“Smaken av hund” er en prisbelønnet, satirisk, motbydelig og meget viktig dokumentarfilm som avdekker høyst kritikkverdige forhold i norsk landbruk og næringsmiddelindustri. Filmen viser hvilket enormt spenn det er mellom myten om det sunne, norske landbruket, slik det formidles gjennom reklame og propaganda, og den industrielle, profittsultne, inhumane og motbydelige virkeligheten.
Det er de to frilansjournalistene Jon Martin Førland og Are Syvertsen som står bak denne produksjonen, delvis finansiert av “Fritt ord” gjennom et tilskudd på én million kroner. Det er ikke umulig at noen hver kan ha angret litt på dette tilskuddet i ettertid.
“Smaken av hund” er temmelig nådeløs og godt poengtert i sin fremstilling av hva som egentlig foregår i skjul av det falske glansbildet av norsk landbruk vi får presentert gjennom medier og reklame. Flere av de godt betalte “prostituerte” hos gigantene i norsk næringsmiddelindustri blir i filmen tatt skikkelig med buksene nede, eller blir i det minste svar skyldig. Dette er jo pinlig nok i seg selv, men helt patetisk blir det når enkelte av dem i ettertid forsøker å ro seg i land med tullprat.
Det er ganske utrolig hvor langt enkelte mennesker er villige til å gå for å tjene noen kroner ekstra.
Fordi filmen utfordrer noen av de største aktørene (pengemaskinene) i norsk næringsliv, med sine tette og absolutt kritikkverdige bånd til både statsinstitusjoner og propagandamaskineri, kongehuset inkludert, så fikk denne dokumentaren en nokså trang fødsel. NRK og TV2, som begge først hadde sagt ja til å vise filmen, ombestemte seg da den begynte å ta form og avsløringene kom i tur og orden.
Deretter gjorde både Aftenposten, NRK, VG og flere andre av de vanlige propagandakanalene sitt ytterste for å latterliggjøre, drite ut, skjelle ut, og undergrave troverdigheten til de to journalistene og deres såkalte “makkverk”.
Og fordi ingen TV-kanaler ville vise filmen, så måtte den til slutt lanseres som kinofilm – i så godt som helt tomme kinosaler. Så dermed har “Smaken av hund” vært en ganske godt bevart hemmelighet siden premieren i 2006.
Litt oppmerksomhet fikk filmen da den vant “Sølvboken” på en filmfestival i Teheran, men også det ble godt dysset ned her hjemme.
Jeg visste faktisk ikke om denne filmen før en av våre lesere tipset om den for et par dager siden. Og den fikk meg virkelig til å reflektere over hva mat skal og kan koste, og hvordan den skal – og ikke skal – produseres. Selv er jeg så heldig å ha god tilgang på egg, villsau og epler fra lokale produsenter, for eksempel Færderfår og Eplegården. Det smaker bedre, er ikke så mye dyrere, og gir faktisk større fortjeneste for produsenten enn om han skulle levert til Bama, Gartner eller Gilde.
Ingen tvil om at småskala- og nisjeproduksjon er på vei tilbake igjen for full fart.
Så nå er det din tur: Tips familie, venner og kjente, og nyt “Smaken av hund”!
Her er del 1 av 12:
http://www.youtube.com/watch?v=GZ81y0TFEnk
Når politikken kun er et spill for galleriet, blir toppolitikere forsøkt solgt inn som kokker, og dess flere kokker dess mer søl, her en nykomling ved navn Per Sandberg https://www.google.no/search?q=per+sandberg Bilde http://postimg.org/image/u1hzm8okj/ I facebook
May- Harriet Seppola, sitat:
+{
Han skal promotere at nordmenn skal inn ta så mye gift som mulig, i 2003 ble det publisert en amerikansk studie – analyse av blod og urin til 9282 mennesker – man kunne påvise 116 kjemiske, hvorav 34 pesticider. Alle påviste sikre spor av plantegift.
