/

Hva er The Meatrix?

7061 visninger
5 minutter lesetid
79

«The Meatrix» er tre dokumentarfilmer som presenteres her. Dette er filmer som vil kunne forandre ditt liv for alltid, gi deg frysninger, aktivere empati og vaske vinduene til din sjel. Kanskje du skrur av filmen og velger å ignorere dyrenes miserable tilstand, eller neste gang du er  i butikken og går forbi kjøttdisken, vil du kanskje tenke som du engang gjorde da du var barn; dette er ikke kjøtt, det er dyr! De fortjener ikke å havne i en pakke i kjøledisken.

The Meatrix:

Do you want to see how deep the rabbit hole goes?

Hadde du spist kjøtt om du måtte slakte dyret selv?

Trenger vi kjøtt for å overleve?  Trenger dyrene oss for å overleve? Svaret på begge spørsmålene er nei. Vår grådighetskultur har gjort dyrene til et produkt for menneskets egoistiske lyster og fornøyelse.

Det komfortable samfunnet har skapt en stadig større distanse mellom oss og dyrene. Vi skjermes fra den brutale og groteske kjøttindustrien, vi skjermes fra dyrenes skrik, skrekken et dyr må igjennom i slakterier, eller de uverdige levevilkårene de vokser opp i.  Dyrenes livslengde har blitt halvert, de fetes opp, og slaktes ned for å mate deg og din daglige avhengighet av kjøtt, -er du en kannibal? Dine tenner er i hvert fall ikke konstruert for å spise kjøtt.

Dine barn vil ha happy meal for leketøyets skyld. Kjøp leketøyet og kast maten.

Dyrene er en rase og mennesker er de største rasistene på jorden. Sosialdarwinismen og «survival of the fittest»- flokkmentaliteten har gjort mennesket til et virus. Dyrene var engang våre venner, idag er de våre slaver.

Fastfoodbransjen er den største slavedriveren.

Den har utryddet lokale bondegårder og det lokale utvalget, ofret kvalitet for megaproffitt, bondens kjærlighet til sine dyr er erstattet med industrielle maskiner, enorme regnskogsområder i Amazonas blir avskoget for å lage beiteområder for Mc Donalds- biffen, havet er tømt for fisk, og kyllingfarmer er større enn 10 fotballbaner. I stedet for 500 bondegårder har vi nå 2-3 store kjøttkverner.

Kan vi skylde på industrien? Eller har vi oss selv å takke?

Er du en person som fokuserer på din indre verdi, eller ytre utseende? Spiser du med øyet, eller for sjelen og velværet? Ofrer du næringen for smaken og utseendet på maten din når du går for en hamburger meny ? Eller har du ikke tid til å spise sunt, for det krever at du bruker en halvtime på kjøkkenet, og en tur til grønnsaksbutikken?

Du er skyldig i dine synder, men samtidig må det nevnes at du har blitt ført til gjerningsstedet. Jeg så på en Tv reklame med Paris Hilton i en sexy bilvaskscene på en Rolls Royce, med såpeskum over kroppen hennes, slow motion film, og en hamburger i hånda! Helt ute av kontekst. Vi bombarderes med markedsføring, du blir ført til markedet uten at du engang vet det. En kinosal i USA ble tatt i ulovlig markedsføring når et flash av Mc Donalds logoen blitzet skjermen så fort at du ikke tenkte over det, men bildet ble lagret i din underbevissthet, slik at når folk gikk ut av kinosalen stoppet de på en Mc Donalds resturant. Vi lever i bedragets alder – pass på å ikke gå i fella.!

Norge er på godt vei til å bli et overvektig samfunn. Ingen spiser mer frossenpizza i verden enn nordmenn, kebab, bensinstasjon pølser og Fjordlands ferdigretter er det vi spiser og nasjonal dagen feires med pølser i brød.

Kan du plante et frø og gi til jorden? Eller er du en som kun vil få, og shoppe over hele kloden? Forandringen starter med deg selv. Se på denne familien som er selvforsynt og uavhengig av matindustrien for å overleve.

Det finnes nok av frø som kan vokse til delikate frukter som du kan høste i din egen grønnsakshave. Det finnes så mange gode retter å lage uten kjøtt, så mange gode søte desserter som honning og dadler som gir deg energi og bygger et sterkt immunforsvar, i stedet for ferdigprosessert mat, snacks og fastfood som inneholder kjemikalier, tilsetningstoffer og andre hjernesløvende midler.

Den amerikanske kulturimperalismen har ødelagt samfunnet vårt. Heller innvandrergrønnsaksbutikker som gjør deg god og glad i magen, enn en Coca Cola med aspartam som gir deg kreft.

EARTHLINGS

Denne filmen så jeg for 2 år siden og fikk se en verden som var ukjent for meg.
Filmen bør sendes på NRK, TV2 og TV Norge så alle kan se, føle og utvikle empati for sine medbeboere. Etter å ha sett den, vil du aldri ta med dine barn på Sirkus Arnardo lenger.

«We are earthlings og deler denne jorden ikke bare med andre menneskelige nasjoner men med et utall nasjoner av dyr og planter.

Sett av en og en halv time så fort som mulig til å se denne filmen og etterpå reflektere over hvilke skritt du kan ta for å forbedre situasjonen på jorden vår.

Advarsel fra en jente som sitter med puta foran fjeset og lommetørklet i hånden: inneholder sterke scener! »

I USA har kjæledyropprettere overprodusert og skapt en nasjon av løshunder.
25 millioner hunder blir hjemløse hvert år. 9 millioner av dem dør på gatene av sult, sykdom, skade, eller dumpet i søpla.

