Oppgjørets time

5.4K visninger
1 minutt lesetid
14

Erling Borgen har laget en ny dokumentarfilm, Oppgjørets time, som tar for seg karbonkreditter, eller klimakvoter på godt norsk.

Det ble tydeligvis såpass med materiell at filmen kommer i to deler, hvor Borgen og hans team har reist verden rundt for å avdekke hva og hvem klimakvotene går til, og hvilke konsekvenser dette medfører. For de som fra før mener koblingen klimaendringer og CO2  også er tuftet på svindel, vil dette være ekstra drøy kost.

Borgen besøker Brasil der Hydro har blitt en større aktør, og slipper ut 5000 tonn CO2 årlig, men dette holdes utenfor CO2-regnskapet i Norge, som alle utslipp skjedd utenfor Norge, som skips- og luftfart.

Han er også i India, der Statoil kjøper klimakvoter, men kvotene blir brukt til lite miljø- og klimavennlige tiltak. Borgen tar oss også med til Kina, som har bygde demning med penger fra klimakvoter. I filmene møter vi både lokalbefolkninger, forskere, politikere og bedriftsledere som alle gir sine beskrivelser av hvordan ”utviklingen av CO2-markedet” har påvirket dem og naturen.

Filmene ble nylig vist på NRK, og bør blir starten på nedleggelse av hele systemet for klimakvoter.

http://tv.nrk.no/serie/oppgjoerets-time/kmte30007110/sesong-1/episode-1

http://tv.nrk.no/serie/oppgjoerets-time/kmte30007210/sesong-1/episode-2

Johannes Kvam

Samfunnsinteressert akademiker i 40-årene, som vet at "noen" endrer terrenget for at virkelighetens kart skal stemme. Samtlige artikler er opphavsrettbeskyttet/copyright. Alle kan kopiere deler av mine artikler, så lenge det henvises til denne nettsiden og forfatter. Ønskes en hel artikkel publisert på trykk eller annen nettside, vennligst kontakt forfatter.

0 0 stemmer
Artikkelvurdering
Varsle om nye kommentarer
Varsle om
guest

14 Kommentarer
Nyeste
Eldste Mest populær
Inline Feedbacks
Vis alle kommentarer
Menneske
Menneske
Abonnent
11 år siden

Fortell om “oppgjørets time ” til feministbevegelsen og miljørøysla som kjemper med nebb og klør for “et eller annet” de blindt tror på. Først da snakker vi “oppgjørets time” for de som våger å stille spørsmål til gruppeklikkerne:
http://www.nationen.no/2013/01/25/politikk/ntp/klima/nasjonal_transportplan/demonstrasjon/7918859/

En indoktrinert ungdommelig gruppe som kjemper for en av verdens største, styggeste, og sataniske løgner. Uskyldige, og i god tro, blir de brukt av den kyniske makteliten til å holde hjulene i gang, m.h.p en ny verdensorden;
http://www.youtube.com/watch?v=dgwRJhj-QC0

Natur og Ungdom:

På ingen måte vil jeg henge ut ungdom som er engasjerte i forhold til det de tror på. Dog ser vi her et glimrende eksempel på hvordan eliten klarer å indoktrinere, lure, mislede, desinformere, og bruke levende mennesker som om de skulle vært materielle arbeidsverktøy, og utskiftbare ved behov:

Naturvernforbundet, antakelig stiftet av frimureriet i 1914.

Dyktige på å mislede, og skape forvirring. Med stor “oljemarkering”
http://naturvernforbundet.no/

Med slike aktiviteter klarer eliten å avlede folks evne til å stille spørsmål om oljen medvirker til CO2 “oppvarming” eller ei. Uten å forstå at ikke en gang vardene som skal brennes, varmer opp “klima”.

Mens jokerne Erik Solheim og Lars Haltbrekken (leder av Naturvernforbundet) står og lyver foran TV- kamera om å få NED utslipp av CO2 for å “redde klima”,
så jobbes det intenst for å ØKE utslipp av chemtrails over hodene våre.

