Interessant film av Jüri Lina

4.9K visninger
1 minutt lesetid
19

Jüri Linas dokumentarfilm “I skuggan av Hermes: Kommunismens Hemligheter” er basert på hans bok “Under Skorpionens tecken”, som er tidligere omtalt her på Nyhetsspeilet. Begge forteller en annen og kanskje mer logisk historie om kommunismen og den russiske revolusjon, om hvem som sto bak, og hvorfor.

Mye av dette er kanskje kjent stoff for dem som har holdt på med alternativ/revisjonistisk historie en stund, men likevel. Filmen er ca to timer lang og etter min mening vel verd å se, selv om jeg nok synes at en del av de spillefilmklippene som er brukt som illustrasjoner mot slutten av filmen blir unødig lange, og med overfokus på vold og grusomheter; men dem kan man jo også godt hoppe over.

Derimot inneholder filmen en del interessante, men også til dels grufulle arkivopptak fra det tidligere KGBs hemmelige arkiver. På deres frukter skal man kjenne de falske profeter, står det skrevet – og i så fall er det ikke særlig tvil om frimureriets plass blant profetene. Det kan godt være at frimureriet handler om å bygge en ny og bedre verden, men i så fall må man tro at målet helliger middelet – hvilket det aldri får gjøre, heller ikke f.eks i følge Koranen.

Grusomhetene som utspant seg under den franske revolusjon, den russiske revolusjon, den første og andre verdenskrig, Koreakrigen, Vietnamkrigen, Afghanistan, Irak, 9/11, Irak II, Afghanistan II, og så videre, er frukter som godt nok kan kjennetegne de falske profeter. Og de synes alle sammen innbyrdes forbundet. Det er den samme, gamle kult, og den samme, skjulte agenda som ligger bak: Profitt, makt og kontroll – og en Ny verdensorden. Tidligere har dette vært umulig å se for de fleste mennesker, men nå er dette takket være avansert informasjonsteknologi, da ikke minst Internett, blitt mulig å gjennomskue.

Filmen viser på en glimrende måte samspillet og sammenhengene mellom de skjulte kreftene bak verdens- og samfunnsutviklingen. Så om du ikke har trodd på ekteheten av Sions vises protokoller tidligere, så kan det godt hende at du vil gjøre det når du har sett denne filmen – du vil høyst sannsynlig kjenne igjen viktige punkter i dreieboka bak verdensutviklingen. Falske eller ikke, så har “Sions ‘vise'” i hvert fall hittil fulgt disse protokollene til punkt og prikke.

Den oppdelte YouTube-versjonen består av 12 deler og er tekstet på engelsk.

Den andre YouTube-versjonen er sammenhengende, men tekstet på estisk.

Kommentarene i begge versjonene er på svensk.

Filmen kan også bestilles som DVD direkte fra Jüri Lina på hans nettsted: http://www.jyrilina.com

Sammenhengende YouTube-versjon:

Oppdelt versjon – del 1:

Del 2:

Del 3:

Del 4:

Del 5:

Del 6:

Del 7:

Del 8:

Del 9:

Del 10:

Del 11:

Del 12:

Morten Kielland

Morten Kielland er utdannet ved Historisk-filosofisk fakultet ved Universitetet i Oslo og har formell forskerkompetanse. Han har vært særlig opptatt av vitenskapsfilosofi og erkjennelsesteori. For noen år siden oppdaget han at den offisielle versjonen av 11. september-dramaet innebar fysiske umuligheter og dermed måtte være et bevisst forsøk på manipulasjon. Det skulle for ham bli starten på en ny erkjennelse av hvordan menneskeheten er blitt undertrykket og manipulert over svært lang tid, ikke bare politisk og økonomisk, men også som åndsvesener. Morten Kielland ønsker å bidra til at denne epoken nå tar slutt. Han har ikke tro på at dette kan gjøres gjennom kamp, men derimot gjennom opplysning og forandring på individ-nivå.

