Juks rundt global oppvarming

7.2K visninger
2 minutter lesetid
153

En oppmerksom leser har sendt oss følgende pr email; Hackere har brutt seg inn på datasystemer tilhørende University of East Anglia, Climate Research Unit. Herfra har de lastet ned epost tilhørende forskere ved CRU-senteret. Eposten inneholder korrespondanse mellom sentrale personer innen klimaforskningsmiljøet. Flere av dem, der i blant Michael E. Mann, er nøkkelpersoner tilknyttet FNs klimapanel / IPCC, og deres rapporter.

Epostene viser hvordan forskerene manipulerer data og datamodeller for å vise en kunstig økning i den globale temperaturen for de siste ti-årene, samt prognoser for kommende år.

“E-poster og andre dokumenter fra the University of East Anglia’s Climatic Research Unit (CRU) har blitt lekket ut på nett av hackere. Disse dokumentene kan, i følge motstandere av teorien om menneskeskapte klimaforandringer, være bevis på at vitenskapen bak teorien i beste fall er svært mangelfull, og i verste fall en svindel og skandale av dimensjoner”, sier en annen leser i email til oss.

Sporene til hvem som står bak organisasjonen filene ble hentet fra leder tilbake til Rockefeller truster, selvfølgelig:
http://davidicke.com/forum/showpost.php?p=1058427791&postcount=156

Greenpeace er med på hoaxen, selvfølgelig…de trenger jo penger de også.
“was about the IPCC reports and the broader climate negotiations were working to the globalisation agenda driven by organisations like the WTO”
http://davidicke.com/forum/showpost.php?p=1058425376&postcount=44

Ett eksempel fra en slik epost, sendt fra Phil Jones, en klimatolog ved University of East Anglia CRU, til bl.a. Michael E. Mann, professor ved Pennsylvania State University, sentral person i IPCC-rapportene og mannen bak “hockey stick” grafen som viser drastisk temperaturøkning de siste årene;

I’ve just completed Mike’s Nature trick of adding in the real temps to each series for the last 20 years (ie from 1981 onwards) amd from 1961 for Keith’s to hide the decline.

Alle epostene kan lastes ned i sin helhet herfra:

http://www.megaupload.com/?d=75J4XO4T

I orginalfilene er der email til alle disse akademiske prostituerte kjeltringene (som de fleste innen akademia og ‘vitenskapen’ er i våre dager), slik at det er bare å sende dem email og tyne dem litt.  Originalfilen er i linken ovenfor. Søker vi i originalfilene etter ordet ‘Norway’ kommer der opp 30 filer. Ser vi på de filer, så finner vi emailadresser til folkene innen akademia i Norge som er deres medsammensvorne akademiske horer……

Forøvrig er alle epostene organisert, indeksert og kan leses online her:

http://forkbomb.org/cmail/

Andre har skrevet om saken her:

http://blogs.news.com.au/heraldsun/andrewbolt/index.php/heraldsun/comments/hadley_hacked/
http://www.examiner.com/x-6503-Ft-Lauderdale-Science-News-Examiner~y2009m11d22-Hacked-emails-from-UK-scientist-suggest-global-warming-data-to-be-manipulated-and-exaggerated
http://www.rightsidenews.com/200911227433/energy-and-environment/leaked-emails-show-collusion-among-global-warming-supporters.html
http://www.climateaudit.org/

Debatter om saken:

http://davidicke.com/forum/showthread.php?t=92061
http://forum.prisonplanet.com/index.php?topic=145117.0

Se forøvrig denne og følgende kommentarer, og denne artikkel; Klimakonferanse i København for Verdensregjering, så vet dere HVORFOR det må svindles med data.

J.Johansen

Forfatteren er sjømann; ”Recte faciendo neminem timeas” .........................
Artikkelen er Copyright © J.Johansen 2008-2013 .........................
"Du blir ikke en 'dissident' bare fordi du bestemmer deg for en dag å starte opp denne mest uvanlige karriere. Du blir kastet inn i det ved din personlige ansvarsfølelse, kombinert med et komplekst sett av ytre omstendigheter. Du er kastet ut av de eksisterende strukturer og plasseres i en posisjon i konflikt med dem. Det begynner som et forsøk på å gjøre arbeidet ditt godt, og ender med å bli merket som en samfunnsfiende." Vaclav Havel
...........

Vennligsinnede må gjerne legge meg til sitt Facebooknettverk:
Facebook

http://www.riksavisen.no/
http://www.dissident-net.info

0 0 stemmer
Artikkelvurdering
Varsle om nye kommentarer
Varsle om
guest

153 Kommentarer
Nyeste
Eldste Mest populær
Inline Feedbacks
Vis alle kommentarer
Copernispiracy
Abonnent
14 år siden

http://www.abcnyheter.no/nyheter/miljo/100328/her-er-fem-feil-i-fns-klimarapporter

Det kommer mer

Knut H. Alfsen mener det vil være vanskelig å gjenopprette troverdigheten til IPCC.

– Troverdigheten er underminert av en nokså systematisk kampanje fra klimafornekterne, og man kan ikke skjerme seg for det.

arifkarim
arifkarim
Abonnent
14 år siden

Halvparten av nordmenn “tror” ikke på globaloppvarming:
“Vi mener klimatrusselen er overdrevet
Halvparten av Norges befolkning tror ikke klimaforandringene er alvorlige.”
“I løpet av det siste året har mange snudd i klimaspørsmålet. Rundt halvparten av Norges befolkning tror ikke klimaforandringene er så alvorlige likevel.

Svært overdrevet
Det viser en undersøkelse gjennomført av YouGov på vegne av Mandag Morgen. Resultatene viser blant annet at 45 prosent mener klimatrusselen er overdrevet. 25 prosent har endret mening i løpet av det siste året, og mener trusselen er mindre alvorlig enn de trodde for ett og to år siden. 20 prosent sier de har vært overbeviste klimaskeptikere i lang tid, og mener at klimatrusselen er svært overdrevet.”
http://www.tu.no/miljo/article240053.ece

Jippi! En hyllest til NS’s journalister og skribenter! :)

Thor
Thor
Abonnent
14 år siden

Jonas Ghar Støre stoler fullt og blindt på sin globalistvenn Gore som kommer på besøk til Oslo og kaller klimaskeptikere for tullinger og mener bestemt at temraturen stiger…rett og slett en global katastrofe som kommer på besøk!!

