/

Hva er The Meatrix?

7.1K visninger
5 minutter lesetid
79

“The Meatrix” er tre dokumentarfilmer som presenteres her. Dette er filmer som vil kunne forandre ditt liv for alltid, gi deg frysninger, aktivere empati og vaske vinduene til din sjel. Kanskje du skrur av filmen og velger å ignorere dyrenes miserable tilstand, eller neste gang du er  i butikken og går forbi kjøttdisken, vil du kanskje tenke som du engang gjorde da du var barn; dette er ikke kjøtt, det er dyr! De fortjener ikke å havne i en pakke i kjøledisken.

The Meatrix:

Do you want to see how deep the rabbit hole goes?

Hadde du spist kjøtt om du måtte slakte dyret selv?

Trenger vi kjøtt for å overleve?  Trenger dyrene oss for å overleve? Svaret på begge spørsmålene er nei. Vår grådighetskultur har gjort dyrene til et produkt for menneskets egoistiske lyster og fornøyelse.

Det komfortable samfunnet har skapt en stadig større distanse mellom oss og dyrene. Vi skjermes fra den brutale og groteske kjøttindustrien, vi skjermes fra dyrenes skrik, skrekken et dyr må igjennom i slakterier, eller de uverdige levevilkårene de vokser opp i.  Dyrenes livslengde har blitt halvert, de fetes opp, og slaktes ned for å mate deg og din daglige avhengighet av kjøtt, -er du en kannibal? Dine tenner er i hvert fall ikke konstruert for å spise kjøtt.

Dine barn vil ha happy meal for leketøyets skyld. Kjøp leketøyet og kast maten.

Dyrene er en rase og mennesker er de største rasistene på jorden. Sosialdarwinismen og “survival of the fittest”- flokkmentaliteten har gjort mennesket til et virus. Dyrene var engang våre venner, idag er de våre slaver.

Fastfoodbransjen er den største slavedriveren.

Den har utryddet lokale bondegårder og det lokale utvalget, ofret kvalitet for megaproffitt, bondens kjærlighet til sine dyr er erstattet med industrielle maskiner, enorme regnskogsområder i Amazonas blir avskoget for å lage beiteområder for Mc Donalds- biffen, havet er tømt for fisk, og kyllingfarmer er større enn 10 fotballbaner. I stedet for 500 bondegårder har vi nå 2-3 store kjøttkverner.

Kan vi skylde på industrien? Eller har vi oss selv å takke?

Er du en person som fokuserer på din indre verdi, eller ytre utseende? Spiser du med øyet, eller for sjelen og velværet? Ofrer du næringen for smaken og utseendet på maten din når du går for en hamburger meny ? Eller har du ikke tid til å spise sunt, for det krever at du bruker en halvtime på kjøkkenet, og en tur til grønnsaksbutikken?

Du er skyldig i dine synder, men samtidig må det nevnes at du har blitt ført til gjerningsstedet. Jeg så på en Tv reklame med Paris Hilton i en sexy bilvaskscene på en Rolls Royce, med såpeskum over kroppen hennes, slow motion film, og en hamburger i hånda! Helt ute av kontekst. Vi bombarderes med markedsføring, du blir ført til markedet uten at du engang vet det. En kinosal i USA ble tatt i ulovlig markedsføring når et flash av Mc Donalds logoen blitzet skjermen så fort at du ikke tenkte over det, men bildet ble lagret i din underbevissthet, slik at når folk gikk ut av kinosalen stoppet de på en Mc Donalds resturant. Vi lever i bedragets alder – pass på å ikke gå i fella.!

Norge er på godt vei til å bli et overvektig samfunn. Ingen spiser mer frossenpizza i verden enn nordmenn, kebab, bensinstasjon pølser og Fjordlands ferdigretter er det vi spiser og nasjonal dagen feires med pølser i brød.

Kan du plante et frø og gi til jorden? Eller er du en som kun vil få, og shoppe over hele kloden? Forandringen starter med deg selv. Se på denne familien som er selvforsynt og uavhengig av matindustrien for å overleve.

Det finnes nok av frø som kan vokse til delikate frukter som du kan høste i din egen grønnsakshave. Det finnes så mange gode retter å lage uten kjøtt, så mange gode søte desserter som honning og dadler som gir deg energi og bygger et sterkt immunforsvar, i stedet for ferdigprosessert mat, snacks og fastfood som inneholder kjemikalier, tilsetningstoffer og andre hjernesløvende midler.

Den amerikanske kulturimperalismen har ødelagt samfunnet vårt. Heller innvandrergrønnsaksbutikker som gjør deg god og glad i magen, enn en Coca Cola med aspartam som gir deg kreft.

EARTHLINGS

Denne filmen så jeg for 2 år siden og fikk se en verden som var ukjent for meg.
Filmen bør sendes på NRK, TV2 og TV Norge så alle kan se, føle og utvikle empati for sine medbeboere. Etter å ha sett den, vil du aldri ta med dine barn på Sirkus Arnardo lenger.

“We are earthlings og deler denne jorden ikke bare med andre menneskelige nasjoner men med et utall nasjoner av dyr og planter.

Sett av en og en halv time så fort som mulig til å se denne filmen og etterpå reflektere over hvilke skritt du kan ta for å forbedre situasjonen på jorden vår.

Advarsel fra en jente som sitter med puta foran fjeset og lommetørklet i hånden: inneholder sterke scener! ”

I USA har kjæledyropprettere overprodusert og skapt en nasjon av løshunder.
25 millioner hunder blir hjemløse hvert år. 9 millioner av dem dør på gatene av sult, sykdom, skade, eller dumpet i søpla.

Hunder som blir fanget på gaten av kennelen, møter en skjebnesvanger framtid.
De som er heldige får en dødssprøyte og dør på sekunder, heldige i den betydning at de forlate jorden på en human måte, uten smerter.

De mindre heldige møter en langsom og pinefull død i gasskamre. Det er mer lønnsomt og billigere for bedriften. De stakkars dyrene ligger med spasmer i flere timer, før de forlater denne fengselsplaneten vi har skapt for dem.

Supermarket Secrets

Filmen viser deg hva som skjer bak veggene i matvarehandelen. Hvor maten kommer fra, hvordan den blir prosessert, melkeproduksjon, dyrenes tilstand, skjulte videoopptak, og setter et stort spørsmålstegn  vedmatglobaliseringen.

Idag er kylling kjent som det sunne alternativet, men visste du at 30-40% av kyllingen består av fett?

Vi spiser mye kylling og utvalget er stort. Du har kyllingburger, nuggets, lår, kyllingklubber, kyllingfilet, kyllingkebab, kyllingpostei, kyllingkjøttdeig, kyllingsalat og egg. Vi elsker kylling så mye at vi har potetgull med kyllingsmak  (pommes and chicken).

Dette krever så mange høns at kyllinger dyrkes om dagen i store haller så langt øyet kan se. Jeg har bare skrapet av overflaten; ta en titt i matindustriens mørke hemmeligheter.

Den siste filmen heter FOOD INC. Uheldigvis så finnes den ikke på live-streaming og må lastes ned via torrenter. Om noen har en link til den, vil våre lesere sette stor pris på denne prisbelønte filmen.

Trailer:

20.08.09 samlet det seg en liten fredelig motstandsbevegelse utenfor Mattilsynets hovedkontor. Dessverre ble det ingen umiddelbare forbud mot dødelige søtningsmidler og kunstige smaksforsterkere. Det ble heller ingen fullstendig stopp i planene om å innføre Codex Alimentarius aka Codex eliminate all of us.

