Tilfeldighets teoretikeres kode
Tilfeldighets teoretikeres kode

Det Norske Samfunnets Ortodoksi

6.3K visninger
3 minutter lesetid
66

Mange mener at alt trist og leit som hender i verden er basert på tilfeldigheter. De kalles Tilfeldighets Teoretikere. De henviser all elendighet til tilfeldighetenes spill. Det er aldri noen som skaper elendigheten. De vil ha bevis. Bevis som selvfølgelig de som står bak elendighet, selvfølgelig er lur nok og har makt nok til å sørge for blir destruert eller ikke etterlates. Og dermed for de som kalles Konspirasjons Teoretikere aldri er fullt ut mulig å fremskaffe. De må ofte basere sine antagelser på indisier.

Disse på nedlatende vis ofte kalt såkalte Konspirasjons Teoretikere, kaller ofte seg selv for Konspirasjons Forskere, og mener de går frem på litteraturvitenskapelig og vitenskapelige måter og benytter metoder innen statistikk blant annet, for å finne sannsynlighetene for at elendighet virkelig ikke er tilfeldigheter, som Tilfeldighets Teoretikerne hevder, men at det er planlagte og utførte operasjoner av skjulte nettverk av mennesker som søker å berike seg selv eller annet, samt for å finne indisier og beregne indisienes sannsynlighet for bekreftelse av deres arbeidshypoteser.

Media som premissleverandør for ortodoksien

Mange mener at media har blitt bare formidlere av maktens ene rette sanne lære. Mange mener å ha opplevd at deres meninger ikke blir satt pris på, og tillates å få komme frem i den offentlige diskursen. Dette er i tilfelle det er riktig til stor skade for vårt demokrati. Blant andre George Orwell hadde observert disse mekanismer.

På ethvert gitt tidspunkt finnes det en ortodoksi, et sett av ideer som man antar at alle rettenkende mennesker aksepterer uten å stille spørsmål.  Det er ikke direkte forbudt å si dette eller hint, men det er ikke noe man gjør.  Alle som utfordrer den herskende ortodoksi, oppdager at de bringes til taushet med forbausende effektivitet. En mening som går på tvers av det som er moderne, får nesten aldri en fair behandling, verken i den populære presse eller i de intellektuelle tidsskrifter.
Kilde/Forfatter: George Orwell

En av Nyhetsspeilets observante  lesere og mest aktive bidragsytere sier det slik her:

“Avisen [Dagbladet] er politisk styrt og det er debatten også, bare dem “rette” kommentarene blir stående sånn at allmenheten som leser bloggene skal tro at dette er snittet av det folk mener om den og den og den saken.”
Smurfen

Om smurfen har rett, så om leserne kan samle hva slags tema som blir slettet (gjerne kopi av det slettede innlegg) og sensurert hos mainstream media i kommentarfeltet under, så vil det etter hvert danne seg et veldig klart mønster, som kan ved vitenskapelige statistiske metoder, påvise at der virkelig er en agenda hos mainstream media, som noen av våre lesere mener finnes.

Akademias manglende skepsis

Noen innen akademia er også veldig skeptisk til mange ting våre lesere er opptatt av. Akademia som skulle forske, og være vitenskapsfolk, uhindret av makten, skulle forske – sette sammen bitene av beviselige sannheter og konkrete tall og data, på omsorgsfull og ansvarlig måte, etter strenge vitenskapelige prinsipper og etiske normer, skulle de i teorien komme frem med sine funn – for almenhetens beste, og ikke til beste for noen elitære miljøer, eller for det miljø som bevilger dem penger; det politiske miljø. Det er ikke politikere som betaler deres lønn, det er hvermannsen.

Der er også egne statsbetalte akademiske miljøer som driver en ‘krig’ mot Nyhetsspeilets leseres form for skeptisisme. Hvorfor er det også slik at påståtte skeptikere, aldri er skeptisk til hva Nyhetsspeilets redaksjon og lesergruppe er skeptisk til? Hvorfor er aldri disse ‘skeptikere’ skeptisk til makten og mainstream media, og aldri tar opp utidig maktutøvelse som del av sin skeptisisme?

Har det noe med at de er betalt av det offentlige, og de er utdannet i den ‘ene rette lære’ om hva skeptisisme er av det offentlge?

Takk til Jan Aage for funnet.

PS: Nyhetsspeilet er politisk og religiøst helt uavhengig. Nyhetsspeilet mottar overhodet ikke offentlig støtte, slik at Nyhetsspeilet ikke trenger å ta hensyn til det offentliges krav til dem som mottar støtte. Nyhetsspeilet er ikke reklamefinansiert, slik at de ikke trenger å ta hensyn til annonsørene heller. Nyhetsspeilet baserer hele sin eksistens på gode menneskers finansielle støtte, som med det har sagt ifra at de ønsker Nyhetsspeilet som et alternativ i Norge.

J.Johansen

Forfatteren er sjømann; ”Recte faciendo neminem timeas” .........................
Artikkelen er Copyright © J.Johansen 2008-2013 .........................
"Du blir ikke en 'dissident' bare fordi du bestemmer deg for en dag å starte opp denne mest uvanlige karriere. Du blir kastet inn i det ved din personlige ansvarsfølelse, kombinert med et komplekst sett av ytre omstendigheter. Du er kastet ut av de eksisterende strukturer og plasseres i en posisjon i konflikt med dem. Det begynner som et forsøk på å gjøre arbeidet ditt godt, og ender med å bli merket som en samfunnsfiende." Vaclav Havel
...........

Vennligsinnede må gjerne legge meg til sitt Facebooknettverk:
Facebook

http://www.riksavisen.no/
http://www.dissident-net.info

0 0 stemmer
Artikkelvurdering
Varsle om nye kommentarer
Varsle om
guest

66 Kommentarer
Nyeste
Eldste Mest populær
Inline Feedbacks
Vis alle kommentarer
Najam Samiuddin
Abonnent
14 år siden

Israel-kritikk er jødehat, sier prankeren, som lurte NS, på freakforum, tilknytt NTNU
http://www.nyhetsspeilet.no/2010/03/en-varsler-advarer-om-tankekontroll-mot-massebefolkningen/

Også Asbjørn Dyrendal og Skepsis gruppe har tilknytning til NTNU.

Kanskje NS burde ta en artikkel om hva slags ledelse som er på NTNU, hvor all israel-kritikk de mener er jødehat, alt Israel gjør er bra. Hvorfor lærer de det der da

skal ingen andre enn dem få lov å si noe i Norge?
Allah Akbar

Najam Samiuddin
Abonnent
Svar til  Najam Samiuddin
14 år siden

Krigen mot NS fortsetter fra freak og skepsis. Asbjørn Dyrendal, også fra NTNU som prankeren fra the freaks, oppfordres til å ha fjernet Nyhetsspeilet av sine venner i departementet.

Asbjørn Dyrendal sa 01. Mars 2010, 15:01:24:
“Håper også de har sendt brev til departementet. Mange gamle venner der som trenger noe å le av.”
http://skepsis.no/forum/index.php/topic,362.msg9647.html#msg9647

En av Dyrendals sans. elever Jan-Erik sa 10.03.2010 kl. 09:52:13
“Hvorfor, akk og ve, hvorfor er det fortsatt slik at vi ikke har klart å bruke teknologien og makten vår til å kvitte oss med disse menneskene/meningene?

Inntil Asbjørn får fingeren ut og tatt en telefon til “noen som kan ordne opp i dette”, får vi bare fortsette med langdryge diskusjoner med halvgalninger som kun er i stand til å se argumenter og data som understøtter det de allerede har bestemt seg for.”
http://skepsis.no/forum/index.php/topic,704.msg10255.html#msg10255

Allah Akbar

Uenur
Uenur
Abonnent
Svar til  Najam Samiuddin
14 år siden

Ja-ja.Enten de leker “har mye makt”,eller skulle ønsket at de hadde det,og faktisk helt uten omsyn til hva saken skulle omhandle,så fryser jeg langt nedover ryggen ved tanke på at de er mennesker med et sånt syn på opposisjon som kanskje skal styre landet framover. Kan de muligens være såpass blinde at de virkelig ikke ser at de i så fall legger kortene med bildesiden opp,og begår en helt ekte konspirasjon i mot nyhetsspeilet,og på den måten gir oss rett…. Velger vel heller å satse på at de slo en ny spøk,og i så fall er det jo hyggelig å se at de har såpass humoristisk sans,men foreløbig bare på andres vegne-vel å merke.
Om Asbjørn Dyrendal skulle være så dum,at han virkelig skulle lykkes med,og mene alvor med å fjerne Nyhetsspeilet. -Da får han i særdeleshet mye å gjøre når han skal tilbakevise at Nyhetsspeilet har vært utsatt for en konspirasjon,og derfor er nedlagt.-Men jeg antar han spiller sjakk,og er vant til å se mer enn til kun neste trekk,og at det vil bli forsøkt en annen variant,med disse håpløse uttalelsene som avledningsmanøver.

