkegrønne blad og bleke blomster, vokser i følge antikkens beretninger også i underverdens enger og gledet de dødes sjeler.Planten var viet til gudinnene Demeter og Persefone. Ifølge myten om det hinsidige, om livetetter dette tjente plantens knoller som føde for de avdøde i hades, men ble spist også av de levende
i nødsår og ble betraktet som BOTEMIDDEL MOT FORGIFTNINGER.
De lyse blomsterklasene gikk under den latinske betegnelsen “hastula regia” (kongespirer) og ble brukt til å pryde gudebilder.
I middelhavslandene oppfattes “asphodelus” ennå i dag som et symbol på sorg.Ifølge antikkens oppfatning kunne den også fordrive onde ånder og ble forbundet med planeten Saturn………

Vandalf
Vandalf
Abonnent
Svar til  J.Johansen
13 år siden

Jeg har ingen servilitet overfor noen form for ledelse på noe som helst forum, Johansen. Hverken på Skepsis eller her. Jeg har heller ingen andre yppersteprester enn min egen mer eller mindre sunne fornuft og etter min egen mening velutviklede intuisjon, eller magefølelse om man vil.

Det er nå ellers lite raust av deg å stemple mine ytringer som indignasjon, mens dine egne ytringer av deg selv opphøyes til sverdslag i en episk åndskamp mellom det onde og det gode.

Det blir litt som å klassifisere mine ytringer som en sur Lada, mens du selv får kjøre Ferrari.

Nok om det.

Jeg ser ikke på verdens utfordringer som en åndskamp lenger. Ei heller som noen sort/hvit kamp mellom det onde og det gode. En slik terminologi kan i beste fall fungere som karikerte forenklinger av relativt kompliserte prosesser, ulike maktstrukturer, motstridende interesser, ulike former for irrasjonalitet og sist men ikke minst; ulike former for grådighet. Økonomisk grådighet, ressursmessig grådighet, territoriell grådighet etc.

For å ta en avstikker tilbake til priatene i Somalia. Folk flest vet etterhvert at det finnes pirater som kaprer skip, krever løsepenger og i noen tilfeller dreper og blir drept som en konsekvens av piratvirksomheten.

Det de fleste ikke vet noe om er HVORFOR det eksisterer pirater i disse områdene, og hva som kan og bør gjøres for å løse situasjonen.

Her kunne Nyhetsspeilet gjort jobben som et faktisk speil og vist the ugly truth om årsakene til piratvirksomheten i stedet for å svinge sverdet i en innbillt åndskamp mot, etter min mening, kverrulerende og fantasiløse skeptikere. Jeg skjønner godt frustrasjonen frittalende og fritenkende individer på speilet kan føle når de havner i klinsj med en skeptiker som i det aller fleste debatter jeg har lest eller deltatt i har en relativt enkel oppgave; den begrenser seg i all hovedsak til å be om beviser, og dersom disse uteblir innkasseres seieren med tydelig stolthet og tilhørende latterliggjøring.

Men så har man de skeptikerne som faktisk opptrer ryddig og saklig, bidrar med konstruktiv og faktabasert informasjon. Jeg kan ikke si annet enn at jeg gremmes over hvordan disse møtes av Lynxer, smurfer, ulver og muldvarper for å nevne noen som du, Johansen antageligvis må mene er like mye uten ryggrad som alle de navnløse motstanderne dine i åndskampen, meg selv inkludert ( la meg legge til at jeg aldri har sett på deg som noen motstander, men jeg konstaterer at du har plassert meg i den båsen, enn så lenge i hvertfall).

kj
kj
Abonnent
Svar til  asphodelus
13 år siden

“Selv om KJ blir oppfattet som en “idiot”, så er han vår “idiot” og bør IKKE utestenges.”

… vår idiot ??? (hehe)

men du skal ha takk for oppmerksomheten, frøken … !

BelzeBob
Abonnent
13 år siden

Apropos konspirasjonsteorier: Dagbladet har i dag atter en gang et skandale-oppslag om de livsfarlige og kreftfremkallende kosttilskuddene. Dette er visst en slags evigvarende kampanje Dagbladet har. Dvs. ikke evigvarende for snart blir vel kosttilskudd forbudt. For vårt eget beste, selvsagt.

Michelle
Skribent
Svar til  BelzeBob
13 år siden

Hvorfor blir ikke legemidler forbudt, det er vel få midler som dreper mer, serriøst!

huskarlahvot
huskarlahvot
Anonym
Svar til  Michelle
13 år siden

Du vil forby f.eks. penicillin?

Busserulls
Busserulls
Abonnent
Svar til  Michelle
13 år siden

Michelle: Hva tror du er årsaken(e) til økt levealder år etter år?

