/

Hvordan mestre mine følelser

1.9K visninger
4 minutter lesetid
7

Vi har dem alle sammen. Noen i større grad andre i mindre. Noen er enkle og fine andre er vanskelige og såre. Vi kaller dem følelser.

Følelsene kan være som stjerneskudd på himmelen. De kan komme uventet men når de kommer er de fremtydende og tar mye av ditt fokus.

Følelser er en energi som trenger å flyte

En følelse er en følelse, en energi om du vil. Hvordan kan det være at følelser har så stor innvirkning på våre liv og særlig da de vonde som kan skape ubehag og i verste fall lede til langvarige psykiske tilstander som depresjon og angst.

Hvordan man ender opp på den veien er først og fremst grunnet en ting. Vi dømmer våre følelser. Vi har faktisk, mange av oss, vanskeligheter for å uttrykke våre sanne følelser fordi vi har kategorisert dem som ikke passende følelser å ha. Når vi egentlig ønsker å uttrykke våre følelser, men holder dem igjen fordi situasjonen gjør det til “unormalt” å fremvise dem, skyver vi dem unna istedenfor å la dem flyte fritt. Vi lager en demning i vår egen følelsesbekk og der hvor vannet ikke lenger renner til der oppstår det tørke eller det vi kaller psykiske lidelser.

Vi har alle ulike sett av følelser. Det finnes etter min mening ingen identiske følelsemønstre. En enkelt hendelse kan gi uendelige muligheter for følelsesmessige reaksjoner. Ofte er det gitte følelsesmessige reaksjoner som er definert som passende i gitte situasjoner. Dette kan være problematisk. Tenk for eksempel om du ler i en begravelse eller er sur i en bursdag. Ingen av disse adferdene er passende og du vil mest sannsynlig få kritiske blikk. Men er ikke alle følelser og reaksjoner naturlige for hver enkelt av oss uavhengig av hvordan omgivelsene våre rundt oss ser ut?

Hvordan mestre mine følelser
Gode følelser på innsiden har ingen relasjon til utsiden.

Følelser utenom normene

Igjen, følelser er energier. Det er noe som finnes. Det er naturlig for oss mennesker å ha. Og det er også naturlig å ha helt vidt forskjellige følelsmessige reaksjoner av en enkelt hendelse som tidligere nevnt.

Om man skulle ledd i begravelse. Ja, har man ikke da rett til det? Dersom andre føler seg støtt må de som føler dette kjenne på sine egne følelser og spørre seg, hvorfor føler jeg meg støtt nå? Et sannsynlig svar kan være, dette skal være trist en kjent har gått bort, dette er ikke en situasjon for latter.

Hvis dette svaret dukker opp, så har man allerede definert hvilke følelser som er tillatt i den gitte situasjonen. Du har gitt følelsesmessige rammer til en situasjon. Å gi følelsesmessige rammer er en form for trygghet, du kan forvente hva slags følelser andre har og dermed også vite hvordan du selv skal opptre.

Samtidig som det gir en trygghetsfølelse gir det også begrensninger. Vi får ved gitte følelsesmessige rammer ikke muligheten til å utforske nye følelser fordi vi ikke tillater det. Vi begrenser oss selv.

Kan vi tillatte at alle mulige følelser og følelsesmessige reaksjoner er tillatt i alle gitte situasjoner? Kan vi ha den friheten å vise akkurat de følelsene vi er i? Og ikke minst gir dette oss en bedre livskvalitet?

Hvordan håndtere de vanskelige følelsene

Nå over til noe litt annet. De følelsene vi så har og bærer. Hvordan kan vi håndtere de vanskelige og utfordrende? Jeg tror at når vi slipper opp ønsket etter å definere oss med følelsene våre vil vi få et mer avslappet forhold til dem. Som at de bare kommer inn i oss og forlater oss som en gjest i vårt hus. Noen blir der lengre andre blir der kortere.

Noen velger vi å omfavne andre velger vi å ikke si så mye til. Ubehagelige følelser kan ha grobunn i traumatiske situasjoner og hendelser og kan ha behov for økt forståelse, respekt og kjærlighet.

Tør å være deg selv.
Lar du det du tror andre tenker om deg styre dine følelser? Tør å være deg selv.

Tør å være deg selv

I det jeg skriver denne teksten opplever jeg at jeg får et nytt forhold til følelsene mine og at jeg tør å være mer meg selv uten å få dårlig samvittighet for andres reaksjoner på det som kunne da sies å være upassende følelsesmessig reaksjoner.

