Sedler
Sedler er i full fart i ferd med å bli faset ut enten vi vil det eller ei.
/

Bankenes krig mot kontanter

13706 visninger
5 minutter lesetid
53

DNB vil fjerne alle norske kontanter. Alt legges tilrette for å kunne konfiskere småsparernes midler for å redde banken fra konkurs. Samt total kontroll selvsagt.

– Bare seks prosent av våre kunder bruker kontanter i løpet av en dag. Kontantenes tid er forbi, sier konserndirektør Trond Bentestuen i DNB, skriver VG. Dette sier nå praktisk talt alle storbanker. Bank of England har for lengst stilt det samme kravet.

Sentralbankene har lenge diskutert å avskaffe kontanter, og flere land tar tiltak for å redusere kontantbruken. Det hele selges som en stor framgang.

Argumentene som brukes

Trond Bentestuen i DNB brukte følgende argumenter i samtalen med VG:

60% av pengebruken er utenfor kontroll. andelen som bruker kontanter daglig er nede i seks prosent. Nesten ingen bruker kontanter lenger. Kontanter øker faren for kriminalitet og svart økonomi.

Finansselskapet Bloomberg har gjennom sin nettavis startet en politisk kampanje mot kontanter. Argumentene er:

They’re dirty and dangerous, unwieldy and expensive, antiquated and so very analog.

Sentralbankene diskuterer å gjennomføre forbud mot kontanter, skriver Deutsche Wirtschafts Nachrichten.

Fra og med mars 2015 har storbanken Chase innført restriksjoner på kontanter i enkelte markeder. Banken har også innført forbud mot å ha kontanter i bankbokser. Frankrike har innført en serie restriksjoner mot kontanter. I Sveits foreligger det et forslag om å innføre gebyrer på kontanter.

Sjefsanalytikeren i Baader Bank, Robert Halver, regner med at en følge av negativrenter i stadig flere sentralbanker, vil bli at man avskaffer kontanter i Europa.

Ifølge bankene og deres talspersoner skal kontanter avskaffes fordi de er upraktiske, fordi de åpner for økonomisk kriminalitet og fordi de svekker kontrollen over pengebruken.

Hva er de virkelige argumentene?

Det finnes imidlertid helt andre grunner for at sentralbankene er så ivrige for å avskaffe kontanter akkurat nå. Viktigst er krisa i finanssystemet. Sentralbankene har forsøkt siden 2009 å sparke i gang økonomien ved å holde noe nær nullrente. Det har ikke lykkes.

Flere banker har nå i virkeligheten innført negativ rente. Med negativ rente straffes du for å ha penger i banken. Negativ rente er derfor et sterkt insitament for å ta pengene ut av banken og «putte dem i madrassen». For bankene ville de være katastrofalt om bankkundene skulle gjøre dette, særlig om det skjer på kort tid og i masseomfang. Og det kan det godt gjøre, dersom bankene innfører enda mer negative renter og kundene får følelsen av at pengene deres kvernes ned i sluket.

Hvis det blir forbudt å ha kontanter, kan bankene derimot innføre så negative renter de vil. Da vil ikke lenger kundene kunne prøve å redde pengene sine ved å ta dem ut. Da har de bare to valg: enten å bruke pengene eller å la bankene redusere verdien av dem.

Bankene ønsker også å kunne forsyne seg av kundenes sparekonti dersom de sjøl skulle komme i krise. Dette skjedde med Banca Etruria i Italia. Der ble småsparernes midler blitt konfiskert for å redde banken fra konkurs.

Fra 1. januar 2016 trer EUs bankdirektiv (BRRD Bank Recovery and Resolution Directive) i kraft. Etter dette direktivet vil såkalte «bail in»-regler gjelde. Det var disse reglene som ble brukt for Banca Etruria og tre andre finansinstitusjoner i Italia, samt deres kunder har nå fått merke dette i praksis.

Dersom (les når) kontantene avskaffes vil kundene være totalt prisgitt bankene, som på sin side vil kunne skalte og valte med kundenes penger som de vil, uten å risikere «bank run» eller tilsvarende ubehageligheter.

den neste bankkrisa blir et gigantran.

Vil alle norske sedler gå til destruksjon hos Norges Bank i løpet av kort tid?
Vil alle norske sedler gå til destruksjon hos Norges Bank i løpet av kort tid?

Total kontroll

Det finnes også andre, mer politiske argumenter. Bentestuen snakket om kontroll, og det er et høyst reelt argument. Hvis alt kjøp og salg blir digitalt, vil enhver økonomisk transaksjon kunne spores og loggføres. Det betyr at bankene og etterretningsorganisasjonene vil ha en total oversikt over alt innbyggerne foretar seg på den økonomiske sida. Alt kjøp og salg, alle gaver og bidrag, alt. Ikke bare hvem og hva, men også når og hvor. Dette er et grep sjøl George Orwell ikke hadde tankt på da han skrev 1984.

Noen sier: «Er det så farlig da, jeg har da ingenting å skjule.» Svaret er blant annet: Hva vet du om det? Hva vet du om hva myndighetene, bankene eller andre vil bruke mot deg i morgen eller om ti år? Og ikke minst hva vet du om hvem som vil vite dette og bruke det? Det er ikke gitt at myndighetene vil ha gode hensikter. Hvis de synes du er en brysom person, kan de jo bare blokkere kontoene din. Du vil ikke få kjøpt et brød en gang.