BioNiC
BioNiC
Abonnent
Svar til  Thor
14 år siden

Some never give up. Ikke lett når capo di tutti capi (Ban Ki-moon) gir ordre til troppene om å ignorere sannheten. Bare lat som ingenting, så går snart den rosa elefanten ut av rommet?

smurfen
Redaksjonen
14 år siden

Verdens største bedrag – noen observasjoner
Det burde ringe en bjelle hos alle, når Gore hevder at “debatten er over”, IPCC nekter å levere ut rådata og forskere sletter bakgrunnstall. Ærlig talt: Ingen seriøse forskere ville finne på å slette data på denne måten. Og i alle fall ikke på grunn av plassproblemer. Når de nå i tillegg skal granske seg selv etter en varsler/hacker har offentliggjort beviser for at de har modifisert og bevisst forsøkt å holde tilbake informasjon, sier det seg selv at de har et tillitsproblem.

Resten av artiklen er abselutt verdt og få med seg, media begyner og våkne nå :)

http://www.abcnyheter.no/borger/100204/verdens-storste-bedrag-noen-observasjoner

arifkarim
arifkarim
Abonnent
14 år siden

“Miljøvernminister Erik Solheim (SV) ville bruke 400.000 kroner på å leie et privatfly for å reise mellom møter i Tromsø og Madrid. ”

http://www.dagbladet.no/2010/02/06/nyheter/innenriks/politikk/privatfly/10274336/

Maken til bortsløsing med den samlede norskerikdommen!

bowlsk8
bowlsk8
Abonnent
14 år siden
Otto
Abonnent
Svar til  bowlsk8
14 år siden

Samme som var over Trondheim når siste Nobel fredspris ble utdelt http://i48.tinypic.com/21lquz8.gif

Lynx Veritas
Lynx Veritas
Abonnent
14 år siden
smurfen
Redaksjonen
Svar til  Lynx Veritas
14 år siden

HA HA
Det er vel bare Jesus og Elvis som vil si det var en bombe :P

Lynx Veritas
Lynx Veritas
Abonnent
Svar til  smurfen
14 år siden

Jeg synes hun var hillarious,….og hadde hun ikke rett?

smurfen
Redaksjonen
Svar til  Lynx Veritas
14 år siden

Jo fikk meg en god latter der, hva blir det neste dem finner på ?
Alien innvasjon for og få inn mere skatt :P
Frykten har alltid vært elitens mektigeste våpen for og kontrolere massene og det funker som bare det den dag i dag
vi lærer aldri at eneste vi har og frykte er frykten selv
Vel vi får lette på rompa snart før myndighetene tar oss ;)

Copernispiracy
Abonnent
14 år siden

I en link til Teknisk Ukeblad i den siste artikkelen her “Grunnstoffet for fremtidens liv” sier Pål Presterud dette:
Det er en myte at forskningsmiljøene har “vedtatt” årsakene til klimaendringene, mener han.

– Det diskuteres fortsatt. Dessverre er det ofte de ekstreme synspunktene som kommer fram, og her tenker jeg også på dem som går for langt andre veien og serverer de reneste dommedagsprofetier om klimaendringer fra menneskeskapte utslipp, sier Prestrud.

Den er riktignok et par år gammel,men den sier vel sitt om vilket grunnlag våre politikere jobber ut ifra….

domingoo
Abonnent
Svar til  J.Johansen
14 år siden

Så i verden i dag gjør nesten alle forskere dårlig vitenskap? Høres logisk.

Den videoen virker overbevisene som mange arugumenter fra skeptiekre smo er REDDE FOR Å BETALE SKATTER OG AVGIFTER!!

Denne motsir den videoen din igjen: Dessverre er videoen din gammel, mye nyere forskring er gjort detter dette og Friis Cristenensn har også gått ut mot “The Big Global Warming Swindel” og kritisert dem for å fuske og fixe med dataen og uttalesene han hadde i den filmen! Undersøk litt mer. :)

Otto
Abonnent
Svar til  domingoo
14 år siden

Jeg gjentar, og ny innfallsvinkel, Hawks’ CAFE Yahoo group

Terje
Skribent
14 år siden

Til Beamer
Hva tror du kommer først varmen eller Co2? Jeg sier varme. Når verdens havene blir varmere øker plankton i havet. Når du får økt plankton får du øket CO2 altså varmen kommer først. Hva kan påvirke klima på jorden? Solen er den eneste kilden som kan øke varmen på jorden. Vulkan utbrudd kan også øke temperaturen om den skjer undrer vann, Om du får vulkan utbrudd på relative grunt vann og man får øket vann temperaturen kan man få nok avdamping til å dekke jorden med vanndamp kan man få drivhuseffekt. CO2 er kun et middel til å lure skatter og avgifter ut av oss.

domingoo
Abonnent
Svar til  Terje
14 år siden

Jeg er ingen forsker eller vitenskapsmann av noe slag, jeg er bare en som ønsker at folk skal skjønne at dette er alvorlig. Så du i det hele tatt på alle lenkene jeg har postet her??? ( Tror ikke det, siden du uttaler deg om vukaler og Co2. btw. det med plankton kan jeg svare på i morgen, kjenner en proferssor i marinbiologi på UIO, så kan høre med han. )
Jeg har sett på dine og de ser seriøse og bra ut, men det er ikke så enkelt som dette. Varme fra solen og dens påvirkning på jorda er selvfølgelig avgjørdene for temp. på verden osv, men det har i de siste 20årene vært en nedgang i solspott aktiviteten, mens temparaturen samtidig har steget, dette er avgjørende.

Værsåsnill se denne videoen: enkel og grei innføring i planter og sol osv:

Det kan også være nyttig å merke seg at det ikke bare er IPCC som mener at menneskeskapte klimaendringer er et faktum, men også en rekke akademier (f.eks. NAS, Royal Society, AGU, EGU, etc).

