Vil USAs statskasse kollapse den 2. august?

8146 visninger
7 minutter lesetid
88

En kort melding fra NTB forteller at USAs statsfinanser er nær avgrunnen:
USAs eksisterende gjeldstak på 14.300 milliarder dollar ble nådd allerede i mai, og finansminister Timothy Geithner har gjort det klart at statskassen vil gå tom den 2. august.”

Hvor tok egentlig 14.300 milliarder dollar veien?
USA har oppført seg lettsindig gjennom flere tiår, ved å låne så mye penger at selve fundamentet for den amerikanske statsdannelsen nå er truet.

Det er jo litt rart at USA har sunket så dypt i den finansielle hengemyra, ettersom USA er kjent for å ha:

De beste universitetene (Harvard, Stanford, Columbia, Berkeley, Yale, MIT, Georgetown, Fordham m.fl.).

– Den mest innovative finanssektoren.

Flest tenketanker (think tanks); som Aspen Institute, Hudson Institute, American Enterprise Institute, Research Institute of International Change, Institute for International Economics, W. Averell Harriman Institute og Watson Institute for International Studies for å nevne noen.

USAs gjeldsregnskap for 14.300 milliarder dollar

Ettersom verken USAs universiteter, finanssektor eller tenketanker ser ut til å ha bidratt til å forhindre at dagens wannabe finans-kollaps i USAs statlige sektor har oppstått vil Nyhetsspeilet yte sitt ringe bidrag til å få oversikt over situasjonen ved å presentere USAs gjeldsregnskap under mottoet ”Hvor i huleste har 14,2 billioner/trillions (millioner millioner) dollar tatt veien?”

Gjort er gjort og spist er spist sa reven i Hakkebakkeskogen, og selv om de manglende 14,2 billionene ikke uten videre lar seg frembringe for å fylle igjen USAs sorte gjeldshull, bør det bringes på det rene  hvor alle pengene har tatt veien, under mottoet ”Follow the money – who benefits”.

Her er et omtrentlig gjeldsregnskap for bruken av 14,3 billioner / trillions dollar som USA nå har i statlig gjeld:

1. 2300 milliarder dollar forsvant i Pentagons sorte hull DoD

På den velvalgte datoen 10. september 2001 kunngjorde USAs forsvarsminister Donald Rumsfeld at DoD (Department of Defence) ikke kunne redegjøre for hvor 2,3 trillions dollars hadde tatt veien:

http://www.youtube.com/watch?v=OTwCRuwJc34&feature=related

 

2. 700 milliarder dollar bevilget til Wall Streets rike finansinstitusjoner

I oktober 2008, bare få uker etter at finanskrisen var blitt utløst av at  investeringsbanken Lehman Brothers hadde gått overende bevilget Kongressen 700 milliarder dollar, som et plaster på såret som finanskrisen hadde skapt.   Styrtrike finanshus som JP Morgan og Goldman Sachs fikk statsstøtte sydd under armene for å unngå å tape penger på råtne boliglån som de selv hadde utviklet:

 

3. 3000 milliarder dollar i støtte til nasjonen Israel

Israel er kjent for å ha en av verdens best kvalifiserte arbeidsstyrker og eksporterer bl.a. poteter dyrket i sin karrige halv-ørkentil pottitlandet Norge  samt avanserte våpen (ikke bare kult-geværet Uzi) til alle land som kan betale for det.

Uzi submachine gun - vellykket israelsk eksportartikkel som er høyt verdsatt av etterretning-terrorister hårdkokte drug dealers og andre mafiosi som ikke spør om prisen. Bare russiske AK-47 Kalashnikov har større kultstatus som moderne håndvåpen enn Uzi. (Bildet er hentet fra uzi.com)

Hvorfor så raus bistand fra fattige onkel Amerika til et moderne land som i så stor grad er i stand til å sørge for seg selv og sine? Hvis onkel USA hadde så mye å dele med andre er vel land som Honduras og Laos, med omtrent like mange innbyggere som Israel og ingen egne inntekter fra våpen-eksport, blitt helt neglisjert i penge-utdelingen.

Fremragende forskere fra bl.a. Harvard har regnet seg frem til den virkelige prisen for å holde Israel under armene og verne landet mot innbilte eller reelle fiender:
A recently published economic analysis has concluded that U.S. support for the state of Israel has cost American taxpayers nearly $3 trillion ($3 million millions) in 2002 dollars, se.

Kanskje gir president Obama noe av svaret på gåten i sin tale til AIPAC (American Israel Public Affairs Committee) som bl.a. ble dekket av NRK og kan sees her.

