/

Ancient Aliens: Sesong 1

19.5K visninger
3 minutter lesetid
22

(Sist oppdatert: 13. september 2011). TV-kanalen History sendte i april-mai 2010 dokumentar­­­serien Ancient Aliens, Sesong 1. Sesong 1 består av fem episoder á 90 minutter. Kvaliteten er generelt høy, og det er oppsiktsvekkende at en Establishment TV-kanal sender en slik positiv vinklet dokumentar­serie. Velkommen til 7,5 timer introduksjon til ET/V-emnet (”De utenom­jordiske og oss”)!

I serien blir hele stjernegalleriet av berømte forskerforfattere innen ET/V-emnet intervjuet: Erich von Daniken, Giorgio A. Tsoukalos, David Childress, Buzz Aldrin, Robert Bauval, Graham Hancock, Bill Birnes, Chris Dunn, Dr. Steven Greer, George Noory, Linda Moulton-Howe, Peter Fiebag, Dr. Algund Eenboom, Philip Coppens, Dr. Uwe Apel, Rodney Dale.

Det svært positive og overraskende med denne serien er at perspektivet til de nevnte forsker­forfatterne er enerådende. Vi blir altså spart for latterliggjøringen fra det globale Skepsis-nettverket. Skepsis-nettverket har som direktiv å fremme et anti-konspirativt og naturalistisk verdensbilde, hvilket dermed ikke kan tillate ET/V-fenomener.

 

De fem episodene

 

1) The Evidence    (YouTube)

Evidens for fly: Saqqara-fuglen (Egypt), flymodeller i Tolima (Colombia), vamana-manualer (India), Kebra Nagast (Etiopias nasjonalepos), Ezekiel (GT).

Hvordan ble kjempemonolitter, fra 100-1000 tonn, kuttet, transportert og satt korrekt på plass i megalittiske monumenter? Libanon, Puma Punka (Bolivia), Sacsayhuaman (Peru), Machu Picchu (Peru), Egypt.

Diverse: Manna-produksjon, Paktens ark og radioaktivitet, Giza-pyramiden, Tesla.

 

2) The Visitors    (YouTube)

Kultivering av elongert hodeskalle verden over; Akhenaten; Dogon-folket (Mali); Zuni-indianerne (New Mexico). Mytologier om guder som kom til Jorden: kinesisk, sumerisk, gresk, hebraisk… Eldre illustrasjoner av astronautlignende drakter. Mikroliv på Mars? Panspermia-teorien. Har ET-gener blitt implantert i vårt DNA? Tidsreiser. Wormholes.

 

3) The Mission    (YouTube)

Sitchins teori: anunnakiene kom til Jorden for å finne gull, og trengte slaver til gruvene. Nytte­verdien av gull; verdsettingen av gull i alle eldre kulturer som ”gudenes metall”.

Nazca-mønstrene (Peru); ”the band of holes”; mystiske dyrelemlestelser; hybrid-eksperimentering i det gamle Egypt?; myter om mannlige guder som hadde sex med Jordens døtre; maya-kalenderen; hvorfor så mange eldgamle astronomiske observatorier verden over?; Bauvals Orion-teori; Cholula-pyramiden i Mexico: verdens største monu­ment; kornsirkel-mysteriet; krystallskallene; zoo- og jungelhypotesen; finnes ET-baser på Jorden eller Månen?


4) Closer Encounters    (YouTube)

Atomkrig eller kjernefysiske eksplosjoner: 1) Detaljert skildret i Bagavadgita; 2) høy radio­aktivitet i ruinene i Mohenjo-Daro (Pakistan); 3) Sodoma og Gomorra.

Dannelsen av Svartehavet rotes sammen med Noah-flommen. Spekulasjoner om Noah-flommen var naturlig kataklysme eller ikke. ET/V-opplevelser og UFO-kunst fra middel­alderen. Columbus’ opplevelse. Om Nuremberg UFO battle (1561). ET/V-opplevelser 1600-1800-tallet. “Founding fathers” of USA var positive til ET/V-idéen, og negative til kristen­dommen. Chaco Canyon-folket (New Mexico) og Orions belte. ”The Money Pit” på Oak Island (Canada). Paktens ark.