Når det gjelder fusk og fix av dataene til IPCC så har jeg en video som forklarer dette mye bedre enn noe annen:

Les også disse, her er alle deres favoritt teoreien samlet på et sted, og “alle” motbevist! Værsågod!

http://www.durangobill.com/GwdLiars/OregonInstituteOfScienceAndMedicine.html
http://www.durangobill.com/GwdLiars/GwdLiarsIndex.html
http://www.durangobill.com/Swindle_Swindle.html

http://www.youtube.com/watch?v=CCEJcG84J8g ( se alle delene, jeg liker slutten best ) –> http://www.youtube.com/watch?v=QC48kTDejEs&feature=related –> http://www.youtube.com/watch?v=0-BMK7c0KLI&feature=related

Det siste poeng fra meg. Det virker som ALLE jeg diskuterer med her på nettet kommer med det samme svartet: Skatter og avgifeter eller verdensregering og onde forskerere over hele verden! Synes det er skammelig! Ingen av dere kommer med konkrete motbevis til noen av lenkene jeg har postet på i denne dikskusjonen, den eneste er Terje. Dessverre “motbeviser” de nye lenkene linkene mine dine. Og igjen som jeg har nevnt: Ingen er 100% sikre i noen ting. Norske forskere på universitetet får sine data fra SIN forskning, det er noen som referer til andre selvfølegelig, men når det gjelder metoder og gå frem på skjer dette “indivituelt”.

God natt .

Otto
Abonnent
Svar til  domingoo
14 år siden

Du kan begynne med å sjekke CV-en til Maurice Strong og Bernadine Dohrn, og gå gjennom intelligensrapportene som jeg ga deg, refert to steder lenger oppe på siden.

Copernispiracy
Abonnent
Svar til  domingoo
14 år siden

Ikke vet jeg hva som skal til,men denne har ihvertfall gitt meg troverdige opplysninger både som forklaring på temp svigninger og på hvordan andre meninger blir neglisjert av de som sitter med det “riktige svaret”

Kjetil S
Skribent
Svar til  domingoo
14 år siden

Til Terje

Jeg er selvsagt enig med deg, som mitt innlegg over sier. Klart det er solen som varmer opp jorden (om den i det hele tatt blir varmet opp). CO2-hysteriet er rett og slett et gigantisk svindelforsøk. Jeg tror ikke de lykkes by the way.

Kjetil S
Skribent
Svar til  Kjetil S
14 år siden

Til domingoo

Du har ikke svart på mine utfordringer: jeg skal gjenta de om du ikke husker de:

1. Når 100% av all varme på denne kloden i siste instans kommer fra solen, HVORFOR er solens innvirkning på variasjon i temperatur på Jorden utelatt fra debatten?

2. Når flere planeter i dette solsystemet (inkludert Pluto) går gjennom relativt kraftige “klimaendringer” samtidig, er det ikke sannsynlig at det er solen (eller evt kosmiske endringer) som er årsaken? Hvis ikke, HVORFOR kan det ikke være det?
http://mars.jpl.nasa.gov/odyssey/newsroom/pressreleases/20031208a.html
http://mars.jpl.nasa.gov/mgs/newsroom/20050920a.html
http://www.nature.com/nature/journal/v428/n6985/abs/nature02470.html
http://web.mit.edu/newsoffice/2002/pluto.html
http://www.abc.net.au/news/newsitems/200607/s1697309.htm
http://adsabs.harvard.edu/abs/1978ApJ…223..589V
http://sci.esa.int/science-e/www/object/index.cfm?fobjectid=33618

3. Du sier “Jeg er forresten enig med dere at det har vært et hysteri rundt klimaenringene, men dette er det MEDIA som har blåst opp”….
Jaha ja, er du seriøs nå? IPCC og “klimaforskerne” har ikke en finger med i spillet?
se på denne: http://www.forskning.no/artikler/2009/september/228568
(som argumentativ motsats: http://www.telegraph.co.uk/comment/columnists/christopherbooker/5067351/Rise-of-sea-levels-is-the-greatest-lie-ever-told.html

Det å komme opp med tegnefilmer på youtube anser jeg ikke som skikkelige svar. Du sier: “Varme fra solen og dens påvirkning på jorda er selvfølgelig avgjørede for temp. på verden osv, men det har i de siste 20årene vært en nedgang i solspott aktiviteten, mens temparaturen samtidig har steget, dette er avgjørende”. Hvorfor er dette avgjørende, når klimaet på flere planeter i solsystemet viser endring. Hvordan kan dette vise at CO2 er synderen? Er det KUN CO2 på jorden, men solen på de andre planetene?

Du kjemper mot vindmøller domingoo…

Over og ut

Kjetil S
Skribent
Svar til  domingoo
14 år siden

domingoo

“Norske forskere på universitetet får sine data fra SIN forskning, det er noen som referer til andre selvfølegelig, men når det gjelder metoder og gå frem på skjer dette “indivituelt”.”

Dette er selvsagt feil. Har norske forskere hatt utplassert temperaturmålere over hele kloden de siste 150 år? Nei? Så hvor får de sine rådata fra? Bl.a fra University of East Anglia, som nylig har blitt diskredittert. Det er dette som er stridens kjerne. Jeg skjønner ikke at det ikke ringer en varslesklokke et eller annet sted hos deg?

Otto
Abonnent
14 år siden

‘AGW er ekte! insisterer Al Gore’s nye sjelefrende Osama bin Laden, sitat, språkfeil delvis korrigert: Ordet al-Qaida er navnet gitt til databasen av arabisk-amerikanske selskaper som brukes av den amerikanske Small Business Administration og CIA Special Activities Division ansvarlig for sabotasje, attentat og propaganda som Menneskeskapte globale oppvarmingen (AGW) er den viktigste komponenten. Al-Qaida agenter er rekruttert og opplært til å utløse AGW kat(astrofe) obligasjoner, og de blir belønnet for kontrakt sabotasje og drap gjennom elite (?) Lærere pensjonskasser (USS-TIAA-CREF) som LSE Lord Stern. Kat(astrofe) obligasjoner er strukturert for å bli utløst av al-Qaida SWAT team med Brown-baller (Gordon Brown & Ed Balls) algoritmer i varetekt for Carbon Disclosure Proejct i 10 Downing Street. Al-Qaida ble aldri muslimske, marxistiske alltid, det er et eksempel på hva som er kjent som virtuelle bedrag. Obama ble rekruttert av Columbia, gitt falske papirer og begynte å jobbe for Business International Corporation (BIC) – en CIA-SAD front i New York – utvikle al-Qaidas nettverk i Pakistan sammen med sin marxistiske mor Anne Dunham.

