I hvor mange situasjoner fremstår du som et offer for andres handlinger? Kanskje er det guddommelige lærepenger du har mottat som en gave fra oven? Maleri av Jean-Honoré Fragonard (1732-1806)

Bli rik på lærepenger

1.7K visninger
2 minutter lesetid

Hvor mange omstendigheter og situasjoner kommer du på i dag som er utenfor din kontroll? Situasjoner hvor du fremstår som et offer for andres handlinger og hvor du står maktesløs igjen ovenfor situasjonene som oppstår.

Hva hvis du er ansvarlig for hvert eneste øyeblikk i ditt liv og alle omstendigheter rundt deg? Hver eneste lille ting du vanligvis har skyldt på andre og omstendigheter utenfor deg må du nå selv stå til ansvar for.

Guddommelige lærepenger

Det sies at vi er her på jorden for å lære og for å vokse og at derfor de ubehageligheter vi møter er potensielle situasjoner for vekst og lærdom. Vi har nøye planlagt våre utfordringer og prosesser allerede før vi ble født på jorden og følgelig møter vi på dem nå som vi er her.

Når vi møter andre mennesker og situasjoner som fremkaller negative reaksjoner i oss er dette vår mulighet til å se innover. Et vanlig reaksjonsmønster har lenge vært å prosjektere denne negativiteten som oppstår i oss mot andre, ofte fordi det er for krevende og ubehagelig å møte denne negativiteten i oss selv.

Istedenfor å eie den følelsen i oss som oppstår så sender vi den videre av gårde til det som mest logisk kan anklages.

Vær nysgjerrig til det som dukker opp i deg. Er det et reaksjonsmønster som ofte dukker opp kan du nå begynne å ta ansvar for opplevelsen og om ønskelig endre det som oppstår, vi har faktisk den muligheten.

Observere og sanke verdifulle lærepenger

Å leve etter denne sannheten kan til en stor grad være særdeles frustrerende. Vi er vant med at vi kan skylde på alle rundt oss hvis noe går galt, at han sa noe feil, at hun oppførte seg dårlig, at regjeringen styrer på feil grunnlag og listen fortsetter i det uendelige. Tenk etter hvor mye vi faktiske skylder på ytre omstendigheter for våre nederlag og ubehageligheter her i livet.

Å ta ansvar for eget liv krever styrke og mot men det du får igjen for det vil være verdt det.

Jeg tror med dette konseptet vil vi endre vår oppfattelse av hva vi faktisk er og hvilken makt vi faktisk har over oss selv og egne liv. Når du åpner opp for at det er du som er ansvarlig for alt som skjer i livet ditt da åpner du samtidig opp for å ta tak i livet ditt selv og være uavhengig.

Den store utfordringen: Å ville ta ansvar

Og tenk hvordan verden vil forandre seg dersom alle tok ansvar for seg selv og forstod at de selv skaper sin egen virkelighet, at andre mennesker er et resultat av sin egen skaperkraft.

Men hva med store samfunnsmessige situasjoner som krig. Er det vi som skaper dette også? Kollektivt så er det vi som skaper dette. Det er en grunn til at regjeringer verden over trenger vår godkjennelser for å gå til krig. Derfor er media et essensielt verktøy. Hadde for eksempel ikke store deler av verden akseptert at en invasjon av Irak i etterkant av 11. september var rettferdig og logisk ville det heller ikke skjedd.

Videre er dette et interessant fenomen. Sannheter etableres av vår vilje til å akseptere den. Med dette prinsippet er alle potensielle sannheter mulige for vår kreative skapelse er grenseløs. Vi starter ofte våre liv med en kreativitet som er grenseløs, derav begrepet et barns fantasi, men så kommer begrensende tankeganger inn mens vi vokser opp grunnet våre samfunnsmessige etablerte sannheter og hindrer den frie utfoldelsen.

Vil dette bety at hvis nok mennesker tror på fred så blir det fred? Mitt svar er ja og dette gjelder også individuelt. Tror du at du kan fly så kan du fly. Så hva venter du på?

Leserinnlegg

Dette er forfattet som et anonymt leserinnlegg. Har du en egen blogg fra før av og ønsker å nå ut til flere lesere? Visdom har først sin verdi når den deles. La Nyhetsspeilets 60.000 månedlige lesere få glede av dine tanker og innsikt. Hva venter du på?

Skriv en artikkel »

0 0 stemmer
Artikkelvurdering
Varsle om nye kommentarer
Varsle om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Vis alle kommentarer
« Forrige artikkel

Dyrisk oppførsel

Neste artikkel »

Tantra er det motsatte av porno

0
Vi vil gjerne ha din mening. Fritt og anonymt.x
()
x