Følelsene mine kommer og går. Noen ganger vil jeg omfavne dem, andre ganger kan de være forstyrrende, ganske likt som mennesker egentlig men mennesker er jo tross alt bare store samlingsrom for følelser om du vil se det på den måten. Alt i alt er det hver og en av oss sin oppgave og ta ansvar over våre egne følelser. Vi er skyld i våre egne følelser, det er ikke hun sin feil eller han sin feil at vi reagerer slik vi gjør. De kan trykke på knapper ja, men de knappene er det du som styrer over.

Men faktisk, vi trenger jo ikke å kjenne på noen følelser i det hele tatt dersom vi ikke har behov for det. Samtidig syntes jeg følelser er noe av det som gjør livet fantastisk.

Observere og kontrollere følelsene fremfor å være de

Avslutningsvis vil jeg påpeke viktigheten av å ha kontroll over sine følelser. Vi som ofte går imot det flertallet mener er rett vil mest sannsynlig møte sterke følelsesmessige reaksjoner hos andre som igjen kan trigge våre egne følelser. Her er det viktig å holde tunga rett i munnen.

Dersom du for eksempel skulle dele innsikt som kommer fra “Smurfens” siste bidrag her på denne siden, “Hvordan olje-oligarkene erobret verden“,  vil denne ferdigheten være viktig.

En person som er sterkt følelsesladet vil ofte slite med å bli tatt troverdig og mange vil syntes det er slitsomt å høre på. “Er dere dumme i hodet eller? Dere blir kontrollert av bankene!” kontra “Dette er slik verden har vært styrt lenge, det er ønskelig med endring”, er to forskjellige måter å gi ut et budskap på.

Du kan føle hvordan de to utsagnene vil påvirke deg annerledes dersom du skulle vært uvitende om samfunnets tilstander. Bare se på våre politikere hvordan de holder seg iskalde selv når de er under sterke personangrep. Selv om de kan dømmes for mye, våre politikere, er deres strategiske, personlige fremtoning av høy kvalitet når det kommer til å nå frem med et budskap.

Vi er de som skal bringe sannheten frem og vi trenger å være dyktige og slagkraftige nok slik at vi kan endre verden.

Leserinnlegg

Dette er forfattet som et anonymt leserinnlegg. Har du en egen blogg fra før av og ønsker å nå ut til flere lesere? Visdom har først sin verdi når den deles. La Nyhetsspeilets 60.000 månedlige lesere få glede av dine tanker og innsikt. Hva venter du på?

Skriv en artikkel »

0 0 stemmer
Artikkelvurdering
Varsle om nye kommentarer
Varsle om
guest

7 Kommentarer
Nyeste
Eldste Mest populær
Inline Feedbacks
Vis alle kommentarer
Balle Clorin
Balle Clorin
Anonym
8 år siden

Lenge siden jeg har lest noe så velskrevet intetsigende babbel. Dette er bare nonsens og følerier. Mistenker bruk av NLP i dette innlegget. Skal Nyhetsspeilet vekke folk eller få dem hypnotisert?

Carl Henrik
Carl Henrik
Skribent
Svar til  Balle Clorin
8 år siden

Hei. Intensjonen min er å gjøre leseren oppmerksom på sine følelser og deres slagkraft. Nlp har hypnose i verktøyboksen men for å bruke det trenger jeg at begge parter er klar over det og at jeg som utøver er i hjertet mitt, dvs at dette er noe som er for alles beste. Hypnose utover å være i hjertet sitt/manipulasjon og er ikke en praksis jeg driver med, vi har hatt nok av det spør du meg. Hypnose bruker jeg kun dersom eldre traumer og lignende skal løses opp hos andre eller meg selv.

Balle Clorin
Balle Clorin
Anonym
Svar til  Carl Henrik
8 år siden

“Intensjonen min er å gjøre leseren oppmerksom på sine følelser og deres slagkraft.” Mulig, men jeg anser likevel det som skvalder, da alle vet at de har følelser, og at disse virker positivt eller negativt på seg selv og sine omgivelser. De som ikke vet eller skjønner dette har en eller annen mental sykdom/sperre, som ikke Nyhetsspeilet kan hjelpe til med.
“Nlp har hypnose i verktøyboksen men for å bruke det trenger jeg at begge parter er klar over det.” Sikkert det du har lært, men NLP kan brukes uten at mottaker vet at teknikken brukes. Ligger masse om dette på nett.
“…og at jeg som utøver er i hjertet mitt, dvs at dette er noe som er for alles beste.” Hvordan kan du/dere bestemme hva som er til det beste for alle? Hvem har gitt deg den rettigheten/myndigheten?
“Hypnose bruker jeg kun dersom eldre traumer og lignende skal løses opp hos andre eller meg selv.” Driver du med selvhypnose?