Original artikkel, ‘AGW is real!’ insists Al Gore’s new soul mate Osama Bin Laden

arifkarim
arifkarim
Abonnent
14 år siden

Og så har det begynt:
“IMF planlegger klimafond”
“Det internasjonale valutafondet IMF planlegger et klimafond på i underkant av 600 milliarder kroner for å bistå fattige land med å takle klimaendringene. ”
http://www.hegnar.no/okonomi/politikk/article408593.ece

Hmm… Rothschild på sitt beste her! :)

hanze
hanze
Abonnent
Svar til  arifkarim
14 år siden

Legg merke til at de har forandret retorikken og ordbruken
sin fra GLOBAL OPPVARMING til KLIMAENDRING…
Hva betyr dette…har de funnet på noe lurt ett eller annet nå… ;)

Thunderdahl
Thunderdahl
Abonnent
Svar til  hanze
14 år siden

Fram til ca 1977 var det ny istid, så var det global oppvarming.Klimaendring må vel kalles helgardering :)

arifkarim
arifkarim
Abonnent
Svar til  Thunderdahl
14 år siden

Jepp, da dem ikke fant noe “bevis” for globaloppvarmings begrepet, prøver de nå heller på klimaendrings taktikken. Vi får se hvor lenge dette funker på sovende masser… ;)

smurfen
Redaksjonen
Svar til  Thunderdahl
14 år siden

Du glemte og ta med ozonlag krisen og sur nedbør krisen Thunder ;)
Dem klarte og få inn noen milliarder der og før bløffene ble avslørt

domingoo
Abonnent
Svar til  Thunderdahl
14 år siden

Ok, som dere har sett har jeg kommentert et par ganger her. Dere virker ekstremt bestemte på at DERE har rett! Jeg personlig mener INGEN har 100% rett! Jeg hadde en diskusjon med en annen person i et annet forum om Co2. Ha har listet opp 6 grunner til at Co2 ikke er noe skadelig. Jeg har satt på 6 motsigelser til dette. Værsågod. Denne er mest til Smurfen, som mener at jeg er skrudd rart sammen fordi jeg og majoriteten av forskerene i verden mener at Co2 er blant faktorene som gjør kloden vår gradevis mer berørt av de menneskeskapte klimaendringene. BTW: IPCC har aldri nevnt klimakrise i noen som helst sammenheng, heller ikke Global Oppvarming, dette er det MEDIA og Politikerne som har gjort, hvorfor? Fordi vanlige dumme folk skal skjønne at dette er alvorlig!!

Her er hans 6 punkter mot mine 6. Jeg ønsker av hele mit hjerte at dere ser på alle videoene og leser alle linkene jeg har lagt ut her!

1. For det første er det ingen konkrete bevis eller noe spesiell enighet blant forskere om at det i det hele tatt skjer noe “global oppvarming”. Data som tydet på det (den velkjente hockeykøllegrafen) har vist seg å være feil og laget av falske data og manipulerte data.”

– Det finnes ingen “bevis” i forsking,(annet enn matte) dette lærer du når du begynner på et Universitet og skal ta mellomfag eller hovedfag. IPCC og FN sier det er 90% sikkert av vi er grunnen til at det skjer en gradevis temp.økning. Ingen er 100% sikre fordi slik fungerer ikke forsking og slik opperer ikke seriøse forskere. Om du/dere tror det bare er IPCC som mener at dette er menneskeskapt så burde dere ta en snakk med noen professorer ved de størte universitetene i Norge. Metrologisk, fysikk og biologi instituttene ligger på Blindern i Oslo. God tur. =) Alle forskere er skeptiske, det er jobben deres. Det med at forskerene tjener penger på dette er helt feil. De fleste forskere som jobber i offentlig sektor tjener under 500.000 kr i året, unntaket er de som er blitt professorer de tjener mellom 500.000 – 800.000! Og de vil som regel tjene dette hele livet sitt.

“2. mesteparten av gassene i lufta som er ansvarlig for drivhuseffekt er vanndamp, nitrogen, oksygen og metan og en del andre.”

– Se denne: http://www.youtube.com/user/vicols#p/f/10/52KLGqDSAjo
– les denne: http://www.aip.org/history/climate/co2.htm
– les denne: http://www.forskning.no/artikler/2004/februar/1077019913.47

“3. Co2 utgjør mindre enn halv prosent (0,5%) av alle gassene i lufta som er ansvarlig for drivhuseffekten!”

– se samme videoen som nevnt over.

“4. menneskeskapt bidrag av Co2 utgjør mindre enn 10% av denne halve prosenten! (10% av 0,5% altså, dvs 0,05%) Hvor mye den utgjør vet vi egentlig ikke da det er umulig å måle. Vulkanaktivitet, dyr og de naturlige prosessene står faktisk for mesteparten!”

– Dette virker veldig, veldig overbevisende for de naive som ikke vil betale skatter og avgifter. Men dessverre er menneskeheten de ledene i Co2-utslippet. Sjekke denne:
http://volcanoes.usgs.gov/hazards/gas/index.php

“5. Uansett, denne marginale økningen av Co2 mengden i lufta, som uansett er forsvinnede liten del av de gassene som forårsaker drivhuseffekten, gjør at man igrunn ikke med noe som helst sikkerhet kan vise noe korrelasjon om “global oppvarming” pga menneskeskapt Co2. ”

– Igjen, ingen er 100% sikre! Men all seriøs forskning har kommet frem til den konkulsjonen at det mest sansynlig er menneskeskapt, og at økt Co2 i lufen er grunnen. (se den tidligere videoen). Siden den indutrielle revolusjon har Co2 nivået økt med “270 parts per million” til nesten “390 parts per million”. Menneskeheten som vi kjenner den har aldri opplevd en verden med over “300 parts per million” som den har de siste 100 årene! Det blir litt som å ta en vaksine: vi vet det er for vårt egent best (iallefall de fleste), men vaksiner har også en del av viruset som vi vaksinerer oss mot i seg. Om vi tilføyer enda mer av det viruset i vaksinen vil vi til slutt få den sykdommmen eller viruset det medfører som vil gjøre oss syke/dårlige! Med andre ord selv om det ikke er sååå mye Co2 i forhold til alt annet gjør en liten forskjell stor forskjell !

“6. Jeg vil redde jorda som hvem som helst annen person, men de (politikerne) gir oss ikke alternativer slik som mindre konsum (av klimaskadelige varer), billigere og bedre veier, biler med bedre forbrenningsmotor, utvidet kollektivtrafikk, bedre utvinning av alternative kilder til energi.”