Se video her: https://www.nyhetsspeilet.no/2009/08/nyhetsspeilet-tv-kampen-om-maten-har-begynt/

Armin Bahrami

En ånd på en kosmisk reise i en menneskelig opplevelse. Kom til Norge fra Tehran som politisk flyktning som 3 åring i 1988. Vokste opp som kristen og ba til Jesus om at han måtte kjappe seg hjem og hjelpe Micheal Jackson i Earth Song. Etterhvert når tenårene var nådd skrev begynte han med raptekster; "Stå opp gud våkn opp vi må snakke! om alle barna der ute som er alene og forlatte. Hvordan kan du la israel drepe et uskyldig barn? Hvordan kan du la en pedofil bli en far ? Stå opp gud våkn opp vi må snakke, hvorfor gir du folk kreft og lar dem dø sakte ?Hvor var du når dem drepte Martin Luther King? Hvor er du gud? Og hvorfor gjør du ingen ting ? Gud har forsovet seg eller fraskrevet ansvaret over til fri-vilje, derfor begynte jeg å gjøre som Jens Bjørneboe tenkte;
"DU HAR I ETT OG ALT ANSVARET FOR HVER ENESTE TING SOM FOREGÅR HVOR DU OPPHOLDER DEG"

0 0 stemmer
Artikkelvurdering
Varsle om nye kommentarer
Varsle om
guest

79 Kommentarer
Nyeste
Eldste Mest populær
Inline Feedbacks
Vis alle kommentarer
Otto
Abonnent
13 år siden

Food Inc

About the film, from official movie site

In Food, Inc., filmmaker Robert Kenner lifts the veil on our nation’s food industry, exposing the highly mechanized underbelly that has been hidden from the American consumer with the consent of our government’s regulatory agencies, USDA and FDA. Our nation’s food supply is now controlled by a handful of corporations that often put profit ahead of consumer health, the livelihood of the American farmer, the safety of workers and our own environment. We have bigger-breasted chickens, the perfect pork chop, herbicide-resistant soybean seeds, even tomatoes that won’t go bad, but we also have new strains of E. coli—the harmful bacteria that causes illness for an estimated 73,000 Americans annually. We are riddled with widespread obesity, particularly among children, and an epidemic level of diabetes among adults.

Featuring interviews with such experts as Eric Schlosser (Fast Food Nation), Michael Pollan (The Omnivore’s Dilemma, In Defense of Food: An Eater’s Manifesto) along with forward thinking social entrepreneurs like Stonyfield’s Gary Hirshberg and Polyface Farms’ Joel Salatin, Food, Inc. reveals surprising—and often shocking truths—about what we eat, how it’s produced, who we have become as a nation and where we are going from here.

Otto
Abonnent
14 år siden
Mono Montana
Mono Montana
Abonnent
14 år siden

For dem som har litt tid, ta en titt på denne filmen som sjokket selv amerikanere.
Filmen heter “food Inc”
http://milledrive.com/videos/30931/Food_Inc_2008_.html

For egen del blir det å produser egen mat enda bedre, i det minste vet man som finner veien gjennom brødsaksa. GMO møkka vi får er mer kvalmende en jeg kunne tenke meg

Otto
Abonnent
14 år siden

Nano partikler brukt i produksjonsprosessene for mat, hva skjer når disse partiklene vandrer overalt i kroppen?, så og si uhemmet grunnet sin størrelse.

Nano? No, no, no! A leading expert on organic farming warns against ‘grey goo’ technology

smurfen
Redaksjonen
Svar til  Otto
14 år siden

Hvorfor blir ikke den dritten der forbudt snart ?
Som snutten viser Otto så blir MSG stadigt oftere kamuflert som andre stoffer
Kjøpte selv noen ferdigkrydra koteletter på Kiwi i går og som alltid så leser jeg på indigrenser for og ungå smaksforsterker, Smaksforsterker får jeg sterkt ubehag av i flere dager
På indigrenser stod det bare kotelett og krydret
som jeg tenkte så var det dynka i store mengder smaksforsterker
GRRRRRRRRR………..

Lars Rønbeck
Abonnent
Svar til  smurfen
14 år siden

Fikk denne på e-post fra en venn:

Et par dager før jul trykket BT en artikkel om diabetes 2.
Her nevnte de bl.a. at sykdommen har hatt en sterk økning de senere år.
I dag antar Diabetesforbundet at 350.000 nordmenn har diabetes 2.
Og økningen er dramatisk, spesielt blant barn og unge.
BT skrev også hvorfor folk får denne sykdommen:

”Sykdommen utvikles fordi produksjonen og virkningen av insulin blir forstyrret.”

Ja, riktig, men hvorfor skjer dette i så stor grad i dagens samfunn?
Kan svaret være så banalt enkelt som dette:

Natriumglutamat!

De siste årene har vi sett en dramatisk økning i antall matvarer som inneholder natriumglutamat. Og hva viser forskning på dette stoffet?

Nettopp; At inntak av natriumglutamat forstyrrer produksjonen og virkningen av insulin!

Og jo mer natriumglutamat man stapper i kroppen, jo mer forstyrres produksjonen og virkningen av insulin!

Og veien til sykdom og diabetes 2 blir veldig kort. Og følgesykdommene av diabetes kan være hjerteinfarkt, hjerneslag, nyresvikt og nedsatt syn. Personer med diabetes 2 har opp til 5 ganger så stor sjanse for hjerteinfarkt enn andre. Pga. at diabetes ofte fører til skader på de små blodårene i øynene regnes denne sykdommen som den aller største grunnen til nedsatt syn og blindhet blant unge mennesker.

Diabetes er forresten en kronisk sykdom. Det er i tillegg en alvorlig sykdom som regnes som den femte største dødsårsaken på verdensbasis.

(Jeg vil anbefale dette klippet fra det amerikanske dokumentar-programmet ”60 Minutes” fra 1992 om nettopp natriumglutamat:

http://video.google.com/videoplay?docid=599381265368100582#

MSG er forkortelsen for Monosodium glutamate. Dette er engelsk. Mono betyr en. Sodium betyr natrium. I Norge kalles det vanligvis bare natriumglutamat.

Her er forresten en artikkel fra BT i 2008 som bl.a. tok opp problemet med natriumglutamat:
http://www.bt.no/meninger/kommentar/article664521.ece

Sjekk også ut dette nyhetsinnslaget på TV2 fra 2008:
http://www.tv2nyhetene.no/innenriks/forbruker/slik-blir-du-lurt-2415902.html )

Men hvorfor finnes det så mange matvarer som inneholder natriumglutamat?

Profitt. Enorm profitt. Det er nemlig ekstremt lønnsomt.
Produksjonskostnadene på all mat kan senkes betraktelig bare ved å tilsette natriumglutamat.

Man kan f.eks. selge matvarer av lav kvalitet, noe som i en normal tilstand gjerne ikke ville smakt så godt. Men man bare tilsetter det magiske stoffet natriumglutamat og smaken blir god igjen.

Også selve prosessene i matproduksjonen kan gjøres betraktelig billigere siden man kan redde seg inn smakmessig ved hjelp av natriumglutamat.

Og ikke nok med dette heller; natriumglutamat forstyrrer produksjonen av insulin på en måte som gjør at du spiser mer. Stoffet overstimulerer bukspyttkjertelen slik at blodsukkeret ditt senkes. Ja, hva skjer da? Du blir sulten. Du spiser oftere. Og du spiser mer. En fantastisk salgsvare med andre ord. Et lite hvitt stoff som gjør produksjonen av mat mye billigere, men som samtidig får deg til å kjøpe mer av den! Fantastisk! Problemet er bare at stoffet er skadelig for menneskekroppen.

