Vil USAs statskasse kollapse den 2. august?

8.2K visninger
7 minutter lesetid
88

En kort melding fra NTB forteller at USAs statsfinanser er nær avgrunnen:
USAs eksisterende gjeldstak på 14.300 milliarder dollar ble nådd allerede i mai, og finansminister Timothy Geithner har gjort det klart at statskassen vil gå tom den 2. august.”

Hvor tok egentlig 14.300 milliarder dollar veien?
USA har oppført seg lettsindig gjennom flere tiår, ved å låne så mye penger at selve fundamentet for den amerikanske statsdannelsen nå er truet.

Det er jo litt rart at USA har sunket så dypt i den finansielle hengemyra, ettersom USA er kjent for å ha:

De beste universitetene (Harvard, Stanford, Columbia, Berkeley, Yale, MIT, Georgetown, Fordham m.fl.).

– Den mest innovative finanssektoren.

Flest tenketanker (think tanks); som Aspen Institute, Hudson Institute, American Enterprise Institute, Research Institute of International Change, Institute for International Economics, W. Averell Harriman Institute og Watson Institute for International Studies for å nevne noen.

USAs gjeldsregnskap for 14.300 milliarder dollar

Ettersom verken USAs universiteter, finanssektor eller tenketanker ser ut til å ha bidratt til å forhindre at dagens wannabe finans-kollaps i USAs statlige sektor har oppstått vil Nyhetsspeilet yte sitt ringe bidrag til å få oversikt over situasjonen ved å presentere USAs gjeldsregnskap under mottoet ”Hvor i huleste har 14,2 billioner/trillions (millioner millioner) dollar tatt veien?”

Gjort er gjort og spist er spist sa reven i Hakkebakkeskogen, og selv om de manglende 14,2 billionene ikke uten videre lar seg frembringe for å fylle igjen USAs sorte gjeldshull, bør det bringes på det rene  hvor alle pengene har tatt veien, under mottoet ”Follow the money – who benefits”.

Her er et omtrentlig gjeldsregnskap for bruken av 14,3 billioner / trillions dollar som USA nå har i statlig gjeld:

1. 2300 milliarder dollar forsvant i Pentagons sorte hull DoD

På den velvalgte datoen 10. september 2001 kunngjorde USAs forsvarsminister Donald Rumsfeld at DoD (Department of Defence) ikke kunne redegjøre for hvor 2,3 trillions dollars hadde tatt veien:

http://www.youtube.com/watch?v=OTwCRuwJc34&feature=related

 

2. 700 milliarder dollar bevilget til Wall Streets rike finansinstitusjoner

I oktober 2008, bare få uker etter at finanskrisen var blitt utløst av at  investeringsbanken Lehman Brothers hadde gått overende bevilget Kongressen 700 milliarder dollar, som et plaster på såret som finanskrisen hadde skapt.   Styrtrike finanshus som JP Morgan og Goldman Sachs fikk statsstøtte sydd under armene for å unngå å tape penger på råtne boliglån som de selv hadde utviklet:

 

3. 3000 milliarder dollar i støtte til nasjonen Israel

Israel er kjent for å ha en av verdens best kvalifiserte arbeidsstyrker og eksporterer bl.a. poteter dyrket i sin karrige halv-ørkentil pottitlandet Norge  samt avanserte våpen (ikke bare kult-geværet Uzi) til alle land som kan betale for det.

Uzi submachine gun - vellykket israelsk eksportartikkel som er høyt verdsatt av etterretning-terrorister hårdkokte drug dealers og andre mafiosi som ikke spør om prisen. Bare russiske AK-47 Kalashnikov har større kultstatus som moderne håndvåpen enn Uzi. (Bildet er hentet fra uzi.com)

Hvorfor så raus bistand fra fattige onkel Amerika til et moderne land som i så stor grad er i stand til å sørge for seg selv og sine? Hvis onkel USA hadde så mye å dele med andre er vel land som Honduras og Laos, med omtrent like mange innbyggere som Israel og ingen egne inntekter fra våpen-eksport, blitt helt neglisjert i penge-utdelingen.

