Et virkelig forbilde

6163 visninger
3 minutter lesetid
81

Spør du den yngre generasjonen i dag så vil de ramse opp navn på personer innen film industrien,  musikk bransjen eller idretten. Spørsmålet mitt er hvordan kan slike personer være forbilder eller helter ?

Tenker ikke de som ser opp til disse personene at det bare er falske ikoner som media har skapt, for å påvirke oss. Nei selvfølglig gjør de ikke det, hvis så hadde vært tilfelle så hadde jo ingene av disse idolene eksistert. Og de eksisterer kun pga at det er mulig å tjene penger på dem. Ta vekk inntjeningsmulighetene deres og de vil være null verdt, de vil falle ned på samme nivå som deg og meg, de vil bli vanlige mennesker.

Det som er det tragiske er at det er deg og meg som skaper falske guder og idoler av helt ordinære mennesker. Vi tilber noe som ikke eksisterer, kun i våre tanker og fantasier har de bolig. Da jeg var yngre, så hadde jeg også massevis av idoler, særlig skuespillere, men når jeg forsto at de kun var vanlige mennesker som alle andre, så forsvant glansen deres. Det er lett å bli forført av illusjoner, fordi de til tider er så tiltrekkende og vanedannende. Man følger med på hva disse menneskene gjør, man lever deres liv, mens man glemmer helt å leve sitt eget.

Finnes ekte forbilder ? Ja det vil jeg si. Mitt største forbilde oppdaget jeg da jeg for et par år siden kjørte mine barn til skolen. På veien hørte jeg tilfeldigvis på morgenandakten, noe jeg vanligvis ikke gjør. Kosøren var en Helge Helgheim. Han fortalte historien om en tysk soldat ved navn Josef Schultz som en sommerdag 20. juli 1941 et sted i Jugoslavia, sammen med syv medsoldater, var kommandert ut på noe de trodde var et rutineoppdrag. Etter en kort marsj forsto de at de var ute på noe helt annet: De ble konfrontert med 14 tilfangetagne jugoslavere-bønder ?-partisanere ? med bind foran øynene, lent opp mot en diger høystakk. Da soldatene var 10, 15 meter unna, beordret sersjanten dem til å legge an.

Soldatene hevet geværene og siktet. I stillheten som fulgte gikk Joseph Schultz inn i historien. De dødsdømte hørte lyden av et gevær som ble kastet til jorden. Skrittene til den unge soldaten som valgte å gå ut av eksekusjonspelotongen. Han gikk i stedet frem og stilte seg i rekken sammen med de dødsdømte. Joseph Schultz nektet å adlyde ordre. Nektet å tjene det onde. Han ble henrettet av sine kamerater. Senere forteller historien, fant man en papairlapp med et utdrag fra Korinterbrevet på kroppen hans:

<< kjærligheten gleder seg ikke over urett, men har sin glede i sannheten. Kjærligheten utholder alt, tror alt, håper alt, tåler alt >>

Schultz sin handling viser at det er fullt mulig å si nei til onde, uansett hva andre mener eller driver med. Ingen av de andre soldatene fulgte hans eksempel. Det ble ingen revolusjon, ingen storstilt masse dessertering. Dette er ingen heltehistorie, ei heller en fortelling om noe offer. Ingen ble reddet av det Josef Schultz gjorde. Alle ble skutt. Alle pluss èn til. Det Josef Schultz ga oss, var et moralsk eksempel. Han nektet å skyte fordi det var galt å skyte. Det gjorde ingen forskjell for hvor mange som ble skutt, men det gjorde en forskjell for ham. Og det burde gjøre det for oss.

Josef Schultz er det jeg vil kalle et ekte forbilde, så fjernt fra alt som er kunstig og konstruert som det kan bli. Han er et lysende eksempel på det radikale valg for det godes skyld. Han var et menneske som evnet å skille og skjelne, som forsto hva det å leve handlet om, og som derfor var villig til å gi slipp på sitt eget liv for livets skyld.

Kjemp for alt hva du har kjært, dø om så det gjelder ! Da er livet ei så svært, døden ikke heller.

Josef  Schultz hadde ingen ting å tjene på det han gjorde, det var ikke noe taktisk bak hans handling, han bare valgte det gode.

Josef Schultz var et ekte godt menneske med et mot de færreste av oss kan forestille oss. Å hige mot hans sjels evner burde være et mål, et mål som kansje kunne fjerne noe av den kvalme idol avguds dyrkelsen som har infisert nitti prosent av alle menneskers sjel og sinn og som får oss til å hige mot det ubetydelige i stedet for det som virkelig betyr noe, nemlig det å gjøre det riktige uten noen baktanker. Joseph Schultz sin handling vil ikke være forgjeves, hvis historien hans  blir spredd og fortalt til så mange som mulig. Da vil Schultz ha oppnådd noe han ikke oppnådde i 1941, nemlig å vekke folks samvittghet og rettferdighets sans som ligger slumrende i de fleste av oss, til live igjen. Hans bragd skulle hvert trykt i hver eneste historie bok, men da ville det han gjorde muligens gitt oss ideer, og som de fleste av oss vet, så er jo det noe myndighetene ikke vil at vi skal få.

"Hvis løgnen, likesom sannheten, hadde hatt ett eneste ansikt, ville den vært lettere å ha med å gjøre. For da kunne vi bare ansett det motsatte av det løgneren sier som sikkert. Men vrangsiden av sannheten har hundre tusen ansikter og et ubegrenset spillerom. Pythagoreerne mener at det gode er bestemt og begrenset, mens det onde er ubestemt og ubegrenset. Bare én vei fører til målet, tusen fører utenom." Michel de Montaigne

Abonnere
Varsle om
guest

81 Kommentarer
Eldste
Nyeste Mest populær
Inline Feedbacks
View all comments
T
Skribent
T
12 år siden

Takk for artikkelen : )

Lett og bli inspirert av mennesker som Joseph Schultz. Her er det ikke snakk om noe prosentvis service til selv eller service til andre, men rett og slett valget mellom frykt og kjærlighet.