– Her er jeg enig med deg i noe! Vi trenger handlekraftige politikere som tørr og satse på ny alternativ energi! og vi må starte med det nå, her kommer også forskning inn! Vi trenger mye mer penger til forskning på nye energi kilder som er miljøvennlige. Oljeindustrien ødelegger for mye av fine naturomgivelser og urbefolkningsområder rundt i verden. tenker her på Equador, Brasil, Nigeria osv, osv.! Les dere opp hvordan de store oljeselskapene undertrykker u-land og urbefolkningen på jakt etter olje! ( med mye støtte fra USAs myndigheter ) –> http://www.youtube.com/watch?v=w24UNbo1yDg

Synes det er trist og se at vi som har det så bra som i Norge blir klimaskeptikere fordi vi ikke ønsker å betale skatter og avgifter. At det er det vi tenker på med en gang vi hører klimaendinger og tiltak!

Helt til slutt: Det at forskere har gjort feil i rapporter er ikke å komme unna, alle gjør feil! ALLE! Men dessverre med så mange klimaskeptikere og politikere som Siv Jensen kommer DE FÅ feilene som blir gjort blåst opp i skyene! Som nevnt det er ikke bare IPCC som driver forsking på klimaendringer! Personlig synes jeg hele denne klimadebatten minner om da tobakk-industrien prøvde å renvaske seg ! Det var flere forskere da som støttet at røking ikke var skadelig, men derimot harmløst og noen ganger sunt i små doser! Det finnes forresten fremdeles dem!

De hackede e-mailene:

Jeg er forresten enig med dere at det har vært et hysteri rundt klimaenringene, men dette er det MEDIA som har blåst opp. Og når media blåser opp ting, må politikerene svare, om ikke blir de sett på som ansvarløse! Dette er enkel medievitenskap. IPCC er som nevnt aldri brukt ordet klimakrise eller global oppvarming i noen forsknings-jornaler, det er det evnt. media som putter i munnen til talsmenne deres. IPCC lager en statusrapport over kunnskapen i klimaforskningsmiljøet – de skal ikke forsøke å bevise noe som helst. Ser man på den vitenskaplige literaturen, er det et overveldende flertall av vitenskaplig arbeid og publikasjoner som støtter ideen om global oppvarming påvirket av menneskelig aktivitet. Stort sett alle klimaforskere er overbevist – og det impliserer at bevisbyrden er god nok. Vitenskap er snakk om overbevisning basert på objektive/robuste metoder.

Takk for meg. :)

Otto
Abonnent
Svar til  Thunderdahl
14 år siden

domingoo, hvis du vil redde jorda, punkt 6, må du legge kalkulatoren i skuffen og sette fysikkboka i hylla. Bruk sunn fornuft i stedet, den enkle fornuften som alle har fått utdelt men som altfor mange dessverre har satt i pause til fordel for hyper fokus på såkalte eksperttips. Babyer anvender fornuften bedre enn de fleste voksne av i dag, faktisk uendelig mye bedre.

Intelligence Report from Hawks’ CAFE, Captain Sherlock via Abel Danger, GUI from Falcons’ CAFE, mellom rapportene, ta gjerne en tur ut i geografien og se på det hvite, smør det forfriskende i ansiktet, og se det grønne som er der på grunn av blant annet tilgangen på CO2, en hovedingrediens i fotosyntesen som er grunnlaget for alt liv, inklusive produksjon av mat. Hvis du ser litt nærmere på CO2-hysteriet vil du finne ut at det har med blant annet mord-til-leie og forsikringssvindel å gjøre.

hippokraten
hippokraten
Abonnent
Svar til  Thunderdahl
14 år siden

Og fotosyntesen har du fra fornuften din og ikke en av skolebøkene du har stappa i hylla?

Kjetil S
Skribent
Svar til  Thunderdahl
14 år siden

Ok domingoo

Dette var for lettvint, og minner meg om en renvaskingskampanje. Det virker ikke som du har fattet dybden og alvorlighetsgraden i den svindelen som pågår.

Du viser til IPCC (som er premissgiver for FN) som en autoritet på de angivelige klimaendringene. Du viser da at du ikke har fått med deg at en av de viktigste leverandørene av data IPCC baserer seg på er nettopp University of East Anglia. Når de blir bustet i svindel, diskreditterer dette også IPCC, og dermed FN. Og hvor tror du de norske forskningsmiljøene får sine globale temperaturdata fra?

Mens jeg er igang, jeg har noen spm som jeg kunne tenkt meg å få svar på:

1. Når 100% av all varme på denne kloden i siste instans kommer fra solen, hvorfor er solens innvirkning på variasjon i temperatur på Jorden utelatt fra debatten?

2. Når flere planeter i dette solsystemet (inkludert Pluto) går gjennom relativt kraftige “klimaendringer” samtidig, er det ikke sannsynlig at det er solen (eller evt kosmiske endringer) som er årsaken? Hvis ikke, hvorfor kan det ikke være det?
http://mars.jpl.nasa.gov/odyssey/newsroom/pressreleases/20031208a.html
http://mars.jpl.nasa.gov/mgs/newsroom/20050920a.html
http://www.nature.com/nature/journal/v428/n6985/abs/nature02470.html
http://web.mit.edu/newsoffice/2002/pluto.html
http://www.abc.net.au/news/newsitems/200607/s1697309.htm
http://adsabs.harvard.edu/abs/1978ApJ…223..589V
http://sci.esa.int/science-e/www/object/index.cfm?fobjectid=33618

3. Du sier “Jeg er forresten enig med dere at det har vært et hysteri rundt klimaenringene, men dette er det MEDIA som har blåst opp”….
Jaha ja, er du seriøs nå? IPCC og “klimaforskerne” har ikke en finger med i spillet?
se på denne: http://www.forskning.no/artikler/2009/september/228568
(som argumentativ motsats: http://www.telegraph.co.uk/comment/columnists/christopherbooker/5067351/Rise-of-sea-levels-is-the-greatest-lie-ever-told.html)

Otto
Abonnent
Svar til  Thunderdahl
14 år siden

hippokraten, dette kunne du slått opp selv, Photosynthesis (from the Greek φώτο- [photo-], “light,” and σύνθεσις [synthesis], “putting together.”, “composition”) is a process that converts carbon dioxide into organic compounds http://en.wikipedia.org/wiki/Photosynthesis

Jeg har det fra et biologistudium, a process that converts carbon dioxide into organic compounds. Reduksjon av CO2 er en svindel med alvorlighetsgrad a la nazistenes konsentrasjonsleire, og straffen for de skyldige blir i henhold til alvolrighetsgraden.

hippokraten
hippokraten
Abonnent
Svar til  hanze
14 år siden

Så det er greit å slå opp på wikipedia altså, men ikke i fysikkbøker. Og i dette biologistudiet ditt, brukte dere ikke bøker der heller?