Fremragende forskere fra bl.a. Harvard har regnet seg frem til den virkelige prisen for å holde Israel under armene og verne landet mot innbilte eller reelle fiender:
A recently published economic analysis has concluded that U.S. support for the state of Israel has cost American taxpayers nearly $3 trillion ($3 million millions) in 2002 dollars, se.

Kanskje gir president Obama noe av svaret på gåten i sin tale til AIPAC (American Israel Public Affairs Committee) som bl.a. ble dekket av NRK og kan sees her.

 

4. 3000 milliarder dollar har krigen i Irak kostet

Før president George W. Bush gikk til krig mot Irak var det massive protest-demonstrasjoner verden over. Selvfølgelig hadde ikke Saddam Husseins Irak masseødeleggelsesvåpen (i motsetning til USA som av den grunn kanskje burde ha blitt invadert, fratatt sine masseødeleggelsesvåpen og satt under administrasjon av verdenssamfunnet), noe USAs etterretning hadde visst hele tiden. En god grunn for å gå til krig forhindrer ikke at det finnes virkelige grunner til å starte krig – selv om “den gode grunnen” har vært løgn hele veien.

1983: Daværende forsvarsminister Donald Rumsfeld håndhilser varmt på Iraks diktator Saddam Hussein. USA-Rumsfeld skaffet Saddam biologiske våpen til bruk i krigen mot Iran.

Trodde virkelig Donald Rumsfeld (som på ny var blitt forsvarsminister i 2003, året USAs okkupasjon av Irak fant sted) at biologiske våpen som Saddam hadde fått av onkel USA i 1980-årene ennå kunne være stridsdyktige…? Saddam gjorde det selv klart i et intervju med Tony Benn  i 2003 – få uker før invasjonen – at biologiske agenter har kort levetid:

USAs program for å ruste opp Saddams Irak med biologiske masseødeleggelsesvåpen er bl.a. beskrevet her. (Et utdrag: Senator Robert Byrd discussed the Reagan Administration’s transfer to Iraq of biological agents including anthrax, bubonic plague and many others, and placed supporting documentation in the Congressional Record)

 

5. 700 milliarder dollar har krigen i Afghanistan kostet

http://www.youtube.com/watch?v=INjLM20nI0s

 

I mer enn ett år har utgiftene til krigføring i Afghanistan vært høyere enn USAs kriging i Irak. Et spørsmål som kan stilles med sikte på å spare onkel USA for penger er hvorfor den fattige fjell-nasjonen Afghanistan okkuperes av USA og andre NATO-land. Afghanistan utgjør neppe noen militær trussel mot USA. Hvorfor har ikke fremragende amerikanske tenketanker kommet på denne tanken...?

 

Kostnadene ved USAs "kriging mot terror" de siste 10 årene er bl.a. blitt dokumentert via Kongressen. For lenke til dokumentet, se nedenfor.

Dokumentet kan lastes ned i pdf-format ved å klikke her.

6. 900 milliarder dollar (i dagens valuta) kostet Vietnam-krigen

Vietnam-krigen er utvilsomt snøen som falt i fjor. Det har rent mye vann fra Mekong-floden gjennom Mekong-deltaet og ut i Sørkinahavet etter at USAs soldater og angrepshelikoptre flyktet fra Vietnams killing fields  i 1975.

USAs siste helikopter foretar evakuering fra et hustak i Saigon 29. april 1975. Helikopteret var et CIA-helikopter. CIA er svært aktive med å gjennomføre narkotikatrafikk i stor skala der hvor USA kriger. Under Vietnam-krigen ble begrepet "Det gylne triangel" lansert. Nå foregår 90% av verdens opiumsproduksjon i Afghanistan, under kyndig CIA-kontroll. Det statlige organet CIAs multimilliard-inntekter går ikke inn i USAs slunkne statskasse, men pløyes inn i hemmelige sorte prosjekter gjennom såkalte black budgets (sorte budsjetter).

 

7. 100 milliarder dollar i økte ”sikkerhets”-tiltak etter 11. september 2001

Nedverdigende og helseskadelig scanning er et av påfunnene i kjølvannet av paranoiaen som den sorte pavens 911-terror førte med seg. Rimelig er det ikke - ikke særlig smart heller.