Levekår? Skulle det ha noe å si om vi har 50″ TV istedet for 20″
Arbeidsforhold? Skulle det ha noe å si at vi ikke beveger oss i arbeidet lengre? Sitter forann en PC istedet for å klippe sauer…
Kosthold? Mer kunstige tilsetninger og usunne matvarer enn noen sinne?
Miljø? tror ikke jeg trenger eksempler…

Nei det er nok ene og alene medisiner og legestanden som er en sannsynlig forklaring. Hvis du da ikke har noen bedre forslag?
At industrien (som er gigantisk) har mange dårlige egg er nok så, men på generelt grunnlag redder medisiner liv hver eneste sekund.

Personlig vil jeg ikke kunne gå lang tid uten blodtrykkstablettene før jeg får store problemer.

Så det var da en veldig så “intelligent” kommentar… Forby alt!
Hvis det da ikke var ironisk, da beklager jeg:-)

Michelle
Skribent
Svar til  Michelle
13 år siden

Vel alle legemidler, kan hentes naturlig i naturen, de fleste legemidler er kopi av noe fra naturens side, men kopien er ikke perfekt, noe som gir bivirkninger.
Det er en uendelig rekke legemidler som florerer, og rekken med grader av bivirkninger er vel like lang, ikke alle legemidler er like farlige altså. Her må jeg påpeke at industrien tenker business og ikke på å egentlig fjerne årsakene til sykdommer og lidelser.

huskarlahvot
huskarlahvot
Anonym
Svar til  Michelle
13 år siden

Det er slett ikke slik at alt man finner i naturen nødvendigvis er flotte greier. Både uran og asbest er naturlig. Det er også selvfølgelig bivirkninger av legemidler man plukker rett fra naturen, det er slett ikke “kopieringen” som innfører dem.

Poenget er at man må ha forskning og langvarig testing på legemidler. Man må ha kontroll på bivirkninger og doserespons o.l. Et av mange problemer med kosttilskudd, naturlegemidler importert fra Kina osv er at man har ikke oversikt over noe av dette, og vet ikke hva som er i midlene.

Det fins selskap som tar snarveier, som hyper egne midler og som selger medisinen sin dyrt, men det fins også selskaper som driver etisk. Legemidler har reddet ufattelig mange menneskeliv, og man kan ikke se dette svart-hvitt som at Big Pharma = ond. Det blir tøvete. Vi har forsøkt i mange tusen år å bruke kun naturlegemidler, og snittlevetiden da var 40 år.

Hvis man hadde sluppet alt fritt, hvordan skal man da avgjøre hva som er skadelig og ikke?

Jeg har flere ganger stilt utfordringen om hvordan dere ville avgjort hvem som har rett av en som hevder et naturlegemiddel er effektivt og uskadelig, og en som påstår at det ikke er effektivt, men kan ha stygge bivirkninger.

Ingen har tatt utfordringen så langt.

Michelle
Skribent
Svar til  Michelle
13 år siden

Jeg personlig tror aldri at kunstige kjemikalier gjør noe som helst godt egentlig faktiskt, det er oftest det kunstige som er årsaken til sykdommer, kunstige kjemikalier i legemidler, i mat, i fiber i klær som vi puster inn, i eksos, i kremer osv.

Nå har de for lengst begynt med de grusomt skremmende NANO-partiklene sine som de tilsetter alt, her har de ikke bare laget kunstige kjemikalier, men går ned på atomnivå, og endrer ting, altså skaper ting som ikke lar seg bryte ned i naturen. Dette benytter også legemiddelindustrien seg av, industri ellers holder det hemmelig hvilke produkter i dag som inneholder dette, for å være sikker, bar man velge økologiskt!

Legemiddelindustrien baserer seg på kunstige kjemikalier, med kunstig, så menes at det ikke finnes naturlig i naturen.

Og ja det finnes giftige ting i naturen også, man må vite hva man holder på med.

Igjen tilbake med å fjerne årsaken til sykdommer, årsaken er oftest kunstige kjemikalier.

Ett ekmsempel: Du kan få vakker hud av å unng å kunstige kjemikalier, men du kan også bruke kunstige kjemikalier til å forandre huden din, men da vil du få bivirkninger ved at kroppen absorberer de kunstige kjemikaliene.

Mole
Mole
Abonnent
Svar til  Michelle
13 år siden

huskarlahvot skrev.
Poenget er at man må ha forskning og langvarig testing på legemidler. Man må ha kontroll på bivirkninger og doserespons o.l.

Mole.
Clinical studies (clinical trials) are drug research studies with
human volunteers that are conducted to ensure that a new medicine can be used safely and effectively to treat patients.