Kjetil S
Skribent
Svar til  Najam Samiuddin
14 år siden

Najam

Det du viser til her fra Skepsis er sarkasme og ironi. Ikke direkte oppfordringer.

Uenur
Uenur
Abonnent
Svar til  Najam Samiuddin
14 år siden

Er det sånn det er ja! ja da er Jens antisemitt i dag da,for jeg hørte helt tydelig at han fordømte de nye Israelske bosetningene på Vestbredden. Det har vel gått over til i morgen tenker jeg.

Litt alvor.Det er som det har vært,håpløst å kritisere den israelske stat,om du ikke sitter i flertall av de rådende myndigheter.Stemplingen som antisemitt kommer som bestillt-tvert! Er man så uheldig at man kommer til å nevne uforvarende at en person er av jødisk herkomst,så er resten av innholdet i det du skrev verdiløst.Du er da antisemitt.må vite.
At NTNU tilknyttete personer også finner det for godt å bruke samme taktikken,bare bekrefter det jeg har hatt mistanke om lenge;at hvem som helst kan bli tilknyttet NTNU…..

baugen
baugen
Abonnent
14 år siden

En forbausende kommentar til de ti bud er lagt under Edvard Casey artikkelen I “BEVISSTHET”

Lise Tollefsen Slembe
Anonym
14 år siden

Er det så vanskelig å forstå da Beamer? Hvordan det norske samfunn med den falske kristendoms religionen vi er oppfostra på, gjemmer seg bak lover og regler istedet for å gi kjærlighet til de svakstilte i vårt samfunn?

Og regjeringer og våre politikere (her i landet) har såvisst vært med på å fyre under på denne falske kristen DOMMEN vi tidlig ble inndoktrinert med gjennom skolens kristendomskunnskap som gikk på å følge de tid buds lover mer enn å vise medmenneskelig omtanke og kjærlighet ovenfor våre medmennesker. Etter mitt syn burde ordet: “kristendom” vært delt opp i to ord som kristen DOM. for er det noe annet med denne regelbundende kristendommen enn fordømmelser på fordømmelser da?

Hadde Jesus stått blant oss, hadde han nok sagt høylydt: “Kast alle disse reglene og lovene på dunken for det eneste dere skal tro på og følge er kjærligheten.”

Og jeg tror han også hadde foretrukket å gå inn på å en pub å formidle Guds budskap der blant mennesker av alle kategorier enn i en kirke.

Se bare på hvorden dette velsferdsamfunnet er bygget opp i vårt norske kristne samfunn! Man skal ha noe og være noe og helst vise seg som pengesterkt og vellykket skal man bli godtatt og akseptert der ute.

Det “velstandstandssamfunnet” våre politikere har bygget på gjennom en årrekke, er så visst ingen velstand for mennesket i dag men et evig jag og ullykke for mange, der illusjonsboblen om et liv i rikdom sprakk totalt når de fleste av oss våknet opp og forstod med hvilken motiv som lå bak på politikernes “flotte velstandssamfunn!”

Og mens menneske på menneske forgår i økonomisk elendighet og annen elendighet, sitter godtlønnende politikere der med hendene i kors og bind foran øynene og mesker seg i sin egen pengeoverflod og luksus.

Så denne menneskeskapte guden mange tilber i dag etter den vranglæren de har blitt oppfostra til å tro på, er en gud som er mer glad i penger. overfladighet og sitt eget ego enn kjærlighet, frihet og medmenneskelighet.

Kjetil S
Skribent
14 år siden

Hei Lise,

“… hva som i sannheten foregår av ortodoks fra våre godtbetalte “politikervenner” høyt der oppe i eliten”.

““Det Norske Samfunnets Ortodoksi” har nådd sine grenser.”

Jeg skjønner egentlig ikke hva du mener her. Hva legger du i begrepet “ortodoks”? Hva er det som “foregår av ortodoks”? Hvordan kan “ortodoksien nå sine grenser”?

Hadde satt pris på en utdyping.

Lise Tollefsen Slembe
Anonym
14 år siden

Det blir ikke mye skeptisisme mot Nyhetsspeilet den kommende tiden når folk fra facebook og andre internettsteder med link inn til NS blir gjort kjent med hva som i sannheten foregår av ortodoks fra våre godtbetalte “politikervenner” høyt der oppe i eliten! Og frotse i penger gjør disse arbeiderpampene fortsatt og hvem skal betale for dere frotsegilde?

10 poeng for de som klarer å svare rett!

Finansminister Sigbjørn Johnsen (Ap) må ifølge Dagens Næringsliv kutte revidert budsjett i vår med 1,3 milliard kroner som følge av rederienes skattefest etter seieren i Høyesterett.

http://www.dagbladet.no/2010/03/02/nyheter/innenriks/politikk/regjeringen/rederiforbundet/10661026/

Vi her på NS kan bare lene oss godt tilbake i stolen å vente på det helt store utbruddet av oppvekkede mennesker som vil samle seg i STOR protest mot urettferdighetene og sannheter som i en årrekke har blitt manipulert med av media.

“Det Norske Samfunnets Ortodoksi” har nådd sine grenser.

Lise

ubu
ubu
Abonnent
14 år siden

Nytt eksempel på at vi lever i et globalt-ikke-demokrati.

EUs lover om vitaminer og slikt, trer i kraft 1.mars.

Tilsetning av vitaminer, mineraler og visse andre stoffer til næringsmidler kan kun skje ved gitte betingelser. Den nasjonale godkjenningsordningen vil imidlertid videreføres inntil felles maksimumsgrenser er fastsatt i EU og gjennomført i norsk regelverk.

http://www.mattilsynet.no/portal/page?_pageid=54,40083&_dad=portal&_schema=PORTAL&_piref54_40088_54_40083_40083.artSectionId=5403&_piref54_40088_54_40083_40083.articleId=77751&navigation1_parentItemId=2021&navigation2_parentItemId=2021&navigation2_selectedItemId=4430

Hva betyr det for oss at det sitter noen i EU og bestemmer over mattilsynet i Norge, når vi hverken har valgt EU, eller disse som lager disse lovene?

Enhver interesert burde forøvrig umiddelbart skrive her for å være de første som får tilgang på informasjon fra mattilsynet.
http://www.mattilsynet.no/nyhetsbrev
ingen annen sted gir meg hyppigere oppdatering på NWOs ekspansjon.

Armin Bahrami
Forfatter
Svar til  ubu
14 år siden

Vi må samle våre eksperter og be om en dialog med mattilsynet. Det er flere som er sterkt kritisk til aspartam, leger som har avdekket store nevrologiske skader og plager, og andre homopater og naturmedesin forvlatere som advarer om legemiddelindustriens løpegutter som står bak direktivene som vil bannylse lett og billig tilgang til medesiner som faktisk fungerer.

Har det en effekt, så må du til en lege og betale konsultasjon og få en resept, når du like gjerne kan bestille det og få det i posten.

hvem leker gud over naturen? Legene må innse at paradigmet deres er i ferd med å bli fullstendig unødvendig. Istedenfor å inse at alt de har studert og trodd de siste 20-30 årene er feil, unnlater de å se op “usedvanlig vitenskap”. De fortsetter å opprettholde det dødelige paradigmet deres ved å gå tilbake å små justere, skylde på noen trøbbelmakere, utsette døden, og fortsette å lage medesiner som dreper fler enn de helbereder.

I et lykkelig samfunn med glade mennesker, er det rart å se at vi skaper en legemiddelindustri som ikke tørr å innrømme sine feil, for vi nærmer oss paradigme krise, på tide å tenke nytt.

http://www.nyhetsspeilet.no/2009/08/nyhetsspeilet-tv-kampen-om-maten-har-begynt/

ragnaR
ragnaR
Abonnent
14 år siden

Satanismen og ateismen går helt til topps i departmentet og på NTNU

Asbjørn Dyrendal
Administrator

Sitat fra: Jan-Erik på I dag kl. 15:01:24
Forøvrig et veldig kult bilde av Asbjørn… :-)

Sv: Nyhetsspeilet
« Svar #201 på: I dag kl. 16:55:24 »

Det var rent nostalgisk: Så langt hår hadde jeg en gang i tiden…

Og søtt av dem å vie meg litt oppmerksomhet. Etter en hel dag i møter var det en oppmuntring. Håper også de har sendt brev til departementet. Mange gamle venner der som trenger noe å le av.