I England fant man samme år 78 ulike kjemikalier i blodet til 155 mennesker. De største verdiene fant man av organiske klorforbindelser og bromerte flammehemmere.
Ifølge Folkehelseinstituttet er ca 100,000 nordmenn rammet av matallergi – plantevernmiddelet “diklorfenol” mistenkt til å våre årsaken, stoffet brukes av bønder og forbrukere i bekjempelse av insekter og ugress, dessuten brukes det i klorering av drikkevann fra springen.
Det tyske direktoratet for matsikkerhet undersøkte i 2008 frukt og grønt fra en rekke ulike butikker, nesten 10 % viste seg å inneholde grensesprengende mengder av farlige giftstoffer.
Sœrlig store funn gjorde man i pœrer, bringebœr, ruccola og urter, mest alarmerende er at rester fra 59 sprøytemidler ble påvist i prøvene. 75 % av disse stoffene regnes for å vœre spesielt farlige.
Flere matvarekjeder satte inn strengere kontroll over giftinnholdet.
Reidar Andestadi, den økologiske stiftelsen OIKOS, hevder at man på produsentmøtene i EU blir enige om hvile midler, kombinasjoner, mengder og metoder som skal brukes for å unngå at det gir seg utslag i eventuelle kontroller.
I februar 2013 sendte EU ett forslag til Norge ( EU setter rammene rundt produsjonsvirksomheten i Norge) – det tillatte giftinnholdet i nektariner skal økes til det 4-dobbelte, i spinat skal giftinnholdet økes til det 300-dobbelte, for bœr og sitrus anbefaler EU en 200 – og 120-dobling, det foreslåes også en økning for 14 ulike “pesticider”:
Sannheten på bordet (Innbundet), det du ikke får vite om maten din, Niels Christian Geelmuyden https://www.tanum.no/_debatt-politikk-og-samfunn/sannheten-p%C3%A5-bordet-niels-christian-geelmuyden-9788202421885
}+
The entire world´s FOOD and WATER supply have been turned into SOFT KILL WEAPONS http://pacsteam.org/viewforum.php?f=78
Aborted babies’ tissue used in food, by Senomyx, in Pepsi, Kraft, Nestlé, Campbell’s etc http://www.youtube.com/watch?v=fxIgq9D2or4&list=PLqQQFOVUZBLgowYNizuYdxKvm6P8MsiZ3
The beast from the Alps, stop swiss nazi templar crime against humanity, before it’s too late, again http://www.navigate3d.no/mbbs22/forums/thread-view.asp?tid=1917&start=1
[…] tror heller at dokumentarens trange fødsel handler om det Morten Kielland skriver i Nyhetsmagasinet.no: “filmen utfordrer noen av de største aktørene (pengemaskinene) i norsk næringsliv, med […]
Ordfører vil sette inn militæret mot ulven http://mobil.glomdalen.no/nyheter/article6739132.ece
Sitat: Ordfører Ørjan Bue i Åsnes støtter bruk av både helikopter og militæret for å få redde resten av beitesesongen på Vestmarka. – Når man får lokalisert ulven med et helikopter, kan militæret være en god mulighet med tanke på manngard, sier Ørjan Bue. Han har nettopp avsluttet et ekstraordinært formannskapsmøte med sauebønder, bondelaget, bonde- og småbrukarlaget og Mattilsynet. – Dette er en fortvilet situasjon, og noe må gjøres. Vi krever helikopterbruk og gjerne at militæret går manngard fra Elverum. Og at Staten stiller med midler til rådighet, sier Bue. ..
Tap av sau på utmarksbeite http://www.regjeringen.no/nb/dep/lmd/aktuelt/nyheter/2012/april-12/tap-av-sau-pa-utmarksbeite.html?id=677861
Latsabbene kan oppføre seg anstendig og ansette gjetere når de setter ut husdyr i villmarka
“Lade gård/gaard Trondheim Norge, eier http://reitangruppen.no med en obelisk og vannbasseng foran hovedbygningen, se The pharaoh show, url: http://octogon.falconscafe.com ..” http://www.nyhetsspeilet.no/2012/12/korrupsjon-og-konspirasjon-pa-hoyt-niva-i-norsk-politikk/comment-page-4/#comment-100006
“Scientists have created more than 150 human-animal hybrid embryos in British laboratories.