Clinical study results are

relied upon by the
Food and Drug Administration (FDA)

to establish the safety and efficacy of a new drug and to provide guidance to health care professionals on its proper use.

Four Stages of Clinical Studies

New drugs are first tested in the laboratory, then on animals.
Only if laboratory and animal testing demonstrate that a drug product is reasonably safe can it be tested on human volunteers in clinical studies.
The typical drug-development program has four phases, and each follows an FDA-approved protocol.

These clinical studies are conducted by a health care team that includes doctors, nurses and other health care professionals, who check the participants’ health at the onset of the trial, give them instructions, and monitor them.

• Phase I includes 30 to 100 healthy volunteers who are given small doses of the drug (under highly controlled conditions in specialized clinics). Broad safety issues are studied before testing the drug with patients who have the disease or condition.

• Phase II tests 50 to 300 patients who have the disease or condition. The purpose is to see if the drug has some effect against the disease, to study the drug’s side effects, and to determine the most promising dose and dosing regimen.

• Phase III tests, on average, 3,000 patients, but can test as many as 10,000 patients. These tests are designed to establish the safety and effectiveness of the drug in a large and diverse population.

• Phase IV clinical studies consist of post-marketing studies to delineate additional information including the drug’s risks, benefits, and optimal use.
http://www.clinicalstudyresults.org/primers/testing_new_medicine.php

Hvor lenge oo på hvor mange testet de svinevaksinene før de slapp den på markedet?
Hvor mange forsøksmennesker tester de dette på før de slipper den på markedet?
3080 eller maks 10400!?
Hvor mange mennesker vil egentlig være forsøkskanin på noe som kan være dødelig for mennesker og ikke dyr uten at de er i pengeknipe?

Busserulls
Busserulls
Abonnent
Svar til  Michelle
13 år siden

Det kan jeg være enig i. Hvorvidt absolutt alt kan plukkes fra urter i naturen vet jeg ikke, men det finnes i mange tilfeller gode erstatninger. Noe av problemet er nettopp det du selv sier at industrien tenker business, og det som finnes naturlig kan ikke patenteres, og det er derfor ikke mye penger i det. Så for all del, det er mange dårlige ting som er en følge av at industrien er blitt så stor og markedsstyrt.

Det evigi eksempelet er jo her Stevia, som enkelt og greit er forbudt i Norge, pga. det er ingen markedskrefter som ønsker å bruke penger på å få denne urten godkjent, ettersom absolutt alle kan selge det på markedet etterpå, siden det ikke kan patenteres.

I en ideell verden hadde medisinindustrien vært et non-profit selskap, men slik er det dessverre ikke.

Michelle
Skribent
Svar til  Michelle
13 år siden

Hva de faktisk ønsker og gjør, er å forandre menneskene til maskiner, alt som er naturlig og vakkert og levende, blir dødt og maskinisert, altså lavere frekvenser, veldig lavt. De skaper kunstige sykdommer og “medisiner” out of this world. Folk må forstå at SuperSoldiers etc er for lengst realiteter. Men vi vil ikke være hjernekontrollerte slaver, really! Så og si alle sykdommer er bare illusjoner, det er bare tull, alle sykdommer kan fjernes ved tanker og samarbeid med naturen. Robot-industrien bare gjør ting verre, vi er ikke kunstige maskiner, vi er en del av en levende ren natur som er det eneste som gir oss glede i livet..

Michelle
Skribent
Svar til  Michelle
13 år siden

I dag kan vi ha tilgang på fersk frukt og grønnsaker hele året.
Men jeg tror levealderen var lenge også før i tiden, så lenge man hadde tilgang på mat og hygiene.

Vandalf
Vandalf
Abonnent
Svar til  J.Johansen
13 år siden

Jeg synes helt ærlig at du bommer kraftig her, J.J. Jeg kaller dette å skyte spurv med kanoner.

Jeg skjønner ikke dette behovet speilet har for å bygge opp dette høyst fiktive fiendebildet som skapes i forhold til skepsis.

Vedkommende som nå herjer skepsis med psyopp-tråden sin vet du utmerket godt hvem er. Vedkommende har på ingen måte fått noen tilslutning på skepsis for sine konspirasjonsteorier om deg, og jeg tipper hele tråden stenges om ikke lenge da den er i ferd med å “bikke helt over”

Jeg leste kronikken din i Sunnmørsposten om problematikken vedrørende bevæpning av norske skip mht piratutsatte farvann. Glimrende og velskrevet! Sett i lys av den, så skjønner jeg ærlig talt ikke at du gidder å kaste bort energi på en meningsløs tullefight som dette når du i kraft av din erfaring og kompetanse kan være en premissleverandør til en høyaktuell og viktig diskusjon som piratproblematikken er.

