Hva er dette pulserende lysobjektet på himmelen?

21768 visninger
1 minutt lesetid
182

I klarværsperioder er det etter hvert mange som har observert disse svært lyssterke stjernelignende objektene. Hva er nå egentlig dette?

Er dette et av de uvanlig lyssterke himmellegemene som i løpet av de siste tre årene er blitt observert over hele verden?

Den 12. desember 2008, sendte Share International(SI), i London ut en pressemelding om at et stort, strålende, stjernelignende himmellegeme snart ville komme til syne over hele verden. Dette er i følge SI sin redaktør Benjamin Creme, et av mange tegn som viser at Maitreya, en ny åndelig lærer for hele menneskeheten, nå er på vei til å stå fram.

Da jeg var engasjert i informasjonsarbeidet om Maitreyas tilsynekomst, hadde jeg og kikket på en del av de videoene av dette himmelfenomenet som i løpet av de første månedene i 2009 var blitt lagt ut på YouTube. Fikk tips derfra om å gå til innkjøp av et Sony Handycam med 60x optisk zoom. Har siden gjort mange opptak av de to stjernelignende moderskipene som kan observeres på våre kanter. I følge Creme, ligger det nå til sammen fire slike kjempestore ”stjerneUFOer” i jorden sin atmosfære, hver at dem på størrelse med 5 fotballbaner. To befinner seg på den sørlige og to på den nordlige halvkule. Da de kan minne om stjerner, beveger de seg som regel langsomt og er derfor relativt lette å filme eller fotografere. En av de to som vi kan se, er veldig lyssterk og henger ’som en lykt’ på himmelen. Her er et nyhetsoppslag fra TV2 om denne: ”Så mystisk lyskule på himmelen”.

Det andre som og kan observeres på den nordlige halvkule, ligger ofte lavt mot horisonten og blinker uvanlig kraftig, mens det hele tiden skifter farge.

Her er et opptak av den, fra 19. november 2018:

Hva sier norske media?

Da dette egentlig er et UFO fenomen, har de offisielle (bort)forklaringene vært alt fra Sirius til en uvanlig lyssterk Venus eller en uvanlig lyssterk Jupiter. Her er en oversikt over en del norske media reportasjer:
http://www.shareno.net/Stjernen/stjernen.htm

The ’Star’ sign – Informasjonsvideo fra Share International:

http://www.youtube.com/watch?v=hX2ujTDVdII

For mer informasjon om Maitreya:

http://www.shareno.net/Hvem_er_Maitreya/hvemer.htm

Terje Wulfsberg driver som homeopat i Bergen, og har lenge vært opptatt av det alternative. Han har i en årrekke arbeidet med å spre informasjon om den nye læreren for vår tid, kalt Maitreya eller Verdenslæreren. http://shareno.net. Har i mange år og studert Den Tidløse Visdomslære, særlig informasjonen som kommer fra Djwahl Kuhl eller tibetaneren, via Alice A. Bailey. Bruker nå mye tid og energi på å informere om våre utenomjordiske venner.

Abonnere
Varsle om
guest

182 Kommentarer
Eldste
Nyeste Mest populær
Inline Feedbacks
View all comments
Maarit M. Hanssen
Skribent
11 år siden

Veldig interessant Terje. Takk for at du informerer NySs lesere om det som skjer i Share. Jeg har forstått det dithen, at Maitreya ikke » kommer » før det skjer en total kollaps i finanssene i USA.

Disse lysskipene bekymrer meg litt, det må jeg innrømme. Hva sier Verdenslæreren om 21.12.2012?

peking and
peking and
11 år siden

hei Terje.
Det er en rekke spørsmål rundt denne karakteren det strides endel om. Det blir jo refferet til den falske profet, antikrist og satan i både Koranen og Bibelen. En som skal utgi seg for å være menneskets frelser, men som viser seg å være det motsatte. På den ene siden må vi ta høyde for det disse tekstene sier. på den andre siden er jo Helena Blavadsky en person som det er værdt å få med seg. Men det er noe som underbevisst sier meg at vi skal være særdeles skeptiske til såkaldte profeter og frelsere. Jeg minner bare om den auforiske stemningen rundt Obamas change kampanje. Kristene vil kalle ham satan og Muslimer shaitan. Han skal tre inn i vannmannens tidsalder og med det samme overskygge Jesus lærdom. New age har en tendens til å anerkjenne satan. Jeg sier ikke at dette er feil, jeg sier bare at vi må diskutere dette på tvers av trosrettninger.