Hunder som blir fanget på gaten av kennelen, møter en skjebnesvanger framtid.
De som er heldige får en dødssprøyte og dør på sekunder, heldige i den betydning at de forlate jorden på en human måte, uten smerter.

De mindre heldige møter en langsom og pinefull død i gasskamre. Det er mer lønnsomt og billigere for bedriften. De stakkars dyrene ligger med spasmer i flere timer, før de forlater denne fengselsplaneten vi har skapt for dem.

Supermarket Secrets

Filmen viser deg hva som skjer bak veggene i matvarehandelen. Hvor maten kommer fra, hvordan den blir prosessert, melkeproduksjon, dyrenes tilstand, skjulte videoopptak, og setter et stort spørsmålstegn  vedmatglobaliseringen.

Idag er kylling kjent som det sunne alternativet, men visste du at 30-40% av kyllingen består av fett?

Vi spiser mye kylling og utvalget er stort. Du har kyllingburger, nuggets, lår, kyllingklubber, kyllingfilet, kyllingkebab, kyllingpostei, kyllingkjøttdeig, kyllingsalat og egg. Vi elsker kylling så mye at vi har potetgull med kyllingsmak  (pommes and chicken).

Dette krever så mange høns at kyllinger dyrkes om dagen i store haller så langt øyet kan se. Jeg har bare skrapet av overflaten; ta en titt i matindustriens mørke hemmeligheter.

Den siste filmen heter FOOD INC. Uheldigvis så finnes den ikke på live-streaming og må lastes ned via torrenter. Om noen har en link til den, vil våre lesere sette stor pris på denne prisbelønte filmen.

Trailer:

20.08.09 samlet det seg en liten fredelig motstandsbevegelse utenfor Mattilsynets hovedkontor. Dessverre ble det ingen umiddelbare forbud mot dødelige søtningsmidler og kunstige smaksforsterkere. Det ble heller ingen fullstendig stopp i planene om å innføre Codex Alimentarius aka Codex eliminate all of us.

Se video her: https://www.nyhetsspeilet.no/2009/08/nyhetsspeilet-tv-kampen-om-maten-har-begynt/

En ånd på en kosmisk reise i en menneskelig opplevelse. Kom til Norge fra Tehran som politisk flyktning som 3 åring i 1988. Vokste opp som kristen og ba til Jesus om at han måtte kjappe seg hjem og hjelpe Micheal Jackson i Earth Song. Etterhvert når tenårene var nådd skrev begynte han med raptekster; "Stå opp gud våkn opp vi må snakke! om alle barna der ute som er alene og forlatte. Hvordan kan du la israel drepe et uskyldig barn? Hvordan kan du la en pedofil bli en far ? Stå opp gud våkn opp vi må snakke, hvorfor gir du folk kreft og lar dem dø sakte ?Hvor var du når dem drepte Martin Luther King? Hvor er du gud? Og hvorfor gjør du ingen ting ? Gud har forsovet seg eller fraskrevet ansvaret over til fri-vilje, derfor begynte jeg å gjøre som Jens Bjørneboe tenkte;
"DU HAR I ETT OG ALT ANSVARET FOR HVER ENESTE TING SOM FOREGÅR HVOR DU OPPHOLDER DEG"

Abonnere
Varsle om
guest

79 Kommentarer
Eldste
Nyeste Mest populær
Inline Feedbacks
View all comments
ekscathedra
ekscathedra
13 år siden
Svar til  Armin Bahrami

Flott at det settes fokus på det industrielle husdyrholdet, som jeg synes vi uten å overdrive kan kalle vår tids Auschwitz, med tanke på omfang av ufattelig lidelse.

Men jeg vil allikevel få komme med en advarsel til alle de som sikkert vurderer å bli vegetarianer etter å ha sett stygge videoklipp som dokumenterer dyretortur: vegetarianisme er IKKE bra for kroppen din og løsningen på verdens matproblemer er IKKE at vi alle blir vegetarianere.

Jeg sier dette som en tidligere veganer – jeg kuttet ut alle animalske matvarer fra kostholdet da jeg var 14. Jeg klarte ikke å spise et normalt norsk kosthold uten å bli kvalm av dårlig samvittighet på vegne av de millioner av vesener som lever et helvete i kjøtt- og melkindustrien. Det gikk helt fint en stund, jeg følte meg friskere enn noensinne, jeg anså meg selv som tilstrekkelig opplyst på ernæring, og da jeg var 15 tok moren min meg med til en lege(som selv var vegetarianer) for å teste meg for evt. næringsmangler. Alt så fint ut og han anbefalte meg å fortsette. Årene gikk og jeg ble tynnere og tynnere, selv om jeg ofte spiste 6 måltider om dagen. Etter hvert måltid var jeg stappmett i 20 min. og så ble jeg sulten igjen. Jeg tenkte på mat hele tiden. Jeg ble trøtt og slapp, ble undervektig og fikk depresjon og da jeg var 18 begynte jeg å få kraftige sug etter kjøtt og andre dyreprodukter. Året etter ga jeg opp og ble kjøtteter igjen og fikk raskt tilbake styrken.