 

5) The Return    (YouTube)

SETI-prosjektet [til CIA/NASA-sponsede debunkeren Carl Sagan]; det planetsøkende Kepler-teleskopet; NASA-forskning; Battle of Los Angeles 1942; Foo fighters; Roswell 1947; britiske ET/V-erfaringer; myndighetene benekter ET/V-evidensen; Vatikanet (2008) sier OK til ET/V-emnet; konsekvenser ved offisiell anerkjennelse.

 

1900-tallet kunne ha vært bedre presentert

De som står bak produksjonen av denne serien er primært eksperter på Ancient Astronaut Theory (AAT). Selv om flere eksperter på ET/V-fenomener som er særskilte for 1900-tallet blir intervjuet, er det tydelig at produsentene av serien ikke har så godt grep på disse fenomenene, deres betydning og sammenheng med hverandre. Flere av de ET/V-fenomener som er særskilte for 1900-tallet – som kornsirkelmysteriet, mystiske dyrelemlestelser, bortført av de Grå osv. – er spredd over flere episoder fremfor å være samlet i episode 5. USAs innerste og høyeste statlige organ for å ta seg av ET/V-saker, Majestic 12 (1947-2000), nevnes ikke med et eneste ord [Wiki-artikkel: Majestic 12]. Avsløringene av monumentale artefakter på Månen og Mars, samt av liv på Mars, nevnes heller ikke. Produsentenes forhold til Carl Sagan og NASA er så naivt som det kan få blitt.

 

Avslutningsvis…

Hver episode er en ”bombe” av idéer, teorier, lite kjente fakta, myter, legender og anekdoter. De enkelte episodene er vanskelig å skille fra hverandre, og man kan undres hvor spesifik sammenhengen er mellom episodens tittel og innholdet. Det er lett å bli overveldet av de enkelte episodene. Det er antagelig også lett å finne et aller annet som man avviser, og som man så for egen del bruker til å avvise hele serien. Den beste holdningen er å betrakte hver episode som en buffét. Mens du ser på en episode bør du ha penn og papir i nærheten, så du kan skrive ned det du finner særlig interessant. Dette kan du så studere nærmere på egen hånd senere.

 

Se også anmeldelsene av:

Sesong 1 (sendt april-mai 2010): 5 episoder á 90 minutter.

Sesong 2 (sendt okt.-des. 2010): 10 episoder á 45 minutter.

Sesong 3 (sendt aug.-nov. 2011): 16 episoder á 43-44 min.

Sesong 4 (sendt feb.-mai 2012): 10 episoder á 43-44 min.

 

Kilder og ressurser

**********************************************

Rolf Kenneth Myhre

Rolf Kenneth Myhre fullførte bibliotekarutdannelsen i 1990, og arbeidet så som selvstendig næringsdrivende i seks år med å etablere og reorganisere små fagbiblioteker og arkiver. Deretter arbeidet han som medisinsk forfatter i seks år, fire av dem ved Rikshospitalet. Siden 2003 har han som privat forskerforfatter arbeidet med fokus på: 1) Bevissthetsparadigmet, åndsvitenskap; 2) Menneskets tidligere og nåværende erfaringer med ET/UFO-relaterte emner; 3) Enkelte US-sentrerte oligarknettverk som siden 1940-tallet har prøvd å styre verdenssamfunnet i en totalitær retning. I 2008 vant han Kolofons manuskonkurranse for ”Alternativ litteratur” med boken "Åndsvitenskapelige visjoner". I februar 2013 utga han boken "Menneskets historie: Integrasjon av Velikovsky, Sitchin og ZetaTalk", og i august 2013 kom boken "ET/V-erfaringer 1947-2013". Hans forfatternavn er Rolf Kenneth Aristos.