Og det er heller ikke gitt at det er bare myndighetene som vil overvåke alt du gjør. Dataene om dine kjøp og salg, dine gaver og små eller store økonomiske sprell er gull verdt for monopolene. Du og ditt forbruk er en vare som selges og kjøpes for store summer på markedet. Når de vet alt om deg, kan de målrette psykologisk påvirkning og reklame på måter vi har vanskelig for å forestille oss. Apple vil selge følelsene dineDette gjøres allerede i dag. Markedsføringsfirmaer profilerer husstander ut fra forbruksprofil, og kan derfor si mye om hvordan den enkelte person og den enkelte husholdning vil oppføre seg på markedet.

På Personverndagen 2016 ble det lagt fram informasjon som viser at: En stor industri bygges rundt innsamling og analyse av personopplysninger. IT-avisen skriver:

I løpet av en dag spores vi og legger igjen våre personopplysninger flere ganger enn noensinne tidligere. Dette skjer samtidig som vi bruker fler «gratistjenester» på nettet.

Hva du leser, hvor lenge det blir lest, hva leste du før og hvor gikk du etterpå. Hvor ofte du trener, hva du veier, hva du spiser, hvem du snakker med og hva dere snakker om. Opptil 15.000 datapunkter samles om hver enkelt profil.

All denne informasjonen er gull verdt for annonsører og de som selger dine profil for å gi deg tilpasset reklame. Mange store  har dette som sitt eneste eksistensgrunnlag.

Acxiom er et «lite» selskap som har som hovedgeskjeft å videreselge personopplysninger. De er verdens største databroker og har ca 4500 ansatte, disse igjen står for arbeidet med å opprettholde en database med personopplysninger på 700 millioner personer. Og hvem er tredje største aksjonær i dette selskapet? Hvis du gjettet BlackRock, så var det innertier. 4,64%.

– Sammenlign med Stasi, sier Tore Tennøe, direktør i Teknologirådet. Stasi hadde 100.000 medarbeidere. Også uoffisielle. På 16 millioner. Her sitter altså et selskap som få av oss har hørt om, med 700 millioner profiler, og mange om oss. Og de vet, selvsagt kjønn, inntekt, men har du hund? Kan du få diabetes?

Det kontantfrie samfunnet vil være en gullgruve for denne nye overvåkingsøkonomien. Og ikke bare for dem. Når de kriminelle syndikatene får tak i disse dataene om deg, og det vil de jo gjøre, så vil de vite akkurat når, hvor og hvordan de skal plyndre deg aller mest grundig.

Si velkommen til den vidunderlige nye verden!

Kilde: Steigan.no

Jeg er Pål Steigan, skribent, kulturarbeider, kommunist, kokk og amatørfotograf – jack of all trades, master of none. Egen blogg finner du på www.Steigan.no.

Abonnere
Varsle om
guest

53 Kommentarer
Eldste
Nyeste Mest populær
Inline Feedbacks
View all comments
Frienergi
Frienergi
7 år siden

Hvis Regjering og Storting går denne veien sammen med bankene, da ha de dokumentert sitt eget svik mot folket. Da blir det opprør !!!

ja
ja
5 år siden
Svar til  Frienergi

ja vi må jo da bytte varer å tjenester i stede …

Russia Today
Russia Today
4 år siden
Svar til  Frienergi

Du er en optimist, Frienergi. Politikere er flinke til å lure rundt.
I en debatt arrangert av NRK, fortalte Siv Jensen til velgere at skattepolitikk til fordel for rikinger (bankierer) ville gange folket, mens Jodas G.Støre hevdet at kun Ape brydde seg om folkets fremtidige pensjoner ved å investere oljepenger i amerikanske aksjer som vil uunngåelig gå opp i røyk.
Det de to ikke har nevnt, var at vinneren ble den samme mens folk flest blir tapere uansett hvis disse skal fortsatt få mandat som «folkevalgte».
Økonomi-professor V. Katasonov ved en elite-høyskole (Moscow Institute of International Relations) forklarte at penger i verden har utspilt sin rolle som var å overføre Jordas rikdommer til bankierers hender.
På spørsmål om hva slags samfunn blir det etter at penger blir avskaffet i nær fremtid, svarte han:
«Det blir en elektronisk konsentrasjons leir. Man trenger ikke penger i en konsentrasjons leir.»

anders
anders
7 år siden

En fullstendig overbevisende og skremmende artikkel.

Hans Gaarder
Skribent
7 år siden

Det er viktig å beholde KONTANTER.

KONTANTER gir FRIHET og FLEKSIBILITET.

Hvis bankene får monopol på pengeflytting (via deres datamaskiner) vil naturligvis gebyrene på kortbruk og annet gå opp til MONOPOL-NIVÅ.

Vi bør også være bevisst at bankene lenge har hatt uvanen med Å SLÅ SEG SAMMEN til stadig større og mer datastyrte monsterenheter…

Dessuten vil norske borgere bli tvunget til å godta ulike former for TYRANNISKE PÅFUNN fra myndigheter i samrøre med bankene.

Jeg vil ikke ha et slikt samfunn – vil du?

Martin Varden
7 år siden
Svar til  Hans Gaarder

Er det ikke på tide å lage Folkets bank? Selv om vi ikke kan ta ut kontanter, kan vi jo overføre pengene digitalt dit vi vil – eller?
Hva mener Cultura bank (Antroposofenes bank som ikke har rente for utlån men et administrasjonsgebyr) v/ Lars Hektoen om dette?