«og her sitter vi og venter på en frelser, håpløsheten rår over rådløse mennesker, saken er at ønsketenking kjenner ingen grenser. Vanskelig og å bevise dette åndelige vi enser.»

Ha et godt nytt år

Ann-Kristin Normann
Ann-Kristin Normann
11 år siden

hei Marit.SÅ herlig å se folk som er så positive og setter pris på at noen gjør et stykke arbeide for andre :) TAKK! Blir så glad av å lese sånt :) Ikke så alt for mye positive kommentarer å finne her inne – så da er det kjærkommen lesning å se det du skriver :)
Anbefaler deg dette nettstedet hvis du er interessert i UFO og andre ting som dette :) det er : http://www.ufologi.net og http://www.ufofacts.org
Ønsker deg og dine et godt nytt år :)

morgre
morgre
11 år siden

Jeg har tatt bilder av denne pulserende fargeskiftende stjernen ob
g den består av flere lyskilder som bytter på og lyse

tone
tone
11 år siden

Så moro! viser hvor viktig det er å SE OPP.
Godt nytt år :D

JohnnyWalker
JohnnyWalker
11 år siden

Den 21 desember, om ettermiddagen, var både Venus og Jupiter synlige fra Bergen. Om ettermiddagen sto Jupiter i øst og Venus i sør. Ganske sikker på at det er Venus du har filmet. :-)

CillaBee
CillaBee
11 år siden

Jupiter er stor om dagen. Tipper det er den (eller muligens Venus) du har filmet.
Når noe ser ut som en planet og oppfører seg som en planet, ja da er det mest sannsynlig en planet du har med å gjøre.

http://www.vg.no/nyheter/utenriks/artikkel.php?artid=10015321

MrKennedy
MrKennedy
11 år siden
Svar til  CillaBee

Rett gjerne på meg om jeg tar feil, men vil ikke en planet ha konstant lys, og ikke «pulserende»? Når det er sagt tror heller ikke jeg at det er noe spesiellt mystisk, heldigvis ligger ikke bevisbyrden hos meg, siden det ikke er jeg som kommer med påstanden.

NightHawk
NightHawk
11 år siden

Er vel ikke i jordatmosfæren. Du kan se Venus og Jupiter selv om det ikke er helt mørkt. Tror ikke dette er noe annet ut fra det jeg har lært meg av astronomi.

JohnnyWalker
JohnnyWalker
11 år siden

Klokken 16:30 sto Venus i sør sørvest og var ca 7 grader over horisonten.
Venus vises veldig godt selv om det er ganske lyst, og lysbrytninga i atmosfæren får den ofte til å funkle og blinke. Angående objektets plassering i forhold til skyene ser jeg ingenting uvanlig. Har sett mange filmklipp av Venus og objektet du har filmet ser akkurat ut som Venus.

Last gjerne ned gratisprogrammet Stellarium. Det viser stjernehimmelen sett fra jorden. Du kan legge inn din egen posisjon, dato og klokkeslett. Du kan tilogmed gå bakover i tid og se hvordan stjernehimmelen så ut når Jesus ble født!
Lastes ned her:

http://www.stellarium.org/

CillaBee
CillaBee
11 år siden

Så tidlig på kvelden er det garantert Venus. Hun er også veldig lyssterk, og synes veldig godt på ettermiddagshimmelen. Ikke er det mulig å se at det forekommer noe endring i form, hadde du brukt den manuelle fokusen til å fokusere på objektet (noe det ser ut til at du ikke gjør gjennom helle zoomingen) ville du fått et skarpere bilde av vår nabo.

Venus kommer til å være godt synlig fremover også, så lenge det er vær til det. Gjør noe flere forsøk og finn fokusen, så ser vi nok noe annet en UFO’er og moderskip.

Venus synes også godt gjennom slørskyene som ikke er så solide som det ser ut når de henger lavt under lyset.

JohnnyWalker
JohnnyWalker
11 år siden
Svar til  CillaBee

Både Jupiter og Venus er to gode alternativer. Vi har nå dato, klokkeslett og sted, men ikke retninga til objektet. Hvis Terje gir oss retninga til objektet er det enkelt å fastslå om dette er jupiter eller Venus.
Hvis Terje tviler på oss «hobbyastronomer» så er det bare å laste ned stellarium og undersøke selv!

