Den store melkeskandalen

9.4K visninger
4 minutter lesetid
30

Norge og  resten av Skandinavia er verdensmestere på å drikke melk, men samtidig er vi tapere når det kommer til beinskjørhetsproblemer.

Tine H-melk
Viste du at du kan lage hjemmelaget plastikk ut av melk? Du kan gjøre dette enkelt hjemme. Se et forsøk her.

Er ikke kumelk for kalver? Visste du at du kan lage lim ut av melk? Er  vi oppdratt med melkepropganda? Etter du har lest dette vil du enten kutte ut melk eller drikke det fordi det bare smaker godt.

Hester lager melk for deres føll, sauer lager melk for deres lam og mødre lager melk for deres barn.  Det er naturens måte å starte livet på, med riktig og fullstendig næring.
Etter at avkommet har nådd en alder, så trenger det ikke lenger næring fra sin mor for å overleve, og kua sparker bort kalven fra puppen.  Det er sånn det alltid har vært og det er sånn det skal være. Så hvorfor er mennesker det eneste pattedyret som drikker melken til et annet dyr?

Drikker vi melk fordi det er godt? Eller sundt? Det er ihvertfall veldig lett tilgjengelig og 75% av Norges befolkning drikker melk hver dag. De fleste av oss gjør det med god samvittighet. Vi trenger kalsium. Alle husker  reklamer som  “Melk, må ha det, bare må ha det!” og gamle kjerringråd som “uten melk så vokser du ikke og dine ben vil brekke.”

Dropp melk og spis grønnsaker

I gamle dager
Melk var mye bedre i gamle dager. Idag er det best å drikke melk fra puppen eller la vær..

Det er ganske paradoxalt at eldre som drikker mye melk har større sjanser for å få beinskjørhet. En halv liter melk gir 575mg  med kalsium, er du over 20år får du ca. 60 mg i utbytte.  Dette er ikke nok for å nå de anbefalte dosene som er på 1200mg for voksne over 23 år. For at kroppen skal ta opp kalsium tilstrekkelig, trenger den også magnesium og masse D-vitaminer.

Tine Meieriet vet godt at beinskjørhets statestikken i Norge er på topp i verden, og deres forklaring er at vi bor i et solfattig land. Men Vitamin D finnes rikelig i nordmenns kosthold. Nordmenn har et av verdens høyeste forbruk av tran, omega 3 tabletter og fersk fisk er på middagsbordet flere ganger i uken. Er det noe dere ikke vil fortelle oss Tine?

I Norge regner man med at over 250 000 norske kvinner og over
50 000 norske menn har denne sykdommen i større eller mindre grad. Hvert år registreres det rundt 9000 lårhalsbrudd, 13 500 underarmsbrudd, og nærmere 14000 brudd i ryggsøylen. Den store majoriteten av disse bruddene skjer hos personer med osteoporose.
Kilde: Lommelegen

Dagens melkeindustri har ødelagt kvaliteten i melken

Det store behovet for melk har gjort at melkindustrien i dag er dominerende. Kumelk produksjonen er en av grunnene til at det er matmangel i store deler av verden. Beiteområder forsvinner fordi de ikke kan brukes igjen, da det sprøytes kjemikalier i gresset. Det vil bli tillat høyere verdier av sprøytermidler og hormoner når Codex alimentarius implementeres globalt den 31 desember, 2009.  Melkproduksjon har et eget kapittel. Det finner du her

Det finnes to typer melk, grad A og grad B. I noen tilfeller overmelkes kuene slik at noe av blodet kommer i melken.
Det meste filtreres bort, det som ikke er grad A, ender opp i youghurter, oster og fløter. En melkeku skal leve opptil 20år, men grunnet overmelking dør de fleste etter 4år.

I dag er det kvantitet bønder får betalt for

Melken skal fraktes lengere geografisk, og holdbarheten idag er mye lengere enn før. H-melken surner faktisk ikke etter to måneder. Dette skjer ved at melken må varmebehandles, men pasteuriserings prosessen endrer strukturen i næringsmidlene, slik at de blir uhensiktsmessige.

Ifølge Dr. Mercola. fra mercola.com

“Pasteuering er en destruktiv prosess som endrer den fysiske strukturen av skjøre proteiner i melk. Spesielt kaesin som blir konverterer til proteiner som kroppen aldri ble utformet for å håndtere – og som faktisk kan skade deg. I tillegg har pasteueringsprosessen nærmest eliminert gode bakterier som normalt finnes i melk, og radikalt redusert micronæringer og vitamin innholdet i denne sunne maten.

