Generalenes skrekk

2.1K visninger
2 minutter lesetid
12

I de fleste kriger som har rast over jordens kontinenter, har det fra tid til annen skjedd det som overskriften tilkjennegir: ”generalenes skrekk”.

Senarioet går ut på at venn og fiende legger ned sine våpen, faller hverandre rundt halsen med et spørsmål på sine lepper. ” Hva sloss vi for?” Det har skjedd i Europa både under første og andre verdenskrig. Også i andre kriger verden over.

At det for ledelsen av krigføringen er en svært vanskelig situvasjon er innlysende. Hatet og aggresjonen er fraværende. Styringsmekanismen er borte og all argumentasjon er svært vanskelig for å få hatet på plass igjen. Og, det er smittsomt. Meget smittsomt.

Derfor er fiendebildet så uhyre viktig for makthaverne, og at hatet er grundig fundamentert. Om det er sannhet eller løgn fundamentet hviler på er underordnet, hovedhensikten er at det funker.”Ta dem”. La volden avle mer vold.

Da muren falt mellom øst- vest og konflikten som hadde rast i årtier stanset opp, sto den agressive delen av de vestlige verdens ledere uten et fiendebilde å bruke sin aggresjon på. Hjulene i våpenindustrien slakket av og makten dalte for dem som hadde bygget sin maktbase på hat.

Men så skjer det som skulle skje: Maktens tårn i New York går i bakken og festen er i gang. Det som har skjedd etterpå skulle vel være kjent for de fleste.

Tenk om vi hadde klart å møte agressjonen og krigshissingen med et “Hvorfor, hva er poenget?”

Generalenes skrekk

En kulminasjon av intelligens, en hyllest til freden. Og det er dette mannen fra Nasaret snakket om når han så kontroversielt anbefaler ”å vende det andre kinnet til”.

Vi er nu ved dommedagens ende, og skal fred bli en tilstand på vår vakre planet må det handles nu! En krig kan ikke vinnes, den kan i bare i beste fall føre til en undertrykkelse som igjen vil blusse opp i en ny konflikt lenger frem.

Den universelle loven om årsak og virkning (også kalt karmaloven) vil underbygge videreutvikling av konfliktene p.g.a. mørk karma. (Møter man vold med vold avles det mer vold. Mørk karma).

Kjære venner. Vær generalenes skrekk. Nøytraliser karmabildet. Den sterkeste gjerning du noen gang kan gjøre, og den eneste, hvis du vil forandring, er, ”å vende det andre kinn til”.

Feighet, dumhet, overgivelse? Langt i fra. Intelligens, kjærlighet, fred. Dette vil være den utløsende faktor for en ny himmel og en ny jord! Hva pokker sloss vi for når vi egentelig ønsker fred?

Vi har startet debatten. Og det er dette som gjorde at jeg fikk slik sansen for Nyhetsspeilet: En fredelig arena for forskjellige meninger i fredelig sameksistens mellom kloke, kreative, selvstendige mennesker.

Fred

Jeg var ungdom i 60 åra da hippibølgen skyllet over verden. Make love, not war. Vi var barn av vår tid og gjorde det beste vi kunne men tiden for fred var ikke kommet.

Dagens bølge er mer voksen, mer erfaren, har mer oversikt. Vi er online. Jeg tror også at ”LOVE” har en annen klang enn det hadde for 45 år siden. Betydningen av ordet har også vokst i samklang med det evige, og inneholder mer sannhet enn noensinne. Kansje en liten justering kunne passe og mottoet blir: ” Be love, not war!”

LilleVi

Tor Andreas LilleVi er født i 1948 og har tatt livet på pulsen lenge.
Lever et foholdsvis tilbaketrukket liv i Lofoten etter 40 års reisevirksomhet over hele verden.Har arbeidet i mange år som healer og kunstner.
Min store interesse er forandring av strukturene som vi ser styrer verden.
Jeg ser også at det må skje på fredelige premisser.Vi må bruke speilet,så makta får speile seg.
De klarer ikke å la være det.
Fra hjertet
Tor Andreas

0 0 stemmer
Artikkelvurdering
Varsle om nye kommentarer
Varsle om
guest

12 Kommentarer
Nyeste
Eldste Mest populær
Inline Feedbacks
Vis alle kommentarer
Uenur
Uenur
Abonnent
14 år siden

Jeg er ikke en religiøs person,i ordets normale betydning.Jeg er en rasjonalist,og tror på naturlige forklaringer på alt-faktisk! Samtidig tror jeg bestemt at alt vi enda ikke kan bevise,eller måle likevel (selvfølgelig) er en del av våre liv.Før eller siden blir det uforklarlige forklarelig.Sånn har det bestandig vært! Vi har historien med oss!! Vi lever i en tid som vi har sett eksempler på før.Nå står striden om “det vi ikke kan måle,eller se”(enda)
Healing er et stort eksempel på akkurat det. Om 100 år vil det være en del av det vanlige helsetilbudet.Vær trygg. Krig er snart umoderne,og når verden snart innser at akkurat krig er det fremste midlet for elitene å kontrollere oss på,så vil det ikke lenger bli mulig å erklære krig.
Det blir nok en stund til,men vi kommer oss.Ja-det gjør vi virkelig.Det er mest positive tegn på lang sikt i denne urolige tiden vi nå er inne i,men det blir nok noen tøffe år først.
En flott og kort artikkel.Det enkle er det beste-fremdeles gitt!!