I ettertid har jeg tatt grundige tester hos flere leger, både allopatiske og alternative, og fått konstatert utslitte binyrer, hypothyreose(soya ødelegger skjoldbruskkjertelen, bl.a.) og candida-infeksjon, som jeg fortsatt sliter med 8 år etter jeg sluttet som vegetarianer. Dette gjelder ikke kun meg, det gjelder mange som har vært vegetarianer eller veganer i lang tid. Et vegetarisk kosthold har som oftest for høy andel karbohydrat og fiber og for lite fett og protein, ihvertfall av tilstrekkelig god kvalitet. Et slikt kosthold er rensende og basedannende i begynnelsen, men er svært mangelfull på mange viktige næringsstoffer og sliter ut kroppen på lang sikt. Ugjæret soya som f.eks. tofu i «Vestlige doser» er svært skadelig, spesielt for hormonsystemet. Mer om soya: http://www.youtube.com/watch?v=wF2bS9xCE1o

Som Maggador er inne på, så er det ikke noe unaturlig for mennesker å spise andre dyr. Vi har tvert imot gjort det i hele vår arts historie, og det er ikke tilfeldig at absolutt alle urfolk spiser et kjøttdominert kosthold. Det er den maten vi har utviklet oss på, og vi trenger den.

Livet går i sirkel. Død er en forutsetning for liv, uavhengig av om du er menneske, dyr, plante, mikroorganisme, galakser. Tortur er det ikke. Kjøttproduksjon trenger ikke være et sadistisk, planetødeleggende monster – løsningen for meg er mitt eget småbruk der jeg produserer min egen mat, forsvarlig både etisk og økologisk. Dyrene stortrives, de går ute hele året. Vi har en gjensidig avtale – jeg passer på dem og gir de mat mot at de blir min mat. Slike gjensidige avtaler finnes overalt i naturen.

Temaet kjøttforbruk og ressurser er for stort til at jeg kan ta det opp her, men jeg anbefaler boka The Vegetarian Myth av Lierre Keith, også en tidligere veganer. En utrolig viktig bok med masse visdom og gode poenger. Intervju her: http://www.blogtalkradio.com/UndergroundWellness/2009/10/08/The-Vegetarian-Myth-with-Lierre-Keith
Utdrag av samme intervju her: http://www.youtube.com/watch?v=KRA8bQg6onA

Igjen, jeg sier ikke alt dette for å kritisere og blande meg opp i andres kosthold, men for å advare mot alvorlig helseskade og en utvikling som er i ferd med å drepe planeten(landbruk ødelegger jorda like raskt som kjøttindustrien, se intervju over).

LunaLuma
LunaLuma
13 år siden
Svar til  Armin Bahrami

Tusen takk for denne artikkelen Armin, selv om jeg kun klarer en liten titt på filmsnutter der dyr lider.. klarer ikke.. jeg går i kjelleren av det og skammer meg over å være et menneske selv om jeg gjør mer enn mange for dyr….
Har tenkt å prøve å komme meg til Oslo den datoen så fremt helsen holder:o)
Jeg anbefaler alle her om å bli medlem av Noah og andre foreninger som F.eks Dyrebeskyttelsen Norge og har man tid til overs oppsøke en frivillig forening for å bidra praktisk!!
Der kan du få mulighet til å stelle og ta vare på dyr som trenger det, enten på sentrene eller oppstalling, medlemskapm, donasjoner, fjernadopsjon, spredning av budskapet og brosjyrer stands, loddstands osv.. mange måter å opplys om og bidra på:o)

Jeg er aktiv innen dyrevern og da især som frivillig i et lokalt senter der jeg tar vakter hvor jeg både steller dyr som er tatt inn i varmen og å betjene tlf/møte publikum!!

Det er mye vondt og sørgelig, men lyspunktene oppveier og man får så mye kunnskap man kan dele og formidle og de berører alt fra kjæledyr til forbruksvarer!!!

Galadriel
13 år siden
Svar til  Armin Bahrami

Hei, flott artikkel. Som vegetarianer ble jeg veldig glad for å se den. Leste om deg i vg idag, og må si at jeg støtter deg i det valget du tok. Faren min døde av kreft i september,. Han var syk i nesten 6 år før han døde. På den tiden har jeg klært meg mye om det norske helsevesen, medisinindustrien og b17. Hvorfor han døde selv om vi fant frem til det er jeg lang historie som egentlig alle burde få høre, men som jeg allikevell ikke skal ta her nå. Ialfall, om jeg møter noen som har kreft, så ville jeg ikke med rent hjerte kunne la være og fortelle den person om b17 og historia til min pappa. Så får de tenke hva de vil om hva jeg sier, men da har jeg ialfall gitt dem den informasjonen jeg har å gi om de er interresert i å høre. Folket trenger å høre om b17, og ikke bare fra legene som motarbeider det. Synd det er svindlere på markedet som selger folk kvakksalverprodukter som ikke er rett b17. Skjønner at det skremmer folk. Trist er det. -Siv-Lise-

aurum14
aurum14
13 år siden

En tåre triller fra mitt øye
Dette burde alle se.
det er på tide å åpne øynene
jeg legger om min kurs
før jeg selv blir lagt i grus
Bra innlegg dette
sett deg selv irette
Stand up and fight
fight for the right

arifkarim
arifkarim
13 år siden

Utrolig bra tema, du valgte denne gangen, Armin!
Jeg kommer fra et landsbygd-område der befolkningen dyrket selv og slaktet selv på «natulig» vis. Uheldigvis har dagens vestlige mennesker blitt så opptatte med sine meningsløse jobber, at de foretrekker heller å drite opp i hvordan mat blir produsert fra gård til bord. Anbefaler sterkt å se matmafias avsløringer i filmen Food, Inc:
http://torrents.thepiratebay.org/5137493/Food.Inc.LIMITED.DVDRip.XviD-ZOOM_avi.5137493.TPB.torrent

Mafian «effektiviserer» matproduksjon via genmanipulering, trussler mot bonder, og ikke minst maskinisering av det vi tidligere kalte for «husdyr»! :(

smurfen
Moderator
13 år siden
Svar til  arifkarim

Det er vel ikke hallal slakting du mener er naturligt og humant ?
Kutte over strupen på dem uskyldige dyra og fuglene så dem blør i hel og drukner i sitt eget blod ?