Bidalaka
Bidalaka
12 år siden

Fin artikkel.
Hvorfor får jeg følelsen av at den ligner på http://erling.typepad.com/norsk/2004/02/historia_om_jos.html
forresten, som igjen siterer Morgenbladet?
Er det fritt fram for skribenter på Nyhetsspeilet å stjele vilt og hemningsløst uten å kreditere kildene?

Armin Bahrami
Skribent
12 år siden
Svar til  Bidalaka

Du kan gjøre som du vil du står til ansvar for ditt liv.

Ergon
12 år siden
Svar til  Bidalaka

Ikke bare fritt fram, men helt etter den nye ordboken: Copyright = Retten til å kopiere.

Otto
12 år siden
Svar til  Bidalaka

Jeg stjal de første ordene, tankene, historiene og sangene fra min mor og far. Senere stjal jeg de fra mine søsken, besteforeldre, naboer, klassekamerater, lærerne på skolen, dagsrevyen og kråke søker måke, og fra alle steder hvor jeg kunne finne de. Jeg lærte etter hvert at ord, tanker, historier og sanger var underlagt kopirettigheter, patenter, politiske agendaer og janteloven, men da var det for sent, jeg var blitt en notorisk kleptoman, og det har bare forverret seg med årene, til tross for stadige forsøk på å få meg til å betale samt slutte å snakke, tenke, fortelle og synge

Bidalaka
Bidalaka
12 år siden
Svar til  Otto

Så Nyhetsspeilet, nettstedet for å tenke selv, tenke nytt, tenke utenfor boksen, se bakenforliggende mønster, bak illusjonene, støtter blind kopiering og plagiering i stedet for å være kreativ, i stedet for å skape selv?

Når den robotaktige plagieringen blir avslørt, så går dere enten til personangrep og avviser folk som tapere, eller avslår enhver diskusjon med «slike mennesker.»

Det hadde vært lett å lage en interessant artikkel om Joseph Schultz, der man skrev selv, basert på kilder. Det hadde krevd en viss evne som skribent, utover ctrl-c, ctrl-v. Det hadde krevd en viss innsats. Det hadde Alf van der Hagen, som skrev dette opprinnelig, og det er ikke sikkert at han liker at andre snylter på hans arbeid. Men som OP selv skriver:

«At menneskene blir mer og mer ufølsomme ovenfor hverandre er kansje ikke helt overraskende, når man ser hva slags forbilder media spyr ut. Det er som om alt er snudd på hodet. Det som en gang var riktig å gjøre, er nå galt og vice versa. Vi får håpe at fremtiden bringer bedre tider.»

Hele artikkelen og tråden handler om å gjøre noe ekstra, ofre deg, hjelpe den gamle damen over gaten og å ha empati. Det diskusjonen viser er at dere er fulle av ord, i påvente av skulderklaps fra flokken, men helt uten prinsipper og konsekvent tenking når det krever en anelse kaloriforbruk.

Uenur
Uenur
12 år siden
Svar til  Bidalaka

Og det din kommentar viser,er at du er fullt i stand til å anta at du kjenner hver eneste en av de som frekventerer denne siden,og derfor allerede vet sikkert hvordan vi er både har inne og til hverdags. Godt gjort etter bare 15 kommentarer,inkludert din egen.
Så godt som alle som offentliggjør noe som helst dokumentarisk i dag benytter kilder,og delvis avskrift,for så å oppgi sine kilder under artikkelen-eller hva det nå er. Hva gjør denne artikkelen anderledes?
Den handler om å vise samvittighet og følelser,og det tror jeg neppe noen har copyright på.

Ergon
12 år siden
Svar til  Bidalaka

Hele artikkelen kan også være oppspinn og fantasi knyttet til et autentisk bilde og det er hva jeg tror. I så fall kan man likegodt si at motivasjonen bak artikkelen er å spre hat mot den tyske soldat ved å spekulere i om de skjøt sakesløse serbiske bønder bare for moro.

I så fall ligger historiens ondskap hos den som fant den på først. Jeg tror det er stor grunn til å tro at det er tilfellet.

Uenur
Uenur
12 år siden
Svar til  Bidalaka

Ja,for de tyske soldatene var jo fredelige lam,som aldri gjorde en mus fortred..

Ergon
12 år siden
Svar til  Bidalaka

Uenur sier: 22. 06. 2010 klokken 20:44

Sitat: «Ja,for de tyske soldatene var jo fredelige lam,som aldri gjorde en mus fortred..»

Jeg ville ikke gå fullt så langt som du gjør, men av alle de stridende parter var de tyske stridskreftene de som fulgte krigens lover og regler og kjempet mest ridderlig på alle fronter. Både i luften, til vanns og på landjorden.

I denne konkrete saken ser det klart ut for meg at historie og bilde overhodet ikke stemmer med hverandre. Det er med andre ord en av de propagandaillusjonene vi blir lurt av.

Otto
12 år siden
Svar til  Bidalaka

Bidalaka, jeg ser fram til å lese din artikkel om Joseph Schultz. Nå har du kommet med påstander som du selv må bevise er riktig, på forhånd takk.

Apropos synspunkter, Wesensteen – Hos tannlegen och attityd Bobby McFerrin – Don’t Worry Be Happy

Bidalaka
Bidalaka
12 år siden
Svar til  Otto

Hvilke påstander har jeg uttrykt som ikke allerede er påvist? At OP drev intellektuelt tyveri? Det er jo ugjenkallelig. At det går an å skrive en artikkel om Joseph Schultz? Det har Alf van der Hagen gjort.

Og siden når brydde Nyhetsspeilet seg om bevis?

Armin Bahrami
Skribent
12 år siden

Jeg tror han visste egentlig at det er ingen av kameratene hans som ville følge etter han og starte et opprør, men han ville heller dø enn å ta et uskyldig menneskeliv. Dine fiender er dine brødre, glem ikke at vi alle like under uniformene, bak eller forran geværet, det er mennesker som dør på begge sider av konflikten. Schultz kunne like gjerne mistet livet senere i etappene av de eldre menns kriger, eller rett rundt hjørnet, av en som lignet de han nå lå gravlagt sammen. Det er et menneske du kan trygt ha som en ekte forbilde Ola-John Saga, takk for at en bit av han lever i meg nå.