WilhelmG
WilhelmG
Abonnent
14 år siden

Det enkle er ofte det beste, og ikke minst -viktigste!
Takk for gode ord med varme og mening LilleVi.

Henger på en evig flamme av sannhet fra den alltid gode Bob M:

One Love, one heart.
Let’s get together and feel all right.

Thor
Thor
Abonnent
14 år siden

Og man prøver fortvilt å skape et fiendebilde av Dauingen Osama bin Laden,se bare VG og Dagbladet,”Osama truer Usa med terroraksjoner” og legg merke til at Dagbladet ikke har kommentatorfelt under…Alt for å få den muslimske del av verden å stå fram som fienden…Og det er sionistene som fremstår som “gode” Helt og totalt feil…

A
A
Abonnent
Svar til  Thor
14 år siden

Liten kuriosa:
Legg merke til hvor “påfallende ofte” disse kommentatorfeltene er stengt hvis det er kontroverser som skal “debatteres.

…men å tie oss ihjel går ikke så lenge vi har Nyhetsspeilet! (klapp klapp) :)

o
o
Abonnent
14 år siden

Hver gang jeg ser denne overskriften : Generalenes skrekk
Omkobles det til : G e n e r a l S t r e i k !

Vandalf
Vandalf
Abonnent
14 år siden

Under 1. verdenskrig var det flere uoffisielle våpenhviler mellom desillusjonerte og krigstrette soldater. Virkelig rørende historier om unge menn som var så hardt presset og stresset at det er umulig å fatte rekkevidden av galskapen de har gjennomlevd. Millioner døde i skyttergravene, som i løpet av hele krigen bare flyttet seg noen få kilometer…

Og midt oppe i galskapen var det altså øyeblikk av fred og forsoning;

“Richard Schirrmann, who was in a German regiment holding a position on the Bernhardstein, one of the mountains of the Vosges, wrote an account of events in December 1915: “When the Christmas bells sounded in the villages of the Vosges behind the lines ….. something fantastically unmilitary occurred. German and French troops spontaneously made peace and ceased hostilities; they visited each other through disused trench tunnels, and exchanged wine, cognac and cigarettes for Westphalian black bread, biscuits and ham.”

http://en.wikipedia.org/wiki/Christmas_truce

Alcyone
Abonnent
14 år siden

Derfor dem muligens utvikler høyteknologiske våpen, slik at mennesker i krig ikke skal bli overmannet av sin egen psyke å plutselig innse at det han driver med er helt på tryne, langt vekke fra den egentlige meningen med livet. At de utkjemper en kamp for noen andres ideologiske syn og politikk.

Da er det lettere å sitte trygt på basen sin med full kontroll over en drone, hvor de bare kan følge med på en pc-skjerm. Meget effektivt i og med de kan ta beslutningene på sekunder uten frykt for eget liv. En hjernevasket person som får beskjed om å bombe noen “terrorister som skal ta over verden med Islam”, eller andre motstandsgrupper som er i skuddveksling med noen “på laget” blir da “ikke en vanskelig” beslutning å ta.

En ting jeg føler blir viktig, er å dempe presset på det materialistiske. Barn og voksne blir stadig påminnet om materiell ting på tv og over alt rundt oss og hjernen vår blir påvirket til å ønske seg “alt det de andre har”.

jab
jab
Abonnent
14 år siden

Joda, fint å klemme “fienden”, men når dronene som bomber er fjernstyrte, langt borte fra kan jo det bli vanskelig. Krig idag er så teknisk avansert at man ser sjelden hverandre og aner ikke hvorfor det plutselig ble mørkt.
Men, som du sier:” å møte agresjonen og krigshissingen med et ” hvorfor, whats the point. Generalenes skrekk.” det må vi ha mere av, også må vi slutte å tro at de nyhetene tv og presse gir oss er sannheten.

Michelle
Skribent
14 år siden

Ja det var ingen person i verden som fortjente “freds”prisen mindre enn Obama, alle andre enn Obama hadde fortjent den bedre! Kunne de ikke iminste ha gitt den til Hitler da? Han er i det minste i graven, så slipper vi at han kan bruke prisen til alt den er verdt, noe som selvsagt Obama&Co gjør med fulle segl! Skam til Norge!!!! Nobel-komiteen er så hjernevasket at det er sykt, om noen er micro-chippet og mind-kontrollert og dopet av kjemikalier og forurensning må det være den gjengen, er så latterlig å høre argumentene deres at det ikke er morsomt en gang!!!! Ja til kjærlighet, frihet, sannhet og healing nå!!!!

« Forrige artikkel

Norske mediers samlede TABU-oversikt

Neste artikkel »

Protest mot datalagringsdirektivet

12
0
Vi vil gjerne ha din mening. Fritt og anonymt.x
()
x