La nå Smurfer, kaniner og ulver få stå for skyggeboksingen selv… Så kan vi andre konsentrere oss om reelle problemer;o) Mer enn nok av de som det er…

Vandalf
Vandalf
Abonnent
Svar til  J.Johansen
13 år siden

“Gå inn på Skepsis forum og fortell hva du mener om oppførselen der”

Det har jeg faktisk gjort ved flere anledninger. Jeg synes de mest hardbarkede i begge leire fremstår som besservissende, selvhøytidelige og konfronterende.

Hm, litt som meg selv faktisk ved nærmere ettertanke. Ha ha;o) jeg har imidlertid evnen til å beklage når jeg tråkker over grensen. Den kunne med fordel flere hatt, i begge leire faktisk

Uffda
Uffda
Abonnent
Svar til  J.Johansen
13 år siden

Dysleksi er mer enn lese og skrivevansker. Tomme ord uten hjertesubstans er også en form for dysleksi og gjør at enkelte kommentarer her blir helt irrelevant. De som skriver slike innlegg forstår ikke sin egen ulykke, og fortsetter å anmase seg oppmerksomhet i håp om gevinst.

Det har bla å gjøre med en Brain Heart Connection, men dypere sett også med forskjellig energimessig utvikling og DNA matriale. Det forskes på område, samtidig som det episke human expriment går sin skjeve gang.

En transformasjon eller integrasjon av bevisstheten er i emning, og tegn på det er ikke vanskelig å finne – som her:

HOW ARE YOUR HEART AND BRAIN CONNECTED TO GOD?
http://www.lightparty.com/Health/HealingRegeneration/html/HeartBrainConnectedToGod.html
http://www.lightparty.com/index.shtml

ESOTERIC KNOWLEDGE
http://www.youtube.com/watch?v=Yhy8UThEuWk

Vandalf
Vandalf
Abonnent
13 år siden

Jeg synes tråden på skepsis er festlig. Minst like konspiratorisk anlagt som gjennomsnittsartikkelen på speilet.

Det er forøvrig rimelig innlysende hvem denne trådstarteren er. Tidligere aktiv krabat her på speilet som jeg har hatt mange “feider” med og som av en eller annen grunn er blitt utestengt herfra.

Det får være min egen lille konspirasjonsteori… Nok om det;

Er det viirkelig så lite spennende som skjer ute i verden i disse tider at vi må bygge opp et fiktivt og absurd fiendebilde? Nyhepsspeilet vs Skepsis… HA HA HA, jeg ler meg i stykker!

Jeg mener;

2 ytterst marginale grupperinger av merksnodige og selvhøytidelige individer som ryker i tottene på hverandre for den minste meningsytring. Den ene mer fornærmet enn den andre.

Slutt å ta dere selv så forbannet høytidelig. Man skulle jo nesten tro begge grupperinger mener å være universets sentrum. Besittere av de absolutte sannheter, kunnskaper og innsikter. Det finnes imidlertid en virkelig verden der ute, langt unna både speilet og skepsis. Her finner man folk flest, og de driter 20 – 0 i både KT’ere og skeptikere. Forståelig nok.

Jeg forstår ikke hvorfor det ikke er mulig å føre debatt, være uenige og forbli uenige uten at den ene parten beskylder den andre for å være satanister, mens den andre leiren raust strør om seg med psykiatriske diagnoser, for å sette det på spissen.

BelzeBob
Abonnent
13 år siden

Om NRK-saken:

Pussig dette hvordan alt interessant stoff alltid “må” kortes ned og klippes i stykker før det kan presenteres i massemedia. Er meningen å informere folk, eller er meningen det motsatte: å programmere lytterne? “Ja, hallo her er Nyhetsspeilet som snakker med romvesener, drikker sølvvann og hater jøder. Og 5 uttalelser fra Asbjørn Dyrendal. Ha det på badet!” Når man “sjokk-rapporterer” på det viset sitter såklart lytterne igjen med tanken “jøjemeg så sprø disse Nyhetsfeilerne er! Bra gamle Asbjørn satte dem på plass. Mange syke folk der ute.”

Hovedstrøm-media bruker som regel denne oppskriften: man later som man bryr seg om alternative syn og lar “raringene” få slippe til. Med en brøkdel av det de faktisk sa til reporteren. Klippet og limt sammen på et slikt vis at det er null problem for “eksperten” som intervjues etterpå å sette de alternative skrullingene på plass slik at lytteren/seeren ikke skal ha noen tvil om hvor landet ligger. Sleip og ussel taktikk.