Godt nyttår. :-)

bardun
bardun
11 år siden
Svar til  JohnnyWalker

Jeg satser hatten min på Venus …

GODT NYTTÅR!

MortenB
MortenB
11 år siden
Svar til  JohnnyWalker

Da kan du sende hatten til meg :p
Klokka 16:30 den 21.12 i Bergen er Venus såvidt over horisonten så den kan det umulig være.

Jupiter er mye mindre og ikke like godt synlig og er heller ikke like langt oppe på himmelen.

pessimisten
pessimisten
11 år siden

Venus og andre himmelobjekter har lurt mang ein mann :-)

MortenB
MortenB
11 år siden
Svar til  pessimisten

Det burde vel heller være «mang en uvitende mann»

Seth Speaks
Seth Speaks
11 år siden

Er det noen som har noen info om hva denne ‘stjernen’ er for noe? Hvor den er? Hva det er? Jeg har, nesten hver eneste kveld det siste halve året, sett denne stjernen på himmelen. Hva som slår meg er at det er det kraftigste lyset fra noe himmellegeme synlig fra jorden, etter sola og månen. Det er den stjernen som kommer først etter mørkets frembrudd, det er også den siste stjernen som kan sees før månen forsvinner fra himmelen, om morgenen.

Lenge har jeg trodd at ingen andre har lagt merke til dette, noe jeg har synes har vært litt merkelig, størrelsen tatt i betraktning. Jeg har aldri sett noe liknende på himmelen, i hele mitt liv. Det siste halve året har jeg også sett mange uforklarlige lysforestillinger på himmelen. Mitt spørsmål er følgende: Siden denne stjernen er så eksepsjonelt stor, flere ganger større enn alle andre stjerner på himmelen og lyser med en slik intensitet, skal det ikke da være relativt lett å finne dens posisjon i forhold til oss? Det er mennesker som får betalt for å holde oversikt over himmellegemer, men det er ingen offisiell uttalelse angående denne saken? Hvor kom denne stjernen fra? Jeg har aldri sett den før, men jeg føler det er verdt å heve et øyebryn over mangelen på informasjon rundt dette, alle nyhetene som publiseres om solsystemet og verdensrommet generelt i disse dager, tatt i betraktning.

Likorm
Likorm
11 år siden
Svar til  Seth Speaks

Jeg tror den stjernen du sikter til Seth er Jupiter. Jeg antar det fordi den lyser så sterkt. Men om du vil så last ned/installer ett stellarium ! Jeg kan anbefale dette:
http://www.stellarium.org/
Meget brukervennlig og gir full oversikt over hva som er hvor.. når.
Alt du trenger i tillegg er ett kompass så du vet hvor nord er.

Jeg er forøvrig enig i at denne stjernen (eller jupiter) lyser uvanlig sterkt for tiden.. snodig. :D

Seth Speaks
Seth Speaks
11 år siden
Svar til  Likorm

Hei. Dette er fullt mulig, jeg skal ikke benekte dét. Men jeg gjorde litt research på dette for en stund siden, og jeg søkte opp når de forskjellige planetene skulle være synlig fra jorden, og på grunnlag av hva jeg fant, er det lite som viser til at det er Jupiter det er snakk om. Jeg påstår ikke å ha noen stor kunnskap om astronomi, men jeg finner det rart at Jupiter skal være så synlig fra jorda over et så langt tidsrom. Jeg har tidligere blitt fortalt at det har vært Jupiter, så jeg sjekket litt på det:

http://www.rasnz.org.nz/SolarSys/11Planets.htm

Under Jupiter, står det følgende:

«Jupiter is in Pisces during the first part of 2011, up to early June, apart from a few days at the end of February and beginning of March when it crosses a corner of Cetus. From early June on it will be in Aries, until the end of the year when retrograde motion will see the planet briefly return to Pisces.

The planet is at conjunction on April 6 and opposition on October 29. Consequently it will be an early evening object during the first part of the year, disappearing into the sunset glow during March. It will again be visible in the evening sky in the last three months of 2011. From May to September it will be mostly visible in the morning sky.