(Ellers er jeg stygt redd for at universitetsledelsen allerede er nokså klar over bloggen og skeptikervirket. Jeg har fått mye ros for det.)
Asbjørn Dyrendal, Administrator

http://skepsis.no/forum/index.php/topic,362.msg9652.html#msg9652

Satanistiske ‘dyr’ som ‘Dyr’endal skal bindes, og dem og deres ideer ikke slippes i fri dressur i samfunnet. ‘Dyret’ i åpenbaringen har fått holde på for lenge. De skal presses tilbake og bindes igjen av åndsmakt.

Johannes Åpenbaring
6.4 Og det kom fram en annen hest, som var flammende rød. Han som satt på den, fikk makt til å ta freden bort fra jorden, så folk skulle slakte hverandre ned; og det ble gitt ham et stort sverd.
6.7 Da Lammet brøt det fjerde segl, hørte jeg det fjerde vesen rope: «Kom!» 8 Da så jeg en gulblek hest. Rytterens navn var Døden, og dødsriket var i hans følge. De fikk makt over fjerdedelen av jorden, så de kunne drepe med sverd, hungersnød og pest, og ved hjelp av jordens villdyr.
6.12 Og jeg så Lammet åpne det sjette segl. Da kom det et stort jordskjelv. Solen ble svart som en sørgedrakt, hele månen ble som blod, 13 og himmelens stjerner falt ned på jorden som når umodne frukter drysser av et fikentre i storm. 14 Himmelen delte seg og rullet seg sammen som en bokrull, og hvert fjell og hver øy ble flyttet fra sitt sted. 15 Kongene på jorden, stormenn og hærførere, de rike og de mektige, hver trell og hver fri mann, alle gjemte seg i huler og mellom berghamrer

8.13 Da så jeg en ørn, som fløy høyt oppe under himmelhvelvet, og jeg hørte den rope med høy røst: «Ve, ve, ve over dem som bor på jorden, når de tre siste englene lar sine basuner lyde.»

13.5 Det ble gitt dyret en munn som kunne tale store og bespottelige ord, og det fikk makt til å holde på i 42 måneder. 6 Da åpnet det munnen for å spotte Gud og begynte å håne hans navn og hans bolig, ja, alle som bor i himmelen. 7 Det fikk også lov til å føre krig mot de hellige og vinne over dem, og det fikk makt over hver stamme og hvert folk, hvert tungemål og hver nasjon. 8 Og alle som bor på jorden, skal tilbe dyret, alle som fra verdens grunnvoll ble lagt, ikke har fått sitt navn skrevet i livets bok hos Lammet, som ble slaktet. 9 Den som har ører, hør dette! 10 Den som skal i fangenskap, han må gå i fangenskap! Den som skal drepes med sverdet, han må dø for sverd! Her gjelder det at de hellige holder ut og har tro.
13.11 Da så jeg et annet dyr; det steg opp av jorden. Det hadde to horn som et lam, men talte som en drake. 12 All den makt det første dyret har, bruker det andre dyret etter oppdrag fra det første. Det får hele jorden og dens folk til å tilbe det første dyret – det som hadde fått sitt banesår leget. 13 Det gjør store under, lar til og med ild falle ned fra himmelen på jorden, like for øynene på folk. 14 Det forfører dem som bor på jorden, med de tegn det får makt til å gjøre i dyrets tjeneste. Og det sier til jordens folk at de skal lage en billedstøtte til ære for dyret – det som var såret med sverd, men livnet til. 15 Det fikk makt til å blåse liv i dyrets bilde, så det til og med kunne tale, og til å la drepe alle som ikke tilbad dyrets bilde. 16 Det sørger for at alle – små og store, rike og fattige, frie menn og treller – får et merke på sin høyre hånd eller på pannen. 17 Og ingen kan kjøpe eller selge uten å ha dette merket: dyrets navn eller det tall som svarer til navnet. 18 Her trengs det visdom. Den som har forstand, han får regne ut dyrets tall! For det er et menneskes tall, og tallet for det er 666.

Najam Samiuddin
Abonnent
Svar til  ragnaR
14 år siden

Det forklarer hvorfor norgesamfunnets ortodoksi er som den er. Om det er riktig at satanisme og ateisme går helt til topps i norges departement og akademisk institusjoner.

Vent å se. Før eller siden kanskje hovmod forfaller?

Allah Akbar.

baugen
baugen
Abonnent
14 år siden

Hvordan man hjernevasker en nasjon —forklart av KGB ekspert!

Det skjer i 4 stadier!

(I USA er vi nå godt inn i #3:)

Najam Samiuddin
Abonnent
14 år siden

Forfatteren nevnte noe om statsfinansierte folk som så jeg ble nysjerrig og sjekket opp noe.

“Asbjørn Dyrendal (født 1965) er en norsk religionshistoriker som er førsteamanuensis ved Institutt for arkeologi og religionsvitenskap på NTNU.
Dyrendal har internasjonalt ry som ekspert på satanisme, og leder en forskergruppe om dette fagfeltet. Han har utgitt en rekke skrifter om nyere religiøsitet og blir mye brukt som kommentator i media.
Asbjørn Dyrendal er aktiv medarbeider i tidsskriftet Skepsis og redigerer nettversjonen av bladet”.(wiki)
http://www.ntnu.no/arv/ansatte/ad/

Når en ser dette bildet av ham, kan en sjønne at han arbeider med en bok med tittelen ‘The Invention of Satanism’, altså mener han at satanister ikke finnes.
http://oslopuls.aftenposten.no/multimedia/archive/00024/keep_of_kalessin_a11_24114d.jpg

Under publisering:
Satan and the Beast. The Influence of Aleister Crowley on Modern Satanism.
Aleister Crowley and Western Esotericism.

Her har han gitt oppgave til sine studenter på NTNU om å studere og hetse åndelige miljøer, og som er besvart her:
http://skepsis.no/blog/?p=3025
Han lærer unge elever å legge annerledes tenkende for hat og liten respekt. Lag kopi av denne side (pdf) som jeg har gjort, og legg ved til Kunnskapsminister som vedlegg (om de tar den ned)..

Hans (eks?) studenter eller de som idoliserer læreren henger ut og legger for hat navngitte personer på skepsis sider og blogger, som her.
http://sensurspeilet.blogspot.com/

Det er grunn til å tro at det er tidligere studenter av Asbjørn Dybendal som prøver å hevde seg og få ros av sin lærer i skepsis, og ‘hvordan hate alle som ikke tenker som oss’, det vil si alle som ikke er satanister eller ateister; de som er tro mot Allah og Profeten.

http://www.skepsis.no forumet og bloggen ser ikke en muslim, ikke en eneste jøde, ikke en eneste kristen, selv ikke en budhist, men masse sionister/ateister. De har en politisk/ideologisk agenda ser det ut som.

Hvordan er det norske skattepenger benyttes til?

Noen bør varsle Kunnskapsminister om at akademikere på statslønn og universtitetets ressurser blir brukt til å forfølge annerledes tenkende og troende. Også at unge studenter blir opplært på universitetet til å hate og forfølge annerledes tenkende, som denne link og skjermdump viser. Dette må anses å være et overgrep av unge, av de foresatte ved universitetet.

“Skal forsøke å huske denne når jeg er tilbake fra diverse jobbing på torsdag. Men ellers blir det mer og mer tydelig at jeg vil ha en dyktig masterstudent eller tre til å ta for seg denne materien. begrenset hva man rekker over.”
Skjermdump: http://stashbox.org/v/809214/DyrendalZion2012.png

Kanskje samtidig be Kunnskapsminister om å få en stilling i akademia som skal granske skepsis- og satanistmiljøet.

Redaksjonen
Skribent
Svar til  Najam Samiuddin
14 år siden

På grunn av alvorligheten i disse påstandene over, til en sak som synest å seile opp utenfor vår kontroll, så ville Redaksjonen sjekke at det virkelig forholder seg som Najam Samiuddin i kommentaren over sier.

Redaksjonen bekrefter å ha sjekket linkene i denne kommentaren fra Najam Samiuddin, og de stemmer. Det eneste som kanskje ikke stemmer, er at bildet som er nevnt muligens ikke er av Dyrendal, men en av hans heavy metal idoler, uten vi kan si det sikkert.