Slå den, a. I Norge, et land som sies å være den frieste moralske nasjonen i hele verden.
Antakelig ett av de verste regimer som finnes på verdenskartet, med et skruppelløst satanisk kollektiv, antakeligvis bestående av mer enn 20 000 individer, som forvalter det hele.
Nå man tenker over følgende: Vi får beskjed om å ta vare på miljø og klima, mens vi i det skjulte, og mot vår vilje, skal depopuleres. Som i en slags moderne og litt mer luksuriøs utgave av et gasskammer.
Da har man ikke lyst til å tenke i det hele tatt, da.

Chiefen
Chiefen
Abonnent
11 år siden

Jeg trodde ikke mine øyne og ører da jeg så denne dokumentaren.
Da med tanke på at Krinken kunne sende dette.
Er ikke vant med kalde fakta fra NRK.
For der skal vi helst bare heie på Bjørgen & co.
Så hvordan i all verden gikk dette til ?
Fantastisk Borgen !! Veldig opplysende !

Balle Clorin
Balle Clorin
Abonnent
11 år siden

Samtidig som søppel til drammensere sendes til forbrenning i Sverige, må Oslo importere avfall fra England.
http://www.osloby.no/nyheter/Svenskene-konkurrerer-om-soppelet-vart–7081364.html
Sier en del om hvor sykt systemet har blitt.

Balle Clorin
Balle Clorin
Abonnent
11 år siden

Blomster til Borgen og kaktus til Stortinget.

MAJA
Abonnent
11 år siden

Jeg har lyst å legge inn Erling Borgens artikkel om klimatoppmøtet hvor miljøvernministeren har fått slik ros:
17.000 mennesker fra nesten 200 land deltok på klimatoppmøtet i Qatar. Resultatet var deprimerende, selv om Miljøverndepartementets mediedoktorer har prøvd å framstille miljøministeren som klimaets gode ridder og seierherre.

Klimatoppmøtet i Qatar ble dekket som en dramatisk fotballkamp med spennende ekstraomganger. I media ble miljøvernminister Bård Vegar Solhjell presentert som en slags klimaets frelser. Det var ministeren fra det gode Norge som fikk oppdraget og som ledet de kompliserte forhandlingene om en ny Kyoto-avtale.

Solhjell kunne fortelle at diskusjonene der i Qatars ørken var «tøffe» og at det var stor avstand mellom landene. «Men til slutt fant vi et kompromiss»! På Miljøverndepartementets egen hjemmeside oppsummeres det hele med overskriften: «Redda Kyoto-avtalen på overtid». Norske utsendte berømmes for sin nattlige innsats og sitt diplomati. Men selv om Solhjell er en sympatisk person med gode intensjoner og et grønt og intelligent hode, er resultatet magert og lite å rope hurra for.

Riktignok ble Kyoto-avtalen forlenget til 2020, men de landene som til slutt støttet Kyoto 2 ble EUs medlemsland samt Australia, Ukraina, Sveits og Norge. Til sammen representerer de rundt 14 prosent av verdens utslipp. Opprinnelige Kyoto-land som Russland, Japan og Canada trakk seg ut, og verken Kina, India eller USA vil forplikte seg. Sannheten er at klima-toppmøtet i Qatar, landet som forurenser mest av alle land i verden i forhold til folketallet, ble vunnet av oljeselskapene, kullindustrien og kvotemeglerne. De får stort sett lov til å holde på som før. Statoil kan fortsette sitt oljesandprosjekt i Canada og får tappe ut olje og gass i samme tempo som tidligere. Qatar-forhandlingene skapte ikke engang økte ambisjoner for nye utslipps­kutt.