Disqusor
Disqusor
7 år siden
Svar til  Martin Varden

Hvem tror du har den hele store kontrollen av dagens monetære valutasystem ? Hvem er og har alltod vært ledere av feks FED, og IMF…….finner du svaret, så ser du at det store bakteppet. Spesielt har en artikkel som John Perkins skrev, ref boken «A confession of an economic hitman»… når du ahr lest den ser du noe selv norsk media aldri har evnet å avdekke, vhorfor det ikke har skjedd er kilde til en rekke nye sentrale spørsmål…Follow The Money er et evig klokt ordtak, som i seg selv har kraften i seg til å rive ned en rekke «baktepper»

televimsen
televimsen
4 år siden
Svar til  Martin Varden

hvor har du fått opplysning om rentefritt lån fra Cultura Bank???? det er jo ren fantasi…

ken
ken
4 år siden
Svar til  televimsen

Kan være seg at Martin Varden har lest på Wikipedia (av alle steder ;-) ) følgende: «Som stiftelse har ikke Cultura Sparebank eiere og styres ikke med profittformål…» https://no.wikipedia.org/wiki/Cultura_Sparebank

Ingrid Jansen
Ingrid Jansen
4 år siden
Svar til  Hans Gaarder

Nei.

arne wærstad
arne wærstad
7 år siden

Jada, verden forbereder seg til bruken av «dyrets merke»

Disqusor
Disqusor
7 år siden

Det vil aldri bli noe opprør, folk vil enda i lang lang tid forbli i en sedativ neddopet tilstand. bedre kjent som såkalte «sheeples»…Vedder penger på at de fleste har glemt syretesten som ble gjennomført på Kypros for bare få år tilbake (Treholt ble intervjuet om den saken fordi han bor der)…90% av alle bankkontoer ble konfiskertinklusive Treholts, så det Steigan her angir er 100% korrekt. Det som skjedde på Kyrpos vil også skje her, før eller siden, det hele er rigget slik. Martin Armstrong, «The Forecaster» har innsikten i dette, les dere opp på det han forklarer er forlkeopplsyning til et helt nytt nivå ! Alt dette startet 1913 da FED og siden IMF ble skapt, det var et gjeldssystem, uten gjeld vil hele systemet kollapse, men JFK forsto dette vanviddet slik også President Woodrow Wilson gjorde, til hans store sorg da han så omfanget. Kun få dager etter JFKs avretting skulle han singere en ny lov, en lov som ville snu opp ned på vanviddet, det ville bli et gjeldsfritt, såkalt fripengesystem. Summa summarum, det nåværende montetære valutasystemet vedvarer fordi ingen, kanskje en ørliten håndfull, som forstår hva penger er, hvordan systemet er rigget, noe selv studenter på NHH eller BI aldri vil få innsikt i, selv de er totalt ukjent med vanviddet.

rune øverby
7 år siden

forstår delvis argumentene deres, men «de selv» – les visse «topper» – kan jo rent elektronisk STJELE SÅ MYE DE VIL – slik den amr. lege og ufo-forsker, Steven Greer fikk innblikk i og han fikk selv «tilbud om et kort de nullstilte hvert døgn» – slik han bl a beskriver i sin bok – se utdrag om dette her: http://galactic.no/rune/fromgreerbook.html#Power

seitasis
seitasis
7 år siden

Hvorfor får man heller ikke lenger kjøpe gullmynter i Spania, og andre land?

seitasis
seitasis
7 år siden

Nå må vi se tilbake i tid, Bobby Fischer så 20 trekk frem, nå er vi der, og vi må stille spørsmålet, hadde bobby rett.

seitasis
seitasis
7 år siden

Og husk Island gikk imot USA, Bobby døde på Island, men hva sa han, selv om verden prøvde å fremstille han som gal, dette bør komme klarere frem nå, da Norge har en verdens mester som ikke har noen meninger om verden. Skal man bare glemme Fischer sine påstander, som ingen ting har hent.

Torgeir
Torgeir
7 år siden

Tydelig at DNB ikke ønsker kontanter lenger. Nå tar de 75 kroner for å sette INN kontante penger på kontoen!!

Rolf Kenneth Myhre
Skribent
6 år siden
Svar til  Torgeir

Min primærkonto er hos Skandiabanken, som bare har én fysisk filial i landet, i Oslo. Jeg kan ta ut penger i alle landets minibanker, men problemet er at jeg kan ikke sette inn penger på kontoen når «madrassen» er for full. For å løse problemet med å sette inn penger på Skandiabank-kontoen, måtte jeg opprette en konto i den lokale sparebanken , som har en minibank der jeg kan sette inn penger. Så kan jeg overføre penger elektronisk fra sparebanken til Skandiabanken. Heldigvis slipper jeg å betale penger for disse overføringene.

Hans Gaarder
Skribent
7 år siden

Putin: Russia Will Never Become A New World Order Cashless Society

http://yournewswire.com/putin-russia-will-never-become-a-new-world-order-cashless-society/

Russia Today
Russia Today
6 år siden
Svar til  Hans Gaarder

hvordan skal Putin ellers få betalt for transitt av narkotika til ruseland og jewropa?
hvordan betale leiemordere som «ikke eksisterer» og få betalt for salg av rester av sovjetiske våpen?
og altomfattende korrupsjon?! Korrupsjonen finansierer jo og sementerer hans regime…
Skulle bare mangle at tvers gjennom kriminelle regimet ønsket å beholde cash.