“He who distributes the milk of human kindness cannot help but spill a little on himself”
James Matthew.

Tine meieriet tjener enorme pengesummer på å selge deg et produkt som angivelig skal være sundt, men som i virkeligheten ikke har noen effekt. Det er noen som har melkebart her, noen som har sølt litt for mye av det gode på seg selv. Melk er juks, melk er kun godt. Glem melkereklamene. Dette vil ingen journalister i Norge fortelle deg om fordi de setter seg selv og sin karriere i fare ved å utfordre en av Norges storindustrier.  Melkemafian har melket oss i altfor mange år nå, det er ikke bare kuene som er deres slaver.

Vil du ha et godt alternativ å starte dagen med?

De 3 sitruskongene: Press to ferske appelsiner, en grapefrukt og en sitron. Sitronen er god for å stabilisere pH-en og syrligheten siden den er basisk.

Drikk dette på tom mage. Da vil du lettere suge opp alle de mineralene og vitaminene dette har å tilby. Unngå appelsinjuice da det har nesten like mye sukker som brus og mineralnivået er lavt.

Drikker du mye juice bør du bruke et sugerør. Prøv å unngå å få juicen på tennene da dette vil skade tannemaljen over lengere tid.

Dropp melken, drikk det beste naturen har å tilby og la kuene være i fred.

Flere ressurser:

Plastikk ut av melk forsøket
Mutant Milk – the deadly poison Video
www.notmilk.com

Armin Bahrami

En ånd på en kosmisk reise i en menneskelig opplevelse. Kom til Norge fra Tehran som politisk flyktning som 3 åring i 1988. Vokste opp som kristen og ba til Jesus om at han måtte kjappe seg hjem og hjelpe Micheal Jackson i Earth Song. Etterhvert når tenårene var nådd skrev begynte han med raptekster; "Stå opp gud våkn opp vi må snakke! om alle barna der ute som er alene og forlatte. Hvordan kan du la israel drepe et uskyldig barn? Hvordan kan du la en pedofil bli en far ? Stå opp gud våkn opp vi må snakke, hvorfor gir du folk kreft og lar dem dø sakte ?Hvor var du når dem drepte Martin Luther King? Hvor er du gud? Og hvorfor gjør du ingen ting ? Gud har forsovet seg eller fraskrevet ansvaret over til fri-vilje, derfor begynte jeg å gjøre som Jens Bjørneboe tenkte;
"DU HAR I ETT OG ALT ANSVARET FOR HVER ENESTE TING SOM FOREGÅR HVOR DU OPPHOLDER DEG"

0 0 stemmer
Artikkelvurdering
Varsle om nye kommentarer
Varsle om
guest

30 Kommentarer
Nyeste
Eldste Mest populær
Inline Feedbacks
Vis alle kommentarer
Oxford
Oxford
Anonym
12 år siden

Jeg lurer på om noen kan svare meg på dette.
Har merket en bismak på melkeprodukter de siste årene. Spesielt på ost og sjokolade. Litt vanskelig å forklare smaken, men kanskje det kan minne litt om mugg. Er det noen andre som har merket dette?
Lurer på om det kan ha noe med antibiotika eller veksthormoner. Er ikke så dreven på dette feltet. Har fått med meg at flere andre har nevnt dette.

Noen som vet? Monika kanskje ? :)

Monica Waade
Forfatter
Svar til  Oxford
12 år siden

Oxford, her kan du laste ned Produktguide 2011 (pdf) fra Tine og du vil raskt oppdage at dagens kyr og melkeprodukter ikke er det de engang var. Husk at sporstoffer og at grenseverdier ikke er oversteget ikke gir noen trygghet, hvem setter grenseverdiene og på hvilke grunnlag?

http://www.tineingrediens.no/_binary?id=292201

Melkesyrekultur f.eks. bør man ikke innta for mye av (råtten mat) og Tine gjør ikke saken bedre med å benytte et destillat av aromakomponenter fra en melkesyrekultur i flere av produktene sine. Dette gir for meg en bismak som kan minne litt om mugg og jeg føler det ikke er bra å spise dette destillatet.

En ting er sikkert, i min barndom drakk vi varm melk og fløte rett fra kua, aldri opplevde vi at noen ble syke, selv om det ramlet rusk og rask (møkk) fra kua og ned i melka så tålte man det også godt.