Har du planer om å slanke deg? Da bør du kutte ut natriumglutamat. Forskning viser at du har opp til 3 ganger så stor sjanse for overvekt ved inntak av matvarer tilsatt natriumglutamat.
Se f.eks. her:

http://www.upi.com/Health_News/2008/08/14/Monosodium-glutamate-linked-to-obesity/UPI-24051218690920/

Her litt fra Forbrukerrådet:

http://forbrukerportalen.no/Artikler/2008/svensk_skepsis_til_glutamat

Men hvorfor stopper ikke Mattilsynet denne utviklingen? Svaret finnes vel et sted mellom ”fordi de ikke bryr seg” og ”de er i seng med den særdeles lønnsomme matindustrien”. For Mattilsynet bryr seg lite. Mattilsynet har godkjent bruk av natriumglutamat i næringsmidler så lenge mengden er liten. Problemet ligger i at man ser på næringsmidler isolert sett. Men hva om 50 % av alt en familie spiser inneholder natriumglutamat?! Da snakker vi faktisk om ganske store mengder! Dette er realitetene for mange i dagens samfunn. Ta en titt på maten du har i kjøleskapet, i matskapet og i fryseboksen. Se under ingredienser og let etter natriumglutamat eller smaksforsterker E621. Du vil nok oppdage at du har ganske mange matvarer som inneholder dette ”magiske” stoffet. Faktum er at folk flest får i seg alt for mye natriumglutamat. Vi blir feitere og feitere, og samfunnet opplever en eksplosjonsartet økning av sykdommen diabetes 2. Nå er det selvfølgelig flere faktorer enn kun natriumglutamat som spiller negativt inn på folks helse, men utviklingen er dramatisk og denne smaksforsterkeren har en stor del av skylden. Hvordan ser tallene ut om 20 år dersom trenden fortsetter??

Det store problemet er egentlig folk flest sin store mangel på kunnskap om hva man stapper i kroppen sin. Men det finnes omsider et lite håp. Flere og flere tilegner seg kunnskap og legger press på produsentene. I august 2009 offentliggjorde en av verstingene når det gjelder bruk av natriumglutamat, Toro, at alle deres nye produkter fra den dato ikke vil innholde denne smaksforsterkeren. I tillegg har Toro satt i gang et program som med tid og stunder vil fjerne tilsatt natriumglutamat i alle eksisterende Toro-produkter.

Det finnes i dag store mengder forskning som viser at natriumglutamat er skadelig for kroppen. Ikke bare kan det føre til overvekt og diabetes 2, men også til lidelser som epilepsi, migrene, ADHD, astma og infertilitet.

Men hva er egentlig natriumglutamat? Her har jeg gjort et forsøk på en lettfattelig forklaring:

Menneskekroppen inneholder 20 forskjellige aminosyrer.

Aminosyrer er proteinets byggesteiner, og er helt nødvendig for at cellene i kroppen vår skal fungere.

En av disse aminosyrene heter glutamat.

De 20 forskjellige aminosyrene har alle forskjellige oppgaver i kroppen. Glutamat er nervesystemets viktigste transmitter.

Dvs. at glutamatets jobb er å sende informasjon fra celle til celle rundt i kroppen. (I hjernen er glutamat direkte involvert i viktige funksjoner som hukommelse og læring.)

Glutamat er rett og slett cellenes viktigste budbringer. Glutamat fester seg på signalmolekyler, såkalte reseptorer, i cellene som mottar og viderebringer informasjon i kroppen vår.

Glutamat dannes naturlig i kroppen vår, og finnes også i naturen; også i mat som vi spiser. Som f.eks. i sjømat, tomater, kjøtt, ost, sopp og mais. Men dette er naturlig glutamat i veldig små mengder som tas sakte opp i kroppen. Natriumglutamat er syntetisk fremstilt og tas mye raskere opp i kroppen. Dette er svært uheldig, og kommer i tillegg til de store dosene av denne signalsubstansen som vi i dag utsetter kroppen vår for. Husk at konsentrasjonen av denne aminosyren er en nøye regulert prosess som er tilpasset menneskekroppen over ca. 200.000 år. Nå er denne viktige balansen på vei til å forrykkes. Det å putte store mengder syntetisk fremstilt glutamat i maten vår er særdeles lønnsomt, men i lengden er det dumskap av den høyeste orden.

Hva skjer når en celle får tilført for mye glutamat? Den blir overstimulert. Med det resultat at cellen kan bli ødelagt eller rett og slett dø. Mengden er avgjørende her. Jo mer, jo verre.

Spiser du en matvare som inneholder natriumglutamat så vil dette stoffet trigge en respons i hjernen din. En del hjerneceller vil bli ”opphisset” grunnet for mye glutamat. Maten vil oppleves å ha god smak. Dette er en form for reaksjon som folk flest gjerne forbinder med narkotiske stoffer.

Det vi ser med dette vanvittige trøkket med å produsere mat som inneholder dette ”vidunderstoffet” er en direkte skremmende utvikling som kan gi uante konsekvenser for fremtidige generasjoner. Husk at vi i dag stapper store mengder av dette stoffet i kroppene til barna våre. Et barns hjerne, og kropp forøvrig, er i konstant utvikling. Endrer man cellenes ”gangstier”, endrer man også cellenes DNA. En slik kollektiv ødeleggelse av kroppens celler som vi bedriver i dag vil kunne gi svært uønskede virkninger 2-3 generasjoner frem i tid. La oss håpe Norge tar til vettet snart. Andre land viser tegn til dette i alle fall. Et land som f.eks. Thailand har gått til det skritt å forby natriumglutamat i all skolemat.

For de som ennå ikke har forstått:
Natriumglutamat er IKKE et krydder eller lignende som virker på kroppens smakssans. Da hadde natriumglutamat blitt kalt smakstilsetning. Det blir kalt smaksforsterker. En mer korrekt beskrivelse hadde vært smaksmanipulator. Natriumglutamat er faktisk et nesten smakløst stoff! Og det er smaksforsterkende i den forstand at det manipulerer hjernen din til å tro at det du har i munnen smaker bedre enn det egentlig gjør.

Jeg kunne gjort denne mailen ganske mye lenger, men jeg stopper snart av flere grunner. Her er bare noen lenker og litt mer spesifikk info vedrørende epilepsi, ADHD og migrene:

Dersom du allerede sliter med disse lidelsene så bør du absolutt legge om til et kosthold uten natriumglutamat. For ditt eget beste. Dette er lidelser som i utgangspunktet er et utslag av funksjonsforstyrrelser i hjernen. Hvorfor unødig provosere frem slike uønskede forstyrrelser…

Det gjøres stadig mer forskning på natriumglutamat. Her er et lite utvalg av forskning gjort frem til 2001:
http://www.msgtruth.org/related.htm

Å rote med hjernens glutamatsystem er slett ikke bra:
http://www.doktoronline.no/news/2007-02/autisme.html

Epilepsiforskning:
“Glutamat er hjernens viktigste stimulerende signalstoff. Dersom nerveceller utsettes for for mye glutamat, utløses epileptiske anfall. Overstimulering med glutamat skader nervecellene slik at de dør.”:
http://www.mil.no/felles/ffi/start/article.jhtml?articleID=56581

Kort om fire forskningsstudier på glutamat ved Universitetet i Oslo:
http://tidsskriftet.no/?seks_id=1439475