De norske klimakuttene skal i hovedsak tas i utlandet gjennom kjøp av klimakvoter som ikke reduserer verdens totale utslipp. Norge skal ha ros for å gi noen milliarder til Brasil og andre land som hugger ned mindre skog enn de ellers ville gjort, men den triste virkeligheten er at verdens klimagassutslipp øker for hvert eneste år som går. Internasjonale klimaforskere og alle viktige miljøorganisasjoner er enige om at dagens politikk og praksis vil ødelegge jorda og livet til framtidige generasjoner. Hvis verden fortsetter som nå, vil jordklodens temperatur ha steget med 4-5 grader i år 2100.

Etter at NRK nylig sendte vår dokumentarserie «Oppgjørets time» om hvordan Norge har kjøpt klima-kvoter for å pynte på det norske klimaregnskapet, har Handel og Kontors nyvalgte leder Trine Lise Sundnes gått hardt ut mot serien. Hun mener at regjeringen fortjener ros og ikke kritikk for det internasjonale kvotesamarbeidet. Jeg fatter knapt at en LO-leder kan synes det er greit at Norge og norske selskaper kan kjøpe klimakvoter fra prosjekter som går ut over fattige mennesker og deres muligheter til å leve anstendige liv. Når vi kjøper kvoter et annet sted i verden, gir det oss en rett til å forurense her hjemme. Vi opprettholder dermed vår ufattelige velstand på bekostning av de fattige. Da jeg startet som journalist på 1970-tallet forsto LO-ledere slikt tankegods.

Det er liten tvil om at det er de rike landene i verden som har skapt klimakrisen, og at det derfor er disse landene som burde rydde opp i egne land. Isteden er det bygd opp et sinnrikt, ja nesten uforståelig, system der rike land kan kjøpe seg fri, slik at de kan fortsette med sine utslipp. I fjor ble det omsatt kvoter for 1.056 milliarder kroner. 10,3 milliarder tonn CO2 ble kjøpt og solgt. Flesteparten av prosjektene er tenkt ut av verdens storbanker. Eller som en av Enrons sjeflobbyister formulerte det, da Kyoto-avtalens kvoteavtale i sin tid ble tømret sammen: «Avtalen er bra for Enrons aksjer». Les “mer”:http://www.dagsavisen.no/nyemeninger/alle_meninger/cat1002/subcat1041/thread262301/#post_262301
Jeg er frahindret iå legge ut noen argumenter på “Nye meninger “” ettersom redaktøren der misliker mine innlegg om “Barnevernsindustrien ” og har slettet det meste av det jeg har skrevet der .
Jeg ahr meget stor respekt for Erling Borgen og vil anbefale de som ikke har sett ett lite stykke Norge om å se “den”:

, se hvordan lille fredelige Norge opptrer . Og en stor del av norske borgere vil velge Stoltenberg & co på ny fordi de svelger løgnene hans med søkk og snøre.

Seitasis
Seitasis
Abonnent
Svar til  MAJA
11 år siden

Erling Borgen, den gutten tør ikke frimurerne å røre. Han sitter nemlig på dokumenter som frimurer toppene ikke ønsker skal bli kjent (sammenlign med andre journalister som har fått sparken i NRK). Borgen kan med rette kalle seg en JOURNALIST, en av de få , han har egne meninger og tørr å stå frem.

kojac
kojac
Abonnent
Svar til  MAJA
11 år siden

Alcoa ville starte aluminiumsverk i Finmark basert på gass fra Snøhvit. Den norske regjering sa nei og argumenterte med for høye utslipp. Hørte vi nevnt gass-rensing ? Alcoa bygger fabrikken i et annet land, og da er det plutselig ikke noen utslipps-diskusjon. Det handler ikke om utslipp. Hydro ville aldri fått bygget i Norge, derfor ble det Qatar. Nå var klimakonferansen der. Naturlig ? Selvsagt. Og den norske ministeren gjort til en slags helt i noe som aldri ble noe av som har betydning. Men symbolspråket er det samme, og lurer en norsk befolkning som har det alt for bra til å følge med.

evilbug
evilbug
Abonnent
11 år siden

“For de som fra før mener koblingen klimaendringer og CO2 også er tuftet på svindel, vil dette være ekstra drøy kost.”