 

4. 3000 milliarder dollar har krigen i Irak kostet

Før president George W. Bush gikk til krig mot Irak var det massive protest-demonstrasjoner verden over. Selvfølgelig hadde ikke Saddam Husseins Irak masseødeleggelsesvåpen (i motsetning til USA som av den grunn kanskje burde ha blitt invadert, fratatt sine masseødeleggelsesvåpen og satt under administrasjon av verdenssamfunnet), noe USAs etterretning hadde visst hele tiden. En god grunn for å gå til krig forhindrer ikke at det finnes virkelige grunner til å starte krig – selv om «den gode grunnen» har vært løgn hele veien.

1983: Daværende forsvarsminister Donald Rumsfeld håndhilser varmt på Iraks diktator Saddam Hussein. USA-Rumsfeld skaffet Saddam biologiske våpen til bruk i krigen mot Iran.

Trodde virkelig Donald Rumsfeld (som på ny var blitt forsvarsminister i 2003, året USAs okkupasjon av Irak fant sted) at biologiske våpen som Saddam hadde fått av onkel USA i 1980-årene ennå kunne være stridsdyktige…? Saddam gjorde det selv klart i et intervju med Tony Benn  i 2003 – få uker før invasjonen – at biologiske agenter har kort levetid:

USAs program for å ruste opp Saddams Irak med biologiske masseødeleggelsesvåpen er bl.a. beskrevet her. (Et utdrag: Senator Robert Byrd discussed the Reagan Administration’s transfer to Iraq of biological agents including anthrax, bubonic plague and many others, and placed supporting documentation in the Congressional Record)

 

5. 700 milliarder dollar har krigen i Afghanistan kostet

http://www.youtube.com/watch?v=INjLM20nI0s

 

I mer enn ett år har utgiftene til krigføring i Afghanistan vært høyere enn USAs kriging i Irak. Et spørsmål som kan stilles med sikte på å spare onkel USA for penger er hvorfor den fattige fjell-nasjonen Afghanistan okkuperes av USA og andre NATO-land. Afghanistan utgjør neppe noen militær trussel mot USA. Hvorfor har ikke fremragende amerikanske tenketanker kommet på denne tanken...?

 

Kostnadene ved USAs "kriging mot terror" de siste 10 årene er bl.a. blitt dokumentert via Kongressen. For lenke til dokumentet, se nedenfor.

Dokumentet kan lastes ned i pdf-format ved å klikke her.

6. 900 milliarder dollar (i dagens valuta) kostet Vietnam-krigen

Vietnam-krigen er utvilsomt snøen som falt i fjor. Det har rent mye vann fra Mekong-floden gjennom Mekong-deltaet og ut i Sørkinahavet etter at USAs soldater og angrepshelikoptre flyktet fra Vietnams killing fields  i 1975.

USAs siste helikopter foretar evakuering fra et hustak i Saigon 29. april 1975. Helikopteret var et CIA-helikopter. CIA er svært aktive med å gjennomføre narkotikatrafikk i stor skala der hvor USA kriger. Under Vietnam-krigen ble begrepet "Det gylne triangel" lansert. Nå foregår 90% av verdens opiumsproduksjon i Afghanistan, under kyndig CIA-kontroll. Det statlige organet CIAs multimilliard-inntekter går ikke inn i USAs slunkne statskasse, men pløyes inn i hemmelige sorte prosjekter gjennom såkalte black budgets (sorte budsjetter).

 

7. 100 milliarder dollar i økte ”sikkerhets”-tiltak etter 11. september 2001

Nedverdigende og helseskadelig scanning er et av påfunnene i kjølvannet av paranoiaen som den sorte pavens 911-terror førte med seg. Rimelig er det ikke - ikke særlig smart heller.

Etter USAs selvpåførte terror 11. september 2001, som bl.a. 3 amerikanske forsvarsministre var sterkt delaktige i (Dick Cheney, Donald Rumsfeld og ikke minst Frank Carlucci,  se) ble «anti-terror-tiltak» en vekstbransje.

En rød tråd gjennom anti-terror tiltakene er falsk trygghet, fjerning av personlige rettigheter, innbilt paranoia og – høye kostnader.

 

8. 200 milliarder dollar i unødvendige og helsenedbrytende vaksiner

USA er idag legemiddelindustriens høyborg, pga. det gjennomtrengende (pervasive) vaksine-programmet som ser ut til å fange opp de fleste barn, enten de er blacks, whites eller hispanics.