Jeg tror du skjønner hvor jeg vil. Det nytter ikke å gå rundt grøten med meg, det tror jeg plenty av andre brukere her kan bekrefte…hehe….
Å sammenligne et eventuellt CO2-bedrageri med holocaust er forøvrig svært godt gjort.

Otto
Abonnent
Svar til  hippokraten
14 år siden

Catastrophe Capitalism Sitat: .. The rule of global warming is a lie created by the dictator and spread by the dictator’s loyalists. If allowed to continue, the result will be the biggest robbery in history—thievery on a global scale. The looting of very man, woman and child on Earth. “Your money or your life.” ..

Det kommer til å falle sammen som et korthus. Er bare et tidsspørsmål, sterke gode krefter i alle verdensdeler snører et nettet sammen.

arifkarim
arifkarim
Abonnent
14 år siden

Hurra!
“- Nobelprisvinner unnlot å rette feil i klimarapport”
“(Dagbladet.no): Nobelprisvinner og leder av FNs klimapanel visste om den grove feilen i klimarapporten før den store klimakonferansen i København i desember.

Det skriver den britiske avisa The Times i dag. Allerede i november ble Rajendra Pachauri gjort oppmerksom på at opplysningen om at Himalaya-isbreene ville smelte innen 2035 var feil, men Pauchari ventet i to måneder med å rette opp feilen.”
http://www.dagbladet.no/2010/01/30/nyheter/miljo/utenriks/10171580/

Merkelig hvordan disse klimahoax-mestere klarer å vri om på sine forskningsresutater, til å tvinge fram sin pengekåte agenda!

Den Lille Snille Ulven
Den Lille Snille Ulven
Abonnent
Svar til  arifkarim
14 år siden

Legg også merke til hvordan norske aviser bare er i stand til å sitere “andre” (eks. utenlandske aviser/nettsteder).

Men ABC på dagens norske journalistskole består vel ennå av å lære å bruke wikipedia og copy/paste-funksjonen. Jeg foretrekker å bruke Ctrl+C fulgt av Ctrl+V fordi det er raskere.

Jeg husker at da Aftenposten skrev at kuldebølgen i vinter (eller var det spirallyset i nord ?) var forårsaket av HAARP-anlegget ved Tromsø, så var dette hentet inn (copy + paste) fra en pakistansk nettavis ! Litt rart var det jo, at ikke Aftenposten sendte et journalilstteam, noen tekniske eksperter og en fotograf til EISCAT-anlegget for selv å komme til bunns i saken. Copy/paste er vel kanskje mer “moderne” journalistikk…

arifkarim
arifkarim
Abonnent
Svar til  Den Lille Snille Ulven
14 år siden

Er det denne du snakker om:
http://pakalert.wordpress.com/2010/01/07/norway-time-hole-leak-plunges-northern-hemisphere-into-chaos/

Vi alle fikk jo en skikkelig kuldeperiode over den nordligehalvkulen, “etter” dette fenomenet! :)

Richard
Richard
Abonnent
14 år siden

kebab………..hæ armin? smaker godt det

Armin Bahrami
Forfatter
Svar til  Richard
14 år siden

faen prater du om da

smurfen
Redaksjonen
Svar til  Armin Bahrami
14 år siden

Tror det betyr at du er Konge Armin :D
Du har vært hovedsak på alle medier i dag samt radio og er det fortsatt
Mest sannsynligt har du reddet tusener av liv, nå vil mange prøver ut aprikoskjærner på sitt siste ;)
passe patetisk han legen som sa etter at pasienten hadde fått beskjed om at han hadde en uke igjen og leve som begynte på arikoskjærner som overlevde sin dødsdom og ble 100% friisk at det skyldtes en pille (husker ikke hva den het)
Vist det var en sånn superpille hvorfor får ikke alle den da ?
Fakta er at Pharmaindustrien tener billioner på kreftpasienter og er livreddd for at folk skal få kjennskap til patentfri medisin som helbreder
I USA så blir 50% av alle medisinutgifter gitt til pasienter siste 3 uker av sin levetid
Vel .. helsebudskjettet kunne vært halvert vist befolkningen aksepterte at sin tid på jorden tok slutt
Har en levd kanskje 80-90 år så skjønner jeg ikke hvorfor det på død og liv er så viktigt og leve max noen uker til …..

Da stuntet ditt rulla over internett og radio i dag så så jeg til arbeidskolega mm at det var en god venn av meg……. hvorfor gjorde han det da sa dem… jo for at han kjemper for individets rett til og bestemme over eget liv sa jeg
Oki en gærning med andre ord sa dem fleste
Da gav jeg opp

Armin Bahrami
Forfatter
Svar til  smurfen
14 år siden

Vi kunne subsidiert matindustrien og gitt økologisk mat til befolkningen til en latterlig pris og halvert sykehuskøene og sykebudsjettene.

Det var nesten som å sitte hos legemiddelindustriens private møterom og høre på dem være enige med hverandre og klappe hverandre på skuldrene, og jobbet på samme lag, mot det norske folk.

Det er så mange som sier jeg gikk amok. I Italia blir paven slått ned og statsminister får skulpturer i ansiktet, og folk blir kalt “mentalt ustabil” I Norge avbryter en person en diirektesendt debatt, og folk ber om at han blir låst in på anstalt.