Ståle
Ståle
7 år siden

NOKAS stuper kontant tilgangen i minibankene.

Jeg oppdaget i dag at MAKS pr uttak er redusert fra tidligere 9900 kr og ned til 2000,-.

Dette uten varsel og/eller avtale med meg eller min bank.

På tlf til NOKAS, fikk jeg bare BABEL til svar som årsak.

HVORFOR ?

Ståle
Ståle
6 år siden
Svar til  Ståle

Nå er det DNB sine minibanker som ikke lenger vil gi meg mine egne penger. Tidligere kunne jeg ta ut 25000. Nå plutselig er dette redusert til 10.000. Selvfølgelig uten varsel og/eller avtale med meg eller min bank.

Bankene tar seg jo betalt for håndteringen av papirpenger, og da er det merkelig at det er bankene som krever fjerningen av kontantene og ikke Norges bank og/eller bankens kunder.

Hvorfor skal cash bort ? Bane veien for negative renter og/eller en fremtidig cypros hendelse her i Norge ???.

Lurer på hvor lang tid vi har her på berget før det plutselig blir proklamert en «bank holiday, grunnet oppdatering av bankens datasystemer» ?

Odd Arild Hellvik
Odd Arild Hellvik
4 år siden
Svar til  Ståle

Ser at minibankene forsvinner relativt raskt ( i hvert fall her i Kr.sand), hvis vi ikke har minibanker eller kontanter må all kjøpes med bankkort og registreres. <kan ikke si jeg stoler helt på bankene. Jeg vet ikke om Steigan fremdeles er marxist<-Leninist, han har tydeligvis et annet syn på frihet enn før i tiden.

Fastwalker
Fastwalker
4 år siden

Han bare ikke skjønt hva rødt betyr

Ken
Ken
4 år siden

lenhell – Økonomi for dummies – Bankene lager penger fra ingenting!!! Bankenes geniale forretningside ER FØLGENDE:

De fleste tror at bankene låner deg penger som de allerede har i form av innskudd fra andre kunder og investeringer. Dette kunne ikke vært lenger fra sannheten. Pengene blir faktisk laget av banken for deg i det øyeblikk du lover å betale dem tilbake.

SLIK FUNGERE DET
◾Du besøker banken for å låne penger og de lager penger i den nasjonale valuta ved å skrive en låneavtale. Dette dokumentet sier at du lover å betale tilbake lånesummen, i norske kroner, med oppspart egenkapital og eiendom som innsats.

◾Banken bruker en konto i ditt navn, enten en som du har eller som de åpner for lånet, og taster inn lånebeløpet. Dette skjer 100% digitalt, på samme måte som når du lager en konto på Facebook, og vips så har du norske kroner tilgjengelig til å bruke for det formålet du lånte penger for.

◾Pengene, som ikke eksisterte før du besøkte banken, betales tilbake gradvis til bankens innbetalingskonto, med kostnader og rente som legges på toppen. Det er i bankens interesse at tilbakebetaling skjer så sakte som mulig, med så høy rente som mulig, siden de da vil få tilbakebetalt mer, og du må jobbe lenger.

◾Hvis du ikke klarer å betale tilbake, tar banken etterhvert alle pengene dine og «pantsatt» eiendom i tillegg. Du risikerer også å bli deklarert «konkurs» hvis tvangssalg ikke dekker lånebeløpet, og får varige restriksjoner på nye lån eller inntekt.

◾Bankene er beskyttet av «loven», og bruker staten til å kreve inn pengene ved å true deg med bøter og fengsel.

Banker elsker kunder som vil shoppe og låne mer penger uten sikkerhet. Det blir ekte utsuging via skyhøye renter.

UKLAR MARKEDSFØRING OG ORDMAGI
Bankenes krav ved manglende betaling kommer fra at de mener at de har lidd et tap, og har tatt en risiko ved å låne deg penger. Dette er ikke riktig. Før du satte din fot i banken, hadde nemlig banken ikke pengene, de blir laget digitalt i bankens datasystem, og bankene taper ingenting på «lånet», og har aldri tatt noen som helst risiko.

RENTES RENTE
I tillegg skal de ha ekstra penger kalt «rente», og over lang tid betaler man tilbake mye mer enn man låner. Problemet med rente er at disse pengene må tas fra den eksisterende pengebeholdningen i landets økonomi. På grunn av rente er det i dag mer gjeld enn penger i verden, noe som betyr at man trenger mer penger enn det man lånte for å betale ned gjelden. Det fins ikke nok penger til å dekke gjelden, slik at hvis alle hadde tatt ut pengene av kontoen sin samtidig, ville alle bankene gått konkurs. Utrolig nok er de fullt ut beskyttet, og har holdt på med dette lenge. Hvis nok folk tar ut for mye penger for fort, stenger bare banken for uttak og du får ikke ut pengene dine.

HVA HAR DETTE Å SI FOR DEG?
For å kunne betale tilbake pengene du «låner», må du bli slave. Uten inntekt mister du alt, også egenkapitalen du hadde og huset du har kjøpt. Dette presset er utrolig stressende, og medfører sykdom, familieproblemer og depresjon, og summen av disse lidelsene manifesterer seg i samfunnet vi bor i.