Forbilder er ikke en dårlig oppdragelse om den som står forran er en blindkopi av de han representerer, men når du har en gjeng fjortiss gjeng i Norge i de fineste strøk med ikke skilte familier med gode skikker og økonomi, 3 biler og lambi dorull, så må en begynne å klø seg i huet for hvorfor de later som de lever i en amerikansk ghetto?

Jeg håper ikke at George Bush blir et forbilde om 10-15år, eller at Obama får templer bygget for gudedyrking. Jeg håper en president en dag vil komme fra folket, så vi kan bli hørt så nåtiden ikke blir en gammel epoke, gjemt bort på loftet, et bilde av en mann som het Per-Aslak Ertresvåg, som den eneste norske sjefsredaktør for folket. Han kjempet mot drager som folk flest ikke så, han vandret den lange vei de aller fleste vet om, men tørr ikke gå.

Mitt forbilde var Micheal Jordan, han trodde han kunne fly, og det gjorde han. For han som tørr, vil nå høyere enn andre som sitter å venter på noen som tørr :)

Vi vokste opp med TV som du sier Ole, men vi hadde noen helter i det ekte livet også. Når mor kom hjem med matvarer, så kalte vi henne en helt, en hverdagshelt. En annen helt i nabolaget var han som ordnet den søteste marihuana som fikk halve nabolaget til å sveve høyt med skyputer under øyebryna. Eller faren min som har blitt kalt muslim i sin drosje helt siden 80tallet når han er en perser på flukt fra det islamske terrorvelde. Jeg finner helter rundt meg hver eneste dag.

I dagens tilstand på jorden, kan en lignende Schultz være en lege som rådet sin pasient, til å si nei til svineinfluensavaksinen. Heltemodig, ingen vaksine – liv spart.

BelzeBob
12 år siden

En god historie er en god historie. Stjel i vei sier nå jeg.

Selv bruker jeg aldri ordet «helt», men forbilde er noe jeg ofte tenker på. Et ideal å streve etter og noe man selv vil være for andre.

Jeg vet ikke hva ordet helt kommer av, men hero betyr visst halvgud. Altså: det er mulig for oss å demonstrere guddommelige egenskaper. Eller ihvertfall halv-guddommelige. (Ikke verst bare det.) Bra emne dette.

Helter og heltinner er som regel ganske ukjente tror jeg. Sånn som denne Josef Schultz eller amerikaneren som fikk slutt på My Lai massakren i Vietnam. Han satte ned helikopteret sitt rett foran de andre amerikanerne som fyrte løs på vietnameserne et stykke unna. En annen helikopterpilot tok hand om sårede vietnamesere og reddet mange liv. (Tror det var et annet sted enn My Lai).

Men man kan også være en helt i en mer hverdagslig situasjon. Ser du et overfall (eller voldtekt) eller 2 eller 3 som banker løs på 1 – så grip inn. Forestill deg at det var deg selv det gjalt. Eller gjør det rett og slett fordi du vet det er rett. Hørte om en voldtekt i Bergen nylig. (Ja, en innvandrer + hvit kvinne. Typisk, dessverre.) Massevis av tilskuere og ingen grep inn. Fyren bare gjorde seg ferdig og forlot åstedet i fred og ro. Det er for ille.

Hjelp en gammel dame over veien. Åpne døren. Hjelp et barn som har gått seg vill osv. Det teller mye. Kanskje like mye for deg selv som for den du hjelper.

Armin Bahrami
Skribent
12 år siden
Svar til  BelzeBob

«Han satte ned helikopteret sitt rett foran de andre amerikanerne som fyrte løs på vietnameserne et stykke unna. En annen helikopterpilot tok hand om sårede vietnamesere og reddet mange liv. (Tror det var et annet sted enn My Lai).»

Jeg tror det kommer av ekstrem ektehet. Akkurrat som mange overlades på amok og blir en drapsmaskin som vil drepe etter at kapteinen har pumpet hat,hat,hat,hat,hat så kan en person bli ekstrem kjærlighet , å gjøre det mest utenkelige for et annet individ, utifra kjærligheten som ikke tåler at andre har det vondt. Jeg har reagert på innvandrervold mot kvinner før, det skulle jeg ikke gjort… Dørvaktene var brødrene hans. Det er dårlig kvinnesyn i noen land, desverre. Dyret i mennesket finner du overalt Belzebob, det er bare at dyrene i vår egen hage er flinkere til skjule sine spor. Krigsflyktningen er traumatiserte, han er desverre ødelagt av andre grunner som gjorde at han endte opp her. Det er europeisk mentalitet, et stort kapitel jeg ikke orker nå. Nå skal jeg lese Frank’s lange oppdagelsesreise, han skriver ikke artikler, den mannen der er en helt i seg selv, han drar på eventyr :D

smurfen
Moderator
12 år siden
Svar til  BelzeBob

Flott Historie Ole John :)

Drit i taperene som sier du har stjelt artiklen, tror ikke akkurat Joseph Schultz ville ha protestert på at du forteller verden om historien hans, det fins jo ingen jorurnalister i dag som skriver selv, bare referenter som kopierer og limer fra dem zioniststyrte nyhetsbråene NTB, Routers og AP, mao NWO styrte
DB fikk ny nyhetsredaktør for 2 uker siden så nå ser alle artiklene ut som om dem er skrevet av Bush

Ondskapen lever i beste velgående, det ser man på Bobs kommentar Hjelp en gammel dame over veien. Åpne døren. Hjelp et barn som har gått seg vill osv. Det teller mye. Kanskje like mye for deg selv som for den du hjelper. som blir tomlet ned

I USA blir man nesten sett på som tilbakestående om man bryr seg, blir man ranet eller banket så går alle bare rett forbi og lukker øyner for det som skjer og tenker at: bra det ikke er meg
På Norske skoler da jeg vokste opp så ble du sett på som en taper vist du ikke grep inn når medelver ble mobbet og banket, i dag er det motsatt, noen få er kanskje så «tøffe» at dem gir beskjed videre til en lærer som uansett ikke bryr seg, noen lærere er kanskje så «tøffe» at dem sier fra videre til politi/ BUP som heller ikke bryr seg der det ender med at mobbeofferet må flytte til ny skole til slutt

På foreldemøter og elvevsamtaler i dag så møter ofte elevene opp med egne advokater, spess i Bærum
Får man ikke den karakteren osv man ønsker seg så fikser den godt betalte advokaten den biffen

Som Bob sier så klokt, Det og bry seg hjelper ikke bare offer men gir også deg selv en god følelse :)

En av dem aller største heltene vi kjenner til er den kinesiske studenten Wang Weilin som stilte seg opp forran rekken av tanks på den Himmelske Fredsplass for og stoppe masakren der, han ble arestert av kinesisk ettertning
Noen som kjenner til historien videre hva som skjedde med han ?