The hybrids have been produced secretively over the past three years by researchers looking into possible cures for a wide range of diseases.
The revelation comes just a day after a committee of scientists warned of a nightmare ‘Planet of the Apes’ scenario in which work on human-animal creations goes too far.
http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-2017818/Embryos-involving-genes-animals-mixed-humans-produced-secretively-past-years.html
Planet of the apes… here we go :D
Dette har de holdt på med i mange år, ikke bare de siste årene, jeg leste om det første gang i en bok fra 78. De bruker ku og menneske. Det var også i England
Så har vi dette her også: http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-2019871/First-glow-dark-cat–Now-meet-Tagon-worlds-glowing-dog.html
The Reality of Meat Production.
http://inteldaily.com/2011/02/the-reality-of-meat-production/?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+inteldaily%2Ffeeds+%28Inteldaily.com%29&utm_content=Twitter
Life on the farm isn’t what it used to be. The green pastures and idyllic barnyard scenes portrayed in children’s books have been replaced by windowless sheds, tiny crates, wire cages, and other confinement systems integral to what is now known as “factory farming.”
Today the majority of farmed animals are:
* confined to the point that they can barely move,
* denied veterinary care,
* mutilated without painkillers,
* and finally slaughtered — often while fully conscious.
Fortunately, each one of us has the power to help end this suffering by simply choosing to eat vegetarian.
The video the meatindustry don`t want you to see.
Kjøp heller svensk gressbeitekjøtt!
Det er uten kraftfor og kunstgjødsel.
Gressbeitekjøtt smaker mye bedre, og er også kilde for omega 3.
For å kjøpe kjøt, gå tilt:
http://www.norrbete.se
Ganske labre bestillings muligheter på den siden for en som er litt kresen på hva slags deler av kua man ønsker å spise.
Men jeg likte ikke at kuer her til lands hovedsaklig livnærer seg av soya uten at jeg vet noe om hvor mye dette påvirker kvaliteten og nærings sammensetningen til kjøttet. Kan jo hende at soya ikke er ille i det hele tatt for alt jeg vet, men man vet jo at grassfed beef har bedre fettsyre sammensetning og mer vitamin E.
Liker heller ikke at det norske jordbruket er så avhengig av import for å i det hele tatt fungere, det kan bite oss i ræva etterhvert :)
Det er bare å se på avføringen til kua det Sithious hva som er best for den, de gode gamle kurukene fra kyr på gressbeite er nærmest forsvunnet og de moderne kyrne har unaturlig flytende avføring. Denne tynnflytende suppa trekker inn i huden og hele dyret forgiftes av sin egen møkk. Stresshormonene som utløses fra moderne slakting og transport til slakteriet reduserer også kvaliteten på kjøttet.
Denne artikkelen av Tom Victor Gausdal er bra, les gjerne kommentarene under den også.
http://www.abcnyheter.no/nyheter/110225/kugalskap-pa-tallerkenen
Kugalskap på tallerkenen kan fort bli kugalskap i dyrefabrikkene også og da forsvinner veldig mange dyr på en gang, så plante sykdom i et storfjøs og sette disse fjøsene i brann er nemlig også et effektivt middel hvis noen vil redusere vår tilgang til mat. Det er nå en gang sånn at alt som blir for stort (høyt) faller til slutt, menneskeheten graver atter en gang sin egen grav.
2008 ble et rekordår når det gjelder fjøsbranner i Norge, men 2009 ser ut til å bli enda verre.
http://www.nrk.no/nyheter/distrikt/nrk_trondelag/1.6898803
En meget bra kronikk av Morten Tønnessen i Dagbladet:
Min kommentar til kronikken i Dagbladet hvor Nyhetsspeilet ikke er tema. :-)
Skulle gjerne sett dokumentaren “I EUs kjølvann” som er blitt vist på NRK.
