Kan du holde på en hemmelighet?

2.9K visninger
3 minutter lesetid

Kan du holde på en hemmelighet?

Dette er dine data i en Google server.

Kryptografi har av en eller annen merkelig grunn fått ett dårlig rykte de siste årene. Det kan virke som om mannen i gaten mener at det bare er terrorister og pedofile som har bruk for ett privatliv. Til tross for denne alment utbredte meningen, er faktisk retten til å besitte ett privatliv, nedfelt i både Europeiske, og Amerikanske menneskerettighetskonvensjoner.

Uten kryptografi ville ikke Edward Snowden vært i stand til å søke om asyl i Russland, og uten kryptografi ville ikke WikiLeaks vært i stand til å publisere Sannheten. Jepp, tro det eller ei, men til og med Sannheten er av og til avhengig av en hemmelighet for å kunne trygt slippes ut i det offentlige rom. Hadde det ikke vært for de kryptografiske systemene som WikiLeaks bruker til å beskytte sine kilder, ville ingen turt å sendt de informasjon. Paradoksalt, er det kun takket være kryptografi, at vi vet Sannheten om Hilary Clinton og Podesta. Til og med Jesus hadde hemmeligheter, til tross for at han var kjent som Sannhetens Prins. Hvis du ikke tror meg, så les hva Evangeliene skriver om Nattverden og Skjærtorsdag. Noen mener til og med at hele Bibelen er en eneste kryptografisk tekst, konstruert for å skjule Sannheten, ved bruk av analogier, og det som undertegnede kaller for “emosjonell kryptografi”. Slik skjuler Bibelen Sannheten, ved å legge den frem, så lett tilgjengelig og åpent, at kun de som er verdig kan forstå den. Basically, Sannheten skjult, midt i fleisen på helheten av menneskeheten, på en slik måte at kun de som fortjener å komme til Himmelen, kan se den. Eller, for å ta noe mer jordnært, hvis du ikke tror på at hemmeligheter har verdi, så hvorfor sender du ikke kredittkortinformasjonen din til undertegnede …?

Kryptografi er matematikken bak hemmeligheter i det 21. århundre. En spesielt sterk form for kryptografi heter PGP, og ble oppfunnet av Phil Zimmermann tidlig på 90 tallet. Phil risikerte faktisk livstid i fengsel for dette, til tross for at han gav det bort gratis til hele resten av verden. På daværende tidspunkt var programvare som inneholdt sterk form for kryptografi, like strengt regulert som eksport av atomvåpenteknologi. Phil vant mot staten, fordi han valgte å publisere kildekoden til PGP i en bok, og slik beskyttet seg bak 1st Amendment, altså retten til å fritt kunne publisere tekst, og uttrykke sin mening. Slik klarte Phil å slippe unna monsteret som forsøkte å putte han i fengsel, fordi han ønsket å gi menneskeheten en fastsatt menneskerettighet, også i det 21. århundret.

I dag eksisterer ipso facto ikke privatliv der vi ferdes for det meste; Internett. I USA er det i følge Julian Assange 6 millioner mennesker som er sikkerhetsklartert til å lese all din epost, dine statusoppdateringer på Facebook, og dine PM’er og innerste hemmeligheter. Forestill deg hva som kan skje, hvis bare en av disse, av en eller annen grunn ikke liker deg …?

Facebook og Google er for alle praktiske formål det 21. århundres Judaser, der de selger informasjonen om dine innerste hemmeligheter, dine PM’er, og hele ditt liv, til den som tilbyr de mest penger. Slik gir du bort sjela de til disse selskapene, mens de selger den videre for en håndfull dollars per høyeste bud, som forøvrig sjeldent er mer enn en 3-4 kroner per sjel.

Undertegnede er en del av en internasjonal bevegelse og gruppe med løst sammensatte individer som forsøker å gjøre noe med dette. Vi kaller oss ofte for “Cypherpunks”. Vi forsøker å tilgjengeliggjøre kryptografi for massene, slik at menneskerettighetene vi ble skjenket av våre forfedre, også kan nytes i det 21 århundre.

 

Så over til hemmeligheten min, men først må jeg spørre deg om du kan klare å holde på den. Kan du virkelig holde på en hemmelighet …?

Vel, det kan jeg også, så derfor gidder jeg ikke fortelle deg hemmeligheten min. Og det er faktisk min menneskerett. Jeg besitter faktisk en hel drøss med hemmeligheter. Det betyr ikke at jeg er hverken terrorist eller pedofil, til tross for at jeg nekter å fortelle deg hemmeligheten min. Det betyr bare rett og slett at jeg er menneske, og at jeg ønsker å benytte meg av min menneskerett, som er å få lov til å beholde mine hemmeligheter for meg selv. Derfor velger jeg å ikke fortelle deg mine hemmeligheter. Så enkelt er det med den saken. Og er du smart, så lærer du deg å holde på en hemmelighet du også. Fordi ingen liker å fortelle Sannheten til den som tror han ikke har noe å skjule. Så enkelt er det med den saken. Hvis du vil vite Sannheten om en sak, er det første du må lære deg å gjøre å holde kjeft! Undertegnede er meget flink til å holde kjeft! Selv om du kanskje ikke tror det.

 Would you trust this guy not to spill your secrets?

Undertegnede jobber med PGP og kryptografi. Mer spesifikt, så har undertegnede utviklet Sephia Five, som er ett PGP basert epost system, utgitt som Fri Programvare. Hvis du har en 14 åring i huset, som kan litt mer enn middels mye om datamaskiner, og en gammel utrangert laptop, så kan han sikkert sette opp PGP epost for deg i løpet av en times tid. Send han i så fall til https://gaiasoul.com – Og bare slapp app, den lenken er kryptert … ;)

 

Thomas Hansen

https://gaiasoul.com/2017/09/08/how-sephia-five-keeps-you-safe-from-phishing/

 

https://gaiasoul.com/2017/09/08/equifax-leaked-the-biggest-leak-of-sensitive-information-in-history/

 

https://gaiasoul.com/

0 0 stemmer
Artikkelvurdering
Varsle om nye kommentarer
Varsle om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Vis alle kommentarer
« Forrige artikkel

Hvem er egentlig Miljøpartiet De Grønne?

Neste artikkel »

EUs skjulte røtter og ideologi

0
Vi vil gjerne ha din mening. Fritt og anonymt.x
()
x