MODERNE SLAVERI VISES I ANSIKTET TIL FOLK PÅ VEI TIL OG FRA JOBB, SER DU MANGE SOM SMILER?
Det tar ofte 20-30 år med hardt arbeid å betale ned boliglånet, hvis du er heldig. Staten gnir seg i hendene og jubler hver gang noen tar lån, for samtidig som du betaler banken når du jobber, er staten garantert inntekt i form av «skatt» så lenge du må jobbe for å betale ned lånet. Fratrekk, utdannelse og høye boligpriser er der per design for å sørge for at folk tar lån så de må jobbe. Trussel om lavere pensjon gjør at folk fortsetter selv om de er lei for lenge siden. «Lav arbeidsledighet» betyr egentlig bare «høy utnyttelse av menneskelige ressurser». I bankenes øyne er vi bare kveg.

SAMFUNNET ER BYGGET OPP RUNDT ET PENGEJAG
Jaget etter penger gjennomsyrer samfunnet så kraftig at de fleste faktiske bruker hele livet sitt på å skaffe dem, på bekostning av egen helse og familiebånd. Har man ikke penger stigmatiseres man, og blir sett på som mindreverdige mennesker. Uansett hvor lite sympatisk man er, får man respekt hvis man er «rik». Faktisk er det blitt så ille at det er bakt inn i språket vårt. Gamle ord som «rik» og «suksess» er i dag synonymt med å ha mye penger.

SYSTEMET ER RIGGET
Hele det økonomiske systemet er designet for at pengene som lages beveger seg oppover i systemet. Har du mye penger er det lett å tjene mer. Bare noen få på toppen styrer alt, og har man økonomiske problemer, blir de vanskelige å komme ut av. Svindelen ligger i at bankene får lov til å føre opp pengene de lager ut av ingenting som tap og risiko, og det er det fiktive tapet de lider som gjør at «loven» er på deres side. Ingen andre enn bankene har lov til å gjøre dette, som betyr at systemet er rigget i deres favør.

UTKASTELSE ETTER MANGLENDE BETALIG OG LÅN SKJER I ALLE LAND
I Spania i 2008 etter finanskrisen var det mengder med utkastelser, og det samme gikk for seg i USA. Politiet fungerer som voldelige torpedoer på bankenes vegne.

Norske kroner, som lages og brukes av bankene i Norge, er bankenes produkt. Hele samfunnet bruker dette systemet, noe som indikerer at vår samfunnsøkonomi er per deres design. Folket tvinges til å skaffe seg norske kroner for å kunne skaffe seg det de trenger, og økonomisk aktivitet utenfor bankenes system straffes og stigmatiseres.

Bankene har ansatt løpegutter i staten for å straffe de som bedriver «svart arbeid», et klart eksempel på hvor mye makt bankene har. Er det ikke beleilig at lover og regler garanterer forretningsmodellen til bankene? Er det riktig at politiet og rettsvesenet agerer som agenter for bankene og straffer de som ikke vil være med? Paradoksalt nok promoterer systemet faktisk svart arbeid og den kriminaliteten «myndighetene» mener å bekjempe, fordi det er lønnsomt siden man unngår skatt og registrering… http://www.nyttnorge.com/bankene-lager-penger-fra-ingenting.html

Fastwalker
Fastwalker
4 år siden
Svar til  Ken

Det er mer i denne “ligningen”, bekreftet av flere banksjefer jeg kjenner, personlig !

Du får kreditt på feks 1 mill. ,da skjer det noe ytterst få er kjent med…det opprettes i samme sekund, enda en konto, internt i banken pålydende 90% av nevnte 1 mill !!!
Disse 900K kan benyttes til andre kunder, som får innvilget kreditt, i samme sekund det skjer opprettes enda en ny konto pålydende 90% av de nevnte 900K… Denne prosessen skjer hele 9 ganger !

Dette er også grunnen til at JFK vil endre det internasjonale monetære valutasystemet, Gadaffi hadde samme plan !!!

Det var det «noen” som ikke ville akseptere, pang, pang, the rest is history, enn så lenge….

ALT UT AV TYNN LUFT !

Ut fra dette forblir renter en absurditet !!!

PS: Du vil finne ekstremt mye god informasjon ved å sjekke YouTube, med tilsvarende tema !

Balle Clorin
Balle Clorin
4 år siden
Svar til  Fastwalker

Det er mange artikler på NyS om pengesystemet, blant annet denne: http://www.nyhetsspeilet.no/2014/08/okonomisk-advarsel/

Mona Gullviva
Mona Gullviva
6 år siden

Svar på artikkel om Kontantløst samfunn:
Takk for artikkelen,men jeg har flere livsviktige aspekter å tilføre her som du ikke fikk med i artikkelen:
Det er mange flere negative konsekvenser som følger med: Det skjer strømbrudd faktisk,det er garantert! hva da?? Pluss det å handle med kontanter ligger dypt i vår tradisjon og kultur.Skal vi ikke lenger kunne ha marknads boder,loppemarked,Basar for barna,gi lommepenger til barn,gi til gatemusikanter,betale en nabo for praktisk hjelp,ha garasjesalg der handelen blir ferdig der osv. osv. dette har også med seg en stor betydning ang. vårt sosiale gode liv,som skaper gode felles plattformer i alle samfunn.Skal virkelig små barn få utdelt Visa kort? eller alle må reistrere seg med bank terminaler? Hvilken rett har eliten til å ødelegge livskvalitet til så mange,og så omfattende!? Ikke F om disse skal få bestemme hvordan jeg skal leve mitt liv!! Jeg er alt for sta og egenrådig til å leve med disse makt regimene noe mer,ant. så må jeg emigrere snart :(

erling van pham
erling van pham
5 år siden
Svar til  Mona Gullviva

Bra sakt Mona. Er helt enig. Kontanter er viktig å ha også i fremtiden.