Noen av effektene av USAs massive vaksinering av sine egne er bl.a.:

– Det brukes nå 1225 dollar pr. barn på vaksinering (det hundredobbelte av i 1975)

– 1 av 67 barn ender opp som autister (pga. trippelvaksinen MMR og kvikksølvholdige influensavaksiner).

– USAs føderale myndigheter gir et pengebeløp til alle delstater for hvert barn som har mottatt alle de «foreskrevne» vaksinene (68 vaksine-injeksjoner).

– «American children have never been dumber, sicker and fatter than now»

Informasjonen er hentet herfra.

I delstaten Texas har Bilderberg-guvernøren Fred Perry gjort det obligatorisk for jenter i 12-13 års alderen å motta 3 Gardasil-injeksjoner. Etter at guvernør Perry helt på egenhånd hadde trumfet gjennom dette påfunnet ble det kjent at han har tette bånd til legemiddelindustrien - uten at Gardasil-praksisen ble omgjort av den grunn.

http://www.youtube.com/watch?v=O7LH9TRCHuA&feature=related

Kostnader knyttet til dødsofre fra Gardasil-vaksinen og de hundretusenvis av tilfeller av vaksinepåført autisme er ikke tatt med, da dette er vanskelig å kvantifisere i statlige budsjett-termer.

 

9. 3300 milliarder i sorte prosjekter i regi av CIA/NSA  og det militær-industrielle kompleks

De offentlige giga-organene CIA og NSA, som offisielt er beskjeftiget med spørsmål knyttet til «statlig sikkerhet» (så som overvåking av egne og andre borgere og deres PC-bruk-NSA og planlegging av attentater på egne eller andre lands borgere-CIA) har hemmelige budsjetter. Dette muliggjør massivt misbruk, som også finner sted. CIAs reelle budsjett (kongressgodkjent + sort) er f.eks. flere ganger det offisielle budsjettet, pga. de store inntektene CIA får fra narkotikatrafikken.

Militærhistorie forskeren Michael Schratt beskriver her hvordan enorme beløp har forsvunnet ned i det sorte budsjett-hullet kjent som det militær-industrielle kompleks og benyttet til å utvikle «flyvende hysj hysj leketøy for voksne«:
http://www.youtube.com/watch?v=woMtIHwRL2w
Som Schratt sier i video-intervjuet: «Får du 400 milliarder dollar til et prosjekt så får du også resultater...»

Hullet i Pentagon-muren 11. september 2001 viser ingen spor av flyvinger. Dette betyr at USAs militære hovedkvarter ble truffet av en innkommende rakett og ikke av et kapret passasjerfly. En slik rakett kan bare ha blitt avfyrt med medvirkning fra USAs eget militær-industrielle kompleks (sic). Hvis USAs militære etterretning hadde fått tak i og studert dette bildet ville de kostbare krigene mot Afghanistan og Irak ha vært unngått, og USA ville ikke ha nådd sitt gjeldstak på flere år ennå...

For en introduksjon om sorte prosjekter (black projects) og sorte budsjetter (black budgets), se f.eks. artikkelen Exposing the Black Budget.

 

Sum (1-9): 14.300 milliarder dollar – taket på USAs statsgjeld som nå er nådd.

Hans K. Gaarder er utdannet siviløkonom og svært tverrfaglig av legning og mest interessert i det som ikke har med økonomi å gjøre.

Hans har arbeidet i mange år med etterforskning i det offentlige og med fri og uavhengig forskning i privat regi. Er frontlinjeforsker på skjulte maktstrukturer, utenomjordisk liv og helse (Teoretisk Fysiologi og vaksiner).

Abonnere
Varsle om
guest

88 Kommentarer
Eldste
Nyeste Mest populær
Inline Feedbacks
View all comments
Armin Bahrami
Skribent
11 år siden

Eneste grunnen jeg fortsatt titter innom, er for å se denne herremannen. Gooood job H.K !