0 0 stemmer
Artikkelvurdering
Varsle om nye kommentarer
Varsle om
guest

19 Kommentarer
Nyeste
Eldste Mest populær
Inline Feedbacks
Vis alle kommentarer
Hans Gaarder
Forfatter
10 år siden

1. mai er “de røde faners” dag, som det var under den russiske “revolusjonen” (som var et statskupp) i 1917.

Både den russiske revolusjon og 1. mai var Illuminati, de super-rikes påfunn. Ved å skyve det arbeidende folk foran seg som “frontfigurer” kamufleres det hvordan den virkelige makten utøves i de bakre kulisser.

I filmen som denne artikkelen omhandler; “I skyggen av Hermes”, fremgår det hvordan det var Wall Street kapitalen (bl.a. Rothschild-agenten Jacob Schiff) som i samarbeid med bl.a. russiske og svenske frimurere fikk gjennomført maktovertagelsen, som resulterte i et av historiens grusomste regimer.

Hvordan er så situasjonen i Norge, på “de norske arbeidernes dag” 1. mai?

Folkets oljeformue er satt bort og forvaltes, skaltes og valtes av internasjonale finansagenter med tosifrede millionbonuser, uten at folket får glede av pengene. Tvert imot, stadig nye bompengestasjoner dukker opp og uføretrygder kuttes ned, i regi av den norske Iluminati-makten.

Hvem som “styrer” Norge idag? Bilderberger Jens Stoltenberg, sønn av bilderberger og trilateralkommisjons-medlem Thorvald Stoltenberg; som er det onde Illuminati-imperiets fremste agenter på norsk jord idag.

Solen går sin gang mens alt er uendret – Illuminati rules…

BelzeBob
Abonnent
13 år siden

Apropos Jüri Lina:

Har du penger i lomma/på konto så kjøp noe av fyren. Lina er ikke særlig glad for at folk bare plukker opp materialet hans på nettet. Jeg er i dag blakk som en krakk men jeg har lovet Lina å kjøpe noe før eller siden. Satte stor pris på “I skuggan av Hermes.” Kjøper kanskje den. Bra DVD å låne til folk som fremdeles har illusjoner om sosialismen/frimureriet. Bøkene hans er gjerne enda bedre om man er opptatt av detaljer og vil slå opp ting.

Viktig å ikke glemme i disse internettdager at folk må ha betalt for sitt arbeid.

Hans filmer og bøker kan bestilles herfra: http://jyrilina.com/

skippern
skippern
Abonnent
13 år siden

Ny dokumentar fra Juri Lina, se trailer her:
http://jyrilina.com/

trackback
13 år siden

[…] kreftene bak den russiske revolusjon og kommunismen av den estiske journalist Jurij Lina., I Skyggen av Hermes, anbefales også. Det advares mot svært sterke scener i […]

kalinkamaen
kalinkamaen
Abonnent
13 år siden

Dette har ingenting med denne saken å gjøre.
Men dette er en video som kan være interresant for mange:

Kali

kalinkamaen
kalinkamaen
Abonnent
Svar til  Morten Kielland
13 år siden

Heisan.

Bare hyggelig du. Jeg synes at filmen fortjener all den oppmerksomheten den kan få.

Kali

kalinkamaen
kalinkamaen
Abonnent
Svar til  kalinkamaen
13 år siden

Her er en lik film laget i USA:

http://www.youtube.com/watch?v=QqQVll-MP3I

Kali

ola
ola
Abonnent
Svar til  kalinkamaen
13 år siden

Alle som ikke har sett Food inc må det, men er du glad i kjøtt og sulten, så spis FØR du ser den.

BiggusD
BiggusD
Abonnent
13 år siden

Hva i H. har Jesus og Satan og “Satanister” med dette å gjøre? Alt dette viser er at det er knekkende likegyldig for NWO-folka hvordan de oppnår og holder på makta – det eneste som teller er _at_ de øker makten og rikdommen sin.