arifkarim
arifkarim
13 år siden
Svar til  smurfen

«Halal slaktning»? :)
Vel, jeg husker fra bygdasslakteri at det var mennesker som utførte det, ikke maskiner! Og de kuttet alltid fra halsen, slik at vedkommende dyr fikk minst mulig «vondt» av å dø for menneskenes mat! :D

LunaLuma
LunaLuma
13 år siden
Svar til  arifkarim

jeg forstår… den der… jeg tror jeg vil heller være lammet som fikk være fri og amme hos min mor ganske lenge frem til jeg ble innlemmet i mors flokk og vokste til å bli en stor sauebukk. Jeg ble utvalgt til slakt under Eid og kunne ikke unngå den skjebnen. Men jeg vil heller ha mitt liv slik enn å være innendørs i en bås det meste av året så bli dyttet inn i en lastebil med andre hvor kun frykten over ukjent og langvarig smerte fordi det ikke var plass til å bevege meg frem til jeg kom til et sted som luktet døden og jeg kunne høre andre fartsfrender skrike…. Å velge ut fra to onder: bli til mat hos mennesket.

Hvis jeg skulle ha spist kjøtt… da ville jeg ha valgt viltkjøtt og økologisk.. da vet man at de har hatt det ganske bra før de ble mat…

PcB
PcB
13 år siden

Denne artikkelen minnet veldig om de siste par episodene om phase 3! Bra at tema blir tatt opp flere steder, slik at fler forstår hva som foregår bak industriens mørke vegger.. Fin og viktig artikkel!

Monica Waade
Skribent
13 år siden

Takk Armin, du tar opp ei viktig sak her, våre medskapninger i denne verden!

Hjertet mitt har virkelig blødd mange ganger for all dyremishandlingen jeg har sett på videoer rundt om på nettet, dyr blir flådd levende, de behandles som døde ting og dette er et bevis på at noe svært ondt virker gjennom alt for mange mennesker. Eksempelvis å kaste en levende hund i en søppelbil og klemme livet av den, det er besatte mennesker som gjør noe slikt og tro meg, de må starte med steinklubba igjen på ei nullstilt jord, de må gå hele prosessen på nytt i tusenvis av år og tenk hvor mange ganger de selv må fryse, sulte, lide, drepe og bli drept. Dyrene som ble offer for ondskapen deres får vi med oss til ei ny jord, dit vi reiser vi som ikke er ondskapsfulle og der får vi leve i harmoni med dyrene. De virkelige ofrene blir altså mishandlerne som ikke vet bedre, de vet ikke en gang sitt eget beste, jævla tapere det er det de er.

Det som også er utrolig, vi har matmangel her i verden og allikevel kastes tonnevis mat rett i søpla hver eneste dag. Jeg har flere ganger spurt på butikker om å få kjøpe kjøtt utgått på dato (absolutt ikke ødelagt) til hunden min, men nei, det har de ikke lov til å selge det til dyrefôr en gang, det skal kasseres selv om det ikke er skadelig. Masse dyr blir altså slaktet bare for å ende som søppel, mens mennesker og dyr sulter ihjel. Syk, helt syk verden skapt av bioroboter uten evne til å tenke.

Lars Rønbeck
13 år siden
Svar til  Monica Waade

Tusen takk for den kommentaren Monica.
Sendte ut «Earthling» videoen i mitt nettverk for noen dager siden.
Og har etterpå fulgt opp med link til denne artikkelen av Armin.

Jeg satt alene og trampet i gulvet i ren frustrasjon over det som rullet over skjermen fra Earthling videoen, og mine Nord-Norske gloser fikk slippe til.

Dette er det verste jeg har sett. Filmen burde spilles av på Storskjerm midt i Oslo, og Stortingspolitikerne skulle tvangskommanderes i samlet flokk til å stå å se filmen helt igjennom.

Lars Rønbeck

Monica Waade
Skribent
13 år siden
Svar til  Lars Rønbeck

Takk Lars, og det ligger dessverre mange slike filmer på nettet. Jeg har ikke bare tatt til tårene og spydd, men har også kommet med mine saftige Nord-Norske gloser ja. Har faktisk ropt de ut i fortvilelse. En venn av meg har flere videoer på sin hjemmeside og han har gjort noe med det akkurat som jeg gjør; http://www.bentbay.dk/china_dog_murders.htm

Mishandling af Dyr – Ikke bare i Skandinavien!
http://www.bentbay.dk/alle_prgs.htm

Flere grusomme bilder og videoer her;
http://www.facebook.com/group.php?gid=244183108370&ref=mf

Monica Waade
Skribent
13 år siden
Svar til  Monica Waade

På Facebook får man bare sett 3 av videoene når man scroller helt ned på siden, de andre må man være innlogget for å se. Selv om det er helt grusomt har jeg sett det meste, man må overvinne frykten og ha mot til å se ondskapen i øynene for å bekjempe den, få det mørke fram i lyset. Jeg har selv en hund som jeg gjør alt for og jeg vet de har sin personlighet, sin sjel, så det de jævlene gjør mot dyrene er det egentlig ikke ord for.

Balle Clorin
Balle Clorin
13 år siden

Temaet taes opp i filmen «Fast food nation», som ikke bare viser hvor dårlig dyrene og maten blir behandlet, men også menneskene som jobber på «gulvet».

Vi mennesker har spist kjøtt, i alle fall fisk, siden tidenes morgen. Etter at ilden kom har vi også spist rødt kjøtt. Om dette er unaturlig eller ikke aner jeg ikke, men jeg liker kjøtt og hadde ikke hatt problemer med å slakte f.eks en sau eller kylling og spist den. Skulle det bli en virkelig krise tror jeg alle hadde fanget, slaktet og spist alt som var mulig.

