Værsåsnill, jeg kan ikke puste, det er et kne på min nakke, jeg får ikke luft, herr politimann, dere dreper meg: https://www.mamamia.com.au/george-floyd/

Voldelig politimann frikjent av Tingretten

459 visninger
6 minutter lesetid
1

Oppdatert 14/7-23: Kneet på nakken, hvem fant på det?

Politimann Derek Chauvin holder George Floyd nede med sitt kne over halsen på Floyd, den 25. mai 2020 (her).

Hendelsen fant sted natt til 30. oktober 2022. Store deler av den ble fanget opp av overvåkingskamera, skriver Telemark lokalavis. Offeret Kevin Simensen husker tilbake; “Det satt fire oppå meg, tror jeg. Jeg hadde begge armene på ryggen, kne i nakken (min uthevelse) og fikk ikke puste”, erindret han (her).

Vi husker tilbake til George Floyd i Minneapolis, Minnesota, USA den 25. mai i 2020, han døde mens politimannen Derek Chauvin holdt ham nede på bakken med sitt kne.

George Floyd sa det samme som Kevin før han døde: “Jeg kan ikke puste”. I rettsaken derpå ble politimann Derek Chauvin dømt til 245 måneder, 21 års fengselsstraff (CNN, her). Kevin Simensen overlevde, heldigvis. Men hva hadde skjedd hvis han hadde dødd der og da? Basert på Spesialenhetens manglende dommer av skuddglade politimenn, hadde ingenting skjedd, det er et faktum (her). At politimannen fra Kongsberg ble frikjent, forteller sitt om det norske rettsvesen, det står med sikkerhet ikke bra til.

Nettavisen melder den 7. juli 2023: “Jussprofessor Hans Fredrik Marthinussen har vanskelig for å se at politivoldssaken i Kongsberg ikke bør ende med en reaksjon. (BYGDEPOSTEN): Politibetjenten som sto tiltalt for grov vold i Kongsberg, ble frifunnet på alle punkter fredag. Spesialenheten sier de tar betenkningstid for om saken skal ankes. Marthinussen trekker overfor TV 2 fram at det er en tendens til at politifolk blir særbehandlet i retten, men at saken er komplisert. Han tror saken uansett ender i høyere rettsinstanser (her).”

Video fra VG, noen ord fra Kevin Simensen (se video, her, video fra Telemark avis, her).

Det skjedde i Kongsberg: “En gråtkvalt politimann har fortalt sin versjon av hva som skjedde utenfor Esso i Kongsberg sentrum 30. oktober i fjor høst. Han opplevde at han ikke hadde noe valg. At Simensen og Teigen var aggressive og utgjorde en potensiell fare. Han mener slagene var en nødvendig og lovlig tjenestehandling. Han er krystallklar på at det ikke var politivold.”

“To fornærmede, Simensen og Teigen, har på hver sine måter fortalt at politimannens slag kom uten noen foranledning – nærmest som lyn fra klar himmel. Begge har fortalt at de ikke på noen måte var aggressive mot politiet før det smalt – bokstavelig talt. Simensen har også forklart at kniven og batongen han hadde på seg, bare var i jakken ved en forglemmelse” (fra Telemark lokalvis, 30. juni 2023, her). Men det er mere.

Aktor Marit Oliver Storeng fra Spesialenheten på Hamar

Pr 14/7-23: Min forståelse av beslutningen; Riksadvokaten tar grep fordi noen høyere oppe i apparatet har sagt det til ham, de mener at det har blitt pekt på flere tvilsomme steder i saksgangen, hvilket betyr at engasjement er avgjørende…avisinnlegg fra TA, Telemark avis…

Det var merkelig. Aktor i saken kom fra politiets Spesialenhet på Hamar. Hvorfor det? Nettavisen skriver: “Aktor ber Buskerud tingrett om å dømme politimannen som er tiltalt for vold mot to menn på Kongsberg i fjor til fengsel. Hun ba om 60 dagers ubetinget fengsel. – Vi kan ikke ha et politi som umiddelbart legger folk ned i bakken for å legge på håndjern ved den minste motstand, sier aktor Marit Oliver Storeng i sin sluttprosedyre i Buskerud tingrett fredag” (her).