Drøy kost? Jeg blir faktisk KVALM av å se hvordan de utnytter lokalbefolkningen. Det de bedriver er ikke annet enn slavehold! “God” gammeldags slaveri slik det ble bedrevet i det syttende århundrede.
Her er det om å gjøre og ta fra mennesker det naturlige livsgrunnlag og livsførsel, gjøre dem om til korporate slaver, som igjen lever på 15 kr dagen og ikke engang blir besørget vannklosetter, skikkelige vaskefasiliteter og boforhold i de brakkene de lever i. Slik “eier” de mennesker som de tror de kan gjøre hva de vil med. Her er det ikke snakk om å forbedre noen ting, hverken her hjemme eller i de landene de raljerer!
Nei, jeg er ikke imot fornuftig hogst av eksotiske trær eller utnytting av andre naturresurser. Men, dette er noe som skal foregå på lokalbefolkningens premisser og disse er de ENESTE som skal sitte igjen med den største potten, og ikke en styrtrik sosialistF*EN som har mahognypanel på veggene og bardisk laget av “unobtanium”. I mange land har jo ikke vanlige folk engang lov til å importere en kvart-tommers tykk flis av mahogny til hobbybruk, men når elitesosialistene vil ha, nei da er det ingen problemer lenger.
Fy f@en! FY F@EN!!

MortenB
MortenB
Abonnent
11 år siden

Eliten liker å handle med ting som ikke eksisterer. Penger er sluttet å eksistere, kun som kreditt og et talle i en computer. Så da er det bare å kaste seg på CO2, et problem som ikke finnes. Hvordan tjene penger på det i tillegg. Det er ikke nok å bare bruke det politisk til nærmest å få folk til å tro at det beste for miljøet er om de gjør selvmord…

Jeg skjønner at det kan være lett å la seg lure og rive med, men folk bør se handlingene til alle de som snakker CO2 og klimakvoter. De har vist med handling gang på gang at de kunne ikke brydd seg mindre om kloden vår. Så hvorfor skulle de plutselig involvere seg i noe som liksom skulle redde den ?

Eddvin
Eddvin
Abonnent
11 år siden

Starten på 2. revulusjon i USA begynner nå!
Max Keiser talks to trends forecaster, Gerald Celente about the next American Revolution and Nehru jackets
http://www.trendsresearch.com/SubscriberArea/gerald-celente-keiser-report-december-26-2012

MAJA
Abonnent
11 år siden

Hjertelig takk for at noen tar inn denne artikkelen av Erling Borgen. Jeg så den for en stund siden på nrk,no og jeg må iunnrømme at til tross for min manglende entusiasme over regjeringen, ble jeg temmelig sjokkert over det totale bedrag som media kommer med .
Jens & co tror at det norske folk er vandrende zoombier og sluker absolutt alt som blir servert .
En regjering som støtter at Nobels fredspris blir gitt til slike som utarnmer land etter land har jeg ingen respekt for .
På bakgrunn av den nåvœrende EU – krise, har EU-sjefen ( formannen for Europakommisjonen ), Jose Manuel Barrosso, påpekt at tiden nå er inne til å opprette en føderal , europeisk superstat.

Han mener at det er den enetse løsningen på eurokrisen. Dette er en kamp for europeisk integrasjon , hevder Barrosso(express.co.uk , 14.09. 2011)

Express skriver videre at det er snakk om ett skandaløst uhyrlig ran av landområder , som nå har begynt med Hellea og Italia .
Den sittende italienske statsminister Silvio Berlusconi ble skiftet ut med Mario Monti , og den sittende greske statsminister George Papandreou ble skiftet ut med LucasPapademos.

*Både Monti og Papdemos har sin bakgrunn i det gigantiske bankvesenet Goldman Sachs, og er følgelig deres lakeier *.

Ingen av dem er valgt av folket ved ett demokratisk valg , og ingen av deres minister er folkevalgte politikere .