Work for a cause, not for applause…. Live life to express, not to impress…. Don’t strive to make your presence noticed, just make your absence felt. Namaste

Vår viktigste kamp bør omfavne denne parolen:

«NASJONALBANKENE ER IKKE EID AV NASJONALSTATENE!»

arifkarim
arifkarim
11 år siden

Dette kalles en «styrtkrise» mot slutten av dollaren og muligens hele USA. Globalister er ikke særlig fornøyd med nasjonale suverene stater bortsatt fra israel, og ønsker derfor å innlemme Nord-Amerika i en samlet økonomisk-politisk sone på et slikt korrupt nivå som EU allerede er.
Her 15 bisarre extreme eksempler på hvor «fattig» USA har blitt etter 11 år med illuminati-krigene sine:
http://theeconomiccollapseblog.com/archives/15-examples-that-show-many-americans-have-become-so-desperate-that-they-will-do-just-about-anything-for-money

Krigens løpende kostnad som alltid peker en vei: Oppover! :D
http://costofwar.com/en/

baugen
baugen
11 år siden

Her er noen godbiter om Reagan og Byrd –begge omtalt i artikkelen ovenfor i sammenheng med våpenhandel:

Fra «Access denied» av Cathy O’Brien–

Side 157: «Reagan’s release of inmates and mental patients was contrary to the studies I was involved with.——-The president of Ampex became embroiled in a fierce battle with Reagan, desperately fighting to maintain the integrity of his company. Reagan wouldn’t hear of it. He was hell-bent on using every horrible brainwashing technique imaginable, tortuously and technologically expanding far beyond Ewen Cameron’s experiments in Montreal! Then he turned the tortured mentally ill out on the streets.»

side31: My father had also been instructed to take me to the Governor’s mansion in Mackinac Island, Michigan. Governor George Romney was actively involved in MK Ultra, extending it from the Catholic church to his Mormon church and bringing it into the school systems as what should later become global education.

Because I was a «prime candidate » or a «chosen one’ for MK Ultra, I had cause to be there as well. It was on Macinac Island that I first met US Senator Robert C Byrd, who would become my owner in MK Ultra. (Ytterst sadistisk slaveeier!) As my «owner», Senator Byrd directed my activities, deciding which military and NASA installations I would be taken to for mind control programming, who I would be prostituted to and when, and which government operations I would ultimately be used in during the Reagan/Bush Administrations.»

(Senator Byrd var i sin tid medlem av KKK–nå en Demokrat!)

RawKuz
RawKuz
11 år siden

14.3 TRILLIONER er utenfor folks fatteevne. Det er så astronomisk høyt at det kan ikke forklares med ord. Her vises hvor mye 1trillion dollar er:

NB: må huske å multiplisere med 14,3 for å få USA’s totale gjeld.

For de som skal på ferie, ville jeg ikke kjøpt dollar enda, kan med fordel vente til den 3.aug

Michelle
11 år siden

Er gjelden også for at vi skal synes synd på USA også til slutt? Gir et inntrykk av at de ikke kan ha gjort det for olje eller heroin?

Eller er det rett og slett for å få innført nytt pengesystem?

Skal du tjene penger, er det ikke mange positive måter å gjøre det på når hierarki-illuminati deler ut alle pengene. Jo verre ting du deltar i, jo rikere blir du.

Supert at artikkelen tar med Sorte Prosjekter. Får meg til å tenke på lønningene folk får for å holde kjeft om HAARP og Chemtrails-sprayingene.

The chemtrails are coating the little critters organs with heavy metals, and the ELF Frequencies generated by HAARP are heating up this metal around their organs, causing them to implode from within.
http://www.aircrap.org

Armin Bahrami
Skribent
11 år siden
Svar til  Michelle

Tempelridderne, Jesuitene, okkultistene, mysterieskolene, Club of Rome, Rotchilderne, Rockefellerne, Warburgerne, bilderbergerne, katolikkene, pavene, har allerede planlagt det nye pengesystemet som vil innlemmes etter HAARP katastrofene overgår oss, og en ny ideologi, planetbevarelse, vil bli det paradigmeskifte som ligner Aldoux Huxley’s marerritt verden for de priveligerte utvalgte, i mange mange år, uten å gå bemerket her inne, stedet hvor ALLE konspirasjoner skal avsløres:

http://www.unigov.org/hgsp/hgsp.cgi?l=en&c=int

Barn av regnbuen, kometer, kosmiske kataklysmer, CO2opprøret til moder jord, annunaki pustet liv i dine nesebor, for å ta vare på denne verden, mens vi passer på universet, bekymre deg ikke for oss, kast ikke bort tiden på å vente på galaktiske federasjoner hvor alle ser ut som karbonkopierte Jesuser – vær øko-politisk bevisste, og tenk på dine medmennesker som ikke har, 40.000 døde idag, fordi du har for mye.

Armin Bahrami
Skribent
11 år siden
Svar til  Armin Bahrami

Eneste katastrofen – er den skapt av MENNESKET.