At the beginning of January, Jupiter will again be in conjunction with Uranus, the planets being closest on the 4th. This is the last of the set of three conjunctions, the others having been in 2010. After this conjunction Jupiter will move steadily away from Uranus. In May Jupiter will be one of four planets in the series of conjunctions occurring during the month. »

«From May to September it will be mostly visible in the morning sky.»

Dette forklarer ikke hvordan det kan være mulig at jeg har sett denne stjernen (tilsynelatende) lyse sterkere og sterkere siden juli måned. Jeg hadde forstått om det hadde vært Jupiter, hadde noe forklart mengden tid den er synlig. Selvfølgelig, dette er bare synsing, jeg VET ikke noe av dette. Men de forskjellige planetene har spesielle tider de er synlige fra jorden. Noen planeter er synlige på en viss tid av døgnet, innenfor et gitt tidsrom, i forhold til plasseringen de har i forhold til jorda, sola, og de andre planetene i solsystemet vårt. Om denne ‘stjernen’ har vært synlig siden 08/09, bør det være mulig å forklare om det er Jupiter, utifra -når- de forskjellige planetene er synlige. Jeg er klar over at man kan se Merkur, Venus, Mars, Jupiter og Saturn med det blåtte øye, fra jorden. Jeg forstår prinsippet, men jeg bare finner det ekstremt merkelig at Jupiter plutselig blir den største lyskilden på himmelen (sett bortifra månen) hver eneste natt, hele den tidsperioden jeg har vært observant på det. Det stemmer ikke helt… Men jeg har enda ikke lastet ned stellariumet, så jeg skal gi det ett forsøk når jeg har litt tid til overs :)

Takk for svar :)

Hermis
Hermis
11 år siden
Svar til  Likorm

Takk for tipset om programmet Stellarium, Likorm. Det er jo ikke like lett bestandig å vite hvilke stjerner og planeter det er som viser seg på himmelen, og dette har irritert meg ofte. Men nå er det ikke noe problem. Har feks. aldri visst at Jupiter kan være så godt synlig som den var i går, trodde egentlig det måtte være Venus.

Dette beviser jo faktisk at selv skeptikere av og til kan bidra med meningsfull og nyttig informasjon til oss «ulærde». Fortsett gjerne med det, og Godt Nyttår! :)

Hermis
Hermis
11 år siden
Svar til  Hermis

En ting til: Skulle gjerne hatt en Stellarium-app for Android også, men det er vel kanskje litt mye å ønske seg… :|

Henrik Leirvik
Henrik Leirvik
4 år siden
Svar til  Seth Speaks

Fra vinduet mitt på Hopland i Stryn har dette lysfenomenet forbauset meg. «Julestjernen» Venus har aldri vist seg så enorm som dette lysobjektet. Det viser seg på sør-østhimmelen om morgenen fra ca. kl. 07.30 og beveger seg langsomt sør-vestover og blir borte bak åsene mot kveld. «Det skal vise seg tegn på Himmelen…..»

NightHawk
NightHawk
11 år siden

Objektet skifter form p.g.a ustabil fokus på kameraet. Ikke fordi det er et dårlig kamera, men avstanden blir for stor til at objektivet kan fokusere på objektet. Tror ikke det er noe mer mystisk enn det ;-)

NightHawk
NightHawk
11 år siden

«Dette er kun en påstand som ikke har noe hold i virkeligheten.»

Dette var en drøy påstand da det ikke kunne være mer virkelighet enn det dette er. Ser du ikke har den erfaringen fra foto du trenger for å uttale deg om saken, men det kan læres. Vil ikke starte noen diskusjon på dette, men prøv og hold deg til virkeligheten her.

Falcon
Falcon
11 år siden

For ca 40 år siden så jeg følgende: Fra Overhalla to mil øst for Namsos, i sør-vestlig retning, et stort skarpt flimrende lys, anslagsvis 8-10 ganger større enn en stjerne synes, som beveget seg litt høyre, litt venstre, opp og ned, så bevegelsen pga at det var tretopper under. Ingen rapport om dette i avisene etterpå, tror jeg ikke, dessverre. Har aldri glemt det :) Det var på en vinterkveld, ingen lyd å høre, og på landet der jeg bodde er det blikk stille

bardun
bardun
11 år siden

Slikt som dette kan man jo også vise et lite barn og etterpå fortelle at vi nå har sett et veldig mystisk lys. Det er godt mulig forfatter syns dette objektet både er mystisk og unormalt, men da velger man å gå helt og holdent dirrekte fra det sannsynlige til en usannsynlighet ved hjelp av fantasien …

Men for folk som både har vært ”ute en vinternatt” før og som har filmet og også sett Venus, er ikke dette på samme måte like mystisk.