Men at vi spiser for mye kjøtt er helt klart. Det koster mye energi og vann å lage 1 kg kjøtt, og vi betaler i realiteten ikke nok for kjøttet. Presset for å tjene penger går på bekostning av alle normer og folkeskikk, men på et eller annet tidspunkt vil også dette sprekke. For det er grenser for hvor mye man kan blåse opp ballongen. Og systemet vårt er konstruert slik at det ikke stopper før det er for sent.

Men matproduksjonen som helhet beveger seg i en veldig stygg retning. Man skal behandle dyr og planter godt, selv om man skal spise det i etterkant. Dette med jordbruk taes veldig godt opp i denne franske dokumentaren, Controlling our food, om Monsato: (gikk på STV for et drøyt år siden)
http://video.google.com/videoplay?docid=6262083407501596844&ei=2mpPS9DuDdak-Ab2_5ndAg&q=monsanto+documentary&hl=en&emb=1

Helheten
Helheten
13 år siden

Digger deg, Armin..!!! :-))

suna
suna
13 år siden

oj? hvor ble det av artikkelen «et lite stykke norge?»

smurfen
Moderator
13 år siden

Flott Armin, har savnet en sånn artikkel
Måten man produserer mat på i dag minner mer om bildene og fortellingene dommedagsprestene hadde om hvordan helvette var en om noe vi trenger for og overleve
Tar man en kyllingfarm så blir dem stakkar kyllingene tilført så enorme mengder veksthormoner at dem vokser så fort at dem klarer ikke og gå siden dem vokser så fort at føttene rekker ikke og følge med så dem ligger bare og ruller på bakken, samt at hormonene dem blirtilført ødlegger hjernen på dem den lille tida dem har til rådighet, når dem så skal «høstest» så kjører dem dem inn maskiner som minner om skurtreskere rett over dem og skraper dem inn i maskinene, det hele minner mest om en grusom grøsser fra helvette
For 2 dager siden så gikk jeg på Burger King for og kjøpe meg en brus
Det blir billigere vist du kjøper en chees eller hamburger i tillegg sa hun bak disken, hva faen tenkte jeg, er brus og burger billigere en bare brus ? jupp så hun bak disken
Hmmmm….. tenkte jeg da nyskjerrig som jeg alltid er, hvorfor vil en gigantisk multinasjonalt selskap fra usa betale for at jeg og resten av verden skal innta deres burgere med 100% rent kjøtt ??
Det 100% rene kjøttet er sterilt, det har forskere senere tid funnet ut skader mage,tarm og fordøyelsesystem samt imunforsvar, det 100% rene kjøttet er tilført enorme mengder veksthormoner, antibiotike og kjemikalier, foret dyret spiser er malte dyreknokler, fiskemel og annet avfall, det 100% rene kjøttet er deretter blitt til behandlet kjøtt hva nå det betyr, men smaksforsterker tilførest for og lure hjernen til og tror at det smaker godt
Vell….. dette var noe jeg ville ha svar på og det var kun en måte og finne det ut på så jeg kjøpte like godt 3 brus med burgere (2 av brusene helte jeg ut)
klarte og dytte alt i meg og venta så på resultat
Det kom fort, ble fryktlig agresiv og bare noen prate til meg så holdt jeg på og rakne, fryktlig passiv likegyldig, satt for det meste helt i ro til virkningen gav seg etter en 5-6 timer…….
satt igjen med følelsen at jeg hadde vært på middag hos fanden selv

Alle klager på pelsdyrnæringen, men aldri så galt at det ikke er godt for noe
Det er jo en utmerket måte og skille mennesker fra psykopater ;)
Dem som velger og pynte seg med døde dyr ( lik ) som har tilbrakt sitt lille liv i et bittelite nettingbur må enten være ekstremt ondskapsfull eller stokk dum, menst sannsynlig begge deler
Blir både rasende og kvalm når jeg ser noen med pels!

Må si meg helt enig med Monica
Når jeg ser hvodan vi behandler våre kjære uskyldige dyr og natur så ber jeg til høyere makter om at dem trykker på planetens rebbot knapp fortere en fy!

Lynx Veritas
Lynx Veritas
13 år siden

Hvordan i all verden kan vi klage på å bli evt. utnyttet av aliens og demoner. Vi er jo ikke det spøtt bedre.

HAy-RA
HAy-RA
13 år siden

Det du sier om kyllingbransjen smurfen tror helt riktig, og noe sier meg at det er et forholdsvis nytt fenomen. DVS yngere enn 20 år. Jeg husker da jeg var barn…kylling var min favorittrett og det var alltid smakfullt og saftig. Men slik er det ikke lengere. Kylling spesielt i fra prior har en seig gele-aktig konsistens og smaker faktisk kompost.

Og det er klart det har en sammenheng med at kylling fores med veksthormoner, div kjemikalier og …øh…søppel?.
Jeg spiser ikke kylling lengere da det kan sammenlignes med å spise kråker og måker som livnærer seg på den lokale søppelfyllingen…Faktisk så er kråker og måker langt mere fristende når jeg tenker etter.

Noe av det samme gjelder Mc-D mat.
Noen som synes kjøttet i de burgerene smaker kjøtt?
smurfen: Smakte burgerene kjøtt?
Mc-D er ikke mat, det er vomfyll.