Mike Cechanowicz
Skribent
11 år siden

Fin fraspark til noe som møter nordmenn når de kommer hjem fra ferie – om de har tatt seg råd til det da. Jeg anbefaler følgende link for å forstå hvorfor det er slik det er.
http://camelotforum.com/index.php?option=com_kunena&func=view&catid=54&id=50953&Itemid=164

Michelle
11 år siden

Helt Fantastisk Link! Takk for denne Mike!
Beviser hvor hjernevasket folk er til å ikke se at negative ånder bruker mind-control i enormt stor grad til å styre verden. Folk jobber ubevisst for disse negative kreftene i Matrix. Men når vi er bevisste på disse subliminale tingene, så avprogrammeres vi lettere.

Denne linken forteller at det bare i Storbrittania er over 6 millioner som praktiserer religionen satanisme. 6 mill! Hvor mange er det i Norge? Utallige vitner forteller om ritualer og drap. Det handler ikke om sex, men å splitte personligheten til barn for å få de underlagt til å lyde religionen satanisme. Altså igjen en annen form av mind-control. En terapist sier at hans 140 pasienter til sammen er vitne til tusenvis av rituelle lidelses-drap. Hvordan er det mulig? Hvor skjer dette? De sier ofrene er oftest uregistrerte barn og likene blir kremert eller kastet på sjøen..

Jeg tror ikke satanister er egentlig onde og det er ulike greier som foregår, som vi ser på linken til Mike, så er de og alle rett og slett blitt hypnotiserte og de kan også vekkes fra marerittet heldigvis. Vi er alle inne i ulike virkeligheter og jobber oss opp i bevissthet av våre handlinger og hvem vi er og hva vi SELV ønsker..

Vandalf
Vandalf
11 år siden

Helt siden finanskrisen høsten 2008 har jeg lurt på hvordan man skal klare å løse en gjeldskrise med å ta opp mer gjeld.

Nå er det krise på nytt, og nok en gang skal krisen løses ved å ta opp mer gjeld.

Hjelp meg her…

Hva er logikken?

BelzeBob
11 år siden
Svar til  Vandalf

Logikken er grei:

0.1% av befolkningen bruker opp 99.9% av pengene.
Deretter må 99.9% av befolkningen jobbe som slaver i 999 år slik at pengene kommer tilbake til den 0.1% av befolkningen som brukte de opp. Det hadde jo vært urimelig om de som faktisk brukte opp pengene selv måtte betale de tilbake. Rockefellers kone hadde tatt det ille opp om gamle Rocky måtte levere tilbake silkedressene sine og selge Ming-vasene, og ingen VIPer vil vel dra på finanskrisemøte uten eget privatfly og innlosjering på luksushotell med 13-retters middag. Og rakettskjold og dommedagsvåpen til ørtialliarder $ vi jo simpelthen ha.

smurfen
Moderator
11 år siden
Svar til  Vandalf

Bravo Einstein :)

Fakta er vel at folk flest ser ikke skogen for bare trær, selv de mest åpenlyse ran av massene blir ikke oppdager selv om det er aldri så åpenbart

Før måtte det store innvasjoner til for å rane land for alle deres verdier, nå skjer nyaktig det samme med noen få tastetrykk fra IMF, ESB og VB

Med noen tastetrykk fra en PC så trylles det frem enorme digitale summer ut av luft på magisk vis som blir delt ut til verdens nasjoner der landene må betale tilbake med med alt dem eier og har, Hellas mm selger nå unna alt dem eier, enorme eiendommer og øyer, 46 statlige flyplasser, vannverk, stasbaner, statslotterier osv osv, folker blir frarøvet alll velferd og skattene og avgiftene skyter i været
Dette blir belønnet med å sette opp renten til 40% sånn at enda mer må selges unna og siden folk ikke har penger lenger så skyter ledigheten i været og mer må selges unna til BBG-røveren

Ikke verst bytte land mot luft uten at folk henger gribbene opp i lyktestolper :)

Flott artikkel Hans :)

Men det er ikke lurt å skrive nedsettende om Israelske poteter etter den nye loven som tredde i kraft for få dager siden ;)

Boikott-loven vedtatt
Den israelske nasjonalforsamlingen vedtok mandag natt en lov som forbyr boikott av personer, produkter eller organisasjoner knyttet til «den israelske staten, en av dens institusjoner, eller et område under dens kontroll».

http://www.abcnyheter.no/nyheter/110712/boikott-loven-vedtatt

Merklig nok var det kun ABC nyheter som skrev om den nye loven, vist noen andre land hadde innført en sånn lov ville det blitt ekstra nyhetsendinger i samtlige main stream medier og kansje noen NATO fredsbombende fly for å få dem på andre tanker

Uffda
Uffda
11 år siden
Svar til  Vandalf

Svaret er vi må skjerpe klørne – stå sammen og hjelpe hverandre, som anbelfalt mot slutten av denne video.