Når en forsøker å fokusere på et lysobjekt som er så langt borte som dette, er det ikke det minste rart at lyset blir både pulserende og forandrer seg – både i form og farge …

Men det kan være spennende nok og også påkalle vår frie fantasi til de ytterste grenser – hvis det finnes noen sånn grense – når ulike lysobjekter og (subjektive) himmelfenomener dukker opp på himmelhvelvingen eller andre steder. Når slikt ikke på noen som helst måte kan verifiseres eller forklares, kan det jo selvfølgelig tolkes som hva som helst – alt etter eget ønske …

Men, Venus eller kanskje en annen planet, bør vel ikke bli brukt til et slikt formål?

Venus har forøvrig tidligere blitt forsøkt brukt (missbrukt) som noe mystisk av en forhenværende ”redaktør” her på Speilet …

Bartis
Bartis
11 år siden

Det er rart at dere alltid begynner med det minst sannsynlige. Det er videre rart at dere så avviser en hver rasjonell forklaring, som ofte også helt sikkert er den riktige.
Må innrømme at det faktum at du er homeopat også svekker troverdigheten i mine øyne.

Bartis
Bartis
11 år siden

Homoepati er jo å gi vann eller sukkerpiller under dekke av medisin. Noen ville kalt det svindel. Så hvis du har valgt et yrke som utnytter folks godtroenhet for å tjene penger, hvorfor skulle da din troverdighet ha noen styrke i denne sammenhengen?

MortenB
MortenB
11 år siden
Svar til  Bartis

Du har vel aldri vært til homoepatisk behandling ?

Nei, gå heller til en doktor som viser null interesse i å hjelpe deg og gir deg piller fra eliten sine fabrikker med gift som skaper nye og «bedre» sykdommer. Fint med en fast kunde. Og en lydig en som dør når sliten sier dø

Bartis
Bartis
11 år siden
Svar til  Bartis

Terje: Hvorfor klarer ikke homeopatisk medisins virkning å dokumenteres bedre enn placebo?
Selvfølgelig har ikke medisinen bivirkninger, det er jo vann. At folk som ikke kan noe om medisin har anbefalt det, gir det ikke mer troverdighet.
At du ramser opp slikt, i stedet for dokumentasjon på effekten, sier vel litt om din egen overbevisning.

Bartis
Bartis
11 år siden
Svar til  Bartis

Morten B: Er din paranoide overbevisning om en hemmelig elite nok for å velge homeopati? Synes du det er troverdig selv om de ikke klarer å dokumentere effekten utover placebo?

JohnnyWalker
JohnnyWalker
11 år siden

Angående høyden over horisonten, så er 90 grader rett over hodet ditt, og 45-50 grader over horisonten er veldig, veldig høyt! Skal jeg bedømme høyden på objektet ut fra filmklippet, så gjetter jeg at høyden over horisonten er på mellom 5 og 10 grader!

Angående kompassretninger så er Sør er 180 grader, vest er 270 grader og sørvest er 225 grader. Venus posisjon kl 16:30 var ganske nøyaktig 200 grader, eller sør sørvest som man også sier!

Beklager, men jeg må nok konkludere med at dette er Venus. Jeg er bortimot 100 % sikker.

JohnnyWalker
JohnnyWalker
11 år siden
Svar til  JohnnyWalker

Terje, man får et veldig fint oversiktbilde av terrenget mot slutten av filmklippet, og når jeg vet at dette opptaket er gjort i samnanger, så finner jeg lett posisjon din ved hjelp av et 3D-kart!

Jeg plottet inn din posisjon og posisjonen til objektet i 3D-kartet, og retninga til objektet fra der du står er 202 grader! Fjellet til venstre for objektet er 2 grader over horisonten, og objektet er da 5-6 grader over horisonten! Objektet du har filmet har nøyaktig samme posisjon som Venus.

Bevisene for at det er Venus du har filmet er nå overveldende! ;-)

Bartis
Bartis
11 år siden
Svar til  JohnnyWalker

Terje: gi opp! Slutt å lage mystikk ut av ingenting.