0 0 stemmer
Artikkelvurdering
Varsle om nye kommentarer
Varsle om
guest

22 Kommentarer
Nyeste
Eldste Mest populær
Inline Feedbacks
Vis alle kommentarer
trackback
11 år siden

[…] av Rolf Kenneth Myhre Kilde og les mer her carl a. h. r. i Tha […]

Tor Magnus
Tor Magnus
Abonnent
12 år siden

Hadde for en gangs skyld litt tid for meg selv og tenkte at jeg skulle se litt på AA for underholdningsverdien. Så med episode en under beltet kan jeg bare si at det er sjelden jeg frivillig har vært så irritert på tv’en…

Makan til feil, misforståelser og fri fantasi skal man lete lenge etter. En haug med usammenhengende steder og meninger slengt sammen i en gladelig suppe servert av folk som fritt synser og mener uten noe hold.

Fyren som var stenhugger virket som den mest oppegående av gjengen og kan ikke ha vært særlig glad over hva som ble sagt. Det som var interessant i hva han sa var at ingenting av det han så var umulig (noen av teoriene var han riktignok uenig i), bare at det ville kreve mye tid. Det er klart at mye av det som var presentert kan virke umulig for oss som alltid har det så travelt og lett kan gripe til teknologiske verktøy når noe skal bli gjort. Man kan jo bare lure på i dag hvor man kan veve og sy sammen genser på minutter hvorfor noen gidder å bruke måneder på å strikke en. Bare fordi vi idag ikke har motivasjonen for å gjøre noe betyr ikke at andre ikke har det.

Terningkast 1.

Tor Magnus
Tor Magnus
Abonnent
Svar til  Tor Magnus
12 år siden

And btw: “mannamaskin”? Puh-lese!

WilhelmG
WilhelmG
Abonnent
13 år siden

Trekker frem tråden igjen for å orientere at Giorgio Tsoukalos var gjest i 3 timer på Coast to Coast AM 21. januar. Alltid gledelig å høre veltalende og entusiastiske Giorgio, og enda mer gledelig – Ancient Aliens er i disse dager i ferd med å planlegge sesong 3! : )

BelzeBob
Abonnent
13 år siden

Rolf Kenneth

Greit nok. Kilder for at Sitchin badet i penger? Hmm… Sorry, kan ikke bevise dette. Klarer heller ikke å finne en liste over hvem som har/hadde kontorer på Rockefeller Center. Bra at du ser ut til å ta avstand fra Maxwell & Tsarion. (To gutter som sier Sitchin i annenhver setning…) Men Maxwell så ihvertfall på Sitchin som en slags læremester. …Men at Sitchin hadde penger tror jeg er sannsynlig. Han solgte nok en hel masse bøker og fikk godt betalt for å tale på konferanser osv.

Nåja. Dette er ikke av så enorm betydelse for meg. Syns bare det er på plass å puffe litt borti de som tror på Sitchin helt ukritisk. Du har sikkert sett på kritikken og er fremdeles av den mening at Sitchin er OK, og det er selvfølgelig din sak. Absolutt ingenting jeg hisser meg opp over. Vrient emne som krever masse studium er det også. Faktisk mer studium enn jeg selv vil bruke tid på. Skal ikke si noe mer om saken nå.

BelzeBob
Abonnent
13 år siden

Forsker

Jeg vet ikke hva yotameter er. Trykkfeil? Null treff på google. Vel, når det gjelder Sitchin har vi flere problemer. Den korte versjonen:

1. Sitchin har null kvalifikasjoner hva angår sumerisk. Heller ingen andre dokumenterte kvalifikasjoner/doktorgrader i forbindelse med emnene han skriver om med stor høytidelighet.
2. Andre som faktisk har kvalifikasjoner sier han er en bedrager. Hans tolkning av ord som “Niburu” f.eks er helt subjektiv. Tatt ut av løse luften, altså.
3. Sitchin nekter å svare på spørsmål og nekter (eh… nektet. Han er jo død nå) å møte til debatt.
4. Med noen få unntak er det ingen i forskermiljøet som engang vet hvem han er.
5. Men han har (hadde) kontor i Rockefeller-bygningen i New York og bader (badet) visst i penger.

I tillegg kan man si: er fyren en plante/cointelpro/lignende?

Hva er beskjeden han, Zeitgeist-gjengen, Jordan Maxwell o.a. kommer med? Joda, alle religioner er kun misforståelser med utspring i at noen slemme/snille astronauter kom ned hit en gang. Kristendommen f.eks er bortkastet. Altså: disse typene propagerer et ateistisk syn som passer NWO-gjengen veldig bra. De vil jo utradere alle religionene og erstatte de med sin egen.