Bankers raping and pillaging Libya. Goldman Sachs and Colonel Gaddafi.
http://www.youtube.com/watch?v=_sfY-OR_olQ&NR=1 osv

arifkarim
arifkarim
11 år siden
Svar til  Vandalf

«Hva er logikken?»
Hæ? Det er du som er skeptiker, beskytteren av nåværende samfunn her. Hvorfor kommer du hit for «hjelp»? Gå tilbake til nektis-lerien din, der de kan indoktrinere deg at det å ta opp mer gjeld kan faktisk slette gammel hjelp! :D

Vandalf
Vandalf
11 år siden
Svar til  arifkarim

«nektis-leiren din»??

Mener du skepsis.no?

Hm, skal vi se;

Jeg har skrevet 59 innlegg på skepsis.no siden 02.02.2010

http://skepsis.no/forum/index.php?action=profile;u=279

arifkarim har skrevet 918 innlegg siden 13.03.2010

http://skepsis.no/forum/index.php?action=profile;u=344

Hvem sin leir sa du?

Nok om det;

Nå var mitt spørsmål av retorisk karakter, mer enn et rop om hjelp. Jeg ville understreke et poeng. Det tror jeg det fleste som leser innlegget forstår, men tydeligvis ikke du.

Det er ulogisk å forsøke å løse en gjeldskrise ved å ta opp mer gjeld. Ikke bare ulogisk, men fånyttes. Det er som å pisse i buksen for å holde på varmen. Det hjelper for en stakket stund, men så blir det kaldt igjen.

arifkarim
arifkarim
11 år siden
Svar til  Vandalf

Flere innlegg betyr ikke at nektis er «min» leire. Jeg bruker deres forum sjelden, og kunn når det er «spesielle» skepsis-saker i media. Jeg har allerede skrevet om pengemanipulasjon i markedet og gjeldskrisen her:
http://skepsis.no/forum/index.php/topic,771.0.html

Men som vanlig ble all kritikk av nåværende bank- og pengesystem «debunket» av nektiser med den gode gamle unnskyldningen: Vi har ingen bedre system :D

Lykke til, for det er nektiser som har skyld i at det korrupte pengesystemet «fungerer» i sine velgående til d.d. Jeg er ikke mot vitenskapelig skepsis med rot i virkeligheten og logikk. Skeptikere gjør bra arbeid med å avsløre og debunke enkeltpersoner eller enkeltfirmaer som svindler med falske eller ikke-fungerende produkter, men når det kommer til svindel i verdensøkonomien, legger de seg total flate :D

Vandalf
Vandalf
11 år siden
Svar til  Vandalf

Jeg bare påpekte det meningsløse i innlegget ditt, arifkarim.

cortex5x
cortex5x
11 år siden

Fin artikkel som summer det opp.

Forresten, hva mener dere om norgespartiet? http://norgespartiet.no/
Ser meget lovende ut.

arifkarim
arifkarim
11 år siden
Svar til  cortex5x

Nye partier / gamle partier vil ikke hjelpe en dritt. Bort med det representative demokratiet!
«Det fins 26 partier å velge mellom før et valg i dag. Vår hjerne liker å tro at når vi velger å gi et parti vår stemme, så er dette et valg basert på fri vilje. Men er det egentlig det? Ca. 1 % av befolkningen stemmer på mindre partier og resten velger et av de store på streken og sånn har det vært lenge. De som styrer showet i dag er media og media styrer hvem du skal stemme på om du ikke er klart bestemt på hvem du vil velge. For media gir deg informasjon om hva de forskjellige partiene mener om saker, de går til angrep på enkelte politikere som snubler i karrierer og kan ødelegge mye i forhold til stemmer. Faktisk så er det media som styrer hva politikere forteller deg gjennom sine spørsmål når journalistene er ute i felten.»
http://www.abcnyheter.no/meninger/borger/110415/demokratiet-norge

cortex5x
cortex5x
11 år siden
Svar til  arifkarim

Vel, partiet må forklare helt i starten hvordan media kommer til å prøve og latterliggjøre, ødelegge og bryte sammen partiet.