Noe nytt sp. tegn.
Noe nytt sp. tegn.
11 år siden

Disse rombrødrene, er de laget av kjøtt og blod eller av annen marterie? Tar de til seg noe næring? Hvis disse fire romskipene befinner seg i atmosfæren og er av vår marterie så burde de vært synlige. Hvorfor er de ikke synlige? Jeg forstår det slik at de fleste kommer fra Venus og at de er kommet mye lengre enn oss menesker, men at både byggverkene deres og dem selv er usynlige. Er det korrekt oppfatte?

Noe nytt sp. tegn.
Noe nytt sp. tegn.
11 år siden

Jeg går ut fra at alle rombrødrene er snille og aldri dreper noen. Er vi de eneste vesener i universet som er slemme og hvorfor er det slik? Hvordan har de oppnådd en slik eterisk tilstand? Har de vært i fysisk fast form tidligere?

Futulama
Futulama
11 år siden

Hvordan effekt vil dette ha på de andre dyrene på jorda? Vil foreksempel se gjeiter med eterisk syn og når det fjerde eteriske nivået, eller veggdyr som øker vibrasjonen sin og forlater det fysiske?

JohnnyWalker
JohnnyWalker
11 år siden

Har arbeidet som navigatør så dette med kart og posisjoner kan jeg, Terje!
Objektet du filmet er Venus, både retninga og høyden over horisonten stemmer! Litt merkelig at du ikke vil akseptere fakta, Terje.

Vandalf
Vandalf
11 år siden

Det er Venus… Punktum finale!

Riktig godt nyttår alle og enhver!

2012 tegner til å bli nok et spennende år… (selv uten oppdiktede UFO’er)

maranata
maranata
11 år siden
Hermis
Hermis
11 år siden
Svar til  maranata

Har prøvd å se noen opptak av denne Maitreya, men aldri før har jeg fått kjenne slike forferdelige kroppslige ubehagsreaksjoner som av han. Det var umulig å se igjennom et helt intervju, for da ville jeg ha kommet til å brekke meg. Ikke vet jeg hva det skyldtes :) .

Hermis
Hermis
11 år siden

Nei, man kan selvsagt aldri være sikker. Men når jeg får slike ubehagelige følelser som nevnt over, så skygger ihvertfall jeg unna. Uansett hvem det var som ble intervjuet, så virket han overhodet ikke ekte.

Jostein Wold
11 år siden
Svar til  maranata

Kristus og Antichrist er symbloikk på hva som beveger seg i våre egne sinn, av muligheter eller begrensninger. Det er symbol på at vår natur, sjel kan våkne opp i en denne fysiske verden, eller sove seg igjennom livet. Vi kan være vår egen frelser når som helst, og leve et liv i paradis, eller velge djevelen i oss, som sørger for lidelse og sorg.
Men det er VI, hver enkelt som er dette. Dine linker viser et menneske, lik deg:)

Lillian Sivertsen
Skribent
11 år siden

Takk for bra artikkel.!

Det første videoopptaket, vel…jeg så det også dette lyset denne dagen, bare at jeg så det fra ARNA. Jeg undret meg også over fenomenet for dette var ikke et vanlig fly.

Thanks, det var utrolig kult å se at noen hadde lagt merke til det og skrevet om det her inne!

JohnnyWalker
JohnnyWalker
11 år siden

Hei Terje
Ser at du også har filmet Jupiter og fått med noen av Jupiters måner!

Her har vi dato, klokkeslett, retning og vi har månen som referansepunkt.
Legger vi inn disse data i Stellarium så befinner Jupiter seg nøyaktig på samme plass som ditt objekt!

Ved hjelp av Stellarium kan jeg også forutsi hvor disse objektene befinner seg i framtiden.

I dag kan du se Venus fra både Bergen og Samnanger. kl 16:30 er Venus i sør sørvest (201 grader) og høyden over horisonten er 10 grader.

På samme tidspunktet befinner månen og Jupiter seg i sør østlig retning (125 grader)! Månen er 33 grader over horisonten og Jupiter er 29 grader over horisonten.