Pål Sandberg
Pål Sandberg
6 år siden

Alternativet blir da å bruke Dollar eller Euro i stedet for kr. Den eneste brukbare måten å bekjempe svatre penge og svart arbeid er å foreta kontroller både fysiskt og på dokumentsiden. Det å fjerne norske kontanter er naivt så lenge andre valutaer har en verdi.

Ståle
Ståle
6 år siden
Svar til  Pål Sandberg

*I alle kriger er det *

*chutzpah/deception som er et av de viktigste våpenene som brukes.*

*I bankenes krig mot kontanter, er det argumentet «kampen mot svart arbeid»
som skal legitimere det hele. Det er rein løgn at vi i dagens samfunn har så mye svart arbeid at kontanter må fjernes. Hvorfor er ikke dette kommet tidligere*

*, i tiden før globaliseringa, da vi virkelig hadde mulighet til svart arbeid. I dagens globaliserte norge er det nesten umulig å drive svart.
Ting lages ikke som før. De kjøpes ferdig laget og må importeres og ingen kan bo og drive i dette landet og leve av svart arbeid, uten at skatt fanger opp hva du lever av. At noen en og annen gang tjener noen fattige kroner svart, er ikke svart arbeid som ville ha blitt utført alternativt av en mva registrert bedrift, etc. Slike små tjenester ville ikke bli utført i det hele tatt dersom noen ikke kunne fikse det privat til en vettig pris.*

*Er det virkelig noen som mener at at svart arbeid blir borte når kontanter forvinner ?*

*Kjøp og salg av brukte ting/bytte vil forsatt være lovlig ? Enda enklere med VIPS.*

*Tenk deg at svart arbeid skal utføres, da vipser du meg noen kroner for en brukt vaskemaskin som jeg selger deg. At jeg ikke skal levere maskinen er vel mellom oss 2. At vi i norge har en gigantisk svart økonomi, utført av vanlige Ola og Kari er rein propangada for å maskere hva det egentlig dreier seg om: Negative renter og NEW WORLD ORDER med sin totale overvåkning.*

*Når alle kontanter er borte og tiden er inne, så våkner vi i norge en mandags morgen til en «kypros» overaskelse.*

*Uten kontanter blir vi enda fattigere og rådeløse i eget land.*

An
An
6 år siden

https://www.vipps.no/nyheter.html
(Kontroll. Oversikt. Synlighet)

Stilig at de bruker eget perspektiv og målsetning på salgsargumentet, også koster det jo deg bare 1% av dine penger å kjøpe noe litt dyrt.

Mon tro hvor mange salg det er daglig over grensen for 1% og hvor mye det vil tilsvare i kroner?

Men det tenker man ikke på fordi man stortsett vipser små beløp og blir godt vant med det så da stiller man ikke spm, det er bare normalt.

Er jo ikke sånn at man har skattet eller momset i tillegg så 1 % gjør jo ikke noe…

Er jo hvert fall ikke sånn at 1% klubben gjør så mye for å legge kjepper i hjulene på mannen i gata.

Jaggu bra de tar ansvar og kontroll på sakene, for det påvirker jo ikke deg noe særlig.

Du har jo mulighet til å fritt velge noe annet.

Det er hvertfall ikke noe å bry seg med å ta en folke avstemning hva folket vil, det har jo de oversikt over uansett.

Praktisk løsning.

Amir
Amir
6 år siden

Det får jo være grenser for hvor (og hvor mange) busemenn dere ser!! ALT har ikke utgpkt i illuminati eller andre konspirasjoner.

grunnen til at man vil vekk fra et kontantløst samfunn er fordi verden endrer seg. Det er dyrt med kontanter, det koster MYE å behandle, sikre, fordele,holde oversikt og kontroll over fysiske penger. Vi vil nok aldri helt bli uten kontanter, for det vil fortsatt være et lite behov for det. Som en nevner over her, vi bruker kontanter på markeder, basarer, gir lommepenger etc. Men selv på markeden kan man bruke kort. Hvorfor? Er selgerne en del av den store konspirasjonen dere tror står bak? Eller gjør de det fordi det er enklere, tryggere og bedre? Og før dere kommer med motargumenter, så gjør et lite tankeeksperiment; tenk alt dere bruker kort og nettbank til..Ville dere byttet dette ut mot kontanter, og det å fysisk gå i en bankfilial for å betale hver eneste regning? Kanskje er dere det, men da tipper jeg dere enten er over 75 år, eller så har dere fullstendig manglende begrep på hvordan verden henger sammen og hvordan teknologien hjelper oss å gjøre ting bedre, enklere, raskere, billigere.

Og til Rolf Kenneth; forsto jeg det slik at du opprettet konto i lokalbanken for fysisk å gå dit for å føre penger over til Skandiabanken? Kunne du ikke gjort dette bare på nett? Og hvis du synes dette er så praktisk, hva er grunnen til at du ikke bruker lokalbanken hele tiden? Hva er det Skandiabanken tilbyr deg som gjør at du velger dem?