En kan lese hele den rørende historien om ett fantastisk mot her :)

http://www.dagbladet.no/magasinet/2006/06/02/467928.html

http://www.dagbladet.no/2010/06/14/nyheter/medier/dagbladet/innenriks/12132348/

ubu
ubu
12 år siden
Svar til  BelzeBob

Jeg vet med meg selv at jeg ikke har det samme motet som mine forbilder har.

Jeg ville aldri kastet geværet, stilt meg sammen med fangene, for selv å bli skutt. -Jeg tror rett og slett det strider for mye mot min natur. Det er liksom litt for heavy shit.

Men jeg tror også at jeg har gjort forbilledlige handlinger, som jeg tror få andre er store nok til å gjøre. jeg kommer bare ikke på dem i farten. Men jeg er sikker på at det har hendt et par ganger …det er liksom som jeg husker følelsen. -Som en ekte handling som kom innenfra. -Ja jeg kan tilogmed huske jeg ble overasket over meg selv. ..at jeg trakk fram noe fra sjelen. …ja, jeg kan huske at jeg fikk litt mer tro på at det bodde en sjel i meg den gangen, videre kom da også troen på at det eksisterer sjeler i andre mennesker.

…men denne handlingen som jeg for øyeblikket kun husker følelsen av, er ikke noe daglig kost. …det er heller sjeldent jeg er blitt minnet på at jeg har en sjel, at det eksisterer sjeler. ..som regel går dagene på rutine, innarbeidete handlingsmønstre, og trygge farvann. …og bare veldig sjeldent har jeg tatt et slikt forbilledlig valg.

Det varierer også fra dag til dag om jeg synes handlingen til soldaten over er spesielt forbilledlig. ..jeg tenker da, for et sløseri, nok en nobel og edel mann som gikk i døden, for en idee. En mann som burde levd for å forme verden videre. -Flaks at historien hans ble husket og gjenfortalt, for det er faktisk kun historien om mannen som er noe verdt. Hadde ikke historien blitt gjenfortalt, så ville han ikke vært annen enn nok en statestikk, som feks de mange muligens heroiske palestinerne som har ofret sitt liv i håp om at sitt folk skulle leve.

Ergon
12 år siden

Teksten under bildet på toppen av artikkelen lyder: «Hva er en ekte helt, hva er et virkelig forbilde ?»

Jeg vil heller stille spørsmålet: Hva er en virkelig situasjon, en virkelig historie og hva viser i virkeligheten bildet?

Den situasjonen vi ser stemmer da ikke med bildet eller gjør den?

Forfalskninger av bilder og løgnaktige beskrivelser av hva et bilde representerer er helt vanlig under krig. Etter den andre verdenskrig er denne propagandakrigen mot Tyskland intensivert siden krigen representerr et tidsskille hvor Nazismen/Tyskland er det absolutte Onde og de alliertes kamp mot dem det absolutte Gode.

Her er et godt eksempel på løgnaktig forklaring på hva et bilde representerer som er mye brukt av JWO:

http://www.sannhistorie.net/goldhagensbilledbevis.htm

Propagandakrig dreier seg om å skape illusjoner som aksepteres av motparten og blir en del av dennes forestillingsverden.

Mo i Rana
Mo i Rana
12 år siden
Svar til  Ergon

Det bildet fra Iwangorod er et av de mest gripende og grusomme fra hele WW2. At du og Vigrid mener det forestiller «en tysk eller tyskalliert offiser som skyter forbi kvinnen mot noen som skyter på henne og mennene som gjemmer seg bak den veltete kjerren» er latterlig (..i den grad noe kan være latterlig i en slik tragisk setting).

Her er bildet på wikimedia commons i stort format::
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/e/eb/Kiev_Jew_Killings_in_Ivangorod_(1942).jpg

Bildene inne på «sannhistorie» er mistenkelig små, og alle utsnittene mangler de ekstra geværene som stikker inn fra venstre side. Også dette veldig beleilig. Det er heller ikke lett å se av bildene der inne at den tyske soldaten står ved siden av en skutt person

Originalbildet, som befinner seg i Warzawa, ble tatt av tyskerne selv og er påført teksten «Ukraine 1942 – Judenaktion in Iwangorod» på baksiden.

Det er åpenbart at bildet viser henrettelser og krigsforbrytelser. Feige, umenneskelige krigsforbrytelser foretatt av de du lengre opp i tråden karakteriserer som «de som fulgte krigens lover og regler og kjempet mest ridderlig på alle fronter..».

Ergon
12 år siden
Svar til  Mo i Rana

Mo i Rana sier: 23. 06. 2010 klokken 10:15

Sitat: «Det bildet fra Iwangorod er et av de mest gripende og grusomme fra hele WW2.»

Det er vel derfor falsknerne og løgnerne som driver HoloCa$h-industrien bruker det i alle sine forskjellige klippete varianter og falske forklaringer.

Her har du en samleside med noen slike bildesvindler:

http://www.sannhistorie.net/hcbildesvindel.htm

Finner du eller dere andre flere bilder som kan supplere samlingen eller forbedre den så link dem opp her inne.

BelzeBob
12 år siden

Soldaten vi ser i bildet ser ut til å sikte litt til venstre for kvinnens hode. Vi ser også to geværløp til bak soldaten som ser ut til å sikte enda mer til venstre. Min konklusjon er at fienden er flere hundre meter unna. Kiev? Ja, det høres sannsynlig ut at tyskerne (+ fanger) var under angrep av russiske soldater der.

