Amerikanske soldater i Syria.

Irak nekter å ta imot USA-tropper

1.1K visninger
2 minutter lesetid
1

USA har hevdet at de har fått den irakiske regjeringens godkjenning til å bruke spesialstyrker på bakken i Irak. Den irakiske statsministeren gjentar at det er velkommen til å bombe IS-mål, slik de angivelig har holdt på med i over et år, men at de ikke er velkommen med soldater.

Bakgrunnen for at denne konflikten som nå helt tydelig utdypes, henger i stor grad sammen med indre irakiske forhold – forhold som har har gitt grobunn for IS i Irak og som den sittende regjeringen er nødt å ta hensyn til.

Særlig viktig er det forhold at regjeringen baseres på et sjia-flertall i befolkningen og en sjia-dominert milits. Sunniene utgjør et mindretall og IS får oppslutning i sunni-områdene i Irak av flere grunner. Mange offiserer fra den demobiliserte hæren til Saddam Hussein var sunnier med lang krigserfaring, høy kunnskap og tidligere høy status. I etterkant av USA invasjon ble de med et slag fratatt alt.

Som religiøs flertallsgruppe vant sjiane valget og overtok statsadministrasjonen, men overtok en svak stat. De ble avhengig av sjia-militsen som det hevdes har opptrådt brutalt i forhold til sunni-minoriteten og i deres områder. Men samtidig det er sjia-militsen som regjeringen baserer seg på i stor grad i kampen mot IS i landet.

Sjia-militsen truer med å skyte amerikanske soldater

Sjia-militsen truer nå å snu våpnene fra IS mot USA hvis de sender soldater til landet. Statsministeren er helt nødt å ta hensyn til dette. Det er derfor han nå skriver på sin facebook-side at:

«Irak har ikke anmodet om bakketropper fra noe annet land og at slike vil bli sett på som en agrresjonshandling.»

Vepsebol med indre konflikter

Det er nå klart at landet er et vepsebol av indre spenninger og konflikter. Sjiaer står mot sunnier. Manges sunnier går over til IS for å få beskyttelse mot sjia-militsen – og mange av dem har høy militært utdannelse og lang erfaring, blant annet fra krigen mot Iran som USA støttet på 1980-tallet.

I den lokale regjeringen i Nord-Iraks kurderområder områder sitter en president som ikke lenger har mandat, men som fortsetter til tross for dette. Mandatet gikk ut for to år siden. Men området er oljerikt, og det er det konflikten i landet i stor grad har dreid og fortsatt dreier seg om.

Det sitter altså en ulovlig leder i Nord-Irak som sentralregjeringen ikke klarer gjøre noe med – det sier litt om dens makt og avmakt. Naturligvis får ikke vi høre noe om dette. Mannen er USAs mann i området.

Den sittende regjeringen presses fra alle kanter og USA-tropper vil bare gjøre situasjonen verre.

Store deler av Irak mener USA støtter ISIS

“ISIS is almost finished. They are weak. If only America would stop supporting them we could defeat them in days!” – Mustafa Saadi, Irakisk kommandør.

Kilder: Independent.co.uk, ZeroHedge.com.

Kilde: Derimot.no

Knut Lindtner

Knut Lindtner er pensjonert psykolog og skriver om det som skjer i verden. Slik han oppfatter det, er den informasjonen vi nå får om verdensbegivenhetene så fordreid at det er nødvendig med korrektiver - alternativ informasjon. I virkeligheten er det i dag store mediehus som bestemmer hva som skal skrives og ikke skrives, hvordan det skal skrives, hvilken oppmerksomhet visse begivenheter får og hvilke som ikke får. I vår del av verden eier storkapitalen mediehusene og dermed de «korrekte meningene». Hans artikler er et lite pip i det store koret som må bygges mot trollet.

0 0 stemmer
Artikkelvurdering
Varsle om nye kommentarer
Varsle om
guest

1 Kommentar
Nyeste
Eldste Mest populær
Inline Feedbacks
Vis alle kommentarer
Mono Montana
Mono Montana
Abonnent
8 år siden

Ikke bare USA, men også Tyrkia. Tyrkia har sendt over 100 tungt bevepnet mannskap til en by nær Mosul 10km. Under påskudd av å trene opp Irakiske styrker. Bare et problem Irak vet ikke at de blir trent opp av Tyrkia.

http://www.businessinsider.com/turkey-is-deploying-troops-near-isiss-most-important-city-2015-12

« Forrige artikkel

Donald Trump på Alex Jones Show

Neste artikkel »

Vil du dra på space cruise?

1
0
Vi vil gjerne ha din mening. Fritt og anonymt.x
()
x