Religion, kommunisme, kapitalisme, despotisme, demokrati… dette er bare fine merkelapper for én og samme ting: kontroll! Og saueflokken går fem på hver gang; det har de gjort i alle år langt inn i prehistorien.

Det som skjer i Egypt nå er nok et eksempel på dette. På internasjonalt politisk plan diskuteres det med bekymring om den “ustabile” situasjonen. Stabilitet, kontinuitet og mangel på uro har blitt hovedmål for “det internasjonale samfunnet”. Demokratiske nasjoner kjemper for status quo, og folket er hjertens enig og storfornøyde med å få lov til å bestemme hvilke partier som skal styre dem. Som om poenget med demokratiet som styreform er at folket skal bestemme hvem som skal ha makten.

Poenget med demokratiet er å hindre at føydalsamfunnet gjenoppstår.

Altså at noen få mennesker har all eiendom, all makt og all innflytelse. Noe de får nesten automatisk over tid. Rike, mektige mennesker vil som regel ha mer rikdom og mer makt, og de bruker sin innflytelse til å ikke bare styrke men øke sin makt. I vårt vestlige samfunn er det nå ytterst få som eier noe som helst, ytterst få som bestemmer og resten av oss er såre fornøyde med å stemme PR-avdelingen til den egentlige makten inn i det såkalte “Stortinget” hvert fjerde år. Norge er like mye et føydalt samfunn som pre-revolusjonære Frankrike. Vi blir bare servert litt mer kake.

Hadde demokratiet fungert sånn som det skulle, ville det ikke vært mulig for så få mennesker å kontrollere så mye av verdier i Vesten. Demokratiet er en innskrenking i muligheten for kontinuitet og stabilitet i maktsentra, og Vestlige regjeringers reaksjon på opprøret i Egypt tyder på at de ikke forstår dette. Vestlige demokratier er med andre ord i seg selv demokratiske problem.

Et godt eksempel på dette er Arbeiderpartiet her i landet, som gjennom 60 år har infiltrert alt som finnes av maktsentra og nå er mektigere enn noensinne. Alle som ønsker å oppnå makt og innflytelse bør sørge for å ha partiboka godt innstemplet med den røde rosen. Det at et parti blir så stort er i seg selv et demokratisk problem, for det er klart at de som er i en stilling som synes knyttet til partiets posisjon i det offentlige rom stemmer på AP selv om de er uenige i politikken som føres. Det er derfor man nesten aldri treffer på noen som faktisk sier de stemmer AP – de finnes ikke lenger blant vanlige folk. Går man et sted der det er penger og makt, derimot, vil jeg tro at AP er godt representert (ferdes ikke selv slike steder).

Dette er en uunngåelig prosess. Alle aspekter av et samfunn går fra mangfold til uniformitet, fra frihet til avhengighet, fra konkurranse til monopol.

Det gjør det fullverdige demokratiet enda mer nødvendig. I dette legger jeg at man hele tiden må oppdatere prinsipielle lover og regler slik at den naturlige og logiske omgåelsen av de eksisterende reglene ikke lykkes. For når den først har gjort det, er det for sent. Da er det kun væpnet revolusjon som kan vriste makten fra makthaverne, for de gir den så klart aldri fra seg frivillig.

Et eksempel på en slik oppdatering – en som allerede nå er høyst nødvendig – er tvangsoppløsning av et politisk parti etter f.eks 10 år. Det ville ført til den ønskede mangel på stabilitet i maktsentrene, slik at demokratiet ikke undergraves i den grad som det gjør nå.

Alternativet er som sagt væpnet opprør. Derfor vil ikke “folkerevolusjonen” i Egypt lykkes – det er militæret (og gjennom dem USA) som kontrollerer landet. Hvilken dresskledd klovn som de oppnevner som PR-sjef er ikke relevant i noen sammenheng. Jeg stiller meg derfor likegyldig til om Mubarak sitter eller ikke.

Eller om Lenin var frimurer-kommunist-satanist, eller ikke.