Etter USAs selvpåførte terror 11. september 2001, som bl.a. 3 amerikanske forsvarsministre var sterkt delaktige i (Dick Cheney, Donald Rumsfeld og ikke minst Frank Carlucci,  se) ble “anti-terror-tiltak” en vekstbransje.

En rød tråd gjennom anti-terror tiltakene er falsk trygghet, fjerning av personlige rettigheter, innbilt paranoia og – høye kostnader.

 

8. 200 milliarder dollar i unødvendige og helsenedbrytende vaksiner

USA er idag legemiddelindustriens høyborg, pga. det gjennomtrengende (pervasive) vaksine-programmet som ser ut til å fange opp de fleste barn, enten de er blacks, whites eller hispanics.

Noen av effektene av USAs massive vaksinering av sine egne er bl.a.:

– Det brukes nå 1225 dollar pr. barn på vaksinering (det hundredobbelte av i 1975)

– 1 av 67 barn ender opp som autister (pga. trippelvaksinen MMR og kvikksølvholdige influensavaksiner).

– USAs føderale myndigheter gir et pengebeløp til alle delstater for hvert barn som har mottatt alle de “foreskrevne” vaksinene (68 vaksine-injeksjoner).

– “American children have never been dumber, sicker and fatter than now

Informasjonen er hentet herfra.

I delstaten Texas har Bilderberg-guvernøren Fred Perry gjort det obligatorisk for jenter i 12-13 års alderen å motta 3 Gardasil-injeksjoner. Etter at guvernør Perry helt på egenhånd hadde trumfet gjennom dette påfunnet ble det kjent at han har tette bånd til legemiddelindustrien - uten at Gardasil-praksisen ble omgjort av den grunn.

http://www.youtube.com/watch?v=O7LH9TRCHuA&feature=related

Kostnader knyttet til dødsofre fra Gardasil-vaksinen og de hundretusenvis av tilfeller av vaksinepåført autisme er ikke tatt med, da dette er vanskelig å kvantifisere i statlige budsjett-termer.

 

9. 3300 milliarder i sorte prosjekter i regi av CIA/NSA  og det militær-industrielle kompleks

De offentlige giga-organene CIA og NSA, som offisielt er beskjeftiget med spørsmål knyttet til “statlig sikkerhet” (så som overvåking av egne og andre borgere og deres PC-bruk-NSA og planlegging av attentater på egne eller andre lands borgere-CIA) har hemmelige budsjetter. Dette muliggjør massivt misbruk, som også finner sted. CIAs reelle budsjett (kongressgodkjent + sort) er f.eks. flere ganger det offisielle budsjettet, pga. de store inntektene CIA får fra narkotikatrafikken.

Militærhistorie forskeren Michael Schratt beskriver her hvordan enorme beløp har forsvunnet ned i det sorte budsjett-hullet kjent som det militær-industrielle kompleks og benyttet til å utvikle “flyvende hysj hysj leketøy for voksne“:
http://www.youtube.com/watch?v=woMtIHwRL2w
Som Schratt sier i video-intervjuet: “Får du 400 milliarder dollar til et prosjekt så får du også resultater...”

Hullet i Pentagon-muren 11. september 2001 viser ingen spor av flyvinger. Dette betyr at USAs militære hovedkvarter ble truffet av en innkommende rakett og ikke av et kapret passasjerfly. En slik rakett kan bare ha blitt avfyrt med medvirkning fra USAs eget militær-industrielle kompleks (sic). Hvis USAs militære etterretning hadde fått tak i og studert dette bildet ville de kostbare krigene mot Afghanistan og Irak ha vært unngått, og USA ville ikke ha nådd sitt gjeldstak på flere år ennå...

For en introduksjon om sorte prosjekter (black projects) og sorte budsjetter (black budgets), se f.eks. artikkelen Exposing the Black Budget.

 

Sum (1-9): 14.300 milliarder dollar – taket på USAs statsgjeld som nå er nådd.

Hans Gaarder

Hans K. Gaarder er utdannet siviløkonom og svært tverrfaglig av legning og mest interessert i det som ikke har med økonomi å gjøre.

Hans har arbeidet i mange år med etterforskning i det offentlige og med fri og uavhengig forskning i privat regi. Er frontlinjeforsker på skjulte maktstrukturer, utenomjordisk liv og helse (Teoretisk Fysiologi og vaksiner).