I dag har de begynt å erstatte laktose med E-stoffer, fine greier må jeg si, hva med heller å lure på hvorfor tåler ikke folket laktose og melkeprodukter så godt lenger. Kan det være av samme årsak som at kuruka er forsvunnet og erstattet med flytende suppe fordi dyrene lever av soya og annen dritt nå til dags?

http://www.nyhetsspeilet.no/2011/02/smaken-av-hund/

Oxford
Oxford
Anonym
Svar til  Monica Waade
12 år siden

Takk for utfyllende svar Monika

trackback
14 år siden

[…] Armin. 2009. Den store melkeskandalen. Nyhetsspeilet.no. http://www.nyhetsspeilet.no/2009/06/den-store-melkskandalen/ […]

irene
irene
Abonnent
14 år siden

Vi spiser sykelig mye kjøtt i dette landet, noe som også fører til benskjørhet.

Stellasteg
Stellasteg
Abonnent
14 år siden

er enig i det meste du skriver, men det stemmer ikke at norske kyr bare blir ca 4 år pga av overmelking.
Det tar bonden mer enn 2 år med stell og for for å få ei ku melkeklar, dvs tjene penger på den.
Det blir for dumt å invistere tid,arbeid og penger på ei ku du bare kan ha i produksjon i 2 år, også fprdi kua de første åra produserer lite melk fordi den er ung og har et lite jur. Tipper at gjennomssnittskua i Norge er 10 år.
Ellers er det i norge strenge melkekrav, bonden får trekk i penger om melka inneholder, blod,bakterier,antibiotika,vann og andre ulumskheter.

Derimot blir en bonde belønnet økonomisk om han produserer elitemelk.
Og bonden lever av å selge melk, så da kan man tenke selv…

Ellers er jeg helt ening i det du skriver om melken og at vi ikke trenger de mengdene som konsumeres i Norge. Melke produksjonen kunne godt vært 1 tiendedel av hva den er i dag, til yougert og en del deilige oster…

Kjetil Dreyer
Skribent
14 år siden

Denne filmserien vil gi deg det råeste bildet av realiteten…

Jeg kan si som følger, dette er mannen som står bak mye av forskningene rundt dette, og det er IKKE pent. Faktisk vil du få slik avsmak fra melk og andre dyreprodukter etter pga at du nå kan si, DU VET. Alt vil stå klart for deg. Kjøp disse!

http://amazingdiscoveries.org/store/dvds-life-at-its-best-c-60_18_21_22.html

svadastikka
svadastikka
Abonnent
14 år siden

Jeg kan lage lim av vann (bare ved å tilsette litt mel), men jeg vil ikke anbefale noen å slutte å drikke vann for det…
Når det er sagt, jeg har i lang tid vært av den oppfatningen at melk ikke er bra for oss. Men det er vanskelig å få folk til å tro at Tine tar feil.

Men poenget du fremhever her med at du kan lage plastikk av melk, synes jeg blir helt feil fordi jeg med samme argumentasjon kan lage lim av vann…

TruthHunter
TruthHunter
Abonnent
14 år siden

Joa, men Kjetil. Syns ikke du skal sammenligne melkeprodukter med vaksiner og søtningsmiddel. Melk er naturlig produkt. Et produkt som er drukket i flere hundre år. Ikke glem det. Vaksiner og søtningsmiddel derimot er kunstig kjemikalier. Jeg drikker selv ikke mye melk. Men drikker noen ganger sjokolademelk. Det har jeg ikke noe dårlig samvittighet for. Husk at ut av melk blir det ost og andre produkter som vi mennesker nyter på maten vår. Men jeg skjønner at de som drikker 4-5 glass med melk om dagen kanskje burde beherske seg litt og drikke litt mer vann.