Dette er én metode man bruker. En annen metode er å konsekvent aldri rapportere om visse saker. Eller rapportere så lite som overhodet mulig om en sak.

Eksempler på førstnevnte: UFO-fenomenet, HAARP/EISCAT, utarmet uran, Rife-teknologi, vesentlige 9/11 og 7/7 fakta, alle hullene i Terror-osten, vårt NATO-medlemskap, vår EU-lydighet, evolusjonsteoriens svake punkter, jødisk konspirasjon og frimurer-konspirasjon.

Eksempler på sistnevnte: Samen som benektet Holocaust, Obamas fødselsattest-problem, det langvarige folkemordet i Kongo, problematikk omkring Israels atomvåpen, problematikk omkring Irak, innvandringsrelaterte problemer, politisk/økonomisk korrupsjon og skandaler av stor betydning, problematikk omkring GMO.

Og i grenseland mellom de to: alle skadene fra vaksiner og koblingen mellom vaksiner og autisme, allergi m.m. Og problematikken med ikke-ioniserende stråling, el-allergi, ME, radon o.l.

Vi kan legge til alle de kolossalt mange nye oppdagelser og utviklinger som har skjedd på forskjellige områder innenfor vitenskap og forskning de siste 100 årene som kun de aller færreste kjenner til. Ting som i og for seg ikke er skjult, men som aldri kommer på noen førsteside eller rapporteres på TV i beste sendetid. Og da blir det lett å lime etiketten “konspirasjonsteori” eller “tull og tøys” på det. Folk har jo ikke peiling. Deres referanse for hva som er virkelig/normalt/konsensus er jo det mase-media har matet dem med hele deres liv.

Balle Clorin
Balle Clorin
Abonnent
Svar til  BelzeBob
13 år siden

Det som irriterte meg i radioprogrammet var at to utenforstående får spørsmål og tid til å kommentere filosofi, innhold og deltakere på NS, når NRK kunne spurt Hans om det samme og fått bedre svar. Og igjen: det diskuteres mer folk, generelt innhold og spekulere i hvilke farer NS kan utgjøre for samfunnet ENN å ta opp enkeltsaker. Mao: folk lærer svært lite, om noe i det hele tatt.

kj
kj
Abonnent
13 år siden

J.Johansen

Det var jo synd at mine innlegg, tidligere i dag, skulle gjøre deg så opprørt som det gjorde – og ett av dem så ille av du tok det med i artikkelen din. Falt det virkelig så hardt for brystet ditt?
Nesten merkelig vil jeg påstå, at et simpelt spørsmål som kunne avklare noe i forhold til det du skrev, skulle avstedkomme en slik reaksjon som jeg har inntrykk at det gjorde. Men,men … deg om det!

Og bare for å gjøre det helt klart og for å unngå missforståelser…
Jeg er ikke medlem av Human Etisk forbund og ei heller har jeg noen gang startet noen tråd på forumet til Skepsis, hvis det kan hjelpe deg noe!

Sånn, nå kan du banne meg!

Hans Gaarder
Forfatter
13 år siden

Skepsis-NRK kjørte også voldsomt på Sions vises protokoller i telefonsamtalen som skulle benyttes som innslag i EKKO på NRK 15. april. Jeg ble faktisk ganske fornøyd med gjennomgangen av dette temaet. Men så passet det vel ikke inn i skepsis-NRKs zionist-agenda, siden temaet sions vises protokoller i sin helhet ble utelatt fra det som ble sendt på lufta – til tross for informativt innhold. Siden mitt korte svar om “protokollene” ikke ble sendt på radioen er det naturlig å anta at temaet bare ble brakt på bane for å fiske frem et svar som NRK kunne spidde som “anti-semittisme“:

NRK: På nettsidene deres er det også mange artikler som har referanse til bokverket ”Sion vises protokoller”. Det var en bok som ble brukt av nasjonalsosialistene også på 1930-tallet, og som avfeies nå som – av de fleste andre da – som løgn og fanteri, rett og slett. Hva vil du si om boka ”Sion vises protokoller”?

Nyhetsspeilet: – Det første er det at jeg har en rimelig god oversikt over hva som er publisert på Nyhetsspeilet. Og jeg kan ikke huske en eneste artikkel hvor den er omtalt. Men jeg kunne faktisk tenke meg å skrive en artikkel om den, basert på en helt nøktern gjennomgang.

Det viser seg jo det at hvis man sammenligner la oss si etterkrigs-Norge med det som står i sions vises protokoller, så kan man si at punkt for punkt så er oppskriften fulgt. Inkludert innføringen av momsen som da har sitt opphav i sions vise protokoller. Det sier også at pengesystemet er en gigantisk svindel.