Vi har lagt målene for linkene for nedlasting her for dokumentasjons formål:

Skjermdump, bruke og inndoktrinere unge elever til sin agenda:
http://www.nyhetsspeilet.no/wp-content/uploads/2010/03/DyrendalZion2012.png

Dyrendal; Studentøvning om Nyhetsspeilet
http://www.nyhetsspeilet.no/wp-content/uploads/2010/03/Studentøving-om-nyhetsspeiletDyrendal..pdf

Fakta ser ut til å stemme. Øvrige meninger må stå for kommenterens egen regning.

Dette må anses å være en svært alvorlig sammenblanding av roller for en offentlig ansatt. Dette bør få konsekvenser for de offentlige ansatte som oppfordrer til og legger for hat og ringeakt mennesker av en annen tro og religion enn dem selv. Om noen skulle ha oppildnet slikt hat hos noen som er i mental ubalanse, så kan det få uante konsekvenser. Vil dermed tro at de også vil måtte stå til ansvar for eventuell vold mot mennesker de bevisst har inspirert og bygget opp slikt hat mot hos sine unge elever.

Vi vil anta at terrorlovene kan komme til anvendelse. Det får bli politiets oppgave å ta seg en prat med de mest hatefulle, for å sjekke ut om de er voldelige.

Fakultetsleder eller rektor ved NTNU bør varsles.

Quark
Quark
Abonnent
Svar til  Redaksjonen
14 år siden

Hvorfor mener dere at nyreligiøse trender og sosiale internettmedia ikke skal studeres av universitetene. At Dyrendal studerer satanisme på linje med andre ting er ikke rart. Tvert imot er det innenfor hans arbeidsoppgaver på NTNU som religionshistoriker.

Ingenting å bli fornærmet over, snarere en bekreftelse på at noen gir dette nettstedet litt tyngde innen sitt felt.

Jeg ser ingen kobling mot zionister så det hadde jo vært interessant å vite hvor dere får den påstanden fra. Heller ikke noen oppfordring til hat (noe jeg forøvrig fant på denne nettsiden for et par dager siden med klar oppfordring til sabotasjeaksjoner og henrettelser av påståtte Bilderbergere).

smurfen
Redaksjonen
Svar til  Quark
14 år siden

Raskt på plass for og forsvare den autoritære guden din Kvark ;) ?
At der er noe alvoligt sykt i hodet på Asjørn Dyrendal kan ingen benekte
Han er våres ansatt, det er vi som betaler lønna hans og som er hans arbeidsgiver
Fortell meg hvilken annen arbidsgiver som ville godtatt en sånn oppførsel av sin ansatt?
En ansatt som bruker hele tiden sin på og latteligjøre og håne arbidsgiveren sin som gir han fet lønn ??
Joda man kan trygt si han er en Djevel og ikke et menneske, empati og kreativitet er byttet ut med ondskap og psykopati
Hva faen er det for noe blank løgn du serverer nederst Kvark?
Når du juger der så kan man anta at alt annet du serverer på speilet også er blank løyn!
Det sto da virkelig quislinger som er nyaktig det samme den norske stat selv gjorde med quislinger på Akerhus Festning
Etter Norsk lov så er vi forplikta og bekjempe dem som vil overgi vår nasjon til en annen makt eller inlemme den i en annen nasjon
Det var seff en meatafor, men kan fort bli virklighet vist dem gir bort vår nasjonale selvråderett og demokrati til EU som vi sa nei til eller en global klimaregjering
Du får heller bruke tid på Facistbook grupper som : drep Viggo Kristiansen som har over 10 000 medlemmer, lignende grupper mot Mulla Krekar og muslimer osv ….
På Jan Simonsens zionist blogg så det vel ca 90% rene hat kommentarer og drapstrusler mot muslimer, Mye og ta tak i vist dette er noe du virkelig ånder for Kvark ;)

Nå bunner vel alt dette ned i Rudolf Steiners ideologi som er vasket inn i hodene på Dyrendal, Støre, Stoltenberg og en hel rekke andre gjennom Steinerskolene
Jens Stoltenberg la grunnlaget for sin statsministergjerning i et tidligere liv sier Rudolf Steiners
Reinkarnasjon og kosmisk åndlighet er svaret, Rudolf mener at livet er en læreprosess gjennom utalige reinkarnasjoner, derfor har han starta Steinarskolene via sine samlede verk som utgjør over 350 bind for og hjernevaske sine elver så dem ikke tenker annerledes, for at den evige lære skal bli så effektiv så mulig så må all tanker være like så ikke reinkarnasjonene tar lenger tid en nøvendig
Kreativitet, nyskjerrighet, fantasi, sannhetsøking osv er ting som vil avspor den evige rette lære i reinkarnasjonene som igjen ødlegger den kosmiske utviklingen av hver individ
Så Dyredal er nok ikke noen blodryppende barnespisende satanist, han er bare en nyttig ukritisk idiot for sine oppdragsgivere akkurat som disiplene sine i den antiskeptiske ironiske skepsis sekt/bloggen hans.
Rart at dem har så liten selvinsikt at dem ikke ser at dem kvakler i samme takt i en patetisk blogg
Det hele minner litt om da Jensemann “vant” valger i fjor, hundrevis av Ap slaver roper taktfast og demonisk med slørettte blikk til sin leder : fire nye år, fire nye år, fire nye år osv
Nå skal jeg ikke dra den for langt, men ville ikke forundre meg om at fire nye år spilt baklengst ville fått en helt annen betydnig…

Som en klok tegneseriefigur sa engang, når alle tenker likt er det ingen som tenker, når ingen tenker kan man heller ikke utvikle seg ;)

Vel nå er det jo stor generell enighet om at kvarker ikke kan eksistere fritt, men det er forsatt ikke forsent og begynne å være sketisk og kritisk til autoritære personer før en pluslig våkner opp en plass man ikke klarer og komme seg ifra kvark :)

http://www.dagbladet.no/2010/03/01/magasinet/steinerskolen/skole/pedagogikk/litteratur/10648100/

Quark
Quark
Abonnent
Svar til  Quark
14 år siden

Jeg synes dette er godt sagt:
“Som en klok tegneseriefigur sa engang, når alle tenker likt er det ingen som tenker, når ingen tenker kan man heller ikke utvikle seg”

Holdningen til folk som ikke tenker “riktig” her på NS viser at dette ikke er et sted for selvstendig tekning eller diskusjon.

Ellers kjenner jeg ikke Dyrendal, men jeg kan masse om fysikk og vitenskap. Det ser jeg ikke er spesielt velkomment her. Resten av vaset ditt gidder jeg ikke å lese.

Kjetil S
Skribent
Svar til  Quark
14 år siden

Quark

“Ellers kjenner jeg ikke Dyrendal, men jeg kan masse om fysikk og vitenskap. Det ser jeg ikke er spesielt velkomment her.”

Ikke la deg forlede. Jeg tror relevante saksopplysninger alltid er interessante for de mange her inne som faktisk har som mål å øke sin innsikt, ikke bare kultivere allerede sementerte oppfatninger. Dyrendal er uinteressant for meg. Fysikk og vitenskap er i aller høyeste grad interessant. Derfor setter jeg pris på innspill fra deg, vel og merke om de inneholder informasjon av verdi.

Quark
Quark
Abonnent
Svar til  Quark
14 år siden

Hyggelig å lese Beamer, men jeg har gått i tenkeboksen. Det er grenser for hvor mye energi jeg vil legge i et nettsted der jeg før eller senere vil bli avfeid som skeptiker eller for å være kjøpt og betalt.

Når man blir forbanna på tull, som jeg ble her om dagen, kan det man like gjerne unngå det. Da føler man seg bedre. Et nettsted blir veldig mye hva moderatorene vil ha det til å bli.

Sigr Huginsson
Forfatter
Svar til  Najam Samiuddin
14 år siden

Nå må man ikke blande kortene for mye.
Det bildet du viser til er av Arnt Ove Grønbech.
Arnt er musikker og spiller fantacy-metal og deltok i MGP.
Han er heller ikke satanist.
http://no.wikipedia.org/wiki/Arnt_Gr%C3%B8nbech

Asbjørn Dyrendal er nok en sleip kar med uredelige hensikter, ingen tvil om det, men at han er satanist er heller tvilsomt.

Hans adferd strider med følgende:

“De ni sataniske synder”
3. Ensporet innstilling
5. Flokkmentalitet
6. Manglende perspektiv

“Jordens elleve sataniske regler”
3. Når du er på en annens område, opptre med respekt eller la vær å dra dit.