Månen og Jupiter vil være synlig over store deler av Norge, så gå ut å se selv hvis dere ikke tror meg ;-)

Terje
Terje
11 år siden

«Da dette egentlig er et UFO fenomen, har de offisielle (bort)forklaringene vært alt fra Sirius til en uvanlig lyssterk Venus eller en uvanlig lyssterk Jupiter»

Lyssterke stjerner som Sirius, eller planeter som Venus, Jupiter og til tider Saturn, er ikke bortforklaringer, men de forklaringene som oftest viser seg å være korrekte!

For små objekter som stjerner og planeter, må du utendørs for å få gode opptak om du skal «zoome» de kraftig inn, ganske enkelt fordi et vindu er ikke av god nok optisk kvalitet. Lyset fra objekter lavt på himmelen må gjennom mer atmosfære enn de høyt på himmelen, atmosfæren vil skjelden (rettere sagt aldri) være så rolig at objektet ikke vil danse og forandre form.

For meg å si til deg at du bare har sett en planet er totalt meningsløst sånn rent erfaringsmessig her på nyhetsspeilet, så da får du heller gode råd til å forbedre dine observasjoner -hvis du da er interessert å finne ut av hva du faktisk ser? men er du som andre artikkelforfattere her, kun interessert i å bekrefte din tro -på Maitreya- så er det bare å overse mine hjelpetips:-)

JohnnyWalker
JohnnyWalker
11 år siden

Angående lysstyrken til Venus:
Galileo oppdaget at Venus hadde faser, samtidig som den aldri var langt fra sola, Galileo beviste dermed at planeten gikk i bane rundt sola og ikke jorda!

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/2/23/Venus%27_faser.svg

bardun
bardun
11 år siden

Wulfsberg:

”Hvordan kan det ha seg at flere av de vanlige planetene nå plutselig blitt ‘så uvanlig lyssterke’?”

Nei si det … Men det er jo interessesant. Kanskje dem er kommet nærmere den tredje planet …

Har du noen forklaring?

”Hvordan er det mulig å zoome inn d.v.s. gjøre næropptak med et vanlig enkelt videokamera av de vanlige planetene som befinner seg langt ute i verdensrommet? Jeg klarer det i hvert fall ikke med mitt!”

Neinei, men var det ikke det du prøvde på jo? Derfor fikk du Venus til å bli enda mer mystisk enn den er – sett fra et stuevindu … :/

” Har og gjort mange opptak undendørs, uten at det viser seg å gjøre noen forskjell.”

Ja ikke sant … det viser jo bare at å zoome in på objekter som er så langt borte som Venus, vil gi akkurat sånne resultater med et ”vanlig enkelt videokamera”

Terje
Terje
11 år siden

Planetene er like lyssterke som de alltid har vært, men varierer litt i styrke, for Venus kommer det an på fasen, -Jupiter primært avstand, -Saturn både avstand og posisjon til ringene i forhold til jorda.
Det er bare det at med jevne mellomrom dukker det opp grupper som tror at det skal komme ett eller annet, de ser opp på himmelen og ser ting de aldri har sett før, en eller annen reporter i «stofftørke» belyser saken, flere troende kommer til, og så må astronomiinteresserte trå til og forklare det «uforklarlige». Det blir litt sånn massesugesjon

Næropptak krever mer enn et lite videokamera, det viktigste er manuell fokus, når stjerner er så små som mulig, da er de i fokus, da burde planeter fremstå som runde (på venus sees fasen). Dersom planeter bare er et lyspunkt, da har du for liten forstørrelse. Da må det kanskje et teleskop til, eventuelt teleobjektiv om du har kamera med utbyttbar optikk.

Jeg anbefaler boka Praktisk Astronomi http://www.bokkilden.no/SamboWeb/produkt.do?produktId=147433 Den tar for seg alt innen praktisk astronomi kort sagt…

Terje
Terje
11 år siden
Svar til  Terje

Om det befinner seg i jordens atmosfære eller millioner av kilometer ute i rommet har ingen betydning, det er den tilsynelatende størrelsen som har noe å si. Ta månen og sola som eksempel, begge er riktig nok utenfor atmosfæren, men de er tilsynelatende like store, selv om avstanden er svært forskjellig.

Hva får deg til å tro at objektet befinner seg i atmosfæren?

NightHawk
NightHawk
11 år siden

En flott Jupiter med flere måner :-).

« Forrige artikkel

Starchild Skull DNA-testet: ikke fra Jorden!

Neste artikkel »

Omfattende kontakt med utenomjordiske: Friendship W 56