Hvis du ikke leste: norgespartiet vil gå etter en sveitsisk modell (Direkte Demokrati)
Skal strømmen fortsatt være privatisert? (Folket stemmer)
Gå til krig? (folket stemmer)

VI har ikke så mange alternativer akkurat nå, særlig med tanke på intelligensen til landet. Det er mye bedre enn «Friheten til å velge våre diktatorer».

http://norgespartiet.no/images/dokumenter/vedlegg_til_underskriftsliste_2011.pdf

Mono Montana
Mono Montana
11 år siden

Ring revene Geitner og Bernanke, kommer til å kjøre QE3 med eller uten kongressens velsignelse. Får ikke folk lønn/pensjoner kan de frykte for livet, da sivilbefolkningen er godt bevæpnet!
En annen ting er at BAC (Bank of America), trenger penger igjen (Bail out)?

Fra mitt hjerte synes jeg synd på den amerikanske befolkning , som må svelge kameler fra den kapitalistiske elite, med umettelig grådighet.

Flommer, tørke, branner, rekord vær globalt, blandet med jordskjelv og vulkanutbrudd, vil kanskje gi oss pris sjokk på mat?

Ikke rart at profilerte figurer, har kjøpt eiendommer i sørlige Sør amerika (Patagonia), som mer eller mindre er ubebodd!

trackback

[…] Et innlegg fra alternative media: Vil USAs statskasse kollapse den 2. august? http://www.nyhetsspeilet.no/2011/07/vil-usas-statskasse-kollapse-den-2-august/ […]

anchr
anchr
11 år siden

Selvfølgelig er det alvorlig, og selvfølgelig er det mange penger, men …

Når det gjelder hvor pengene har tatt veien, så har dere vel pekt på endel av mottakeradressene, men husk at det ikke nødvendigvis så mye er penger som er blitt borte, som at det er en akkumulert differanse mellom inntekter og utgifter til staten. I USA bevilget man seg store skatteletter – spesielt til de rikeste – under Bush, samtidig som man startet militære eventyr av enorme dimensjoner. USA gikk med et dundrende overskudd under Clinton, og med unntak av krigføringen og war-on-terror så har man ikke egentlig økt utgiftene så ekstremt mye. Det er mest at man har redusert inntektene.

Dette gjør underskuddet til noe politikerne selv har skapt. I tillegg er fristen 2. august heller ikke noen dommedag – eller burde ikke være. Amerikanske politikere har økt taket på statsgjelda tallrike ganger under både Reagan og Clinton og Bush. Det har vært nærmest rutine at de øker den når og om man nærmer seg den. Det er kun politisk vrangvilje fra republikanerne som gjør at de nå blånekter å øke den. De gjør dette for å krisemaksimere frem kutt i pensjoner, det offentlige helsesystemet og lignende sosiale programmer.

Få andre land har tilsvarende regler for godkjenning av statsgjelden. I praksis er det vanlig at når nasjonalforsamlingen godkjenner budsjettet, så godkjenner de også – eksplisitt eller implisitt – at differansen mellom inntekter og utgifter ender opp som statsgjeld. Problemene rundt dette med 2. august er noe politikerne selv har valgt skal skje.

Og hva er det som skjer 2. august? Først og fremst skjer det nok allerede i forkant av 2. august. Det som skjer er i praksis at kredittverdigheten nedvurderes, og det vil igjen gjøre at fond og banker og slikt kutter ut investeringer i amerikanske statspapirer eller krever høyere renter for lån. Det kommer til å koste USA temmelig mye penger – penger de heller kunne ha brukt til å betale ned på gjelda om de ikke hadde provosert frem denne krisa. Det andre som skjer rundt 2. august er at den føderale regjeringen begynner å stenge ned ikke-essensielle ting – alt fra driften av nasjonalparkene til gud vet hva. Det kommer til å bli både smertefullt og dyrt.

I realiteten kan Obama omgå det hele ved å diktere en økning i statsgjelda, noe han kan gjøre hvis det er kritisk nok, men som han selvfølgelig ikke ønsker å gjøre annet enn som siste utvei.

USA er med andre ord ikke konk, eller rettere sagt, de sitter nok opp til ørene i gjeld, men det er ikke noe problem å betjene den.

BelzeBob
11 år siden

Hvordan kan du betjene noe du ikke har?

M.JOHAN
M.JOHAN
11 år siden

Soros gir seg
http://e24.no/boers-og-finans/soros-legger-ned-fondet-sitt/20082854
Når en av tidenes største innvestorer plutselig gir seg etter 38 år, er det fare på ferde.
Dagene går og det ser ikke ut til å komme en ordning med det første i USA, det er når store terror angrep skjer enn skal følge nøye med på andre nyheter.