0 0 stemmer
Artikkelvurdering
Varsle om nye kommentarer
Varsle om
guest

88 Kommentarer
Nyeste
Eldste Mest populær
Inline Feedbacks
Vis alle kommentarer
Mole
Mole
Abonnent
11 år siden

Kommentar fjernet fra Dagbladet altså!

Mole
Mole
Abonnent
11 år siden

Kan yuan danke ut dollaren og bli den nye verdens- valutaen?
http://www.dagbladet.no/2013/05/28/nyheter/okonomi_og_karriere/yuanshi/yuan/dollar/27392896/

Det var en kommentar i komentarfeltet som lenket til disse,

China calls for new global currency
http://abcnews.go.com/Business/story?id=7168919&page=1#.UaSmA-Ax5TM

BRICS Regimes Forge New World Bank, Call for Global Currency

http://www.thenewamerican.com/world-news/africa/item/14983-brics-regimes-forge-new-world-bank-call-for-global-currency

de er nå fjernet.

Mole
Mole
Abonnent
11 år siden

CLIFF OWEN USAs nye forsvarsminister:
– Vi kan ikke styre verden
http://e24.no/makro-og-politikk/usas-nye-forsvarsminister-vi-kan-ikke-styre-verden/20339907

Milliardkutt om to dager: Washington bare krangler
http://e24.no/makro-og-politikk/milliardkutt-om-to-dager-washington-bare-krangler/20339705

Det koster å leke storebror, tiden er i ferd med å renne ut for Usa som “politi”. Vannene rundt Babylon forsvant og riket falt pladask samme natt.

Mole
Mole
Abonnent
11 år siden

USA skylder Kina 7.345 mrd. kroner

Gjør han ikke noe med statens enorme budsjettunderskudd, risikerer han at gjeldskrisen når USA i 2016.
http://e24.no/makro-og-politikk/usa-skylder-kina-7-345-milliarder-kroner/20254321

Når usa i 2016, er ikke krisen nådd usa for lengst??

Mole
Mole
Abonnent
Svar til  Mole
11 år siden

Hvis ikke USA låner mer penger….

Obama: – USA kan gå konkurs
http://www.dagbladet.no/2013/01/14/nyheter/politikk/obama/usa/utenriks/25236099/

Kan…… spørsmålet er NÅR det offentliggjøres vel?

Mole
Mole
Abonnent
Svar til  Mole
10 år siden

It won’t be long until the U.S. is eclipsed economically by China—and Americans need to start thinking about how to adjust to such a world.

That’s according to Federal Reserve Board of St. Louis President James Bullard, who spoke to the Wall Street Journal on the sidelines of a conference during a recent visit to Hong Kong.

“Attitudes in the U.S. are going to have to change, because the U.S. will not permanently be the global leader,” Mr. Bullard said.
http://blogs.wsj.com/chinarealtime/2014/03/28/americans-must-adjust-to-a-world-dominated-by-china-feds-bullard-says/

Uffda
Uffda
Abonnent
Svar til  Mole
10 år siden

This is how America, the UK and the West is getting slaughtered. NOT by the chinese but by our own. Your enemy lies at home America! Deep in the heart of Texas and Washington. And in the UK, deep in the heart of the City of London.
http://earthlinggb.wordpress.com/2014/03/31/capitalizing-china/

Capitalizing China (condensed)
http://earthlinggb.wordpress.com/2014/03/31/capitalizing-china-condensed/

Mole
Mole
Abonnent
Svar til  Mole
11 år siden

Britisk økonomi er like ille som under depresjonen.