Forskning på epilepsi og glutamat:
http://www.med.uio.no/disputaser/m-o/owe-simen-gylterud.xml

ADHD og natriumglutamat:
http://www.utbildningscenter.se/dokument/nyhetsbrevglutamat.pdf

Mer om ADHD og natriumglutamat:
http://www.mynewsdesk.com/se/pressroom/kommitten_for_manskliga_rattigheter/pressrelease/view/152785

Mye om natriumglutamat og bl.a. ADHD:
http://www.kmr.nu/artikel_holm.htm

Studier markerer en sammenheng mellom glutamat og migrene:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17691981

Migrene og natriumglutamat:
http://www.headacheupdates.com/migraine/causes-of-headache/others/the-most-suspected-trigger-of-migraines.htm

Migrene og diett:
http://www.home-remedies-for-you.com/blog/migraine-headache-diet.html

Og kort om en annen sykdom som dukket opp fra intet på 80-tallet: Fibromyalgi. Forskning har vist at symptomer på Fibromyalgi slipper taket når man ikke tar til seg næringsmidler inneholdende natriumglutamat:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11408989

Her er en kort artikkel med mange referanser skrevet av den amerikanske hjernekirurgen Russell Blaylock. Han ga i 1994 ut boken ”Excitotoxins: The Taste That Kills”. Oversatt til norsk blir excitotoxins noe slikt som stimuleringsgifter.
http://www.whale.to/a/blaylock5.html

Video:
http://www.youtube.com/watch?v=j6huSqO84Gc

En til:
http://www.youtube.com/watch?v=wWLN8SN-0tw

Monica Waade
Forfatter
Svar til  Lars Rønbeck
14 år siden

Tusen takk Lars! Tenk om vi hadde hatt penger nok til å lage en brosjyre vi kunne sendt rundt til alle innbyggere i Norge. Dette er viktig informasjon alle burde hatt tilgang til før de dro til butikken, det selges alt for mye søppelmat og Mattilsynet er en stor vits. En statlig instans som forbyr sunne alternativer til fordel for giftstoffer og usunn dritt.

Lars Rønbeck
Abonnent
Svar til  Lars Rønbeck
14 år siden

Takk skal du ha Monica.
Vi får bruke de kanaler vi har frem til økonomien melder seg.
Facebook, debattforaer, e-post osv.

Det er bare å kopiere teksten i den lange postingen min og sende den rundt i hytt og gevær så lenge. Bare ikke glem å legge ved link til speilet. :-)

Lars Rønbeck

Lars Rønbeck
Abonnent
Svar til  smurfen
14 år siden

Hei Smurfen! Har lagt ut en lengre kommentar om Natriumglutamat.
Litt datatrøbbel for å få det til, men fikk god hjelp av Frank Aune.

Lars Rønbeck

smurfen
Redaksjonen
Svar til  Lars Rønbeck
14 år siden

Tusen takk Lars :D
Nå skal jeg kose meg noen timer med linkene her :)
Muligens sende noen mailer til Stabburet, Toro osv ….

Lars Rønbeck
Abonnent
Svar til  Lars Rønbeck
14 år siden

Svensk alarm

Glutamat er også et signalstoff i hjernen vår. Bruken av stoffet som tilsetning i ferdigmat mistenkes av svenske forskere å kunne ha fl ere negative effekter enn tidligere antatt.

– Det er vanskelig å si konkret hvor farlig glutamat er for mennesker, men i dyreforsøk bruker vi glutamat for å drepe hjerneceller, sier Charlotte Erlanson-Albertsson som er professor og forsker ved Universitetet i Lund.

Hun tror også at glutamat kan være en medvirkende årsak til den såkalte fedmeepidemien.

– Glutamat påvirker den delen av hjernen som styrer sultfølelsen og kaloribehovet. Når forsøksdyrene får glutamat, spiser de mer og legger på seg. I tillegg bør folk med migrene, allergier eller overfølsomhet være forsiktige med inntak av smaksforsterkere, sier Erlanson-Albertsson.

Mistanken om at glutamat ikke er så ufarlig som tidligere trodd, samt økt bevissthet blant forbrukerne, gjør at stadig flere kutter ut bruken. Men norske ferdigmatprodusenter fortsetter.

ArneLo
Abonnent
Svar til  Otto
14 år siden

The link between monosodium glutamate (MSG) and obesity

Interview with Dr. Russell Blaylock on devastating health effects of MSG, aspartame and excitotoxins

MSG: A Silent Enemy

Disse betegnelsene betyr MSG:
Glutamate (E 620), Glutamic acid (E 620), Monosodium glutamate(E 621)
Monopotassium glutamate(E 622), Calcium glutamate (E 623), Monoammonium glutamate (E 624), Magnesium glutamate(E 625), Natrium glutamate (natrium is Latin/German for sodium), Gelatin, Calcium caseinate, Sodium caseinate, Textured protein, anything “hydrolyzed” any “hydrolyzed … protein”, Yeast nutrient, Yeast extract, Yeast food, Autolyzed yeast, Vetsin, Ajinomoto

Disse betegnelsene kan inneholde MSG eller brytes ned til MSG:
Carrageenan, Maltodextrin, Malt extract, Natural pork flavoring, Citric acid, Malt flavoring, Bouillon and Broth, Natural chicken flavoring, Soy protein isolate, Natural beef flavoring, Ultra-pasteurized Soy sauce, Stock, Barley malt, Soy sauce extract, Whey protein concentrate, Pectin, Soy protein, Whey protein, Protease, Soy protein concentrate, Whey protein isolate, Protease enzymes, Anything protein, fortified Flavors(s) & Flavoring(s), Anything enzyme modified, Anything fermented, Natural flavor(s) & flavoring(s), Enzymes anything, Seasonings (the word “seasonings”)

smurfen
Redaksjonen
Svar til  ArneLo
14 år siden

Takk Arne :)
Er de noen som har en link til historien bak og opphavet til MSG ?

smurfen
Redaksjonen
Svar til  ArneLo
14 år siden

Takk Arne, det forklarte alt om hvorfor søppelmaten Grandiosa smaker mat ;)
Soyaprotein er svaret :)
Fiskeboller er jo samme suppa, masse fiskeavfall og dritt dem røre sammen til en graut så tilsetter dem fargestoffet E171 som utvinnest i norske gruver og fyller på med store mengder smaksforsterker og setter merke på boksen : Et godt og sundt herremåltid… burde vel heller stått et sundt bidrag til Bjellands lommebok ;)
Alle sånne søppelprodukter som first price, coop extra osv er smekkfulle av smkasforsterker i tillegg til ferdigmat, hermetikk, frossenmat og ikke minst alt av posemat, supper, sauser, krydder osv…
Eneste fordelen med smaksforsterker merking er at det er en lett måte og skille søppelmat fra kvalitetsprodukter ;)
Lurer på om noen av dem ansatte i Mattilsynet selv spiser mat med smaksforsterker og Aspartm… hmmm ?
Dem burde i det minste opperert under et felles navn og det kunne blitt fakta som og kalle det matnarko eller doptilsetning

Takk til deg og Lars
Jeg har allerede kopiert kommentaren/artiklen din for bruk i blogger og mailer mm fremover :)

Jeg blir bare så vanvittig forbanna når vi besvist blir forgifta for profittens skyld Arg…….