A world in despair – Noen som kan spore den opp?
landbruksøkonomien i noen av verdens fattigste land.
Lokale melkebønder har ingen mulighet til å konkurrere på pris med sin ferskmelk. Prisen på melken konsumentene kan lage av billig importert melkepulver fra EU, er langt lavere. Konsekvensene er uhyrlige, og det hele skjer på bekostning av de fattigste av verdens fattige.
“No Fish”-EU
Langs Senegal-kysten er det lignende tilstander. Der går EU de lokale fiskere i næringen.
Også her er det EU-subsidier som ligger bak. Senegalesiske fiskebåter returnerer nå til havnene med drastisk reduserte fangster. Det finnes nesten ingen fisk igjen å fange. EU kjøper opp fiskerettighetene utenfor kystene. Farvannene langs Vest-Afrika blir tømt for fisk av store fabrikkskip.
I tillegg bidrar EU med fondsmidler til utrustning av disse skipene. Til og med drivstoffet til gigantskipene betaler EU for.
Menneskesmugling
Og hva skjer med Senegals fiskebåter? I våre dager blir de omgjort til farkoster for menneskesmugling. Det viser seg at flyktninger i store mengder blir transportert fra Vest-Afrika til Kanariøyene i disse båtene.
De heldigste av de heldige får opphold i EU – og kanskje en jobb. Det har vist seg at noen av dem blir hyret til fabrikkskipene som opererer utenfor Senegal-kysten. Og sirkelen er sluttet.
Bra film! Aldri hørt om den før MK skrev om den her. Fant fort på torrent.
Stor mafia dette. Ikke rart vi så godt som aldri hører om disse problemene i MSM. Det blir vel litt det samme som med mikrobølgeindustrien, vaksineindustrien, kraftindustrien, våpenindustrien osv: masse, masse gode penger å tjene, så hvem kan vel bry seg om en så dustete ting som moral?
Det er jo i grunn ganske alvorlig at kveget fores med soya som går på bekostning av regnskogen; verdens lunger. Det samme gjelder sukker, bioetanol, og biodisel av trevirke. Moder jord vil dø av kols.
Ja Sigr. og hun vil dø av blodmangel hvis oljeutvinningen får fortsette. :-(
Hjertelig takk for at dere skriver om denne gode filmen.
Jeg har funnet full DVD utgaven av denne filmen. Jeg holder på å
laster den ned akkurat nå. Det går litt treigt for øyeblikket. Men når jeg har den nede så deler jeg den med en 30 m/bit linje. Så da blir det nok bra fart på nedlastingen for dem som ønsker å laste ned filmen i DVD format. Fila er en ISO så den er lett å brenne. Her er linken til torrent fila:
http://www.2shared.com/file/ZsvbY2ES/Smaken_av_hund_ISO.html
Gå helt nederst på siden og trykk dowvnload.
Kali
Sorry linken min funka ikke..
Her er en bedre :P
http://thepiratebay.org/torrent/6162195/Smaken_av_hund_ISO
Fantastisk! Merkelig, heller ikke jeg hadde hørt om den, jeg som er på nedlastningssider ofte. Vel takk for dette. Må lastes ned :)
Last ned, se, seed og distribuer!
:)
Ironien i dette kan jo være at filmer ikke er helt rettferdig mot hunder. I deler av Kina blir jo hunder sett på som mat og ifølge sikre kilder smaker faktisk hund godt og skulle vel heller ikke være mindre sunn å spise enn andre dyr. Det betyr vel at å spise hund ville langt være å foretrekke sammenlignet med som ligger i hyllene i matvarebutikkene som er full av mat-sminke og giftstoffer. Så dette med hund bygger vel mest på fordommer…
“If you want to see how ugly the world is,
place something beautiful in it.”
Flott artikkel, og meget flott film.