Nixo
Nixo
Abonnent
13 år siden

Jeg anbefaler alle å sammenligne gjennomførelsen av nyere tids islamske revolusjoner, spesielt Iran og Afghamistan med den russiske revolusjonen. Også herr hjalp krefer i vesten revolusjonsmakerne til makta, og etterpå skaptes en konfliktsituasjon mellom vesten og de nye makthaverne.

Parallelen mellom Ajatolla Khomainis i Iran maktovertakelse og Lenins maktovertakelsei Russland er påfallende.

Fotfolket som gjennomførte selve revolusjonsarbeidet ønsket førstogfremst frihet og velstand, men ble etterpå bundet av et regime som kontrollerer ale aspekter av det enkelte menneskets liv.

Og det er nettop en slik totalkontroll NWO-folka som står bak det hele ønsker.

Og konfliktene som etterpå skapes er iscenesatt for å holde folks oppmerksomhet borte fra de føydale kreftene som står bak og trekker i trådene.

Herilandet står NWO-folka bak systemer som psykiatrien, store deler av helsevesenet ellers og barnevernet, men bruker også islam og syatskirken og kristenbevegelsene som redskaper.

ye
ye
Abonnent
13 år siden

Antall brødre i Den norske Druidorden: 2.748

Det er et stort antall.

Mennesket er arrogant, selvisk og ignorant, dessverre.

The First Principle of God’s Government

Mankind over 6,000 years has never yet been clever enough; because he is “blinded” by his own arrogance and selfishness; to see the Wisdom of The Covenant and God’s Laws and that they are the ONLY way to peace and harmony.

Arrogance and ignorance are the two sides of Satan’s coin.

Humility and Wisdom are the two sides of God’s coin.

If you have a hundred people of whom you are one and each person puts themself first and is out-for-themself and what they can get, then all you will ever have is competition, strife, violence and war. The history of this planet is proof of that fact.

The strong will oppress the weak. The rich will oppress the poor. The clever will oppress the not so clever and there will be continual struggle for survival, leading to crime, violence, war and eventually total annihilation – Armageddon. How can there possibly NOT be?

On the other hand; as Jesus demonstrated when he gave his life voluntarily for the benefit of everyone else; if you take exactly the same hundred people of whom you are one and everybody, including you, now puts everyone else first, before their “Self”, then each individual, including you, wins ninety-nine times, because each individual has ninety-nine other people putting them first.

However, it will not work unless every single person does it, because one bad apple RUINS the whole barrel.

http://jahtruth.net/godgovmt.htm

En mann med åpenbar agenda
Abonnent
13 år siden

Vi lar Rabbi Nachum Shifren få det nest siste ordet: “Vår historie som folk har vært delt mer eller mindre i to leirer. Det er en leir som sto på Mt. Sinai, var vitne til store mirakler, fikk en fantastisk arv, og til tross for de mest forferdelige menneskelige lidelser – pogromene, inkvisjoner, korstogene, og mer – besluttet å formidle den arv fra generasjon til generasjon.

Det er på grunn av denne hederlige jødiske tradisjon at jeg er her i dag og er i stand til å skrive disse ordene.

Det er en annen leir – en mer skummel gruppe, som har gjort mer skade på jødene og forårsaket mer drap og ødeleggelse enn alle Israels fiender til sammen. Til denne troikaen tilhører jøder og ikke-jøder, og vår jødiske arv er blitt ugjenkallelig forandret av denne bevegelsen.

Den andre leiren handler om kontroll over mennesker. Det har en visjon om en One World Order, sammen med Marx, Trotsky og Lenin – en ondskap som hittil har krevd nesten to hundre millioner sjeler.”

Sammen med disse internasjonale banditter og mind-control trollmenn står ADL (Anti-Defamation League). Nå, hvis noen andre skulle si dette, så ville personen bli kalt antisemitt. Men som alle som kjenner meg vil fortelle deg, jeg er en jøde som tilstreber alltid å gjøre godt, gi til veldedighet, og er flittig i studier og bønn. Av mine mange svakheter, er antisemittisme ikke en av dem.

