Du leser nå
Stoltenberg: Vi støtter Tyrkias beslutning om å skyte ned russisk fly

1 minutt lesetid

Stoltenberg


Stoltenberg: Vi støtter Tyrkias beslutning om å skyte ned russisk fly

NATO i kringshisserhumør med Norges Jens Stoltenberg i spissen.

Etter et ekstraordinært møte erklærer NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg at «Vi står i solidaritet med Tyrkia og støtter den territorielle integriteten til vår NATO-allierte Tyrkia».

Etter et hastemøte med medlemslandene i Brussel, annonsert NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg at NATO støtter Tyrkias beslutning om å skyte ned et russisk fly.

Jens Stoltenberg sier følgende:

Jeg har tidligere uttrykte min bekymring om virkningene av de militære aksjoner i Russland nær NATOs grenser. Dette understreker viktigheten av å ha og respektere ordninger for å unngå slike hendelser i fremtiden.

Som vi har gjentatte ganger gjort det klart, vi står i solidaritet med Tyrkia og støtter den territorielle integriteten til vår NATO-allierte Tyrkia.

Gjennom resten av pressekonferansen klandrer Stoltenberg Russland for brudd på NATOs luftrom, sier Russland bør være mer forsiktig for å unngå «ulykker» som dette i fremtiden, og deretter innrømmer at NATO ikke er direkte i kontakt med Russland.

NATO har tidligere fordømt nedskytinger av fly

Slik Knut Lindtner skriver hos Derimot.no så har NATO fordømt på det sterkeste nedskytingen av et fly på den syrisk-tyrkisk grensen… i 2012.

Erdogan fordømmer på det sterkeste Syria sist tirsdag for nedskytingen av et tyrkisk jagerfly.

«Selv om flyet var i deres luftrom noen få sekunder er det ingen unnskyldning for angrepet.»

«Det var klart at dette flyet ikke var et aggressivt fly, likevel ble det skutt ned», sa han.

«NAO fordømmer nedskytingen på det sterkeste», sa Natos generalsekretær Anders Fogh Rasmussen etter at alliansen hadde et møte på tirsdag etter anmodning fra Tyrkia. Begge sider sa at flyet hadde forvillet seg inn i det syriske luftrommet, men Tyrkia sa at hendelsen var et uhell som fort ble korrigert.

Og nå står NATO støtt ved Tyrkias side etter at det skjøt ned et russisk bombefly som ifølge Ankara, et øyeblikk var innenfor tyrkisk luftrom.

Bli en av de opplyste blant 111.000 månedlige lesere

Hvor godt likte du artikkelen?
Topp
26%
Opplysende
58%
Inne på noe
5%
Usikker
2%
Dårlig
9%
Om forfatter
Frank Aune

Frank Aune er grunnlegger og sjefsredaktør av Nyhetsspeilet.no med erfaring som nettredaktør siden 2000. Han er ansvarlig for skapelsen av nettstedet, men ikke innholdet. Han kan kun stå inne for sine egne artikler. Han startet nettmagasinet med intensjonen om å vekke den spirituelle gløden i leserne slik at flest mulig kan se gjennom illusjonene og bli fri. Det innebærer at du finner din egen sannhet, oppnår full forståelse for betydningen av at vi alle er fra samme kilde og våkner opp som den sanne multidimensjonelle mesteren du er. Om du skal lese bare én av hans over 100 artikler så les denne: Det store dimensjonsskiftet

Kommentarer

6 kommentarer på "Stoltenberg: Vi støtter Tyrkias beslutning om å skyte ned russisk fly"

avatar
Sorter på:   Nyeste | Eldste