Men uansett: Nyttig info, og det er greit å vite hvem man har med å gjøre.
De fra “skeptisk” som spamer kommentarfeltene med søppel, er trolig ikke sionister, men heller nyttige idioter som dyrker autoritet og “grad”.
Dette er helt normalt innenfor høyskole miljøer. Sjekk HW forumet diskusjon.no “religion og livssyn”, så skjønner dere tegningen.

Lise Tollefsen Slembe
Svar til  Najam Samiuddin
14 år siden

Satanistmiljøer ja! Hvor kan man finne disse annet enn i et renspikka satanistmiljø? Satanistene finnes jo over alt blant oss og det beste er at de gjør seg svært synlig for de av oss som er oppvåkne nok og har et godt hjerte.

og det verste er at satanistene har spredd seg som pesten i vårt samfunn og verden generelt på rekorttid.

Min konklusjon:

Uansett det “beste” og det “verste” med disse satanistene som lever i pakt med ondskapen der ute, så vil de alle forgå i sin egen helvetes elendighet før eller siden.

smurfen
Redaksjonen
14 år siden

At debattene på DB blir styrt er ingen hemmlighet og det vil bare være en 3-4 gjengangere fra skepsis.no som vil benekte det
Slette fakta komentarer eller legg dem bakerst der ingen leser, propaganda putter vi fremst og mater på med tomler for og skape et falskt bilde noen kan tro på..
Jeg lagrer seff det som blir sletta av meg og andre og det som går igjen er fakta kommentarer som rokker ved main stream sannheten
Hovesaklig så er det vel dem som er skeptiske til vaksine, klimakrise, bombs for pice programmet osv som blir sensurert
For min del så er jeg bare glad for det siden da vet man at man har fakta i dem sletta kommentarene, hadde det vare vært tull så ville dem seff ikke sletta det men debunka det

Skrev en kommentar i dag som svar til skrekkvik og den forsvant på få min
Her er den:

massemorder-psykopat-smurfen? hmmm… den var ikke dum hehe
jeg tror jeg må den karatistikken dinn og lage ny profil :D
Det er kjempe bra at du viser mennesklige egenskaper, utifra svaret ditt så oser du av dårlig samittiget og det er bra :)
ja svinevaksinen reddet sikkket veldig mange liv he he
Et svinevirus som var mildere en en vanlig forkjølese
Hundrevis er allerede døde og en lang rekke alvorlige syke, enda er det bare få uker siden vaksineringen starta så omganget kan bli enormt
Siden du ikke kan historie så skal jeg nevne noen få som ville ha verdensherredømme, Hitler, Napoleon, alexander, Djengish og Kublai Kan, Romerene og en lang lang rekke til, hadde dem hatt samme teknologi som vi har i dag så hadde dem klart det
Du er ikke så oplyst, men seismisk ståling bruker dem til og finne lovende områder for oljeboring, kraftige lydbølger skytest ned i havbunnen og lager rystelser som blir avlest, det er en omdiskutert metode siden det kan skade livet på havbunnen, utstyret befinner seg i tusenivs av båter ellerede, det er bare og benytte Tesla frekvenz og få rette svingninger, på samme måte som en tilfører en huske en liten mengde energi i rett øyeblikk for og få stadig større fart, eller med hendene i et badekar for og få stadig større bølger så har en produsert et skjelv, nå sa jeg ikke at det var sånn det ble produsert, men sånn det kan ha blitt produsert, det fins seff en rekke andre muligheter, og det kan seff ikke utelukkest at det faktisk var et naturlig skjelv

9/11 unlot du og komentere seff siden du inså at jeg hadde rett som vanlig :)

Vel nå er det nå bare en gang sånt at jeg ser farer fremover og mørke skyer, du mener at alt er akkurat sånn som det alltid har vært
Jeg går forsiktig gjennom minefelt og tar mine forholdsregler, du tramper rett igjennom og mener det er ufarlig

Ha en fin søndag din grå firkanta tørrpinne :) he he

Armin Bahrami
Forfatter
Svar til  smurfen
14 år siden

Dagbladet har “red flagged” telefonnummeret mitt så de legger på med engang etter jeg ringer for å spørre om hvorfor de sensurerete debattens mest populære innlegg med flest stemmer. Jeg har 34 Screenshots med innlegg som har blitt fjernet, nettredaktøren har fått se halvparten og lovte å se på saken, men siden den gang, har tilfellene bare økt.

Dommedagbladet fortjener en fredelig og kreativ markering utenfor journliasthuset.

aurum14
aurum14
Abonnent
14 år siden

Det begynner å bli vanskelig å få kjøpt noe annet enn ferdigmat nå til dags.jeg har nå gått over til å kjøpe hele slakt og koke og steke både pålegg og middag selv.Tindved er den bæra som jeg fant ut at det er mest C vitamin i ,tar man i bruk naturen og dyrker det som er mulig av grønnsaker selv slipper man jo å kjøpe all driittferdigmaten som er i butikkene.mat som er dyrket biodynamisk eller økologisk er for meg å foretrekke.Det er jo utrolig hva som finns i naturen bare man lærer den å kjenne bedre.

Avregistrert
Avregistrert
Abonnent
14 år siden

Terje sier: “Så lenge redaksjonen vet hvem du er er det vel greit?”

Er det egentlig greit? Jeg mener det ikke er greit,fordi som jeg har skjønt er det skribentene som føler det som en belastning at noen anonyme tillater seg å sjikanere enkelte,både saklig og usaklig. Det er ikke veldig vanskelig å forstå at det ikke er noe særlig moro for artikkelforfatterne og de registrert med fullt navn å motta slikt fra anonyme.
Det man likevel bør være klar over er at Nyhetsspeilet vil ved å la seg endre pga debunkere som har ett mål,å endre Nyhetsspeilet,miste noe av sin troverdighet når man tar i bruk samme metoder som propagandaapparatet bruker for å herske og bestemme over og lage “sannhetsoppfatninger” i verden.
Nyhetsspeilet er ett år,og på god vei. Trodde man det ville være behagelig,komfortabelt og koselig å true eliten og dens agenda trodde man altså feil. Elitens opplærte mennesker av robotmainstream oppførsel vil selvsagt oppføre seg som de er programmert til å gjøre,med eller uten sensur om de ikke våkner opp. De hyler for sensur og ønsker NWO velkommen. Da kan man bare håpe at ikke redaksjonen lar seg lure,står imot presset og fortsetter som før,uten sensur,forsinkelse av innlegg som svekker troverdigheten for nye lesere og gir mulighet for Nyhetsspeilet å sile innleggene etter egne interresser,om redaksjonen gjør det eller ikke er uvesentlig om innleggene forsinkes,troverdigheten svekkes og det vil bli brukt mot Nyhetsspeilet for envher pris. Jeg mener derfor,av hensyn til Nyhetsspeilets omdømme at anonyme kommentarer er noe av det viktigste som finnes.

Dersom man ikke får være anonym vil jeg altså ikke kommentere mer.

Avregistrert
Avregistrert
Abonnent
14 år siden

Nyhetsspeilet er ett år,og allerede nå ønsker redaksjonen sensur og registrering akkurat som mainstreammedia? Det er ikke helt i orden.

Om så blir tilfelle ser jeg ingen grunn til å kommentere lenger.

Mange bra artikler her,men jeg forbeholder meg retten til å være anonym ved kommentering. Takk.

Terje
Skribent
Svar til  Avregistrert
14 år siden

Avregistrert sier: Mange bra artikler her,men jeg forbeholder meg retten til å være anonym ved kommentering. Takk.

Så lenge redaksjonen vet hvem du er er det vel greit?
Jeg synes det er feigt å kommentere uten navn men det er min mening. Jeg står får det jeg sier så er ikke redd folk vet hvem jeg er.

Lise Tollefsen Slembe
Svar til  Terje
14 år siden

Jeg liker din innstilling Terje.

Måtte flere tørre å hive av seg “sikkerhetsmaskene.”

Hilsen Lise

Ergon
Abonnent
14 år siden

I en så utsatt posisjon som Speilet er virker det fornuftig å innføre et slikt tiltak. Det blir sikkert færre som deltar, men kvaliteten heves tilsvarende.