LunaLuma
LunaLuma
Abonnent
14 år siden

For de som lurer…
Det er ikke bare Gilde, men det kan og være naboen din:
http://www.nettavisen.no/nyheter/article2654993.ece

Lastsaviour
Lastsaviour
Abonnent
14 år siden

Jeg er selv oppvokst på gård,og må si att jeg ikke kjenner igjen prossessen som blir vist i noen av filmene her,de dyrene vi har på gården ( ku, gris, og hest) blir behandlet med stor respekt og kjerlighet,de går ute om sommeren og har plass nokk til og bevege seg om de står inne om vinteren.

Det er mange gårder der jeg kommerfra (gudbrandsdalen) og jeg har jobbet som avløser på mange av de, og jeg kan med den største erlighet si at jeg aldri har sett misshold,eller noe lignende der jeg har vert,dyrene blir alltid behandlet med verdighet og respekt.

Jeg spiser norsk kjøtt uten og ha dårlig samvittighet,desverre ser jeg att noen former for dyre hold må ses på som industrielle som blant annet kylling og egge produksjon.som også får mye dårlig media dekning.

Blir vi derimot medlem av eu,vil norsk kjøtt produksjon se ut som mange av eksemplene fra disse filmene om noen år.

LunaLuma
LunaLuma
Abonnent
Svar til  Lastsaviour
14 år siden

Da foreslår jeg at du setter deg i statistikken over liggesår og andre skader hos f.eks gris… du vil bli overrasket over hvor mye norsk dyrehold er alt annet enn hva du selv opplevde. Jeg sier ikke at alle innen konvensjonelt landbruk gir maten et elendig liv før den blir til mat for den blir igjen mat til elendige individer: mennesket. Jeg hadde aldri i verden klart å være så naiv at jeg hadde spist sau, okse eller gris uten dårlig samvittighet, selv ikke i lille Norge som liksom er utviklet land innen dyrevelferd… anbefaler at du setter deg litt mer inn i fakta her. Det er flust av det på nettet hos de ulike dyrevernsorgansisasjoner som tar fr seg landbruksdyr, ikke bare fjærkreproduksjonen.

Du kan også se på det prinsipielle i din underliggende påstand om at det er bra i Norge og sammenligen det med at Norge faktisk tillater pelsdyrproduksjon og at mye av maten som produserer i det konvensjonelle landbruket blir kastet.

Se også på filmen “smaken av hund” og bli overrasket over den “gode, sunne og kortreise” maten fra Norge…. Jeg garanterer du blir litt kvalm;o)

Og husk da at siden den gang du var liten og bodde i en gård der dyrene ble behandlet pent så har man sentralisert slakteriene og sådan skapt mer lidelse som følge av lengre transport og så skal det hele bli mer lønnsomt, kapitalismens grunnpilar.. det lar seg aldri kombinere med dyrevelferd, selv ikke i Norge!!!

Det eneste jeg kan anbefale med hånden på hjerte for kjøttspisere utenom økologisk, som liker svinekjøtt er Grøstad gård, de har til og med eget slakteri på gården og svinene der lever fett frem til de blir mat:o)

Lastsaviour
Lastsaviour
Abonnent
Svar til  LunaLuma
14 år siden

Det er selvsagt dyr som blir skadet i denne prossesen,det kommer man ikke utenom.Det att man har sentralisert slakteriene er også ett problem for dyrenes vellferd. Jeg mener fortsatt att vi i norge har en meget human prosess i forhold til andre nerliggende land.

Jeg vil og ta opp det med økologisk jord bruk,der folk har en tendens til og tro att dyrene har det mye bedre en ved “vanlig” produksjon,dyrene har det på samme måte som i ett tradisjonelt fjøs,den eneste forskjelden er att man ikke bruker kunst gjødsel på gjordet,ingen tilsetnings stoffer i krafteforet,og ingen sprøyting av grønnsaker. Og det vil ikke si att “vanlig kraftfor inneholder vekst fremmkaldene stoffer som steroider osv.

Og jeg har foresten ikke bodd ” i ” en gård bare når jeg var liten.

LunaLuma
LunaLuma
Abonnent
Svar til  Lastsaviour
14 år siden

dyrene får også være lenger ute i et økologisk bruk og kalver/lam får gå lenger med sin mor for å nevne noen flere forskjeller som du har glemt…..

Galadriel
Abonnent
Svar til  Lastsaviour
14 år siden

Har lest vedig mye om dyrehold i norge, og fakta er det at dyrene her ikke har det noe noe bedre enn i usa eller ellers i europa. Det er noe folk går å forestiller seg, men det er feil. de har vel blirr påvirket av propagandaen til tine og prior. I økologisk jordbruk har dyrene bedre plass, får naturlig lys og får gå ut hver dag så lenge været tillater det. Det glemte du å ta med.

JuJu
JuJu
Abonnent
14 år siden

Mye bra her, men klarer ikke å forstå hva du mener med;

“Idag er kylling kjent som det sunne alternativet, men visste du at 30-40% av kyllingen består av fett?”

Vi bør selvfølgelig alltid velge økologisk kjøtt fra frittgående dyr, som spiser ett naturlig kosthold. Det er viktig at vi har en optimal ernæring, og kjøtt har den egenskapen at den som oftest er proppet med vitaminer, mineraler og sporstoffer. Det er viktig å huske at fett er det viktigste drivstoffet vi har. Dermed kan argumentet med hvor mye det går til å lage 1 kg. kjøtt debunkes, fordi vi får så mye mer energi, enn om vi går og spiser modifisert maisstivelse og blir sulten hver halvtime. Det er ikke uten grunn at de fleste samfunn i verden vil foretrekke animalske produkter (alt fra masaier til inuitter) – det gir jo mest overskudd og har vært del av kostholdet i alle tider før landbruket kom, for knapt 10 000 år siden, og korn forverret helsen vår (f.eks. lavere høyde). Jeg vil selvfølgelig anbefale å spise mye slow food/supermat/makrobiotisk. Jeg føler at det bør utgjøre basen i ett kosthold. Men vi kan ikke se bort ifra at vi kan ernære oss på animalia. Problemet er at vi må gå og drepe dyret selv i år 2010 (….)

LunaLuma
LunaLuma
Abonnent
Svar til  JuJu
14 år siden

Ikke glem at økologisk kjøtt ikke bør velges ene og alene pga innholdet, men dyrevelferden….
Og med den energimengden folk flest forbruker i nettopp samfunn er rødt kjøtt florere er nettopp samfunn der det trengs mindre energi… eks: vestlige samfunn med kontorrotter….. de klarer ikke å bruke hamburgeren sin. den legger seg på skinken deres isteden som et symbol på den grådighet og egoisme vi utsetter våre artfrender på.. for å sette det på spissen.

Sithious
Sithious
Abonnent
Svar til  JuJu
14 år siden

Karbohydrat er det drivstoffet som utnyttes mest effektiv av kroppen. Fett er høytest i kalorier med sine 9 per gram, men kroppen bruker lang tid på å bryte ned fett og lite av det fettet man spiser brukes til å tilføre cellene glycogen, men lagres isteden på baken.

Dessuten forbruker kroppen karbohydrater først, deretter proteiner og til slutt fett.

Hvis det er noe man bør gjøre så er det å redusere inntaket av fett, og holde det rundt 20-25% av kalorie intaket, muligens mindre, men det er også litt individuelt..

For å ikke nevne at man finner masse bra fett i nøtter, dessuten er ikke kjøtt spesielt tett pakket med næringsstoffer som du påstår. Kjøtt er likevel et fint tilskudd til kostholdet vårt ettersom det blant annet er rik på proteiner med svært høy Amino Acid Score, men forbruket av kjøtt fks her til lands er likevel alt for høyt.