For at det skal bli en Ny Verdensorden, må menneskets ånd og sjel bringes til lavmål, være bragt ned til dyrenes nivå. Dette var det kommunistiske credo, å hevde at vi ikke er bedre enn dyr som må kontrolleres. G-d må ødelegges, troen forderves og religion – all religion – utryddet.

Jeg finner meg selv å ha krysset det politiske Rubicon. Som en konservativ, lidenskapelig talsmann for USAs frihet for individuelle friheter og tale, har jeg blitt en paria i det jødiske samfunnet. Hvem vet, kanskje ADL følger til og med denne beskjeden?! Men én ting er klart: Jeg står på skuldrene til mange store amerikanere som har gitt sitt liv for dette flotte landet. Jeg vil ikke løpe fra mitt ansvar som en amerikaner, som en mottaker av denne storslåtte og velsignede arven. Jeg håper at min hastemelding blir tatt opp til vurdering og at folk vil våkne opp og være obs på disse fiendtlige (‘aliens’) kreftene som truer våre liv.

Til alle mine venner i hele Amerika: G-d velsigne dere og G-d velsigne Amerika.

Utdrag fra sjømannens artikkel, som jeg linket til over i Forrige Innlegg.

En mann med åpenbar agenda
Abonnent
13 år siden

http://www.nyhetsspeilet.no/2010/01/de-glemte-holocaust/

Les artikkelen av JJ over for å få et mer nyansert bilde. Av den jødiske slekt og tradisjon og arv. Kanskje en av de dypeste og beste artikklene på hele Nyhetsspeilet.

Ellers vil jeg bare nevne at disse druider, frimurerer og luciferanere ofte hevder at deres symboler og ritualer går tilbake til SALOMO. Og det er faktisk mulig. Fordi SALOMO ble for stor i egne øyne. Han falt fra Gud og begynte å dyrke fremmede guder. Salomo lærte avgudsdyrkelse av ulik art fra sine mange utenlandske koner. Sin store kunnskap og visdom brukte han på slutten av sitt liv i tjeneste for det onde. Salomo nådde sannsynligvis IKKE fram til det evige liv.

Derfor er det 2 slags jøder. Etterfølgerne av Salomo og etterfølgerne av DAVID.

En mann med åpenbar agenda
Abonnent
13 år siden

Hei Morten og Hans. Jeg har lest mange gode artikler fra dere og vil bare minne om norske DRUIDER og TEMPELRIDDERE.

Søk på STELLA NOVA i denne artikkelen:
http://www.tempelridderne.dk/downloads/tr-bladetdesember2005.pdf

Druidene i Norge
http://www.druid.no/

I Norge har vi i tillegg 2 systemer av frimurere. Odd Fellow og Den norske Frimurerorden. Felles for ALLE disse er at de driver med hemmelige okkulte ritualer. Samme ritualer som ALLE satanister. Med små variasjoner.

I Norge har de kun 12-13 grader, i utlandet 33 grader.

Som kristen er jeg veldig lei for å innrømme at mange prester er med i dette. Kanskje 50% av prestene i Statskirken er involvert. Dette er prester som IKKE kjenner Jesus Kristus. Frafalne matprester.

Ifølge det nye testamentet utvalgte Gud seg de små menneskene, de ydmyke, de fattige. Små i egne øyne, uten store titteler og posisjoner, uten store ressurser. De har han utvalgt og vil åpenbare seg for.

Satan (Lucifer) har utvalgt seg de rike, de mektige, mennesker høyt på strå.
Stolte av sin rikdom og makt. For å bruke de i ondskapens tjeneste. Satan engasjerer disse menneskene gjennom de hemmelige organisasjonene.
Felles for de alle er de okkulte symboler og ritualer.

Jeg var faktisk på besøk i statskirken idag og så med egne øyne en $ på drakten prestens drakt. I en sirkel på ryggen. Vet dere den opprinnelige betydningen?