Utdrag fra brev til Sitchin fra Michael S. Heiser med spørsmål som aldri ble besvart:

“1. Can you please provide transcripts of your academic language work, or an address to which I could write to obtain proof of your training in the ancient languages in which you claim expertise? I would like to post this information on my website, and would gladly do so.

2. Can you explain why your work on Genesis 1:26-27 overlooks so many obvious grammatical indications that the word elohim in that passage refers to a single deity (as demonstrated on this website)?

3. Can you explain why you did not include the comparative linguistic material from the Amarna texts that shows the Akkadian language also uses the plural word for “gods” to refer to a single deity or person (which of course undermines your argument that elohim must refer to a plurality of gods)?

4. Can you explain how your interpretation of the word “nephilim” is at all viable in light of the rules of Hebrew morphology? Can you provide any evidence that “naphal” has anything to do with fire or rockets, since you translate “nephilim” as “people of the fiery rockets”? In other words, can you bring forth a single ancient text where naphal has such meanings?

5. Can you produce a single text that says the Anunnaki come from the planet Nibiru – or that Nibiru is a planet beyond Pluto? I assert that there are no such texts, and challenge you and readers to study the occurrences of “Anunnaki” right here on this website. Here is a video where I show readers how to conduct a search online at the Electronic Corpus of Sumerian Literature website. There are 182 occurrences of the divine name Anunnaki. Please show me any evidence from the Sumerian texts themselves that the Anunnaki have any connection to Nibiru or a 12th planet (or any planet).

6. Can you explain why the alleged sun symbol on cylinder seal VA 243 is not the normal sun symbol or the symbol for the sun god Shamash?

7. Can you explain why your god=planet equivalencies do not match the listings of such matching in cuneiform astronomical texts?

8. Can you explain why many of your critical word meanings / translations of Sumerian and Mesopotamian words are not consistent with Mesopotamian cuneiform bilingual dictionaries?”

————————————————————-

Dette med at Elohim er flertall og ikke entall er gjerne et eksempel på disse vandrehistoriene som Sitchin og vennene hans har produsert.

Det er alltid noe meget suspekt med “forskere” som blånekter å svare på enkle og høflig formulerte spørsmål fra folk som prøver å forstå forskningen deres. Jeg stilte selv et par spørsmål til Sitchins “barnebarn” Michael Tsarion og de ble aldri besvart. Derimot fikk jeg bøtter med negativitet fra han og de fanatiske disiplene hans. Ikke angrip vår Messias! Ikke sett hans nye og kule og hippe lære i tvil! Du kjenner gjerne til mentaliteten.

——————————————————–

Degenerasjonen i den vestlige sivilisasjon har etterlatt et stort hull der kristendom, kultur, moral og sunn fornuft en gang var. Dette hullet er det Sitchin/Zeitgeist gjengen vil hjelpe NWO å fylle. Vi kan legge til Maitreya, Transcendental Meditasjon, Gaia-dyrkerne osv.
Folk må være obs på dette.

Mole
Mole
Abonnent
13 år siden

Da et rekognoseringsfly under Annen verdenskrig observerte en UFO, skal Winston Churchill ha bestemt at hendelsen måtte holdes skjult i minst 50 år. Statsministeren fryktet panikk og minkende støtte til kirken dersom offentligheten fikk vite om mysteriet.
http://www.aftenposten.no/nyheter/uriks/article3757961.ece

Mike Cechanowicz
Forfatter
14 år siden

Nå har jeg sett gjennom alt og er positiv overrasket når det kommer fra history channel. Evidensen er klar!