– Et verre fall har man ikke sett siden før Dronning Victoria

http://dagbladet.no/2013/01/25/nyheter/nyhet/politikk/utenriks/arbeidsliv/25447776/

The Special Relationship is a phrase used to describe the exceptionally close political, diplomatic, cultural, economic, military and historical relations between the United Kingdom and the United States, following its use in a 1946 speech by British statesman Winston Churchill.
Although both the United Kingdom and United States have close relationships with many other nations, the level of cooperation between them in economic activity, trade and commerce, military planning, execution of military operations, nuclear weapons technology, and intelligence sharing has been
described as “unparalleled” among major powers.

http://en.wikipedia.org/wiki/Special_Relationship

Economic factors are cited as a major cause of the Fall of Rome. Some of the major factors, like inflation, are discussed elsewhere. But there were also lesser problems with the economy of Rome that combined together to escalate financial stress.

http://ancienthistory.about.com/cs/romefallarticles/a/fallofrome_3.htm

For most of the period since 1919, Anglo-American relations had been cool and often suspicious. America’s “betrayal” of the League of Nations was only the first in a series of US actions -over war debts…
http://en.wikipedia.org/wiki/Special_Relationship

Mole
Mole
Abonnent
Svar til  Mole
10 år siden

17. oktober…må de bli enige om å heve gjeldstaket.

Hvis de ikke hever det betyr det at de kan misligholde statsgjelden, noe som kan få veldig store konsekvenser i finansmarkedet,…
http://www.dagbladet.no/2013/10/02/nyheter/usa/okonomi/utenriks/29561530/

Hvor lenge kan de fortsette å heve dette gjeldstaket mon` tro?

..sentralbanken vil kjøpe obligasjoner for 40 milliarder dollar i måneden for å få fart på amerikansk økonomi.

I praksis betyr dette at USAs sentralbank skal trykke penger. Det er ikke satt noe tidspunkt for hvor lenge sentralbanken vil la seddelpressen gå.
http://www.nettavisen.no/nyheter/article3471925.ece

Delte ut 47 billioner kroner under finanskrisen.
http://www.na24.no/article3282653.ece

Peter Warren om det største bedraget noensinne
http://www.nyhetsspeilet.no/2012/03/peter-warren-om-det-storste-bedraget-noensinne/

Mole
Mole
Abonnent
Svar til  Mole
10 år siden

– Dette har aldri skjedd før – at et parti er villige til å føre landet til grensen til en økonomisk katastrofe, der landet ikke kan betale gjelden sin.
http://www.dagbladet.no/2013/10/03/nyheter/utenriks/usa/obama/okonomi/29581032/

Har skjedd før, vil kanskje skje igjen!

Mole
Mole
Abonnent
Svar til  Mole
10 år siden

Opptak med topp-republikanere lekket på nett….diskuterer strategi.
http://www.abcnyheter.no/videoer/2013/10/05/opptak-med-topp-republikanere-lekket-pa-nett

02. 10. 2013, kl. 11:40
17. oktober…må de bli enige om å heve gjeldstaket.

Hvis de ikke hever det betyr det at de kan misligholde statsgjelden, noe som kan få veldig store konsekvenser i finansmarkedet,…
http://www.dagbladet.no/2013/10/02/nyheter/usa/okonomi/utenriks/29561530/

Hvor lenge kan de fortsette å heve dette gjeldstaket mon` tro?

..sentralbanken vil kjøpe obligasjoner for 40 milliarder dollar i måneden for å få fart på amerikansk økonomi.

I praksis betyr dette at USAs sentralbank skal trykke penger. Det er ikke satt noe tidspunkt for hvor lenge sentralbanken vil la seddelpressen gå.
http://www.nettavisen.no/nyheter/article3471925.ece

Delte ut 47 billioner kroner under finanskrisen.
http://www.na24.no/article3282653.ece

Peter Warren om det største bedraget noensinne
http://www.nyhetsspeilet.no/2012/03/peter-warren-om-det-storste-bedraget-noensinne/

Balle Clorin
Balle Clorin
Abonnent
12 år siden
Balle Clorin
Balle Clorin
Abonnent
12 år siden

Ben Bernakes “jobbsøknad” til lederstillingen i Federal reserve. Hans tale 21. nov 2002 for National Enonomic Club i Washington DC: http://www.federalreserve.gov/boarddocs/speeches/2002/20021121/default.htm

Her kan man lese hvordan han tenker og hva han vil gjøre. I korte trekke:
1: Ved depresjon holde renten nærmest mulig null. (done)
2: Kjøpe verdipapirer fra banker for å øke balansen (done)
3: Øke pengemenden (done)
4: Kjøpe landets gjeld (done)
5: Hvis vedvarende depresjon skal DOLLAREN DEVALUERES MED 60 %.