Thor
Thor
Abonnent
14 år siden

Vi her inne som stiller spørsmålstegn ved hendelser(aka konspirasjonsteorier) sannhetsgestalten i mainstreams medias artikkler,det være seg politisk styresett(folkevalgte politikere)som med ett de blir valgt inn tar besluttninger over hodet til oss og lyver og vi godtar det..Biodiesel,et forsøk på å få renere avgasser,skulle BLI rimligere en vanlig Diesel,fabrikker til å produsere biodisel kom og ga arbeidsplasser..så kom AVGIFTSKÅTE politikere inn med en avgift på biodiesel,dyrere enn vanlig diesel..nedleggelse av biodieselfabrikken..Og de presterer og klemme inn en miljøskatt som vi skattebetalere må betale…Og hva med folk som har jobbet et helt liv,nedbetalt sin enebolig,og på sine eldre dager vil la sine sønner/døttre arve huset,penger mm som de selv har lagt til side..og at de som arver vedkommende må betale ARVEAVGIFT til STATEN,noen må sågar ta opp lån for å arve sine foreldre…Såvidt meg bekjent er ARV og skal VÆRE et PRIVAT annliggende mellom foreldre,sønner/døttre,barnebarn el andre…og ikke noe staten skal sko seg på..Og til Forumtrolla som bevist går etter det sterke kjønn som Lise,Monica og Singoella som tør å ta temaene opp for hva som er galt i det systemet vi har av helsevesen,politikk,mm..I tenkesettet sitt må disse forumtrolla ha et forvaklet forhold til sine respektive kvinner/koner,ala kast og bruk mentalitet,eller er det en gjeng rumpesniffere av eget kjønn? Og som Johansen skriver..hvorfor vi på Nyhetsspeilet som debaterer diverse temaer,ser skeptikere poffe fram som popcorn,men på skepsisbloggene sitter de alene for seg selv uten motsvar over innleggene deres…Var inne og sjekket sensurspeilet og fikk meg en god latter,alle forumtrolla samlet..helt enige i frimureriets ånd og ledelse..Ballongen med luft i,vil i de nærmeste årene bli fort tom for påståtte sannheter,se bare klimabløffen,som sunket i jorden..Kennedydrapet,9/11,diverse skapte kriger ,UFOer,aliens vil sakte men sikkert bli åpen for allmenheten og avsløringen av menneskene bak dem som fortvilt prøver å dekke over jævelskapen de står bak,debunker avsløringer etc..Flere og flere innsidere står fram med fare for eget liv om hva myndigheter skjuler for oss..Realiteter som teleportering,H2O motorer,antigravitasjon,energikilder fra partiklene rundt oss,vil legge Olje,vannkraft,atomkraft i grus for statlige inntjeninger..Teknologien er her, men de er livredde for å vise frem og ta i bruk ennå..Helseprodukter som blir nektet solgt osv av våre statlige myndigheter..Nyhetsspeilet er en torn i øyet på myndighetene,politikere som lirer av seg løgner så gjennomskuelige at det får meg til å le..Nyhetspeilet åpner øynene på nye som kommer inn og sprer det videre..Ta for eks: Knut Jørgen Røed,(det finnes ikke små grønne menn,bare bakterier..)eller liv på andre planeter,som han defilerer så sterkt om..Virkelig vil bli gjort til latter når avsløringen skjer..eller for å si det klart og tydelig:Liv på andre planeter,ufo, har eksistert lenge,lenge…det er egentlig ikke noen avsløring i hele tatt..Og jeg har fulgt Nyhetspeilet i tykt og tynt siden første tastetrykk på nettet,og gratulere Nyhetsspeilet med året:)..

Singoalla
Singoalla
Abonnent
Svar til  Thor
14 år siden

Ja mitt forslag om å kreve innsyn i bruk av våre skattepenger til å torturere, overvåke eller sabotere dissidenter, det synes jeg faktisk at vi skal følge opp, lage felles brev eller opprop eller noe slikt herfra. Dette tøvet med rikets sikkerhet, har vært brukt til å dekke så mange forbrytelser, drap og faenskap at det er på tide å få lettet på sløret, da forbrytelser skjer i med slikt dekke! Det vi betaler og finansierer, bør vi ha krav til å få vite om, ta en folkeavstemming, bedreviterne taper. La oss se hva de skjuler! La sannheten komme frem og still dem til ansvar om urett/skade er begått..

Armin hadde et opprop en gang, ang chemtrails, vet ikke hva som skjedde videre med det, men foreslår konkret at forslag som ser ut til å ha støtte i befolknigen lages opprop på. Dette er gratis, og vi kan da presentere en helt demokratisk og fin liste med underskrifter og støtte bak et evt forslag eller brev. Det går an å gjøre slike konstruktive ting her også, så kan det filmes og lages artikler på at oppropet og kravet overleveres til rette ansvarlige, det journalistikk av ypperste klasse og svært konstruktivt for endringer:-)

Du fikk sagt masse i ditt innlegg og jeg takker spesielt for dette, Thor:

Og til Forumtrolla som bevist går etter det sterke kjønn som Lise, Monica og Singoella som tør å ta temaene opp for hva som er galt i det systemet vi har av helsevesen,politikk,mm..I tenkesettet sitt må disse forumtrolla ha et forvaklet forhold til sine respektive kvinner/koner,ala kast og bruk mentalitet,eller er det en gjeng rumpesniffere av eget kjønn?

Vet du, noen av oss har tenkt og forstått noe av det samme, det kan ligge noe der..enten så har de et forkvaklet forhold til sine feminine aspekter mødre eller stakkars samboere, det å gå løs på kvinner med offentlig lynsjing slik, gjøres iallfall ikke av menn som fortjener noen ære! Enten så har de et oppdrag på oss, eller så hater de kvinner som har litt i hodet av både intelligens og kunnskaper + eller de er misunnelige, mener noen.

Jeg mener fremdeles at man bør kunne ha en rett til anonymitet, men jeg husker nå hvilke regler som har vært for dette i en del aviser.. noen aviser krever fullt navn, de som tillater anonymitet, tillater dette IKKE dersom man går i rette med en person.. dersom man navngir eller kritiserer en person, da må man stå med fullt navn! Det kan være løsningen?! En ide, muligens?

Mr Oslo
Mr Oslo
Abonnent
Svar til  Singoalla
14 år siden

Selv om man er uenig i en debatt, så betyr ikke det at jeg hater kvinner.
Bare til opplysning.

Kjetil S
Skribent
14 år siden

JJ skriver: “Har det noe med at de er betalt av det offentlige, og de er utdannet i den ‘ene rette lære’ om hva skeptisisme er av det offentlge?”

Jeg tror det er langt mer komplekse og subtile krefter i sving. Først og fremst handler dette om trossystemer. Alle mennesker har trossystemer som definerer deres virkelighetsoppfatning. Dette kan kalles “kognitive briller”, i betydning at innlærte trossystemer “farger” alle inntrykk fra omverden i forhold til “brilleglassenes farge”. Dermed vil man se verden slik man er programmert til å se den. Det klassiske eksemplet her er religion vs vitenskap. Har man religiøse briller på, vil man se verden gjennom religiøse briller, i religiøse farger om du vil. Har man vitenskapens briller på, ser man verden gjennom vitenskapens briller. Disse er gjerne ikke forenelige, særlig fordi vitenskapen (så langt) ikke på noen måte kan anerkjenne begreper som ‘sjel’, ‘Gud’, ‘skapelsen’, ‘mirakler’ etc etc da disse ikke kan bevises gjennom klassisk vitenskapelige metode. Dermed kan de med vitenskapelige briller på avfeie religion og alt dets vesen som gammel overtro.

I den vestlige verden har religion i stor grad blitt fortrengt til fordel for vitenskap når det kommer til hva som er det toneangivende kollektive trossystemet (kognitive briller) i samfunnet. De vestlige samfunnene har skilt stat og kirke, og dermed blitt sekulære samfunn der religion ikke har spesielt fremtredende rolle i opinionsdannelsen. Man respekterer AT noen mennesker bekjenner seg til religion, men man aksepterer ikke lenger at religion skal kunne tjene som rettesnor for samfunnsutviklingen.

Det vitenskapelige trossystem har gjennom årene gjennomsyret de aller fleste aspekter av samfunnet, alt fra driften av barnehager (basert blant annet på forskning på barns utvikling og på pedagogisk forskning) til styring av landets økonomi (basert på vitenskapelig funderte økonomiske teorier). Mantraet er at alt som gjøres skal ha basis i forskningsbasert viten. Om dette mantra ikke følges utsetter vedkommende person/organisasjon seg for latterliggjøring i media og mulig tilbaketrekking av offentlig støtte. Dette er det siste man ønsker. Derfor vil enhver person/organisasjon søke å i størst mulig grad orientere seg etter det nåværende paradigmet, slik at risikoen for utstøtelse er minst mulig.