Men hva er poenget? La oss si jeg tar feil og tyskerne virkelig henrettet damen og barnet på bildet. Beviser dette at 6 millioner jøder døde i Holocaust? Beviser det at tyskerne var verre enn andre som slåss i andre verdenskrig? Selv mener jeg ergon maler et for rosenrødt bilde av tyskerne, men allikevel – denne demoniseringen er helt feil. Hvor mye vet du om hvordan de allierte og russerne oppførte seg under krigen? Visste du at general Eisenhower lot 1 million tyske krigsfanger sulte ihjel etter at krigen var over? Visste du at de allierte og russerne brukte tortur, voldtok og fordrev vanlige tyskere fra hjemmene deres?

Google: eisenhower’s death camps

Les: http://www.dailymail.co.uk/news/article-1080493/Stalins-army-rapists-The-brutal-war-crime-Russia-Germany-tried-ignore.html

Historien om andre verdenskrig er egentlig enkel: jødene og nazistene slåss. Jødene vant – nazistene tapte. Jødene skrev historiebøkene. Altså: vil du ha et objektivt syn på krigen så må du forske og grave en del, og ikke bare ta det Wikipedia og mase-media serverer deg. For det er intet annet enn propaganda produsert for å skape en opinion som er positiv til vinnerne og negativ til taperne.

Serveren min har trøbbel i dag, men her kan du lese litt når den funker igjen:
http://www.holocaustinfo.net

Bidalaka
Bidalaka
12 år siden
Svar til  BelzeBob

Før jeg blir helt forvirret her av all den solide dokumentasjonen; Hvem startet krigen? Hvem angrep Polen? Hvem angrep Norge og Danmark? Hvem angrep Frankrike og Benelux? Hvem angrep Sovjet?
Jødene?

Angående bildet, hvilken fornuftig soldat står oppreist i åpent lende for å bekjempe fiendtlige tropper noen hundre meter unna?
(Beklager at jeg bidrar til en total avsporing av Joseph Schultzdebatten, og lar meg lokke av revisjonistene.)

Mo i Rana
Mo i Rana
12 år siden
Svar til  BelzeBob

BelzeBob: Bildet ble ikke trukket fram som et bevis på at 6 millioner døde i Holocaust. Det ble trukket fram som et bevis på «forfalskning av bilder» og «løgnaktig forklaring». Etter min mening skal man legge adskillig urealistisk godvilje til for å komme fram til at scenen viser ridderlige tyske soldater som beskytter sivilister. Hvorfor står soldatene? Hvorfor vender kvinnen med barnet mot den antatte ildgivningen fra høyre (som allerede har tatt livet av en person)? Hvorfor er det gravd der til høyre? Hva med spadene? Hva med fotografen?

At bildet viser en Einsatzgruppe i ferd med å likvidere kvinner og barn på kloss hold er adskillig mer sannsynlig. Dette er også i tråd med annen dokumentasjon og skildringer vi har fra felttoget i øst. Spørsmålet er vel mere, hvorfor ta livet av en kvinne med et ungt barn? Fordi de var jøder? Eller fordi de var sionister?

I følge den Ergon og den «sanne historien» var det jo sionistene som erklærte krig mot Tyskland (..det finnes jo et engelsk avisutklipp som, beviser dette!!), så dette må da ha vært en episode fra Hitlers heroiske forsvarskamp mot disse kreftene. Sionismen må være noe ordentlige fæle greier siden både unge jødiske kvinner og små jødiske barn underkastet seg denne forferdelige ideologien.. (beklager sarkasmen, men jeg kan ikke la være).

Du sier: «Visste du at general Eisenhower lot 1 million tyske krigsfanger sulte ihjel etter at krigen var over?» Nei, det visste jeg ikke. Og det er heller ikke sant. Her bedriver du historieforflaskning og overdrivelser, akkurat slike ting som du beskylder motparten for. Jeg antar du sikter til denne boka ”Other losses” http://en.wikipedia.org/wiki/Other_Losses Boka er omdiskutert i seg selv, men selv ikke James Bacque hevder at 1 million tyske krigsfanger sultet i hjel:

” The book claims that approximately 15% of the deaths in the U.S. camps were from starvation or dehydration and that most deaths were caused by dysentery, pneumonia, or septicaemia, as a result of the unsanitary conditions and lack of medicine”

Anbefaler også videre lesing av den wiki-artikkelen. Teorien om the ”The missing million” er langt fra noe vedtatt fakta.

kj
kj
12 år siden

Snodig å observere hvorda revisjonister, eller nynazister, eller historiefornektere forsøker i noen tilfeller nermest å glorifisere sine forbilder.

I Hitlers verden fikk jødene skylden for ALT! Til og med både kommunisme og kapitalisme var det jødene som sto bak! Sammenfallende ideer ser en også avskyggninger av her på Nyhetsspeilet!

Slik legimiterte Nazistene sitt forsøk på eliminering en en hel folkegruppe!

Raffe Karim
Raffe Karim
12 år siden
Svar til  kj

Hvis 6 millioner jøder ikke døde, hvorfor får Nazistene skylden for noe de ikke hadde gjort?

BelzeBob
12 år siden

Bidalaka

Hvorfor soldaten står det vet jeg ikke. Syns uansett at det er uinteressant. Ergons poeng var vel å gi et eksempel på bevisforfalsking – noe «Holocausterne» har gjort i massevis og lassevis. Er ikke akkurat dette bildet en slik forfalskning (misrepresentert fakta), så fins det jo mange fler eksempler å se på.

Hvem startet andre verdenskrig? Tja, det var vel England som erklærte krig, var det ikke? Forøvrig er jeg vel enig i at det kanskje ikke var så smart av Hitler å gå inn i Polen. Selv om han sikkert mente han hadde gode grunner for det.

Krig handler ikke om ideologi og politikk. Ikke egentlig. Krig handler om penger. Dvs. den som har mest penger vinner krigen. Se «The Money Masters»:

http://video.google.com/videoplay?docid=-515319560256183936#

Forøvrig var det vel England som kom først til Norge, og ikke Tyskland. Stemmer ikke det? Og Sovjet gikk til angrep på Finland..

Dette med jødene: ta å google «judea declares war on germany.» Men det er ikke vanlige hvermansen jøder jeg mener. Jeg mener sionistene og de jødiske bankirene. De kunne såklart vært svenske, mongolske eller nigerianske. Men de er altså jødiske. Ta og les om Rothschild familien. Ligger dokumentarer på youtube også.