Da vet vi hva som er i vente. Nå har Kina og Japan avtalt verdens største handelsavtale i historien, og dollaren er holdt utenfor. Vi går interessante tider i møte.

Mole
Mole
Abonnent
12 år siden

I ellevte time ga Senatet grønt lys til å spytte inn nærmere 6.000 milliarder norske kroner for å holde det amerikanske samfunnet gående til oktober neste år.
http://www.abcnyheter.no/abc-penger/oekonomi/2011/12/17/kongressen-reddet-statsfinansene-i-siste-minutt

Mole
Mole
Abonnent
12 år siden

USAs gjeld under Obama:

87.491.406.982.388,-

Gjelda vokser mer under Barack Obama enn
under 41 tidligere presidenter − til sammen.

Fjorten billioner,
åtte hundre og trettisju milliarder,
nittini millioner,
to hundre og syttien tusen,
ett hundre og nittiseks dollar.

Obama-administrasjonen har satt en ny, tvilsom milepæl.
http://www.nrk.no/nyheter/okonomi/1.7823427

Passet bra å gi en farget president denne tittelen, “Presidenten som bidro til den største økonomiske krisen siden den store depresjonen.“

Vi gjentar for sikkerhetsskyld,

Gjelda vokser mer under Barack Obama enn
under 41 tidligere presidenter − til sammen.

Mole
Mole
Abonnent
Svar til  Mole
12 år siden

– Gud skapte ikke dette landet som en nasjon som bare følger etter. Amerika skal
““`ikke være et av flere likestilte globale stormakter.“““

– USA skal fortsatt være militært overlegen.

Romney ““`understreket gjentatte ganger““` at USAs
““`vil fortsette sin pågående og stridende rolle““`
i en urolig verden.
http://www.tv2.no/nyheter/utenriks/romney-usa-skal-fortsatt-vaere-militaert-overlegen-3605294.html

I USA lå de militære utgiftene i 2010 på 3.773 milliarder kroner.
http://www.tv2.no/nyheter/utenriks/militaerbudsjetter-paa-8648-milliarder-3466202.html

BelzeBob
Abonnent
Svar til  Mole
12 år siden

Har noen foreslått å rett og slett legge ned hele skjiten? :|

Maarit M. Hanssen
Forfatter
12 år siden

https://rt.com/news/wall-street-protest-system-811/

Wall Street er okkupert av hundrevis av sinte amerikanerne. De har holdt på siden igår den 17.september og kaller seg for ” 17-september “. De protesterer mot ALLT, som har med penger å gjøre i det amerikanske systemet og sier at de skal holde på å protestere i flere uker og månter. Tipper, at vi får ikke høre og se noe av protestene i norsk MSM før det eventuellt utvikler seg til gatekamper der nede. Knappt da.

trackback
12 år siden

[…] Dette skjedde èn måned siden. Men allerede nå kan vi se konsekvenser av en gjeldskrise som bare fortsetter å vokse, og hvor stadig nye lån bare utsetter problemet, uten å finne en løsning på det. Ingen nye offentlige stillinger er sysselsatt, men 2 400 millioner dollar skal kuttes i statsbudsjettet over en tiårsperiode. Denne kuttingen skal skje gradvis og beskjedent, og er foreløpig planlagt til å ramme forsvarsutgifter og helseutgifter. Men hvordan man skal snu den økende gjelden, har fortsatt ingen politikere en felles enighet om. Løsningene utestår, mens lånene fortsetter – og gjelden øker. Utrykket “money buys more time” har ikke vært mer aktuelt, men amerikanerne må uheldigvis bli mer og mer vant med alvoret i utrykket – penger kjøper kanskje tid, men hva med løsninger? Kilder: Aftenposten – Derfor er det gjeldskrise i USA Aftenposten – USA: Gjeldsforliket besto første test Aftenposten – USA beholder kredittverdigheten inntil videre Aftenpsoten – Ingen jobbvekst i USA Foto: Nyhetsspeilet.no […]

Mole
Mole
Abonnent
12 år siden

Aktivistbevegelser håper å samle så mye som 20.000 personer i en planlagt okkupasjon av finanskvartalet Wall Street i USA.