Sentralt i det vitenskapelige trossystem er at alt skal dokumenteres grundig. Det skal ikke være rom for subjektiv tolkning. Man skal la ‘fakta’ tale for seg selv. Dette gjelder alt fra rettssystemet til byråkratiet. Dokumentasjonsbehovet er uendelig. Prøv deg på å utfordre byråkratiet uten at dine påstander/synspunkt er grundig dokumentert. Prøv deg på å vinne en rettsak uten at du fremlegger tilstrekkelig dokumentasjon. Prøv deg på å klage på en avgjørelse i NAV uten tilstrekkelig dokumentasjon. Prøv deg på å drive et firma, uten å dokumentere tilstrekkelig overfor skatteetaten.

Norge var i utgangspunktet perfekt oppsatt for denne type ortodoksi. Ikke bare har vi siden 1600-tallet vært et protestantisk samfunn, der grundighet, nøysomhet, sparsommelighet og beskjedenhet stod i høysetet. Vi var også lenge et fattig og tynt befolket land, med lav utdannelse og få rike mennesker som kulturbærere. Janteloven MÅTTE stå sterkt her. – For Guds skyld, ikke skille deg ut fra de andre!

Jeg mener det er i dette man finner grunnlaget for det du kaller Det Norske Samfunnets Ortodoksi. Klart man er lojal mot det offentlige om man jobber der og får sin lønn der. Klart man gjennom en utdanning blir indoktrinert med “hva den rette lære er”. Åpenbart. Men det er ikke her man finner selve ÅRSAKEN til hvorfor “skeptikere” på død og liv forsvarer det rådende paradigmet. Til hvorfor media fremmer et visst syn, og sensurerer bort (eller latterliggjør) avvikende tanker og ideer. Årsaken er etter mitt syn mer redselen for å bli latterliggjort og utstøtt fra det gode selskap.

Og at “noen” vet dette og bruker det aktivt og for alt det er verd er jeg 100% sikker på.

Kjetil S
Skribent
Svar til  J.Johansen
14 år siden

JJ

Jeg tror debatten du legger opp til her, om religiøse vitenskapsmenn/kvinner er “bedre” eller “dårligere” enn ateistiske, blir meningsløs. Det ligger innebygd i det vitenskapelige paradigmet en rekke underliggende strukturer som i større eller mindre grad fremstår som uforenelig med et religiøst livvsyn. Særlig naturvitenskapen, fysikken, kjemien etc fremstår i grell kontrast til troen på skaperberetningen, at mennesket har en sjel, at det finnes et Helvete, at demoner finnes, at Satan er på jorden, at Jesus var Guds sønn, etc etc. Disse kontrastene blir ikke borte selv om vedkommende religiøse forsker aldri så mye prøver. Spørsmålet blir da om vedkommende religiøse person i det hele tatt ØNSKER å bli forsker, og ikke minst om vedkommende klarer å komme inn i en forskerstilling når det er åpenbart at vedkommende ikke deler andre forskeres syn på virkeligheten.

Det er også åpenbart for meg at de religiøse forestillingene, det være seg i Kristendommen, Islam eller Jødedommen, er blant de illusjoner som brister i tiden som kommer. Ikke bare den nåværende mainstream vitenskapelige illusjonen. For meg inneholder begge illusjonene viktige elementer man ikke skal kaste ut med badevannet. Men å se på en av de som Den Ene Sanne Vei Å Gå er etter mitt skjønn særdeles lite fruktbart, ja jeg vil faktisk si skadelig.

Jeg mener derfor at det vi har i vente er en “sammensmelting” mellom religion og vitenskap. Mellom erkjennelsen av at vi er evige spirituelle vesener (at vi HAR evig liv), at det finnes en Skapelses-energi vi opprinner fra, at vi har “paranormale” krefter osv, og den vitenskapelige metodiske utforsking av den Universet vi lever i. Med andre ord, vitenskapen vil oppdage menneskets ÅND og bevise dette hinsides all tvil. De religiøse vil erkjenne at Universet blomstrer av liv og at menneskets opprinnelse er tett knyttet til interaksjon med andre sivilisasjoner gjennom hele planetens eksistens. Bibelens fortellinger om “guder” er intet annet enn en beretning om denne interaksjonen. Denne erkjennelsen gjør at religion slik vi kjenner det i dag opphører å eksistere, og at vitenskapen tar et innsiktsmessig kvantesprang.

Polariseringen må opphøre! Det vi har i vente er FRED, intet mindre.

Arcturus
Arcturus
Abonnent
Svar til  Kjetil S
14 år siden

J. Johansen: Hvor mange ganger skal man være nødt til å si det: Evolusjonsteorien sier ingenting om livets opprinnelse. Evolusjonsteorien sier ingenting om livets opprinnelse. Evolusjonsteorien sier ingenting om livets opprinnelse.

Darwin forsto at det pågår en evolusjon, noe vi langt på vei kan se med våre egne øyne, så det er overhodet ingenting å tvile på.

Han forkastet selv troen på en gud, men hans teori utelukker ikke at det kan finnes en skaper. Vitenskapen VET ennå ikke hvordan liv oppstår. Det de finnes bevis for igjen og igjen, er at Darwin hadde rett, selv om han på mange måter leverte en litt uferdig teori (han visste jo ingenting om genetikk f.eks.).

Hva er i veien for å tro på en skaper som bruker evolusjonen som verktøy? For å være litt anekdotisk; jeg kjenner flere som forstår at Darwin hadde rett, men som likevel tror at Gud skapte livet og evolusjonen, og at Gud av og til mekker litt her og der, skaper nye mutasjoner og sånn. Og inntil videre er det fritt fram for å tro dette, i og med at ingen vet hvordan livet oppsto.

Hvorfor drive denne heksejakten på Darwin, som bare forsket og påviste en MEKANISME som kalles evolusjon?

Kjetil S
Skribent
Svar til  Kjetil S
14 år siden

JJ

Synes dette er en god diskusjon. Håper svaret kommer på riktig plass…

Svar til ditt første svar:

I tradisjonell naturvitenskap KAN man ikke påstå med basis i forskning i en publisert artikkel at Gud eksisterer eller at mennesket har en sjel/ånd. Grunnen er ganske enkelt at det ikke er BEVIST ved bruk av vitenskapelig metode. Man har heller ingen grunn til å forsøke å bevise det, da de fleste fysiske lover i så fall måtte skrives om. Paradigmet vil rakne. Og hva mer er, man har heller ikke måleapparater til å kunne påvise en sjel/ånd eller en Gud. Og for den saks skyld: Ikke har man det teoretiske rammeverket på plass heller. Og som nevnt i mitt første innlegg, det som ikke kan dokumenteres eksisterer ikke. Og påstår man noe annet havner man sporenstreks i gapestokken, stemplet som gal.

Når det gjelder polarisering, kan jeg ikke fri meg for å påpeke at om det er noen som driver ensidig propaganda så må det da være religionene, de siste par tusen årene. Når det er sagt er jeg enig i at “Gud” eksisterer og at “Gud” er liv, selv om vi nok er uenige i hva “Gud” er. Men det har vi debattert før. Vi blir nok aldri enige ;)

Jeg ser også at vi har ulik oppfatning av hva “evig liv” er. Men det er nå så..

Svar til ditt andre svar:

Jeg blir litt usikker på hva du mener med “Satan”. Er dette i Bibelsk forstand eller bruker du begrepet metaforisk? Om du mener det første, er jeg av den oppfatning av at dette er en av mange religiøse illusjoner som brister. “Satan” finnes ikke, slik jeg ser det. Service to self energier finnes i aller høyeste grad, og det er disse som er de negativt polariserte (eller onde om du vil) som “kampen” står mot.

Jeg har også registrert den siste tids hysteri her på NS, som jeg regner med du henviser til. Jeg er enig i at det finnes debunkere i aktivitet her, men ikke alle som er skeptiske er “Satans disipler”. Sant og si begynner jeg å bli alvorlig lei av hele denne heksejakten på nyankomne skeptikere. Hetsen det snakkes om, trakasseringen, personangrepene, er slett ikke det (i de aller fleste tilfeller), men kan heller ses på som sunn debatt. De som er skeptiske klassifiseres automatisk som Lucifers ormeyngel, innleggene som personhets og agendaen splitt og hersk.