En fin film serie for skeptikere og nybegynnere

Ann
Ann
Abonnent
14 år siden

Takk for link til denne serien, det er godt det kommer på YT da jeg er totalt avvendt fra TV’n. Jeg har skrevet en lengre kommentar til episode 1. antagelig for lang… Bær over med meg :)

Det er interessant å se at det jeg har først tenkt og undret meg over, siden lest i en bok som heter “The lost teachings of Atlsantis” også stemmer med det forskere finner. Regner med at mange er ukjent med boka jeg her refererer til, og det forstår jeg veldig godt, faktisk kan jeg ikke huske hvordan jeg “fikk nyss” om den, men jeg søkte lenge på web’en og fant kun E-bøker til en pris som var noe over det jeg kunne ta meg råd til, så når jeg gjorde ett siste forsøk fant jeg boka gratis og da lastet jeg den ned, og nettstedet der jeg fant den har jeg aldri funnet igjen.
Som sagt, dette dette er interessant så nå er det episode 2 :D

smurfen
Redaksjonen
Svar til  Rolf Kenneth Myhre
14 år siden

Helt enig, blir bare patetisk og kritisere AA-Serien før en i det hele tatt har sett et sekund av den

For min del så er 8 timer gratis kvalitetsfilm god Smurfemat :D

Det blir litt som en julaften 2 :)

arifkarim
arifkarim
Abonnent
14 år siden

Jeg har sett denne filmen med samme navn:

Hva er forskjellen?

WilhelmG
WilhelmG
Abonnent
Svar til  arifkarim
14 år siden

Den filmen du viser til kan nærmest kalles en pilot for serien. Rent bortsett fra at det i utgangspunktet ikke var tenkt å bli en serie. Den ble laget som et selvstendig program, men i etterkant var seertallene og ratingene såpass gode at produsentene vurderte å gjøre en serie ut av det. Materiellet er naturligvis også mer enn nok omfangsrikt til å rettferdiggjøre en serie. Giorgio Tsoukalos har vært rådgivende under hele produksjonen, og på websidene til hans Legendary times vil man under forumet finne egne Ancien aliens tråder.

http://www.legendarytimes.com/

Det beste av alt er at det hviskes om en sesong 2…. :-)

WilhelmG
WilhelmG
Abonnent
Svar til  Rolf Kenneth Myhre
14 år siden

Har ikke sjekket ut det økonomiske aspektet bak produksjonsselkapet, her har jeg simpelthen vært altfor fornøyd med det serverte resultatet til å se etter bakenforliggende faktorer! :-)

Kan trolig avklares i Ancient aliens forumet om interessen er tilstrekkelig tilstede, der kan man f. eks stille spørsmålet direkte til Giorgio. Skulle heller ikke forundre meg om dette fremkom i Coast to Coast intervjuet med Giorgio umiddelbart før AA serien ble sendt, og kanskje finner jeg det for godt å høre gjennom intervjuet igjen.

Rolf Kenneth, med dine interessefelt _må_ du nærmest tegne et streamlink abonnement på Coast to Coast AM, der får du 2 timer kvalifisert samtale rundt alle disse emnene hver eneste dag. Personlig mener jeg den 50lappen pr mnd er de best anvendte pengene jeg overhodet bruker. Om du er ukjent med C2C, sjekk youtube, ligger endel ute der også.

For eksempel:

http://www.youtube.com/watch?v=qLqswdHhZRc

smurfen
Redaksjonen
14 år siden

Meget bra Rolf :-D
Har sett hele Ancient Aliens The Mission på H. C og den er overveldende bra :)

Gleder meg til og kose meg med resten av serien i helgen og som du sier så slipper man idiot bemerkninger fra hjenevaska/skada Skepsis folk :)

Bjørn Christer
Abonnent
14 år siden

Flott at du linker dette på speilet Rolf! :)

Alle episodene kan også lastes ned på Pirate Bay i meget bra kvalitet.

Selv har jeg samlet sammen alt til en kjempestor playliste på youtube.
Kvaliteten er ikke like bra som dine linker Rolf, men det skal jeg oppdatere etter hvert.

Ancient Aliens 2010 [Complete]
http://www.youtube.com/user/BCTheTruthSeeker#g/c/8B08B3C09F0C45B5

« Forrige artikkel

Atomfysiker avslører enorm UFO-dekkhistorie

Neste artikkel »

Mens vi venter på Nivå 7-kataklysmene

22
0
Vi vil gjerne ha din mening. Fritt og anonymt.x
()
x