Video varsler okkupasjonen

I juni erklærte hackerkollektivet krig mot kapitalismen.

«Som vi er klar over, fortsetter myndighetene og «whitehat»-sikkerhetsterroristene over hele verden å dominere og kontrollere vårt internetthav. De sitter pent på en last full av korrupt utbytte. De tror det er en akseptabelt at de setter vilkår og slavebinder alle skip i sikte», skrev Anonymous i «krigserklæringen».

«Sammen kan vi forsvare oss selv så vårt privatliv ikke blir overkjørt av storslukende profitører. Hatten din kan være hvit, grå eller svart, din hud og rase spiller ingen rolle. Hvis du ser korrupsjonen, avslør den nå – i Anti-Securitys navn».
http://e24.no/makro-og-politikk/okkuperer-wall-street-i-massiv-demonstrasjon/20095179

Menneskemassene har så vidt begynt å røre på seg, når den store oppvåkningen skjer gjenstår å se.

Balle Clorin
Balle Clorin
Abonnent
12 år siden

Ingen nye arbeidsplasser i USA i august: http://e24.no/makro-og-politikk/ingen-jobbvekst-i-usa/20095320

At ikke journalistene begynner å regne ut det reele arbeidsløsthetstallet er merkelig. Det må vel skapes ca 220 000 arbeidsplasser i måneden, for å kunne dekke netto tilførsel av arbeidskraft? Dvs at når det ikke skapes nye arbeidsplasser, stiger arbeidsløsheten med 220 000. Så at det er 9,1 % arbeidsledighet er mao bare nonsens. Tipper at det er minst 25 %.

Krisen i USA er total.

Mole
Mole
Abonnent
12 år siden

Denne må du få med deg smurfen, ; )

Les om hvorfor Smurfene ikke akkurat er velkomne tilbake på børsen i New York.

Fredag morgen, 29. juli, går tre smurfer inn i lokale til New York Stock Exchange. Nøyaktig klokken 9.30 ringer de tre smurfene med bjellen som brukes for å markere at dagens handel er i gang.

Samme dag, seks og en halv time senere, stenger børsen. Den brede indeksen S&P500 er ned 0,64 prosent. Men dette er bare begynnelsen. Mandag faller den samme indeksen med 0,4 prosent, og så begynner alvoret.

Teorien om at Smurfene har skylden er naturlig nok ikke annet enn underholdning, men i tid der ingen klarer å spå hvor børsen går den neste timen, har historien om Smurfene blitt populær i finanskretsene.

Kommentatorer i USA påpeker at Smurfene er kjent for å være kommnister. Samfunnet deres er bygd opp som en kooperasjon, altså et økonomisk organisert samvirke der alle deler alt.
http://e24.no/dagens-rare/her-startet-nedturen-paa-boersene/20088735

Gjett hvor viktig denne symbolske handlingen var den dagen de skulle somle bort noen milliarder!

Mole
Mole
Abonnent
12 år siden

Vil kutta 220.000 jobbar innan 2015 for å få kontroll på økonomien. Må ut med 30 milliardar kroner til helseforsikringar i september.
http://www.tv2.no/nyheter/utenriks/posten-i-usa-vil-kutta-220000-jobbar-3558112.html

Hvordan vil 220 000 ekstra arbeidsledige få orden på en økonomi?

Mole
Mole
Abonnent
12 år siden

Verdensøkonomien går inn i en ny og farligere tid, mener Verdensbankens sjef Robert Zoellick.

– Vi er i begynnelsen av en ny og annerledes storm, den er ikke det samme som i 2008, sier Zoellick, med henvisning til den forrige runden med global finanskrise.

Zoellick mener EU så langt ikke har gjort det som er nødvendig.

Zoellick oppfordret samtidig David Cameron til å fortsette med sine sparetiltak, til tross for uroen i en rekke engelske byer.
http://www.dagbladet.no/2011/08/13/nyheter/politikk/okonomi/eu/finanskrise/17662217/

Ja du vet nok alt om hvordan ting skal falle sammen du Robert.