Armin: artig at du nevnet det. Kjøpte idag min første tannkrem uten fluoride og annet dritt. Den fikk jeg på helsekost butikk. Litt dyrere enn vanlig tannkrem. Men jeg tror den er verdt pengene:)

Kjetil Dreyer
Skribent
14 år siden

Fantastisk bra artikkel, og et ekstremt viktig emne ALLE kan ta kontroll over i egne liv. Ta et valg. Etter at jeg sluttet å drikke 3 glass melk om dagen for endel år siden sluttet jeg å svime av i dusjen, flass og psoreasis forsvant ikke lenge etter og jeg dårlig ånde forsvant også…

Jeg synes melkeindustrien er like skitten som vaksineindustrien, i alle fall rimelig nær, de tre travere vaksiner, søtningsmiddel og melkeprodukter er kombinert et av de største samfunnsproblem i dag. Røyk har jeg ikke tatt med for det er kun for idioter, her vet ALLE at det er helseskadelig, men tar hver dag et valg om å fortsette med giften. De 3 første bransjene bedrar intetanende mennesker med villedende markedsføring, trussler, tvang og korrupsjon. Dette er fakta og kan bevises med tonnevis av dokumentasjon.

En artikkel om vaksiner som vil gi livsviktig informasjon er bl.a. denne:
http://www.nyhetsspeilet.no/2009/06/nordmenn-skal-massevaksineres-un%c3%b8dig/

Gaia
Gaia
Abonnent
14 år siden

Det er vel ikke i utgangspunktet feil å spise kjøtt og fisk, men nå er jo situasjonen den at de fleste fiskeslag er på rødlistene. Og kjøttproduksjonen må drive så stort og effektivt for at det skal “lønne seg”, at dyrevelferd er blitt et glemt begrep. I fjor døde over 80 000 kyllinger på vei til slakteriet av stress… Det går på samlebånd gjennom slakteriet og er direkte brutalt for dyrene, og kjøttet blir deretter. Synes det betyr fint lite at dyrene blir bedøvet, når de allerede er blitt hengt opp etter kroker og blitt stresset gjennom transport, pluss at de styres gjennom slakteriet (med død og fordervelse i neseborene), før lukene i gulvet åpnes og de faller ned i gasskammeret… Tror ikke kjøttet vi kjøper i butikken oser av god energi når det blir gjort på denne måten.

Når det gjelder plantekost er min påstand og erfaring at man kan leve et mye sunnere og lykkligere liv, men det krever selvfølgelig at man setter seg litt inn i hva de forskjellige inneholder. Og så mye godt man kan lage :) Det er utrolig hvor bra man føler seg etter et skikkelig godt vegetar – måltid, anbefales på det varmeste :)
Man trenger jo ikke kutte ut kjøtt helt, men man trenger det heller ikke hver dag. Det går bort utrolig mye dyrket mark til dyreforproduksjon.

Ta en titt på denne videoen..

TruthHunter
TruthHunter
Abonnent
14 år siden

Jeg er ikke vegetarianer nei. Greit egg er jo deilig. Bønner/erter/linser er greit. Men ikke noe jeg hadde spist hver dag. Mer som et suplement til kjøttet. Tofu og seiten? hehe poenget er. Det er en grunn til at menneske drikker melk og spiser kjøtt/fisk. Det er der næringstoffene ligger. Melk har flere næringstoffer enn vann. Kjøtt/fisk har mer næringstoff enn bønner. Er det feil at menneske spiser kjøtt? jeg er usikker.

Tesla
Tesla
Abonnent
14 år siden

Gode proteinkilder dersom du er vegetarianer (plukk ut det som ikke passer dersom du er veganer):

Egg
Bønner, erter og/eller linser
Nøtter og/eller frø – også puré av det som f.eks tahini
Tofu
Seitan
Sammensatt vegetabilsk protein (TVP)
(Rose Elliott. Grønt og godt – vegetarkokeboka for alle. 1999)

Ikke-varmebehandlede og usaltede nøtter (paranøtter, mandler, cashewnøtter, pinjekjerner, hasselnøtter..), i tillegg til frø (solsikkefrø, linfrø, byggkorn, sesamfrø..) er fantastiske siden du da også får i deg sunne oljer og diverse vitaminer og mineraler. Oppbevar ubehandlede nøtter i kjøleskap, da unngår du oksidering av olje.

TruthHunter
TruthHunter
Abonnent
14 år siden

Mulig kalsiume som er i melken ikke blir tatt opp i kroppen. Men melk er jo en veldig god kilde til proteiner. Hvor skal menneske få proteiner fra om de ikke spiser kjøtt eller drikker melk? Det er nesten umulig å finne sunne og gode matvarer uten konserveringmidler, smaksforserkere, melk eller kjøtt i seg og itillegg ha næringstoffer.