Man må også huske på at det meste av kjøtt er svært surt for kroppen samtidig som det er veldig inflammatorisk, dette er ikke bra for helsen.

Edward Alexander
Skribent
14 år siden

Jeg er enig i at måten kjøtt “produseres” på ikke er av den positive måten.

Men, samtidig lurer jeg på hvor mange som sitter her og støtter slike artikler som dette som faktisk slutter å spise kjøtt?

Og, ellers lurer jeg på hva som er så mye bedre med å ta knekken på en masse plantevesener for å spise disse, istedet for dyr?

Om man ser litt etter, så er både planter og dyr biologiske vesener, de har bevissthet, de har liv, de er levende.

Selv lever jeg som småbonde i Argentina og dyrker egne grønnsaker, frukter, og foretrekker å la dyr ha større frihet og leve gode liv enn å stables opp på rekke og rad i trange bur og kun fores opp for så å bli slaktet.

Det samme gjelder grønnsakene, jeg høster inn. Jeg lar de vokse greit og fritt, og sanker kun inn litt, jeg dreper ikke hele planten.

Der er forsåvidt fordelen med å spise planter i forhold til kjøtt, da det er vanskelig å ta “deler” av dyr for å spise for å spare livet til dyret, slik man kan med planter.

Men fleste bønder sanker inn og dreper hele planten akkurat som med dyr, og det er vitenskaplig bevist, av blant annet NASA-forskere, at planter har bevissthet, er synske, og har mulighet til å føle smerte osv.

Her er en artikkel jeg har skrevet om planters bevissthet tidligere:
http://www.pleiadiantalk.com/2009/06/consciousness-of-plants-and-botanical.html

Selv om en plante ikke skriker når man tar livet av den, så betyr ikke det nødvendigvis at den ikke føler, eller tenker, eller kjenner smerte.

Kanskje noe å ha i ettertanke neste gang du trøkker i deg salaten din og er stolt over å være vegetarianer.

Så hva er poenget mitt? Jo, alt liv ER liv, og har like mye rett til sine liv. Enten det er en mygg eller ku eller menneske eller agurk. Alt er bevissthet, og alt er koblet sammen på åndelige plan, og i slik er også Alt Ett.

Det er en del av naturens gang at liv må livnære seg på annet liv. Dyr spiser dyr, dyr spiser planter, planter spiser planter, og i visse tilfeller spiser også planter dyr. Det er et naturlig og økologisk resirkulasjonsprogram fra naturens side.

Det man må ha litt mer omtanke for er MÅTEN man livnærer seg på annet liv, hvordan man tar og behandler både planter og dyr før man eventuelt bruker dem som egen mat. Det er faktisk mulig å gjøre dette på en mer human og skånsom måte, som er til liten eller ingen lidelse for det livet man tar.

-Maggador

smurfen
Redaksjonen
Svar til  Edward Alexander
14 år siden

ojjjjjjjjjjjj det der hørtes ut som mitt drømme utiopia Maggador :D
Du skulle vel ikke være interisert i og bytte det lille småbruket ditt i skumle IMF landet Argentina med en flott enebolig i vakre, trygge, demokratiske Norge :D ?

JuJu
JuJu
Abonnent
Svar til  Edward Alexander
14 år siden

Flott å se et så nyansert svar!

LunaLuma
LunaLuma
Abonnent
Svar til  Edward Alexander
14 år siden

At naturen gjør ting på sitt vis er en ting, men vi bryter med naturen, vi har perfeksjonert lidelsen og gjort en industri av den, enten det er for maten sin skyld eller fornøyelsen/forskningen.
Vi snakker hele tiden om det store bildet og alt jeg ser er total mangel på detaljene som utgjør helheten.. det nytter ikke å grine over lidelsen vi påfører f.eks dyr når vi dropper å kjøpe økologiske egg fordi det er for dyrt eller kan ikke ha hunden lenger fordi man har ikke tid til den…. Det nytter ikke å å si høyt og tydelig at man er glad i dyr når man lar dyrene sine formere seg og må skaffe nye hjem til avkommene før man må gå så langt til å avlive de humant eller enda verre: dumpe dem……

Sithious
Sithious
Abonnent
Svar til  Edward Alexander
14 år siden

Jeg er enig at det ikke er noe fundamentalt galt i å spise kjøtt, men måten dyr behandles på i vårt moderne samfunn er under all kritikk samtidig som kjøtt produksjon er en vanvittig ressurs krevende bedrift, blant annet med tanke på at det krever 10 kalorier i form av planter osv for å resultere i 1 kalori kjøtt.

Mye kjøtt er dessuten veldig surt, og kan skape et lavt ph-miljø i tarm og kropp.

Jeg kan ikke si jeg er helt overbevist om at Planter har bevissthet, men kan selfølgelig ikke utelukke muligheten. Ser siden heter Pleiadiantalk, var det ikke disse såkalte Pleiadians/galactic federation of light som skulle vise seg i oktober 2008, men dette skjedde jo aldri )

OCAndreas
OCAndreas
Abonnent
14 år siden

Takk til artikkel forfatter for opplysningen. Jeg har stort sett levd livet mitt i en boble, ikke villig til å ta inn sannheter rundt meg. I dag har jeg bestemt å ta en ny kurs. Ikke bare for å gjøre verden til et litt bedre sted, men også for å redde min egen samvittighet og indre harmoni.

arifkarim
arifkarim
Abonnent
Svar til  OCAndreas
14 år siden

Velkommen ombord på NS, OCAndreas… :)
For å være helt ærlig, er livet selv en kjempestor boble. Vi (slaver) blir servert med løgner fra vugge til grav, og veldig få av oss klarer i det hele tatt å se utenfor den store falskeboksen! Selv jeg levde i denne tilstanden, helt til det kom finanskrisa i forfjor. Jeg personlig tapte ikke noe på det, men ble utrolig bekymret over de mange bankene (lovlige plyndere) og deres kunder (gjeldsslaver) som tapte alt de eide.
I etterkant ble det klart at krisa var bare en “del” av en større konspirasjon som omgår oss alle, hele tiden: Jakten på det fiktive penger… ;)
Konklusjon: Vinnerne av dagens selvskapte “kriser” er de mesterne som skaper dem ut av tomme intet:
“Kjempeoverskudd for JP Morgan”
“Det er langt mer enn det markedet på forhånd hadde trodd, og mer enn fire ganger så mye som i samme kvartal i 2008.