Rolf Kenneth Myhre
Skribent
6 år siden
Svar til  Amir

Til Amir:
1) «… forsto jeg det slik at du opprettet konto i lokalbanken for fysisk å gå dit for å føre penger over til Skandiabanken? Kunne du ikke gjort dette bare på nett? » Ja, du forsto det riktig. Nei, jeg kan ikke overføre FYSISKE penger til en nettbank fra min egen eller andres PC.

2) «Og hvis du synes dette er så praktisk, hva er grunnen til at du ikke bruker lokalbanken hele tiden? Hva er det Skandiabanken tilbyr deg som gjør at du velger dem?» Skandiabanken vinner årlig priser i flere kategorier for å gi det beste tilbudet, og har i flere år vunnet prisen for generelt å være den beste banken. Så jeg ønsket ikke å gi slipp på Skandiabanken bare pga. et lite problem med å få overført FYSISKE penger til kontoen.

ståle
ståle
6 år siden

Amir ! Du har satt deg lite inni bankenes og papirpengenes historie. Eller alternativt virkelige penger som sølv.
Ser ikke du at det er en falsk krig mot kontanter, hvor DNB fører ann etter at Rune Bjerke/bilderberger kom hjem fra møte i Davos.

Dersom flere og flere av Ola og Kari, blir hindret i å bruke kontanter, vil det ikke «alltid bli noen kontanter igjen»

Da stiger kostnadene for norges bank og for bankene med å håndtere kontanter.
Dette vil da bli brukt som argument for nettopp å avikle kontantene.

Igjen, det hele dreier seg om kommende negative renter som blir innført i norge om ikke lenge.
Med kontanter i hånda slipper du unna, enn så lenge. Det er dette som irriterer bank makta.

Alternativt er at vi plutselig får en kypros hendelse her i norge som ingen av våre ansvarlige politikkere eller bank byråkrater kunne eller ville forutsi eller varsle om. De juger på TV og i media så det renner av dem alle. Sjekk negative renter på på youtube etc.

Amir
Amir
6 år siden

Rolf:
1 – Ja skjønte jo at du mente «fysiske penger fra madrassen» som skal inn på en bankkonto. Men dette illustrerer jo poenget godt, samfunnet trenger en slags kontroll (eller brukerne bør vite at det kan bli en kontroll), for i utgpkt vet ingen om pengene fra madrassen din kommer fra svart arbeid, narkotikasalg eller arv. Er du kriminell og pengene stammer fra kriminell virksomhet, så vil du nok tenke deg om minst to ganger før du oppretter en konto for så å sette inn store beløp som så igjen overføres til en bankkonto.

2 – Dette understreker også poenget mitt (uten at jeg veldig tydelig oppfattet deg som anti-kontant eller pro-kontant eller en miks), samfunnet, menneskene, systemene og rutinene er i konstant endring. Noe til det bedre, noe til det verre.

Jeg tipper fortsatt at INGEN her inne virkelig kunne tenke seg å bytte ut kort og nettbank med kontanter og fysiske filialer igjen. Da vil jeg gjerne høre fra dere hvor dere forklarer litt nærmere.

ståle:
jeg skjønner ikke helt hva bankenes og papirpengenes historie har med saken å gjøre? De første «pengene» var jo varer som ble byttet med andre varer. Så har dette utviklet seg i tråd med verdens tilstand, og «penger» har vært i mange former. Sølv, gull etc – Penger er vel egentlig bare et uttrykk for at noe har en (noenlunde fast) verdi. Og siden du trekker inn bilderbergerne, så antar jeg at du er en av dem som mener bilderbergerne kun driver med noe skumle hemmelige greier. Hva er det bilderbergerne evt vil oppnå med kontantløst samfunn om det er det de ønsker?

Jeg ser egentlig ikke noe annet enn at verden forsøker å tilpasse seg og bruke de mulighetene teknologien gir oss. At det samtidig er mennesker som driver fant og jukseri er ikke noe nytt. Det har menneskeheten drevet med siden vi ble til, og det vil vi alltid drive med. Det trenger ikke være noen stor konspiratorisk plan bak av en «elite»..

Forøvrig litt interessant om negative renter her: https://www.finansnorge.no/aktuelt/nyheter/2016/06/qa-om-negativ-rente/

Ståle
Ståle
6 år siden

Ok, Amir ! Dette er ikke lett å forstå. Jeg som ikke har noen blåruss utdannelse har brukt mange år på å forstå det hele.
Derfor er det naivt av meg å tro at alle «må da enkelt forstå dette» Unnskyld Amir .

Videre. Du forklarer ikke her på NS, hva negative renter betyr for deg og meg. Start med å sette inn 1000 kr i januar i en bank med negative renter og prøv å ta ut1000 lappen i januar året etter.

Hele det vestlige pengesystemet er en gigantsisk svindel som går helt tilbake til pengevekslerne og jesus i tempelet.

I dag dreier det seg om ECB og federal reserve i USA og deres svindel av alt og alle i verden. Sjekk youtube fedreal reserve: history of enslavement.

Videre, litt om penger: Dine penger skal være din personlige private varige verdi for den tjeneste/arbeid eller salg av noe. Pengene er da bare en konverterings/vente verdi som du senere skal kunne veksle tilbake i samme tjeneste. Dersom pengene da hadde vært av sølv eller gull ville dette stemme og fungere. Tro nå ikke at du må drasse på mynter av gull og sølv. Det er også en propaganda løgn fra bankvesenet. Alternativ finnes, det kan jeg forklare.