Da er spørsmålet: Hvem sier at sions vises protokoller har noe med jøder eller zionister å gjøre? Jeg sier det ikke. Jeg sier at det er en slags oppskrift for å få kontroll over verden over tid, tiår for tiår, land for land.

Det kan være laget av jesuittene, som har det med å – de er på toppen av maktpyramiden – de har det med å kaste skylden på jøder der hvor de selv står bak. Mange jøder blir uskyldig mistenkt for ting de ikke har begått osv.

Så er det gode gamle Illuminati, som også, man kan også kjenne igjen Illuminati-fotsporene på en del av det som står i sions vises protokoller. Men det er et meget snedig verk og det er ikke snekret sammen av glade amatører, altså. Der ligger det meget mye kunnskaper bak, ikke minst innsikt i menneskesinnet.” (Sitat slutt)

Legg merke til denne overgangen – hvordan NRKs skepsis-journalist Espen Eggen prøver å lage en “naturlig” overgang fra Sions vises protokoller til Rothschild – nok et agn i antisemittisme-fiskingen:

“NRK: – For, bare litt – jeg vil bare litt tilbake til spørsmålet om Baron Rothschild, vet du. Altså, når det står i artikkelen at Baron Rothschild er zionismens far, og at alle vestlige land er i sin helhet politisk i lommeboken til Rothschilds-familiens tjeneste. Rothschild-familien var også i sin tid beskyldt for å få Hitler til makten. Jeg tenker sånn, hvordan synes du at, det at zionismens far omtales som en som resten av verden er i lommeboka til – hvilke paralleller ser du i forhold til hvordan nasjonalsosialistene argumenterte i forhold til jødene?

Nyhetsspeilet: – He he, nå må du gi deg med nasjonalsosialistene – vi lever i moderne tid nå. Men altså. Nå må jeg nesten si til deg at du bringer ladede, avsporende spørsmål som jeg kan mistenke deg for at Asbjørn Dyrendal har foret deg med for å ville sverte Nyhetsspeilet.” (Sitat slutt)

arifkarim
arifkarim
Abonnent
Svar til  Hans Gaarder
13 år siden

“Det kan være laget av jesuittene, som har det med å – de er på toppen av maktpyramiden – de har det med å kaste skylden på jøder der hvor de selv står bak.”
Hmm… Det kan være mulig, men hva sier du om dette fra protokoll nr.5:
“In this respect the Jesuits alone might have compared with us, but we have contrived to discredit them in the eyes of the unthinking mob as an overt organization, while we ourselves all the while have kept our secret organization in the shade”
http://www.theforbiddenknowledge.com/hardtruth/illuminatiprotocols.htm

Ordet jesuit er altså brukt kun en gang i alle protokollene. Hvis jesuitter virkelig var en trussel for protokollforfattere, kunne de kanskje ha nevnt dem minst en gang til? ;)

Og så har vi jo den det kjente stemplet ved protokollernes avslutning:
“Signed by the representative of
Zion, of the 33rd Degree”
Hvis det var internasjonale jøder som stod bak disse protokollene, kunne de like gjerne ha signert med: Ledere av det internasjonale jødiske fellessskapet. Men siden hele teksten er fabrikert til å være noe annet enn det virkelig er, kan det fullt være mulig at det var frimurere som egentlig stod bak, men måtte gjemme sin identitet ved å skylde på jøder (syndebukken). Uansett er det irrelevant hvem som virkelig stod bak, sålenge budskapet i dem materialiserer seg i dagens virkelighet :D

huskarlahvot
huskarlahvot
Anonym
Svar til  Hans Gaarder
13 år siden

Hans Gaarder om Sions Vise protokoller:
“Nyhetsspeilet: – Det første er det at jeg har en rimelig god oversikt over hva som er publisert på Nyhetsspeilet. Og jeg kan ikke huske en eneste artikkel hvor den er omtalt.”

Du har ikke god nok oversikt da, siden Sions Vise omtales for eksempel i Morten Kiellands Holocaustartikkel, og han forsvarer dem senere som ekte i diskusjonen.

kj
kj
Abonnent
Svar til  huskarlahvot
13 år siden

Og den samme Kielland i :
INTERSSANT FILM AV Jüri Lana

“Så om du ikke har trodd på ekteheten av Sions vises protokoller tidligere, så kan det godt hende at du vil gjøre det når du har sett denne filmen – du vil høyst sannsynlig kjenne igjen viktige punkter i dreieboka bak verdensutviklingen. Falske eller ikke, så har “Sions ‘vise’” i hvert fall hittil fulgt disse protokollene til punkt og prikke.”

