500 år gammelt kart endrer verdenshistorien

5.6K visninger
4 minutter lesetid
1

Menneskehetens historie er i stor grad et mysterium. Vi vet lite og mye av det vi tror vi vet, synes å være svært tvilsomt i kjølvannet av nye bevis i tillegg til eksisterende informasjon som utfordrer vår nåværende forståelse av verden.

Vår verden er vant med uforklarlig mysterium og det er mange eksempler på verifiserte fenomener, gamle monumenter, bøker, kunnskaper, forståelser og mer som mangler forklaring og som er en motsetning til hva vi allerede har lært. Vi setter sammen små biter og stykker av vår historie, men allikevel greier vi ikke å gi gode forklaringer underbygget med bevis. Det er fortsatt mange manglende brikker i puslespillet.

Et godt eksempel er Piri Reis-kartet, et autentisk dokument som ble gjenskapt fra eldre dokumenter i Konstantinopel i AD 1513 og oppdaget i 1929. Det fokuserer på vestkysten av Afrika, østkysten av Sør-Amerika og den nordlige kysten av Antarktis. Det ble nedtegnet av militær etterretning av Admiral Piri Reis i den ottomanske epoken. Han er en velkjent historisk figur hvis identitet er godt etablert.

Admiralen laget en kopi av kartet som opprinnelige ble konkludert var basert på dokumenter som dateres tilbake til minst det tredje århundret og informasjon innhentet av flere oppdagelsesreisende.

Hvorfor kartet er så overbevisende

Piri Reis, 1465 - 1554
Piri Reis, 1465 – 1554

En av de mest overbevisende fakta om kartet er at den inneholder et kontinent som våre historiebøker sier ikke ble oppdaget før i 1818.

For det andre viser kartet det som kalles Dronning Mauds Land, en 2,7 millioner kvadratkilometer region av Antarktis, slik den så ut millioner av år siden. Denne regionen og andre områder som vises på kartet er antatt å ha vært dekket helt av is, men kartet forteller en annen historie. Den viser området som isfri, noe som antyder at disse områdene gikk gjennom en lang isfri periode som kanskje ikke ble islagt før omtrent seks tusen år siden, som igjen går helt imot hva som læres og er antatt. I dag har geologiske undersøkelser bekreftet at dette området ikke kunne ha vært isfri 4000 år F.Kr.

Offisiell vitenskap har hele tiden sagt at iskappen som dekker Antarktis er millioner av år gammel. Piri Reis-kartet viser at den nordlige delen av kontinentet er blitt kartlagt før isen dekket området. Dette betyr at det ble kartlagt for en million år siden, men det er umulig siden menneskeheten ikke eksisterte på den tiden.

Professor Charles Hapgood som var en universitetsprofessor i historie, skrev til USA Air Force Reconnaissance Technical Squadron (SAC) og de kunne også bekrefte at “kartet indikerer at kystlinjen hadde blitt kartlagt før det var dekket med is”. De sa videre at “vi aner ikke hvordan dataene på dette kartet kan forenes med den antatte geografiske kunnskap i 1513”. Svaret var fra oberstløytant Harold Z. Ohlmeyer i US Air Force.

Her er hva Professor Charles Hapgood hadde å si om det:

“Det ser ut til at nøyaktig informasjon er blitt overført fra folk til folk. Det vises at kartet må ha sin opprinnelse fra et ukjent folkeslag som videreførte kunnskapen, kanskje minoerne og fønikerne, som i over tusen år var de største seilerne i den antikke verden. Vi har beviser for at de ble studert og nedskrevet i det store biblioteket i Alexandria (Egypt) og at innsamlingen ble gjort av geografer som jobbet der.”

Videre er kartet svært detaljert og inkluderer fjellkjeder i Antarktis som ikke engang var oppdaget før i 1952.

“Hans idé er original, av stor enkelhet, og – hvis det fortsetter å bekrefte seg selv – av stor betydning for alt som er relatert til historien om jordas overflate.”

Hapgood og matematiker Richard W. Strachan har også kommet med mer utrolig informasjon. For eksempel viser en sammenligning med moderne bilder som er tatt fra satellittbilder bemerkelsesverdige likheter; originalene av Piri Reis sitt kart kunne godt ha vært flyfoto tatt fra stor høyde. Så hvordan er det mulig med et kart som var laget millioner av år siden?

