Tyrkia invaderer Irak – Media er taus

2.3K visninger
1 minutt lesetid
1

Den Arabiske Liga fordømmer Tyrkias utplassering av tropper i Irak. De sier at disse har fått en størrelsesorden som kan minne om invasjon. Nabil Elaraby, sekretæren i den arabiske liga, har fordømt Tyrkias militære innblanding i Nord-Irak og kaller det for en åpenbar invasjon.

Han sa imidlertid at Den Arabiske Ligas medlemmer ikke kan gjøre mer enn å fordømme det som skjer.

Tidligere i forrige uke utplasserte Tyrkia tropper i byen Bashiqa, 10 kilometer nordøst for storbyen Mosul som IS kontrollerer. Disse var utstyrt med tanks og artilleri. Irak har truet å gå til FNs sikkerhetsråd såfremt ikke troppene trekkes tilbake.

Iraks forsvarsminister uttalte at Tyrkia må samordne sin virksomhet i Irak, uansett hvilket formål disse troppene har. Uansett størrelsesordenen på utplasseringen er dette en overtredelse av landets suverenitet.

Iran har også fordømt den militære tyrkiske utplasseringen i Irak fra Tyrkias side og kaller den for en alvorlig overtredelse av landets suverenitet.

Tyrkias statsminister, Ahmet Davutoglu, kaller hele episoden en rutine-operasjon. Sener uttalte han at Tyrkia ikke ville utplassere fler tropper av hensyn til respekt for Iraks suverenitet. Men ha sa ingenting noe om troppene ville bli tilbakekalt.

Tyrkiske tropper har invadert Irak.
Tyrkiske tropper har invadert Irak. Blir Norske styrker sendt inn også?

En invasjon av et suverent lands territorium

I prinsippet er dette en invasjon av et suverent lands territorium. Hadde Russland gjort noe slikt i forhold til sine naboland, f.eks Latvia, ville pressen i Norge og resten av verden ha vært full av fordømmelse og det ville ha utløst en enorm fare for storkrig.

Men nå er pressen taus. Alt er tillatt i Midt-Østen – ikke minst for Natos side. Nato-land bomber i Syria uten hensyn til landets internasjonalt anerkjente myndigheter. Tyrkia skyter ned russiske fly over syrisk luftrom – en åpenbar krigshandling som må ha vært forberedt i lang tid. USA utplasserer bakkestyrker i Irak uten godkjenning av landets myndigheter. Tyrkia utplasserer bakkestyrker i Irak uten godkjenning av landet myndigheter.

Tyrkia har bombet kurderne i Nord-Irak tidligere mange ganger i årens løp. Slik sett er dette bare en opptrapping av ulovlig tyrkisk virksomhet.

Da var de vestlige mediene tause.

Nå har de invadert landet med bakkestyrker.

Fortsatt taushet.

Det kan ikke bety annet enn at de enten synes dette er i sin orden, eller redaksjonene er hjernevasket eller at redaksjonene har munnkurv. Alle tre alternativene er hver for seg skremmende – hvordan en snur og vender på det. Norge protesterer ikke, men vi har ingen egen utenrikspolitikk. Utenriksministerens knemykhet overfor USA er en forutsetning for jobben.

Kilde: Derimot.no, Russia Today

Knut Lindtner

Knut Lindtner er pensjonert psykolog og skriver om det som skjer i verden. Slik han oppfatter det, er den informasjonen vi nå får om verdensbegivenhetene så fordreid at det er nødvendig med korrektiver - alternativ informasjon. I virkeligheten er det i dag store mediehus som bestemmer hva som skal skrives og ikke skrives, hvordan det skal skrives, hvilken oppmerksomhet visse begivenheter får og hvilke som ikke får. I vår del av verden eier storkapitalen mediehusene og dermed de «korrekte meningene». Hans artikler er et lite pip i det store koret som må bygges mot trollet.

0 0 stemmer
Artikkelvurdering
Varsle om nye kommentarer
Varsle om
guest

1 Kommentar
Nyeste
Eldste Mest populær
Inline Feedbacks
Vis alle kommentarer
En mann med åpenbar agenda
Abonnent
8 år siden

Lørdag angrep Tyrkia Aleppo og Azaz. Begge er Syriske byer. Tyrkia angriper kurdiske militære, de som har vært aller best til å kjempe mot IS.
Hvem vinner krigen i Syria? Ihvertfall ikke ASSAD, fordi profeten Jesaja sier at Damaskus (en by fra før Abrahams tid) skal bli til ruiner og kongemakt forsvinne fra byen Damaskus.

Se, Damaskus skal ikke lenger være en by,
men bli til en ruinhaug.

Aroers byer blir forlatt,
der skal buskaper hvile,
og ingen skal skremme dem.

Efraim skal miste sin borg
og Damaskus sitt kongedømme.
Med resten av Aram skal det gå
som med israelittenes herlighet,
sier Herren over hærskarene.

Og den dagen
skal Jakobs storhet minke
og den fete kroppen hans bli mager.

Det blir harde tider både for stakkars Syria og Israel (Jakob).

http://wp.me/p3tGFm-7W

« Forrige artikkel

Vestens nye diplomati: Trusler, bomber og invasjon

Neste artikkel »

USA-koalisjonens egentlige plan med IS

1
0
Vi vil gjerne ha din mening. Fritt og anonymt.x
()
x