Men hvorfor er nettsiden http://www.smakenavhund.no nede?
Noen som vet?
Tipper at det bare er fordi de ikke lenger gidder å betale for domenet. Det er jo tross alt noen år siden den filmen ble produsert og den har jo ikke akkurat gått som varmt hvetebrød kan man si … dessverre.
Incakola.tv er fortsatt oppe og går, “Ny side kommer på onsdag”, står det. Tipper det også var onsdag for noen år siden …
De har visstnok ikke produsert noe etter “Smaken av hund”.
Veldig synd.
Mistet de motet eller ble truet? Frosset ut? Får sikkert ingen tilskudd heller, etter en slik produksjon …!
Det er jo som kjent slik verden fungerer.
Jeg har prøvd å kontakte dem begge for å få klarhet i dette, men har ikke fått noe svar … ennå.
Smaken av hund. deleted scene…
http://www.channels.com/episodes/show/5232353/Smaken-av-hund-deleted-scene#/episodes/show/5232353/Smaken-av-hund-deleted-scene
Kanskje filmen hadde vist mer av sannheten om den ikke var klippet, selv om noen hevder den er klippet slik at framstillingen blir feil. ;-)
Ja dette er viktig, Morten. Det eneste som det ser ut vi kan gjøre er å kjøpe mest mulig mat lokalt og ikke fra bedrifter som har hovedkontor i en storby ! Å ta fra de 41 milliardene de omsetter for er det eneste språket de forstår.
Jeg og min familie har en liste med ting vi holder oss vekk fra, men ulykker skjer. Var på ICA på Lørdag og kjøpte der “pålegg-stek” fra kjøttdisken. Jeg, min kone og min yngste sønn spiste dette på 2-3 skiver om kvelden, og vi våknet kl. 4 på natta med brennende svie øverst og nederst i magen. Min sønn var så dårlig at han ikke kom seg på skolen og jeg selv ble forsinket på jobben siden jeg ikke fikk sove noe særlig på natta.
En sjekk på innholdet på pålegget viste “Hydrolysert protein”, selvsagt da også MSG og mest sannsynlig GMO soya eller mais.
Da hjelper det ikke å bake brød med 100% økologisk Dinkel…
Jeg kom over denne filmen for omtrent et år siden. Tror det var i en diskusjon på nyhetsspeilet faktisk.
Så den på youtube, og har forsøkt å oppdrive den på DVD siden. ..uten hell.
Har selvfølgelig anbefalt den til mange bekjente.
Som jeg har sagt engang tidligere så synes jeg det er synd at nyhetsspeilet satser ukkommersiellt, og ikke vil ha reklame på sidene sine. -Det er nettopp slike produkter som den filmen her, som ikke får reklame i mainstreamen, som følge av økonomiske og politiske motiver. -Men heller ikke alternativstreamen vil markedsføre slike filmer, av ideologiske grunner.
Nyhetsspeilet kunne spilt en viktig rolle i at slike filmer tjener sine kroner, og samtidig kunne nyhetsspeilet tjent noen slanter som de kunne brukt på servere, eller lønninger, eller løsninger eller whateva som kunne forbedret prosjektet.
-meeen, desverre så eksisterer det en anti-kapitalistisk strømning i norsk alternativbevegelse.
Jeg vet ikke hvordan du bedømmer troverdighet, men noe av det første jeg vanligvis tenker ved oppdagelsen av nye kilder er cui bono. De som later til å ha et motiv ved siden av å opplyse sine medmennesker er som oftest de første som ryker, og de er også de letteste å angripe for debunkere enda så mye fornuft som måtte ligge bak deres teorier. Nettreklame gir ikke de helt store inntektene for begrensede sider som NS, men slikt har likevel en negativ effekt på helhetsinntrykket hos mange. Det er fullt mulig å bidra samtidig som man tjener til livets opphold, og takket være et noenlunde fritt internett finnes det snart nok av oss sannhetssøkere til at propagandametoder ikke trengs for å bryte gjennom lokket.