og i :
11. SEPTEMBER – I EN STØRRE SAMMENHENG

“Så var det at jeg kom over Sions vises protokoller (“The Protocols of The Learned Elders of Zion”), et gammelt verk som i detalj beskriver den utviklingen verden har gjennomgått i løpet av de siste par hundre år, og som flere ganger hårdnakket, men uten særlig suksess, er blitt forsøkt stemplet som et falsum. Falsum eller ikke, Sions vises protokoller forklarer i alle fall en hel del av alt det som åpenbart må ha foregått bak kulissene fram til i dag. Og hvis de nå virkelig er falske, så er de i alle fall svært så profetiske; men jeg tror ikke det; jeg tror at protokollene i alt vesentlig er ekte vare og er blitt – og blir – fulgt til punkt og prikke.”

Hans Gaarder
Forfatter
13 år siden

Med tanke på at EKKO-programmet til NRK 15. april (som ligger her), som i verste demagogiske skepsis-stil gjorde det som var mulig for å “sandwiche” meg (og Nyhetsspeilet) ved å begynne med “jødehat“, legge inn et midtparti om “at mange av artiklene i Nyhetsspeilet skal ha klart anti-semittisk innhold” og avslutte med “holocaust-fornektelse” så var det ikke særlig journalistisk redelig fra NRKs side at det jeg sa om jøder vs. zionister ble utelatt – i sin helhet!

I NRKs lydopptak til programmet fant denne samtalen sted:

NRK: Gaarder, i en artikkel fra 2010 i bladet Humanist så kommer det en del krass kritikk mot Nyhetsspeilet, bl.a. at mange av artiklene skal ha klart anti-semittisk innhold. Hva vil du si til denne kritikken?

Nyhetsspeilet: – ”Det første det er at man må ha begrepene klart for seg, altså man må ha tunga rett i munnen. For det første: Hva betyr semitter, hva betyr semittiske folk? Arabere er også semitter. Slik at både jøder og arabere er semitter. Men altså her menes det anti-jødisk

Det som er veldig viktig når det gjelder jøder, det er å skille mellom vanlige jøder, jeg holdt på å si menige jøder, som kalles tora-jøder, som da er da holdt jeg holdt på å si fromme sjeler som kristne osv. Og så er det da noen som kalles zionister, som da har en annen jødisk forankring i det som heter Talmud, som er en veldig tvilsom bok, som hvis man skal se det som en slags Bibel eller sånn hellig bok, for der for der legitimeres ganske mange former for tvilsom adferd, det gjelder drap og en del annet.

Denne gruppen som da heter zionister, som da kom ut av en stamme som het khazarene, som ikke engang var jøder fra gammel tid av, men som nå har da kalt seg jøder uten at de er det.

Det viser seg da at de har ganske mye makt også i den moderne verden. Det er noe jeg selv i min forskning er blitt oppmerksom på først senere, da.

NRK: – Du snakker nå om zionismen som ligger til grunn for mye av den jødiske, eller israelske statsdannelsen, nå?

Nyhetsspeilet: – Jo, der er det er også litt komplekst, fordi at hvor kom zionistene fra, hvem var deres støttespillere fra kulissene? Jo, det var da Rothschild-dynastiet, det styrtrike pengedynastiet på kontinentet,som er også en viktig del av Illuminati.

Man behøver ikke å være jøde for å være zionist, og mange zionister som da kaller seg jøder, de er ikke, de er ikke jøder, selv om de tror de nedstammer fra jøder så er de det ikke for eksempel i forhold til bibelske definisjoner.

Hvis det da er snakk om at noen går imot zionister eller jøder, så er det fordi de har makt som de misbruker fra kulissene.

NRK: – Hva tenker du om det du kaller zionismen og zionistene, da?

Nyhetsspeilet: – Nei, altså de misbruker mye makt fra kulissene så det er veldig viktig å fokusere på dem. Men da er det slik at det er noe som heter ADL – Anti Defamation League. De er etablert kun for formålet at hver gang noen retter et kritisk søkelys mot zionistene og deres maktmisbruk, da vil de rope tilbake anti-semittisme!, anti-semittisme! Jødehat! Det er sånn hva skal jeg si, populus vulgaris, de kan manipulere flokken til ikke å klare å holde begrepene klart fra hverandre”. (sitat slutt)

Dette var en viktig del av “anti-semittisme”-debatten mellom NRK og Nyhetsspeilet som helt og fullt foregikk på premissene til NRKs bakmenn i skepsis.no.

Hvis målsettingen til NRK var å bedrive folkeopplysning og ikke å la seg bruke som nyttige idioter for å fremme en agenda, hva kan da grunnen ha vært til at dette nøkkel-innholdet om zionister/jøder i sin helhet ble utelatt fra NRKs radio-program som hovedsakelig omhandlet anti-semittisme og Nyhetsspeilet?