Anarary Connections
Anarary Connections
Skribent
Svar til  Balle Clorin
8 år siden

De fleste vet nok at de har følelser ja. Poenget her var å analysere dem og vinkle dem fra forskjellige sider. For meg personlig har jeg erfart mye om følelser og i det siste og derfor var det naturlig for meg å skildre det jeg har kommet frem til. For er det ikke sånn som jeg beskriver at enkelte følelser er tabulagte og upassende og ha i vårt samfunn? Jeg trenger ikke å gjenta hele artikkelen min her men at det er visse sperrer og begrensende rammer individuelt og samfunnsmessig når det kommer til følelser er for meg ganske innlysende. Og for å kunne gjøre noe med dette og gå fremover mener jeg det er viktig å belyse dette for å komme til løsninger med mindre ønsket er å opprettholde status quo.

Den retten/myndigheten om hva som er best for alle er noe man i enighet kommer frem til. Feks vil en klient og en behandler sammen komme frem til hva de begge ønsker ut av en eventuell behandling. Jeg vil også legge til at dersom man er i hjertet sitt og føler en helhet og en kobling med alt og alle rundt seg er man naturlig i denne tilstanden om å handle for alles beste. Det kommer naturlig og det mener jeg vi alle har en mulighet til å oppleve. Og vi kommer da til neste punkt hvor du lurer på om jeg driver med selvhypnose. Jeg kaller dette meditasjon hvor jeg kommer inn i en tilstand hvor jeg får mer klarhet og oversikt.

Thor Arne Andersen
Abonnent
8 år siden

Frykt, hat og raseri er ikke nødvendigvis de mest negative energier i den form du beskriver det Jan Marius Linde.

Krig er resultat av andre ting. Sykdommer kommer først når du hater eller raser over feil ting i verden.

Den hellige ånd var det beste av gud og det var bare God/positiv energi, gud fortalte meg det selv og beviste det for meg. Gud er ikke God positiv energi hele tiden, Gud reagerer på hva som skjer H*N også, Gud er ikke konstant.

http://www.dont-play-with-the-devil.blogspot.no nye innlegg.

Ailo
Ailo
Abonnent
8 år siden

En god artikkel som ordrett tar for seg ditt budskap steg for steg. Mens jeg leste, følte jeg det var som om jeg hadde skrevet det selv. Jeg tenker mye av de samme tankene og i samme retning. Godt å se at jeg ikke er på villspor alene, selv om mye av tingene som blir skrevet er rimelig opplagt i grunn.
Skriv gjerne flere artikler innenfor samme tankesett. Dette er min type lesestoff :)
Tommel opp Carl : )

Jan Marius Linde
Jan Marius Linde
Abonnent
8 år siden

At følelser egentlig er energier ja, det har jeg visst lenge.
Energier er det Gud og Universet består av.
Gud er bare energien Kjærlighet = Den Høyeste/Beste/Fineste Energien, bare GOD/POSITIV
Universet inneholder all energi, også NEGATIV/OND energi slik som:
Frykt, Grådighet, Hat og Raseri, hvilke jeg har kommet til å anse/forstå som fire av de absolutt mest
negative energiene som Eksisterer.
Resultatet av negative energier er Krig, Katastrofer, Tornadoer, Sykdommer og all annen elendighet
som forekommer i denne verden.
Jo, jeg vil sannelig si at energiene flyter fritt ja.
Denne verden er, forøvrig, ikke på noe vis virkelig. Den er en illusjon, sannsynligvis initiert for omtrent
5 milliarder år siden.
Den er rett og slett et resultat av skapelse – til denne dag, og alle som opplever den er med på å skape den.
Først og fremst ved sine energier/følelser og tanker, men også ved sine handlinger og ord.

« Forrige artikkel

Den hedenske festen jul er grov hån mot Kristus

Neste artikkel »

Test av Magrav Power Universal System hos Nyhetsspeilet.no

7
0
Vi vil gjerne ha din mening. Fritt og anonymt.x
()
x