Det beste kjøttet finner du i skogen i ly av mørket med lyddemper og en liten Jägermeister i baklommen:)

Jeg er enig med deg armin: Ingen grunn til å bli vegeterianer, men det er 1000 grunner til å dempe seg med kjøttspisingen…eller burde jeg heller si kompost-frotsingen…

Den Lille Snille Ulven
Den Lille Snille Ulven
13 år siden

Hva med alle de motbydelige dyreforsøkene som finner sted innenfor medisin, farmasi, veterinærmedisin, kosmetikkindustrien (?) osv. ? Det er påfallende hvordan dette er tabu i samfunnet, selv ikke pelsmotstanderne ser ut til å ha fått med seg i hvor stor grad denne systematiske dyreplagingen pågår.

Jeg synes disse forsøkene er verre fordi det praktisk talt er systematisk tortur av dyr over tid. Pels er døde dyr uten smerte. Det er kanskje ikke helt riktig å sette de opp mot hverandre, men likevel.

Jeg mener at svært mange av disse forsøkene er unødvendige fordi informasjonen som de (i beste fall) kan frembringe allerede finnes på annet hold (og kan skaffes til veie via en datamasking med internett el. l.).

Noen som vet noe om hvilke organisasjoner som bedriver denne dyremishandlingen i Norge idag ? Legemiddelfirmaene ?

Jeg har en mistanke om hva som er den egentlige årsaken til at dette pågår i så stort omfang og så skjult som det gjør i vestlige land i dag. Lynx nevnte demoner…

Lynx Veritas
Lynx Veritas
13 år siden

Kosmetikktesting er ifølge NOAH ikke lov i Norge http://www.kosmetikk.info/testing_mer.html

Når det gjelder hvordan vi behandler dyr, kan jeg ikke tenke meg noe mer disgusting enn den overklasse tivoli kultur vi finner på den britiske landsbygda. Denne revejakten hvor overklassen fornøyer sine psykopat hjerter med å se sine hunder rive ihjel forskremte rever på flukt. Ja kanskje jeg har glemt vår egen hval og seljakt da, en viss forskjell er det dog

Monica Waade
Skribent
13 år siden

Universitetene driver med dyreforsøk og garantert unødvendig!

Pels er døde dyr ja, men dessverre alt for mange med mye smerte før de ble pels, man kan jo forestille seg hvordan det føles å bli flådd levende, eller kan man?
http://www.peta.org/feat/ChineseFurFarms/index.asp

Otto
13 år siden
Svar til  Monica Waade

Definition of Primum non nocere: The Latin words for medical slogan ‘First, do no harm’, ‘Først, gjør ikke skade’, a fundamental medical precept of Hippocrates (ca. 460 – ca. 377 B.C.).

Dyras rettigheter skal og må opprettholdes og forsvares av mennesket, oss alle.

Monica Waade
Skribent
13 år siden

Norge er det landet i Skandinavia som bruker flest dyr til dyreforsøk og universiteter har «egne oppdrettere» av forsøksdyr;
http://www.lokengard.no/

LunaLuma
LunaLuma
13 år siden
Svar til  Monica Waade

Norge er et jævla U-land når det kommer til dyrevern!!!

Monica Waade
Skribent
13 år siden
Svar til  LunaLuma

Ja dessverre LunaLuma vi bor i et land hvor dyrevelferden er underlagt Mattilsynet. Våre myndigheter vet kanskje ikke at det de finner i frysedisken var et liv en gang før det ble mat? Se denne jævlige mishandlingen av den stakkars katta, dette viser hvilke holdninger menneskene får til dyr i et kaldt samfunn;

Slik mishandles dyrene
Denne katten fikk øyet trukket ut med vinåpner. – Dyrevernet i Norge er en vits, raser Dyrebeskyttelsen.

http://www.nettavisen.no/nyheter/article2799812.ece

Galadriel
13 år siden
Svar til  Monica Waade

studere i Tromsø. Er medisinstudie her, og farmasi osv.. Så er vel desverre det her også, selv om det er noe vi aldri får høre om. Har prøvd å spørre noen medisinstudenter, men lite til svar å få av dem.

Monica Waade
Skribent
13 år siden

Den Lille Snille Ulven vår har helt rett i at dyreforsøk dreier seg om systematisk tortur, se bilder i begynnelsen av denne filmen;
http://www.lokengard.no/node/14

Disse valpene ble reddet fra forsøk på Rikshospitalet;
http://www.aftenposten.no/dyr/article317225.ece

Dyreforsøk fra 1940 og enda har de ikke funnet ut hvordan man kan vekke de døde, avskyelige eksperiment til ingen nytte;
http://www.liveleak.com/view?i=f82_1259043801

HAy-RA
HAy-RA
13 år siden

Er det slike demoner du tenkte på ulven?

http://www.telegraph.co.uk/science/science-news/3345954/Human-pig-hybrid-embryos-given-go-ahead.html

http://thefinalhour.blogspot.com/2009/03/fluorescent-cats-spider-goats-and.html

Hvis dette ikke er fake er det ikke rart vi har en influensatype som er kompatibel mellom gris om mennesker.

Den Lille Snille Ulven
Den Lille Snille Ulven
13 år siden

HAy-RA, jeg hadde faktisk demoner uten kropp i tankene. Visstnok livnærer de seg på «skrekk-energi» eller denslags, ikke bare fra dyr…Men i fredstid er trolig dyr viktigere, for å si det på den måten.

Interessante lenker, hybryd-kloningen de holder på med virker som et forsøk på å «hvitvaske» alle reptilhybridene som er blitt cross-breeded og klonet på steder som Dulce og Los Alamos, der hvor den anvendte genteknologien befinner seg lysår foran sauen Dolly som er det karrige kjøttbeinet som pressen får lov tll å fore oss med. (Men nå er det vel stadig flere, ihvertfall av oss her inne som sier takk, men nei takk til kjøttbeinforing fra de patetiske norske agenda-media).