Investeringsbanken kan dermed notere et hyggelig overskudd på hele 11,7 milliarder dollar, i overkant av 66 milliarder kroner, for hele fjoråret.”
http://www.nrk.no/nyheter/okonomi/1.6948059

Hyggelig overskudd for noen kapitaleiere, med uhyggelig underskudd for store deler av befolkningen! Mainstream media jobber side ved side med dem, uten å nåle at “noe” fryktelig går galt her! :(

o
o
Abonnent
Svar til  arifkarim
14 år siden

Selv om jeg hadde kunnskap om mekansimen i kredittsystemet, var det vel finanskrisa som enderlig vippet meg av hovedstrømsoppfattelsen.
Å kjenne denne Frykten såpass nært var en forferdelig påkjenning! Jeg mistet Troen. Troen på systemet, mitt liv, tok dette personlig faktisk. Bobla mi sprakk totalt.
Så sakte men skjønte jeg de overordnede strukturere i dette fiktive Livet. Godt å få tilbake troen. Denne gangen sterkere enn noen gang før!

arifkarim
arifkarim
Abonnent
Svar til  o
14 år siden

Å sprekke den økonomiske bobla som mange ganger før (med vilje), ble dessuten ikke like godt, siden “denne” gangen hadde folk friflyt av informasjon via internett, i motsetning til eldgammel godtkontrollerte media.
Dermed førte “krisen” til enda mer oppvåkning enn det kunne ha skjedd uten “krisen”. Maya-kalender hadde visst rett; eliten selv faller i sine egne feller! ;)

o
o
Abonnent
Svar til  o
14 år siden

Forresten kom jeg på at i forkant av denne krisen, greide jeg surre meg bort ved å lese og dessverre tro på skepsis.no. Er en sart og forvirra sjel, men fy satan så lett det er å rote seg på villspor.
Vanligvis har jeg ikke troen på Reptiler og organisert ondskap, men
et bilde sider mer en 1000 ord? start og gange ut oddsen !
http://images.google.com/images?client=safari&rls=en&q=Asbjørn%20Dyrendal&oe=UTF-8&um=1&ie=UTF-8&sa=N&hl=en&tab=wi
:)

smurfen
Redaksjonen
Svar til  o
14 år siden

Jupp organisert ondskap finnes
advarsel: ikke klikk linken vist en ikke har sterk psyke

http://www.nettavisen.no/nyheter/article2804099.ece

Lise Tollefsen Slembe
Skribent
14 år siden

Bare for å tillegge noe jeg glemte å ta med i forige kommnentar hippokraten!

Jeg har forresten selv jobbet i hamburgersjappe og på MC Donalds, faktisk i flere måneder de årene jeg bodde i Spania. Og vet du? Den gang var heller jeg ikke så nøye blant mange andre ansatte når jeg hadde vært den offentlige doen, verken når det gjaldt å vaske meg etter å ha vært på do før jeg tok i hamburgere eller etter at jeg hadde plukka meg nesa! Så nå vet du det! Man får en dag bruk for sine erfaringer vet jeg og det kan være nyttig nå i dag når man ser tar i øyesyn en rekke både kjøttdisker rundt, kjøttprodukter og hygienen blant de ansatte!

Hm.. jeg tror jammen jeg hadde passet godt som et mattilsyn jeg!

Lise

Lise Tollefsen Slembe
Skribent
14 år siden

Hei hippokraten!

Vil kommenterer dine kommetarer til mine punkter over.

Når det gjelder punkt 3, er det jo å forderve mange av de kjøttpruktene vi kjøper i butikken ved alle disse sammensatte stoffene vi finner i disse!
Se på pakningene og du vil se at noen av kjøttvarene er sammensatt av en hel del giftstoffer som skulle vært unøvendig at mennesker får i seg!
Da vilm jeg si at grisen har bedre for en at jeg spiser en kjøttpølse med innehold av forskjellige helseskadelige giftstoffer.

Så til pynkt 5. ja, jeg synes ærlig talt at de som jobber på MC Donalds får bruke hansker når de tar på maten. Kan du tenke deg at alle disse ansatte på MC Donalds vasker hendene sine etter at de har vært på do? MC Donalds sjefen er da ikke med den ansatte inn på do for å se vedkommende ansatt vasker seg på hendene etter å ha tørket seg i rompa!!! Og mange mennesker i dette landet gjør faktisk talt det ikke heller? Jeg har vært på mange offentlige jentedoer rundt om og GUD HJELP MEG så mye urenslighet det er blant kvinner også!

Når jeg blir bedt på middagsbesøk hos venner, har jeg så klart ikke oversikt om min vennine/venn har vakset hendene før han/han laget middag. Ikke spør jeg om det heller men jeg forlanger i mitt hus at folk vasker hendene når de kommer inn av døren eller ønsker å være med på å lage mat.

Når det gjelder å være ansatt på et offentlig kjøkken eller restaurant der mange mennesker befinner seg pr. dag, er god hygiene selvsagt super viktig!
Jeg jobbet selv mange år i Spania på restauranter og har ikke tall på hvor mange ganger jeg måtte ta meg fri fordi jeg var smittet av en eller annen omganssyke eller matforgiftning som årsak av bakterier i maten ,som fikk meg til å ligge der hjemme og brekke meg dagen lang! Og det var gjerne etter at jeg hadde spist kjøttvarer/retter, spesielt svin og kylling!

Jeg sier ikke at man skal forby hamburgere – nei! Folk får jo bare fortsette å spise denne usunne hamburger – kjøttretten hvis de vil!

Og hvorfor kommer du med dette siste spørsmålet ditt:

” Og hva slags bakterier er det flust av i mat?”

Jeg har da ikke nevnt at det er flust av bakterier i mat? Nå var det kjøttvarer jeg nevnte var et ikke?

Vel jeg kan godt ta med at jeg tror det befinner seg mange bakterier på disse rundstykkene og bollene man bare kan håndplukke fra butikkdisken! Jeg har flere enn en gang stått bak mennesker som ikke klarer å bestemme seg for hvilken bolle eller rundstykke hun/han vil ha og dermed har grafset rundt på flere boller og rundstykker! Og dette er mennesker som deg og meg som før de tok på disse bollene og rundstykkene har tatt på mange gjenstander og kanskje har vært inne på andre steder og tatt med seg bakterier derfra!! Kanskje disse menneskene også plukket seg i nesa før de begynte å grafse løs på rundstykkene og bollen som lå i disken for å sette det litt på spissen om du skjønner!

Lise

Lise Tollefsen Slembe
Skribent
14 år siden

“Kan vi skylde på industrien? Eller har vi oss selv å takke?”

Ja, det var et godt spørsmål som går flere veier.

1. Hvorfor gafler så mange i seg dette helseskadelige mixede kjøttet som inneholder flust av bakterier?

2. Har det godt så langt med menneskers dømmekraft at de ikke engang bryr seg om hva de inntar av helsefarlig kosthold?

3. Hva med de som jobber i kjøttindustrien? Har de noe samvittighet for hvordan de produserer fordervede kjøttvarer til den norske befolkningen?

5. Og hva med ledelsen på MC Donalds (som å ta MC Donals som et eksempel!) Der står det mennesker med skitne finger UTEN hansker og gnikker og gnir på hamburgeren som skal opp i brødet – full av bakterier!

6. Hva med Helsetilsynet, mattilsynet og leger rundt om? Har de noe samvittighet for hvordan mennesker ender opp som syke og fete som årsak av møkkamat med giftinnhold og bakterier de propper i seg?

Kunne stilt fler spørsmål her men det får være med disse. Jeg selv holder meg godt unna hamburgersjabber, svineretter og mixede middagspølser som inneholder store bakteriemengder og giftstoffer!

Lise

hippokraten
hippokraten
Abonnent
Svar til  Lise Tollefsen Slembe
14 år siden

Generellt vil jeg oppfordre flere til å spise mindre kjøtt. Kjøttforbruket er alt for stort i Vesten, ingen tvil om det. Det er ikke lett da folk flest er bra hekta på kjøtt og vet lite om hvordan man lager vegetarisk mat bestående av annet et salathode og noen revne gulerøtter. Men angående punktene dine Lise

1/2. Godt spørsmål. Tror det skyldes manglende gastronomiske kunnskaper og det faktum at nordmenn generellt er usedvanlige lite kvalitetsbevisste.

3. Produserer fordervede matvarer? At mye av det du finner i kjøttdisken er usunt, ja. Men fordervet? Det har riktig nok vært tilfeller av blant annet salmonella, men dette er tross alt ikke vanlig, og det blir stort sett tilbakesporet til kilden og ordnet oppi relativt raskt.