Var det for å holde publikum for narr? Skulle dette vise at Spesialenheten ville ha politimannen dømt? Sammenligner vi det med dommen Derek Chauvin fikk, er det rett og slett latterlig, selv om Chauvin ble dømt for drap. Det var kneet på nakken det dreier seg om, et politigrep som åpenbart dreper og som nå også politiet i Norge praktiserer. Hvem hadde lært dem det?


Og hvem vet om ikke offeret Kevin Simensens bastante reaksjoner reddet ham selv fra det sikre død?


Daily Mail skriver: “Chauvin vil også bli overført fra statsfengselet, hvor han for tiden er fengslet, til et føderalt fengsel, som av mange anses å være et langt tryggere og mindre restriktivt sted å sone. I avsigelsen av dommen sa den amerikanske distriktsdommeren Paul Magnuson til Chauvin: For dine handlinger må du holdes ansvarlig” (her). Hvem var ansvarlig i Kongsberg? Var ikke politimannen skyldig? Men det lå flere merkelige ting i kortene.

Trakk seg som forsvarer

Drammens Tidende: “At hun trekker seg som forsvarer, kommer i kjølvannet av svært grove trusler hun mottok etter at voldshendelsen ble kjent i media.” Det gjaldt politibetjentens forsvarer (Drammens tidende, her).

Kevin Simensen blir slått av politiet, retten avviste at det var vold (foto, nrk, her).

Her var vi vitne til drapstrusler på høyeste nivå (svært grove), så grove at advokaten snudde i døra. Men det betyr ikke at det var en voldsberedt, som våre riksmedia ville ha kalt “høyreekstrem” som ringte opp forsvareren. Nei, ikke bare våre egne Barnevern og Mattilsyn jobber med løgn og trusler, også våre etterretningsvesen er på banen her. Etter min mening kom denne aktuelle trussel fra en ansatt i statens avdeling for denslags som hadde som oppgave å “spisse saken til”. Hvordan kan jeg vite det? Jo, fordi det er slik de jobber. De spisser sakene skarpe, slik at de føles brennbare; man kan “brenne seg” på dem, så kraftig at til og med forsvarsadvokater skygger unna.

Dette hever saken opp i en egen klasse av lignende saker. Alle saker hvor trusselbrev, telefontrusler eller trusler via falsk opprettede konti med falske foto på sosiale medier har forekommet, er slike saker; det har samlet seg opp mange, etterhvert. Pridearrangørene i Valdres i fjor, fikk trusselbrev. Utøyatragediens foreldrerepresentant Blattmann, fikk trusselbrev (2012). Begge brev ble bevisst gjengitt på nrk.no, den norske stats egen propagandakanal, begge meget følsomme saker, fordi sentrale deler av myndighetene var involvert i dette. Og ikke glem, også dommere mottar trusler.

Var det derfor politimannen ble frikjent?

Vi skal i denne saken ikke glemme at de siste årene døde mange mennesker pga politi i Norge, mange ble regelrett skutt og drept med kaldt blod. Og ingen ble straffet. Det er dette saken i Tingretten dreier seg om.

Dette betyr at saken er viktig for de deler av norske myndigheter som står sentralt i denne, akkurat her heter de Politidirektoratet, et beist av noen statsmyndigheter, villig til å krysse grensene når det måtte passe. Det er altså ikke rettsvesenet eller deres dommere som bestemmer i de brennbare sakene, men de som sto bak og manøvrerte. Utviklingen av ekstrem brutalitet i Det norske politivesen er helt tydelig. Det gjelder for oss å ta tak i dette, å vise at vi følger våkent med, og at vi IKKE aksepterer det som skjer, ikke engang i heite helvetet!