Jeg har tidligere blitt satt i den samme boksen selv, stemplet som infiltratør, sabotør, kollaboratør, personhetser og det som verre er. Synden: Uenig med med en kommentator…

Terje
Skribent
14 år siden

Veldig bra Johansen. Jeg hadde mit forum på VG og jeg var veldig aktiv på del forumet UFO og Alternativteorier. Det som er synd er at VG sin redaksjon flytter tråder som de mener er konspirasjon preget over på UFO forumet, Om en sak er høyaktuell på internasjonal politikk og de mener den inneholder konspiratoriske elementer blir den flyttet.

På selve UFO og Alternative forumet kan troll få herje som de vil. Jeg synes personlig at det er feigt å debattere uten bilde og navn. Jeg skal legge ut noen eksempler på der som skrives på VGD: Dette er fra en som kaller seg Vajrajana.

Jeg avviser ikke kategorisk, jeg krever bevis. Etter så mange titusener av år her på jorden, har ingen klart å påvise utvidede sanser. Noen har forsøkt, men “bevisene” har blitt avslørt som fusk eller latterlig svake.
Igjen, disse alternative teoriene er ikke basert på fysiske lover, kun persepsjon. Du får lese deg opp litt.

Denne er fra en fyr som har har bestemt seg for å ned kjempe konspirasjonsteori. Han kaller seg for Imam:

Jeg vil at myndighetene skal slå hardt ned på teorier som går på privatpersoner. 911-bevegelsen går hyppig på privatpersoner, og kan umulig være sant uten at tusenvis av privatpersoner lyver. Disse får nå trusler av syke KTere.
Ellers vil jeg påpeke at jeg mener teorier som er anarkistiske og til for å skade staten, bør kunne straffes i rettsvesenet med døden da det er landsforræderi. Jeg har ikke mye i mot en slik type straff for landsforrædere…
Staten og regjeringen er valgt av FOLKET. Når noen lyver om staten for å få folk til å gå fysisk til angrepet på institusjonen som folk flest har stemt på, er dette et lovbrudd så grovt at det bør kunne resultere i lovens strengeste straff.

Uansett hva som diskuteres der inne blir møtt med latterliggjøring. Vi som støtter konspirasjonsteorier er farlige for samfunnet å må stoppes for en hver pris.

Terje.

Terje
Skribent
Svar til  Terje
14 år siden

Her er et Eksempel fra Ei som kaller seg Kjempekaninen: Her diskuteres forøvrig fenomenet kornsirkler.

Er ikke Nyhetsspeilet et forholdsvis nytt nettsted?

Selvsagt kan enkeltdeler av fordums historie skrives på nytt/revideres, etterhvert som ny kunnskap erhverves. Men ikke av tilfeldige enkeltprivatpersoner, etter mitt syn. Men at enkeltprivatpersoner fremmer nye teorier og utfordrer vitenskapen, er det ingenting i veien for.

Jeg sammenligner ingen her med “de mest ekstreme artikkelforfatterne i Nyhetsspeilet”. Har bare merket meg at flere av de faste brukerne her går god for mye av det som skrives der (når det gjelder temaer rundt dagens politikk, samfunn og verden). At folk på forumet her har studert alternative teorier og alternativ medisin i 30 år – eller i 40 år – har i så henseende liten relevans, utover selvsagt det å skulle forklare at man har hatt den interessen lenge.
Aliens og paranormale fenomener vil jeg forresten ikke kategorisere som konspirasjonsteori (og dekkes forøvrig heller ikke av definisjonen for det ordet/fenomenet).

Terje
Skribent
Svar til  Terje
14 år siden

Nok et eksempel fra Imam:
Dere vil være fri for kritikk? GLEM DEG! Jeg har en misjon her i livet, debunke løgner fra konspirasjonsteoretikere!

Så et lite hint til deg, dette heter VGD. Det betyr VG Debatt!! Når en debatterer så har en ulikt syn. I alle fall vanligvis. Takler du ikke det, så kan du ta deg en ny, men lengre ferie!

Ergon
Abonnent
Svar til  J.Johansen
14 år siden

Artig at du nevner Cass Sunstein og Aaron Klein. Begynner å tro at bin laden her inne har peiling og ikke bare raljerer i sin karakteristikk av jøder. Både Sunstein og Klein er jøder og de har flere artikler sammen. Linker en her hvor hvite angripes for rasisme og hvor Sunstein går inn for å omfordele formue ved hjelp av klimarelaterte tiltak og ikke direkte uhjelp:

http://www.wnd.com/index.php?fa=PAGE.view&pageId=112243

Dette er jo hva mange mener: Jødene jobber sammen i en stor og global konspirasjon om å ødelegge den gamle verdensorden til fordel for en ny og jødisk.

Til ditt hjertesukk om de kristnes svik så er jo ikke det så rart. Uansett hvordan Jesus og Luther har karakterisert jødene som djevler og giftslanger som må utryddes så oppfatter de fleste kristne jødene som Guds utvalgte folk selv om de kanskje ikke er like medgjørlige hele tiden. Feilen ligger altså i bibelen selv og vil alltid gjøre at mange kristne i praksis dyrker jødene som sin praktiske guddom her på Jorden og Israel som sitt eget forjettete land.

Vil du bli kvitt det må du fjerne kristendommen og brenne biblene.

ragnaR
ragnaR
Abonnent
Svar til  Ergon
14 år siden

Leaked UN Documents Reveal Plan For “Green World Order” By 2012. Massive $45 trillion transfer of wealth to fund creation of “global
governance structure”

Paul Joseph Watson
http://www.prisonplanet.com
Friday, February 26, 2010

Leaked policy documents reveal that the United Nations plans to create a “green world order” by 2012 which will be enforced by a structure of global governance and funded by a gargantuan $45 trillion transfer of wealth from richer countries, as the globalists’ insidious plan to centralize power, crush sovereignty while devastating the economy is exposed once again.

http://www.prisonplanet.com/leaked-un-documents-reveal-plan-for-green-world-order-by-2012.html

Hogtroll
Hogtroll
Anonym
14 år siden

Anonymitet er viktig for de aller fleste mennesker og hvis redaksjonen ikke aksepterer at folk vil være anonym så blir det feil å stenge folk ute slik jeg ser det.
Slik Nyhetspeilet er bygget opp så vil det alltid være skeptikere og da er det vel vår oppgave å lede de inn i riktig retning med vel oppbygde og seriøse svar som gjør at vedkommende forstår hva vi mener.

Det er da flere som har meninger om ting og tang, skal ikke vi som leser her inne daglig også høre hva de andre mener om slikt, eller er vi så negative til hva andre sier at vi bare stenger dem ute?
Bare ta alle disse spådommene som svirrer både her inne og i mainstream media, klart folk har sine egne meninger og skulle det nå vise seg at disse spådommene som f.eks 21.12.2012 ikke skje så har vi her inne sagt nei til folk som har heilt annet syn på tingenes tilstand en det vi har.

Da blir det som med religion og hvis du ikke aksepterer vår religion så kan du gå til HELVETE!

Jan Aage
Jan Aage
Abonnent
14 år siden

Nok en flott artikkel Jarle det skal sies at disse såkalte skeptikerne er ikke akkurat konsistente på sin såkalte skepsis. Så jeg fant frem en videosnutt jeg synes passet godt til artikkelen din.
http://www.youtube.com/watch?v=V-Mi6jWMhZs
Jan Aage Treffen

Singoalla
Singoalla
Abonnent
Svar til  Jan Aage
14 år siden

Takk for 2 interessante og oppklarende videoer som du delte her, Jan Aage, er det ok at jeg deler den videoen litt rundt til venner og kjente?

De var både fornøyelige og oppklarende. Går systematisk gjennom hva skeptikerne faktisk mener og vi ser alle hvor fattig og tåpelig det egentlig er, og den rette måten å møte dette på. De har kanskje rett, for sin egen del, alle kan bare snakke for seg selv. så er de kanskje bare en haug med bein med kjøtt på, zombier uten sjel og uten håp om noe liv etter døden, men for en del av oss, så ser fremtiden lysere ut, også etter døden. Om man ikke har utviklet noe mer enn bare kroppen og det fysiske, ender de vel kanskje med det, om de mener og tror det selv. Enhver kan bare snakke for seg selv. Sier man slikt, hender det faktisk at de begynner å tenke litt.. Videoene er også effektive til å lære seg kjapt, hva man skal mene som skeptiker.. et lynkurs for de som vil tjene noen sølvdalere på den måten. :-)

« Forrige artikkel

Hijab – et brudd på fri-vilje

Neste artikkel »

SOS rasisme under lupen

66
0
Vi vil gjerne ha din mening. Fritt og anonymt.x
()
x