Men slik er det ikke. Pengene er opprettet av myndigheter/sentralbanker og private av luft, med et fremtidig krav på rente på de samme pengene.

Denne svindelen med renter krever evig vekst og kan kun forsette så lenge verden har ubegrensede ressurser som kan voldtaes.

Plutselig er nå ikke dette tilfellet lengre. Olja, les «peakoil» og alle andre ressurser er nå blitt meget begrenset. Vi er også blitt mange på denne kloden.

Derfor må nå pengemengden i verden reduseres/likvideres i takt med de ressursene som er igjen. Eller i takt med det forbruket som verdens makta tillater oss å forbruke. Resultatett er her kypros og nå flere og flere land med negative renter.

Dette betyr at myndigheter og internationale private banker bestemmer verdien av dine papirpenger, dette etter så det passer dem. Og alltid så setter de verdien av dine penger lavere og lavere.

Dvs, at den varige verdien av det du har solgt eller har utført blir manipulet til deres egen fortjeneste etter at du har fått hånd om dine egene fysiske penger i kontanter eller bankinnskudd.

Dette gjelder også kontanter, men kontanter er hakke bedre enn elektroniske penger som kan forsvinne med et tastetrykk, slik som på kypros.

Det som nå er i ferd med å skje er at 1% og deler av 9% av verdens befolkning er i ferd med å trekke opp stigen opp etter seg, slik at de er blir varige rike og du og jeg varige fattige. Saken er også at norske myndigheter-politikere og banker er med på dette, vel vitende om at de svindler deg.

Til slutt: Verdier og makt som ikke spiller på lag må også likvideres. Det er her alle pågående og kommende kriger kommer inn.

Amir
Amir
6 år siden

Hmmm ståle… så du mener seriøst at «bankene» (hvem nå dette er, vi har haugevis, private, statlige, miks, eiet av fond etc) vil innføre en rente for privatpersoner slik at når jeg setter inn 1000NOK, så er de bare verdt f. eks 950 når jeg tar de ut? Jeg skjønner jo hva du prøver å formidle, men slik er det jo ikke? 1000NOK i dag kan selvsagt være mindre verdt om et år, men det er flere forhold som spiller inn på det (og noe av effekten er at vi får «mer» i enkelte land og «mindre» i andre for den samme kronen). Setter vi inn 1000, kan vi fortsatt ta ut 1000. Kanskje må vi betale et gebyr for det slik at vi «egentlig» bare får 995,- men fortsatt tar vi ut 1000.
Dette vil jo også bli styrt av markedskreftene, for hvis man må betale for at bankene skal ha pengene dine så vil kundene reagere. Det er derfor man innfører gebyrer på alt mulig, det er den nye betalingen. Så blir det på mange måter opp til den enkelte hvilken bank man liker best, føler passer seg best,har færrest gebyrer osv.
De første bankene må jo stamme fra hundrevis om ikke tusenvis av år før Jesus (hvis det i det hele tatt kan være et mål på noe som helst at Jesus levde, men du skjønner hva jeg mener). Da byttet man varer og tjenester, og man kunne også «kjøpe» diverse rettigheter. «Bankene» var født. Jeg mener at du misforstår/blander «penger» med «kontanter». Penger er jo alt fra kontanter, til sjekker, til bankkort til bitcoin. Det som endrer seg er overføringen av disse og utvalget vi har å bytte oss til mot pengene vi har. Jeg håper du leste linken om negative renter. Der står det jo ganske greit forklart, at negative renter er noe man forsøker for å øke forbruk, skape arbeidsplasser etc. En negativ rente vil i så måte være med å strupe det som bankene/myndigheter ønsker å skape, nemlig vekst. Derfor vil sannsynligvis ikke negative renter bli innført til privatpersoner. I et større bilde med sentralbanker etc, så er det en annen diskusjon, med andre forutsetninger.

Litt usikker hvor du vil med Peakoil i denne sammenheng, og er et tema som både er omdiskutert og et større tema enn vi kan nevne i forbifarten. Anyway, det er forskjell på oljereserver og utvinningstakt. Jeg kan garantere deg at vi har nok olje i sannsynligvis noen hundre år til, i tillegg kommer stadig ny teknologi. Visste du at man vanligvis bare får utnyttet 70-80% av et «typisk oljefelt»? Dette pga mange variabler, men man har altså latt være å jobbe med de siste 20-30% fordi kostnaden med å hente/utvinne er dyrere enn hva man kan selge det for. Nå begynner det å komme teknologi som kan utnytte dette og få det inn i et plussregnskap. Dette betyr flere jobber og mer vekst.

Ellers ser jeg jo også hva du prøver å formidle med at «pengene kan forsvinne ved et tastetrykk». Men akkurat det er vel ikke noe særlig mer spesielt enn annen risiko vi tar hver dag i livet? Det er jo faktisk en sjanse for at firmaet som lager bilene våre lar være å putte en viktig del i bilene for å spare penger, en viktig del som kan være dødelig. Men jeg tror det ikke, og jeg tror heller ikke at de gjør det bevisst. Og jeg slutter ikke å kjøre bil av den grunn?

For å snu spørsmålet litt;
bruker du selv bankkort/nettbank/elektroniske hjelpemidler i forbindelse med «penger»? Hvorfor/hvorfor ikke?

« Forrige artikkel

Økonomisk krise vil eksplodere

Neste artikkel »

Jens Stoltenberg vil ruste opp mot Russland