“En satellitt som ligger i bane høyt over Kairo peker med kameraet rett ned. Når filmen hentes ut vil følgende bilde fremkomme: Alt som er i en radius på rundt 5000 kilometer i Kairo gjengis riktig fordi det ligger rett under linsen. Men land og kontinenter fordreies stadig jo lenger vi beveger øynene fra midten av bildet. Hvorfor er det slik? På grunn av den sfæriske form jorden har, kontinentene vekk fra midten “synker nedover. Eksempelvis vises Sør-Amerika merkelig forvrengt lengde-veis, akkurat slik det gjør i Piri Reis-kartene! Og akkurat slik det ser ut i bildene tatt fra de amerikanske lunar-sondene.”

Vårt syn på fortiden må endres

Det faktum at dette gamle kartet kan ha vært laget med en slags flybasert teknologi er en ganske uvanlig tanke. Hvem hadde teknologien til å gjennomføre slike nøyaktige geografiske undersøkelser i Antarktis et par millioner år siden? Hvordan ville de ha kunne tegnet inn detaljer på kartet som om det ble tatt ovenfra med kunnskaper om jordens utforming?

Det er fortsatt et mysterium hvordan sumererne, Mayaene og andre folkeslag var klar over planeter og stjerner i verdensrommet som er umulig å oppdage uten moderne teknologi og allikevel kunne foreta kalkulasjoner basert på denne viten.

Dette kartet er et eksempel på nettopp slikt et mysterium, og antyder at eksistensen av en eller annen gammel avanserte sivilisasjon faktisk er plausibel, med alle sine verktøy som trolig var mer avansert enn hva vår moderne sivilisasjon innehar.

En alternativ tankegang er at de har hatt kontakt med utenomjordiske mennesker som innehadde teknologien til å utforme kartene og med nødvendig overblikk over planeten. Eller kanskje mytene om de avanserte sivilisasjonene Atlantis og Lemuria må vurderes av vitenskapen etter hvert?

Dette kartet er en del av en stor mengde med bevis som tyder på at svært intelligente og meget avanserte gamle sivilisasjoner en gang vandret på jorden.

pirireiskart2
Piri Reis-kartet.

Kilder:

(1) Hancock, Graham. Fingerprints of the Gods: Canada: Anchor Canada, 2005

(2) Daniken, Erich. Chariots of The Gods. New York: Berkley Books, 1970

(3) http://www.theeventchronicle.com/study/500-year-old-map-was-discovered-that-shatters-the-official-history-of-the-planet/

Frank Aune

Frank Aune er redaktør, admin og grunnleggeren av Nyhetsspeilet.no. Han har erfaring som nettredaktør siden 2000. Han står kun inne for sine egne artikler. Han startet nettmagasinet med intensjonen om å vekke den spirituelle gløden i folket slik at flest mulig kan se gjennom illusjonene og bli fri. Det innebærer at du finner din egen sannhet, oppnår forståelse for betydningen av at vi alle er fra samme kilde og våkner opp som den sanne multidimensjonelle mesteren du er. Av hans rundt 160 artikler anbefales Den store bevissthetsguiden og De falske lysarbeiderne som vi allikevel tilber.

0 0 stemmer
Artikkelvurdering
Varsle om nye kommentarer
Varsle om
guest

1 Kommentar
Nyeste
Eldste Mest populær
Inline Feedbacks
Vis alle kommentarer
En mann med åpenbar agenda
Abonnent
8 år siden

Pyramidene er bygget med jordsjelv-sikring, både i Egypt og Sør-Amerika.
Menneskets historie er 6000 år gammel, men likevel full av merkelige ting våre vitenskapsmenn fornekter.

40 prosent av japanerne har samme stamfar som hebreerne, det viser DNA-tester. 1. Mosebok er bakt inn i japanske lydsymboler og kinesiske skrifttegn, ifølge Erik Laukhammer, ekspert på Japan. Shinto tilbedelsen i det gamle Japan er mye det samme som jødenes Jahve.

Eliten er redd for at du skal se sannheten om jordas skapelse:
https://ord8liv.wordpress.com/2014/05/09/knallbra-bok/

Enoks bok forteller sannheten om høyere intelligens på jorda:
https://ord8liv.wordpress.com/2014/05/28/kjempene/

« Forrige artikkel

Shakspere og myten om Shakespeare

Neste artikkel »

Det globale banksystemet på kanten av stupet

1
0
Vi vil gjerne ha din mening. Fritt og anonymt.x
()
x