Men hvor ønsker dere å tilhøre, Satans rike på jord eller Guds kongedømme.
Hvem seirer til slutt? Jesus Kristus er veien, sannheten og det evige livet.
La oss finne tilbake til den opprinnelige kristendom. Akkurat slik det nye testamentet dokumenterer.

Nixo
Nixo
Abonnent
13 år siden

Vel – mye tyder på at det var et internasjonalt spill fra NWO-krefter bak den russiske revolusjons koordinering og gjennomføring.

Men en må likevel huske at revolusjonen gjenomførtes av vanlige mennesker som fotsoldater og mellomledere som ikke hadde noe annet ønske enn frihet og velstand for vanlige arbeidere.

En må også huske at storfolka som ble myrdet og frastjålet eiendeler faktisk var utbyttere som brukte millioner av vanlige mennesker som arbeidsslaver mens de selv veltet seg i luksus.

Det som karakteriserer NWO-folka er at de kupper enhver bevegelse for å bruke den i spillet sitt og konverterer bevegelsen til noe ondartet. Også Islam er forlengst kuppet av de samme kreftene.

Propagandaenom at NWO er ey spesifikt jødisk spill er også en avsporing som får folk til å se seg blinde på et punkt.

Mens alle jakter på sionister, samt pedofile som også betraktes som hovedsyndebukker, gjennomfører NWO saken sin via Islam.

Hans Gaarder
Forfatter
13 år siden

De svenske frimurerne har forbudt Jüri Lina å holde foredrag i hans nåværende hjemland Sverige!

Med tanke på at Lina i stor grad fokuserer på massemordene på millioner av uskyldige som ble iverksatt i Russland på ordre fra frimurerne Lenin og Trotskij under “Den Røde Terror” i årene 1918-1921 (og ble utført av det hemmelige politiet Tsjeka) bør kanskje de svenske frimurernes inngripen for å hindre at sannheten om dette blir kjent oppfattes som en implisitt innrømmelse av medskyldighet ?

Hva kan ellers motivet til de storartede medmenneskene som svenske frimurere jo er være for med mafia-metoder å prøve å forhindre at sannheten kommer for en dag ?

Da Lenin stoppet i Stockholm på vei til Russland i 1917 fikk han møte borgermesteren i Stockholm, og han fikk med seg 3000 kroner fra Det Svenske Flyktningerådet (!) Samme år uttalte den tyske frimurerlosjen at Lenin var et eksempel på at “det er slike frimurere vi vil ha”. (Dette var før revolusjonen hadde funnet sted, men det var allerede flere som hadde ansett Lenin som en særs farlig mann).

Leo Trotskij (Lev Davidovitsj Bronstein) oppholdt seg flere måneder i revolusjonsåret 1917 i New York på den jødiske finansmannen Jacob Schiff (i finansfirmaet Kuhn, Loeb & Co) sin regning. Schiff brukte store beløp på finansiering av trening av russiske revolusjonære.

Det som skjedde i Russland i årene 1917-1919 kan ikke kalles kommunisme. Det dreier seg om regelrett plyndring og ran, utført gjennom massearrestasjoner og massemord.

Det var Jacob Schiff som ga ordren til drapene på den russiske tsaren Nicolai II, hans hustru og deres fem barn, kjent som “Massakren i Jekaterinburg”.

Trotskij hadde fått med seg 20 millioner dollar i “håndpenger” for å gjøre revolusjon i Russland fra Schiff. Noen år senere fikk Schiff tilbakebetalt mer enn 100 millioner dollar som var blitt stjålet i Russland, hovedsakelig fra drepte borgere.

Både Lenin og Trotskij var patologiske psykopater og massemordere. Trotskij var i Norge etter å ha søkt politisk asyl i 1935-1936, men ble utvist av norske myndigheter og reiste til Mexico hvor han ble drept noen år senere av en av Stalins agenter.