For etter bevisene publikum hadde fått beskrevet, skulle politimannnen ha blitt dømt. Men han ble tvert imot frifunnet ikke bare etter anklagene, men også frikjent saksomkostningene. Altså hadde bevisene, og også det faktum at politimannens kollega hadde fjernet bevis, liten innflytelse. Ja, er det ikke da klart at noen oppe i hierarkiene bak hadde den nødvendige bestemmende “myndighet”? Til og med Spesialenheten trodde ikke på politifolkenes tidligere rapport om hva som egentlig hadde skjedd, her var det nok flere passende omskrivninger av det som virkelig hadde skjedd: “Spesialenheten for politisaker skriver i sitt påtalevedtak at politifolkene i sin rapport har beskrevet handlinger «som det ut ifra det foreliggende videoopptak vanskelig kan sies å være bevismessig dekning for» (fra lokalavisen TA, her).”

Se video Dagbladet: https://www.dagbladet.no/video/kongsberg-viser-hele-hendelsen/qTuzpGCj

Oppfunnet av Israels hemmelige tjenester

Den engelske skuespillerinne Maxine Peak i et intervju med avisen Independent den 25. juni 2020, her.

Og hvem fant på det med kneet på nakken, kneet som hvis man ikke passer på, ikke bare kan sette åndedrettet ut av spill, men også stoppe blodtilførselen til hjernen? Var det det som skjedde 30-åringen fra Ålesund som i januar i år døde under politiets “bistand” (her og her)? Den engelske skuespillerinne Maxine Peak forteller i et intervju i avisen Independent den 25. juni 2020: “Systemisk rasisme er et globalt problem, legger hun til. “Taktikken brukt av politiet i Amerika, knelende på George Floyds nakke, ble lært på seminar med israelske hemmelige tjenester” (her).

Israels militære styrker (IDF) og hemmelige tjenester (Mossad) har har skolert USA politistyrker i bruk av skytevåpen, spesialammunisjon, taktikk og tortur siden 1992. Israels Mossad har utviklet den særegne spesialitet å kunne infiltrere forsamlinger (også politiske partier og demonstrasjoner), kunne overta og styre dem og gi deltagerne hard medfart (se her og her). Siden 1992 har antall drap utført av politiet i USA gått en vei, og det er oppover, et stort antall skutt i ryggen. Amerikanerne er bekymret, det har vært så påfallende mange dødsfall under pågripelse forårsaket av politi at befolkningen reagerer med protester.


Det er drap utført av politiet saken i Buskerud Tingrett handler om. Mere om dette i artikkel De brutale herskere: https://www.nyhetsspeilet.no/2023/06/de-brutale-herskere/).


Sven-Inge Johansen

Hvis du synes min tekst var av betydning, gi gjerne et lite eller større bidrag for fremtidige artikler, hvis du kan: Vipps til 41743388 eller konto 6250 12 02377.

0 0 stemmer
Artikkelvurdering
Varsle om nye kommentarer
Varsle om
guest

1 Kommentar
Nyeste
Eldste Mest populær
Inline Feedbacks
Vis alle kommentarer
Gro
Gro
Anonym
11 måneder siden

George Floyd og Derek Chauvin er tidligere kollegaer. Derek Chauvin er dessuten “krise” skuespiller. Disse to kjente hverandre godt. Har også sett Floyd gå i sitt eget demonstrasjonstog med sort hettegenser. Og intervjuet med damen som hadde ansatt dem begge. Hele opplegget er fake, og iscenesatt, i beste hollywood stil.

« Forrige artikkel

Pride: Volden mot befolkningen

Neste artikkel »

Regjeringen avslørt: Vet at virus ikke finnes

1
0
Vi vil gjerne ha din mening. Fritt og anonymt.x
()
x