Du kan også se på det hele «baklengs»: nå er året 2010. Hvem er det som får 50+ milliarder dollar i gave hvert år? Hvem er det som har lov til å ha massødeleggelsesvåpen og bryte FN-konvensjoner? Hvem er det som har en enorm politisk påvirkningskraft både på amerikansk og europeisk politikk? Hvilken etnisitet/religion har USAs største lobbygruppe? Hvem har utallige muséer tilegnet sin lidelse i andre verdenskrig? Hvem favoriseres stadig av Hollywood? (Israel/jødene.)

Hvem mistet alle sine rettigheter i 1945? Hvem er pålagt å gi Israel massevis av penger hvert år pga Holocaust? Hvem demoniseres i skolebøker og spillefilmer? (Tyskland/tyskerne.)

Du kan godt også prøve å undersøke forbindelsen mellom sionistene og kommunistene. Og du kan også tenke på hvorfor Sovjet ble finansiert av vesten helt fra starten og fram til 1991….

Den virkelige historien er ganske annerledes det lille eventyret vi fikk høre på skolen.

Ergon
12 år siden

Ole-John Saga sier: 23. 06. 2010 klokken 21:16

Sitat: «At vi har blitt servert eventyr fra vi ble født er det ingen tvil om……».

Albert E. Kahn var en jødisk sosialist/kommunist og agitator og passer direkte inn i den rollen Nazistene betegnet som «Den internasjonale jøde». At han angriper og sverter europeiskættete ledere som ønsket å stable en front mot den internasjonale jødedommen på bena er bare å vente. Det samme vil ramme Speilet når det får mere vind i seilene. PeST-sjefen har allerede gitt en advarsel.

I stedet for eventyr ville jeg kalt det propagandakrig for egen sak.

Mens vi snakker om eventyr så har du jo levert et godt bidrag i plagiatet du serverer oss i denne artikkelen. Du er slett ikke den første som har plagiert. Bloggen til Erling og Solveig hvor du hentet den fra har tatt den fra redaktør Alf van der Hagen i Morgenbladet som har blitt inspirert av Helge Helgheim i NRK som har sett den noen år tidligere i en jugoslavisk avis av et eller annet slag.

Vi kan følge den videre tilbake i tid til en påstand om at den var pensum i jugoslaviske skoler etter krigen som eksempel på kommunistiske martyrer skutt for partisanvirksomhet og at denne tyske soldaten sto fram i kontrast til den tyske ondkap og mordlyst og satte denne i relieff.

Hvorvidt historien som fortelles er sann betviler jeg sterkt og forlanger mere håndfast dokumentasjon enn jeg så langt har klart å finne. I mine ører er dette en standard vandrehistorie i den antityske hatpropagandaens tjeneste. Den kan minne litt om «den barmhjertige Samaritan» og andre slike historier. Blant annet fra Askeladden som treffer mange slemme, men en god og han/hun går det godt med mens de andre blir straffet.

For riktig å male det ut er det laget film om det også. Denne versjonen er i to deler hvor den andre overtar der den første slutter:

Film 1:

http://videos.howstuffworks.com/history/moral-videos-playlist.htm#video-11494

Film 2:

http://videos.howstuffworks.com/hsw/11495-joseph-schultz-finding-his-own-answers-video.htm

Den første filmen viser først et halvt minutt reklame som må få spille ferdig.

Ergon
12 år siden
Svar til  Ole-John Saga

Jeg tror så langt at historien er oppspinn og propaganda.

Uenur
Uenur
12 år siden
Svar til  Ergon

Selv om vi skulle gå med på at nazistenes herjinger er sterkt oppskrytte,så forstår jeg likevel ikke hvordan det er mulig å måtte trekke i tvil en hver historie som går ut på at akkurat nazistene skulle ha gjort noe slemt.Andre kjente terrorvelder`s herjinger er derimot grei skuring,i det store og hele-ser det ut til.Nazistene derimot virker nesten ikke i stand til å ha gjort noe galt i det hele tatt.Nesten uansett hvilken teori om nazismens bakgrunn,fremvekst og finansiering man måtte tro på,så blir dette bare for dumt. Skal en øyenvitneskildring trekkes ekstra mye i tvil,om vitnet skildrer en forbrytelse begått av en eller flere nazister?? Tror noen virkelig at absolutt alle vitner til krigens overgrep begått av nazistene lyver,og bare det? Samtidig som alle de som beskriver allierte overgrep begått i samme krig,snakker sant.hele tiden.
Jeg kan forstå ønsket om å snu historien noen grader rundt til dit den antagelig burde vært,men å snu alt fullstendig på hodet,krever nesten ikke et hode i det hele tatt,bare fanatisme.

kj
kj
12 år siden

Raffe Karim sier: 23. 06. 2010 klokken 21:18
«Hvis 6 millioner jøder ikke døde, hvorfor får Nazistene skylden for noe de ikke hadde gjort»?

Nei tja, si det. Men jeg har forstått det slik at jødene står bak ALT, og at ALT er løgn!
Men hvis ingen jøder ble «merket» arrestert, samlet og deportert til dødsleirer, (bortsett fra fjelljødene i Nord Kaukasus fordi Nazistene ikke var sikker på om disse var ekte jøder) kan en snakke om hvorfor Hitler satte Europa i brann og drømte om verdensherredømme og tusenårsriket, der det ikke ville være plass for noen andre en germanere!

BelzeBob
12 år siden

Kj

Jeg tror det er best å skille på sionister og ikke sionister.
Mange jøder er ikke sionister, og mange sionister er ikke jøder.

Hitler satte vel ikke Europa i brann? Brannen kom jo fra de alliertes bomber. England drepte også mange norske sivile med sine bombetokter her i landet. Ikke glem det. Ikke glem bombingen av Japan heller. Det Hitler gjorde var som en uskyldig piknik sammenlignet med de allierte og russernes handlinger. Bare se på antallet døde. Selv om du inkluderer de 6 millioner fiktive jødene så blir ikke nazistenes døds-tall like høye som de alliertes og russernes. (Husk at Stalin slaktet millioner av sine egne.)