Så må du istedet lese de utelatte delene her på Nyhetsspeilet for å kunne gjøre deg opp din egen mening. Er det ikke rart…?

arifkarim
arifkarim
Abonnent
Svar til  Hans Gaarder
13 år siden

Enig, hvis tullinger på NRK hadde (selv) gjort en grundig research på forhånd, istedenfor å bli nyttig idioter for skepsisbanden, kunne de ha klart å få til en mye virkeligere “folkeopplysning” enn så lenge:

“But it doesn’t end there. It wasn’t enough for the Zionist leaders to have aroused the wrath of G-d. They made a point of displaying abysmal contempt for their Jewish brothers and sisters by actively participating in their extermination. Just the idea alone of Zionism, which the rabbis had informed them would cause havoc, was not enough for them. They made an effort to pour fuel on an already burning flame. They had to incite the Angel of Death, Adolf Hitler. They took the liberty of telling the world that they represented World Jewry. Who appointed these individuals as leaders of the Jewish People?? It is no secret that these so-called “leaders” were ignoramuses when it came to Judaism. Atheists and racists too. These are the “statesmen” who organized the irresponsible boycott against Germany in 1933. This boycott hurt Germany like a fly attacking an elephant – but it brought calamity upon the Jews of Europe. At a time when America and England were at peace with the mad-dog Hitler, the Zionist “statesmen” forsook the only plausible method of political amenability; and with their boycott incensed the leader of Germany to a frenzy. Genocide began, but these people, if they can really be classified as members of the human race, sat back. ”
http://www.jewsagainstzionism.com/antisemitism/holocaust/gedalyaliebermann.cfm

” “The old ones will pass. They will bear their fate or they will not.”

Chaim Weizmann, the first president of Israel, made this Zionist policy very explicit:
The hopes of Europe’s six million Jews are centered on emigration. I was asked: “Can you bring six million Jews to Palestine?” I replied, “No.” … From the depths of the tragedy I want to save … young people [for Palestine]. The old ones will pass. They will bear their fate or they will not. They are dust, economic and moral dust in a cruel world … Only the branch of the young shall survive. They have to accept it.

Chaim Weizmann reporting to the Zionist Congress in 1937 on his testimony before the Peel Commission in London, July 1937. Cited in Yahya, p. 55.”
http://www.jewsagainstzionism.com/antisemitism/holocaust/index.cfm

“The religious Jews who by virtue of their faith, clearly contradicted Zionist nationalism, and who had lived peacefully with their Arab neighbors for generations, became unwillingly identified with the Zionist cause and their struggle with the Arabs. They requested the United Nations that Jerusalem be designated as a defacto international city. They appealed to the diplocatic corps assigned to Jerusalem — but to no avail. They were hence confronted with the choice of either becoming a part of the Zionist State, which diametrically opposed the interests of Jews as a religion, or abandoning the land of which their forefathers were the first Jewish settlers.”
http://www.jewsagainstzionism.com/zionism/history.cfm

Selvfølgelig må det overnevnte fakta “debunkes” av JDF, og her er deres forklaring på jødisk anti-sionistisk fenomenet:
“Jewish anti-Zionism has always been the most effective weapon in the hands of the enemies of Israel. Anti-Zionists are happy to quote the protests of anti-Zionist Jews that Zionism is apostasy and anti-Semitism. They omit other parts of these texts, which often show that they were based on fatuous fears, communist extremism, reactionary and oppressive religious ideas, and discredited racist biological theories. They neglect to note that the militant anti-Zionist Jews always represented a small and ever-shrinking minority, and that they today consist of a tiny handful of very vocal polemicists, whose views are magnified and echoed by anti-Zionist and anti-Semitic journals and Web sites. Writings of anti-Zionist Jews are often trotted out in revisionist (Holocaust denying) and neo-Nazi articles and Web sites, where they may appear alongside the writings of Adolf Hitler and the Protocols of the Elders of Zion, offered as spurious “proof” that the the philosophy on offer is not racist. ”
http://www.zionism-israel.com/his/jewish_anti_zionism.htm

Altså alle torah-jøder (ortodokse) som ikke ønsker / ønsket å bli en del av den sionistiske (antijødiske) nasjonalstaten Israel er igjen: antisemittier og holocaustfornektere :D Samme retorikk… ny forkledning ;)

« Forrige artikkel

Jehovas utvalgte under voldsangrep

Neste artikkel »

Nurnberg prinsippet og stjernekriger

93
0
Vi vil gjerne ha din mening. Fritt og anonymt.x
()
x