//

Hjerneforsker ser lyset

10.9K visninger
1 minutt lesetid
14

Nerveanatomist Jill Bolte Taylor fikk en mulighet svært få hjerneforskere ønsker seg. En morgen innså hun at hun var i ferd med å få et massivt slag.

Etter hvert som det skjedde, mens hun følte at hennes hjernefunksjoner falt fra en etter en – tale, bevegelse, forståelse – studerte hun og merket seg hvert øyeblikk.

Fra hjerneforsker til spirituell våken

Dette er en sterk historie om hvordan vår hjerne definerer oss og kobler oss til verden og hverandre. Opplevelsen endret livet hennes fullstendig og ga henne en ny oppfatning av energi og bevissthet.

Se videoen fra hennes foredrag på TED Talk om denne spesielle opplevelsen sett fra innsiden av hodet til en hjerneforsker.

Frank Aune

Frank Aune er redaktør, webmaster og grunnleggeren av Nyhetsspeilet.no. Han har erfaring som nettredaktør siden 2000. Han kan kun stå inne for sine egne artikler. Han startet nettmagasinet med intensjonen om å vekke den spirituelle gløden i leserne slik at flest mulig kan se gjennom illusjonene og bli fri. Det innebærer at du finner din egen sannhet, oppnår forståelse for betydningen av at vi alle er fra samme kilde og våkner opp som den sanne multidimensjonelle mesteren du er. Om du skal lese bare én av hans over 140 artikler så les denne: Det store dimensjonsskiftet

Varsle om nye kommentarer
Varsle om
guest

14 Kommentarer
Eldste
Nyeste Mest populær
Inline Feedbacks
Vis alle kommentarer
grethe
grethe
Abonnent
14 år siden

Flott :)

Natural mystik
Natural mystik
Abonnent
13 år siden

utrolig at folk ikke vil forstå :s

BelzeBob
Abonnent
13 år siden

Er bare nødt til å leke meg litt her. Bare slett post(ene) om dere vil… OK? :)

Men seriøst – hvilke html/kode friheter/muligheter har vi? Dette er uklart for meg. Jeg ser f.eks at det går an å «embedde» linker og forandre skriften… ? Men hva med bilder og videoer? Og… hvorfor kan vi ikke redigere innleggene våre? Med pengene dere har samlet inn burde dere vel klare å smette inn denne (veldig vesentlige) funksjonen?
http://www.nyhetsspeilet.no/wp-content/uploads/2010/01/421578600462_856855462_10738501_4822246_n.jpg

ArneLo
Abonnent
Svar til  BelzeBob
13 år siden

Bilde og video er nok forbeholdt de innvidde :-) Forskjellige brukerrettigheter.

BelzeBob
Abonnent
13 år siden

OK. (Grmmff..)

Terje
Terje
Abonnent
13 år siden

Ja det blir vel ikke mer tydelig om hvor viktig hjernen er i opplevelsen av guder, ånder, nisser og troll.
Hjerneforskning er facsinerende, V.S. Ramachandran studerer hjernen med fokus på skjeldene syndromer

Christine C.
Christine C.
Abonnent
13 år siden

Denne dama var veldig god til å forklare hvordan hun opplevde sitt hjerneslag, og foredraget var fylt med humor midt opp i det hele. :)
Imponert jeg. :)

Ann
Ann
Abonnent
13 år siden

Takk for at du la ut denne videoen Frank :)
Viktig spørsmål hun stiller på slutten; «hvem er vi»?
Høyre eller venstre…. hvor oppholder vi oss mest?

Seitasis
Seitasis
Abonnent
Svar til  Ann
11 år siden

Ikke glem hennes virkelighet skapning, en hjerneforsker som har laget en dual forklaringsmodell av virkeligheten, høre/venstre hmm.
Likevel denne filmen har et meget høyt potensiale til økt forståelse. Tenk deg om alle i skolen over hele verden skulle bruke en måned på å analysere den, hihi, den kan forandre verden ja…

Seitasis
Seitasis
Abonnent
11 år siden

Et kontra data, scaning av ultra dyktige musikere. INGEN eller NÆR NULL hjerneaktivitet hmm..

Cosmomind
Cosmomind
Abonnent
Svar til  Seitasis
11 år siden

Nå går utviklingen så fort på mange fronter at skoleverket egentlig burde bytte ut de fleste skolebøker annen hver måned omtrent!

Hjernen er en fantastisk skapning ja, som vi bare så vidt har begynt å forstå, i likhet med alle de tre milliarder kodene i vårt DNA hvor man tidligere trodde at mesteparten bare var søppel DNA, men som nå viser seg å ha en signifikant betydning i samspillet mellom disse og den mere kjente prosesseringen.
Må nå le når jeg tenker på Bill Clinton som annonserte at verden hadde kartlagt menneskets DNA!!

(Jeg har forresten to brødre som begge har fotografisk hukommelse på hver sine felt, og det har värt helt utrolig å se dette på nært hold.)

Etter å ha sett denne videoen kom jeg til å tenke på en fyr jeg kjente. Jeg oppdaget at han var et matematisk geni, og jeg forsøkte å teste ham!! He he!!
Jeg leste opp for ham lange remser med alskens tall, store og små, primtall og partall, og med en salig blanding av divisjon, subtraksjon, og multiplikasjon. Men før jeg hadde fått slått inn dette på kalkulatoren så hadde han svaret klart.
Han hadde hatt en när døden opplevelse, og det hadde gjort noe med ham i positiv forstand, mente han.
En gang vi satt og pratet om löst og fast ble han stille lenge og han tittet så fraværende ut i rommet, og plutselig sa han til seg selv liksom: – Ja, kanskje det finnes et sted hvor alt er bare lyst og fredfullt og hvor du bare kan velge hva som skal skje og det skjer!!
Jeg kan ikke glemme det, ikke bare fordi han døde en kort stund etterpå, men det var måten han sa det på, det glade ansiktsuttrykket! Smilet! Alt!
Kan ikke forklare det bedre, men det har liksom brent seg inn i hukommelsen min, og den er langt fra fotografisk!!
Når det gjelder musikere, så kan det nok være noe i det du skriver om hjerneaktivitet Seitatis. Jeg er selv musiker, er ikke ultra dyktig, men ganske dyktig på å jamme, improvisere, men skal det bli bra må jeg glemme alt som har med analyse av musikken å gjøre, og bare flyte med.
Billy Sheenan sa det på en artig måte:
– If you think, you stink!! :)

Seitasis
Seitasis
Abonnent
Svar til  Cosmomind
11 år siden

– If you think, you stink!! hihi, du er bevist du!

Seitasis
Seitasis
Abonnent
Svar til  Cosmomind
11 år siden

Uff da ser at kommentaren kommer til å bli tolket feil. Cosmomind er bevist og ikke noe annet.

« Forrige artikkel

Jagerpilot skulle skyte ned UFO

Neste artikkel »

Universets største stjerner

14
0
Vi vil gjerne ha din mening. Fritt og anonymt.x
()
x