Nei, jeg liker heller ikke Hitler. Men den framstillingen vi får av andre verdenskrig fra skolevesen, media og Hollywood er veldig subjektiv. Hvor mange Hollywoodfilmer har du sett om kommunistenes forbrytelser forresten? Hva med jødenes/sionistenes/Israels forbrytelser? Hvor mange russiske gulager kan du navnet på?

Michelle
12 år siden

Jeg tror de ikke fullt så gode som kontrollerer jorden vil samle mennesker i ulike kategorier som rase for eksempel. Derfor prøvder de hele tiden å legge skylden for negative ting på jorden på ulike raser, som å få jøder til å angripe palestinere. Men vi vet jo at rase ikke har noe med om hvordan du er som menneske, om du er i overkant snill eller negativ eller mest ond. Mennesker blir også delt inn etter landegrenser og religioner, for å kontrollere oss til vi adlyder New World Order, da slipper alle inn i ulike nivåer i illuminati-hierarki-penge-pyramiden, vi er der allerede, men de som har mye vil ha mer.. Jeg tror nok at jøder var i konsentrasjonsleirene, men som jeg har sagt før, ikke glem at også homofile og funksjonshemmede mennesker var der, alt for å skape hat og dele mennesker inn i ulike trinn etter kategorier som ikke sier noe som helst om kjærlighet, for det er jo bare graden av kjærlighet i hjertet som har betydning egentlig! Så vi har altså to ikke så synlige grupperinger egentlig på jorden, vi har graden av kjærlighet som er glede og som leder til evig healing og lys, og så har vi i andre enden graden av hvor ond du vil være, som kan gi deg titler og medaljer og losjeplasser og militærordener og penger i mørkets verden..

Hitler var jo bare en løpegutt for en New World Order, mere militære, overvåkning og kontroll, politi over alt, klasseskille, gruppere mennesker etter rase og funksjoner osv.. Det var derfor han fikk så mye penger, fordi de som trykker pengene fordeler fritt etter hva demonene sier i ritualene de er hjernevasket til å delta i!

Nå har jeg også hørt intervjuer om at de i undergrunnsbasene i USA nå har enorme konsentrasjonsleire der det er plass til millioner av mennesker, dette vil være mennesker som protesterer mot New World Order. Visste du at hvert år forsvinner over 10.000 mennesker bare i USA uten offisielle spor etter seg?

http://www.youtube.com/user/gaiaresistance#p/c/406186192220B792/0/A1yFQdHEkMQ

Michelle
12 år siden

Alt for mye på jorden handler jo om blodsbånd, du er i slekt med visse og det gir deg fordeler, titler og penger.

Jeg tror dette er mind-control, og at de har fjernet gjenfødelse fra religionen kristendom for å kontrollere folk til å systematisere sine venner ikke etter hva de tenker og kjærligheten de gir, men etter slektskap.

Som jeg har sagt før, men som er så utrolig viktig at det aldri kan gjentas for ofte: vi må aldri glemme, at tiggerne på gaten, gatebarna og dyrene i fangeskap, er våre kjæreste venner og sanne slektninger:)

Vi ser historien gjentar seg, vi lever i nazi-germany-twilight-zone, micro-chip og skremselspropaganda – NEi TAKK!

kj
kj
12 år siden

BelzeBob, jeg vil ikke si så mye om hva jeg har lest eller ikke lest, men mine kunnskaper om WW2, hentet fra skolevesen, media eller Hollywood er ikke på noen måte betydelig. Heller ikke bøker av Erwing, som gir bort sine bøker!
Og BB, det er ganske fornøyelig å lese om hvordan dere forsøker å bortforklare Nazistenes krig og deres forbrytelser ved å sammenligne de aliertes bombing og drepte sivile.
Det nytter ikke å spørre om hva som kom først; høna eller egget. De fleste vet hvem som startet det hele! Spørsmålet var: Nasjonalsosialismens tyranni, eller ikke!

Og nok en gang skal Hitlers myrderier bagateliseres, og kanskje viskes ut opp mot Stalins uhyrligheter! Hvorfor skal den ene rettferdigjøres fordi den andre kanskje var verre!

Ergon
12 år siden
Svar til  kj

Hvem sin krig, sa du?

Hvem sine myrderier, sa du?

http://www.sannhistorie.net/judeawar.htm

Vandalf
Vandalf
12 år siden
Svar til  Ergon

Ergon;

Hva mener du egentlig her?

Mener du Jødene var skyld i 2.verdenskrig?

Er de ansvarlige for nazistenes drap (Slik jeg leser deg og dine innlegg skulle man tro at Nazistene var fromme lam som ikke krummet et hår på noens hode)

Nazistene’s herjinger i Europa kom som en dirkete konsekvens av denne «krigserklæringen» fra de slemme jødene? Krigserklæringen er the smoking gun i det hele?

Norge ble invadert av Nazistene for å beskytte oss fra de slemme jødene som hadde erklært krig mot de snille og hederlige nazistene?

Ditt propagandahardkjør er en fornærmelse mot min og andre oppegående menneskers intelligens, Ergon.

Å henvise til en kilde som kaller seg sannhistorie.net og som nederst i linken utbasunerer;

«Odin er stor og i hans navn skal Sannhet og Rettferdighet seire! »

blir for meg direkte latterlig.

Forventer du å bli tatt seriøst her?

Jeg gjør det ikke…

Jeg ber om svar på følgende spørsmål;

1. Hvor mange jøder bodde det i Norge når 2.verdenskrig startet?

2. Hvor mange av disse ble sendt til konsentrasjonsleirer?

3. Hva skjedde med jødenes eiendeler/eiendommer/formue og forretninger i Norge under 2.verdenskrig?

4. Hvor mange deporterte jøder overlevde fangenskapet?

Dette er 4 helt konkrete spørsmål som jeg forventer du eller din meningsfelle BelzeBob klarer å svare på, all den tid dere åpenbart er «eksperter» på området.

Jeg venter i spenning!

Ps; vær snill og host opp noe mer troverdig kildemateriale enn den lattervekkende Odinhyllende tullesiden du linker til ovenfor. Den er omtrent like troverdig som vitneforklaringen til David Toska i Nokas-saken…

Vandalf
Vandalf
12 år siden
Svar til  Vandalf

Ergon;
BelzeBob;

Eller begge to;

4 konkrete spørsmål, ref ovenfor.