Mole
Mole
11 år siden

Amerikanske selskaper har stadig større bankkonto.

Mens den amerikanske staten vasser i gjeld fyller selskapene pengekassen, viser ferske tall.
http://e24.no/boers-og-finans/amerikanske-selskaper-har-stadig-stoerre-bankkonto/20083250

Mole
Mole
11 år siden
Svar til  Mole

Det vil få svært alvorlige konsekvenser over hele verden om USA misligholder gjelda eller får sin kredittvurdering nedgradert, sier IMF-sjefen Christine Lagarde.
http://e24.no/makro-og-politikk/imf-advarer-mot-mislighold-i-usa/20083060

Nixo
Nixo
11 år siden

Alle kan betale gammel gjeld med ny gjeld en lang stund – slik som USA nå har gjort i en årrekke, men det vil ryke hvis inntekta ikke hele tida øker slik at en kan betjene stadig økende gjeld.

Og det er her det nå butter i USA. Teoretisk kan en kutte kraftig på kostnadssidam øke skatter, innføre moms og lignende, men det vil ramme vanlige mennesker hardt.

Og de rike derover motsetter seg høyere skatter av pur egoisme.

Jeg tror vi må belage oss på at det kræsjer derover nå.

Mono Montana
Mono Montana
11 år siden

Selv om de fleste er opptatt av 22/7, er dette skummelt!
En nedgradering av USA, vil sende sjokkbølger globalt, de sitter med verdens reserve valuta nr1.
Jeg får frysninger med tanken på en kraftig svekket dollar. Skulle andre følge Iran som selger olje i all valuta unntatt dollar, vil mye av reserve valutaen finne veien tilbake til USA.
En annen ting er at industriell vekst i USA er knyttet opp mot krigs materiell, og de ville ha hatt negativ vekst uten denne industrien.
Vel min KT er at kranglingen i Kongressen er et spill for galleriet, og venstre hånd ruster opp til noe ubehagelig, håper så klart at jeg er på ville veier.

For å avslutte litt mer humoristisk. Denne historien er om en Amerikaner som demonstrerte mot skanning og kontroll på en flyplass. Han tok en overdose viagra, og hadde et spett som bulet kraftig, og ble så klart undersøkt, da kontrollørene lurte på om han skjulte et våpen. Mannen ble klarert, men ga seg ikke! og gikk gjennom kontrollen 5 ganger, noe som medførte at flere kontrollører sa opp på dagen!

smurfen
Moderator
11 år siden

Sånn som alltid så vil bankmafian, Wall Street og Pyramidegjengen tjene stort på colaps av den globale økonomien

Hele verden sitter på nåler i spenning og venter på armadebtdon om 2 dager

Her forteller Max Keiser litt mer utdypende om hvorfor dette er uungålig til RT :)

Max Keiser: ‘America will lose its sovereignty’

Lynx Veritas
Lynx Veritas
11 år siden
Svar til  smurfen

armadebton lol. Det er verre med…..karmageddon:)

Mortemann
Mortemann
11 år siden

En oversikt på index mundi viser at Norge har en gjeld på $2.400 milliarder. Det kan vel ikke stemme, eller? Noen som vet, og hva skjedde egentlig i 2005? Da hoppet både norsk, svensk, dansk, finsk og nederlandsk gjeld i været, i følge index mundi.

Se selv: rhttp://www.indexmundi.com/g/g.aspx?c=no&v=94

Hermis
Hermis
11 år siden
Svar til  Mortemann

Tror det meste er privatgjeld til hus og bil og sånt. Den har ihvertfall økt. Så antar jeg at det er ingen tall fra før 2005, uten at jeg er helt sikker da.

BelzeBob
11 år siden
Svar til  Mortemann

Gosjamej!

Nixo
Nixo
11 år siden

De store høyttraffikerte diskusjonssidene hvor økonomisk utvikling diskutteres nedstengtes eller inskrenktes slik at bare en liten elitegruppe får adgang.

Angivelelig skjedde dette pågrunnav massakren.

Men det er jo jammen beleilig for bankene, meglerhusa og storkapitalistene at kommentarer om hva som skjer i verdensøkonomien også er strupa.

Og en er pokker så treige med å åpne diskusjonene igjen.

Er de redd for at folk flest skal bevisstgjøres fullt ut hvordan det faktisk stårtil og i hvilken retning dette bærer?

« Forrige artikkel

Massive demonstrasjoner i Syria

Neste artikkel »

Terrorister bomber Norges regjering?