Lurer litt på hva Stoltenberg og Støre er lagd av. Ganglaget til Støre minner forbløffende om Langbein, som om han går med begge beina på bakken samtidig. Og folk som har opplevd ham på nært hold sier at han er påfallende fjern og «umenneskelig». Så er spørsmålet hva de har gjort med lille-Jens. Visstnok er søsteren hans, Ninni, MK-Ultra. Store-Thorvald har nok hatt kontakt med makteliten laaangt tilbake i tid…Se for deg djevel-David Rockefeller engang si til store-Thorvald: «Har du noen sønner som vi kan benytte i passelige posisjoner ?». Store-Thorvald svarer: «Ja, jeg har Jens, som jeg oppkalte etter min mentor og mitt maktforbilde Jens Chr. Hauge. Han vil sikkert kunne gjøre nytte for deg, min nære allierte David». David: «Vi får se på det, men hvis han først før den riktige training/breeding så vil han garantert komme til å inneha en viktig maktstiling i vår store kabal». Store-Thorvald: «Ja, la oss komme i gang med forberedelsene…»

Oddis
Oddis
13 år siden

Jeg er helt enig i at kjøtt-industrien ikke er bra i det hele tatt. Og at vi misshandler dyr i de prossesene, det er det ingen tvil om! Og når man ser dokumentarer som de vist i denne artikkelen, er det kvalmende så det holder.
Men jeg synes det blir litt mye når vi ikke engang kan spise kjøtt, fordi det ikke er «humant» å slakte dyrene. Hvorfor er det værre å spise kjøtt enn å spise fisk f.eks? Vi sette fisk i svære mærer, hvor de lever opp for å bli slaktet. Men det blir aldri nevnt i slike artikler, for de er jo bare fisk. Eller hva?
Indianerne er jo kjent som et folk av naturen, men de også spiste da kjøtt for å overleve! Selvfølgelig slaktet de ikke ned dyr bare for å drepingens skyld, men de slaktet uansett de dyrene de måtte ha for å overleve gjennom vinteren. Tradisjonelt har vi spist kjøtt for å overleve. Vi lever i et land som ikke gir oss mye å leve av gjennom de kalde vintermånedene, og da blir det latterlig at dyr ikke skal slaktes fordi det ikke er bra.

Folkens; vi har det for godt! Vi vet hva det vil si å sulte. Hadde vi gått sultne i noen dager så skulle jeg ha sett de som ikke hadde slaktet ei ku eller en sau for å overleve.

Galadriel
13 år siden
Svar til  Oddis

Men nå¨trenger vi jo ikke det for la være å sulte, og derfor er det fullstendigt unødvendigt at disse dyrene skal drepes.

Mike Cechanowicz
Skribent
13 år siden

Vestlige mennesker har aldri forstått at dyr også har bevissthet. Deres manglende evne til å behandle disse med heder og empati viser hvor fragmentert de er i forhold til en større helhet.

Når det er sagt, spiser jeg fortsattt kjøttt. Mesteparten har jeg slaktet selv. Jeg velger å holde meg mest mulig vekk fra det som andre mennesker har behandlet. Jeg tar det for gitt at kjøttet er full av giftstoffer fra for og medisinering. Derfor fisker jeg i sjø og innlandsvann, jakter dyr som går fritt og spiser av naturen. Det smaker så mye bedre.

Beklager jeg trenger protiner og jeg hater bønner.

hanze
hanze
13 år siden

Når jeg om natten drømmer blod, begynner det neste dag å regne…
når jeg setter kniven i en nyfisket ørret og blodspruten står, begynner å regne…
Når jeg skyter vilt, og jeg skjønner det lider, får jeg lyst å gråte…
er mine drømmer tårer…

Har vært så nær naturen…er nær naturen…
er jeg den… jeg tar omkring treet som står alene på fjellet…
føler gjensidige glede – vi sender kjærlighet…
alt er så levende…vannet som renner ned fjellsida snakker, det har et
budskap å fortelle..hører det tydelig…eller vil det bare sludre litt…

Jeg har sluttet å skyte. Har sett noe som lignet tårer. Blod og tårer river
meg i stykker. Jeg fisker…i ferskvann…det gir meg glede å være ved vannet…
tenke, tenke,tenke… men som det arme menneske jeg er, må jeg ha føde…
tror jeg…hvis ikke også dette er en illusjon…
Jeg kom ren og ubesudlet til verden, hvorfor kan jeg ikke forlate den sånn…

o
o
13 år siden

«Man blir det man spiser»
http://polaritetsterapi.com/wp-content/uploads/tomatoes_Kirlian-001.jpg__500px.jpg
Ensymer er livskraft! Der det rart folk blir daffe i vårt vestlige kvasiliv?
Æsj ! Vi fråtser i en suppe av mishandlet liv. Grønnskaper sprøytes fulle av gift, kokt, hermitisert, plastinnpakket, vannet er forgiftet, dyr på GMO-fòr. Ville dyr med sitt potensielle livskraft slipper ikke unna de heller, når deres miljø mottar gift fra våre affærer!

Lise Tollefsen Slembe
13 år siden

«Kan vi skylde på industrien? Eller har vi oss selv å takke?»

Ja, det var et godt spørsmål som går flere veier.

1. Hvorfor gafler så mange i seg dette helseskadelige mixede kjøttet som inneholder flust av bakterier?

2. Har det godt så langt med menneskers dømmekraft at de ikke engang bryr seg om hva de inntar av helsefarlig kosthold?

3. Hva med de som jobber i kjøttindustrien? Har de noe samvittighet for hvordan de produserer fordervede kjøttvarer til den norske befolkningen?