BelzeBob
12 år siden

Kj

Jeg er ikke noe «dere». Jeg taler kun for meg selv. Bortforklare og bagatellisere? Nei. Ett overgrep mot ett menneske er et overgrep for mye. Og krig, mord, voldtekt, tortur osv er feil uansett om det er en kommunist, en nazist, en jøde eller en araber som gjør det.

Det store problemet er måten historien blir vridd på. Når fundamentalt viktige deler av historien om andre verdenskrig og opptakten til og etterspillet etter denne krigen blir amputert vekk – så står man igjen med en historie som er falsk.

Plottet for å opprette Israel (og sette i gang med etnisk rensning i Palestina) er en slik fundamentalt viktig del. En annen viktig del er hvordan Lenin og Bolshevikene ble sponset av vestlige bankirer, og den intime forbindelsen mellom disse bankirene og kommunistene og sionistene. Og en annen viktig del er jødenes krigserklæring mot Tyskland i 1933. For ikke å snakke om det urettferdige krigsoppgjøret Tyskland fikk etter første verdenskrig.

«Barnetime-historien» om at det var en gang en slem fyr som het Hitler og han lagde krig og kastet jøder i gassovner…………………… den er simpelthen for dum.

kj
kj
12 år siden
Svar til  BelzeBob

Jeg har ikke opplevd andre v.krig på nært hold. Uten videre går jeg ut fra at du også tilhører en generasjon som må lese om denne, til da, mest ødeleggende krigen i historia.

Du sier at alt er vridd, at fundamentalt viktige deler av krigshistoria er amputert bort! At historia er falsk!

Kunne du kanske gi noen referanser til literatur som underbygger dette!

Resten av ditt innlegg ser jeg bort fra, fordi jeg syns det tilhører en mulig annen diskusjon!

BelzeBob
12 år siden

Kj

Ja, gå på nettstedet mitt http://www.holocaustinfo.net . Der har du alt du trenger for å komme i gang. Massevis av linker der til andre steder også.

kj
kj
12 år siden
Svar til  BelzeBob

Beklager BB, foreløbig får ditt nettsted klare seg uten meg, fordi vi lever i to forskjellige verdener – ihvertfall når det gjelder ww2 historia.

Otto
12 år siden
Svar til  kj

En innfallsvinkel til temaet, Cole in Auschwitz

BelzeBob
12 år siden

Kj

Du er ikke engang villig til å bruke 5 minutter på det? Vel, da er det ikke stort jeg kan tilby deg.

BelzeBob
12 år siden

Vandalf

Jeg er ikke Ergons meningsfelle. Jeg har mine meninger og Ergon har sine. Ergon får ta ansvar for sine meninger og jeg tar ansvar for mine. Allikevel: jeg er enig med Ergon i at hans database om Holocaust og andre verdenskrig er den beste i Norge. Veldig mye bra info der. Man behøver ikke dele Ergons syn på alt for å sette pris på denne informasjonen. Vi trenger f.eks. ikke tro på Odin eller hate jøder fordi om vi er enige i at Holocaust er en løgn.

Husk også: det er «mainstream» media og myndighetene som påstår at Holocaust skjedde og at tyskerne var så usedvanlig grusomme.

De som kommer med påstanden er det som egentlig bør være på tiltalebenken og forsvare seg. Å beskylde et helt folk (…rasisme.. ..hets mot folkegruppe…) for å ha utført sadistiske handlinger på en kolossal skala for deretter å ta fra dette folkets deres rettigheter og bøtelegge de for all framtid – det er en veldig alvorlig sak. Vi må ha beviser for at disse ugjerningene virkelig skjedde. Og vi må få alle fakta fram på bordet: kan folk få lov til å vite alt det som vinnerne av krigen sensurerte vekk fra historiebøkene våre?

En liten påminnelse: vi vet myndighetene lyger om 9/11, vaksiner, mobilstråling osv osv. Hvorfor i all verden skulle de ikke lyge om andre verdenskrig og Holocaust?

Uansett – det fins bare en ting å gjøre: ha et åpent sinn og sett i gang og gjør din egen forskning. Se alle de dokumentarfilmene du hittil har blånektet å kikke på. Besøk de nettsidene som meningspolitiet hater så inderlig. Let i arkiver og gamle bøker. Les om gasskammer, kremasjon og konsentrasjonsleirer. Skill på propaganda og objektiv informasjon. Gjør opp din egen mening basert på din egen forskning. At du tror ditt eller datt – det duger ikke. Det er latskap egentlig.

Vandalf
Vandalf
12 år siden
Svar til  BelzeBob

Bla bla bla, dette har jeg hørt fra deg før BelzeBob.

Kan ikke du heller svare på mine 4 helt konkrete spørsmål?

Imøteser også Ergons svar her.

Igjen, som selvutnevnte eksperter bør dere vitterlig klare å stable noen fornuftige svar på beina her…

Ergon
12 år siden

Denne artikkelen dreier seg om fantasifortellingen om Joseph Schultz som er så idiotisk at det er vanskelig å tro at den noen gang er kommet på trykk.

Uansett så skal dette være et bilde av soldaten:

http://www.sannhistorie.net/bilder/Schultz/schultzjoseph.jpg

Sammenlign med soldaten som påstås å være Schultz på det store bildet på toppen av artikkelen. Ser ikke likt ut for meg.

Mo i Rana
Mo i Rana
12 år siden
Svar til  Ergon

Her er et innlegg på militaryphotos.net med fler og mer detaljerte opplysninger om Joseph Schultz:

http://www.militaryphotos.net/forums/showthread.php?87493-The-actions-of-Joseph-Schultz&p=3247744&viewfull=1#post3247744

For meg høres den ut som en reell historie.

Ergon
12 år siden
Svar til  Mo i Rana

Og her er en på norsk som har brukt stoff fra den siden og kommer til den motsatte konklusjonen:

http://www.sannhistorie.net/joseph_schultz.htm

« Forrige artikkel

SOS Rasisme – eller fascisme?

Neste artikkel »

Uroligheter under G20-møtet i Toronto