BelzeBob
Abonnent
Svar til  Hans Gaarder
13 år siden

Hans

Tja, jeg tror snarere det er jødene som protesterer. Ikke frimurerne. Om vi nå skal se etter én bestemt gruppe. Eller?

Poenget med å hysje ned slike som Jüri Lina som snakker om russiske folkemord er vel at man ikke vil ha noen “konkurranse” med Holocaust. Og dette er jo jødenes interesse-område nr.1, kan man vel si.

Allikevel er der jo helt klart en forbindelse mellom de to. Jeg ser mer på frimurerne som en “kosher” åndelig bevegelse blant goyim som har jødenes velsignelse. Noe den protestantiske kirken i og for seg også har – selv om kristne verdier samtidig aktivt angripes i media og resten av indoktrineringsmaskinen. Muslimene derimot står derimot særdeles lavt i gunst ettersom de utfordrer både sionismen og Holocaust-myten.

Når det gjelder det okkulte aspektet ved de tidlige kommunistene kom jeg over denne boken: http://holocaustinfo.net/ebooks/marx_and_%20satan.pdf

Marx and Satan.

Utdrag fra Marx’ egen poesi:

“The hellish vapours rise and fill the brain,
Till I go mad and my heart is utterly changed.
See this sword?
The prince of darkness
Sold it to me.
For me he beats the time and gives the signs.
Ever more boldly I play the dance of death.”

“And they are also Oulanem, Oulanem.
The name rings forth like death, rings forth
Until it dies away in a wretched crawl.
Stop, I’ve got it now! It rises from my soul
As clear as air, as strong as my bones.
Yet I have power within my youthful arms
To clench and crush you (i.e., personified humanity]
with tempestuous force,
While for us both the abyss yawns in darkness.
You will sink down and I shall follow laughing,
Whispering in your ears, “Descend,
come with me, friend.””

“Ruined, ruined. My time has clean run out.
The clock has stopped, the pygmy house has crumbled.
Soon I shall embrace eternity to my breast, and soon
I shall howl gigantic curses on mankind.”

“Ha! Eternity! She is our eternal grief,
An indescribable and immeasurable Death,
Vile artificiality conceived to scorn us,
Ourselves being clockwork, blindly mechanical,
Made to be the fool-calendars of Time and Space,
Having no purpose save to happen, to be ruined,
So that there shall be something to ruin.”

“If there is a Something which devours,
I’ll leap within it, though I bring the
world to ruins –
The world which bulks between me
and the abyss
I will smash to pieces with my
enduring curses.
I’ll throw my arms around its harsh reality,
Embracing me, the world will dumbly
pass away,
And then sink down to utter nothingness,
Perished, with no existence – that would be
really living.”

Ja, det stemmer: det var ikke egentlig en revolusjon i Russland, men et maktkupp. Og den gruppen som tok makten, Bolsjevikene, var den gruppen man minst hadde ventet seg skulle gjøre det. Og som Hans sier: alt var kaos. Forvirring. Borgerkrig. Nød og elendighet. Anbefaler denne korte men gode boken om dette: http://holocaustinfo.net/ebooks/letters_from_%20russia_1919.pdf

P.D. Ouspensky: Letters from Russia 1919.

Noe måtte uansett skje. For det gamle styrets tid var over og noe nytt og forhåpentligvis bedre måtte komme. Den store krigen hadde svekket Tsarens Russland på alle måter og folk ble mer og mer misfornøyde. Og grobunnen for en revolusjon, en omveltning, den lå der. Lenin og Bolsjevikene brukte denne situasjonen til å oppnå maktposisjonen de ønsket seg. Og så vidt vi vet skjedde dette med en kjempestor finansiell støtte vestifra fra vestlige bankirer. Bankirer, jøder, frimurere, kjeltringer…

« Forrige artikkel

Zeitgeist III: Moving Forward

Neste artikkel »

Smaken av hund

19
0
Vi vil gjerne ha din mening. Fritt og anonymt.x
()
x