Jeg ser ikke den holdningen her inne derimot , er stolt av å være vennen din Roy, min medsvorne gææærning :D

haha

domingoo
Abonnent
Svar til  smurfen
14 år siden

Jeg som nevnt tidligere er veldig glad for at det finnes slike internett-sider som dette. Viser at Norge har er sterk gruppe som står imot de sterkeste kreftene som finnes i vernde i dag. Jeg er ening om at pharmaindustrien tjener godt på vaksiner o.l., men dessverre er B17 et middel som virker på en bitte liten promille av menneskene som finnes på jorden. Ja, det finnes glade historien som viser at man blir friske av det, dette har jeg hørt og lest om. Jeg har personlig en nær slekning som har alvorlig kreft ( 5. år nå.), han har prøvd utalnje alternative metoder, og til slutt endte valget på B17, det som skjedde da, ( etter å ha prøvd synske/healere/naturmedisin osv..) var at han ble enda dårligere, gikk ekstremt ned i vekt og klarte så vidt å gå på to bein. Han som gav sprøytene sa at dette var vanlig og at man måtte bli brutt ned før det virket, slik holdt han på i 1 måned, så til slutt ble det så ille at systemet i kroppen ikke greide mer, lege ble tilkallet og han ble stabilisert. I dette øyeblikket tok han til seg energien til å se seg opp på B17 og de negative sidene ved det, og det var ikke få. Da han fra før hadde hørt masse positivt, fantes det en undergrunn av negative virkninger. Jeg sier ikke at B17 ikke virker, men det virker iallefall på en ekstrem minimal promille av befolkningene på vår klode!!

Tilbake til klimadebatten:
Penger og svindel. Om dere/du noen gang har vært nær et akademisk miljø vil dere merke at dette er folk som tar jobben sin SERIØST! Disse ønsker ikke å svindle dere, med annet enn det er –>

! Det er ingen enda som har klart å skapte en energikilde så lønnsom som olje og gass! Disse industriene ønsker å holde på så lenge de ønsker i dette sporet og det er ikke uten grunn at klimaskeptier og tidligere statsrådgiver til M.Tatcher, Lord Christopher Monckton og hans “klimagruppe” har blitt sponset av Exxon Mobil- (http://www.desmogblog.com/christopher-monckton )!

Problmet er at mennekser i Norge og ellers i vesten har det for godt! Vi har masse penger mellom hendene i forhold til resten av verden og vi ønsker mer. Det er ikke å sjule, du/dere kunne godt ønske dere hadde 10000 eller mer til å rutte med i måneden. Jeg kunne godt å tenkt meg de pengene også! Istet går de til skatter og avgifter, noe jeg personlig er rettferdig, selv om en lite del av skattepengene blir brukt på saker/ting som flere i Norge anser som borkastet og nyttesløs osv.. (ikke at jeg skal nevne de tingene nå, men blant annet: alt byråkratien i staten osv..)! Det eneste partiet i Norge som er skeptiske til klimaenringene er mennekseskapt er FRP. Hvorfor? Jo, en fordi det er det eneste pariet i Norge som TØRR å ta opp upopulære saker. Hvorfor er klimasaken en upopulært sak? Jo, fordi at Ola og Kari Normann må betale mer i skatter og avgifter. Så, hvorfor tar FRP opp denne saken som en av sine “skjulte hjertesaker” ( har en venninne i FRP som er leder for FPU-Bærum ), jo fordi de ønsker å sanke stemmer! Jo mer tvil de skaper i befolkningen, jo mer skaper de støttet til sitt parti. Populistisk som bare det! Det var det samme som skjedde med innvandingspørsmålet på slutten av 80-tallet!

Det er sent på natten, men uansett! Vi må tenke på at skatter og avgifter ikke er døden for oss mennesker! Vi må faktisk tenkte på andre ting. Gode ting! Vi må ikke la verden bli en søppelhaug av forurensing og skadelige gassutslipp! Det er ikke uten grunn klimaaktivister har vært aktive siden starten av den industrielle revolusjon!

Men som nevnt tidligere, for ikke sagt det flere ganger. Veldig fin side, fortsett med dette. Det jeg ikke liker dessverre er klima-sakene deres. Spennede det med Haiti, forresten! Det er veldig typisk USA og blande seg inn på den måten, tektisks sett har Haiti vært USA’s eiendom siden første gang de innvaderte landet!! ^

God natt!

smurfen
Redaksjonen
Svar til  smurfen
14 år siden

Bjerknes senteret er og subsidiert av Exxon Mobil domingoo og dem kan vel ikke akkurat kallest klima skeptikere
Klart man skal fokusere på miljø og forurensing, men global oppvarming og CO2 er en total avsporing
Verre klimabløff har jeg aldri sett makan til før og det handler kun om og få inn kapital til en ny verdenregjering og inføring av globale lover og direktiver for og sette i gang
Man skal være litt rart skrudd sammen for og tro at CO2 er noe farligt
Fakta er at det er CO2 som gjør kloden vår grønn og vakker
Kloden blomstrer som aldri før nå og alt grønt på land og i vann vokser mye mye fortere en før, tregrensen har økt med 70-80 meter siste år og en økning i CO2 nivået fører til at millioner på millioner i verden får mat, hadde vi ikke økt CO2 nivået vårt siste 50 år så ville vi sett store sultkattastrofer i verden
Klart det er noen som ikke liker at befolkningen klarer og være selvforsynt med mat siden dem taper billioner på det samt det forhindrer eliten og inføre tiltak som øker sin egen makt og kontroll over befolkningen

Den globale oppvarmingen og nedkjølingen har fulgt solaktiviteten i millioner av år med untak av noen supervulkanutbrudd i ny og ne

Politikerene har da alltid prøvd og sanke stemmer på alt dem kommer over, men rart det ikke er noen som tørr og sanke stemmer på fakta om terror bløffen, klima svindlen, forbud av lobbyvirksomhet, medlemskap i hemlige grupper mm
Det har vel samenheng med at dem som har prøvd og fokusere på noe sånt har det gått ganske dårligt med relativt fort som Steinar Bastesen osv osv
Da man kom til jorden fikk vi utdelt den frie vilje….. vel den tar dem fra oss litt etter litt hver eneste dag og fortsetter det i dette tempoet så er fri vilje et ukjent begrep for alle andre en eliten om kort tid

Helsesektoren er flotte folk som ønsker oss kun det beste, men jo mer utdanning dem får jo mer blir dem påvirket av lobby virksomheten til pharmaindustrien der piller og vaksiner er løsningen på alt samt at det som ikke er patent og monopol på blir fremstil som skadligt ogg blir forbudt i stort omfang
80% av alle kurs og seminarer blir betalt av pharmaindustrien og det gjør dem ikke for at dem ikke liker penger og prøver og bli kvitt kapitalen sin så ikke styremedlemmer og eiere skal få tak i dem
Profitt og kapital er den kraftigeste dopen som fins og den ødlegger folks hjerner ganske fort, empati delen er det første som forsvinner og blir byttet ut med maktsyke og jag etter stadig mer og mer profitt

Aprikoskjærner og B17 kan jeg ingenting om så der får andre utale seg :)

Kjetil S
Skribent
14 år siden

Hehe, dette begynner å nærme seg parodi. Ikke ledd så godt på lenge. Keep’em coming :)

http://www.dagbladet.no/2010/01/29/nyheter/utenriks/terror/10158023/

hanze
hanze
Abonnent
Svar til  Kjetil S
14 år siden

hehe, her er det noen som ikke er helt oppdatert…
postgangen går sent i kuleregnet… ;)

Armin Bahrami
Forfatter
Svar til  Kjetil S
14 år siden

Den debatten er ganske tragisk. Hvordan ingen evner å se hva som er skrevet istedenfor hvem som står bak det som er skrevet.