Counselor of the Department of State of the United States
In office
March 2, 1989 – August 23, 1992
President George H. W. Bush

Undersecretary of State for Economic and Agricultural Affairs of the United States
In office
May 20, 1991 – August 23, 1992
President George H. W. Bush

Trade Representative of the United States
In office
January 20, 2001 – February 22, 2005
President George W. Bush

Deputy Secretary of State of the United States
In office
February 22, 2005 – July 7, 2006
President George W. Bush

President of the World Bank Group
Incumbent
Assumed office
July 1, 2007
Nominated by George W. Bush

Mono Montana
Mono Montana
Abonnent
12 år siden

Jeg blir kvalm av finansverden og dens grådighet
Her er en artikkel som forteller verdien av den vanlige mannen i gata.

http://www.examiner.com/human-rights-in-national/experts-fukushima-off-scale-lethal-radiation-level-100s-millions-deaths

Det eneste som er viktig i dag er fargen på børstavlene og MSN gir en god faen i jordens ekistens
Bli trist eller forbannet, eller begge deler.

http://www.examiner.com/human-rights-in-national/american-women-paying-highest-price-for-fukushima-cover-up-35-baby-death-rate

ola
ola
Abonnent
Svar til  Mono Montana
12 år siden

http://search.japantimes.co.jp/cgi-bin/nn20110810f2.html

NAMIE, Fukushima Pref. — The nation’s system to forecast radiation threats was working from the moment its nuclear crisis began. As officials planned a venting operation certain to release radioactivity into the air, the system predicted Karino Elementary School would be directly in the path of the plume emerging from the tsunami-hit Fukushima No. 1 nuclear plant

The school, just over 10 km from the plant, was not immediately cleared out. Quite the opposite. It was turned into a temporary evacuation center.

Ulven
Ulven
Abonnent
12 år siden

USA’s månedlige underskudd på statsbudsjettet er nesten like stort som inntektene!

Underskuddet på det amerikanske budsjettet endte på 129 milliarder dollar i juli. Inntektene i juli var på 159 milliarder dollar, og forbruket på 288 milliarder dollar. Hittil i år er underskuddet dermed på 1,1 billion dollar.

http://www.dn.no/forsiden/borsMarked/article2198822.ece

Noen som kan tilby Obama et hurtigkurs i elementær økonomistyring? Ta med deg noen lærebøker fra handelsgym og kom deg over dammen…men flyreisen må du nok betale selv…

Balle Clorin
Balle Clorin
Abonnent
Svar til  Ulven
12 år siden

Han trenger nok ikke noe hurtigkurs, da han og gjengen rundt ham utmerket godt vet hva de gjør.

I vedlagte artikkel: “Sentralbanken lovet i går lave renter til midt i 2013 på grunn av dystre økonomiske utsikter og saktere gjenoppbygging enn ventet.” Lave renter for bankene, ja, men ikke for mannen i gata. Enkelte banker krever nå renter på innskudd. Hele økonomien er nå kun “bærbar” fordi noen på toppen klarer å innbille andre økonomer og journalister om at de er eksperter og kan løse problemene. De glemmer at det er de samme menneskene med samme filosofi som har satt økonomiene i dagens situasjon. Det er på tide at økonomer fra HH, BI, Princeton, Yale, Harvard o.l melder seg på arbeidskontorene – de er ubrukelige.

Mole
Mole
Abonnent
12 år siden
Mono Montana
Mono Montana
Abonnent
12 år siden

USA RATING NEDGRADERT TIL AA+.
http://www.dn.no/forsiden/borsMarked/article2196180.ece

Wall street steg på fredag som følge av arbeids tall.
Ok og jeg som ikke kan økonomi gjennomskuet bløffen.
119 000 nye jobber etablert på en uke, noe som er flott, nesten så det ikke går an.
så hvordan fikk de dette til?
De reduserte den totale arbeidsstyrken med 193 000.
så 193 000 – 119 000= 74 000.
Det ble med andre ord 74 000 færre arbeidsplasser.
Se andre linje helt til høyre
http://www.bls.gov/news.release/empsit.a.htm

« Forrige artikkel

Massive demonstrasjoner i Syria

Neste artikkel »

Terrorister bomber Norges regjering?

88
0
Vi vil gjerne ha din mening. Fritt og anonymt.x
()
x