5. Og hva med ledelsen på MC Donalds (som å ta MC Donals som et eksempel!) Der står det mennesker med skitne finger UTEN hansker og gnikker og gnir på hamburgeren som skal opp i brødet – full av bakterier!

6. Hva med Helsetilsynet, mattilsynet og leger rundt om? Har de noe samvittighet for hvordan mennesker ender opp som syke og fete som årsak av møkkamat med giftinnhold og bakterier de propper i seg?

Kunne stilt fler spørsmål her men det får være med disse. Jeg selv holder meg godt unna hamburgersjabber, svineretter og mixede middagspølser som inneholder store bakteriemengder og giftstoffer!

Lise

hippokraten
hippokraten
13 år siden

Generellt vil jeg oppfordre flere til å spise mindre kjøtt. Kjøttforbruket er alt for stort i Vesten, ingen tvil om det. Det er ikke lett da folk flest er bra hekta på kjøtt og vet lite om hvordan man lager vegetarisk mat bestående av annet et salathode og noen revne gulerøtter. Men angående punktene dine Lise

1/2. Godt spørsmål. Tror det skyldes manglende gastronomiske kunnskaper og det faktum at nordmenn generellt er usedvanlige lite kvalitetsbevisste.

3. Produserer fordervede matvarer? At mye av det du finner i kjøttdisken er usunt, ja. Men fordervet? Det har riktig nok vært tilfeller av blant annet salmonella, men dette er tross alt ikke vanlig, og det blir stort sett tilbakesporet til kilden og ordnet oppi relativt raskt.

5. Har ingen grunn til å tro at de anstatte på en hamburgersjappe er mer møkkete enn vennene mine. Og vennene mine bruker ikke hansker når de inviterer på middag. Vasker man seg tilstrekkelig på hendene, så er det godt nok i massevis. Hansker er kun nødvendig om du er en gris. Og er du en gris burde du ikke jobbe på et kjøkken.

6. Det er ingen som tvinger deg til å ete på Mcdonalds. Skal man forby hamburgere for de noen ikke greire å styre seg? Matvaretilbudet her tillands er godt nok til at det er plenty av alternativer. Her får den enkelte ta ansvar for seg selv og sin egen kropp, ikke forvente at myndighetene skal slanke deg.

Og hva slags bakterier er det flust av i mat?

Lise Tollefsen Slembe
13 år siden

Hei hippokraten!

Vil kommenterer dine kommetarer til mine punkter over.

Når det gjelder punkt 3, er det jo å forderve mange av de kjøttpruktene vi kjøper i butikken ved alle disse sammensatte stoffene vi finner i disse!
Se på pakningene og du vil se at noen av kjøttvarene er sammensatt av en hel del giftstoffer som skulle vært unøvendig at mennesker får i seg!
Da vilm jeg si at grisen har bedre for en at jeg spiser en kjøttpølse med innehold av forskjellige helseskadelige giftstoffer.

Så til pynkt 5. ja, jeg synes ærlig talt at de som jobber på MC Donalds får bruke hansker når de tar på maten. Kan du tenke deg at alle disse ansatte på MC Donalds vasker hendene sine etter at de har vært på do? MC Donalds sjefen er da ikke med den ansatte inn på do for å se vedkommende ansatt vasker seg på hendene etter å ha tørket seg i rompa!!! Og mange mennesker i dette landet gjør faktisk talt det ikke heller? Jeg har vært på mange offentlige jentedoer rundt om og GUD HJELP MEG så mye urenslighet det er blant kvinner også!

Når jeg blir bedt på middagsbesøk hos venner, har jeg så klart ikke oversikt om min vennine/venn har vakset hendene før han/han laget middag. Ikke spør jeg om det heller men jeg forlanger i mitt hus at folk vasker hendene når de kommer inn av døren eller ønsker å være med på å lage mat.

Når det gjelder å være ansatt på et offentlig kjøkken eller restaurant der mange mennesker befinner seg pr. dag, er god hygiene selvsagt super viktig!
Jeg jobbet selv mange år i Spania på restauranter og har ikke tall på hvor mange ganger jeg måtte ta meg fri fordi jeg var smittet av en eller annen omganssyke eller matforgiftning som årsak av bakterier i maten ,som fikk meg til å ligge der hjemme og brekke meg dagen lang! Og det var gjerne etter at jeg hadde spist kjøttvarer/retter, spesielt svin og kylling!

Jeg sier ikke at man skal forby hamburgere – nei! Folk får jo bare fortsette å spise denne usunne hamburger – kjøttretten hvis de vil!

Og hvorfor kommer du med dette siste spørsmålet ditt:

» Og hva slags bakterier er det flust av i mat?»

Jeg har da ikke nevnt at det er flust av bakterier i mat? Nå var det kjøttvarer jeg nevnte var et ikke?

Vel jeg kan godt ta med at jeg tror det befinner seg mange bakterier på disse rundstykkene og bollene man bare kan håndplukke fra butikkdisken! Jeg har flere enn en gang stått bak mennesker som ikke klarer å bestemme seg for hvilken bolle eller rundstykke hun/han vil ha og dermed har grafset rundt på flere boller og rundstykker! Og dette er mennesker som deg og meg som før de tok på disse bollene og rundstykkene har tatt på mange gjenstander og kanskje har vært inne på andre steder og tatt med seg bakterier derfra!! Kanskje disse menneskene også plukket seg i nesa før de begynte å grafse løs på rundstykkene og bollen som lå i disken for å sette det litt på spissen om du skjønner!

Lise

« Forrige artikkel

De glemte holocaust

Neste artikkel »

London-terror var falsk flagg-operasjon