Norsk Naitivitet er en samfunnsfiende !

domingoo
Abonnent
14 år siden

Liker veldig godt mange av sakene dere tar opp på denne siden, er derfor en invrig leser og har tipset flere venner om den. Dessverre måtte jeg nesten komme med noe kritikk. Dette gjelder det dere skriver om klima. Jeg har hørt meg mye rundt alle teoriene om at CO2 er harmløst, at klimaendringene er naturlige og det med Al Gore og hans IPCC osv. osv.. Det er få som har satt seg grundig inn i dette, så jeg bestemte meg for å undersøke litt selv. Har lest en del artikkler osv, men ønsker her å hendvise til noen youtube-videoer. ( siden det er lettere å følge med på enn mange artikkeler o.l. ). Den som har gikk meg mest info og ny kunnskap rundt dette er min far. Min far er professor i marinbiologi på Uni.Oslo, og har sin hovedkunnskap om forurensing, og hvordan dette påvirker det marine mangfoldet. Ønsket bare og informere om det, for å forsikre dere om at jeg faktisk er seriøs her.

Vel, her kommer videoene jeg ønsker ALLE dere som ikke tror klimaendringene er menneskeskapt burde se!!

Dette var bare noen av videoene jeg fant, jeg fant også utrolig mange av klimaskeptikerens videoer, men det er de samme menneskene som går igjen der og de samme som blir motbevist i de videoene jeg har postet her. =)

Les denne også: enkel innføring.

http://www.grist.org/article/series/skeptics/

Vil avslutte med igjen å berømme denne siden for å ta opp veldig mange gode saker andre medier aldri tar opp! Kommer fremdeles til å vanke her. =) Men værsåsnill og prøv å forstå at det faktisk er menneskeskapte klimaendinger vi ser, DE ENESTE SOM TJENER PÅ AT DET FINNES SKEPTIKERE ER OLJEindustrien! De tjener som hakka møkk og vil utvide, ødelegge og undertrykke enda mer i U-land om det ikke blir en kraftig reduksjon i fossilt brennsel og økt satsing på alt.energi. Det er oljeindustrien som er de SKITTENE her, de tenker bare profitt, profitt!

http://www.johnperkins.org/?page_id=168

Takk for meg. Stå på med denne siden!

Otto
Abonnent
Svar til  domingoo
14 år siden

Takk. Problemet er at naturlig og menneskeskapt klimaforandring anvendes til menneskeskapt økonomisk og politisk svindel. Naturlig klimaforandring må og skal vi leve med. Svindelen skal vi være foruten. Intelligence Report from Hawks’ CAFE, Captain Sherlock via Abel Danger, GUI from Falcons’ CAFE.

Uenur
Uenur
Abonnent
Svar til  domingoo
14 år siden

Har du i så fall en god forklaring på hvorfor det i hovedsak er vanlige mennesker som skal betale klimagildet som FN nå ser for seg i form av nye restriksjoner på normalt,og absolutt ikke valgfritt forbruksmønster,nye klimaskatter,nye klimaavgifter,kvotehandel; som ingen kan svare på hvor overskuddet fra havner hen..
Uansett hva du måtte mene,og til og med om klimaendringene skulle vise seg å faktisk være menneskeskapte,så går det uansett ikke an å komme i fra at hele scenarioet er iverksatt på den måten det er for at noen skal kunne tjene penger på det.Pr i dag vil jeg anta (men jeg vet det ikke sikkert),at overskuddet fra all verdens forskning, kampanjer og iverksatte tiltak i mot den livsnødvendige gassen CO2,snart overgår overskuddet oljenæringen i verden står for alene.
Da er det heller ikke rart at forskningerapportene er sterkt overbevisende for de fleste.Det står fryktelig mye penger på spill for CO2 næringen,for det er det det har blitt;en egen verdensomspennende næring.Om ingen snart stopper galskapen,så vil kvotehandel bli den nye børsen.Kvotehandel er uansett om man tror eller ikke på menneskeskapte klimaendringer,en uting,som intet annet vil gjøre enn å gjøre den fattige delen av verden enda fattigere.
Oljeselskapene du nevner rir to hester,og har gjort det lenge.De har allerede sterke interesser i CO2-næringen,og har forlengst ordnet seg slik at de ikke taper penger uansett hvilken side som “vinner” CO2 krigen.De liker bare å spille opp litt for galleriet.Det gjør seg dårlig at alt de driver med blir satt søkelys på,og de er tross alt en av de desidert største finansielle aktørene i verden,og skal handel virke,må de alle spille sine roller rett.

Ståle Johansen
Abonnent
14 år siden

Fra linken til JJ:

In the 30-page paper – obtained and reviewed by WND – Sunstein argues the best government response to “conspiracy theories” is “cognitive infiltration of extremist groups.”

Nå er det ingen tvil om hvem som er ekstreme eller hvem som conspirerer mot menneskeheten.
Det er regjeringene og de stadig mer synlige organisasjonene bak dem.

De fleste store avisene fjerner innlegg som ikke passer inn i deres propaganda.
Hvorfor gjør ikke Nyhetsspeilet det samme?

Uten at jeg mener det og be folk om å søke sannheten ved og se saker fra flere vinkler er propaganda!

J Edgar Hoover sa, hvor gal han enn måtte være:

“The individual is handicapped by coming face to face with a conspiracy so monstrous he cannot believe it exists.”

La oss heller starte en krig over flaggbrenning og karikaturtegninger!

« Forrige artikkel

Er konspirasjonsforskere samfunnsfiender?

Neste artikkel »

De nye Amero-sedlene

153
0
Vi vil gjerne ha din mening. Fritt og anonymt.x
()
x