Gaia
Gaia
Abonnent
14 år siden

Takk for en super artikkel, Armin=) Den kjente jeg at jeg trengte. Har faktisk ikke putta i meg noe melkeprodukter siden jeg leste den, men må tilføye at jeg har vært en skikkelig støtte til melkeproduksjonen.. Spiser ikke kjøtt og har tenkt at da må man jo ha litt ost, yoghurt og diverse. Men jeg kjenner at det trenger man virkelig ikke, opplysning smuldrer bort gamle og dårlige vaner:)
(Mener ikke at det er noe galt i melkeprodukter i seg selv, men om jeg skal drikke melk eller spise ost igjen skal det være fra min egen ku)

Takk igjen!

Mike Cechanowicz
Forfatter
14 år siden

Jeg tror vi opper over en diskusjon om dette her. Jeg anbefaler at du leser pH Mirikalet eller noen annen literatur om samspillet mellom pH, og bl.a. Kolostrol.

Tesla
Tesla
Abonnent
14 år siden

pHverdien i mat måles ikke slik du beskriver det. pH i mat måles mest ved bruk av pHmeter, som generelt er bygd opp av en elektrode som måler aktiviteten av hydrogenioner rundt tuppen av elektroden gjennom å produsere en liten spenning per pH unit, som så måles og vises av elektrometeret
Ellers kan lakmuspapir brukes, men dette er mer unøyaktig.

Hvordan man utfører pHmåling av mat har forresten ingenting å si for hvordan sitron gir mer basiske endeprodukter etter fordøyelse; de to setningene der korrelerer ikke.

Det er forresten litt selvmotsigende å inkludere lønnetresirup i en faste som skal hjelpe å gi tilbake balanse, da lønnetresirup (økologisk eller ikke) egentlig bare er flytende sukker.
Og dessuten, så lenge man har et normalt kosthold med litt av alt (men generelt litt lite sukker) trenger man absolutt ingen blod-pH-balansering, kroppen vår tar seg av dette selv helt fantastisk. Det er først ved alvorlig sykdom eller forgiftning at balansen forstyrres til det skadelige, og da trenger man medisinsk hjelp.

Mike Cechanowicz
Forfatter
14 år siden

Til Tesla – pH verdien av matsorter måles først ved å oksidere maten fullstendig, for så å måle pH verdien av det som er igjen. Det er derfor sitron, som er selvfølgelig også sur i utgangspunktet ender opp med å bidra til base balanse til kroppen. Det er også noe som heter Sitronfaste – som består av sitronsaft og økonogisk lønnetre syrup + cyanne pepper – 5-10 dager med en slik faste så har kroppen fått mye av sin balanse tilbake.

Kan anbefales.

Tesla
Tesla
Abonnent
14 år siden

Det du sikter til er at sitronens endeprodukter etter fordøying har basisk karakter. Det stemmer ja, men dette er først etter opptak gjennom tarm. Frem til da er den svært sur, og det er med det jeg mener at man bør være forsiktig dersom man har sart mage. Det var bare det:)

Tesla
Tesla
Abonnent
14 år siden

Hei

Vil bare bidra med litt korreksjon til et par punkter:

Sitron er IKKE basisk, den har pH rundt 2-3 pga sitronsyreinnhold. Å lage fersk juice av appelsin, grapefrukt og sitron er veldig bra ja, men har du sart mage/magesår kan du bli dårlig av dette. Den store mengden vitamin C kan også gjøre noen dårlige i magen siden dette vitaminet kan ha lakserende effekt.
Og for de som ikke har tid/mulighet til å ordne ferskpresset juice hver dag: Juicen som alltid oppbevares i kjøledisken er bra, den som står ute i hyllene er ikke bra.

Silisium kan ikke gå over til å bli kalsium. Dette er to ulike grunnstoffer og det ene kan ikke bare bli til det andre av seg selv. Silisium har dessuten mindre atommasse enn kalsium, så skal noe skje burde i så fall kalsium bli til silisium. Andre veien går ikke uten ufattelig mengder energi inn…

Skal man bruke lim som argument mot melk kan man også rette det mot ris.. Man kan lage lim av ris, men ris er ikke usunt, det er bare litt næringsfattig.

Og sånn helt til slutt; Tinemelken er faktsik sunnere enn Q-melken. Dette har med embalasjen å gjøre.

« Forrige artikkel

FNs Agenda 21: Veien til et globalt helvete

Neste artikkel »

H1N1-vaksinen ment for masseutryddelse

30
0
Vi vil gjerne ha din mening. Fritt og anonymt.x
()
x