Det dreier seg kort og godt om statskupp utført av makteliten , som sitter og styrer bak kulissene .

Trolig vil det gå samme veien med Frankrike, Spania og Portugal .

De sittende statsledere blir skiftet ut med lakeier for det internasjonale bankvesen .
Brussel blir det att til orde for en drastisk innskjerping av Eus direktiver, og at enhver nasjon som ikke vil rette seg etter EU-ordene , vil bli ilagt strenge sanksjoner – bl.a med bøter opptil 0,5 % av bruttonasjonalproduktet .

Det vil også bli en påtrengende overvåkning og direkte intervensjon fra EU i indre nasjonale anliggender 9 The Guardian 20.11. 2011 ).

Nå ser vi hvor veien går og hva som alltid har vœrt EU s målsetting .

Som en kommentator i The Guardian har uttalt : « Våkn opp , folk, målet er globalt slaveri .

De nye utvelgelsene ( Hellas, Italia ) hevder at det ikke er ett annet alternativ.

Et dreier seg om mere sentralisering , og større globale skattebyrder .

OG KONTROLL

Når den norske grunnlov er irrelevant med henhold til EU- spørsmålet, er dette ett bevis for at Norge ikke lengre er en selvstendig nasjonalstat, men en vassallstat under lensherren i “Brussel”:http://debatt.nationen.no/-/bulletin/show/771909_krisen-i-eu
Nigel Farage om Nobels “fredspris”:https://www.youtube.com/watch?v=Z7PUtS2FCfM

Seitasis
Seitasis
Abonnent
Svar til  MAJA
11 år siden

Maja takk. Virker som du har mer oversikt enn oss andre, jeg ser frem til en oversikt neste år på infiltrasjonen. En infiltrasjons-oversikt. ( 17 mai neste år?)

kojac
kojac
Abonnent
Svar til  MAJA
11 år siden

Tror ikke svindelen er verre å forstå enn som så: du eier et stort skogareal, det ligger i Indonesia. Du vil hogge et stort antall mål. Men så kommer kvotesertifikatene inn. Hvis du hogger halvparten dette året, kan du få kvotesertifikater for den andre halvdelen du ikke hogger. Dette tilsvarer verdier for 10-talls millioner som betales av den norske stat (f.eks). Neste år hogger du den andre halvdelen, og selger både skogen og kvotene. Big business. Pyramidespill.

Man kan spørre hva som skjedde etter Berlin-murens fall. Hvor ble alle Stasi-folka av ? Ikke skutt eller på annen måte fjernet. Selvsagt overført til lignende tjeneste i land med behov. Via KGB og Stasi satt de med store arkiv over land og folk. Kjenner folk som bastant mener at Stasi-folk var med på Palme-drapet. Slike “fjerninger” og innsettinger uten valg har foregått lenge. Mest av alle er Assange interessant. For Wikileaks (som forøvrig lover mer good stuff) men også fordi de damene som angivelig skulle blitt vodtatt. Hvem er de ? Assange måtte fjernes. Men kanskje ikke drepes, da ville informasjon fra Wikileaks bli vanskelig å finne. Men i fengsel med torturistiske metoder, ble det enklere. Siste kapitel er ikke skrevet.

Hans Gaarder
Forfatter
11 år siden

Seven charged with climate quota fraud.

Police have indicted six Norwegians and a Brit for VAT fraud totalling 160 million kroner and illegal emissions quota trading.

http://www.aftenbladet.no/energi/aenergy/Seven-charged-with-climate-quota-fraud-2914539.html

Hvorfor er bare 7 tiltalt for klima-kvote-svindel?! Hele klima-komplottet er jo en stor SVINDEL – ikke minst fordi CO2 er nødvendig for å opprettholde livet på jorda…

« Forrige artikkel

Human-etisk Forbund og bruk av pro-pedofile til konfirmasjonsundervisning

Neste artikkel »

Vestlig esoterisme, New Age og akademia

14
0
Vi vil gjerne ha din mening. Fritt og anonymt.x
()
x