5. Har ingen grunn til å tro at de anstatte på en hamburgersjappe er mer møkkete enn vennene mine. Og vennene mine bruker ikke hansker når de inviterer på middag. Vasker man seg tilstrekkelig på hendene, så er det godt nok i massevis. Hansker er kun nødvendig om du er en gris. Og er du en gris burde du ikke jobbe på et kjøkken.

6. Det er ingen som tvinger deg til å ete på Mcdonalds. Skal man forby hamburgere for de noen ikke greire å styre seg? Matvaretilbudet her tillands er godt nok til at det er plenty av alternativer. Her får den enkelte ta ansvar for seg selv og sin egen kropp, ikke forvente at myndighetene skal slanke deg.

Og hva slags bakterier er det flust av i mat?

o
o
Abonnent
14 år siden

“Man blir det man spiser”
http://polaritetsterapi.com/wp-content/uploads/tomatoes_Kirlian-001.jpg__500px.jpg
Ensymer er livskraft! Der det rart folk blir daffe i vårt vestlige kvasiliv?
Æsj ! Vi fråtser i en suppe av mishandlet liv. Grønnskaper sprøytes fulle av gift, kokt, hermitisert, plastinnpakket, vannet er forgiftet, dyr på GMO-fòr. Ville dyr med sitt potensielle livskraft slipper ikke unna de heller, når deres miljø mottar gift fra våre affærer!

Mike Cechanowicz
Forfatter
14 år siden

Vestlige mennesker har aldri forstått at dyr også har bevissthet. Deres manglende evne til å behandle disse med heder og empati viser hvor fragmentert de er i forhold til en større helhet.

Når det er sagt, spiser jeg fortsattt kjøttt. Mesteparten har jeg slaktet selv. Jeg velger å holde meg mest mulig vekk fra det som andre mennesker har behandlet. Jeg tar det for gitt at kjøttet er full av giftstoffer fra for og medisinering. Derfor fisker jeg i sjø og innlandsvann, jakter dyr som går fritt og spiser av naturen. Det smaker så mye bedre.

Beklager jeg trenger protiner og jeg hater bønner.

hanze
hanze
Abonnent
Svar til  Mike Cechanowicz
14 år siden

Når jeg om natten drømmer blod, begynner det neste dag å regne…
når jeg setter kniven i en nyfisket ørret og blodspruten står, begynner å regne…
Når jeg skyter vilt, og jeg skjønner det lider, får jeg lyst å gråte…
er mine drømmer tårer…

Har vært så nær naturen…er nær naturen…
er jeg den… jeg tar omkring treet som står alene på fjellet…
føler gjensidige glede – vi sender kjærlighet…
alt er så levende…vannet som renner ned fjellsida snakker, det har et
budskap å fortelle..hører det tydelig…eller vil det bare sludre litt…

Jeg har sluttet å skyte. Har sett noe som lignet tårer. Blod og tårer river
meg i stykker. Jeg fisker…i ferskvann…det gir meg glede å være ved vannet…
tenke, tenke,tenke… men som det arme menneske jeg er, må jeg ha føde…
tror jeg…hvis ikke også dette er en illusjon…
Jeg kom ren og ubesudlet til verden, hvorfor kan jeg ikke forlate den sånn…

Oddis
Oddis
Abonnent
14 år siden

Jeg er helt enig i at kjøtt-industrien ikke er bra i det hele tatt. Og at vi misshandler dyr i de prossesene, det er det ingen tvil om! Og når man ser dokumentarer som de vist i denne artikkelen, er det kvalmende så det holder.
Men jeg synes det blir litt mye når vi ikke engang kan spise kjøtt, fordi det ikke er “humant” å slakte dyrene. Hvorfor er det værre å spise kjøtt enn å spise fisk f.eks? Vi sette fisk i svære mærer, hvor de lever opp for å bli slaktet. Men det blir aldri nevnt i slike artikler, for de er jo bare fisk. Eller hva?
Indianerne er jo kjent som et folk av naturen, men de også spiste da kjøtt for å overleve! Selvfølgelig slaktet de ikke ned dyr bare for å drepingens skyld, men de slaktet uansett de dyrene de måtte ha for å overleve gjennom vinteren. Tradisjonelt har vi spist kjøtt for å overleve. Vi lever i et land som ikke gir oss mye å leve av gjennom de kalde vintermånedene, og da blir det latterlig at dyr ikke skal slaktes fordi det ikke er bra.

Folkens; vi har det for godt! Vi vet hva det vil si å sulte. Hadde vi gått sultne i noen dager så skulle jeg ha sett de som ikke hadde slaktet ei ku eller en sau for å overleve.

Galadriel
Abonnent
Svar til  Oddis
14 år siden

Men nå¨trenger vi jo ikke det for la være å sulte, og derfor er det fullstendigt unødvendigt at disse dyrene skal drepes.

Otto
Abonnent
14 år siden
Den Lille Snille Ulven
Den Lille Snille Ulven
Abonnent
14 år siden

HAy-RA, jeg hadde faktisk demoner uten kropp i tankene. Visstnok livnærer de seg på “skrekk-energi” eller denslags, ikke bare fra dyr…Men i fredstid er trolig dyr viktigere, for å si det på den måten.

Interessante lenker, hybryd-kloningen de holder på med virker som et forsøk på å “hvitvaske” alle reptilhybridene som er blitt cross-breeded og klonet på steder som Dulce og Los Alamos, der hvor den anvendte genteknologien befinner seg lysår foran sauen Dolly som er det karrige kjøttbeinet som pressen får lov tll å fore oss med. (Men nå er det vel stadig flere, ihvertfall av oss her inne som sier takk, men nei takk til kjøttbeinforing fra de patetiske norske agenda-media).

Lurer litt på hva Stoltenberg og Støre er lagd av. Ganglaget til Støre minner forbløffende om Langbein, som om han går med begge beina på bakken samtidig. Og folk som har opplevd ham på nært hold sier at han er påfallende fjern og “umenneskelig”. Så er spørsmålet hva de har gjort med lille-Jens. Visstnok er søsteren hans, Ninni, MK-Ultra. Store-Thorvald har nok hatt kontakt med makteliten laaangt tilbake i tid…Se for deg djevel-David Rockefeller engang si til store-Thorvald: “Har du noen sønner som vi kan benytte i passelige posisjoner ?”. Store-Thorvald svarer: “Ja, jeg har Jens, som jeg oppkalte etter min mentor og mitt maktforbilde Jens Chr. Hauge. Han vil sikkert kunne gjøre nytte for deg, min nære allierte David”. David: “Vi får se på det, men hvis han først før den riktige training/breeding så vil han garantert komme til å inneha en viktig maktstiling i vår store kabal”. Store-Thorvald: “Ja, la oss komme i gang med forberedelsene…”

HAy-RA
HAy-RA
Abonnent
14 år siden

Er det slike demoner du tenkte på ulven?

http://www.telegraph.co.uk/science/science-news/3345954/Human-pig-hybrid-embryos-given-go-ahead.html

http://thefinalhour.blogspot.com/2009/03/fluorescent-cats-spider-goats-and.html

Hvis dette ikke er fake er det ikke rart vi har en influensatype som er kompatibel mellom gris om mennesker.

« Forrige artikkel

De glemte holocaust

Neste artikkel »

London-terror var falsk flagg-operasjon

79
0
Vi vil gjerne ha din mening. Fritt og anonymt.x
()
x